Dan Puric despre CINISMUL MARILOR PUTERI SI DISTRUGEREA ROMANIEI: “Suntem pe o muchie periculoasa”. Opinii contrare mainstream-ului pe tema CONFLICTUL din UCRAINA, a raportarii Romaniei la Rusia si a “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” (video)

22-04-2014 2 minute Sublinieri

Actorul Dan Puric a declarat, într-un interviu pentru Robert Turcescu, prezentat luni în emisiunea „Sub semnul întrebării”, că România are sufletul distrus și că a fost jefuită de modele și valori.

”Este distrus. De asta am și scris-o (nr. o carte pe această temă), din dorința mea de a-l reface. A mea personală căci mă doare. E jefuit, suntem jefuiți în ce suntem mai buni. Înainte să ne jefuiască ăștia țara, te jefuiesc de modele, de valori, nu mai ai încredere. Tu ai mai prins ceva valori, eu am prins chiar și în comunism pentru că știam că alea interzise sunt alea bune”, s-a justificat autorul.

”Acum nu îți mai dai seama, este vraiște din punctul ăsta de vedere. E o țară distrusă sufletește, suntem pe o muchie periculoasă, limită. Cineva îmi spune să stau liniștit căci nu știu ce e dincolo. Eu zic că noi suntem alții. Nu generalizați. Dacă nu aveam cei 2.000 de ani de creștinism, dacă nu aveam acea tărie sufletească nu rezistam. Nu poți să faci față la oceanul de mizerabilitate care vine peste noi din punct de vedere sufletesc dacă nu ai niște repere bine stabilite și o credință puternică”, consideră Dan Puric.

”Fiecare neam de pe suprafața pământului trebuie să aibă dragoste de sine, dar vizavi și de celălalt. O cunoștință a valorii. Cu cât ești mai național, cu atât ești mai diferențial. Pentru că întotdeauna dialogul s-a făcut pe diferențe. Mă duc la unguri sau la turci ca să văd că sunt diferiți și să le admir diferențele. Nu mâncăm peste tot McDonald’s”, a completat acesta.

Nota noastra:

Un interviu oarecum inedit, avand in vedere intrebarile propagandistice ale lui Turcescu, la care Dan Puric a dat raspunsuri …pur si simplu normale si de bun simt. Atrage atentia, in mod deosebit, modul in care Puric a aratat riscul si lipsa de noima a unei politici externe a Romaniei care sa fie agresiva fata de Rusia, referindu-se la faptul ca “aliatii” mai si pleaca de aici, pe cand vecinii… raman. 

A remarcat, de asemenea, si cinismul SUA, referindu-se la declaratiile Victoriei Nuland despre necesitatea ducerii unei lupte impotriva coruptiei in regiune: “pana acum ce au pazit, timp de 20 ani?”, aratand ca americanii au lucrat foarte bine, de fapt, cu vechea garda.

Puric nu a “marsat” nici la intrebarile legate de condamnarile unor politicieni pentru coruptie, opinand ca e vorba de o condamnare pe baza de “liste” si nu o igienizare reala a societatii si politicii, si ca avem de-a face cu verigi de rangul doi sau trei, nu cu cei vinovati pentru vanzarea si distrugerea tarii. Subiectele discutate sunt mai ample, o alta tema atinsa fiind cea a “reformei educatiei” si a efectelor sale nocive. 

Cum spuneam, idei absolut normale, drept pentru care am si decis sa dam acest interviu, fara sa fim deloc “fani” ai lui Dan Puric, care are neajunsurile lui, dar si cand ii da Dumnezeu inspiratie si nitel curaj… chiar le zice bine. Idei normale? Da, insa astazi, cu totul periculoase pentru mainstream, dupa cum se vede din unele reactii din randurile intelectualitatii atlantiste, care l-a si pus, instantaneu, la zidul infamiei pentru “filorusism”, “obscurantism” si asemanarea cu “extrema dreapta”! Cam ceea ce ne asteapta pe toti cei care refuzam sa (ne) mintim si sa ne lasam reeducati in constiintele si in opiniile noastre?!

Clar, Dan Puric e vinovat! De crimagandit! Deci trebuie pedepsit din nou, mai intai, probabil (a treia oara?) de vigilenta slujbasa pontista Laura Georgescu de la CNA, dar mai apoi si de nivele “superioare” ale… “intelighentiei” si “opiniei publice”.


Categorii

1. DIVERSE, Dan Puric, Justitie, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Dan Puric despre CINISMUL MARILOR PUTERI SI DISTRUGEREA ROMANIEI: “Suntem pe o muchie periculoasa”. Opinii contrare mainstream-ului pe tema CONFLICTUL din UCRAINA, a raportarii Romaniei la Rusia si a “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” (video)

  1. Thoughtcrime – crimagandit… oare nu era Orwell tocmai un “atlantist” cum ziceti? Ma intristeaza cand “demascarea” propagandei “atlantiste” se face tocmai cu limba de lemn a noii ideologii pan-slaviste a “noului Constantinopol” Putinesc, de catre un comentator pe care am ajuns sa-l respect. Nu de alta, dar 1984 si Ferma Animalelor au ajuns si la noi, nu ca fictiune, ci in realitate, din aceleasi labortoare Cekiste-kagebiste-fesebiste ca si aceasta noua ideologie a dusmanului Atlantist.

  2. @Mihai:

    Orwell atlantist? Asta e o lectura extrem de ideologizata, exact genul care ne repugna, genul postacului fara argumente, care nu discuta ideile aduse in discutie, ci creeaza doar turbulente discursive. In lumea lui Orwell si Vestul se transformase intr-o lume totalitara, daca e sa ne raportam la carte, si nu-i deloc departe de ce se intampla in zilele noastre.

    Altfel, noi am folosit sensul termenului “crimagandit” in mod foarte precis, desemnand operatiunea de punere la stalpul infamiei a cuiva pentru ideile sale, altfel normale, lipsite de agresivitate sau partis-pris-uri angajante. Procedeul totalitar nu este apanajul unei singure puteri, ci este raspandit oriunde exista viclenie, vanzare si structuri de putere care vor sa anihileze pe oricine da semne de independenta.

    Si un raspuns foarte in ton cu aceste zile pentru aberatiile intelectualilor atlantisti sau ale tale este aceasta replica: Dacă am vorbit rău, dovedeşte ce este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă baţi?

  3. Multumiri pentru postarea interviului!
    “Suntem pe o muchie periculoasa” ? Distrusi sufleteste? Poate! Insa, multe asemenea vremuri groaznice au mai trecut peste neamul românesc si totusi existam inca in ciuda tuturor vicisitudinilor! Dece oare? Fiindca, vorba parintelui Paisie Aghioritul, Dumnezeu a pastrat intodeauna aluat de dospit, in toate aceste vremuri “pe muchie” ori “distruse sufleteste”.

  4. Hristos a inviat!

    Doua lucruri mi-au ramas in minte dupa interviul cu Dan Puric:
    1. Ca el m-a luat prin surprindere, in sens pozitiv. Doamne, ajuta!
    2. Si ca se poate ca cei care n-au urechi sa auda, tot sa n-auda, desi lucrurile sunt spuse simplu si intr-o atmosfera prieteneasca. Spre sfarsitul inregistrarii, dl Puric spune “un popor este, in ultima instanta, ca un copil. Conducatorii sunt RESPONSABILI pentru copilul asta” (1:03:35), iar pe burtiera apare scris dupa aceea “D. Puric: Un popor e ca un copil, conducatorii trebuie sa aiba grija de el“. E cu totul altceva 🙁 Nici nu stiu cum e posibila o asemenea traducere simultana. Adica o fi ce crede cine-a-transcris ca gandeste Puric (ca el ar fi vreun nostalgic de vreun fel “din moment ce” nu e anti-rusi), sau asa gandeste cine-a-transcris, gasind afinitati cu vreun elitism de cine stie ce factura? Nu vreau sa-i osandesc si iertati-ma, pur si simplu ma cutremur ca, pana si la o emisiune in direct, unde dl Puric se duce convins ca are cu cine vorbi, cuvinte spuse simplu ies pe dos, cu el in platou.
    Ajuta-ne, Doamne, sa nu cadem in orbire, sa nu primim pe dos (din neluare aminte, din obisnuinta sau cine stie de ce) lucruri bune spuse simplu.

  5. Ok deci sunt un postac care abereaza fara argumente…

    Da, Vestul se transormase in cartea lui Orwell (scrisa in 1949) intr-o lume distopica, socialista, copie a celei staliniste. Orwell se temea ca lumea lui “atlantista” va ajunge sa-si copieze adversarul sovietic (partidul totalitarist din carte se numea Ingsoc = English Socialism). Lui Orwell nu i se potriveste eticheta “Atlantist”, el fiind mai degraba un anarhist dupa prpriile lui convingeri, un luptator impotriva totalitarismelor de orice fel. Insa am vrut sa va atrag atentia ca termenul de “atlantist” pe care l-ati preluat cu multa usurinta este in mod evident o inventie FSBista, cee ce sa-mi fie iertat, imi starneste oarece frisoane si amintiri… Mai ales cand stiu faptele: ca atat Ferma Animalelor cat si 1984 au fost produse si promovate de “atlantistul” Hollywood, fiind cenzurate in blocul comunist.

    Acestea fiind zise, departe de mine a-l acuza pe maestrul Dan Puric de orice fel de parti-pris. El se situeaza pe pozitia conservatoare a lui Eminescu, de teribil Bun Simt, atent sa nu sminteasca, atent sa nu preia vorbele altora fara discernamant… Aici suntem cu totul de acord.

  6. @Mihai:

    Pai acum mai venim de acasa… In comentariul precedent parea o cu totul alta abordare. Termenul de atlantist il folosim totusi conventional, uneori cu cel de euro-atlantist, pentru a desemna apartenenta la blocul sau complexul de putere occidental (SUA-UE/NATO). Dughin, daca la el te referi, foloseste termenul in alt sens, ceva bizar, care e legat de civilizatii maritime, pe cand rusii si germanii ar fi, chipurile, civilizatiile telurice. Deci… asemanare doar aparenta.

  7. Sunt de acord cu dl. Dan Puric legat de dialogul care trebuie facut de pe pozitii nationaliste, dar cu intelegere si respect vis-a-vis de celalalt si, intr-adevar, e frumos cand sunt diferente intre popoare si calatorim sa admiram tocmai aceste diferente.

  8. …sa admiram tocmai aceste diferente, dar nu sa ni le si insusim. Noi romanii avem o identitate bine definita si aceasta trebuie s-o transmitem si copiilor nostri.

  9. Pingback: RUSIA ameninta cu RAZBOI UCRAINA “condusa” de SUA/ Basescu neaga formal iminenta conflictului, dar isi face griji cu privire la MOBILIZAREA REZERVISTILOR Armatei Romane/ VOCEA RUSIEI acuza planuri de interventie militara ROMANIEI/ Rusia LIMITE
  10. Pingback: Propaganda de razboi. Ne indreptam catre psihoza “DUSMANULUI DIN INTERIOR”/ Scenariul presedintelui Basescu: ROMANIA, TARA DE FRONTIERA NATO CU ELENA UDREA PRESEDINTE. Si un incredibil acces de grandomanie - Recomandari
  11. Pingback: Biden la Bucuresti: “SACROSANTE” ASIGURARI DE SECURITATE, ASCUTIREA LUPTEI ANTICORUPTIE, GAZE DE SIST SI …HOMOSEXUALI/ “Tacerea” suspecta a Rusiei si MEGACONTRACTUL incheiat de GAZPROM cu CHINA [video] - Recomandari
  12. Pingback: ROMANIA TREBUIE SA SE DESCURCE SINGURA. Concluziile analizelor Stratfor despre ROLUL ROMANIEI in CORDONUL SANITAR anti-Rusia. Friedman: “Interventia [americana] vine mult mai tarziu, DACA VINE VREODATA” - Recomandari
  13. Pingback: TRĂIM SFÂRȘITUL ROMÂNIEI? - Recomandari
  14. Pingback: DAN PURIC in noaptea de Inviere (2015) despre DARUL DUMNEZEIESC AL LUI IISUS versus “OMUL NOU” AL NOII ORIENTARI MONDIALISTE si ATACUL FURIBUND ASUPRA CREDINTEI NEAMULUI, jertfa si prigonirea repetata a noilor martiri români: “CAND VREI
  15. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video)/
  16. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video) |
  17. Pingback: DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbe
  18. Pingback: PRECEDENT PENTRU INSTITUIREA CENZURII PUBLICE? Pentru CSM, criticile aduse DNA-ului de catre DAN PURIC ar depasi limitele LIBERTATII DE EXPRIMARE si ar constitui un “MESAJ PERICULOS” PENTRU CETATENI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare