DEZECHILIBRUL HORMONAL: noua amenintare globala/ EROIZAREA TICALOSILOR IN PRODUCTIILE DE FILM SI TV/ Epidemie de DIVORTURI provocate de emigratie in Romania profunda/ DATELE BIOMETRICE – “cele mai sigure” pentru plăți financiare/ NSA a spionat OAMENI OBISNUITI

6-07-2014 8 minute Sublinieri

info-grafieinfografie adevarul.ro

  • Adevarul:
INFOGRAFIE De ce suntem tot mai dezechilibraţi hormonal

ATENŢIONARE Expunerea aproape inevitabilă la substanţele chimice prezente în alimente, băuturi, cosmetice şi alte produse cu care intrăm frecvent în contact, numite perturbatori endocrini, este o cauză recunoscută a exploziei cazurilor de tulburări hormonale, de autism şi chiar de cancer. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că aceasta reprezintă o nouă „ameninţare globală“

Sunt peste tot. În mâncare, băuturi, în produsele de îngrijire corporală, medicamente, detergenţi, articolele de menaj şi uz casnic, materiale de construcţii, iar enumerarea poate continua. Nu e vorba de un scenariu apocaliptic. E realitate. Una pe care încep s-o vadă şi forurile decizionale, puse în faţa tot mai multor dovezi ştiinţifice privind efectele nefaste ale chimicalelor care dereglează hormonii. De altfel, magnitudinea problemei a fost ilustrată, de curând, în cifre. Potrivit unui raport efectuat de Alianţa europeană pentru Sănătate şi Mediu HEAL, costul expunerii populaţiei la substanţele chimice care interferează cu activitatea sistemului endocrin este de cel puţin 31 de miliarde de euro pe an. Estimarea a fost făcută având în vedere cheltuielile totale induse de bolile endocrine în ţările europene. Acestea s-ar situa între 636 şi 637 miliarde de euro pe an, potrivit calculelor efectuate de dr. Alistar Hunt, de la Universitatea Bath, şi de dr. Julia Ferguson, de la Şcoala de Management Cranfield, ambele din Marea Britanie. Suma, spun autorii studiului, este subestimată, deoarece multe dintre datele privind cheltuielile din domeniul sănătăţii în UE nu sunt disponibile.

ROMÂNIA PIERDE PESTE 1,25 MILIOANE DE EURO PE AN

Practic, oamenii de ştiinţă au luat în calcul cele mai importante şase tipuri de patologii generate de perturbaţiile sistemului hormonal: probleme de fertilitate, anomalii ale sexului masculin, cancer (mamar, de prostată şi testicular), autism, obezitate şi diabet. În România, potrivit raportului, costul medical al acestor boli ar fi de peste 25 de milioane de euro anual, iar cel asociat perturbatorilor endocrini ar fi de 1,25 milioane de euro.

NE ZĂPĂCESC HORMONII

Termenul „perturbator endocrin“ (PE) a fost inventat la centrul de conferinţe Wingspread din Wisconsin, SUA, în 1991. Acesta desemnează un produs chimic de sinteză, care, atunci când este absorbit în corp, fie imită, fie blochează hormonii.

[…]

INFLUENŢEAZĂ ORIENTAREA SEXUALĂ

Studiile pe animale, dar şi cele cu subiecţi umani demonstrează fără echivoc asocierea dintre expunerea, în special prenatală, la perturbatori endocrini şi efectele adverse asupra dezvoltării creierului şi a sistemului endocrin. „Influenţele neuroendocrine pot afecta apetitul, sexualizarea sistemului nervos, inclusiv conştiinţa de gen, adică înţelegerea apartenenţei la un anume sex, sentimentul că eşti femeie sau bărbat, şi orientarea sexuală – modul de alegere a partenerului sexual. Unele dintre aceste efecte sunt mediate de alterarea funcţiei neurotransmiţătorilor sau a hormonilor tiroidieni, deşi mecanismele încă nu s-au clarificat“, susţine endocrinologul. Cristina Spiroiu s-a mai referit, în aceiaşi termeni, de atenţionare, şi la incidenţa crescută a cancerelor de sân, endometrial (n.r. – endometrul este mucoasa care căptuşeşte uterul), testicular şi de prostată în multe părţi ale lumii industrializate. Aceasta, consideră medicul, este o dovadă a consecinţelor expunerii populaţiei la substanţele cu efect perturbator asupra sistemului endocrin, dar şi un argument pentru incriminarea acestor compuşi ca pericol pentru sănătatea publică.

BISFENOLUL A, FTALAŢII, PARABENII, O „LIMBĂ“ PE CARE TREBUIE S-O ÎNVĂŢĂM

Încă nu se ştie exact câte dintre substanţele chimice perturbă activitatea sistemului endocrin. Se estimează însă că grupul lor este foarte mare. Comisia Europeană, de exemplu, a listat 562 de substanţe cu potenţial efect nociv din acest punct de vedere. Dintre acestea, cel mai „titrat“ este bisfenolul A, prescurtat BPA. Este vorba despre un compus sintetizat din hidrocarburi (ţiţei), care este folosit la fabricarea plasticului. Îl regăsim în toate recipientele de plastic, inclusiv în folia din interiorul cutiilor de conserve, în jucării, ţevi, dar şi în cerneala de imprimantă. Efectele toxice asupra organismului uman sunt date de faptul că BPA migrează foarte uşor din materialele plastice în apă, băuturi sau alimente. […]

/ integral pe adevarul.ro

Cum au devenit „ticăloşii“ noii eroi din filme şi seriale de televiziune

Atât în filme, cât şi în serialele de televiziune, personajele josnice sau răufăcătorii au devenit uşor, dar sigur, adevăratele vedete, captând toată atenţia. Jurnalistul Nicholas Barber, de la BBC, a încercat să răspundă la întrebarea „De ce iubim să urâm personajele negative?“ şi a analizat ce spune acest aspect despre noi.

La o primă vedere, „Maleficent“ pare cea mai îndrăzneaţă producţie Disney. La urma urmei, compania a făcut o mişcare calculată prin transformarea personajului negativ din basmul „Frumoasa din pădurea adormită“ într-o eroină neînţeleasă. Dacă privim cu mai multă atenţie, totuşi, devine clar faptul că Disney urmează, de fapt, un trend. În filme, dar şi în serialele de televiziune, „ticăloşii“ sunt mereu în centrul atenţiei, scrie BBC. În ultimii patru ani, două versiuni ale poveştii „Alba ca Zăpada“ – „Mirror Mirror/ Oglindă, oglinjoară“ şi „Snow White and the Huntsman/ Alba ca Zăpada şi Războinicul Vânător“ – aumaleficient-jolie dispus de două actriţe de top ale Hollywoodului, câştigătoare de Oscar (Julia Roberts, respectiv Charlize Theron), pentru rolul mamei vitrege. Totodată, trei filme de animaţie („Megamind“, „Despicable Me 1/ Sunt un mic ticălos 1“ şi „Despicable Me 2/ Sunt un mic ticălos 2“) au avut un răufăcător drept protagonist. Mark Millar, scenaristul unor filme precum „Kick-Ass“ şi „Wanted“, a realizat un roman grafic despre un alt „ticălos“, Nemesis, la care, în prezent, se lucrează pentru o adaptare pe marile ecrane. De asemenea, creatorii francizei „Spider-Man/ Omul-păianjen“ planifică două continuări separate care aduc în prim-plan inamicii lui Spider-Man, The Sinister Six şi Venom. „Ticăloşii“, se pare, sunt noii eroi.

„E bine să fii rău!“

„Răufăcătorii romantici sau plini de farmec au o istorie veche în literatură, dar şi în film“, a punctat Dr. Stacey Abbott, de la Universiatatea Roehampton din Londra. „Filmele de groază universale au fost construite în jurul monstrului atractiv şi uneori simpatic, iar Christopher Lee a fost un personaj negativ foarte atrăgător şi fascinant pentru Hammer (comapnie de producţie de filme cunoscută mai ales pentru seria de filme gotice „Hammer Horror“ – n.r.). Dar recunosc că figura răufăcătorului este deosebit de populară în acest moment. Noua serie de reclame la Jaguar, cu Ben Kingsley, Tom Hiddleston şi Mark Strong, este un exemplu excelent. Sloganul este «E bine să fii rău» şi toate prezintă răufăcătorul fermecător din filmele clasice britanice“, a mai explicat Abbott pentru BBC.

Pe de altă parte, Dr. Luke Seaber, editorul antologiei „Villains and Heroes or Villains as Heroes?“, crede că, în mass-media pentru copii, personajele negative mereu au avut tendinţa să fie mai interesante şi mai mature.Nu se pot face prea multe cu o prinţesă frumoasă şi un prinţ chipeş, în timp ce „ticăloşii“ au o gamă mult mai variată de stări şi pot face mult mai multe acţiuni. Din această perspectivă, atenţia sporită acordată răufăcătorilor din filmele de animaţie pare să aibă legătură cu schimbarea audienţei. La fel cum volumele Harry Potter au avut coperţi „mature“, alte forme de divertisment, care erau cândva dedicate copiilor, precum desenele sau filmele cu supereroi, acum vizează cu precădere adulţii. Din acest motiv băieţilor răi – mai interesanţi, mai spirituali, ironici şi isteţi – li se acordă o mai mare importanţă“, a dezvăluit Seaber.  […] integral pe adev.ro/

La prima vedere, comuna Tomeşti, o suburbie a Iaşiului, pare împăcată cu ea însăşi. Oamenii sunt veseli şi primitori, te privesc deschis, şi te descos cât ai zice peşte. „Da’, aţi venit cu o problemă sau…”, mă interoghează imediat primul tomeştean pe care-l întrebasem încotro e primăria. „Cu o problemă – zic. Am auzit că bateţi recordul la divorţuri. Aşa-i?”. Bărbatul mă priveşte fix, o clipă surprins. Desenează apoi, mai mult cu buza de jos, o schiţă de zâmbet, îşi apropie faţa de parbriz şi zice cu tendinţă: „Da’, matale ai venit să ni le-numeri?!”.

„Peste o sută de dosare au fost soluţionate de la începutul anului, cam 50 mai sunt în lucru, luna asta am deschis alte cinci-şase, şi se pare că mai urmează”, îmi spune doamna Însurăţelu, de la „Asistenţă Socială” – pe care unii au numit-o, deja, cu umor, „Doamna Divorţelu” -, invitată, ca şi mine, în biroul larg şi împodobit cu trofee sportive al primarului din Tomeşti – Ştefan Timofte, fost luptător profesionist şi instructor de arte marţiale.

[…]

Copii uitaţi

Peste 30 de copii, de diferite vârste, îşi trăiesc dramele în Tomeşti.Mulţi stau cu bătrânii, cu părinţii soţului căruia i s-au încredinţat copiii, în alte cazuri, cu bunicii din partea mamei. Taţii muncesc cu ziua, unde găsesc, până târziu, în noapte. Sunt obosiţi, îşi mai îneacă amarul. Greu să creezi o comunicare în astfel de condiţii… îmi spune Greta Însurăţelu, în timp ce ne îndreptăm spre cartierul de blocuri, la un caz social.

Dintre toţi copiii comunei cu record de mame plecate, fără întoarcere, în UE, cel mult şase-şapte au trăit „şansa” acceptării în noile familii. „Foarte puţin. Mai sunt unii, puţini şi ei, care merg în Italia, doar în perioada vacanţelor. Se întorc şi mai trişti, şi mai debusolaţi”.

Condiţii care fac diferenţa

Cartierul de blocuri al comunei Tomeşti este cât un rezidenţial mărişor dintr-un oraş de provincie. Iar dacă imobilele, în general, nu arată nici mai bine, nici mai rău decât suratele lor din ţară – ba, chiar mai bine decât unele din Iaşi -, intrarea blocului pe care îl căutăm apare sinistră: tablă sudată pe conturul uşilor, vopsite rău, acoperite în parte cu plasă deşirată. O intrare de buncăr, pe o casă a scării înghiţită de beznă. Ne facem lumină cu telefoanele, cât urcăm două etaje. Greşim uşa, apoi încercăm din nou. Insistăm în zadar. Nici tatăl şi nici copiii nu-s acasă.

Întoarcerea la lumină seamănă, probabil, pe alte coordonate, cu drumul parcurs de femeia care nu mai vrea în România: de la beznă, la decenţă. „Greu să te readaptezi”, spunea primarului…

„Comuna Anelor”

Greta Însurăţelu dă un telefon şi plecăm spre satul Chicerea – la un alt caz. Lăsăm în urmă blocurile, traversăm Tomeştiul, trecem, din nou prin faţa primăriei – o clădire cât se poate de prezentabilă –, apoi printre case solide, arătoase, viu colorate.

„Doamnele plecate au pus umărul?!” o întreb pe doamna Greta. „În unele cazuri, da. După plecare, un an-doi, au mai trimis câte ceva acasă. Apoi, tot mai puţin. În general, ăsta fusese planul: femeile plecau la muncă, trimiteau bani, bărbaţii ridicau case, mai puneau ceva de-o parte, pentru copii, şi le aşteptau pe femei ca s-o ia de la capăt. Numai că, după cum vedeţi, socoteala de acasă continuă să fie alta decât cea din târg”.

„A venit, dar nu-i pasă de copil”

divorturiLa Chicerea, Cristi Butnaru, mama sa – care îngrijeşte de copil – şi fetiţa lui de şase ani, Denisa, ne aşteaptau în poartă. Dincolo de gard, în curtea pierdută printre dealuri, o casă relativ nouă, neterminată, ceva acareturi, nelipsitul „câine rău”, mic şi vocal, o bicicletă abandonată, o movilă de nisip.

„Ne-am căsătorit în 2007”, îşi începe Cristi povestea vieţii lui, la zi, pe care avea s-o termine în numai câteva cuvinte. „Atunci, lucram eu şi ea stătea acasă. Într-o zi, firma a dat faliment şi am intrat în şomaj. Un timp, am muncit amândoi, cu ziua. Pe urmă, în 2009, ea a plecat în Italia. După două luni s-a întors, mi-a spus că o să fie bine, şi a plecat iar”.

O perioadă scurtă, femeia a trimis bani, iar el a turnat temelia casei.

„După un an, când s-a-ntors iar în ţară, n-a mai dat pe la noi. S-a dus direct la maică-sa, la Goruni. Mi-a zis doar că şi-a găsit pe altcineva. Pe urmă a plecat iar. Trei ani de zile n-a văzut fata. Anul trecut, ne-am pomenit cu ea, în noiembrie. A băgat divorţ şi, anul ăsta, în februarie, am terminat”.

Omul povesteşte aproape mecanic. Nu are inflexiuni, nu mai are sentimente. E doar abătut din pricina copilului. „Acuma, trebuie să-i dau şi ei fata în vacanţa de vară, o lună, două week end-uri pe lună, şi o săptămână în vacanţa de iarnă. Pensie alimentară nu-mi dă – a trimis doar două milioane, acum două luni. Am sunat-o la telefon şi i-am dat să vorbească cu fata; dar de vorbit n-a prea vorbit. Pur şi simplu n-o interesează!” povesteşte Cristian Butnaru.

Aflu că femeia mai are alţi doi copii, lăsaţi în grija mamei, la Goruni, un sat vecin.

„Acuma, l-a adus pe italian în ţară, şi-au cumpărat casă la Vlădeni, au botezat copilul unor prieteni, trăiesc bine-mersi, dar la fată n-a venit măcar o dată, să vadă ce mai face”, spune omul, tot fără supărare; doar ca o constatare străină de viaţa lui.

Aproape de noi, Denisa se plimbă cu bicicletă veche. O întreb dacă nu-i este dor de mami. „Mama m-a lăsat singură”, spune copilul, „constatând”, şi el, situaţia ca pe un dat. „Tata şi bunica m-au dus la şcoală. Mama nu mi-a spus nici măcar la mulţi ani de ziua mea…”.

[…]

/ integral pe gandul.info

[…] Fredrik Leifland, un student la inginerie la Lund University, spune ca platile prin NFC, cu telefonul sau cardul contactless, reprezinta doar o moda trecatoare si ca viitorul apartine platilor prin amprenta biometrica, relatează GadgetReport.ro

In esenta, tehnologia dezvoltata de Quixter prevede folosirea oricarei parti a corpului pentru a fi recunoscut de aparatele de plata.

Bineinteles ca dezvoltatorii Quixter s-au gandit in primul rand la amprenta, dar nu este exclusa si palma, ochii sau, de ce nu, nasul si cotul. Datele biometrice vor reprezenta, astfel, cea mai sigura forma de securizare pentru platile financiare, spun acestia. […]/ integral pe http://www.realitatea.net

O analiză a celebrului cotidian Washington Post, realizată pe zeci de mii de e-mailuri interceptate de NSA, arată că în 90% din cazuri au fost urmăriți cetățeni absolut obișnuiți. Ei “au căzut în plasa aruncată de Agenția Națională de Securitate pentru altcineva”, explică jurnaliștii, citați de BBC.

Mai mult, deși informațiile strânse în acest fel erau foarte personale dar fără valoare în vânătoarea de teroriști, cele mai multe au fost stocate de Agenție.

Astfel, NSA a arhivat informații “surprinzător de intime, voyeuristice” în care se regăsesc povești “de dragoste și de inimă frântă, despre legături sexuale ilegale, crize de nebunie, conversații politice sau pe teme religioase, temeri legate de bani sau vise spulberate”.

Conform BBC, datele au fost furnizate de fostul contractor al NSA Edward Snowden. […]/ integral pe jurnalul.ro

[…] Studiul acoperă aproximativ 160.000 de e-mailuri şi mesaje instantanee, dar şi 7.900 de documente provenind de la peste 11.000 de conturi online, interceptate în timpul primului mandat al preşedintelui Barack Obama (2009-2012).

Aproape jumătate dintre dosarele supravegheate “includ nume, adrese de e-mail sau alte detalii pe care NSA le citează ca aparţinând unor cetăţeni sau rezidenţi americani”.

NSA a mascat sau “minimalizat” peste 65.000 de referinţe pentru a proteja viaţa privată a unor americani, dar The Washington Post a găsit aproape 900 de adrese de e-mail nemascate, care ar putea să fie ale unor cetăţeni americani. […] Aproape toate ţările, cu excepţia a patru – Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă -, sunt considerate de către NSA ţinte de spionaj valabile, a scris The Washington Post săptămâna trecută.

Parlamentul german a lansat o anchetă asupra unei presupuse spionări a unor cetăţeni şi politicieni germani de către NSA şi partenerii săi. […]/ integral pe realitatea.net

***

***

***


Categorii

Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Carduri electronice/ cipuri, Panopticon, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “DEZECHILIBRUL HORMONAL: noua amenintare globala/ EROIZAREA TICALOSILOR IN PRODUCTIILE DE FILM SI TV/ Epidemie de DIVORTURI provocate de emigratie in Romania profunda/ DATELE BIOMETRICE – “cele mai sigure” pentru plăți financiare/ NSA a spionat OAMENI OBISNUITI

  1. Mda!

    Realitatea BATE, orice FILM!

    Hormonii (din mancare si produsele cosmetice, inclusiv samponul) ne agreseaza:

    -copiii sunt umflati parca cu pompa (au esteticul, carnea de pe ei, un aspect buretos, imbibat de apa si grasime, de parca ai face maiaua pentru paine);

    – adolescentele au deja colacei prin prejurul taliei ingrosate, sunt imense (unele) dar, nu le pasa;

    – cei/cele tinere, sunt la CAPETE: ori slabe moarte, ori – grase!

    – iar cei maturi, abia se mai tarasc, asa cum i-a prins viata (hormonata, sau nu in execes)- bolnavi si obositi de viata.

  2. In privinta obezitatii, nu trebuia sa-i ajungem pe CEILALTI?!

    Mie, imi ‘place’:

    – taranii baga pesticide in legume si fructe, cu peste 50% mai mult, decat trebuie, chiar daca innebuneste si organismul nostru, dar si solul;

    – astia de la televizor, ne avertizeaza cu ‘excesul de sare, zahar si grasimi, inclusiv alccol’, immbindu-ne spre miscare;

    – medicii – ne spun sa mancam mai putin (chiar daca totul, este aproape otravit),

    – produsele naturiste (sunt scumpe, unele foarte scumpe) si, la ce mai sunt bune, decat pentru neutralizarea in masura nesimnificativa si pentru scurt timp, fata de ceea ce ingurgitam!

    Ei…Consiliul Mondial al ‘Sanatatii’ ce spune?! Nu stie?! Ba da! Dar si produsele farmaceutice, TREBUIE sa exista pe piata, si in numar mare, sau foarte mare – pentru ca….sunt generatoare de BANI – multi si, foarte multi!

  3. Iar, apropos de APA, reclama de la Apa Nova, care ne invita tot pe noi (culmea!!!) sa luam niste hartie speciala (cum era cea de turnesol), pentru a face probe (ca niste adevarati specialisti), in privinta nitratilor existenti in orice forma de apa (robinet, fantana, lacuri, etc)!

  4. Cu ochiul si nasul, sa faca ei plati, online!

    Daca le place!

    Daca nu, nu!

  5. In privinta divorturilor, ce sa mai zic…

    Pe mine MA DOARE MINTEA privitor la logica rasturnata, care lucreaza in unii: atat la Iasi, dar si in alte orase, inclusiv Bucurestiul!

    Cum sa-ti trimiti nevasta la munca, mai frate?!

    Femeia isi i-a barbat sau, barbatul isi i-a femeie?!

    Daca barbatul este sexul TARE, (ii porti numele, are atribute fizice, psihice pregnante) tu, ca femeie, ce cauti prin strainataturi, singura?!

    Chiar daca ai avea o sanatate de fier (sa zicem!), fiind femeie, esti vulnerabila, te expui in mod periculos, nefiind cineva (barbatul, in cazul de fata), care sa impuna distanta si respect, pentru tot felul de indivizi…

    Pe vremuri, adica acu’cativa ani, auzeam pe langa mine, spus mai mult la ureche, cum femeile sunt bagate “in fata, la produs”, iar barbatii lor STIU si culmea! incuviinteaza, incurajeaza, facand pe casnicii, avand grija de copiii mici (rezultati), aranjand (din fotoliu) si eventualele intalniri, pentru nevestele ‘lor’….

  6. http://www.tititudorancea.ro/z/produse_alimentare_continut_tirozina.htm

    Asta e un site genial unde puteti accesa fisa nutritionala a alimentelor. Apasati pe micul meniu pe nutritie si introduceti alimentul care va intereseaza. Eu m-am pus pe picioare complet avand Basedow, evitand alimentele bogate in tirozina si blocand tiroida cu crucifere, mai ales varza cruda. Am aruncat tirozolul la gunoi pentru ca alaptez. Am evitat si orice indulcitor, caci contin fenilanalina si pana la urma aceea tot in tirozina se transforma. Basedow si Hashimoto pot pali pe oricine oricand. Pentru Hashimoto si alte hipotiroidii consumati alimente bogate in seleniu si tirozina, iar iodul in functie de necesitati pentru ca surplusul blocheaza tiroida mai ales daca nu e asociat cu seleniu. Asta din lecturile si experienta mea si ale unei prietene cu Hashimoto. Sarea iodata cu ferocianuri ar trebui scoasa rapid din uz, pentru ca obligativitatea introducerii ei in toate produse de pe piata si scoaterea sarii normale de pe rafturile magazinelor reprezinta un act criminal care ar trebui pedepsit cu ani grei de puscarie.

  7. DA! Are dreptate Ileana….

    Sarea iodata, e criminala!

    Incepand de acum 2-3 ani, cand venea caldura (primavara, spre vara), mi se umflau picioarele!

    Mi s-a spus ca-i din pricina sarii asteia, iodate!

    Acum, folosesc numai ‘sare de mare’ fina sau grunjoasa si, picioarele nu mi se mai umfla deloc primavara, spre vara…

  8. -cu alte cuvinte, rafturile magazinelor alimentare se aseamana tot mai mult cu un laborator de chimie ceea ce obliga omul modern sa fie un mic laborant chimist atunci cand iese la cumparaturi. Cam dificil, mai ales in conditiile in care, cel putin la noi in Romania, pe etichete de multe ori nu sunt trecute toate ingredientele sau nu sunt specificate cu exactitate cantitatea E-urilor sau provenienta materiei prime. Din presa am flat ca de multe ori nici produsele BIO din rafturi nu sunt chiar atat de BIO, ca e doar ambalajul de ele.

    -in urma cu ceva ani o doamna doctor mi-a zis ca viitorul apartine acelora care se vor adapta la conditiile actuale de viata, cu tot ce implica aceasta: alimentatia, poluarea, stresul etc. Restul vor muri de cancere sau de alte boli incurabile.

    -pe zi ce trece omul contemporan este asaltat de tot mai multe informatii negative legate de alimentatie. El afla cu stupoare ca mai tot ce baga in gura ‘poate dauna grav sanatatii’. Astfel au luat nastere meserii noi ca aceea de ‘nutritionist'(un individ care te invata ce si cum sa mananci sau mai exact cum sa duci “o viata sanatoasa”). La nutritionist apeleaza cu precadere “vedetele” si oamenii instariti. De ce se intampla asta? Va las pe voi sa raspundeti.
    Prin comparatie cu preotul, nutritionistul si astrologul au o vizibilitate foarte buna in mass-media. Ei sunt vedetele tuturor emisiunilor. Cu un nutritionist aflat pe canapeaua din platoul unei emisuni tv, ratingul e asigurat. Ce zice nutritionistul si astrologul este sfant. Ce zice “popa”, e discutabil. Prin urmare celui din urma nu i se cere niciodata parerea.

    -oare ar trebui sa ader si eu la acest cult pentru trup sau mai bine sa-mi vad de cele ale sufletului?

  9. ^ “Ce se intampla doctore?” – cea mai citita revista lunara pentru femei (nr cititori: 361.000/editie). Sursa: paginademedia.ro

  10. Am asistat la o predica a PS-ului Longhin la Banceni. Ii certa pe oameni ca si-au lasat mamele, fiicele si surorile sa plece printre straini. Nimeni n-ar trebui sa plece departe de familie, poate doar marinarii, dar si aceia se intorc mereu acasa. Plecarea romanilor in strainatate reprezinta o cursa groaznica a poporului roman. Dar Dumnezeu stie de ce se mai plimba si romanii pe aiurea. Stiu o doamna tanara care s-a nascut la 5 luni in Elvetia si a supravietuit. Toata familia ei a primit cetatenie pe barba fetitei, dar ea e singura care astazi traieste in Romania. A venit intro-o vacanta si nu s-a mai intors acolo niciodata. S-a maritat si are 2 copii acum. Daca nu se nastea in Elvetia nu supravietuia.

  11. Referitor la plecarea, migrarea romanilor, ma face sa ma gandesc la mesajul Pr.Ioanichie Balan, de acu’14 ani cand, ingrijorat si suparat, explica ce urmari catastrofale o sa aiba politica asta stramba de pe la noi, care determina parasirea pamantului, a familiei…

  12. Incet, dar sigur, am ajuns la concluzia ca a fi vegetarian la ora actuala nu tine de nicio cultura de fite, ci e o necesitate. Inainte se manca si carne regulat, dar provenea din ograda proprie si nu se manca de dimineata pana seara. Daca noi mancam ceea ce mancau stramosii nostri, si in aceleasi proportii, suntem bine, zic eu. Dar daca nu cunoastem provenienta produselor, mai bine ne abtinem de la carne sau chiar peste, mai ales oceanic. Am citit un articol despre cantitati enorme de plastic din deseuri faramitate care ar fi disparut de pe suprafata oceanelor. Se presupune ca le-ar fi inghitit pestii. Asta pe langa mercur si alti poluanti. Lasati pentru cateva luni toate produsele animale la o parte si veti curata organismul de celulele bolnave, care prezinta displazie, precum si arterele de placa ce le ingroasa. Eu nu mananc carne pentru ca organismul meu nu elimina acidul uric si as putea sa dau in guta si sunt un om nou mai ales de cand nu mai beau lapte, din cauza ca alaptez si a mica e alergica de la lapte pana lacdovlecel, cacao, alune, susan etc. toate alimente care ar fi trebuit eu sa le exclud din dieta pentru ca stimuleaza prea tare tiroida mea cu Basedow. Pana la urma Dumnezeu ne ajuta sa ajungem la informatiile necesare noua, prin altii. Eu cele mai multe informatii le-am primit de la o alta mamica grijulie. Nu stiam, de exemplu, ca sunt legate de consumul de lapte cancerele de san, prostata, de colon sau rectal. Nu stiam ca un surplus de fier, atunci cand organismul nu mai regleaza bine asimilarea lui, distruge tesutul inimii. Eu am renuntat la carne, dar am dat-o in bara cu fasolea care si ea continent purine, care pot duce la atacuri de guta. Cand ajunge ajunge cutitul la os, Google e cel mai bun prieten. La fel de periculoasa pentru rinichi si articulatii este si berea consumata regulat. Tot purine contine. Apoi acestea se cristalizeaza la nivelul articulatiilor. Altii insa cred ca-si curata rinichii cu ea. Foarte fals. Daca mai beam si bere, eram pe alt pomelnic la ora asta. Evitati si sucurile la cartoane pentru ca va umflati de aluminiu si va pierdeti cel putin temporar si memoria, care isi revine dupa ce e eliminati metalul din corp. Am patit-o tot eu.

  13. @Ileana, nu stiu daca vegetarismul este solutia. Poate numai in unele cazuri.
    Altfel, ce folos ca mananci numai legume si fructe atat timp cat proviziile ti le faci de la supermaket sau din piata?

    “Aproximativ 80 la sută din fructele cultivate în mod convenţional şi peste 55 la sută dintre legume conţin pesticide, arată un studiu global efectuat anul acesta, iar concluzia la care au ajuns experţii germani după testarea a 22.000 de mostre din diverse ţări a fost că sunt periculoase cele din Brazilia, Chile, Africa de Sud, Thailanda, Turcia, India, Kenya şi Columbia.”

    Dar nici agricultorul roman nu se lasa mai prejos.. ““Toate fructele sunt tratate şi, ca urmare, toxice, cu excepţia celor de la ţară. Chiar şi cei din mediul rural au început să trateze legumele şi plantele, făcându-le contraindicate pentru consumul uman”, ne-a declarat medicul timişorean Ioan Ometa.”

    Eu, spre exemplu, am auzit ca merele sunt tratate cu un cocktail de pana la 20 de substante chimice. Un alt exemplu ar fi ca in alti ani gaseam in piata cirese cu viermi si cirese fara “carne”. Ei bine, in acest an eu unul nu am mai vazut cirese cu viermi. Oare de ce?

    Ingrasaminte, pesticide, hormoni, azotati, OMG-uri, toate astea ajung in organismul nostru. Prin urmare degeaba nu mananc carne sau lactate, daca bag zilnic in mine un astfel de cocktail de substante chimice provenite din legumele si fructele pe care le consum.

    Cred ca singura solutie este sa locuiesti undeva la tara, intr-o zona unde sa poti face agricultura ecologica de subzistenta, doar ca nu este deloc simplu.

  14. Unele afirmatii facute de medicii endocrinologi, sunt doar prtesupuneri, ipoteze, citat: “pot afecta apetitul, sexualizarea sistemului nervos, inclusiv conştiinţa de gen, adică înţelegerea apartenenţei la un anume sex, sentimentul că eşti femeie sau bărbat, şi orientarea sexuală – modul de alegere a partenerului sexual deşi mecanismele încă nu s-au clarificat” Respectivul ori nu stie ce spune, ori vrea sa transmita ostentativ ideea ca d aia au unii dereglari de comportament facand pe femeia, in realitate cauza e mai aproape, in lumea asta dominata de mass media cu toate influentele ei negative. Hormonii au efecte negative , mai ales ca isi continua activitatea de crestere chiar in organismul omului, producand inclusiv obezitate etc dar pana la confuzii de gen… mai e mult si nu are nici o legatura cu realitatea. Stirea poate fi preluata de unii pt a “demonstra” cum ii influanteaza pe unii, care au ajuns asa, din vointa lor proprie.

  15. Otravurile sunt la tot pasul, atat cele fizice cat si cele sufletesti,cele din macaruri, bauturi , aer etc si cele de la tv , facebook si altele.Pe facebook nu-ti poti face prieteni virtuali, e si periculos, daca nu ai cinestie ce poze sau postari curioase nu te baga nimeni in seama.Pana la urma este virtual.Filmele nu prea mai imi plac ,sunt ori violente fie numai cu vampiri ,demoni si ciudatenii.Se zice ca boala acestui veac va fi depresia si cred ca de la aceste lucruri rele.Se face apologia raului,asta este vizibil,se loveste in biserica, profesori si doctori.Dar cred ca cel mai grav este ruperea de biserica.In sat este scoala biblica de vara adventista de ziua a 7 a.M-a intrigat foarte tare.Of.Si multi copii erau acolo.Le dadusera medalii pentru niste desene.E grav, dar sunt putini care vad asta.nadajduiesc sa ne mai tina Domnul, macar si pentru cei care mai credem in el.Oricum cipurile sunt la un pas distanta.Cand se vor impune suntem terminati, terminati cei care credem in toate astea.Domnul sa ne apere.

  16. @Magda
    3 aspecte as vrea sa ti le expun;
    1.Femeile(in general)gasesc mult mai usor de munca in strainatate-menaj,ingrijire,etc.
    2.Sunt foarte multe femei care au plecat la munca,dar nu au “bagat”divort dupa o perioada petrecuta acolo
    3.Nu toate femeile sunt curve,caci eu asa le consider pe acele “femei”care isi parasesc copii,familia,lipindu-se de indivizi cu o stare materiala mai buna(si de multe ori muuuuult mai in varsta ).
    E trist ce se intampla..Romanul care a fost candva,romanul adevarat,nici daca ar fi murit de foame nu ar fi facut astfel de compromisuri catastrofale(mai ales asupra copiilor).Saraca taranime ce umbla flamanda si dezbracata,pe foamete,pe seceta,in razboaie si alte napaste,lipsiti de pamanturi,niciodata nu si-au abandonat copiii.Au trait impreuna si de a fost nevoie,au murit impreuna!Domnilor,acesta este capitalismul pe care l-am dorit noi?

  17. @Mada,

    “In sat este scoala biblica de vara adventista de ziua a 7 a.M-a intrigat foarte tare.Of.Si multi copii erau acolo.Le dadusera medalii pentru niste desene.E grav, dar sunt putini care vad asta.”

    Parintele nostru ortodox din sat ce zice despre “fenomen”? Daca nu ai facut-o deja, il poti intreba chiar tu. Scopul nu este atat raspunsul in sine – care nu poate fi decat unul negativ fata de prozelitismul ereticilor – pe cat este sensibilizarea si… ajutorarea parintelui. DA, sa vada ca exista enoriasi (preferabil cat mai multi!) care sufera, carora le pasa de ADEVAR, sa-si puna adica unele “semne de intrebare” el insusi. Apoi, astfel poate fi ajutat in lucrarea sa proprie si dimpreuna cu mai-marii sai (protopop, episcop) de limitare, daca nu de stopare a uraciunii.

    Doamne, ajuta!

  18. Parintele a luptat mult impotriva acestei biserici adventiste, nu a avut nici o putere.Este un preot bun.Poate este crucea lui.Biserica este chiar in spatele bisericii noastre.Parca m-ar lovi pe mine.Ca profesoara si ca om ce simt ortodox am incercat sa insuflu copiilor credinta aceasta ortodoxa .Este un fenomen de curand cu scoala aceasta de vara.Aveti dreptate, nu i-am spus parintelui.Devina sunt si parintii care ar trebui sa aibe un cuvant in educatia fiilor lor.Ma gandesc ca poate unii s-au dus din curiozitate si nu le-a placut.

  19. @Ioan
    Ziceam ca ar trebui sa mancam precum stramosii noștri, deci si carne, dar si in aceleasi proportii. Foarte multe din bolile actuale sunt cauzate de o nutritie proasta asociata cu sedentarismul sau alte vicii. Vegetarianismul se impune mai ales cand organismul este deja bolnav, dar cel mai bine e sa fie curatat din cand in cand de o perioada de post ceva mai lunga, de câteva luni. Asta mai ales in cazul celor trecuți de prima tinerete. Ceea ce m-a scapat pe mine de multe inflamatii si infectii a fost dieta alcalina. Acum se găsește si Dorna plata la sticla de sticla si are PH-ul 7,49. La fel, in mediu alcalin, nici cancerul nu prinde. El are nevoie de mediu acid. Carnea, repet, daca nu i se cunoaște provenienta bio, e mai bine sa o uitam. Eu stau la tara si am o grădina imensa cu de toate: de la cimbru, menta, oregano si verdeturile celelalte, pana la praz si toate celelalte legume de baza. Plus porumb de fiert. Obisnuiam sa consum busuioc din comerț pentru ca e galactogog. O data cu lapticul apărea si o infectie fungica severa la nivelul sanului. La un moment dat mi-am dat seama ca e de la busuioc. Apoi am citit ca unele condimente din comerț de la noi sunt infectate cu fungi, inclusiv aflatoxina. Am dres infectia cu multe citrice, care sunt foarte alcaline o data ajunse in stomac, cu legume cu frunze verzi si varza. Local am aplicat bicarbonat de sodiu, cu care un doctor italian vindeca cancerul. Scuze ca am luat-o un pic pe aratura, dar mai ales pentru femei alcalinitata aduce multă buna stare si gandeam sa impartasesc informație asta. Din păcate trebuie sa ne mutam din cauza gazelor de sist se pare, asa ca nu stiu unde găsim o casa cu gradina mare si parloaga, daca se poate, ca altfel îmi si inchipui ce conține solul unei grădini taranesti la ora actuala. Ii multumesc dr.lui Menci ca m-a pus pe directie. Pe urma am prins gustul sănătății.

  20. @Ileana

    Despre ce fel de lapte vorbiti? Despre laptele pasteurizat din comert? Despre laptele fiert? Laptele pasteurizat sau fiert este un lapte “mort”, procesul termic omoara enzimele. Astfel, nu numai ca laptele nu mai are nici o valoare nutritiva, dar este chiar daunator. Prima oara am citit despre asta prin ’90, in cartea lui Ernst Gunter, “Hrana vie” (a fost reeditata de curind).
    Intreb pentru ca de ceva vreme se vorbeste despre nocivitatea laptelui, in timp ce inainte vreme era laudat pentru virtutile lui. Imi amintesc de prima copilarie petrecuta la bunici cind beam lapte proaspat muls.Apoi daca un animal avea semne de otravire, era urgent adapat cu lapte. Nu mai stiu ce sa cred…

  21. @Daciana
    Eu vorbesc de orice fel de lapte. E vorba ca după încărcare atât omul cat si animalele nu mai reușesc sa proceseze una din componentele lui. Nu stiu daca nu e vorba de galactoza, care apoi practic se acumuleaza ca o toxina in corp. Eu am citit niște materiale trimise mie de o mămică doctorita si erau științific fundamentate. O sa încerc sa caut link-urile cu pricina, pentru ca acum nu reușesc sa-mi aduc aminte exact discutia. Era vorba si de faptul ca doar populatiile unde s-a băut tradițional lapte, gen Danemarca si Suedia, tolereaza in proporție de 100% laptele, dar nici ei nu reușesc sa proceseze acel element care îmi scapă. Iar in aceleasi tari, incidente cancerelor de san, si prostata este foarte mare, chiar uriașă, fata de populatiile asiatice care sunt într-o proporție foarte mare intoleranti la proteinele din lapte si nici nu prea îl consuma. In Africa exista un trib unde 100% din membrii săi sunt intoleranti. Mai grav este ca anticorpii care ataca acele proteine ataca si celulele pancreatice si copiii mamelor cu intoleranta la lapte au un risc foarte mare de a dezvolta diabet de tip I. Fiica mea s-a ales cu o astfel de alergie in urma unui antibiotic oftalmic administrat inutil in maternitate, consumand in același timp laptele lor praf. Nestiind ca e alergica, la prima lingurita de brânză a intrat aproape in soc anafilactic. Sunt, din păcate tot mai dese cazurile de copii alergici la laptele de vaca. Putem merge la infinit cu discutia asta, dar eu de cand nu mai beau lapte ma simt mult mai bine din multe puncte de vedere. Intoleranta la lactoza, pe care o poate capătă temporar oricine e una, iar alergia la proteinele din laptele de vaca e cu totul altceva. Eu am mai numit-o, de dragul stilului, intoleranta la lapte mai sus, dar tot in sensul de alergie, adica cu implicatii autoimune. Eu am avut un ganglion inamat la sanul stâng încă din timpul sarcinii cand am folosit un fond de ten cu vreo cinci parabeni. A fost si scump si nu l-am aruncat imediat la gunoi. M-am dat doar de vreo doua ori, fata sa-mi treaca prin cap ca in timpul sarcinii sistemul imunitar al mamei e cu garda jos ca sa tolereze gâtul, si-am si trezit cu sperietoarea sub bratul stang. M-am bazat ca suge asta mica si trece problema, dar de pe la doua luni nici n-a mai vrut sa vada sanul stang. Abia dupa ce lapte

  22. Abia dupa ce n-am mai baut deloc lapte am scapat de inflamatiile recurente.

  23. Erata

    Ca sa tolereze fatul.

  24. Scuze de intarziere. Am gasit unul din link-uri in romana.

    http://viataverdeviu.ro/laptele-aliment-miracol-sau-otrava/

  25. http://m.youtube.com/watch?v=E-PQCCiw_Zs

    Asta e un link in engleza si explica mult mai bine problema galactozei din lapte. Are si numeroase folii/slide-uri cu statistici.

  26. MAGDA, nu toate femeile care pleaca sa munceasca in afara sunt curve, in alta ordine de idei daca are in cap sa o ia razna o poate face si cu tine de mina, fenomen ce poate fi intalnit si la barbati de o potriva si nu in ultimul rand traiesti cu cineva o viata si inca nul cunosti\nu o cunosti suficient si cu atit mai grav cu cat ai mai dat nastere si unor copii pe care ulterior iai lasat de izbeliste

  27. @Ileana
    Multumesc pentru materiale, am aflat lucruri folositoare.
    Imi cer si eu iertare pentru intirziere.

  28. Ma amuzati!
    N-am facut femeile, curve!
    Eu sunt SUPARATA pe barbati!
    Daca femeia in cauza, n-a ramas langa el, inseamna ca barbata-su, era/este un NEISPRAVIT!

    “Daca barbatul este barbat, femeia TRAGE la dansul, daca nu, NU!”

    Iar celelalte, care PRODUCEAU pentru familie, cu barbati stand acasa, in fotoliu – reprezinta pentru mine o limita, un fenomen straniu, de neinteles!

  29. Cu placere, Daciana. Pe mine cel mai mult m-a intrigat corelarea osteoporozei cu consumul de lapte/lactate si cred ca asta e cel mai grav ca se ascunde.

  30. Pingback: CONSERVATII, HORMONII SI ADITIVII – EFECTE DEZASTRUOASE ASUPRA COPIIILOR: Pubertate precoce si grave dereglari hormonale. ADOLESCENT DE 19 ANI – INTERVENTIE CHIRURGICALA DE EXTIRPARE A SANILOR [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare