NOILE BULETINE – BIOMETRICE SAU “DOAR” CU CIP – introduse, teoretic, de astazi, 1 Aprilie. “O INCALCARE A LIBERTATII DE CONSTIINTA” si nu doar atat: UN PAS INAINTE SPRE ULTIMUL TOTALITARISM, ANTIHRISTIC. Protest al unor asociatii ortodoxe, dar trista tacere a Sf. Sinod

1-04-2014 10 minute Sublinieri

buletin-de-identitate

Cetatenii romani vor putea opta, incepand de la 1 aprilie 2014, pentru noile buletine biometrice, care vor contine mai multe elemente particularizante.

Astfel, pe langa datele care sunt acum prezent pe buletin, noile carti de identitate vor contine si datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (…) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice“, informeaza autoritatile.

Proiectul HG poate fi consultat pe site-ul Ministerului de Interne, AICI.

Acesta a fost pus iar in dezbatere, in urma mai multor modificari.

Vezi AICI cum arata anexele buletinului biometric.

Preluarea datelor biometrice necesare eliberarii noului buletin se va face doar in prezenta titularului la sediul institutiilor statului.

Cipul care se va afla pe noul buletin va avea trei zone de memorie:

– zona de date cu caracter personal, protejata in fata modificarilor, totul pentru ca pe aceasta sa se afle doar datele permise de lege.

– zona de date biometrice.

– zona de certificate digitale.

Prezenta certificatelor digitale va oferi posesorului posibilitatea de a folosi semnatura digitala, semnatura care, odata folosita, nu poate fi negata de utilizator.

Introducerea buletinelor biometrice este o masura controversata, contestata in principal de cei religiosi, totul din cauza prezentei cifrelor “666” de pe acestea, informeaza Agerpres.

De la 1 aprilie vor fi eliberate cărţi de identitate biometrice, care vor conţine, pe lângă datele de identificare deja existente şi în actualele buletine, date biometrice ale titularului, cum ar fi imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Mai multe asociaţii civice au organizat un protest în Piaţa Universităţii împotriva introducerii actelor biometrice. ”Impunerea oricărui document care conţine cip biometric duce pe de o parte la încălcarea dreptului la unicitate personală şi la dreptul de a fi singurul care poate dispune şi lua decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte expune fiecare om la posibilitatea furtului identităţii”, explică istoricul Mircea Radea, unul dintre protestatari, într-un interviu acordat Epoch Times.

Ce libertăţi şi drepturi încalcă introducerea actelor de identitate biometrice?

Introducerea cipurilor în documente conduce către crearea unei a doua identităţi pentru fiecare om. Spre deosebire de documentele clasice, în care se regăsesc numai numele, adresa şi o fotografie obişnuită, noile documente vor include şi amprenta digitală, oculară şi facială, totul sub formă de cod cifrat.

Nimeni, nici autorităţile statale, nici cele suprastatale şi nici posibilii infractori electronici, nu au dreptul să cunoască şi să deţină aceste informaţii, indiferent de scop şi de siguranţa pe care o declară cu privire la păstrarea lor. Şi să nu uităm că orice sistem creat de om nu poate fi perfect şi aşa cum s-a întâmplat de multe ori cu sistemul electronic bancar şi sistemul de păstrare a datelor personale poate fi spart, iar scurgerea de informaţii dintr-o bază cu date biometrice este mult mai gravă decât dintr-o bază de date cu informaţii obişnuite de evidenţă a populaţiei.

Impunerea oricărui document care conţine cip biometric expune fiecare om la posibilitatea furtului identităţii cu toate consecinţele ce derivă din acest fapt.

În ce măsură au cetăţenii posibilitatea de a alege după 1 aprilie 2014 între cărţi de identitate biometrice şi cele clasice?

Aşa cum reiese din informaţiile difuzate de presă, de la 1 aprilie se va putea alege între 3 tipuri noi de acte de identitate însă toate conţin cip, diferenţa fiind numai numărul de date înscrise în acesta.

Astfel în varianta cea mai simplă pe cip vor fi puse numai numele, adresa şi datele din carnetul de sănătate, în varianta intermediară se va adăuga şi semnătura electronică şi în varianta completă, pe lângă toate aceste informaţii vor fi adăugate şi amprentele.

Din câte se pare, nu va mai exista posibilitatea să alegem şi varianta clasică fără cip decât poate doar în variantă temporară de un an de zile ceea ce reprezintă o discriminare flagrantă pentru cine nu vrea să accepte ca identitatea lui să nu fie dublată. Mai mult din câte am văzut tot în prezentările de la televiziuni, acestea vor avea un cod de bare ceea ce este la fel de neacceptat.

Cum credeţi că interferează statul în viaţa privată a cetăţeanului prin noile documente biometrice?

În primul rând cipurile biometrice pot fi detectate şi citite şi de la distanţă chiar dacă acest aspect uneori se tăgăduieşte. Nimeni nu are dreptul să ştie când şi unde mă aflu. Apoi o dată ce există informaţie înmagazinată în cip există şi cititoare pentru acestea, şi cum tehnica nu va rămâne niciodată monopol de stat mai devreme ori mai târziu, voit sau nevoit, acestea pot ajunge şi în mâna cui nu trebuie. Nimeni nu are dreptul să cunoască datele mele personale (inclusiv cele de sănătate) fără acordul meu.

Ce mesaj doriţi să transmiteţi societăţii româneşti prin acest protest?

Toţi românii trebuie să fie conştienţi de pericolul la care se expun prin acceptarea acestui tip de documente indiferent că este vorba de buletin, paşaport, carnet de sănătate şi orice alt document personal. Dacă suntem conştienţi că ceva nu este bun trebuie să ne opunem şi în consecinţă pericolul implicit poate fi oprit şi îndepărtat. Dacă nu facem nimic, atunci acceptăm implicit o decizie care vine din afară şi care ne afectează direct pe fiecare dintre noi.

Eu îi îndemn pe toţi românii să nu accepte niciuna dintre noile variante de documente care conţin cip sau cod de bare indiferent de câte informaţii sunt stocate în acestea. Să nu uităm că cei care conduc vremelnic România nu sunt stăpânii ţării, ci doar administratorii ei. Noi suntem stăpâni în propria ţară şi nimeni nu are dreptul sa să ne impună măsuri îndreptate împotriva noastră şi care în final vor duce la expunerea fiecăruia dintre noi la acţiuni ţintite, ce pot veni atât din interiorul administraţiei statului cât mai ales din afara ei, aici având în vedere în primul rând noi reţele infracţionale ce se pot dezvolta pe baza furtului şi utilizării acestor date – mai ales cele de sănătate.

Mesajul meu este: Conştiinţa este o cetate aşezată în faţa tuturor răutăţilor. Românii nu trebuie să lase să li se fure şi identitatea, după ce li s-au furat toate bogăţiile şi resursele ţării.

Mircea Radea este istoric şi vicepreşedinte al Asociaţiei România Vie.

Asociația Basarabii, Cercul Studențesc ”Floarea de Foc” și Asociația pentru Revigorarea Tradiției protestează împotriva obligativității actelor biometrice, cu cip, pe care le consideră ”practici totalitare, discriminatorii, specifice societăților de tip orwellian, care în mod evident limitează libertatea fiecăruia dintre noi și ne obligă la expunerea riscantă a datelor personale”.

De asemenea, cele trei asociații au anunțat că au depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o petiție, întrucât introducerea acestor tipuri de acte reprezintă un act de discriminare la adresa ”tuturor celor care, pe criterii de libertate a conștiinţei, refuză să accepte actele de identitate electronice şi implicit controlul excesiv şi nefondat al statului”.

Comunicatul integral:

Duminică, 30 Martie 2014, de la orele 17:00, a avut loc în Piața Universității din București, un protest al românilor ce se opun limitării libertății fiecăruia dintre noi. După cum se cunoaște, începând cu data de 1 Aprilie 2014, în România actele de identitate vor avea o nouă formă, cu cip, în care vor trebui stocate date precum semnătura electronică și amprentele fiecăruia dintre noi.

Mai mult decât atât, persoanele care optează pentru eliberarea documentelor de identitate în forma cunoscută în prezent (fără cip) vor fi nevoite să reînnoiască documentele în fiecare an, o practică cu caracter evident discriminatoriu.

Considerăm pe bună dreptate că acestea sunt practici totalitare, discriminatorii, specifice societăților de tip orwellian, care în mod evident limitează libertatea fiecăruia dintre noi și ne obligă la expunerea riscantă a datelor personale.

La protest au participat aproximativ 80 de persoane care au semnat scrisoarea atașată, ce va fi depusă spre analiză și competentă soluționare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.).

Petiția depusă la sediul CNCD:

De la 1 aprilie 2014 Ministerul Afacerilor Interne a introdus un nou model pentru actele de identitate. Conform Legii nr. 235/2013, la data punerii în circulaţie a cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta fie pentru eliberarea unei cărţi de identitate clasice, fie pentru eliberarea cărţii electronice de identitate.

Conform ultimelor informaţii furnizate de către MAI, de la 1 Aprilie se va putea alege între 3 tipuri noi de acte de identitate însă toate de tip electronic conţinând cip, diferenţa fiind doar numărul de date înscrise în acestea.

Astfel în varianta cea mai simplă pe cip vor fi puse numele, adresa şi datele din carnetul de sănătate, în varianta intermediară se va adăuga şi semnătura electronică şi în varianta completă, pe lângă toate aceste informaţii vor fi adăugate şi amprentele.

Actul de identitate clasic nu va mai putea fi primit decât în varianta unui act de identitate temporar, valabil un an.

Considerăm că această tendinţă de supra-control manifestată de stat şi Uniunea Europeană (prin standardele recomandate de către aceasta) duce către atribuirea “prezumţiei de vinovăţie” şi imixtiunea în viaţa privată a fiecăruia, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a celor mai elementare drepturi ale omului. Solicităm CNCD să se sesizeze faţă de aceste măsuri ce conduc la discriminarea tuturor celor care, pe criterii de libertate a conștiinţei, refuză să accepte actele de identitate electronice şi implicit controlul excesiv şi nefondat al statului.

Libertatea conştiinţei este garantată de Constituţia României în art. 29, alin. 2. Prin obligaţia de a accepta un act de identitate electronic (cu cip sau cod de bare, pe care sunt inscripţionate datele şi caracteristicile fiecărei persoane) se încalcă libertatea conştiinţei tuturor celor care se consideră a fi persoane unice şi nu pot accepta existenţa unei a doua “entităţi” în mediu virtual cu aceleaşi caracteristici ca ale sale.

Statul nu are dreptul să își trateze cetățenii ca posibili infractori, ne manifestăm împotriva transformării societății în antecamera unui posibil spațiu concentraționar ideologic.

Considerăm totodată că preluarea tuturor datelor ce au un caracter personal şi stocarea lor pe suport electronic reprezintă un pericol şi un atentat la siguranţa fiecăruia dintre noi.

În consecinţă solicităm CNCD să ia măsuri prin care să se asigure eliberarea în continuare şi pe termen nelimitat a documentelor de identitate clasice (fără cip sau cod de bare) şi cu termen de valabilitate normal pentru toţi cei care nu vor să accepte documentele electronice de identitate.

 

Nota noastra:

Din pacate, insa, in ciuda asigurarilor care se dadeau acum 5 ani, cand, cel putin, s-a luat, sub presiunea publica, o atitudine oarecare fata de pasapoartele biometrice, obtinandu-se, macar in anumite conditii, posibilitatea optiunii pentru o alternativa, temporara, fara cip si fara date biometrice, de aceasta data Sfantul Sinod s-a inchis intr-o tacere deplina in privinta introducerii CARTILOR DE IDENTITATE (asadar acte obligatorii, nu facultative, precum pasapoartele) In format exclusiv ELECTRONIC, sub mai multe forme, dar FARA ALTERNATIVA “SIMPLA” (fara microcip), asa cum se convenise si cum stabilisera chiar in lege (si nu doar atat, ci si, mai grav, unite cu cardul electronic de sanatate – ceea ce va da nastere la un lant nesfarsit de abuzuri, incurcaturi tehnico-administrative si probleme insurmontabile, mai ales intr-o tara ca a noastra)probabil din cauza preocuparilor prea mari legate de fondurile pentru Catedrala Mantuirii, de unde si grija pentru a nu-i mai supara cu nimic pe ai nostri conducatori. Astfel incat au ramas numai cateva mici asociatii ortodoxe sau civice care sa protesteze…

Ne amintim cu regret si cu dor de interventia marturisitoare singulara din 2009 a IPS Bartolomeu Anania, care ne avertiza inca de atunci asupra intentiei de a extinde abuzul si la actele de identitate obligatorii – buletine (care in acel moment se preconizau pentru 2011, dar s-a tot amanat momentul, si iata ca tot in zadar) ca forma de prefigurare a IMPLANTARII in corpul uman a cipului – interventie care si-a pastrat actualitatea:

Pentru 1 ianuarie 2011 este programată introducerea noilor cărţi electronice de identitate cu cip. Acesta are forma şi dimensiunea unei aşchiuţe în care se stochează datele biometrice ale unei persoane; el poate fi implantat nu doar într-un act de identitate (buletin, paşaport, card comercial sau sanitar), ci şi în corpul uman, sub pielea palmei, a unui deget sau a cefei, iar conţinutul său poate fi citit de la distanţă şi de către oricine, cu ajutorul unui calculator sau a unui aparat de receptare anume construit. Nu există nici o lege naţională sau internaţională care să garanteze discreţia sau securitatea absolută a datelor înscrise în cip, acestea fiind, practic, la dispoziţia oricărui factor instituţional sau privat şi constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte.

Argumentul că acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea şi urmărirea delicvenţilor constituie o ofensă la adresa întregului popor român, care nu poate fi tratat ca o bandă de infractori.

Dimpotrivă, acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea şi intimitatea oamenilor, drepturi consfinţite nu numai de legile civile, ci şi de normele religioase. E ca şi cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit în rânduielile bisericeşti, dar cu drept de cetăţenie în sistemul transparenţei fără perdea. Biometria nu numai că nu o sancţionează, dar, dimpotrivă, o legiferează, omul fiind tratat nu ca făptură a lui Dumnezeu, înzestrată cu suflet, inteligenţă şi libertate.

Noile acte electronice ridica, asadar, si o problema religioasa. Reluam aici un comentariu de pe Acasa in care am discutat aceasta chestiune:

Exista pericol duhovnicesc, pe langa cel civic, legat de actele electronice, am spus asta mereu (dar cei care se iau dupa manipulatori si mincinosi de profesie nu au de unde stii parerea noastra reala, nu?). A reduce omul la un suspect “de serviciu”, la un potential infractor, la un membru numerotat al unui lagar electronic imens, suprapus peste societatea umana “libera”, este un lucru foarte periculos si duhovniceste, nu doar civic. De aceea Biserica trebuie sa se implice intr-o astfel de rezistenta, pentru a apara si marturisi demnitatea omului si libertatea sa.

De asemenea, e evident ca aceste acte electronice se inscriu intr-o logica a precedentului in sens structural, adica al edificarii unei structuri de numerotare, recenzare, supraveghere, controlare, care anunta, “vesteste”, cum va arata lumea totalitara a lui antihrist.

Controversa nu e aici, ci in problema daca ACESTE acte electronice sunt apostazie sau nu, sunt pecete sau nu. Si aici trebuie mare atentie. In opinia noastra, precum si a multor altor parinti cu viata sfanta, tot ce avem de la Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul, trecand prin profetiile patristice, arata ca despre pecete nu se poate vorbi decat atunci cand apare si “lucreaza” antihristul. Pecetea, primirea pecetii, sunt legate de persoana lui antihrist. Nu ai pe antihrist, ca persoana, nu ai pecete. Ai antihrist, ai si pecete. Acum, bineinteles ca antihrist va lucra prin amagire, insa va lucra, va exista, se va arata lumii si va pretinde ca are raspunsuri la problemele sale. Va fi, prin urmare, o persoana “carismatica” (nu harismatica!) ce va vorbi lumii, va avea o mare popularitate si care va propune pecetea ca modalitate de a fi recunoscut atat el, ca atare, cat si puterea si regimul instituit de acesta. Oricat de mare va fi amagirea, asadar, nu putem avea pecete fara sa ai un lider care o cere in numele sau, pentru a-i fi recunoscuta autoritatea/puterea. Nu putem avea pecete fara sa existe o cerinta clara, explicita, de adeziune la liderul carismatic, iar aceasta adeziune nu va fi [neaparat sau doar] prin vot, ci prin integrarea intr-un complex de putere. Deci, chiar daca antihrist nu va cere, dupa cum spui fratia ta (contrar unor Sfinti Parinti, ca Ipolit al Romei, de pilda) lepadare pe fata de Hristos, momentul pecetluirii va fi unic pentru istoria omenirii si fara precedent in aceasta dimensiune a acceptarii (“stantat” pe trup) a unui lider.

Asadar, credem ca actualele acte, evident inscrise in logica edificarii a ceea ce numeam “ultimul totalitarism”, evident un pericol duhovnicesc prin injosirea omului, nu sunt, totusi, pecetea, deci nu pot fi considerate apostazie, caci nu sunt legate de persoana lui antihrist, iar primirea lor nu este echivalenta cu recunoasterea autoritatii aceluia. Ceea ce nu inseamna ca Biserica nu trebuie sa se impotriveasca si sa arate lumii de ce e nevoie ca noile tipuri de acte sa fie respinse si sa fie privire ca ceva rau.

Oare, macar in al… 13-lea ceas o va face, luand exemplu de la Biserica Greciei, de la cea a Rusiei, ori de la Sfanta Chinotita?

Reamintim si cuvintele Cuviosului Paisie Aghioritul:

Pecetluirea va fi increstare, pe care o vor pune mai intai pe toate produsele si dupa aceea vor impune sa se faca si cu raze laser pe mana sau pe fruntea oamenilor. Acum doi ani i-am spus unui medic din Toronto despre pecetluire si acum, mi-a spus acela, a citit intr-un ziar ca in loc de cartela cer amprentele (Staretul se referea la imaginea palmei ce inlocuieste cartela) de la mana. Ei inainteaza, dar nu putem spune ca va fi asta sau aceea. Unele televizoare trimise in ultimul timp in Grecia au si un aparat care urmaresc pe cei ce privesc la televizor. Peste putin toti cei ce vor avea televizor vor privi la televizor, dar vor fi vazuti si ei. Adica vor urmari si vor fi urmariti. Li se va controla astfel prin computer toata viata lor; ce spun, ce fac, totul. Vezi la ce fel de dictatura s-a gandit diavolul! La Bruxelles au o cladire intreaga cu 666, in care-si adapostesc computerul. Acest computer poate controla miliarde de oameni – sunt aproape 6 miliarde toata lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o rasucire de buton. Unii europeni s-au impotrivit, deoarece se tem de dictatura mondiala. Noi, ortodocsii, ne impotrivim, pentru ca nu-l vrem pe Antihrist si, fireste, nici dictatura. Ne asteapta evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cat s-a vatamat Ortodoxia prin comunism, pe atat se va vatama si acum.

sau:

Incet-incet, dupa cartela si buletin de identitate, adica dupa “indosariere”, vor inainta in mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mana. Vor forta astfel lucrurile si vor spune: “Va veti misca numai cu cartele; banii se vor desfiinta“. Va da cineva cartela la magazin si va cumpara si vanzatorul va lua banii din banca. Cel ce nu va avea cartela, nu va putea nici vinde, nici cumpara. Pe de alta parte vor incepe sa faca reclama “sistemului perfect”, pecetluirii cu raze laser cu 666 pe mana sau pe frunte, care nu se va vedea la exterior. In acelasi timp la televizor vor arata ca cutare a luat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca si vor spune mereu: “Mai sigura este pecetluirea cu raze laser pe mana sau pe frunte, pentru ca numai detinatorul isi stie numarul lui. Pecetluirea este sistemul perfect. Celalalt nu-ti va putea lua nici capul, nici mana si nici nu-ti va vedea pecetea. De aceea lasa acum pe hoti, pe facatorii de rele sa are. Au jefuit 15 chilii din jurul Careii. Pe unul l-au omorat ca sa-l prade. Astfel fiecare va afla prilejul sa prade si sa ia orice vrea. Sa spunem ca vrea sa rapeasca un ogor; va spune ca era chipurile al bunicului sau, sau ca l-a inchiriat candva pentru pasunat, asa ca, hai, vezi daca poti sa-i dai de capat. Vor spune dupa aceea cei competenti: “Din pacate nu-i putem controla; controlul se poate face numai la computer“, si vor inainta spre pecetluire. Vor cauta apoi la computer sa vada daca esti pecetluit, ca sa te serveasca sau nu.

[…]

– Parinte, vor putea impune pecetluirea cu sila?

– “Politetea” lor nu va ajunge pana acolo! Vor fi politicosi pentru ca vor fi … europeni. Vor arata ca sunt la inaltime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trai, daca nu are pecetea. Vor spune: “Fara pecete va chinuiti! Daca ati fi primit-o, nu ati fi trait asa de greu”. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari daca vor avea. De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani. Sa aiba un ogoras, sa cultive grau, cartofi. Sa puna putini maslini si atunci, cu vreun animal, cu vreo capra, cu putine gaini va putea infrunta nevoile familiei sale. Pentru ca si provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu tin mult, ci se strica repede. Fireste, greul va dura putin, trei-trei ani si jumatate. Pentru cei alesi se vor scurta zilele (Vezi Mt. 24,22; Mc. 13,20). Nu-si vor da seama cand au trecut. Dumnezeu nu va lasa pe om neajutorat.

 


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “NOILE BULETINE – BIOMETRICE SAU “DOAR” CU CIP – introduse, teoretic, de astazi, 1 Aprilie. “O INCALCARE A LIBERTATII DE CONSTIINTA” si nu doar atat: UN PAS INAINTE SPRE ULTIMUL TOTALITARISM, ANTIHRISTIC. Protest al unor asociatii ortodoxe, dar trista tacere a Sf. Sinod

  1. imi este de trebuinta munca pe care o faceti , drept pentru care va multumesc , in special pentru echilibru , si ca un adaus cred ca fratele nicolae mirean nu ar trebui sa exagereze cu asa zisele lui poezii , sa si faca un site daca crede ca folosesc cuiva , in rest va urmaresc cu drag exceptie articolele semnate ioan buliga . MULTUMESC .

  2. Cine nu-si asuma riscurile libertatii le va asuma pe cele ale robiei si tiraniei. Oricum lumea nu este sigura si buna, de ce sa o facem infernala?

  3. Iertare ca sunt offtopic…

    @gabita
    Cred ca puteti sari foarte usor peste unele comentarii (unele, in versuri), daca nu va sunt pe plac. Nu stiu daca e nevoie sa precizez, dar exista de foarte mult timp sagetile din dreapta ferestrei (sus si jos) si butonul de la mouse, rotita de scroll de la mouse, butoanele cu sageti de pe tastatura. Altii gasesc folositoare acele poezii si multi au nevoie si de asa ceva, chiar aici. Eu il rog pe fratele Nicolae Mirean sa posteze in continuare.
    Toate cele bune!

  4. @ Florin M.:

    Bine, dar iar o sa facem praf fiecare subiect de postare daca mereu facem exceptii de la regula, exact la o zi dupa ce am infiintat special “coltul” comentariilor off-topic, unde invitam si pe Gabita si pe tine, inca o data, sa rescrieti comentariile referitoare la Nicolae Mirean, FARA Sa fie nevoie sa cititi tot ce s-a “forumit” acolo. Cu atat mai mult cu cat, intamplator, tocmai in jurul domnului Nicolae s-a iscat si discutia care a dus la crearea acelei postari. Va rugam frumos!

  5. Si daca n-am carte de sanatate?! 😉

  6. @ Petra:

    N-ai carte, n-ai parte (de asigurari)… Chiar daca le-ai platit.

  7. @Fabiana

    Incercari disperate, pot ajuta cel mult constiintei, ca nu ne-am predat fara lupta individuala….

    In primul rand ar fi trebuit puse drepturile civile…
    Apoi ma pune sa ma identific cu orice ineptie poate scrie inauntru despre mine….
    Apoi povestea cu transplanturile de organe si neincrederea fireasca sa semnez in alb ca doctorul scrie ce-i zic eu pe cip si nu ce pofteste el sau ce i se dicteaza…

    La urma abia este problema religioasa…
    Ca nu este pecetea pe mana sau pe frunte, e limpede, e cu totul neindoielnic ca aceea nu va fi inainte de venirea lui Antihrist. Dar cei ce au conceput povestea cipurilor in mintea lor, lupta sa o implementeze in bataie de joc fata de credinta noastra, ca sa spuna iata, a luat numarul lui Antihrist, s-a identificat cu numarul numelui fiarei.

    Ca nici Jupiter, nici Saturn, nici Dionisios, nici Asera, nici Baal, etc nu sunt absolut nimic, tot asa si numele satan, diavol sau 666.

    Dar Sf. Ap Pavel spune, pentru constiinta aceluia care a spus ca mancarea respectiva e inchinata la idoli, si pentru constiinta ta, sa nu te atingi.

    Parerea mea personala, in mod categoric buletinul nu este pecetea ce va veni in vremea lui Antihrist, dar nu este mai mica lepadare de Hristos decat a manca din carne jertfita unor nume privite superstitios.

    Dar poate in Babilon s-au mai mantuit si altii decat Daniel si cei trei prieteni….Sincer, eu nu ma vad pe mine sa am curajul lor, taria lor, smerenia lor.

  8. @admin

    “N-ai carte, n-ai parte (de asigurari)… Chiar daca le-ai platit”

    Sa fie numai atata paguba si sa te lase in pace. Sa ai asigurate drepturile fundamentale la munca, aer, apa, casa, Biserica….
    Dar nu se multumesc ei numai cu atata constrangere!

  9. “- Parinte, vor putea impune pecetluirea cu sila?

    – “Politetea” lor nu va ajunge pana acolo! Vor fi politicosi pentru ca vor fi … europeni. Vor arata ca sunt la inaltime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trai, daca nu are pecetea. Vor spune: “Fara pecete va chinuiti! Daca ati fi primit-o, nu ati fi trait asa de greu”. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari daca vor avea. De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani. Sa aiba un ogoras, sa cultive grau, cartofi. Sa puna putini maslini si atunci, cu vreun animal, cu vreo capra, cu putine gaini va putea infrunta nevoile familiei sale.”

    Eu nu cred ca va fi posibil asa ceva. Din moment ce nu esti pecetluit, nu ai nici acces la bani, la vanzare, cumparare, impozite … la nimic. Ca sa ai in proprietate putin pamant, pomi, o capra si cateva gaini trebuie sa platesti impozit. Se va plati impozit pe absolut orice. Cred ca se va merge chiar si pana acolo incat vor impozita aerul pe care il respiram (sub motivatia de “incalzire globala”).
    Deci, nimeni dintre cei care nu vor accepta pecetluirea nu va putea detine nimic. Nici pamant, nici cartofi, nici capra, nici gaina, nici vre-un pom fructifer … absolut nimic.

    Singura nadejde a celor care nu vor accepta pecetea va fi doar Dumnezeu. El le va da hrana si apa. Mare va fi atunci mila Domnului peste toti cei binecredinciosi.

  10. @Sluga……,

    concluzia pe care ai tras-o ,la urma, este nadejdea celor din acele vremuri,concluzie adevarata.Lucrarea aceasta,a lui Dumnezeu,au spus-o mai multi parinti,asta nu inseamna ca Pr.Iustin a gresit.El a”vazut”o anumita secventa,perioada scurta din acele vremuri,care vor fi de inceput,pana ce acei neoameni vor strange surubul la maximum.DOAMNE AJUTA!

  11. Părerea mea personală e că Sf. Sinod nu a făcut nimic deoarece și-a dat seama că nu are cu cine vorbi. Și așa ierarhia Bisericii este luată la pumni de către mass-media și să înceapă acum să caute scandal și cu aceste acte (scandal din care doar ierarhia Bisericii va avea de suferit deoarece conducerea statului – internă sau externă – nu va fi influențată de ceea ce face ierarhia Bisericii) ar fi mai multă publicitate proastă. Prin simplu fapt că la ultimul miting anti-cip au venit foarte puțini oameni (și culmea, majoritatea celor veniți erau din provincie și nu din București) spre deosebire de miting-ul împotriva Roșia Montană (pentru românul de azi e mai important aurul decât libertatea) sau împotriva lui Băsescu cred că spune multe. Este și un filmuleț pe youtube în care ÎPS Teofan le spune monahilor de la Mănăstirea Petru-Vodă că sfinția sa consideră că nici alternativa la buletinul cu cip nu se va obține. Cu ce rost să te lupți cu morile de vânt? Mai mulți părinți și episcopi au spus foarte clar în conferințe să nu acceptăm aceste cipuri așa că mai mult nu prea au ce face.

    În același timp mai e problema că nu toți părinții sunt de acord că e momentul oportun de a acționa. Știu că spunea și un monah de la Sf. Munte Athos că dacă Biserica tot timpul va face scandal pentru fiecare pas în acest drum al pecetluirii își va pierde toată credibilitatea în momentul în care va veni adevărata pecetluire (iar monahul era anti-cip). Știu că și Katherine Albrecht spunea despre faptul că încă noi nu știm în ce constă această pecete. CNP a fost primul pas spre această pecetluire; apoi avem codul de bare și acum cipurile. Până la urmă acestea cred că sunt doar semne date de Hristos pentru a ne chema la pocăință. Dacă oamenii nu își îndreaptă viața atunci oricât se vor chinui nu vor putea scăpa de sfârșit. Doar sfințindu-ne viața putem să întârziem acest sfârșit al lumii. Și țin minte și în legătură cu căderea Constantinopolului că unii Părinți spuneau că s-a întâmplat asta din cauză că oamenii din el au căzut mult din credință.

    În concluzie, eu cred că deși aceste acte cu cip reprezintă o alarmă pentru faptul că se apropie niște momente grele totuși nu e momentul în care să le refuzi și să faci scandal. Cred că mai degrabă ar trebui să privim aceste semne ca o încurajare să renunțăm la fățărnicia pe care o trăim fiecare în viața noastră și să luăm în serios misiunea pe care, după cum spune păr. Rafail Noica, este dată omului și anume de a deveni sfinți. Lumea rezistă doar rugăciunii sfinților așa că dacă scade numărul de sfinți e și normal ca lumea să se îndrepte spre distrugere.

  12. Doamne-ajuta!
    Ca fii ai Bisericii ar trebui sa ne implicam mai mult, sa facem presiune la Patriarhie cum a spus un calugar de pe langa Craiova. Cum s-au strans 120.000 de semnaturi pentru Iulian Capsali, se vor strange macar 500.000 impotriva acestor acte. Virgiliu Gheorghe in conferinta de la Craiova a spus ca dupa ce vor intra in vigoare actele biometrice vor reactiona(cei de la Familia Ortodoxa). Sa fim uniti si sa nu deznadajduim, mila Domnului sa fie cu noi cu toti!

    P.S. Pe un calendar tiparit la Petru Voda, e spus un cuvant al parintelui Justin, care se identifica cu gandul lui Ingrid.
    ,,Cipul este diavolesc pentru scopul cu care a fost facut, implantul uman, din acest motiv nu trebuie acceptat”. Doamne miluieste-ne!

  13. @Robert:

    Probabil s-a uitat faptul ca s-au strans, deja, de 10 ori mai multe semnaturi decat cele pentru Capsali in problema buletinelor electronice. Dar – fara efect.

  14. Sa ma ierte Sorin, nu vrea sa-l mahnesc, dar daca noi vom accepta orice ne cere sistemul cum ne vom sfinti? Cand Dumnezeu ne-a facut liberi, pentru ce sa acceptam de buna voie lipsirea libertatii? Ne vom pocai in rastimpul asta? Ma indoiesc. Parintele Arsenie Boca spunea ca e timpul muceniciei nu al sfinteniei( in sensul ca prin viata noastra atat de pacatoasa nu o sa ajungem noi sfinti). Sa nu ne mintim pe noi insine, sa ma intareasca Bunul Dumnezeu sa nu accept buletinul si nici pecetea daca voi trai in acele zile, pentru ca marea va fi cernerea fratilor.

  15. Frate admin, cine ne opreste sa mai strangem inca o data peste un milion de semnaturi? Este nevoie de multa rugaciune, poate ne luam un canon sa citim ceva impreuna, un acatist, un paraclis, sa fim uniti in rugaciune. Constiinta mea nu e impacata ca am facut tot ce puteam ca sa ma impotrivesc actelor biometrice. Ma iertati!

  16. @Robert:

    Da, dar cine mai are astazi forta sa faca asa ceva? Si daca atunci nu au servit semnaturile la nimic, acum ce ne face a credem ca le va lua cineva in seama – n-au luat ei in seama peste 7 milioane de VOTURI, nu de semnaturi… Haideti sa fim realisti si cu capul pe umeri, nu sa plecam urechea la unii si la altii care arunca nade. Ideea este sa se faca ceva serios, cu noima, cu buna-credinta si nu doar pentru a tine “tema” in atentia opiniei publice crestine si pentru a canaliza energiile intr-o directie convenabila altor structuri, intr-o fundatura. Ideea este sa se faca si altceva decat galagie si dezbinare cat cuprinde, sub pretextul “luptei” radicale. Cernerea se face deja, nu trebuie sa asteptam doar pecetea pentru asta si nici macar buletinele. Asta nu inseamna ca ne resemnam in privinta acestui front. Deocamdata cine vrea chiar are cum sa evite, sa nu ceara (ca nu e vorba de “primit”, ci de cerut aici), sa mearga, daca e strict necesar, pe solutii provizorii. Sa fie intelept ca serpii si bland ca porumbeii. Si Dumnezeu va mai scoate cai celui care este sincer si smerit, nu celor care fac asta cu trufie si cu tam-tam, impingandu-i eventual pe altii naivi la inaintare, nu celor care se revolta, de parca Dumnezeu nu i-ar mai purta de grija si l-ar fi lasat singur prada diavolului. Sa fim atenti la cernerea duhovniceasca care lucreaza mai ales acum. Si, foarte important: sa ramanem in Biserica.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/09/30/cine-este-in-biserica-cum-ar-putea-fi-inlauntrul-sfintei-biserici-cel-care-minte-care-umbla-cu-viclenii-si-siretlicuri-ca-vulpoiul-cel-ce-rapeste-ca-un-lup/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/10/02/parintele-ilarion-ion-dan-bancher-calugar-convertire/

  17. Ne vom pocai in rastimpul asta? Ma indoiesc. Parintele Arsenie Boca spunea ca e timpul muceniciei nu al sfinteniei( in sensul ca prin viata noastra atat de pacatoasa nu o sa ajungem noi sfinti).

    Daca nu ne pocaim, ne mintim si mai mult ca vom ajunge mucenici, ne inselam amarnic. De parca mucenicii nu sunt sfinti? Nu stim, dar credem ca se talcuieste rau vorba asta. E timpul oricand pentru a face poruncile lui Hristos. Incepand cu pocainta. Timpul nostru este ACUM. Maine nu stim daca vom fi si daca vom mai apuca cele despre care vorbim. Maine poate veni razboiul (bate la usi), cutremurul sau, mai banal, o boala, un accident. Sa traim cu inchipuirea ca vom fi “marturisitori”, iar pana atunci putem sa ducem linistit o viata lumeasca, o viata de pacat (in mod constient, se intelege) este ori o mare amagire, ori o bataie de joc (pentru cei cinici, nesinceri). Lupta “cu sistemul” nu tine locul pocaintei, iar puterea marturisirii vine exclusiv din puterea harului lucrator prin pocainta. Fara asta, lupta e lumeasca, omeneasca si roadele sunt rele. Cu atat mai mult astazi, cand pseudo-lupta asta este condusa si dirijata, cel mai adesea, de oameni fara (frica lui) Dumnezeu (se vede dupa mijloacele odioase si ticaloase la care recurg), cand totul se desfasoara in lumea virtuala si cand foarte mare parte din ea este manipulata de servicii, lucrandu-se prin oameni… cel putin necredibili. Altceva este daca se face ceva precum in Grecia, la nivel de clerici, de calugari, insa in unitate si cu mare grija la provocatorii infilitrati.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/08/16/parintele-metodie-de-la-optina-despre-actele-cu-cip-si-lucrarea-tainei-faradelegii-oricine-traieste-in-pacat-are-deja-semnul-lui-antihrist-pe-frunte-si-pe-mana-dreapta-chiar-daca-refuza-docume/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/07/31/sfantul-marcu-pustnicul-pocainta-se-cuvine-tuturor-totdeauna/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/02/09/pilda-sfantului-mucenic-nichifor-9-februarie-sa-ne-reamintim-duhul-adevaratei-marturisiri-si-care-trebuie-sa-ne-fie-cautarea-primordiala/

  18. PS Iustinian, Episcop al Maramuresului si Satmarului:

    “Noi, slujitorii Bisericii, trebuie sa facem totul pentru a lupta impotriva tuturor relelor, impotriva tuturor faptelor care se indreapta spre dispretuirea si desfiintarea drepturilor la libertate a oamenilor.

    Poporul intuieste ceva, intuieste inceputul unui incendiu. Si atunci, omul trebuie sa ia masuri pana nu i-a ars casa si ia atitudine cand doar i-a pus vrajmasul scanteia la temelia casei. Este un drept si o indatorire a noastra, a tuturor.

    Dar nu avem voie sa ne nelinistim. Nelinistea este un semn de slabiciune.”

  19. @ Gheorghe:

    Nu parintele Iustin, ci Cuviosul Paisie. Dar suntem de acord. E vorba de o perioada premergatoare, cea de acum. In timpul lui Antihrist, al pecetluirii nu mai exista astfel de solutii, aici are dreptate “sluga netrebnica”.

  20. @admin 2

    Frate, […] un monah de la o manastire de pe langa Craiova, a spus la predica ca trebuie unitate, facut presiune asupra Patriarhiei ca sa se impotriveasca acestor acte biometrice. M-as bucura ca monahii, preotii, mirenii sa faca front comun, nimeni nu-si doreste diversiune, cazut in capcane gen saccsiv sau altceva. Sunt de acord cu punctul tau de vedere, mi se pare nerealist insa, sa ,,nadajduim” ca ne vom pocai(fara pocainta nu putem pune inceput bun), daca noi cand inca avem solutii la indemana nu facem nimic.
    Doamne-ajuta!

  21. @Robert:

    Da, frate drag, dar frontul comun se face, nu se predica. La fel si pocainta, e convingator cel ce o face, nu cel ce ii pune pe ceilalti sa o implineasca. Altfel, si in aceasta privinta, unii clerici, chiar bine intentionati, pot ajunge precum cei care puneau poveri grele pe umerii oamenilor simpli, amarati, ai mirenilor care oricum sunt hartuiti si haituiti de toti, a celor care abia supravietuiesc si nu stiu pe unde sa mai scoata camasa, fara ca ei sa se confrunte cu aceeasi situatie sau macar sa-si asume responsabilitatea si riscurile implicarii concrete intr-o actiune colectiva. Si noi credem ca trebuie facut ceva prin Biserica si de catre oameni ai Bisericii. Nu neaparat sau nu numai presiune, adica nu ceva care sa ostilizeze, ci insistente, strategii de “intrare”, demersuri comune facute de catre preoti si duhovnici seriosi si credibili, in duhul cel bun si cu argumentele adecvate. Iar pe de alta parte, demersuri in Justitie, daca exista juristi care stiu, vor si pot sa se ocupe.

  22. @Sorin

    ” Pentru că dacă actele cu cip reprezintă un păcat atât de mare și tu respingi păcatul cu inima curată Hristos te va apăra și te va ajuta. Dar dacă nu se întâmplă nimic? Dacă Hristos consideră că nu e momentul? ”

    Nu e un argument. Daniel si cei trei tineri nu au asteptat minuni, nici nu au zis celor din jur ca isi pierd mantuirea prin inchinarea lor, nici nu au facut front comul cu cei din neamul preotesc care erau cu ei, sau cu arhiereul, din care avea sa se nasca primul arhiereu de dupa exil, Iosua a lui Iosedek. Nici sfintii care au ajuns mucenici pe parcursul timpului nu au asteptat minuni….

    In unele din linkuri, parintii asteapta pe Enoh, sau pe Ilie sa vina inaintea lui Antihrist….

    Sunt doua variante de interpretare a maslinilor din Zaharia si Apocalipsa.

    O serie de parinti impreuna cu Sf. Chiril al Alexandriei, cunoscand varianta cu Enoh si Ilie, prefera foarte frumos argumentat sa sustina ca Apocalipsa si Zaharia nu se refera la nici un Enoh si Ilie, ci cei doi maslini sunt cele doua popoare, poporul iudeu si poporul dintre neamuri, ca sfesnice obisnuieste Scriptura sa numeasca biserici. Profetia lui Zaharia da destule motive de respingere a variantei Enoh si Ilie…. Cele doua popoare, adica toti fii Bisericii vor prooroci 1260 zile (Apoc. 11, 3), intelegand a prooroci in sensul de a grai cuvantul lui Dumnezeu, a propovadui…. Tot 1260 de zile este hranita Biserica in pustie, dupa nasterea lui Hristos (Apoc. 12, 5-6).

    O alta serie de Parinti identifica maslinii (Apoc 11, 4) cu Enoh si Ilie, altii cu Moise si Ilie, altii cu Zorobabel si Iosua, tinand cont doar de Zaharia, altii cu cele doua Testamente, altii cu Fiul si Duhul Sfant…. etc

    Desigur, nici unii dintre acestia nu spun ca se vor reincarna unii din profetii VT, ci ca vor fi oameni care sa-i egaleze in vietuire sfanta si in daruri de la Dumnezeu, cf Apoc. 11, 5-6. Dar Chiril spune ca fii Bisericii din cele doua neamuri au primit de la Dumnezeu daruri chiar mai mari decat toti profetii VT!

    Oricum sunt mult prea multe variante, pana nu vom vedea nu avem nici un motiv sa avem vreo siguranta ca vom vedea doi oameni cu har deosebit care sa fie un fel de inainte vestitori sau ??? pregatitori ai caii lui Antihrist ??? ….

    Povestea cu venirea lui Antihrist inainte de pecetluire, este insa unanima la Parinti cf Apoc 13, 11 si putem s-o socotim sigura.

  23. @ Sorin:

    Ti-am scos tot, de vreme ce asa doresti. Iti “cenzurasem” doua linkuri calomnios-hulitoare (p. Calistrat despre p. Iustin si o apocrifa injositoare la adresa p. Paisie) despre care am tot facut referire de-a lungul anilor si care chiar nu au ce cauta la noi… Speram sa apreciezi ca am completat cu altele care chiar veneau in completarea primelor pe care le-ai dat, daca tot era acolo o lista, ne gandisem ca era bine sa fie toate adunate. Daca asta e cenzura si pentru asta faci scandal si e bai mare, bine, iarta-ne si sa fii binecuvantat. Pentru cineva care se plange de “scandal” si “galagie” si noi vedem ca te pricepi de minune la a face scandal din nimic si a te victimiza aiurea. Daca asta iti e atitudinea si asa ne privesti, chiar nu mai are rost sa scrii aici. Sa nu ne mai tulburam unii pe altii, nu are rost. Doamne, ajuta!

  24. Pingback: CARDUL DE SANATATE: distribuite prin posta. Proiect lansat pentru “DEZBATERE PUBLICA” - Recomandari
  25. 1.Acceptarea oricarui tip de control prin intermediul actelor de identitate electronice, a cardurilor de sanatate electronice, a cartelelor de acces electronice etc, reprezinta o pierdere a LIBERTATII, daruita de Dumnezeu noua. Ne permitem sa refuzam, sa respingem un dar al lui Dumnezeu?
    2.Se vorbeste despre ” interventia marturisitoare singulara din 2009 a IPS Bartolomeu Anania”, dar ca replica la….? “Singulara” in randul ierarhilor, da! Despre Parintele Justin Parvu, care a lansat apelul din 14 ianuarie 2009, nimic! Pai, IPS, frate de suferinta in temnitele comuniste cu Parintele Justin si cu toti marturisitorii, a venit in sprijinul Parintelui Justin!

    interviu luat de Rafael Udriste: https://www.youtube.com/watch?v=J25LXHEUj6c

    https://www.youtube.com/watch?v=Ch_hD8C9CtY
    https://www.youtube.com/watch?v=ruAqbqQXNjA
    https://www.youtube.com/watch?v=EDfDOiB_Rno

  26. @ Pavel:

    1. Libertatea (exterioara) s-a pierdut si se pierde pe multe alte cai si fronturi, despre care nu se prea vorbeste. E un dar pe care il pierdem, daca Dumnezeu ingaduie, ca de multe ori in istorie, sa cadem in robie, pentru ca nu am stiut sa pretuim libertatea si sa cultivam cele ale Duhului, ci ne-am batut joc de darul Lui. In orice caz, ingradirea electronica va fi nimic fata de persecutia concreta care a inceput deja, deocamdata in fasa, in sensul dreptului efectiv de a te mai manifesta ca ortodox, de a iti exprima liber convingerile si de a iti cinsti sfintii. Libertatea interioara inca nu ne-o poate lua nimeni, ne-o dam singuri diavolului si slugilor lui, inclusiv sau mai ales prin pacatele noastre.

    2. Noi ne refeream acolo la Sfantul Sinod, daca ati observat si contextul era legat de tacerea de acum a Bisericii, care ar avea puterea sa faca ceva in sensul asta. Vocile de la acel nivel conteaza si pentru autoritati, care incep sa se deranjeze macar putin. Un pic de atentie si de buna credinta nu ar strica. La alte provocari nu dorim sa raspundem sau sa intram in discutii “apologetice”.

  27. @ ingrid

    ” O alta serie de Parinti identifica maslinii (Apoc 11, 4) cu Enoh si Ilie, altii cu Moise si Ilie, altii cu Zorobabel si Iosua, tinand cont doar de Zaharia, altii cu cele doua Testamente, altii cu Fiul si Duhul Sfant…. etc

    Desigur, nici unii dintre acestia nu spun ca se vor reincarna unii din profetii VT, ci ca vor fi oameni care sa-i egaleze in vietuire sfanta si in daruri de la Dumnezeu, cf Apoc. 11, 5-6. Dar Chiril spune ca fii Bisericii din cele doua neamuri au primit de la Dumnezeu daruri chiar mai mari decat toti profetii VT!”

    Sfintii Ilie si Enoh nu au nevoie sa se reincarneze ,pentru ca ei sint singurii oameni de la creatie si pina astazi care nu au vazut moartea ( asa cred,nu sint sigur ).Si cum la Dumnezeu nu este discriminare,vor trebui si ei sa treaca prin aceasta,sa moara,in Ierusalim,apoi sa invieze dupa 3 zile,minune care va duce la intoarcerea ramasitei lui Israel la credinta in Hristos.

    Ce sfesnic sa mai fie astazi poporul iudeu si invataturile lui ?…poate cazan de foc .

    Cit despre marturisirea Bisericii in zilele acelea,este destul de anemica astazi,dar atunci ? Marturisire exista,dar nu cu putere,si nu in duhul celor 2 sfinti Ilie si Enoh care vor cobori pe pamint in carnea si oasele lor.

  28. Pingback: De ce ar trebui ca statul sa respecte optiunea celor care REFUZA ACTELE ELECTRONICE? O pledoarie convingatoare a lui Mihai Silviu-Chirila - Recomandari
  29. Am sunat la Politie. Nu se elibereaza niciun buletin biometric si nici nu exista vreo perspectiva.
    In stilul romanesc, proiectul a inghitit banii fara rezultat.

  30. A revenit in actualitate acest subiect. UE vrea sa dea lege ca toti cetatenii europeni sa aiba buletin biometric cu amprente in viitorul foarte apropiat. Trebuie sa ne opunem.,sa facem o petite la Bruxelles pana nu e prea tarziu. Doamne ajuta !

  31. Aceasta problema à revenit in actualitate dictata de UE ! Sa luam atitudine !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare