Jihadistii de la ISIS au alungat crestinii din Mosul

19-07-2014 50 secunde Sublinieri

SYRIA-CONFLICT-NUSRA

Creştinii din oraşul irakian Mosul, controlat de jihadiştii Statului Islamic au fugit ieri în masă după un ultimatum al acestui grup ultraradical care le-a dat câteva ore pentru a pleca de acolo, potrivit patriarhului caldeean şi unor martori.

‘Familiile creştine se îndreaptă spre Dohuk şi Erbil’ în regiunea autonomă Kurdistanul irakian, a declarat pentru AFP Louis Sako, deplângând faptul căpentru prima dată în istoria Irakului, Mosul este golit de creştinii săi’. 

Potrivit martorilor, mesaje transmise prin difuzoarele mai multor moschei au cerut creştinilor să părăsească oraşul până sâmbătă. 

Într-o declaraţie atribuită EI, jihadiştii au avertizat deja săptămâna trecută minoritatea creştină din Mosul, al doilea oraş al ţării, cu aproape 2 milioane de locuitori, înaintea ofensivei insurgenţilor suniţi lansată la 9 iunie.

‘Am fost şocaţi de distribuirea acestui comunicat cerând creştinilor convertirea la islam sau plata unei taxe speciale ori să părăsească implicit oraşul… după care casele lor vor aparţine Statului Islamic’, a explicat Louis Sako. […]/ integral pe jurnalul.ro


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Jihadistii de la ISIS au alungat crestinii din Mosul

  1. Domnul nostru Iisus Hristos pentru rugaciunile sfintiilor si ale Maicii Sale sa ocroteasca acesti martiri si crestini adevarati.
    Este crestin cel ce are casa/masa si sta linistit sau cel ce sufera prigoana? Pentru credinta lor mai tine Dumnezeu lumea. Nu pentru a noastra. Noi traim linistiti. Facem pravila, daca vrem, cand vrem. Traim in pace. Ei nu..
    Doamne Iisuse Hristoase, ai grija de copilasii tai in lacrimi si pentru rugaciunile lor milostiveste-te si spre noi pacatosii.
    Nu va inselati, lucrarea Satanei ne va lovi si pe noi si atunci se va cerne graul de neghina.
    Dumnezeu va nimici mandria Occidentului si va ridica sabie asupra lor din aceste neamuri. Domnul rade din tronul Lui cand vede acesti ingamfati nebuni in stiinta lor omeneasca. Bagati de seama ca pacea vine numai de la Domnul nu din stiinte lumesti si utopii create de niste nebuni hulitori de Dumnezeu.

  2. Rau e cand vezi ca aceste fapte sunt ignorate in toata mass media asta partinitoare, pentru ca sunt crestini nu se spune si nu se ia o atitudine. Vremuri de prigoana… si pot ajunge si aici cand s-or inmulti acesti fundamentalisti, tacerea si lipsa de reactie nu e buna pt ca e bazata pe statul comod acasa, urmand sa vezi ceva la tv, cu asa ceva ne amagim si ramanem indiferenti, nu reactionam la raul facut de secta asta a musulmanilor (daca cititi in Istoria Bisericeasca Universala o sa vedeti istoria acestor triburi violente care s-au raspandit prin omorarea celor din jur).

  3. Pingback: OFENSIVA ISRAELIANA IN FÂȘIA GAZA SOCHEAZA PRIN VIOLENTA IMPOTRIVA CIVILILOR. Multi copii palestinieni “masacrati cu sange rece” (video). Erdogan ataca SUA pentru suportul acordat Israelului/ Secretarul general al ONU: PERSECUTIA IMPOTRIVA C
  4. Sunt lasati acesti musulmani, sa faca ce vor, desi in tarile lor, ei persecuta ca in evul mediu pe crestini, veyi ce se intampla in siria si nu numai, iar aici in europa, au toate drepturile si nu ii intreaba nimeni nimic. Poate ca sunt adusi special aici asa cum se intampla in toate tarile, pentru a contracara numarul de crestini si a mai slabi unitatea locuitorilor unei tari.
    Vedem ca minoritatile sunt favorizate, au indicatie magistratii sa-i mai lase in pace si chiar nu se incepe urmarirea penala(chiar daca un procuror a facut un demers) pe acest motiv. In Italia pantru fapta penala a cuiva problema nu era ce a facut ci de ce spun televiziunile asta…
    Cineva spunea la nivel oficial daca musulmanii sunt putini nu fac nimic dar daca devin majoritari devin foarte violenti.
    Cand se pune atat problema drepturilor omului, doar de China vorbeste, dar nici o vorba despre aceste tari musulmane, unde situatia e foarte grava.
    Se mai precizeaza ca si romania persecuta pe tigani… nu ei agreseaza in jurul lor, asta nu e vazut niciodata , ci se raporteaza o asa zisa discriminare, de altfel cu totul inexistenta.

  5. Pingback: Militantii ISIS au navalit peste o veche manastire crestina alungand calugarii locului - Recomandari
  6. Pingback: CAPITALA CRESTINA A IRAKULUI A FOST CUCERITA DE JIHADISTI. Zeci de mii de refugiati, biserici devastate, scripturi date la foc - Recomandari
  7. Pingback: Genocidul crestinilor din Irak: JIHADISTII ISIS DECAPITEAZA COPII SI ALUNGA SUTE DE MII DE OAMENI/ China va crea “CRESTINISM CONFORM” ideologiei unice permise - Recomandari
  8. Pingback: CATASTROFA UMANITARA SI JERTFE MARTIRICE ALE COPIILOR CRESTINI DIN IRAK/ Imagini dramatice cu refugiatii salvati cu elicopterul de jihadistii din Irak [VIDEO]. Cum nu e loc pentru toti, urca doar cine reuseste… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare