Marea Britanie INTERZICE predarea CREATIONISMULUI in scolile publice. In schimb, impune NECESITATEA predarii TEORIEI EVOLUTIONISTE

20-06-2014 2 minute Sublinieri

evolutionism

Guvernul din Marea Britanie: “Cerințele ca fiecare universitate și școală publica sa ofere un curriculum extins și echilibrat … împiedică predarea creaționismului ca teorie bazată pe dovezi, în orice academie sau scoală publica.”

Regatul Unit a interzis predarea creaționismului ca fiind valabil științific în toate școlile care primesc finanțare publică. Guvernul a lansat un nou set de acorduri de finanțare săptămâna trecută ce includ clauze care interzic în mod specific pseudo-știința.

“Părțile recunosc că clauzele 2.43 și 2.44 din acordul de finanțare [care împiedică predarea de pseudoștiință și necesită predarea teoriei evoluționiste] se aplică tuturor instituțiilor de învățământ. Aceste acorduri cer în mod explicit ca elevii sa fie învățați despre teoria evoluției, și preveni trusturile academie sa predea ‘creaționismul’ ca fapt științific”, se specifica într-o clauză.

Acordul de finanțare definește creaționismul ca “orice doctrină sau teorie care susține că procesele biologice naturale nu pot ține cont de istoria, diversitatea și complexitatea vieții pe pământ și, prin urmare, respinge teoria științifică a evoluției”, și continuă precizând că această idee este respinsa nu numai de către comunitatea științifică, dar și de cele mai multe dintre bisericile majore.

“Acesta [creaționismul n.n.] nu este în acord cu consensul științific sau corpul foarte mare de dovezi științifice stabilite, și nici nu folosește corect și consecvent metoda științifică, și, ca atare, nu ar trebui să fie prezentat elevilor din instituțiile educationale drept o teorie științifică,” se specifica în acord.

Acordul de finanțare ia act de faptul că discuțiile în ceea ce privește convingerile și credințele despre originea Pământului, inclusiv creaționismul, sunt permise în domeniul educației religioase “, atâta timp cât acestea nu este prezentate ca o alternativă valabilă la teoria științifică stabilita.”

Asociația Umanistă Britanică a făcut lobby împotriva predării creaționismului încă din 2011 cu campania sa “Predați Evoluționism, nu Creaționism”.

Asociația Umanistă Britanică privește cu bucurie declarația guvernului britanic că “cerința de la fiecare academie și școală gratuita de a oferi un curriculum extins și echilibrat … împiedică predarea creaționismului ca teorie bazată pe dovezi în orice academie sau scoală publică.”

“Noi credem că aceasta înseamnă că obiectivele campaniei sunt îndeplinite în mare măsură. Felicităm Guvernul pentru poziția sa robustă pe această temă”, a declarat directorul pentru Afaceri Publice al AUB, Pavan Dhaliwal, într-o declarație de pe site-ul organizației.

Poziția Regatului Unit asupra creaționismului în sala de clasă și discursul public oferă o paralelă interesantă cu Statele Unite”, țară în care celebritatea și, în același timp, omul de știință Bill Nye se angajează în dezbateri publice cu privire la validitatea creaționismului și unde două state, Carolina de Sud și Missouri, au propus legislație împotriva teoriei evoluției în ultima lună.

traducere razbointrucuvant

Nota noastra:

Am mai spus-o, dar trebuie repetat de fiecare data: abuzul legat de teoria evolutionista consta in statutul de dogma care i se confera acesteia in stiinta si, mai ales, in scoli.

Adica, o perspectiva care nu e deloc doar stiintifica, ci devine o filosofie, un mod de a privi si intelege lumea si istoria sa (naturala). Nimeni nu spune insa asta la scoala, caci interesul primordial aici, nu este sa aiba copiii o autentica formare stiintifica, ci sa admita, sa aiba DOAR aceasta teorie si nu alta, ca explicatie pentru existenta lumii.

Daca interesul primordial ar fi formarea stiintifica, atunci s-ar vorbi despre failibilitatea teoriilor stiintifice, despre faptul ca teoriile in stiinta sunt, de fapt, IPOTEZE, ca nu exista CERTITUDINI aici, ca sunt nenumarate fracturi si “verigi” lipsa in ceea ce priveste teoria evolutiei aplicata la om.

De altfel, si promotorii religiei in scoli, deseori, cad in aceasta capcana si nu pun problema pe terenul acesta al dezbaterii modului in care e predata stiinta. E o falsa dezbatere “stiinta vs religie”, pentru ca prima are de-a face cu ipoteze, a doua cu dogme. Cei care vor sa scoata religia din scoli sau sa o reduca la o istorie a religiilor vor, de fapt, sa transfere atributele certitudinii, ale adevarului nechestionabil, de la dogmele credintei la teoriile stiintei.

In acest sens, decizia Marii Britanii reprezinta un abuz, o decizie politica intr-un domeniu stiintifific-educational care ar trebui, chipurile, sa fie neutru…


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Marea Britanie INTERZICE predarea CREATIONISMULUI in scolile publice. In schimb, impune NECESITATEA predarii TEORIEI EVOLUTIONISTE

  1. The Incorrigible Dr. Berlinski.
    Philosopher and scientist David Berlinski (author of The Devil’s Delusion: http://www.davidberlinski.org/devils-delusion/about.php) is an agnostic secular Jew who happens to hold to Intelligent Design.

    video – Dr. David Berlinski: The Devil’s Delusion: Atheism and Its Scientific Pretensions http://www.youtube.com/watch?v=0XIDykeZplU
    video – David Berlinski: Rebelious Intellectual Defies Darwinism http://www.youtube.com/watch?v=S89IskZI740
    video – Evolution destroyed in under 5 minutes – David Berlinski http://www.youtube.com/watch?v=VHeSaUq-Hl8

  2. Cei care vor sa scoata religia din scoli sau sa o reduca la o istorie a religiilor vor, de fapt, sa transfere atributele certitudinii, ale adevarului nechestionabil, de la dogmele credintei la teoriile stiintei. La anumite teorii (ideologizate și absolutizate) ale științei.

    Aici se vede îndrăcirea lor și hula nebuniei lor: “Nu este Dumnezeu, nu trebuie să credem în nici un Dumnezeu și în nici un adevăr de la Dumnezeu, credem doar în noi înșine și în știința noastră, noi suntem proprii noștri dumnezei, noi suntem dumnezei.” – exact ce a crezut și Adam când a căzut în păcat și-n moarte.

    Dar îndrăcirea lor nu se oprește doar la ei înșiși, vor ca toți să se ia după ei, să nu scape nici unul, toți trebuie infectați și instigați la răzvrătire față de Dumnezeu și la necredință…

  3. Interesant.Occidentul care, in 1918,a infectat Rusia, si apoi intreaga Europa de est, cu virusul comunist,acum li s-a intors boala pe cap, devenind ei insisi apostaziati.Anul 1989 a insemnat ,pt.est, curatirea de ciuma comunista,iar pt. vest neocomunism.ISTORIA are meandrele ei surprinzatoare si de neanteles,pe moment.DOAMNE AJUTA!
    P.S.-cand spun ca estul a scapat de ciuma comunista ma refer la popor si nu la conducatorii tarilor.

  4. Atâta timp cât Darwin este de mult simbol național în Marea Britanie, (http://www.janeriks.no/Banknotes/wrld/uk/boe/10_b.jpg), hotărârea politică de mai sus este ”firească”, în ordinea lucrurilor deja existente.
    Acum trei ani am fost în Marea Britanie și am vizitat Natural History Museum din Londra, acolo unde în centrul muzeului, la rang de mare cinste, tronează statuia lui Darwin (http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_History_Museum,_London)

    Nu mai zic de celebra reprezentare a evoluției umane din(pseudo)maimuță și de ”bilions of bilions years”.

    Deci nu are ce să caute creaționismul acolo unde evoluționismul este de mult filozofie de viață și politică de stat. A lăsa concurată teoria evoluției lui Darwin înseamnă pentru englezii seculariști (majoritari) lovirea într-un simbol național, lovirea în chiar actul științei de aceea pentru ei este un act de obligație morală se opună oricărei alte teorii științifice.
    Și să fim sinceri, și noi creștinii am face la fel față de evoluționism. E un război duhvnicesc de ”care pe care”. Numai că după roade se cunosc oamenii.

  5. Iata un video excelent in care TOTI “inteligentii” cu PHD, TOTI studentii cu profil in Biologie, chimie, etc NU SINT IN STARE sa raspunda la o intrebare cit se poate de simpla despre “teoria” evolutiei–este chiar amuzant–ei practic cred pentru ca asta au invatat, asta li s-a spus. Insa trist, ca acesti oameni sint naivi si au putut fi manipulate in halul asta, ba mai manipuleaza si pe altii:

    http://m.youtube.com/watch?v=Ckfrn5-86xU

  6. dupa ”mintea” lor creata, este ca si cum o catea ar fata pui de pisica, deci cum poti gandi o astfel de aberatie ca omul se trage din maimuta ?! ma refer aici la ”oameni” de stiinta care mai degraba li se potriveau denumirea de scormonitori

  7. Excelent filmuletul, emma!

    Implicatiile teoriei evolutioniste sint imense. Daca pseudo-comunitatea stintifica ar renunta la asemenea fabulatii, tone de cercetari “stiintifice” din varii domenii ar disparea inecate in … ridicol. De fapt, toate cercetarile fundamentate pe evolutionismul darwinist.
    In lingvistica, te umfla risul sa vezi ce teorii abra-cadabrante se vehiculeaza pentru originea limbajului articulat. In 1866, Societatea de Lingvistica de la Paris adopta urmatoarea hotarire in Statutul ei, art. II: “nu se admite nici o comunicare privind originea limbajului”, pe considerentul ca aceasta este o problema imposibil de rezolvat, dat fiind caracterul evanescent al vorbirii, care lasa doar urme indirecte ale aparitiei sale. Cercetarile au fost reluate abia peste vreo suta de ani si, cu putine exceptii, reproduc aceleasi aberatii evolutioniste. Rarele exceptii, studii bine documenatet si argumentate (precum Merit Ruhlen cu a sa “Originea limbajelor”- pe urmele limbii-mama) sint repede contestate sau ridiculizate tocmai pentru ca pun in dificultate validitatea teoriilor evolutioniste aplicate la limbaj.
    Nenorocirea este ca adeptii “dogmei evolutioniste” au umblat inclusiv la Cuvint. Si nu intimplator, caci aveau nevoie sa-l conteste pe Insusi Dumnezeu-Cuvintul.

  8. “Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.”
    Inteleg inca o data ca este o actiune care se opune exact indemnului Mantuitorului, cu consecintele vitale ale neintrarii in Rai!.. 🙁

  9. avand in vedere ca Printul Charles a fost in pelerinaj de multe ori la Sfantul Munte Athos, unde a primit – mai mult ca sigur – invatatura si indrumare crestineasca, sunt uimita cum de in Anglia este impus evolutionismul

  10. Pingback: BOSONUL HIGGS sau “particula lui Dumnezeu” INFIRMA TEORIA BIG BANG - Recomandari
  11. @Elena,

    am impresia ca-l cam idealizam pe printul Charles. La Muntele Athos, a fost si actualul presedinte al Romaniei, desi, se pare ca a fost gonit de athonitii romani! Multi se duc in pelerinaj la Ierusalim… si ce daca?!

    Iuda a trait in preajma lui Iisus, Fiul LUi Dumnezeu, trei ani de zile,zi de zi, ceas de ceas! Si ce daca?

    Cit despre aceasta decizie a MB….ea arata doar: cit de mult a scazut puterea de influenta in societate si politica a bisericilor crestine in general (ca totusi nu stiu cum sa le zic la anglicani, catolici si protestanti). Pentur ca daca chestiunea s-ar fi intimplat acum, sa zicem, 50 de ani ar fi fost o mare revolta o mare dezbatere…ceva, in timp ce acum abia este mentionata prin presa….iar vocea bisericilor nu se aude deloc.

  12. M-am convins de mult de faptul ca oamenii cred in evolutie pentru ca VOR sa creada in evolutie, ca sa-si poata sluji patimilor in continuare fara sa se simta responsabili in fata Cuiva.

    Fariseii si saducheii au vazut invierea lui Lazar si in loc sa recunoasca adevarul s-au hotarat sa-l ucida.

    Problema evolutiei deci nu este doar de credinta, ci de vointa, de aceea trebuie ca statele sa o impuna cu forta ca nu cumva, cum zicea Mantuitorul, sa deschida ochii si sa se intoarca si El sa-i vindece.

  13. Nu este normal sa se predea doar evolutionismul .Bine ar fi ca elevii sa aiba posibilitatea de a alege dar dupa ce le cunosc cat de catVina este si a scolii.Degeaba ne lauadm ca suntem crestini daca se crede in evolutionism.Eu una sunt adepta creationismului.O sa invat si copilul meu in acest sens.Pana la urma fiecare crede in ce vrea , dar sa nu-mi impuna cineva sa cred intr- o tampenie ca aici nu mai este libertate.

  14. Pingback: PAPA FRANCISC: Big Bangul si evolutia sunt adevarate - Recomandari
  15. Pingback: TERIFIANT. Marea Britanie santajeaza scolile religioase sub pretextul combaterii “extremismului”: promovati homosexualitatea si alte religii sau veti fi desfiintate! | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: DOCUMENTAR BBC DESPRE PERSECUTIA CRESTINILOR DIN MAREA BRITANIE (Video-subtitrat in romana). Lectia presiunilor seculariste: toleranta si anti-discriminarea NU sunt si pentru CRESTINI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare