Seful Autoritatii Palestiene acuza Israel de GENOCID/ NATO considera IMINENT un ATAC TERORIST/ Fortele ucrainene se apropie de DONETK. Rusia ameninta cu posibile “consecinte” pentru caderea unor OBUZE pe teritoriul sau/ Moldova – de la KAPLAN la DUGHIN/ Germania EXPULZEAZA seful serviciilor secrete americane. Ministrul Schauble: SUA da dovada de o “PROSTIE CARE TE FACE SA PLANGI”

10-07-2014 12 minute Sublinieri

Israelul respinge pacea cu Hamas, dar spune că “nu se poate comporta precum Rusia în Cecenia”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins, joi, un eventual armistiţiu cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, asigurând că acesta nu se află pe ordinea de zi, afirmă cotidianul Haaretz, citat de AFP.

“Nu discutăm cu nimeni în acest moment în legătură cu încetarea focului, nu se află pe ordinea de azi”, a declarat premierul israelian, la o reuniune a Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe şi Apărare.

Cu toate acestea, Netanyahu a refuzat să întrerupă aprovizionarea cu electricitate pentru Fâşia Gaza, susţinută de Israel, aşa cum au solicitat unii dintre membrii Guvernului israelian şi deputaţi de dreapta şi de extremă-dreapta. “Nu ne putem comporta precum Rusia în Cecenia”, a mai afirmat el. […]/ integral pe gandul.info

Putin cere Israelului “oprirea confruntării armate” din Fâşia Gaza

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat ca “indispensabilă o oprire urgentă a confruntării armate” în Fâşia Gaza, între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, într-o conversaţie pe care a purtat-o joi la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP. […]

Va începe sau nu Israelul un atac terestru care să tensioneze şi mai mult situaţia din regiune? Iată întrebarea esenţială în contextul în care comunitatea internaţională cere reţinere şi din partea israelienilor şi din partea palestinienilor. Pentru moment, Israelul nu a dat unda verde. Dar s-a intensificat schimbul de rachete între cele două părţi aflate în conflict.

Incursiunea terestră nu a început încă, dar operaţiunea “Protective Edge” continuă prin sute de atacuri aeriene. 300 de rachete israeliene au căzut azi-noapte asupra Fâşiei Gaza. 20 de oameni, inclusiv cinci copii, potrivit BBC, au murit. Asta în ciuda precauţiilor luate de armata israeliană, respectiv de a suna la telefon înainte şi de a le cere locuitorilor să evacueze clădirea înainte de a fi bombardată. Cei mai mulţi palestinieni au murit în atacurile lansate asupra unei case şi asupra unei cafenele din oraşul Khan Yunis , din sudul Fâşiei Gaza. De la începutul operaţiunii, în urmă cu trei zile numărul palestinienilor care au murit a ajuns la 76 , al celor răniţi – la peste 500.

Oamenii din Fâşia Gaza nici măcar nu mai tresar când aud zgomotele de rachete, scrie, într-un reportaj, “Le Monde”. […]

La nivel politic, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a lansat miercuri la reuniunea de cabinet de la Ramallah, o acuzaţie extrem de gravă la adresa guvernului evreu: cea de genocid contra poporului palestinian. Iată de ce Liga Anti Defăimare din Statele Unite a cerut Occidentului să condamne declaraţiile oficialului palestinian.

Este de aşteptat aşadar o tensionare. “Avem zile lungi de luptă în faţa noastră”, a avertizat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon. […]/ integral pe rfi.ro

Încercând un slalom printre furcile propagandei israeliene şi palestiniene, voi începe cu vorbele unui om de stat a cărui inteligenţă am preţuit-o enorm, Golda Meir.

Într-un interviu publicat în Le Monde, la 15 octombrie 1971, fostul premier (1969-1974) conchidea cu privire la Israel: ”Această ţară există ca urmare a unei promisiuni făcute de Dumnezeu Însuşi. Ar fi ridicol să-i cerem socoteală asupra legitimităţii sale”.

Poporul Ales pe Pământul Promis – statul Israel şi-a făcut din aceste două sintagme biblice un titlu de proprietate. Doamna Meir o spune măcar cu umor, alţii au declarat-o cu încrâncenare. Dar pământul aparţine şi palestinienilor. Iar atunci când religia (iudaismul) se amestecă propagandistic cu politica (sionismul), rezultatul este cel pe care îl vedem, din anii ’30 ai secolului trecut încoace.

Nu vreau să stârnesc demonii unei istorii dureroase. Astăzi, rachetele israeliene cad în Gaza peste un ”ghetou în aer liber” – o populaţie densă, masată pe o limbă de pământ şi adusă la disperare. Rachetele palestinienilor (mai exact, ale aripii militare a Hamas), de provenienţă rusească şi iraniană, cad tot mai aproape de Tel-Aviv, spre exasperarea civililor terorizaţi, sătui de alarme aeriene.

Uciderea celor trei adolescenţi israelieni pe Malul de Vest – (victime morale ale ambiţiei premierului Netanyahu de a construi în continuare colonii în Cisiordania, cei trei erau în vizită la rude) – fapt abominabil, n-a fost asumat de Hamas. Uciderea, în Ierusalimul de Est, a adolescentului palestinian – alt fapt abominabil – n-a fost asumată de extremiştii evrei. Însă, atât un episod cât şi celălalt, s-au transformat în pretexte pentru ca eternele tratative de pace, împotmolite oricum, să fie puse din nou între paranteze.

Israelienii, al căror răspuns armat e mereu disproporţionat (sunt cea mai mare putere militară din zonă), ameninţă cu un atac terestru. […]

Pentru Netanyahu însă nici un pretext nu e de lepădat ca să deturneze negocierile de pace cu palestinienii. Noile sale ecuaţii privind Orientul Mijlociu (Iraq=Iran şi Hamas=Al-Qaida + ISIS), aşa cum le transcria zilele trecute Chemi Shalev în ”Haaretz”  (cel mai vechi cotidian din Israel), induc unui public sătul de conflicte spaime noi. Iar premierului îi oferă ocazia de a-şi justifica politica securitară şi a descinde în Gaza, pentru pedepsirea Hamas.

Amorsarea acestui nou conflict poate avea urmări catastrofale, atât pentru palestinieni, cât şi pentru evrei.  […]/ integral pe gandul.info

Puțini români au aflat deocamdată că, de câteva zile, s-a introdus o nouă prevedere pentru pasagerii avioanelor ce zboară către Statele Unite: dacă telefoanele mobile, laptopurile sau tabletele au bateria descărcată în timpul controlului de securitate, aparatele vor fi confiscate, la fel cum sunt confiscate, astăzi, lichidele din bagajele de mână. 

Deocamdată, prevederea este aplicată de Franța și Germania, dar ea se va extinde, cu siguranță în toată Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, va trebui să verificați de acum încolo dacă aveți iPad-ul, laptopul și telefonul încărcat când mergeți la aeroport. Noua prevedere de securitate pornește de la serviciile de informații americane, care anticipează iminența unui atac terorist în Europa. Cooperarea intelligence între țările NATO este esențială.

Întreaga situație internațională nu a mai fost atât de tensionată de la prăbușirea comunismului și atacurile de la 11 septembrie. Rusia lui Putin a invadat o țară europeană, Ucraina – așa cum era ea, un stat artificial creat de Stalin și Hrușciov. Republica Moldova suferă sancțiuni economice din partea Rusiei. În Siria, avem un război de mai bine de doi ani. În teritoriile palestiniene, a început războiul de-a binelea, iar Israelul a fost nevoit să convoace 40.000 de rezerviști.

În plan economic, criza nu s-a terminat, ea a fost doar sufocată temporar de miile de miliarde de dolari și euro tipăriți în tiparnițe, fără corespondență în economia reală.

În aceste condiții, când Occidentul ar trebui să fie mai unit ca oricând, șeful CIA de la Berlin este expulzat, în urma unei noi afaceri de spionaj. De asemenea, există suspecți de spionaj și în Franța și Marea Britanie. Toate aceste state sunt vechi membre NATO. Au contribuit împreună la învingerea comunismului. Au contribuit la extinderea civilizației occidentale în estul Europei cotropit de sovietici. Constatăm în acest moment că faimosul Intelligence NATO e subminat din interior de acțiuni de spionaj. Neobișnuit în lumea secretelor este că Berlinul a ales să facă publică expulzarea și nu discret, așa cum s-a mai întâmplat uneori în deceniile precedente. Practic, a dorit să dea un semnal public puternic în legătură cu cazul respectiv. În același timp, președintele Putin are întâlniri cu lideri europeni și achită contracte de miliarde de euro pentru armament occidental, în ciuda sutelor de morți și răniți înregistrați până acum în Ucraina. […]/ integral pe dcnews.ro

[…] Raportul Amnesty Internatinal arată dovezi copleşitoare cu privire la torturile şi relele tratamente la care au fost supuşi prizonierii, indiferent că erau protestatari ori jurnalişti. Documentul arată că forţele pro-guvernamentale sunt respsonsabile şi ele pentru o serie de abuzuri, procentul fiind, totuşi, mai mic.

Cele mai multe răpiri sunt comise de separatiştii armaţi, victiimele fiind supuse unor bătăi şi torturi care îţi întorc stomacul pe dos. Totuşi, există dovezi pentru un număr mai mic de abuzuri venite din partea forţelor de la Kiev“, arată Denis Krivosheev, director adjunct al Amnesty International pentru Europa şi Asia Centrală, citat de BBC.

Potrivit datelor oferite de ministerul de Interne din Ucraina, în perioada aprilie-iunie 2014, au fost raportate aproape 500 de abuzuri. Potrivit ONU, numărul răpirilor din ultimele trei luni a ajuns la 222. Persoanele intervievate de Amnesty International au povestit că, pe durata perioadei în care au fost reţinute, au tăiate cu cuţitul, arse cu ţigara, supuse la violenţe sexuale şi ameninţate cu moartea. Raportul organizaţiei arată că prizonierii sunt luaţi de pe teritoriile din estul Ucrainei, în regiunile Luhansk şi Doneţk. „Sunt vizaţi poliţiştii, militariişi oficialii locali, dar şi jurnaliştii, politicienii, activiştii, membrii comisiilor electorale şi oamenii de afaceri“, se arată în raport. […]/ integral pe adevarul.ro/

  • Antena3:

Armata ucraineană a declanşat un atac la 30 de kilometri vest de Doneţk, anunţă Kievul

Forţele ucrainene au declanşat joi un atac în apropiere de satul Karlivka, la aproximativ 30 de kilometri vest de Doneţk, capitala acestei regiuni din estul Ucrainei, o zonă devastată de o insurecţie armată prorusă, a anunţat Ministerul de Interne, scrie AFP.

Un reporter AFP aflat la faţa locului a văzut avansând mai multe convoaie de blindate şi camioane care transportau trupe şi a auzit tiruri intensive de artilerie.

“Unităţi de la Ministerul de Interne, din Garda Naţională şi batalioane de apărare teritorială au lansat o ofensivă viguroasă în apropiere de satul Karlivka”, susţinute de blindate, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Separatiştii au confirmat confruntări armate în această zonă.

“Au avut loc lupte, astăzi (joi), la Karlivka. Am distrus două tancuri” aparţinând forţelor ucrainene, a declarat “ministrul apărării” separatist Igor Strelkov într-o conferinţă de presă susţinută la Doneţk. […]/ integral pe antena3.ro

Moscova ameninţă cu posibile “consecinţe”, după ce obuze ucrainene au căzut pe teritoriul Rusiei

Rusia a transmis o notă de protest Administraţiei de la Kiev după ce obuze lansate de serviciile de securitate ucrainene împotriva insurgenţilor ar fi căzut pe teritoriul rus, Moscova avertizând că repetarea incidentelor ar putea avea “consecinţe”, informează AFP.

“Rusia protestează categoric şi cere încetarea tirurilor de obuze spre teritoriul rus”, a comunicat Ministerul rus de Externe.

“În cazul repetării în viitor a incidentelor de acest gen, întrega responsabilitate va aparţine autorităţilor de la Kiev“, a adăugat instituţia. […]/ integral pe antena3.ro

[…] Kaplan identifică alte două probleme: găgăuzii și Transnistria.

„Comrat, o localitate din sudul Moldovei, este casa găgăuzilor turcici, creștin-ortodocși și vorbitori de rusă – o potențială coloană a cincea a lui Puțin în Moldova. Vitali Kyurkchu, un politician local de etnie găgăuză, mi-a spus că în Moldova trăiesc peste 160.000 de găgăuzi -și alți 40.000 în Ucraina- care consideră că, pentru ca așa ceva să fie posibil, este nevoie de o slăbire sau chiar o dezmembrare a celor două state.

Acesta este un iredentism periculos, bineințeles. Nici măcar găgăuzii înșiși nu știu cu certitudine care le sunt originile. Identitatea locală este atât de complexă încât Charles King, de la Universitatea Georgetown, alături de alți experți de marcă în domeniu, cred că originea acestora este încă un subiect de negociere.”

„Dar mai este și Transnitria, o fâșie la est de Nipru, ce face parte oficial din Moldova dar care, cu o populație majoritar rusofonă, și-a declarat independența după un scurt război de secesiune de la începutul anilor 90. Transnistria este plină de trupe rusești ce acționează ca un ciocan asupra Moldovei, în încercarea acesteia de a se orienta spre Occident. Transnistria, cu un statut legal incert, este un paradis al contrabandiștilor, cum și-ar dori Putin să vadă cât mai multe în estul Ucrainei”, mai scrie Robert D. Kaplan.

El a constatat, în peregrinările sale prin Basarabia, că „peste tot apare ca loc comun ideea că Rusia reprezintă o realitate, în timp ce Occidentul este doar un concept geopolitic. Până la urmă, acesta este motivul pentru care mulți etnici români sunt resemnați cu ideea că Rusia este implicată”.

„Situația din Moldova amintește de întunecatul peisaj politic din Iugoslavia despre care scriam în anii 80, anterior ruperii violente a țării în ultimul deceniu al secolului trecut. Se pare că ceea ce am scris a contribuit la politica de neintervenție a Casei Albe între 1993 și 1995. Este însă exact tipul de situație în care intervenția americană este esențială: trebuie să cunoști ce e mai rău cu privire la un loc pentru a putea să aplici cele mai umane procedee. Nu intenționez să arăt ce trebuie să se facă, dar vreau să arăt că neintervenția și inacțiunea Occidentului ar putea avea costuri umane incalculabile. Iar o acțiune a Occidentului ar trebui să cuprindă politici în domeniile politic, informativ, economic și așa mai departe, pentru a contracara acțiunea Rusiei.

Timpul poate fi scurt. Deja oficiali ruși se întâlnesc cu minoritățile din Moldova pentru a le încuraja să ceară mai multă autonomie după acordul de asociere cu UE semnat la sfârșitul lunii trecute. Rușii știu că Moldova e mai mult decât o țară de graniță: este un amestec complicat de etnii localizate relativ compact pe teritoriul acestui stat mic și slab. De aceea mi-e frică pentru Moldova”, încheie analistul șef al Stratfor. […]/ integral pe romanialibera.ro

  • ActiveNews:

Aleksandr Dughin tună şi fulgeră împotriva Basarabiei şi României: Rusia Mare trebuie să includă și Moldova și Georgia și Ucraina, nu doar Transnistria. De la Carpaţi până la Pacific!

Într-un articol tradus şi publicat de cercetătorul basarabean Vlad Cubreacov, preşedintele Asociaţiei Răsăritul Românesc, Aleksandr Dughin îşi dă arama pe faţă cu privire la intenţiile strategiilor sale de expansionism pentru fosta URSS:

“Nouă ne-a fost încredințată răspunderea pentru un imens spațiu din Carpați până la Oceanul Pacific, de la Marea Baltică până în Kamceatka, din Karelia până în Munții Pamir. Și nimeni nu ne-a eliberat de această răspundere. Referendumul din Transnistria ne-a reamintit de ceea ce este cel mai important – de noi înșine, de misiunea noastră, de vocația noastră. În această situației pur și simplu nu se pune întrebarea dacă să primim sau să nu primim Tiraspolul (în componența Rusiei – nota traducătorului). Atunci când frații îți cer ajutorul este o rușine și un păcat să-i tratezi cu refuz.” scrie Dughin, care a fost luna trecută într-o vizită în România, în organizarea lui de Călin Georgescu, preşedintele filialei Clubului de la Roma pe Europa şi al Centrului de Cercetări al Clubului de la Konstanz.

Profesorul Aleksandr Dughin a fost dat recent afară de la Universitatea de stat Lomonosov după ce a afirmat că cel mai bun răspuns pe care ruşii pot să-l dea ucrainenilor este “să-i ucidă, să-i ucidă, să-i ucidă”.

“Rusia Mare trebuie să includă în sine nu doar ceea ce se desprinde din statele post-sovietice eșuate care se aruncă orbește în cadrul NATO ca să putrezească în atlantism și globalism, pierzându-și demnitatea, identitatea și viitorul. Rusia Mare trebuie să includă și Moldova, și Georgia, și Ucraina, nu doar Transnistria, Oseția de Sud sau Crimeea.”, mai spune ideologul lui Vladimir Putin în articolul citat, tradus de Vlad Cubreacov, care prezintă şi o filmare cu activistul “euroasiatic” rus într-o postare intitulată CU MĂȘTILE JOS: DUGHIN DESPRE TRANSNISTRIA CA ”PĂMÂNT ȘI REDUTĂ A RUSIEI”.

“De mult este timpul ca acest șarlatan geopolitic și pretins ”filosof”, ideolog al Imperiului Alcoolic să fie trecut în lista străinilor indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova”, comentează Vlad Cubreacov care publică şi o analiză a profesorului Ilie Bădescu intitulată Erorile ortodoxiei ruse, erorile lui Dughin, erorile lui Putin: Rusia – “buricul pamantului”. Profesorul Ilie Badescu despre Geopolitica, Ortodoxie si Romania Mare.

Fără alte comentarii ActiveNews preia integral articolul edificator al “Rasputinului lui Putin”, care pretinde în spaţiul public românesc ca respectă şi adoră România. Dar, din câte se pare, probabil fără români… […]/integral pe activenews.ro

Berlinul l-a expulzat pe șeful serviciilor secrete americane din Germania. Reacția Ambasadei SUA

Scandalul de spionaj a luat amploare în Germania. Guvernul german a ordonat expulzarea unui oficial al CIA de la Berlin, ca reacție la cele două cazuri de spionaj în favoarea SUA, de către cetățeni germani, transmite bbc.co.uk.

UPDATE Ambasada Statelor Unite în Germania a apreciat joi că este “esenţială” continuarea “cooperării strânse” cu Guvernul german, după ce Berlinul a anunţat expulzarea şefului serviciilor secrete americane în această ţară, relatează AFP, preluat de Mediafax. “Relaţia noastră cu Germania în domeniul securităţii rămâne foarte importantă. Ea asigură protecţia germanilor şi americanilor”, a subliniat misiunea. “Ambasada Statelor Unite a văzut informaţii despre cererea germană (adresată) şefului misiunii americane în domeniul informaţiilor din Germania de a părăsi ţara. În mod tradiţional, noi nu comentăm cazurile în domeniul informaţiilor”, se arată în comunicat.

Oficialul expulzat ar fi acționat pe post de contact al CIA la Ambasada SUA, susține presa, amintind scandalul de spionaj, dezvăluit în ultimele zile, care a înfuriat Berlinul.

Un tanar german, in varsta de 31 de ani, din cadrul serviciilor germane de informatii, a fost arestat săptămîna trecută, sub suspiciunea de spionaj.

”Reprezentantului serviciilor americane de informatii de la Ambasada SUA i s-a spus că trebuie să părăsească Germania”, a anunțat un oficial din cadrul guvernului de la Berlin.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a confirmat că Procuratura Generală anchetează un nou caz. Angajaţi ai Poliţiei Criminale şi ai Parchetului au percheziţionat locuinţa şi biroul din Berlin ale  unuialt suspect, informează surse de securitate citate de mass media germane.

Primele dezvăluiri, apărute vineri, privind un colaborator al serviciilor de informații germane (BND) suspectat că ar fi lucrat pentru CIA au iritat Berlinul, unde există o nemulțumire față Washington după dezvăluitrile lui Edward Snowden, de anul trecut, privind spionajul la scară largă practicat de agenția americană (NSA) și care a vizat, printre altele, și interceptarea telefonului mobil al cancelarului german Angela Merkel.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a apreciat, joi, că Statele Unite dau dovadă de o “prostie care te face să plângi”, după descoperirea a două posibile cazuri de spionaj al agenţilor germani în favoarea agenţiilor de informaţii americane.

“Este extrem de prostesc ca Statele Unite să recruteze la noi persoane de a mâna a treia. Iar în faţa unei asemenea prostii, nu poţi decât să plângi” , a declarat ministrul pentru postul german Phoenix. “Şi de aceea, acest lucru nu o amuză pe cancelar”, a adăugat Schäuble, cunoscut pentru modul său direct de a vorbi. […]/ integral pe antena3.ro

Vineri, președintele rus Vladimir Putin începe un turneu ambiţios în America Latină, în cursul căruia se va întâlni cu liderii cubanez, brazilian şi argentinian, având ca scop ralierea lor la cauza sa, în plină confruntare între ruşi şi occidentali, relatează mediafax.ro.

În cursul turneului care va dura șase zile, Vladimir Putin se va întâlni cu părintele revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, va participa la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) şi va asista la finala Cupei Mondiale de fotbal de la Rio de Janeiro, în Brazilia.

Acest turneu are loc în timp ce Rusia continuă să se opună Occidentului în criza privind Ucraina, unde luptele între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi au provocat deja aproximativ 500 de morţi, iar discuţiile dintre Vladimir Putin şi liderii Americii de Sud sunt o lovitură peste nas dată de Kremlin Washingtonului, spun analiştii.

“Turneul are ca scop consolidarea şi deplasarea pivotului (politicii ruse, n.red.) dinspre America de Nord înspre America Latină”, explică Vladimir Orlov, preşedintele centrului de cercetare moscovit PIR, care adaugă că în timp ce conflictul din Ucraina şi alipirea Crimeei la Rusia în martie au provocat cea mai gravă criză dintre Est şi Vest de la Războiul Rece, Moscova se îndreaptă către partenerii săi naturali, care nu au o atitudine părtinitoare în privinţa sa”.

Vladimir Putin îşi va începe turneul cu o vizită în Cuba, unde va discuta despre cooperarea în materie de energie, transport, aviaţie civilă şi industrie spaţială cu liderul cubanez Raul Castro, a anunţat Kremlinul, în contextul în care Moscova, care în ultimii ani a încercat să reanimeze legăturile cu insula comunistă, a anulat vineri 90 la sută din datoria contractată de Cuba faţă de URSS, ce reprezenta în total 35 de miliarde de dolari (26 de miliarde de euroarrow 10x10 Vladimir Putin va începe vineri un turneu în America Latină, urmând să se întâlnească și cu Fidel Castro).

Potrivit lui Vladimir Davidov, directorul Institutului Americii Latine în cadrul Academiei ruse de Ştiinţe, Havana şi Moscova ar putea semna un acord pe tema energiei care să implice gigantul rus al petrolului Rosneft.

Vladimir Putin se va întâlni, de asemenea, cu Fidel Castro.

“Fidel este ultimul dintre mohicani, cu care Putin poate discuta despre actuala şi viitoarea ordine mondială”, subliniază Vladimir Orlov.

Sâmbătă, preşedintele rus se va întâlni la Buenos Aires pentru discuţii despre comerţ şi energie cu preşedintele argentinian Cristina Kirchner, apoi va pleca spre Brazilia, pentru o vizită de patru zile, unde se va întâlni cu oameni de afaceri locali pentru a-i convinge să investească în Rusia, care suferă o importantă scurgere de capital de la începutul crizei ucrainene, iar apoi va participa la o întâlnire a liderilor BRICS la 15 şi 16 iulie. Ţările emergente urmează să aprobe, în cadrul acestei reuniuni, crearea unei bănci de dezvoltare comune, un obiectiv de lungă durată ce urmăreşte să concureze cu instituţiile internaţionale cu sediul la Washington (Banca Mondială şi FMI), în care se simt slab reprezentaţi.

Ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, a anunţat miercuri că această instituţie specializată în finanţare şi infrastructuri va apărea în 2016 şi va fi dotată în decurs de şapte ani cu zece miliarde de dolari (două miliarde de ţară membră).

“BRICS reprezintă cinci civilizaţii cheie şi 43 la sută din populaţia” mondială, a amintit Vladimir Davidov.

Punctul culminant al vizitei preşedintelui rus va fi fără îndoială ceremonia de închidere a Cupei Mondiale de fotbal, în cursul căreia preşedintele brazilian Dilma Rousseff va ceda responsabilitatea organizării viitoarei Cupe omologului său rus.

Gazdă a Cupei Mondiale din 2018, Rusia a promis deja să cheltuiască miliarde de dolari pentru construirea unor stadioane şi infrastructuri pentru a găzdui evenimentul, unul dintre cele mai urmărite din lume.

Rusia și președintele ei Vladimir Putin sunt priviți tot mai rău în lume, mai ales în Europa și Statele Unite, arată un studiu al organizației americane Pew Research Center. Studiul a calculat 43% opinii defavorabile și 34 de procente opinii favorabile Rusiei și liderului acesteia.

Imaginea Rusiei s-a degradat în ultimul an din cauza rolului pe care l-a jucat în criza din Ucraina, constată studiul. Acesta a fost făcut între 17 martie și 5 iunie, iar majoritatea persoanelor au fost chestionate după declarația din 18 martie a lui Vladimir Putin despre anexarea Crimeii.

Dezaprobarea la adresa Rusiei a crescut notabil în ultimul an, mai ales în opinia americanilor (cu 29 %) și a europenilor. Polonia, Marea Britanie, Spania, Germania și Italia au o creștere de două cifre a ratei lor de dezaprobare.

Franța, care a avut cea mai negativă opinie la adresa Rusiei pe plan european în 2013 (64 %), și-a accentuat acum această opinie cu 9 puncte, ajungând la 73 %. Grecia este singura țară europeană care în 2014, ca și în 2013, vede Rusia într-o lumină predominant favorabilă. […]/ integral pe rfi.ro


Categorii

Al treilea razboi mondial, Articolele saptamanii, George Friedman/ Stratfor, Germania, Israel, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Seful Autoritatii Palestiene acuza Israel de GENOCID/ NATO considera IMINENT un ATAC TERORIST/ Fortele ucrainene se apropie de DONETK. Rusia ameninta cu posibile “consecinte” pentru caderea unor OBUZE pe teritoriul sau/ Moldova – de la KAPLAN la DUGHIN/ Germania EXPULZEAZA seful serviciilor secrete americane. Ministrul Schauble: SUA da dovada de o “PROSTIE CARE TE FACE SA PLANGI”

  1. Prin faptul ca Rusia se considera buricul pamantului si prin foamea nestapanita de teritorii, Rusia se face antipatizata si urata de oameni care poate altfel i-ar fi aratat simpatie. Este cazul si cu postul Vocea Rusiei, care spune multe lucruri interesante dar are ura fata de Romania, ceea ce nu poate crea decat respingere din partea romanilor care, oricat ar fi de nemultumiti de occident, sunt totusi satui de pretentiile Moscovei care nu dureaaza de ieri-de azi. Ei ne-au adus comunismul. Se spune ca Rusia s-a reincrestinat – este crestin indemnul lui Dughin, “sa-i ucida, sa-i ucida” pe ucraineni ? Este socanta atata ura, si in niciun caz nu este crestina. Cand citesti ineptiile propagandei rusesti, cu Moldova mare pana la Carpati, eventual incorporata in Rusia, si cu poporul moldovenesc, inrobit de fascistii romani, mai ca ti se face sila. In acest fel, ei isi aduc lor insile un mare deserviciu, de imagine, si nu stiu cum de nu isi dau seama.

    Asa se spunea si in anii 30 – 40, ca nu se putea sa ai simpatie pentru Germania fiindca, chiar daca ideologic existau apropieri, ceea ce indeparta era pretentia lor de superioritate, aroganta si dispretul fata de celelalte popoare considerate inferioare. Cam asa si cu Rusia, mai putin rasismul, insa sunt prezente aroganta si atitudinea dominatoare.

  2. Motto: Daca Dughin nu ar fi existat,occidentul l-ar fi inventat!

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/06/27/dughin-ideolog-putin-eurasia/

    de remarcat in bine domnul Ninel cu al lui Dughin ex Machina!,chiar la sfirsitul linkului.

    @ Obrenovici

    ” Se spune ca Rusia s-a reincrestinat – este crestin indemnul lui Dughin, “sa-i ucida, sa-i ucida” pe ucraineni ? Este socanta atata ura, si in niciun caz nu este crestina. Cand citesti ineptiile propagandei rusesti, cu Moldova mare pana la Carpati, eventual incorporata in Rusia, si cu poporul moldovenesc, inrobit de fascistii romani, mai ca ti se face sila ”

    Cred ca Dughin se referea la cei care i-au ars de vii pe rusii din Odessa.Evident ca nu este crestinesc ce a spus,si uite reactia rusilor la aceasta:
    …..
    Recent, studenții și profesorii celor mai importante instituții de învățământ superior din Moscova au inițiat colectarea de semnături în vederea demiterii ”filozofului odios” Alexandr Dughin din funcțiile deținute de acesta în învățământul superior din Rusia, inclusiv la Universitatea ”Lomonosov”, pentru incitarea la crimă și ura provocată împotriva ucrainenilor.

    ”Activitatea publică” a ”profesorului” Dughin este incompatibilă cu funcțiile deținute de acesta în sistemul învățământului de stat din Rusia și aduce prejudicii grave științei ruse și statutului Universității ”Lomonosov”, se afirmă într-o petiție a acestora, adresată conducerii Universității ”Lomonosov”.

    Acest tip de informatii,nu cred ca o sa gasesti prin ziarele din UE,eu le-am gasit chiar pe blogul lui Vlad Cubreacov:

    http://cubreacov.wordpress.com/

    un om care desi traieste in Basarabia,face baie numai in Oceanul Atlantic!

    Obrenovici,Dughin nu este ” propaganda ruseasca ” ,mai degraba ai tu grija sa nu cazi prada unei alte propagande,o spune Ninel la linkul pus mai sus.

    ” Poti sa stai de vorba cu un taximestrist sau cu un super analist, iar explicatiile vor fi in substanta identice. Gazele de sist? Rusii. Trafic de influenta? Rusii. Proteste de strada? Rusii.”

    la care am putea adauga:Bombele de la Hiroshima si Nagasaki ? Rusii.Asasinarea lui JF Kennedy ? Rusii.CIA si NSA ? Rusii.Disparitia dinozaurilor ? Rusii.
    ….

  3. @admin, acum am vazut ca-l postase deja quintus. scuze!

  4. Acuzatiile si demonizarea Rusiei,e o parte importantă a propagandei occidentale.Dar,ce nu pot întelege,este amestecul Profesorfului Bădescu în această teribilă si mizerabilă propagandă îndreptată împotriva rusilor.Analiza ”Fundamentelor Geopoliticii,sau,Bazele”o lucrare publicată si în romană a lui Dughin,este o analiză stiintifică,nu ideologică.Domnul Profesor Bădescu,pentru cei ce l-au citit,sau măcar îl cunosc,stiu bine că este creatorul unei paradigme axată pe ordinea spirituală a lumii,care nu există în afara crestinismului.Fiind unul din geniile noastre,un mare iubitor de neam si de Dumnezeu,nu poate să treacă cu vederea anumite erori ale geopoliticianului rus.Dar,cine se poate pune cu Ilie Bădescu, pe acest teren, să ridice două degete!?Pe fond însă,pentru cei ce cunosc mai multe,Dughin este un un sociolog si geopolitician apreciat de profesorul român.Lucrarea de doctorat a lui Cosmin Guse,coordonata de dl.Profesor,are în centrul său o analiză dedicată geopoliticianului rus.Pe de altă parte,Dughin este un mare admirator al culturii române,stiind că niciodată aceasta nu se va putea sincroniza cu cea occidentală.Hermeneutica existentială românească,din opera lui Vulcănescu,este total opusă Occidentului si transumanismului său ,axat pe filosofia heideggeriană.Altfel spus,România nu a aderat niciodată la paradigma modernitătii,pentru că nu există compatibilitate existentială cu acesta:Cum poti compara si compatibiliza ”insul”cu ”individul” si ”omul românesc”cu ”homo faber”,iar astăzi cu ”homo ludens”?Toate acestea sunt cunoscute de Profesorul român,cât si de cel rus,care în nici un caz nu urăste România,ci este un admirator al ei.Frazele scoase din context sunt doar încercări propagandistice practicate de sionisti si astăzi preluate de atlantisti,cu totii, la pachet.România nu poate fi ”modernizată„fără riscul extrem al disparitiei din istorie al poporului român,lucru usor observabil astăzi,la nivelul simtului comun.În fine,pentru necunoscători,modernitatea si modernizarea,ca proces,a insemnat industrializare,laicizare,individualizare etc.,cum postmodernitatea presupune mutarea centrului său spre tehnologiile IT si informationale.Dar,trebuie retinut că acest ”nou”atribuit modernitătii nu se asociază în nici un caz cu ceva ”mai bun„ ,căci acest ”nou„ s-a dovedit că distruge omul,îl segmentează,că distruge ultima fărâmă a umanitătii adevărtate,întregi,ce nu poate fi disocitată de religie cum spune Eliade,de crestinism,fără a distruge.Nu mai asociati propaganda acesta usoară cu geniile,măcar practicati-o voi prin propriile minti si puteri intelectuale.

  5. @ciorgan:

    Ce treaba are insul lui Vulcanescu (persoana, mai exact) cu Dughin si chiar cu Badescu, nu prea intelegem. Acesta, de altfel, avea o optiune geopolitica destul de clar orientata catre Vest, sigur, din motive ce tin de realpolitik si deloc de vreo aspiratie culturala auto-colonizatoare.

  6. “I’m Israeli, so I might be a little bit biased here, but even so-I figure it would help you to see things from my perspective. Please try and read my post, and not downvote me out of principle (like what happens to many posts by Israelis in this subreddit).
    Let’s Get to the Context
    For those of you who don’t know, about 3 weeks ago 3 Israeli teenagers were kidnapped near the town of Hebron. The Israeli government placed the blame on Hamas, and started detaining Hamas members throughout the West Bank in order to find the missing teenagers. This came as an incredible gift to Netanyahu, who has been just waiting to dismantle the recent Fatah-Hamas unity government- He sees Abbas as someone who’s trying to dance at two weddings- Trying to appease the Israeli government on one side, and trying to appease large portions of the Palestinian public by endorsing Hamas (which Israel, as you know, considered a terrorist organization) on the other- And that shit, for him, is intolerable. So he used the event as an excuse to “clean” the west bank from Hamas as much as possible- By arresting members, mostly, including ones that were released in the Gilad Shalit deal.
    And then the teenagers were found dead.” Continuarea aici >> http://www.reddit.com/r/arabs/comments/2a8lh5/discussion_palestinian_death_toll_in_the_gaza/

  7. @ Sherlock Holmes – nu am cazut prada nici unei propagande. Spun doar ca Vocea Rusiei, pe care o urmaresc cu interes, face un imens deserviciu … Rusiei intrucat este un site in limba romana unde intalnesti numai dispret si ura fata de tot ce este romanesc. Altfel, gasesti acolo multe lucrrui interesante si prezentate mai corect decat in mass-media atlantista.

  8. @ admin,
    Stimate domn,Dughin e un bun cunoscător si un admirator al culturii noastre.A citit opera lui Blaga cu creionul în mână,nu la ureche.Asadar,stie cu siguranta că nu vom putea fi aliniati la valorile europene,lipsite de Dumnezeu si fără înăltimi spirituale,adică un sincronism european,fără adevărata cultură critică duce cu sigurantă la pieire,în ceea ce ne priveste.Diferenta dintre noi si occident este una existentiala,spune Vulcănescu si o bună parte a elitei noastre culturale,inclusiv Ilie Bădecu;e diferenta dintre homo faber,faurul care transformă tot,care încearcă să lucreze si în fire si insul,(care nu e chiar tot una cu persoana,o spune Noica)care se opreste, admiră frumusetea din jurul lui si încearcă să fie împreună cu toate,ca în ”agape”,la masa Dumnezeirii.Lucrurile acestea sunt cunoscute de Dughin,care nu e în nici un caz orientat spre Occident,doar că-i invocă declinul.El propune un imperialism format din tot atâtea centre culturale ,câte popoare reuneste,ba mai mult,întărire acestor centre in cadrul imperiului.Din perspectivă ideologică el,asa cum stim,respinge orice asociere cu orice ideologie cunoscută si propune ”a patra teorie politică„.Dughin e un autor complex,de aceea nu voi intra în polemici legate de ideile sale,unele utopice.A facut-o Profesorul Bădescu,singurul în măsură,cu rafinamentul genial al său.Ambii geopoliticieni,stiu că poporul român nu se poate plia cultural pe occident,că existential e diferit, mult prea mult,de aceea încercările occidentale de a-i impune valorile sale,conduc la moartea sa,la disparitia sa din istorie,lucru vizibil la nivelul bunului simt,dar mai ales stiintific,statistic.Ce legătură avem noi cu homo faber,homo ludes sau ”Dasein„?Noi avem ”insul”care e persoană in devenire, sau intru fiintă (în si înspre fiintă).Nici Dughin,creatiile si ideile sale,nici Rusia, nu sunt vinovati de mizeria,umilinta si,în final,moartea poporului român.Occidentul si ideologiile modernitătii sun responsabile de distrugerea sistemelor de viată naturale si a atâtor popoare,spune Ilie Bădescu în câteva lucrări ale sale;grba si violenta procesului de extinctie al poporului român,au fost întâlnite doar la aborigeni si indieni,la contactul cu tăvălugul modernitătii occidentale,mai arată acesta.

  9. @ciorgan:

    Blaga si Dughin sunt autori eclectici cu metoda si continut filosofic cel putin amestecat. Nu pot fi invocati pentru a avea un punct de vedere autohtonist (roman sau rus). Insa, dincolo de acest aspect, spuneam ca Vulcanescu, care a descris mult mai adecvat decat Blaga fondul cultural romanesc, avea optiuni geopolitice orientate catre Vest, in ciuda respingerii ferme a modelului cultural apusean. Oricum discutia nu duce nicaieri, iar Dughin e doar o sperietoare utila unora.

  10. Maiorul Valeriu Carp: “Peste Putna nu se trece … dacă ruşii mai înaintează un pas, DIN ORDINUL MEU ŞI PE A MEA RĂSPUNDERE, deschide-ţi focul.”
    […]

    “Un astfel de erou a fost atunci maiorul Valeriu Carp, comandantul Batalionului 3 din Regimentul 16 Infanterie al Diviziei 7, cel care şi-a asumat o răspundere pe care nici comandanţii regimentului şi diviziei, ministrul de război, guvernul şi regele nu au îndrăznit să şi-o asume.
    Aflat în ariergardă, a lăsat regimentul să-şi continue ruşinoasa retragere şi, cu de la sine putere, a ordonat ofiţerilor batalionului său: “De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece! Mergeţi la unităţi, organizaţi-vă poziţii de apărare şi, dacă ruşii mai înaintează un pas, DIN ORDINUL MEU ŞI PE A MEA RĂSPUNDERE, deschide-ţi focul!” Astfel, “mareea roşie” a fost oprită cu foc pe aliniamentul care a devenit, în Nord, graniţa României, aliniamentul Valeriu Carp.
    Incidentul odată produs, ameninţând să se transforme în scandal internaţional, ruşii au trebuit să cedeze. Un ofiţer oarecare, un comandant de batalion, a decis astfel, în locul politicienilor şi capilor armatei, oferindu-ne o frontieră şi scăpându-ne de ruşinea de a vizita astăzi, cu paşaport, mormântul lui Ştefan cel Mare!

    Pentru curajul său, maiorul Valeriu Carp a fost declarat de sovietici şi a rămas până astăzi… criminal de război!”
    […]

    Sursa: http://istorie-adevarata.blogspot.ro/2009/05/din-ordinul-meu-si-pe-mea-raspundere.html

  11. @ Obrenovici

    ” Spun doar ca Vocea Rusiei, pe care o urmaresc cu interes, face un imens deserviciu … Rusiei intrucat este un site in limba romana unde intalnesti numai dispret si ura fata de tot ce este romanesc. Altfel, gasesti acolo multe lucrrui interesante si prezentate mai corect decat in mass-media atlantista.”

    Si eu citesc Vocea Rusiei,si recunosc ca nu am gasit ceea ce spui tu.Este si ilogic,ca un site in limba unei anumite tari sa arate numai dispret si ura fata de tara respectiva,aceasta doar daca nu sint psihopati.Interesul este ca sa-ti apropii acea tara,poporul respectiv,cautind sa fii cit mai obiectiv sau sa arati lucruri care in presa din UE nu se spun sau se rastalmacesc,adica si un alt punct de vedere,ceea ce este f bine.

    Din ce este acum pe prima pagina,sint referiri critice la Traian Basescu si fratele sau,la scandalurile de coruptie ale puterii surprinse in pat cu Bercea Mondial si SUA Mondial ( aceleasi metehne si apucaturi ),despre consecintele nefaste ale intrarii Romaniei in UE…

    http://romanian.ruvr.ru/

    Las linkul pentru verificare ,nu doresc sa intru in polemici,inchei aici.

    Apropos de demiterea lui Dughin pentru grozavia cu ucideti,ucideti…iata-l pe presedintele Porosenko depasind legea talionului cu dinte pentru dinte,sarind cu birna si peste decimarea din perioada imperiului roman si aproape ca-i ajunge catapultat pe Netanyahu,Olmert & Co din Israel,cu raporturi de 1 la zeci sau chiar sute omoriti.

    http://romanian.ruvr.ru/news/2014_07_11/Piotr-PoroSenko-promite-sa-omoare-cate-100-insurgenti-pentru-fiecare-soldat-mort-5869/

  12. @ sherlock holmes – nu ai citit cu atentie probabil. A se vedea anumite afirmatii ale dlui Vasilescu, de exemplu, dar si multe altele. Nu ma refeream la criticile fata de Basescu, ci la considerarea romanilor ca fascisti, la spurcarea intreegii campanii din est ca find una de agresiune, la ideea ca Basarabia este ruseasca, etc. Una este sa critici, alta este sa o faci cu ura, partinire, rea-credinta. Cand o sa mai dau peste astfel de articole o sa pun aici link. Oricum, Vocea Rusiei este totusi o sursa de informare alternativa fata de media romaneasca si occidentala, si multe lucruri sunt bine prezentate. Prin interventia mea nu am avut intentia sa fac o critica impoptriva lor, ci sa deplang faptul ca nisi dau singuri cu stangul in dreptul.

    @sluga netrbnica – eu am auzit aceeasi poveste legata de Putna, dar cu maiorul Ioan Toba, de la cavalerie. Nu stiu care e adevarul, nu am studiat problema.

  13. @ Obrenovici

    Nu ai auzit “aceasi poveste legata de Putna”.

    Atat maiorul Valeriu Carp cat si maiorul Ioan Toba au fost personaje reale ale armatei romane si amandoi au fost anticomunisti, luptand contra ciumei rosii bolsevico-sioniste.

    Este vorba despre 2 eroi ai neamului romanesc si despre faptele lor de vitejie si dragoste fata de neamul romanesc, evenimente care au avut loc la date diferite.

    Maiorul Valeriu Carp – erou national:
    Sursa: http://istorie-adevarata.blogspot.ro/2009/05/din-ordinul-meu-si-pe-mea-raspundere.html

    Maiorul Ion Toba – erou national:
    Sursa: http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/07/12/ion-toba-eroul-care-a-ajutat-la-salvarea-manastirii-putna-si-a-mormantului-lui-stefan-cel-mare-si-sfant/

  14. La comentarii:

    tundri
    Post Time 28 iunie 2012 la 10:50 – Răspunde

    Povestea mai zice de asemenea si despre un soldat anonim care a rostit o propozitie celebra care a declansat actiunea lui Valeriu Carp: “…Dom’maior!….se vede Putna!”

    http://www.rumaniamilitary.ro/valeriu-carp-ofiterul-care-a-salvat-putna

  15. De pe FB:

    “Conform OPEC, Statele Unite ale Americii au devenit cel mai mare producator mondial de petrol. Ma intreb cum se vor invada singuri…”

  16. “Există trei mari puteri petroliere asupra cărora agenţiile şi organizaţiile de cercetări în energie nu reuşesc să cadă de acord: Arabia Saudită, SUA şi Rusia. Ruşii sunt puşi pe primul loc de Joint Organization Data Initiativ, care a folosit date furnizate de Bloomberg şi Ministerul rus al Energiei. Însă Administraţia pentru Informaţii privind Energia (EIA) din SUA susţine că Arabia Saudită îşi menţine dominaţia, plasând Rusia pe cea de-a doua poziţie. În acelaţi timp, EIA estimează că SUA va urca pe primul loc cel mai tâziu în 2017.”

    http://www.mediafax.ro/economic/sua-vor-devansa-rusia-si-vor-deveni-cel-mai-mare-producator-de-petrol-din-lume-pana-in-2015-11670208

    http://adevarul.ro/economie/business-international/sua-detronat-rusia-mai-mare-producator-petrol-gaze-lume-1_524d53a0c7b855ff56f4d18e/index.html

  17. Pingback: RAIDURI ISRAELINIE IN FASIA GAZA/ Rusia ameninta Ucraina cu “CONSECINTE IREVERSIBILE”, anuntand ca e gata de “TOATE MASURILE NECESARE”/ - Recomandari
  18. vad ca iar s-au pus cele doua propagande la lucru: pro si contra Rusiei.

    Eu nu vad sensul discutiei contra Rusiei dar il vad inca si mai putin pe cel al unui argment pro-rusesc.

    Si aici tind sa fiu de acord cu obrenovici: de la Petru I incoace, Rusia pur si simplu nu a mai putut scapa de ispita imperialista, ca sa folosesc o terminologie a la Mircea Vulcanescu (asta apropo de..). Rusia nu are ce sa ofere. Punct si semnul exclamarii. Singurul lucru pe care ar fi putut sa-l ofere, adica ortodoxia este foarte intinat de visurile imperialiste. Se pare ca ispita asta, fantasma asta prinde foarte mult inclusiv la ortodocsii cit de cit sinceri. Nici chiar grecii nu scapa de aceasta stafie care isi mai iteste capul chiar si pe la Athos….din cind in cind.

    Off topic: materialele cu privire la Essex si paritnele Sofronie ca si conferinta par. Vlachos au fost excelente. Multumesc

  19. Sa rectific totusi: cind ma refer la ortodoxie, nu ma refer, evident, la sfintii rusi, la spiritualitatea ortodoxa ruseasca in tot ceea ce are ea mai bun. Pina la urma, daca nu ma insel, Rugaciunea Lui Iisus a venit pe filiera ruseasca (Pelerinul Rus) …poate ma insel dar eu asa tin minte. Ca si multi alti sfinti de-ai lor, in frunte cu Sf. Teofan Zavoritul. Nici la literatura ruseasca a la Dostoievski 9si nu numai).

    Ci ma refer la acel tip de propaganda oficiala si oficioasa care foloseste ortodoxia in alte scopuri decit cele curate. Si asta se vede inclusiv la ierarhi ai bisericii rusesti…..asa ca…

  20. Ukraine Crisis Today: Punitive Operation in Eastern Ukraine – Interviewing civilians >> http://www.youtube.com/watch?v=B7TScRvpwqo

  21. Pingback: UCRAINA SE ASTEAPTA LA O “AGRESIUNE PE SCARA LARGA” DIN PARTEA RUSIEI/ Propaganda desantata la TELEVIZIUNEA RUSA/ Masacrul MERCENARILOR de la Blackwater din Irak/ Istoria neromantata a HAMAS, dusmanul de serviciu al regimului NETANYAHU - Recom
  22. Petra
    Nu,nu, stai putin ! treaba a devenit putin mai subtilizata iar schimbarile de macaz foarte interesante.
    Exemple :
    -Vocea Rusiei este rea dar este totusi buna :))
    -Rusia este rea dar bine intentionata :))
    – Rusia este teribilista dar e ortodoxa, deci nu avem alternativa….trebuie sa o urmam (uite ca eu nu vreau sa urmez Rusia, de ce nu as urma Grecia ? sau Cipru ? sau Ierusalimul ? dar de ce nu as urma ROMANIA ortodoxa ?
    – Eroii nationali care au luptat in armata romana impotriva ”bolsevismului-sionist”………..iarasi cu sionistii si evreii. Ba nu…..impotriva bolsevicilor rusi au luptat.
    Apoi mai observ cum unii mai subtili la inceput deja au dat-o in propaganda dughinista si alla Vocea Rusiei, pe bune si aproape in disperare.
    Si foarte interesant primul comentator care a schimbat macazul brusc, de la propaganda putinista fatisa, la criticarea Vocii Rusiei……dar atentie…..de acolo totusi ne informam corect !!!! Awww si inca ceva : este Rusia cum este dar pardon, ea nu este rasista (ha ha ha ha ha). Adevarul este ca atunci cand ataci alte tari, cand le falsifici istoria si le rusifici, cand le pui pumnul in gura si ii calci in picioare daca vorbesc limba lor materna, dom-le, nu o faci din rasism ci din iubire crestineasca.
    Nu, nu, Rusia nu a fost vreodata si nici nu poate fi rasista, cum sa ne treaca asa ceva prin cap. Hai sa urmarim acest documentar tampit. Cand l-am vazut prima data postat pe un anumit sit, eu am inlemnit. Dar hai sa-l urmarim ca sa vedem cat de iubitori si iubareti sunt rusii :
    http://www.youtube.com/watch?v=7h_D3hqI9DQ
    http://www.youtube.com/watch?v=0PZchlS912Q
    PS : sunt doua linkuri deoarece este vorba despre partea 1-2 si partea 2-2
    Vizionare placuta !

  23. Pingback: DUGHINISMUL – CONSIDERAT SECTA SATANICA DE BISERICA RUSIEI IN 2002. Lamuriri si puneri la punct intr-o polemica intretinuta superficial - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare