VAL DE SINUCIDERI IN LUMEA AFACERILOR: bancheri, oficiali chinezi, simpli angajati/ EPIDEMIE in Orientul Mijlociu?

16-04-2014 5 minute Sublinieri

5

Adepţii teoriei conspiraţiei au “material de lucru” berechet după ce de la începutul anului au avut loc nu mai puţin de nouă decese în rândul unor bancheri de top din lume.

Ultimul deces (de până acum) este cel al lui James Stuart Jr., fost CEO al Băncii Naţionale a Comerţului din Statele Unite, găsit mort la reşedinţa sa în dimineaţa zilei de 19 februarie. Purtătorul de cuvânt al familiei nu a comunicat cauzele morţii sale.

Moartea lui Stuart este cea de-a noua produsă într-o perioadă foarte scurtă de timp în rândul unor bancheri de top din lume. Ce este mai ciudat este că majoritatea s-au “sinucis” iar despre cei care au murit “natural”, împrejurările decesului sunt menţinute în mister.

bankers-1Acest număr mare de decese par a confirma că ceva se întâmplă în lumea finanţelor. O posibilă explicaţie este dată pe un site, autorul articolului, care prevesteşte şi mai multe decese, afirmând că sursele sale i-au confirmat că în băncile americane nu mai există “niciun pic de metal galben”, aurul fiind “luat” de China şi alte ţări din sud-estul Asiei.

1 – William Broeksmit, în vârstă de 58 de ani, fostul director executiv senior la Deutsche Bank AG, a fost găsit mort în locuinţa sa din centrul Londrei, în urma unei sinucideri, pe 26 ianuarie.

2 – Karl Slym, în vârstă de 51 ani, managing director la Tata Motors, a fost găsit mort la etajul al patrulea al hotelului Shangri-La din Bangkok, pe 27 ianuarie.

3 – Gabriel Magee, în vârstă de 39 de ani, angajat JP Morgan, a murit după ce a căzut de pe acoperişul sediului JP Morgan European de la Londra, la 27 ianuarie.

4 – Mike Dueker, in varsta de 50 de ani, economist-sef la o banca de investitii din SUA a fost găsit aproape mort în apropiere de podul Tacoma Narrows din statul Washington.

5 – Richard Talley, de 57 de ani, fondatorul  American Title Services din Centennial, Colorado, a fost găsit mort la începutul acestei luni după ce s-a împuşcat cu un pistol de capsat.

6 – Tim Dickenson, director de comunicare la Swiss Re AG, a murit, de asemenea, luna trecuta, circumstanţele morţii sale fiind încă necunoscute .

7 – Ryan Henry Crane, în vârstă de 37 de ani, director executiv la JP Morgan a murit într-o presupusă sinucidere în urmă cu câteva săptămâni. În afară de necrologul în care se spunea că s-a sinucis, nu a fost făcut public niciun amănunt al decesului.

8 – Li Junjie, un bancher în vârstă de 33 de ani din Hong Kong a sărit de pe sediul JP Morgan din Hong Kong, în această săptămână.

9 – James Stuart Jr, fost CEO al Băncii Naţionale a Comerţului moare brusc, în Arizona, fără a fi oferită nicio explicaţie.

Mai mulți bancheri de top din toată lumea s-au sinucis în ultima săptămână.

Vineri dimineață, fostul economist al sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii, a fost găsit mort, transmite Bloomberg. Se pare că acesta s-a sinucis, transmite howsingwire.com.

Mike Dueker, economist la Russell Investments, în vârstă de 50 de ani, a fost dat dispărut pe 29 ianuarie.

În ultima săptămână alți doi bancheri de top au fost găsiți morți.

Pe 26 ianuarie, William Broeksmit, în vârstă de 58 de ani, a fost găsit spânzurat în propria casă. Broeksmit a fost senior manager la Deutsche Bank.

Pe 28 ianuarie, Gabriel Magee, vicepreședintele filialei din Londra a JP Morgan Chase & Co’s, s-ar fi aruncat de pe o clădire.

0639108100Mai multe sinucideri misterioase ale unor oficiali chinezi, petrecute în ultimele trei săptămâni, au dus la apariţia multor speculaţii şi au răspândit suspiciune printre cetăţeni. Aceştia se întreabă dacă nu cumva campania anticorupţie masivă lansată de preşedintele Xi Jinping pune prea multă presiune pe oficialii chinezi sau dacă totul este doar o coincidenţă.

Mass-media chineză a scris joi despre Xu Yean (58 de ani), director adjunct la Biroul de Stat pentru scrisori şi apeluri, care a fost găsit spânzurat în biroul lui, la începutul săptămânii. Departamentul condus de Xu primeşte petiţiile şi reclamaţiile cetăţenilor cu privire la oficialii chinezi, însă circulau informaţii potrivit cărora ajunsese unul dintre cele mai corupte departamente guvernamentale. Deşi numele lui Xu nu apare în niciun caz de corupţie, un coleg de-ai lui a fost concediat şi pus sub acuzare în noiembrie pentru „încălcarea gravă” a principiilor partidului.

He Gaobo, oficial din oraşul Fenghua, provincia estică Zhejiang, responsabil cu siguranţa clădirilor, a fost descoperit mort, miercuri, fiind suspectat că s-a sinucis. Cu cinci zile înainte de moartea sa o clădire cu apartamente s-a prăbuşit, deşi departamentul primise avertismente. În plus, anterior morţii lui Gaobo, autorităţile au arestat trei persoane în legătură cu acest caz.

Zhou Yu, oficial de top în cadrul poliţiei, a fost descoperit vineri spânzurat într-o cameră de hotel din oraşul Chongquing (centrul ţării). El a fost implicat în arestarea lui Bo Xilai, un fost oficial chinez de top care a fost închis din cauza corupţiei. Apropiaţii lui Yu au spus că în ultima vreme suferea de depresie şi avea probleme de sănătate.

Însă una dintre cele mai senzaţionale cazuri este cel al morţii lui Li Wufeng (56 de ani), unul dintre principalii agenţi însărcinaţi cu mentenanţa sistemului de cenzură online. El a sărit de la etajul şase al clădirii în care locuia. Cunoscuţii lui au raportat de asemenea simptome ale depresiei.

Departamentul Central de Propagandă a ordonat autorităţilor şi mass-media să şteargă în mod sistematic toate informaţiile publice legate de Wufeng şi alţi oficiali morţi în condiţii suspecte şi să elimine orice comentarii „speculative” care apar pe internet.

Un raport al publicaţiei „Global People”, întocmit în 2011, a prezentat o listă cu cele mai frecvente motive de suicid ale oficialilor chinezi, printre aceste fiind presiunea la locul de muncă, lipsa avansărilor profesionale, probleme emoţionale şi acuzaţii de corupţie. La acestea se adaugă şi actuala campanie a preşedintelui Xi Jinping, vizând corupţii Chinei.

Cursul vieţii are câteva momente cheie. După adolescenţă urmează terminarea studiilor universitare, apoi începe vânătoarea pentru un job bun. La început înghiţi multe, de dragul de a rămâne în companie, de a fi avansat, de a avea un loc de muncă (spre deosebire de marea majoritate a foştilor tăi colegi de facultate).

Însă, după ce începi să capeţi experienţă, după ce vezi cum merg lucrurile, îţi dai seama că presiunile la care eşti supus nu sunt normale, că drepturile tale n-ar trebui să fie doar pe hârtie, iar un comportament civilizat este valabil atât pe orizontală, cât şi pe verticală.

Într-una din cele mai mari companii de telecom din Franţa s-a înregistrat un fenomen şocant. De la începutul lui 2014, zece angajaţi şi-au luat viaţa din cauza condiţiilor grele de muncă la care sunt supuşi.

“Şefii ne jignesc. Ne pun să facem cerere scrisă pentru a ne motiva absenţa de la lucru, asta dacă îndrăznim să întârziem 5 minute de la masa de prânz. Ne spun că atunci când mergem la toaletă trebuie să ne anunţăm superiorii, iar lucrurile sunt foarte stresante şi umilitoare pentru noi”, a declarat pentru The Guardian un angajat al acestei multinaţionale, sub protecţia anonimatului.

Cele zece victime care au decis să îşi ia viaţa în primele luni ale anului 2014 au fost trei femei și șapte bărbați, iar cea mai tânără avea doar 25 de ani. Nu este pentru prima dată când compania se confruntă cu un val de sinucideri.

Cel mai puternic a fost între 2008 și 2009, când 35 de angajați s-au sinucis, situația forțându-l pe CEO-ul de atunci, Didier Lombard, să își dea demisia.

Ce se va întâmpla cu aceste companii care îşi torturează mental şi psihologic angajaţii? Foamea după bani şi succes scoate la iveală cele mai negre scenarii.

Arabia Saudită a confirmat ieri creşeterea bruscă a numărului de decese înregistrate în ultimele două săptămâni în Regat, din cauza unui virus mortal.

Separat, Emiratele Arabe Unite au anunţat şase noi cazuri de Sindrom Respirator Acut în Orientul Mijlociu (Middle East Respiratory Syndrome MERS), în rândul paramedicilor, unul dintre ei decedând în urma bolii necruţătoare.

Numărul semnificativ al personalului medical infectat ridică întrebări asupra eficienţei guvernelor din ţarile arabe faţă de gestionarea acestei crize clinice, începută în urmă cu un an şi jumătate.

Nu sunt convins că îşi dau seama de proporţiile acestei crize nimicitoare, spune un doctor saudit, de la Spitalul Regele Fahd (foto sus), cel mai mare spital public din Jeddah, confruntat cu numeroase astfel de cazuri.

Spitalul şi-a redeschis unitatea de primiri urgenţe vineri, după ce fusese închis pentru dezinfecţie şi sterilizare împotriva bolii.

Pacienţii au început să evite această unitate medicală, iar personalul de aici este foarte îngrijorat după moartea unui coleg şi îmbolnăvirea altuia, aflat şi acum la secţia de Terapie Intensivă, spune acelaşi doctor.

“Sincer, mi-aş dori ca acest spital să fie închis definitiv, înainte ca acest virus să infecteze pe toată lumea, a precizat cadrul medical, care a preferat să-şi păstreze anonimitatea

Virus-Mers-1-300x207Săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mare număr de infecţii într-un interval atât de scurt, de la izbucnirea acestei situaţii severe, susţine şi Dr. Ian M. Mackay, un epidemiolog australian, care monitorizează criza încă de la izbucnirea ei.

Peste 50 de infecţii, confirmate în rândul cadrelor medicale, reprezintă un semnal de alarmă referitor la măsurile care au fost luate pentru menţinerea sub control a epidemiei, spune doctorul de la Antipozi.

“Din câte ştim noi, coronavirusul MERS nu se răspândeşte cu uşurinţă, de la o persoană la alta, aşa că această înmulţire de cazuri sugerează o prevenţie şi un control, care nu sunt foarte bine puse la punct”

Arabia Saudită şi alte ţări din Golf susţin că au luat măsurile adecavate împotriva infecţiei încă de la prima confirmare de laborator a prezenţei virusului MERS, care ucide prin maladii respiratorii acute încă din septembrie 2012. De atunci, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 228 de cazuri, dintre care 92 au fost fatale.

Numărul cazurilor s-a majorat subit în această lună. În doar patru zile, Arabia Saudită a informat OMS de apariţia a 15 noi cazuri MERS, dintre care două s-au dovedit mortale.

Majoritatea cazurilor au fost semnalate în această ţară. Autorităţile au confirmat şi alte cazuri similare, dar din fericire răzleţe, în ţări europene, ele fiind corelate cu virusul dezvoltat în Orientul Mijlociu.

Studiile clinice au dovedit că virusul ar proveni de la cămile, iar boala se poate răspândi limitat de la om la om.

Oficialii saudiţi au cerut tuturor lucrătorilor medicali să trateze orice problemă respiratorie ca pe un potenţial caz de MERS şi au luat măsuri de precauţie privind expunerea medicilor la pacienţii infectaţi. Cu toate acestea, doctorul din Jeddah spune că a primit doar o broşură informativă şi măşti de gură.

MERS-Virus-scare-in-Qatar


Categorii

1. DIVERSE, China, Corporatism

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare