PRIMARIA CLUJULUI obliga Mitropolia SA REDUCA “NIVELUL DE SUNET” din timpul SLUJBELOR BISERICESTI, pe motiv de… “disconfort fonic”!

15-07-2014 35 secunde Sublinieri

catedrala cluj 2sursa foto: radiorenasterea.ro

Repetatele plângeri ale clujenilor față de zgomotul produs de biserici în timpul slujbelor i-au convins cei din conducerea orașului să depună o cerere la Mitropolie pentru reducerea nivelului de sunet în timpul slujbelor.

Reprezentanții Primăriei susțin că au depus, încă de săptămâna trecută, solicitarea către Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului.

Ca urmare a repetatelor reclamatii ale cetatenilor privind disconfortul fonic produs de aparatura de sonorizare a bisericilor a fost intocmita o adresa in 08.07.2014 catre Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului prin care se solicita luarea de masuri pentru reducerea nivelului se sunet si izolarea fonica a surselor generatoare de zgomot si vibratii.

In cazul in care Mitropolia nu va dispune masuri concrete si doriti efectuarea de masuratori sonometrice, va recomandam sa ne transmiteti datele de contact (nume, adresa si telefon) pentru stabilirea de comun acord a detaliilor si datei la care vor fi efectuate masuratorile, spun reprezentanții Primăriei.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Andrei Andreicut, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PRIMARIA CLUJULUI obliga Mitropolia SA REDUCA “NIVELUL DE SUNET” din timpul SLUJBELOR BISERICESTI, pe motiv de… “disconfort fonic”!

  1. Perfect, dar atunci sa se reduca si sonorul la concertele din piata Unirii sau din Polus(se aud pana la manastirea din Floresti) aceeasi lege sa fie pt toti.

  2. Doamne,ai mila de noi, si fa ceva cu dujmanii Tai.
    La Iasi de ex,spunea o cunostinta ca primarul , a reusit de cand este primar, sa inchida in zilele importante ale anului,manastirea TREI IERARHI[nu se mai poate sluji din cauza zgomotului],si sa alunge din MITROPOLIE si din bisericile din jur[care nu sunt deloc putine] ,in sambetele si duminicile seara,cand ,pe esplanada de la Palatul Culturii sunt organizate tot felul de manifestari,si unde zgomotul produs de boxe acopera tot orasul,pe toti cei ce inteleg sa-si plece genunchii in fata lui Dumnezeu,la biserica.
    Ca solutie,am inteles ca primaria de acolo, a recomandat iesenilor ce se simt deranjati,sa mearga la CIMITIR.
    Ei…,ce mai putem spune.Prigoana adevarata, nu?e drept, evoluata,acceptata si chiar justificata,cu statistici si prioritati.

  3. Stiti de ce a luat Boc acesta masura?
    Foarte succint din urmatoarele 4 motive:
    1. BOC EMIL este penticostal si e limpede ca nu agreaza ortodoxia si preotii ortodocsi. Ecumenismul nu functioneaza din toate directiile :((
    2. Clujul de mult nu mai apartine decat formal de Romania, practic toate deciziile fiind stabilite de suveranul absolut al “republicii clujene” Arpad Paszkany, care practic l-a instaurat cu sacii fraudulosi de voturi pe Boc in toate mandatele pe post de unealta personala la primarie si de control a provinciei
    3. BOC EMIL a luat masurile la comanda lui Paszkany, nepot dupa nevasta a lui Soros. Paszkany controleaza tot Clujul; alunga orice investitori romani din alte zone ale tarii, sprijinit de toate institutiile si universitatile care au fost puternic deznationalizate si sorosizate in proportie de peste 90%. Prin trusturile sale de presa ataca toate elementele romanesti pe motiv de comunism, coruptie sau dupa caz corectitudine politica.
    4. Jalbele cu pricina, reale sau mai mult inventate, provin de la ungurii carora BOC EMIL le-a retrocedat ilegal toate imobilele din tot centrul vechi al Clujului dar mai ales “braul” de cladiri istorice care imprejmuiesc cladirile Mitropoliei si ale Arhiepiscopiei date Statusului romano-catolic.

  4. @alessy:

    Boc a fost medaliat de IPS Andrei si nici nu pare, nici nu a aratat ca ar fi penticostal. Ceea ce nu il face sa fie un “dreptcredincios”, fireste.

  5. Pai este, nu se vede:))) Faptele vorbesc. Cert este ca la evenimentele patronate de IPS andrei nu participa. E ocupat. :))) N-ar fi exlus ca sa ceara in viitorul apropiat stramutarea mitropoliei la Marisel, la Someseni sau cine mai stie la ce periferie a metropolei. La comanda guvrenatorului protector a scos Boc din oras Usus, Napolact, Nokia si alte firma ca nu sunt pe placul adevaratilor sefi ai urbei. N-ar fi de mirare ca si institutiile de cult sa fie izgonite din ariile urbane maghiare. Au fost fost retorcedate masiv scoli, gradinite, camine de batrani, si sunt in curs de retrocedare universitati, muzee, deci, n-ar fi exlus ca…. Nimic nu e intamplator. Planurile mari pornesc intodeauna cu pasi mai mici.

  6. In legatura cu ce se intampla la Iasi. Sunt din Iasi si este adevarat ca pe esplanada Palatului Culturii se petrec aproximativ in fiecare week-end diverse festivaluri ale berii, concerte, dezmat, mici, bere, inclusiv in fata Casei Dosoftei pun corturi si mese pentru a sta lumea la terasa. In bisericile din jurnu se prea mai aude slujba, dar se aude muzica si duduie geamurile si zidurile. Ma intreb daca nu le vor afecta in timp.
    Spre exemplu de Pogorarea Dubului Sfant, la ora 11 dimineata in plina Liturghie, a inceput sa duduie muzica, ca era festivalul berii, nu conteaza prezenta Bisericilor in jur sau chiar a Palatului Culturii care nu mi se pare normal sa fie acoperit de terase, corturi si scene.
    Poate intr-o buna zi se va demara o actiune pentru stoparea acestor manifestari.

  7. Biserica nu sta in clopote si clopotnita.

    Clopotele chiar deranjeaza chiar si pe credinciosi, in special cele de la catedrale si clopotele mari de la biserici care au dimensiuni mari si produc zgomote puternice.

    Daca este sa stai in fiecare zi cu clopotul in cap si Duminica dimineata sa-ti bata clopotele atunci ti se ia repede sa mai asculti clopote.

    Au fost multe cazuri in istoria Bisericii cand clopotele au fost oprite.
    In timpul lui Hristos erau clopote oare ?

    Facem mult caz de nimic. Decat sa smintim oamenii mai bine ne amintim de Hristos si de poruncile lui sa nu smintim pe altii….

    Ii folosesc lui Hristos clopotele sau oamenii care i-am smintit si departat de Biserica prin niste clopote?

    Este cineva dintre voi care locuieste langa un … clopot ? Cu siguranta nu.

  8. @Doru:

    Nu de clopote e vorba aici, oricum, ci de slujbe in general. Concertele cu Billy Idol din centrul Clujului nu deranjeaza pe nimeni, bine ca deranjeaza liturghiile.

    Cat priveste clopotele… acestea bat rar, iar in marile orase din Europa Occidentala ele bat mult mai des decat bat in zona ortodoxa. Sigur, au inceput si acolo sa le elimine, insa unde au ramas, nu au starnit revolta oamenilor.

    Oricum, greu de inteles ce poate deranja la un sunet de clopot… care in vechime se auzea in intreaga comunitate, fie urbana, fie rurala.

  9. Va dati seama ca diavolii care ii poseda si ii conduc, cu sau fara voia lor, sunt deranjati la maximum…
    Inca un semn ca prigoana a inceput si probabil se vor lua si alti pacatosi dupa ei, fiindca “atunci cand se ridica sus oamenii de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni”.

    Nu avem decat sa rabdam si sa ne rugam pentru ei, ca Dumnezeu sa le lumineze si lor mintile (prea)aservite celor lumesti.
    Probabil la moartea lor nu vor avea parte de acest ‘disconfort fonic’ !

  10. @ ALESSY…omule nu ai dreptate aici! Nici tu nici de multe ori adminii… nici lumina… cu intunericul din bucuresti.Unu la mana frasu lu boc e preot. Taicasu e de leatu lui ILIE Tudor care-i CANTOR in Podari. Nu mai vb. ce nu stiti la fel ca aia de la situl ……ortodoxiei care se vor legionari modern(i) (talking). De ex. le-am spus ca ier. Amfilohie nu e STARET la Diaconesti fiind manastire de maici are ierarhic stareta si e doar duhovnic…DAR EI O TIN IN IGNORANTA! La fel cei care-l iau in brate pe Danion…care a dezbinat pe unde a trecut(in ne-fiinta se potriveste la dansul). Apoi si ierahii trebuie sa-si rezolve spetele parca va luati nu demult de ips.andreicutz ca a facut slujba *iecumenica* la cluj (CLUJ-NAPOCA n.red). Va ziceam odata de sf. in loc de SFANTUL si ignoranta crasa a majoritatii. Ce daca suntem multi si prosti…platim doar taxe impozite, produse pt.parastase…cateheza suntem 1,1% din 100%. Ce sa te mai califici la mondiale si europene cand pe toate siturile de sport ce le citesc pustanii sunt in DREAPTA mizerii si pornografie, manele si mamaele de i invata sa se protitueze de la 7-8 ani. O parte minuscula din Ierarhia NOASTRA cand merge in birouri oportune si fotolii galbene sa stie sa-si ceara drepturile sa lase protocoalele ca SFINTII ARDELENI sau Mos Ion Roata si HOREA, CLOSCA ,CRISAN, TUDOR si IANCU…nu s-au vandut si au facut cea mai mare A FACE reY si au ramas regi si sfinti in inimile noastre de sute de ani.Nu sunt nici legionar dar nici pro REGIONAL. TARA NU E A NOASTRA NOI DOAR O ADMINISTRAM sau va trebui sa o re-AD-MINISTER (SERVICIUL CELUI DE jos) etimologic vb. Nu aveti habar ca basarabenii si machidonii adevarati au tinut acest neam. Astept niste nume de sfinti din aceste 2 ramuri de romani venetici poate…Avem si unguri ortodocsi dar pe aici se face si multe politica asa ca in curand o sa vedeti cam care-i mersul fratilor …DOAMNE AJUTA!

  11. Eu sant an Italia si aici bat clopotele din ora an ora si nu se mai supara nimeni!

  12. @ Doru:

    cineva l-a intrebat pe Pr. Arsenie Papacioc ce muzica ii place cel mai mult. Sfintia sa a zis ca bataia clopotelor. Alta intrebare a fost ce sa facem cu cei ce nu vin la Biserica care nu stiu ce e Biserica–un preot l-a intrebat asta. Si dinsul a zis ceva de genul ca de ce nu vin? Nu aud clopotul? Asa cum a spus si admin, clopotul bate decit putin timp si nu vad pe cine ar deranja si mai ales sminti?! Serios?! Personal, pe mine nu m-a deranjat nici un clopot. Desigur ca stii ca nu bate in timpul intregii Liturghii. Pr. Arsenie Papacioc pune problema destul de bine: bataia clopotelor reaminteste credinciosilor care au uitat sau celor mai putin credinciosi ca este slujba in Biserica. Probabil ca aceste “zgomote” ale clopotelor si ale Sfintelor Liturghii deranjeaza pe cei care ar prefera sa uite de Dumnezeu, sa nu li se deranjeze constiintele ca sa isi faca de cap cu orice alta indeletnicire.

  13. Stie cineva daca slujbele sint tinute afara, poate pe perioada verii, cu microfoane, si de aceea I-ar “deranja” pe unii? Si cite reclamatii au fost? PE CITI “deranjeaza” zgomotul de la Biserica? Nu cred ca cineva cu frica de Dumnezeu se simte deranjat.

  14. Apoi fratilor si primaria asa-i ca satana il arde cand aude cuvantul lui DUMNEZEU rusine atat ereticilor cat si prmariei , sa mai asculte DUMNEZEU de noi???

  15. @de ce trebuie sa va faceti avocatul incompetent al unor cauze pe care nu le cunoasteti despre Boc. Ce va asteptati sa va spuna Boc pe gura? : ca nu e penticostal normal, doar este copia la indigo a lui basescu in a minti pe fata cu un talent diabolic. Daca nu era o certitudine nu scriam un rand aici. Singurul lucru care deranjeaza este ca ascunde ca e penticostal. Omul a ales sa fie penticostal no problem. Nu-i spatiu aici si nici nu imi propun sa va dau de la sursa tot ce vreti despre acest aspect. Poti fi penticostal dar sa pastoresti cinstit obstea nu sa o tradezi. Oricum toate faptele vor iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu numai ca pentru romani va fi prea tarziu si vor plati cu multa suferinta naivitatea de a credita pe unu ca boc. atata tot. Doamne Ajuta.

    PS
    Si sa bata clopotele cat mai ingaduie boc de la primarie ca deja are alte sarcini de la Paszkany, Soros, Landman Gabor etc. etc. sarcini pe agenda despre care voalat pe ici pe colo se mai scapa cate ceva.

    Clujul a devenit oficial Kolozsvar. Plăcuţele bilingve, legale!!!!!

    http://oradecluj.oradestiri.ro/clujul-redevine-kolozsvar/#.U8gwtJR_uGM

    http://www.voceatransilvaniei.ro/scandalul-placutelor-bilingve-la-cluj-o-studenta-la-drept-a-castigat-in-prima-instanta-procesul-prin-care-primaria-trebuie-sa-monteze-placute-si-in-maghiara/

    http://www.realitatea.net/kolozsvar-va-figura-din-nou-langa-cluj–primaria–obligata-sa-monteze-placute-bilingve-la-intrarea-in-oras_1483991.html

  16. si asta in contextul in care in cluj minoritatea maghiara este net inferioara intro scara de bloc de exemplu daca este o fam. de unguri plus ca sunt si ft. multi unguri ortodocsi, o spun asta in cunostinta de cauza deoarece am stat in acel oras 9 luni de zile, ba mai mult decat atit am mai discutat si cu persoane din acea etnie in care multi dintre ei miau zis ca lau votat pe funar, iar in ce il priveste pe boc acesta are aceleasi naravuri ca si alti primari din tara asta , precum vanghelie, oprescu, mazare, s. a. in care acestia sunt oameni sistemului si care trebuiesc sa joace dupa cum li se canta si nu se dau in laturi de la nimic pt. a distruge ortodoxia fatis pe toate caile

  17. iar in ceea ce ai priveste pe clujeni acestia asi merita soarta pt. ca acestia au vazut cu ochi lor si pe pielea lor ca si restul romanilor din tara asta ce catastrofa a fost boc pt. tara asta ca prim ministru si lau votat cu ambele maini asa ca sa nu se mai vaite atita

  18. Asa zisii ortodocsi credinciosi sunt caldicei,nu se opun fatis si tare actiunilor acestor nemernici pentru ca nu-i doare nici pe ei.
    Am ascultat in Praga intr-o duminica clopotele la o catedrala a lor, timp de 15 minute,era atata slava adusa lui Dumnezeu in muzica clopotelor de la aceasta catedrala ca am ramas uimit.Muzica clopotelor nu poate sa deranjeze decat pe dusmanii lui Hristos,insa cei care se numesc crestini trebuie sa lupte ca clopotele sa nu amuteasca. Dumnezeu se scarbeste de nesimtire,nepasare si caldiceala.Trebuie sa ai traire in inima,parca asa zicea Parintele Arsenie,Dumnezeu sa-l fericeasca in vesnicia Imparatiei Sale.
    Ca altfel,”tot tipic,tipic,tipic si la inima nimic”,iar dusmanii sporesc pe fondul acestei motaieli si flescaieli crestine.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare