Acuzatii ale Human Rights Watch: FBI A INCURAJAT, INCITAT SI PLATIT MUSULMANI AMERICANI PENTRU A DEVENI TERORISTI SI A COMITE ATENTATE

23-07-2014 3 minute Sublinieri

CAZURILE DE TERORISM: DESEORI O ILUZIE (HRW)

HRW: ZELUL GUVERNULUI IN A “PROTEJA” AMERICANII A DUS, IN UNELE CAZURI, LA MANUFACTURAREA AMENINTARILOR (The Guardian)

FBI a “încurajat, a incitat şi uneori chiar a plătit” musulmani americani pentru a-i determina să comită atentate pe care altfel nu le-ar fi comis, în timpul operţiunilor de filare desfăşurate după 11 septembrie, arată un raport al Organizaţiei Human Rights Watch (HRW) publicat luni şi citat de AFP, transmite Mediafax.

Organizaţia acuză în raportul său forţele de ordine că “în unele cazuri au transformat în terorişti indivizi care respectau legea, sugerându-le comiterea unui act terorist”.

În documentul său de 214 pagini, HRW ajutată de experţi de la Universitatea din Columbia analizează “în profunzime” 27 de exemple concrete privind aproximativ 500 de cazuri de terorism instrumentate de tribunale americane de la atentatele din 11 septembrie.

Deşi susţin că nu vor să generalizeze, autorii raportului estimează că jumătate din condamnările teroriste rezultă din astfel de operaţiuni sub acoperire. În 30 la sută din cazuri, agentul infiltrat a jucat un rol activ în planificarea complotului.

“Li s-a spus americanilor că autorităţile federale le garantează securitatea împiedicând şi pedepsind terorismul în interiorul Statelor Unite”, a declarat Andrea Prasow, unul dintre autori.

“Dar uitaţi-vă mai îndeaproape şi veţi realiza că mulţi dintre aceşti indivizi nu ar fi comis niciodată fapta dacă forţele de ordine nu i-ar fi încurajat, împins şi uneori chiar plătit pentru a comite acte teroriste”.

Studiul citează cazul “celor patru de la Newburgh”, acuzaţi că au planificat atentate împotriva unor sinagogi şi a unei baze militare americane în 2009. Un judecător susţine că Guvernul a fost cel care le-a “furnizat ideea şi mijloacele (comiterii) infracţiunii şi le-a deschis calea”.

După ce a intervievat 215 persoane, inculpate sau condamnate, rudele lor, avocaţi, judecători sau procurori, HRW acuză autorităţile că au vizat în mod conştient comunitatea musulmană, având “un efect imediat asupra practicilor” credincioşilor care se simt urmăriţi, a explicat presei Tarek Ismail, consilier la Universitatea din Columbia.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Justiţiei, Marc Raimondi, s-a apărat subliniind că aceste operaţiuni, validate de Curtea Supremă, sunt un “instrument de mare valoare pentru protejarea ţării de terorism”.

Potrivit HRW, FBI vizează deseori persoane vulnerabile, care suferă de probleme mentale şi intelectuale.

Nota noastra:

Raportul HRW acuza, de fapt, practicile FBI in a “preveni” terorismul, aratand ca autoritatile nu s-au multumit cu supravegherea activitatilor criminale, ci au impins in mod activ lucrurile catre o actiune de tip terorist. The Guardian mai arata, astfel, ca:

In timp ce FBI se baza pe alertele primite de la informatori confidentiali cu privire la activitatile criminale, pentru cazurile de terorism informatorii se infiltrau in moscheele, afacerile si comunitatile musulmane, amagind si atragand oameni “care poate nu ar fi participat niciodata in acte teroriste din propria lor initiativacatre comploturi teroriste.

Multi au dat informatii in schimbul banilor. FBI estima in 2008 ca are 15 000 informatori platiti. Aproximativ 30% din cazurile de terorism post 9/11 sunt considerate operatiuni de infiltrare in care informatorii au jucat un “rol activ” in crearea de comploturi ce au dus la arestari, conform studiilor citate de HRW. Printre sarcinile informatorilor se numarau comentarii “care erau destinate inflamarii tintelor” pe subiecte “politice sensibile”, si incurajarea operatiunilor daca “opiniile tintei erau considerate suficient de problematice”.

Atragerea in capcana, pentru care FBI si-a atras multe critici de-a lungul anilor, este dificil de probat intr-un proces. Greutatea cade pe umerii paratului care trebuie sa arate ca nu a avut “predispozitie” sa comita un act violent, chiar daca a fost atras in acest sens de catre un agent guvernamental. HRW arata ca, astfel, atentia [FBI] se indreapta “nu catre crima, ci catre natura subiectului”, deseori pe fundalul unor “stereotipuri inflamatorii si caracterizari dure despre islam si straini”.

Informatorii insisi sunt lipsiti de ambiguitate.Totul se reduce la atragerea in capcana, a spus The Guardian Craig Monteilh, un astfel de fost informator al FBI infiltrat in moschee, in 2012. Informatorii, mai arata raportul, uneori combateau obiectiile tintelor de a se implica in terorism.

Asadar, HRW arata ca in loc ca operatiunile de supraveghere – legitime intr-o societate in anumite marje – sa se concentreze asupra activitatilor criminale, ele au fost orientate catre “tinte” pe baza identitatii religioase si etnice a acestora. In cazul de fata, musulmanii au devenit “tinte” pentru simplul fapt ca erau musulmani, nu pentru ca initiasera activitati teroriste.

Un alt aspect important este faptul ca FBI a creat comploturi prin folosirea de informatori platiti si activi care incita prin comentarii si care manipuleaza, psihologic si emotional, tintele.

Este un modus operandi care, cu siguranta, este aplicat si in Romania. Inlocuiti musulmanii cu “fundamentalistii ortodocsi” (caci acesta este stereotipul dominant aplicat oricarui ortodox asumat) si veti gasi sumedenie de infiltrati care inflameaza atmosfera in mod metodic, sistematic, pe subiecte sensibile si, mai ales, incitand la exprimari (uneori chiar si actiuni) provocatoare sau chiar ilegale.

In mod convenabil, din cauza subiectelor fierbinti ale acestor zile, raportul HRW nu a beneficiat de atentia presei si comentatorilor…

*


Categorii

America, Teroarea "terorismului", Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Acuzatii ale Human Rights Watch: FBI A INCURAJAT, INCITAT SI PLATIT MUSULMANI AMERICANI PENTRU A DEVENI TERORISTI SI A COMITE ATENTATE

  1. Am observat un lucru in ultimul timp:
    apar din ce in ce mai multe informatii in presa cit de cit MAINSTREAM, info care inainte ar fi fost etichetate drept teoria conspiratiei (vezi info despre implicarea UE in atacurile Maidan -lunetistii; info apropo de implicarea SUA in Ucraina, dintre cele mai recente, etc).

    Si mai observ ca astfel de informatii NU au impact! Adica cu tot continutul lor absolut incendiar pina la urma care in alte conditii ar fi facut furori, acest fel de info apare, e citit de publicul larg si apoi dispare fara sa lase urme…..Nu stiu, dar am senzatia ca si daca s-ar da pe fata toata afacerea 9-11 septembrie sau ultima chestiune cu avionul din Ucraina, nu s-ar starni mare reactie publica si mainstream-ul va continua sa bata toba cu teroristii si alte prostii. E ca si cum s-a lasat o perdea de fum peste tot si toate si chiar daca perdeaua se ridica, privirea este afectata deja iremediabil….ce ciudat!

  2. Logica antichristica este bazata be inversiune:
    – rolul barbatilor si al femeilor se inverseaza, barbat prezentat ca femeie, gay, castiga Eurovision, etc
    – lupta cu lupii cei rai este menita sa deschida usa lupilor, precum se vede din articolul prezent si din acesta:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/12/30/ips-pimen-arhiepiscopul-sucevei-si-radautilor-avertizeaza-printr-o-brosura-documentata-educatia-sexuala-un-pericol-pentru-copiii-nostri/

  3. Un exemplu celebru de inversiune satanista este piesa “Masked Ball” din filmul Eyes Wide Shut, o slujba ortodoxa in limba romana inversata pentru a deveni o piesa satanista!

    In 1999, regizorul Stanley Kubrick facea ultimul sau film, Eyes Wide Shut (Cu ochii larg inchisi), o productie memorabila, care-i are in rolurile principale pe Tom Cruise sip e Nicole Kidman, casatoriti la vremea aceea.
    Secventa care i-a lasat cu gura cascata pe cei mai multi – Balul Mascat – se deruleaza pe o coloana sonora pe cat de ciudata, pe atat de memorabila.
    E vorba despre piesa “Masked Ball” a artistei Jocelyn Pook.
    Putini stiu insa ca secretul melodiei este o slujba ortodoxa, cantata de cativa preoti, in limba romana. Inregistrarea sonora a fost facuta intr-o biserica ortodoxa din Baia Mare, apoi au derulat-o invers. Intr-adevar, pusa invers, melodia scoate scoate la lumina cateva incantatii bisericesti, din timpul unei slujbe.

  4. @Eu:

    Ultimele comentarii nu prea au legatura cu topicul…

  5. @petra,
    lumea e suprasaturata de multimea informatiilor negative:schimbari de clima,razboaie de tot felul(inclusiv cele psihologice) si unde nu te astepti,prevestiri de cutremure ce pune lumea pe jar(de vreo 10-15 an ni se tot piseaza creieri cu unul cu urmari apocaliptice),crize economice etc.etc.Asta s-a si urmarit sa devenim blazati, indiferenti.Astfel de oameni(marionete-lipsiti de vointa-zombi) e usor sa-i manipulezi dupa bunul plac.Intocsicati fiind,le dai totul cu pipeta si le arunci mingea strigand”APORT”.Dar DUMNEZEU ne va linisti te toti.DOAMNE AJUTA!

  6. Pingback: RAZBOAIELE MURDARE: LUMEA ESTE UN CAMP DE LUPTA – film documentar. Cum se transforma SUA intr-o dictatura fascista prin excesele “razboiului impotriva terorii” - Recomandari
  7. Pingback: HIENELE MASACRULUI. Mondializarea atentatelor de la Paris si chestiunea antisemita/ REMUS CERNEA CONDAMNA “FUNDAMENTALISMUL RELIGIOS” AL ORTODOCSILOR SI “INDOCTRINAREA RELIGIOASA” DIN SCOLI/ Mitul violentei religioase – neces
  8. Pingback: Din “succesele” razboiului impotriva terorismului: 1,3 MILIOANE DE CIVILI UCISI si primul STAT JIHADIST din lume | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: Fapte si istorii care contrazic MITOLOGIA terorismului islamist ca manifestare a unui RAZBOI AL CIVILIZATIILOR. Legatura dintre COLONIALISM, SCLAVIE si rapirile in masa practicate de BOKO HARAM in Nigeria/ O relatie speciala: SUA FACE ECHIPA CU AL QAEDA,
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare