DUGHIN a vizitat Romania si s-ar fi intalnit si cu “fete bisericesti”/ OMV semneaza pentru SOUTH STREAM

25-06-2014 3 minute Sublinieri

dughin

  • Hotnews:

Aleksandr Dughin a fost in Romania. Ideologul lui Putin s-a intalnit cu clerici ortodocsi, sustine Mircea Popa, seful Fundatiei Romania – Rusia

Geostrategul Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost in ultimele zile intr-o vizita in Romania, unde s-a intalnit cu fete bisericesti din Biserica Ortodoxa Romana, in cadrul proiectului larg eurastiatic al profesorului de la Moscova, a declarat pentru HotNews.ro scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundatiei Romania – Rusia.

“S-a intalnit cu mai multe fete bisericesti, pentru ca are proiectul eurasiatic si <<A Treia Roma>>, deci pe dansul il intereseaza foarte mult fetele bisericesti”, a spus Popa, pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia, Dughin a venit in Romania duminica trecuta si a plecat in cursul zilei de miercuri, 25 iunie.

Contactat de HotNews, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, a precizat pentru HotNews.ro ca oficialii Patriarhiei nu s-au intalnit cu Dughin.

“Reprezentantii Patriarhiei nu au avut vreo intrevedere cu domnul Aleksandr Dughin. Patriarhia neaga categoric vreo astfel de intalnire”, a precizat Constantin Stoica, preotul participand la o sedinta la Patriarhie miercuri.

Potrivit lui Mircea Popa, Dughin a vizitat unele manastiri din Romania.

“A treia Roma”, evocata de Mircea Popa, este un element central ideologic si mistic al doctrinei eurasianiste, promovate de Dughin si de Kremlin in prezent. “A Treia Roma” a fost invocata de calugarul Filofei din Pskov, care, in anul 1510, desemna astfel Marele Ducat al Moscovei, intr-o scrisoare catre marele duce Vasile III.

Moscovitii ar fi trebuit astfel sa-si asume misiunea si vocatia soteriologica de a salva si proteja lumea ortodoxa si crestina, in  general, dupa caderea Romei si a Constantinopolului.

Ideolog influent al Kremlinului, Aleksandr Dughin revitalizeaza in prezent doctrina eurasianista si conceptul de “A Treia Roma”, profesorul rus “incluzand” Romania in proiectul “spatiului eurasiatic”.

“Cred ca integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice aceasta tara isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar mai mult, va fi acceptata cu bucurie”, spunea Dughin in vara lui 2013, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, organ de presa oficial al guvernului rus.

Vocea Rusiei il prezenta pe Dughin drept “unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi”. Altfel spus, ai Rusiei lui Putin, a carei pozitie belicoasa la adresa Ucrainei readuce in prim plan, potrivit presei si observatorilor occidentali, idealurile eurasiatice ale liderului de la Kremlin.

Cine este Aleksandr Dughin (52), filosoful si politologul ale carui idei se regasesc in mai toate marile manevre ale lui Vladimir Putin din ultimii ani?

In interviul din vara anului trecut, realizat pe marginea vizitei ministrului Titus Corlatean la Moscova, editia in limba romana a Vocii Rusiei dedica amplu spatiu editorial lui Aleksandr Dughin si perspectivelor lui asupra lumii, inclusiv asupra relatiilor Rusiei cu Republica Moldova si Romania. Cum il descria atunci Vocea Rusiei pe Aleksandr Dughin?

“Un politolog rus si unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi. Dughin a creat o teorie geopolitica inedita in care coabiteaza realpolitik-ul pragmatic si mesianismul ortodox. Totodata, filozoful rus este liderul Miscarii Eurasiatice si unul dintre fondatorii Clubului Izborsk, think-tank-ului care uneste si sincronizeaza eforturile ideologilor conservatori din Rusia.”

[…] integral pe hotnews.ro

OMV sfideaza UE si semneaza acordul cu Gazprom pentru conducta de gaze South Stream, in prezenta lui Putin

Sefii Gazprom (Rusia) si OMV (Austria) au semnat marti la Viena, in prezenta lui Vladimir Putin, un controversat contract pentru construirea gazoductului South Stream. “Austria sfideaza UE”, a scris Reuters, care aminteste opozitia Comisiei Europene fata de acest proiect.

OMV este actionarul majoritar al companiei romanesti OMV Petrom si a facut parte din consortiul Nabucco, un proiect esuat anul trecut care avea ca miza importul de gaze naturale din zona caspica in UE, evitind Rusia.

South Stream, al carui cost estimat este de 40 de miliarde de dolari, va aduce gaze naturale din Rusia in Austria prin sudul Europei, evitind actuala ruta principala de transport, prin Ucraina.

Reamintim ca statele UE sint deja dependente de importurile de gaze din Rusia, de unde cumpara o treime din gazele naturale consumate anual. Politica oficiala a Comisiei Europene este de a favoriza alte surse de gaze pentru a scadea dependenta de Rusia, acuzata ca foloseste pretul gazelor ca un instrument politic.

De altfel, Comisia Europeana a anuntat in mod oficial ca proiectul South Stream nu respecta regulile UE privind concurenta.

CEO-ul OMV, Gerhard Roiss, a contrazis insa pozitia oficiala a UE. Intr-o conferinta de presa, Roiss a spus ca “Europa are nevoie de gazul rusesc. Europa va avea nevoie de mai mult gaz rusesc in viitor pentru ca productia europeana de gaz e in declin. Cred ca si UE intelege asta”.

[…] integral pe hotnews.ro

Nota noastra:

Adevaratul eveniment aici este actiunea OMV-ului austriac. Fireste, insa, ca neoconii de la noi vor maximaliza efectele vizitei “geopoliticianului” Al. Dughin, pentru ca e convenabila si americanilor si europenilor, dar si agentilor lor de aici, deturnarea problemelor cu Rusia pe panta ideologica (unde mai pui ca asa mai obtii un motiv sa ataci Biserica – tendentiozitatea fiind evidenta, deoarece una este sa ”vizitezi manastiri”, lucru pe care il poate face oricine, de orice religie, si alta este sa ai intalniri cu fete bisericesti ”in cadrul proiectului larg eurasiatic”, asa cum au scris redactorii hotnews), de pe dimensiunea real-politica.

Asa cum am spus in comentariul de AICI:

Pe langa faptul ca se contrazice flagrant cu colegul si seful sau de la Stratfor, G. Friedman, Kaplan vede o amenintare care, in prezent, nu are nicio baza in realitate din urmatoarele motive:

1) Romania este deja cucerita economic de mari companii vestice, inclusiv americane (apropo, atunci cand descriu strategia lui Putin de a prelua controlul unor tari limitrofe si de a le goli suveranitatea de substanta, americanii nu fac altceva decat sa se priveasca in oglinda). Daca SUA si europenii vor sa-si asigure cuceririle economice din tara noastra, trebuie sa inteleaga faptul ca e RESPONSABILITATEA lor. Romanii nu prea au ce face aici, caci parghii de control economic nu mai exista pentru statul roman (decat intr-un mod foarte restrans). Ceea ce inseamna ca, in cazul in care exista vreun risc al infiltrarii rusilor in economia romaneasca, cei care trebuie sa fie avertizati si supravegheati sunt chiar… americanii si europenii, adica marile companii vestice, pentru a nu face blat cu rusii.

2) E cel putin bizar sa vina americanii in Romania pentru a ne vorbi de subversivitatea economica a Rusiei. Kaplan a gresit capitala. Sau capitalele. Ar fi trebuit sa mearga la Budapesta sau la Viena (sediul OMV) sa tina acest discurs, nu in Romania. Da, e adevarat ca Putin aplica aceasta strategie (vezi AICI). Insa asta a aplicat PANA ACUM. Si NU AICI. Americanii si europenii n-au facut nimic pentru Nabucco, au privit pasiv la infiltrarea rusilor in Europa Centrala prin Ungaria si acum vin la noi, zona cea mai libera de rusism, sa ne tina prelegeri.

degeaba ne avertizau americanii pe noi cu privire la subversivitatea actiunilor Rusiei in ce ne priveste. Nu, problema Romaniei, in raport cu Rusia, nu este ca vine Dughin in vizita, ci ca economia nu mai este controlata de noi, ci de straini, in speta, aici, de OMV, care tocmai ce semna pentru proiectul energetic putinian. Asta e o problema reala, nu fantasmele dughiniste despre A Treia Roma si Eurasia.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “DUGHIN a vizitat Romania si s-ar fi intalnit si cu “fete bisericesti”/ OMV semneaza pentru SOUTH STREAM

  1. cu alte cuvinte am ajuns o colonie, adica nu suntem inca declarati oficial, iar romania in momentul de fata are un rol mai mult decorativ

  2. IPS Teodosie a fost dat drept persoana cu care s-ar fi intalnit Dughin. Informatia a fost insa infirmata:

    UPDATE Surse apropiate discutiilor au declarat pentru HotNews.ro Aleksandr Dughin a avut o serie de intlaniri in zona Neamt cu diversi stareti de manastiri din zona. Aceleasi surse au precizat ca Dughin s-a intalnit la Manastirea Neamt cu Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul. Potrivit agentiei Mediafax, IPS Teodosie a fost primul inalt ierarh ortodox in istoria BOR cercetat penal
    UPDATE 1 IPS Teodosie s-a aflat marti la Suceava, unde a participat la hramul catedralei Sfantul Ioan cel Nou insa nu nu s-a intalnit cu Dughin si cu nicio persoana din Rusia, a precizat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Calin Gavrilas. El a precizat ca Teodosie nu a s-a deplasat in judetul Neamt. In plus, IPS Teodosie a fost duminica in Grecia.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17551304-aleksandr-dughin-fost-romania-ideologul-lui-putin-intalnit-clerici-ortodocsi-sustine-mircea-popa-seful-fundatiei-romania-rusia.htm

  3. Sf Pavel spune undeva crestinilor din vremea sa ca ceva il opreste pe antihrist sa se arate.

    Sf Ioan Gura de Aur talcuind acest pasaj spune ca ‘Imparatia romana’ + Biserica impiedica venirea lui antihrist, si ca sf Pavel nu a spus explicit acest lucru, pt ca s-ar fi dedus ca va veni vrema ca aceasta imparatie sa fie distrusa, ceea ce ar fi creat probleme cu statul.

    Ne place sa nu, dincolo de controversele teologico-ideologice, singura forta politica din lume care astazi se opune globalozarii antihristice este imparatia lui Putin. Imparatia romana de rasarit si cea de apus nu mai conteaza – Italia este practic sub ocupatie democrato-americana de 75 de ani.

    PS: Putin viseaza la refacerea imperiului sovietic. La olimpiada din iarna trecuta din Rusia, la vedere au stat atat atat secera si cionanul cat si vulturul tzarist bicefal rusesc.

  4. “Cred ca integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice aceasta tara isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar mai mult, va fi acceptata cu bucurie”, spunea Dughin in vara lui 2013…
    Ca si ortodox vad Romania in acelasi spatiu cultural ca si Rusia. Traind printre americani de rind(care locuiesc in chirie la bloc) am observat ca si acestia ma vedeau in acelasi spatiu cultural ca si pe rusi. De asemenea am observat afinitati si apropieri “de la prima vedere” intre emigrantii rusi si romani. Pentru unitatea Bisericii Ortodoxe Una Soborniceasca si Apostoleasca locul Romaniei este in acelasi spatiu cultural, spiritual cu Rusia. In consecinta ar trebui ca Biserica Ortodoxa Romana sa revina la calendarul pe stil vechi. Statul Romania poate sa foloseasca fara probleme calendarul actual, iar BOR(omana) sa nu se mai separe de alte Biserici Ortodoxa(cu adevarat surori) cind se sarbatoreste Nasterea Domnului. Sa nu mai fie praznicul Nasterii Domnului prilej de separare(in timp) intre ortodocsi!!!
    Doamne iarta, miluieste si ne mantuieste.
    Amin.

  5. @Nicolaie:

    Da, dar pe Dughin nu calendarul sau unitatea Bisericilor Ortodoxe il intereseaza, ci spatiul politic pe care il poate domina Rusia sub diverse pretexte.

  6. @ 2. admin, aceste stiri venite “pe surse” imi amintesc de zilele revolutiei, atunci cand la tvr erau anuntate tot felul de mesaje de genul “atentie apa este otravita” sau “teroristii de la otopeni sunt libaneji si sirieni parasutati”.
    Astazi unul dintre cei care intoxica media cu stiri venite pe surse este colonelul Turcescu. Problema acestor zvonuri este ca ele isi ating de fiecare data scopul, intoxicand populatia si ramanand in memoria colectiva, chiar daca mai tarziu acestea sunt dezmintite.

  7. MirceaB:

    Vulturul bicefal este simbolul Imperiului Roman, si inseamna Un singur Imperiu, doi Imparati. Simbolul a fost preluat de toate monarhiile care se revendica de la vechea Roma si care au revendicat (si revendica) inclusiv teritoriile stapanite de vechea Roma (vezi Imperiul Austriac, urmas al Imperiului Roman de neam german)

  8. Am si eu o intrebare? Sa fie acest Dughin un fel de nou Rasputin, dar cu dorinte imperialiste? Ma iertati. Doamne ajuta!

  9. @Eugen:

    Pai ce legatura sa fie intre un pseudo-calugar cu “minuni” inselatoare, fara niciun fel de educatie si cu rol strict limitat la anturajul familiei tariste, nu si la deciziile sau ideologia Imperiului, si un geopolitician cu opera scrisa si influent la nivel de discurs si ideologie? Poate ca singurul punct comun este irelevanta lor in ceea ce priveste politica reala (real politik).

  10. “Discursul unui calugar de la Manastirea Petru Voda la aniversarea Miscarii Legionare: Miscarea Legionara a fost o lucrare a Duhului Sfant, suntem datori sa mai salvam ce se poate salva. Sa ajutam pe cei din jurul nostru sa ducem mai departe aceasta sfanta Miscare Legionara” http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17558596-video-discursul-unui-calugar-manastirea-petru-voda-aniversarea-miscarii-legionare-miscarea-legionara-fost-lucrare-duhului-sfant-suntem-datori-mai-salvam-poate-salva-ajutam-cei-din-jurul-nostru-ducem-m.htm

  11. @ioan:

    Da, pai hotnews are tot interesul sa bata fierul “ortodoxiei traditionaliste” din Moldova asta care e util de aproape de rusi, nu-i asa, si, totodata, prea plina de gaze de sist (vezi http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/05/de-ce-enerveaza-portalul-doxologia-agentiile-de-propaganda-neoliberale-romania-libera-ataca-site-ul-mitropoliei-iasilor-din-cauza-razboiului-cu-occidentul/ si http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/10/24/biserica-gaze-sist-traditionalism-modernism/). Aici e vorba de o agenda propagandistica in care inamicul denumit “ortodox traditionalist” este infierat si portretizat, redus la cateva cuvinte cheie si la un curent. Vor sa demonstreze cu orice pret ca acolo se petrec lucruri grave si inadmisibile, si, dupa ce ieri au dat o stire absolut tendentioasa (si lipsita de minime informatii) despre cum ar fi vizitat Dughin “manastiri” din Neamt, acum au bagat in seama discursurile parintelui Teodot de la Petru Voda (tot din Neamt). Este de mentionat faptul ca nu e deloc prima oara cand Teodot are astfel de discursuri legionaroide, si nu e prima oara cand blogurile de profil il popularizeaza tocmai pe aceste teme, insa e prima oara cand hotnews il baga in seama, evident cu scopul de a demonstra teza de mai sus care se regaseste in fraza de cheie de aici, si evident pentru a asocia stirea cu cea de ieri, legata de Dughin:

    Manastirea Petru Voda, ctitorita de parintele Justin Parvu, este vocea cea mai reprezentativa pentru ortodocsii traditionalisti romani, care se declara antiecumenisti si se afla in prima linie a miscarii impotriva pasapoartelor biometrice considerand ca este vorba de acceptarea numarului Fiarei, 666, “o lepadare de Hristos” si un prim pas catre controlul total al persoanelor.

    Fireste ca “jurnalistii” de la Hotnews nu au mai aratat ca parintele Teodot a fost sanctionat tocmai recent de Man. Petru Voda si canonisit pentru un alt scandal urias, cel legat de moastele Parintelui Gheorghe Calciu. In aceste conditii, a-l face reprezentativ pentru intreaga manastire este un abuz, iar a extinde la intreaga zona ortodox-traditionalista legionarismele lui este deja o ticalosie. Insa la agenda de infierare a “ortodoxului traditionalist” conlucreaza foarte eficient blogurile antisistem si blogurile legionaroide si insusi acest parinte Teodot. Hotnews si cei ca ei au nevoie disperata de alde Teodot et comp., asa cum au nevoie disperata de Dughin, caci, pe de o parte, nu legionarismele ii incurca, ci o critica traditionalista reala, autentica, normala, cum e, de pilda, cea facuta de un Mircea Platon si, pe de alta parte, in problema cu Rusia au nevoie de o mantra ideologica, de niste dusmani definiti propagandistic. O critica traditionalista autentica si nelegionara trebuie acoperita cu perdelele de fum ale extremistilor care, in cel mai bun caz, sunt “idioti utili” ai unor baieti destepti ai propagandei.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/02/21/sminteala-pentru-evrei-si-nebunie-pentru-zelotistii-de-tip-barabas-reflectii-despre-un-scandal-mediatic-provocat-pe-seama-manastirii-petru-voda-plecand-de-la-un-cantec-sfanta-tinerete-legi/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/10/11/tovarasul-crin-legionarii-extremistii-si-adevarata-miza-criminalizarea-crestinilor-si-a-discursului-nationalist-cum-este-pusa-in-pericol-legalitatea-cinstirii-sfintilor-inchisorilor-de-un/

  12. @Titus L

    Vulturul bicefal simbolizeaza un imperiu cu doua capitale: Roma si Constantinopol.

  13. Cam ce cred eu despre vizita Dughinului in Biserica Ortodoxa Romana :
    Rusnacii stiu bine ca totusi biserica este pilonul de baza al societatii romanesti, asa decazuta cum este ea. Deasemeni ii incurca tare de tot Romania in planul lor eurasiatic pentru ca se incapataneaza si nu vrea sa se lase sub stapanirea ruseasca. Nu in ultimul rand , daca rusnacii nu se sinchisesc sa umileasca si sa stearga pe jos cu popoarele de linga ea (chiar si cele slave), de Romania ii cam este teama si stiu ei bine de ce caci au simtit-o pe propria piele si nu de putine ori. Astfel ca in raport cu Romania au incercat tatonari, razboi informatic, diversiune. Cel putin in ultimii ani, au pus in miscare un intreg arsenal propagandistic prin sfera virtuala antisistem-ortodoxista si diferite organizatii ciudate. Si daca tot au observat ei ca Biserica este pilonul de baza in Romania, s-au gantit sa loveasca din interiorul ei, la temelia ei prin diferite portavoci racolate de prin gropi.
    Astfel ca asa dupa cum bine stiti, am tot asistat la defaimari ale clerului romanesc, ale ierarhilor si preotimii bau au mers pina intr-acolo incat au pus sub semnul intrebarii autenticitatea unor sfinti romani……au inventat ‘profetii’ pentru Romania cu mari varsari de singe sau profetii in care rusii vor fi eliberatorii ortodoxiei (din nou ? ), ne-au aratat ce fel de preoti sa urmam si de care sa ne ferim (ho ho ho)si-au infiltrat spurcaciuni cu rol de formatori de opinie ortodoxisti, au incercat ruperea bisericii noastre prin schisma, sectarism-ortodoxist, negarea autoritatii BOR, instigari la ura, ura de rasa din perspectiva asa-zis ‘crestina’,instigari la revolte, iesiri in strada si alte asemenea porcarii de care ei sunt in stare.
    Bun, au vazut ca nu prea a mers si doar au agitat apele fara rezultat ( din fericire , foarte multi romani ortodocsi au inteles in cele din urma cine sunt si ce vor acesti ‘frati ortodoxisti’ ciudati si incruntati. Deci si-au dat seama ca au latrat degeaba si au consumat resurse mari in zadar. Asa ca au schimbat tactica si i-au zis lui Dughin :
    – Fratele nostru Dughin….lasa putin vodka din mina si asculta….mergi dara la biserica romana , mai cu seama in manastiri caci pe acestea romanii inca le considera refugiul lor spiritual…..incearca sa-i prostesti pe liderii lor sa fie de partea noastra. Daca vom castiga ierarhii romani de partea noastra , am castigat toata Romania. Spune-le ca maica Rusie le promite liniste si bunastare, prosperitate si pace…..bineinteles, pace eterna (ha ha) in imperiul ruso-bolsevico-schismatico eurasiatic.
    Ma intreb care ar fi pozitia si opinia Sfintului Munte si a bisericii Greciei in aceasta afacere ortodoxa a Rusiei ?
    Ahhh…..si sa nu uit ceva foarte interesant despre care am vrut sa vorbesc mai demult : Miscarea Legionara si propaganda prorusa (vezi blogurile antisistem). De atitea ori m-am intrebat cum de bolsevicii astia rusnaci si-au ales ca model tocmai Miscarea Legionara, ca doar ei au fost cei mai infocati dusmani ai legionarilor. Mi-am zis ca ceva e in neregula aici deoarece legionarii pe linga altele, au optat totdeauna pentru valorile europene, au fost anticomunisti si antibolsevici, au fost foarte pro-occidentali (unii dintre ei murind pentru apararea Spaniei de ex.). Corneliu Z. Codreanu de ex. a fost foarte pro-occidental si de curand am citit ca a fost chiar catolic si cu singe strain. De cealalta parte, rusnacii bolsevici , atunci cand au instalat comunismul la noi, au identificat repede si dusmanii : intai legionarii apoi toti dusmanii de clasa, invatind comunistii nostrii cum sa-i vaneze. Putem spune ca sfintii inchisorilor (fosti legionari) au fost chinuiti si torturati de chiar doctrina ruso-bolsevica. Deci de unde atita dragoste a rusofililor schismatici pt legionari , m-am intrebat nedumerit . Raspunsul l-am aflat recitind arhiva blogurilor lor in legatura cu legionarii. Dupa cum stim (si dupa cum e perfect adevarat) Miscarea Legionara a avut si partea ei intunecata, a avut si lideri sau membrii cu viziuni si atitudini agresive, a avut si partea ei de doctrina straina de romanism sau de credinta cea adevarata. Si a avut si partea ei singeroasa, criminala. Ei bine, recitind arhiva lor, am observat ca atunci cand ei fac apologia Miscarii, aduc in discutie si scot in fata exact partile intunecate ale ei prezentandu-le ca si exemple bune si demne de urmat , latura agresiva, antisemita sau straina de traditia si credinta romanilor….si mai putin despre patimile sfintilor inchisorilor, mai putin despre latura spirituala romaneasca. Nu de putine ori au afirmat ca sfintenia acelor oameni s-a datorat apartenentei lor la Miscarea Legionara , cand de fapt asta este o mare minciuna si manipulare. Deci cam asta ar fi explicatia : sfintirea noastra prin valorile Miscarii cu ajutorul mitralierei lui Sima.

  14. Despre faza cu OMV, ce sa spun…..mai ca-mi vine sa rad.
    Deci maica Rusie sfanta si salvatoare, ne invata cum sa uram si sa blestemam occidentul, cum sa ne ferim si sa fugim de occidentali ca sa ne mantuim. Asta in timp ce buclucasa maica Rusia face afaceri grase cu occidentalii. Pai cum vine treaba asta ? este ca si cum maicuta Rusie ne-ar zice :
    -voi sa stati departe de satanicul occident, nu mergeti in iadul lor si stopati orice afacere cu ei ca sa nu va pierdeti mantuirea…ei sunt intruchiparea raului.
    – Adevar graiesti maicuta noastra Rusie si salta inima de bucurie ca ne deschizi ochii…..dar matle de ce faci afaceri cu ei ? de ce matale da si noi nu ?
    – Mai, nu mai fiti iscoditori si faceti ce zic eu ! pai voi sunteti prea slabi in credinta si cadeti repede ispitelor occidentului….eu insa sunt o maica batrina , foarte experimentata si foarte tare in credinta deci pe mine nu ma smintesc occidentalii cu una cu doua. E drept ca in fata voastra ma prezint cu fusta pin’ la glezne si baticul in cap iar in fata occidentalilor arunc baticul, imi las parul in vant si imi despic fusta intr-o parte pina sus….afacerile sunt afaceri. Treceti in eurasia si ciocul mic.
    -Da, cu adevarat bre maica Rusie , matale esti maicuta cosmica :)) :))

  15. @Marian:

    Sinceri sa fim, pana la urma, intre Occidentul “sodomit” si “rusnacii” expansionisti, cel mai tare ne doare de la… “ai nostri”, absolut responsabili si de vanzarea resurselor, si de manevrele cu grupuletele extremistoide, pe care le si controleaza in buna masura… parerea noastra.

  16. Gazprom (Rusia) se afla in negocieri cu fondul IPIC din Abu Dhabi pentru a cumpara o participatie de 24,9% in compania de petrol si gaze naturale OMV (Austria), a declarat o sursa apropiata discutiilor pentru Reuters.

    Zvonul apare dupa ce sefii Gazprom si OMV au semnat marti la Viena, in prezenta lui Vladimir Putin, un controversat contract pentru construirea gazoductului South Stream, Austria “sfidand” UE”, dupa cum a comentat presa. In cazul in care negocierile au succes, acordul ar aprofunda relatiile deja controversate dintre Austria si Rusia.

    Amintim ca OMV este actionar majoritar Petrom.

  17. admin
    Pai da, corect….ale noastre curve guvernante ne vand si ling dosurile cui da mai mult, nu conteaza daca e maica Putin , Obahama sau nenea-tanti Merkel. Dar nici noi astia de jos sa sti ca nu suntem prea departe de ei, ca tare nehotarati mai suntem si prea i-am adorat pe unii si urat pe altii sau invers. Si tare vanzabili si cumparabili mai suntem. Ne vindem intre noi si tipam ca ne vand guvernantii. Mancam carnea fratilor si tipam ca guvernantii ne infometeaza. Varsam singe de copii nevinovati si ne speriem ca altii vin sa ne verse singele. Gasim rapid defectele altora si ne miram ca domnisoarele ca europenii ne gasesc atitea defecte. Ne doare in cot de amaritul de linga noi dar ne intrebam unde este Dumnezeu atunci cand chiar avem dureri. Il veneram pe Barabas, idolatrizam smecherii ne facem modele din raufacatori dar ne intrebam tamp de ce avem conducatori hoti si tilhari. Radem de curvele ”lor” in timp ce ne aflam in patul unuia-unei amant-te si ne minunam ca tocmai pe noi virginii ne-a invadat sifilisul. Le bagam spaga in buzunar ca sa ne rezolve repede orice fleac si tipam apoi ca pina si popa ne cere spaga. Cerem condamnarea comunismului si tot asteptam sa-i vedem pe ei, pe comunisti uitand ca noi am fost comunistii si trebuie sa ne condamnam pe noi insine.
    Acuma revenind, ce sa zic ?! totusi la cat ne-am pus increderea in occident si la cat ne-au nedreptatit in mai multe privinte considerandu-ne totdeauna un popor bananier, ar fi fost interesant sa le intoarcem spatele acum, sa-i gonim din Romania , sa iesim din Europa lor selecta si sa ne dam cu Rusia in totalitate. Dar mi se zburleste parul cand ma gandesc sa mai intoarcem inca odata armele, lucru la care se pare ca ne pricepem bine si tot atit de bine platim cu varf si indesat pentru asta. Si nu in ultimul rand imi ingheata singele cand ma gandesc la binefacerile ce ni le va aduce Rusia, stiindu-ne singuri, parasiti de Europa si aflati definitiv la cheremul si pe minutele ei pistruiate.
    Iarasi schimb tema acum …….deci, scrie un tip Nicolaie mai sus ca Romania ar trebui sa revina la calendarul de pe stil vechi. Spuneti-mi va rog, vad numai eu cele scrise acolo (ca intr-un film psiho) sau vedeti si voi ? si daca vedeti si voi, vi se pare ca suna a stilism sau chiar ar fi o minunata idee ?

  18. SF. PARINTI SPUN ,CA APUSUL ESTE IADUL .DAR SI P. IUSTIN SI MULTI ALTII AU SPUS ,LA FEL . GANDESCA ,CA SCAPAREA SUFLETELOR NEAMULUI SI CREDINTEI STRAMOSESTI ,DAR SI PE PLACUL LUI DUMNEZEU ,SCAPAREA NOASTRA ESTE RASARITUL . DIAVOLUL ESTE F. EXPERT ARE PESTE 7000 DE ANI PE PAMANT . A INTRODUS URA SI FRICA INTRE NOI SI RUSI ,DE LA COMUNISM .POLITICULU NOSTRU DE ASTAZI ESTE MAJORITATEA ATEIST ,S-AU INDEPARTATI F. MULT DE DUMNEZEU SI FUG CATRE ORICINE IN APUS SI USA. .NUMAI CATRE RUSIA NU VOR SA SE APROPIE .IN ACEST CAZ , CASTIGUL SI MAREA BUCURIE OA ARE SATANA . DUMNEZEU SA-I LUMINEZE PE MAI MARII TARII ,MACAR IN AL 12 -LEA CEA ,DAR SI PE NOI CARE MAI AVEM CEVA IN INIMA PT. TARA ,NEAM SI DREAPTA CREDINTA . SA LUCRAM FIECARE CU NOI INSINE ,TIMPUL ESTE SCURT . DOAMNE AJUTA !

  19. @Marian:

    Acum, iar sunt toti ceilalti “psiho” si numai noi, astia, normalii la cap? Asa crede omul, am si raspuns la ce a afirmat.

  20. @Dumitru:

    SF. PARINTI SPUN ,CA APUSUL ESTE IADUL .

    Unde spun asta? E cel putin simplist sa gandim asa. Mai ales ca unii dintre cei mai mari parinti contemporani au trait si traiesc acolo. In ceea ce ne priveste, niciodata nu a venit de la noi salvarea de la rasarit sau de la apus… asa cum zice si in psalm:

    Că nici de la răsărit, nici de la apus, nici din munţii pustiei, nu vine ajutorul;

    Ci Dumnezeu este judecătorul; pe unul îl smereşte şi pe altul îl înalţă.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/04/26/romania-rusia-si-noua-ordine-mondiala-ce-se-prefigureaza-la-ce-putem-spera/

  21. Interesant…

    Potrivit unor surse politice din Bucureşti, citate de site-ul deschide.md, Alexandr Dughin a avut mai multe întâlniri cu persoane care îşi arogă calitatea de preoţi, însă nu reprezentanţi ai clerului oficial, ci ai aşa zisei Biserici Ortodoxe Stiliste.

    http://adevarul.ro/news/eveniment/eminenta-cenusie-lakremlin-vizita-secreta-bucuresti-1_53ac467e0d133766a8ebcda8/index.html

  22. Opinie la comentariul nr.21 : ha ha ha ha ha….da, asa mai zic si eu dom-le ! ca sa intelegem si noi cu cine votam !!!
    @admin
    La chestia cu ”psiho” ma refeream la mine. Credeam ca imaginatia imi joaca feste si am inceput sa vad aparitii ciudate. De aceea am si intrebat, mai sunt si alti psiho pe aici ? :))

  23. @Titus L @Mihai
    Vulturul bicefal semnifica pt ortodocsi imparatia crestina, in care bazileul se ocupa de cele lumesti iar patriarhul de cele ale lui Dumnezeu: in perfecta armonie.

  24. Pina la urma, ma indoiesc ca vrednicul de pomenire Pr. Iustin Pirvu ar fi aprobat ruperea manastirii Petru Voda de BOR. Aceasta produce dezbinare si confuzie Atit in BOR cit si pentru credinciosi si este criticata de sfintii Parinti.

    Pr. Teodot parca are un video pe YouTube in care trimbiteaza ca noi ar trebui sa ne unim cu rusii, ca sintem mai la fel, frati ortodocsi.

    Ma raneste ca numele Pr Iustin (prin manastirea sa) este folosit pentru o propaganda pe care, din nou ma indoiesc ca sfintia sa ar fi aprobat-o sau acceptat-o. Tocmai Ce s-a implinit un an de la inmormantarea sa!

    Cred ca dugin se “hraneste” din faptul ca unele biserici s-au rupt de BOR si incearca sa le foloseasca pentru agenda Rusiei, constient ca BOR nu ar promova astfel de valori.

  25. Vulturul bicefal ca simbol imperial a fost introdus abia in sec. XI in jurul perioadei 1057-1059 de catre imparatul Isaac I Comnenul cam dupa Marea Schisma de la 1054. Semnificatiile sunt legatate atat de cele 2 capitale din care una pierduta din punct de vedere religios( Roma si Constantinopolul) cat si de dubla autoritate a Bazileului asupra statului si Bisericii. Poate reprezenta o reafirmare a dreptului divin a imparatului a carui pozitie era din ce in ce mai amenintata de criza secolului XI. Simbolul bicefal e vechi si unii cercetatori leaga adoptarea lui de legendele din tinutul natal al imparatului, Paflagonia.

    “Odată cu accentuarea nemulţumirilor faţă de politica internă a lui Isaac Comnenul a apărut şi un conflict cu patriarhul Mihail Cerularie, vechiul său aliat. Acest conflict s-a datorat politicii fiscale a împăratului, care a lovit grav Biserica şi datorită atitudinii sfidătoare a înaltului ierarh, care nu a ezitat să se afişeze în public cu unele însemne rezervate exclusiv împăratului. Toate acestea au dus la arestarea şi întemniţarea patriarhului, în noiembrie 1059.”

    http://teologie.do.am/publ/istoria_bizantului/criza_secolului_al_xi_lea_1025_1081/66-1-0-4496

    “Titulatura imperiala, asa cum aparea in actele imperiale sau in portretele suveranilor, rezuma aceasta conceptie: “N … basileus8, credincios al lui Hristos-Dumnezeu, ortodox, autokrator al Romanilor”. Imparatul se definea prin titlul sau. El era mai intai credincios lui Dumnezeu, care i-a conferit puterea sa si ortodox, ceea ce reprezenta fundamentul legitimitatii sale, conferindu-i puterea absoluta a autocratorului. Aceasta putere se exercita in mod deosebit in cadrul Imperiului, singurul care corespunde intregului pamant sau oikumene, Imperiul Romanilor.

    In calitate de locotenent al lui Dumnezeu, imparatul era atoputernic: el era intruchiparea legii, el era cel care asigura continuitatea acesteia. Imparatul avea obligatia de a aplica hotararile conciliare, iar legislatia canonica era integrata in dreptul imperial. De asemenea imparatul convoca si prezida sinodul, dar autoritatea dogmatica apartinea exclusiv acestuia din urma. Imparatul nu era nici cleric, nici un simplu laic; el era un isapostolas, “egal cu apostolii”. In acest sens el avea o serie de privilegii liturgice: dreptul de a intra in Sfantul Altar prin usile imparatesti, el se impartasea singur din Sfantul Potir; patriarhul aplica porfirogenetilor la 8 zile dupa nastere tunderea care marca caracterul lor sacru, imparatul avea dreptul de a predica si a binecuvanta multimea credinciosilor”

    http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/istoria-bizantului/principii-guvernare-bizantina-secolele-viii-xii-80677.html

    Pana la schimbare se folosea ca simbol imperial vulturul monocefal.

    http://www.platos-academy.com/archives/double_headed_eagle.html

  26. Nu sunt “stilist”(o eticheta inventata ca sa fie lipita de cei ce nu accepta consecintele adoptarii calendarului nou in BOR: ruperea unitatii intre cei ce sunt in dreapta credinta ortodoxa). Sunt ultimul intre membrii BOR, ba poate ultimul intre oameni si nu vad aceasta. Dar cred ca este mai important sa se refaca unitatea intre cei ce sunt in dreapta credinta ortodoxa decit sa se mentina noul calendar in BOR(cu consecintele adoptarii lui).
    Si eu am auzit de la batrinii din familia mea despre grozaviile soldatului sovietic(rusilor) in al doilea razboi mondial. Dar vad azi ca a fost rau sub nemti, mai rau sub rusi, iar acum e si mai rau sub (S)UE(SUA). Cind ne-au ocupat rusii in iunie 1940 nu am riscat sa le opune rezistenta militara si am ajuns apoi sa fie ocupata toata Romania de rusi in 1944. Azi nu vrem “sa riscam” sa iesin din (S)UE si sa avem incredere numai in fortele noastre si in ajutorul de la Domnul. Nu exclud posibilitatea ca asumindu-ne iesirea din (S)UE vom fi ocupati de rusi. Dar daca nici acum nu ne asumam acest risc, atunci ne va fi mai rau decit ne-a fost sub sovietici. Daca ne hotarim sa avem incredere numai in fortele noastre si in ajutorul de la Domnul(nu in ajutorul de la UE si scutul SUA), atunci ne va fi cu siguranta bine oricine ar veni peste noi. Cu aceasta hotarire si nationalizarea resurselor strategice din tara ne refacem armata si putem iesi chiar si din NATO.

  27. Pingback: CARE ESTE RELEVANTA REALA A LUI ALEXANDR DUGHIN? De ce propaganda euroatlantica are nevoie de mitul fals al IDEOLOGULUI “DIN UMBRA” ORTODOXIST? - Recomandari
  28. via HN.ro “Discursul sustinut de un calugar la aniversarea Miscarii Legionare: Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania cere autoritatilor statului si BOR sa se sesizeze in privinta acestui caz si sa ia masurile necesare”

  29. @Nicolae:

    Nu sunt “stilist”(o eticheta inventata ca sa fie lipita de cei ce nu accepta consecintele adoptarii calendarului nou in BOR: ruperea unitatii intre cei ce sunt in dreapta credinta ortodoxa).

    Doar atat, o eticheta? “Cei ce nu accepta” si, din aceasta cauza, au iesit din comuniunea cu Biserica Universala sunt schismatici si da, aici, la noi, sunt denumiti cu termenul de “stilisti” care provine din numele unei astfel de organizatii (“biserica” ortodoxa romana de stil vechi).

  30. admin
    Referitor la tentativele de bloguri antisistem…..tu spui ca totusi sunt controlate de baietii nostrii dastepti.
    Poate ca intr-adevar, prea le dau importanta aiurea insinuind ca in spatele lor ar fi kgb-ul. Vad ca unii chiar au inceput sa simta un fel de mandrie tampita in a se afisa ostentativ pro-rusia. Mai mai ca ar vrea sa spuna in gura mare :
    – Sunt pro-rus si sunt cel mai tare din parcare…va rog spuneti-mi si mie ceva, certati-va cu mine, atacati-ma sau slaviti-ma, faceti-ma sa simt ca exist :))
    Ok, lasand gluma….daca astia sunt hraniti de serviciile noastre, atunci fa-ma sa inteleg cum de serviciile noastre le permit sa faca propaganda rusa ?? ce interes ar avea serviciile romanesti din treaba asta ? Chiar atit de tampite au ajuns ? Poate ca la fraiele serviciilor inca se mai afla fostii securisti din comunism, actualmente bosorogi obsedati si cu nostalgiile fostei ere sovietice de la care au invatat carte. Credeam totusi ca s-au mai innoit cadrele cu tineri ambitiosi care au si ei alte viziuni despre lume si viata.

  31. @ Marian exNorvegia

    ” Referitor la tentativele de bloguri antisistem…..tu spui ca totusi sunt controlate de baietii nostrii dastepti.

    Ok, lasand gluma….daca astia sunt hraniti de serviciile noastre, atunci fa-ma sa inteleg cum de serviciile noastre le permit sa faca propaganda rusa ?? ce interes ar avea serviciile romanesti din treaba asta ? Chiar atit de tampite au ajuns ? ”

    …..

    Imagineaza-ti ca un om complet dezbracat,jigarit,cu ochii bulbucati…si cu o sticla de vodka in mina,se apuca sa vorbeasca impotriva ecumenismului,cu citate,din traditia Bisericii si din invataturile sfintilor,tot tacimul,si aceasta intr-o piata publica,la o ora de virf,si cu toata mass-media pregatita de filmare si interviuri.

    Mai poate cineva dupa aceasta sa mai zica ceva rau despre ecumenism ?…fara a fi catalogat drept cucu si bun de dus la ospiciu,ba poate si agent kgb scapat de sub control ?

    Daca vrei sa discreditezi ceva frumos sau folositor pentru oameni,le pui pe acestea pe purtatori dizgratiosi…ca niste haine frumoase pe babe batrine,grase si urite.

    Oricum ar fi insa,pentru a nu deveni paranoia si a vedea dusmani peste tot,bine este sa marturisim adevarul pe fata,oriunde ne-am duce,chiar si pe un site infectat.Si sa fim respectuosi cu oricine,plecind de la prezumtia de nevinovatie si de la adevarul ca Raiul este plin de pacatosi pocaiti,unii in primul ceas,altii in ultimul,bineveniti fiind cu totii.

    “Vad ca unii chiar au inceput sa simta un fel de mandrie tampita in a se afisa ostentativ pro-rusia.”

    Sint cu mult mai multi cei care afiseaza tot felul de mindrii timpite prin spatiul UE,acum le denumesc chiar festivaluri.Cit despre cei care se mindresc cu realizarile materiale ale occidentului ( nevazind aici pretul pe care trebuie sa-l plateasca in curind pentru a se folosi de ele,adica pierderea vietii vesnice )…acestia sint si mai multi.

  32. Pingback: Hotnews recidiveaza grav: IPS TEOFAN, “FILORUS CONVINS”, “PARTIDA ORTODOXA” O VULNERABILITATE A ROMANIEI FATA DE RUSIA! - Recomandari
  33. Pingback: “LOTUL DUGHIN”. Listele negre revin in actualitate. Potentiale “tinte” din Romania pe o lista atribuita ideologului AL. DUGHIN - Recomandari
  34. Pingback: DUGHINISMUL – CONSIDERAT SECTA SATANICA DE BISERICA RUSIEI IN 2002. Lamuriri si puneri la punct intr-o polemica intretinuta superficial - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare