Papa Francisc vrea ca “Biserica” Catolica sa “STUDIEZE” chestiunea “CASATORIILOR HOMOSEXUALE”

9-03-2014 1 minut Sublinieri

popefrancisdavos

Papa Francisc vrea ca Biserica Catolica sa studieze casatoriile homosexuale, a declarat la NBC Cardinalul Dolan. Conform acestuia, Francisc vrea ca liderii bisericii sa “se apropie de chestiune si sa vada motivele care au dus la aparitia acesteia”. 

“Nu e ca si cum le-ar fi aprobat”, a mai spus Dolan. “A spus ‘mai degraba decat a le condamna cu repeziciune, sa punem intrebari ca, de exemplu, de ce au ajuns oamenii sa apeleze la casatoriile homosexuale'”.

Intr-un interviu publicat saptamana trecuta intr-un ziar italian, Francisc a reiterat opinia veche a bisericii conform careia “casatoria este intre un barbat si o femeie“. “Dar, a adaugat el, trebuie sa privim la diferitele cazuri si sa le evaluam in varietatea lor”. 

Vaticanul a clarificat rapid aceste comentarii.

“Papa a ales sa nu intre in dezbateri despre subiectul delicat al uniunilor/parteneriatelor civile homosexuale”, a afirmat, intr-o declaratie, Rev. Toma Rosica, consultant in biroul de presa al Vaticanului. “Nu ar trebui sa citim mai mult in cuvintele Papei decat ceea ce a fost afirmat in termeni foarte generali”. 

Dar, conform Serviciului de Stiri Catolic, a fost pentru prima oara cand Papa a “aratat chiar si o tentativa de acceptare a uniunilor civile homosexuale”. 

Intrebat despre propriile sale vederi asupra casatoriilor homosexuale, Dolan a afirmat ca este preocupat de faptul ca acestea ar putea dilua sanctitatea casatoriei traditionale.

“Nu e vorba doar de o ingrijorare de tip religios, sacramental”, a spus Dolan. “Este vorba despre un fundament al societatii si culturii. Apartine, asadar, culturii. Si daca diluam acest sens sacru al casatoriei in vreun fel, ma tem ca nu doar biserica va suferi, ci societatea si cultura de asemenea.”

Dolan a fost intrebat, de asemenea, despre Michael Sam, jucatorul de fotbal al Univ. din Missouri, care a “iesit” recent pentru a-si reclama identitatea de homosexual. “Bravo lui“, a spus Dolan. “Nu as avea nicio motivatie sa-l judec. Dumnezeu sa-l binecuvanteze. Uite ce-i, aceeasi biblie care ne spune despre virtutile fecioriei si ale fidelitatii in casatorie ne spune, de asemenea, sa nu judecam oamenii. Asa ca as zice bravo”.

De la instalarea sa ca pontif, in 2013, Francisc a schimbat tonul Romei de la unul al excluderii catre unul al includerii, iritand catolicii conservatori. 

“Nu am simtit prea mult freamat printre conservatori”, a spus Dolan. “Vor spune ‘stilul sau e un pic mai diferit si poate provoca, uneori, putina angoasa’. Dar, in general, ei par a aprcia ceea ce s-ar putea numi fervoarea sa evanghelica, interesul sau aratat catre viata bisericii”. 

traducere razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Papa Francisc vrea ca “Biserica” Catolica sa “STUDIEZE” chestiunea “CASATORIILOR HOMOSEXUALE”

  1. Hm, oare care să fie motivele pt care “oamenii” au ajuns ca să apeleze la “căsătorii” homosexuale??? Tare-s curios ce mai scoate iezuitul pe ţeavă în acest subiect!!! Şi cum va ocoli textele sfinte din Evanghelie, din Sf Pavel, din VT, etc., care condamnă explicit şi neechivoc acest comportament subuman …. F interesantă gândirea de a împăca păcatul cu virtutea şi de a alipi bisericii şi pe cei mai mari păcătoşi, fără însă a-i trece prin pocăinţă şi îndreptare!

  2. poate Papa o fi avand o “fervoare” ANTIevanghelica, dar nicidecum “Evanghelica”, fiindca este imposibil ca ceea ce CONDAMNA Evanghelia lui Hristos, sa disculpe tocmai el…
    Azi dimineata am citit o mica “invatatura” a Sfantului Simeon Noul Teolog, despre “LINISTIRE” (isihia…) si la un moment dat Sf. Simeon spune ca sunt unii oameni care “cunosc” Scripturile DAR NU-L CUNOSC PE CEL CE VORBESTE IN si PRIN SCRIPRURI…
    Asa si acest “papa”…DA DOVADA ca Habar Nu Are ci este CEL CARE A GRAIT PRIN SCRIPTURI, si apoi mai arata ceva acest Papam, si anume ca NU RESPECTA voia si Poruncile Celui care a GRAIT prin Scripturi, intre care Sfinte Scripturi, EVANGHELIA LUI HRISTOS este cea mai PRETIOASA si IMPORTANTA!
    Vai de noi ce vremuri am ajuns, in care cei care ar trebui sa condamne RAUL si sa LUPTE impotriva lui, din contra IL APARA si JUSTIFICA si LEGIMIZEAZA prin nebunia lor si prin ipocrizia lor…
    Praful se va alege in cativa ani (de decenii nici numai putem vorbi…) de TINERII Bisericii Catolice, daca Pontiful lor II “incurajeaza” sa aiba relatii pe care EVANGHELIA LUI HRISTOS le condamna si interzice…
    Da! uite ca am ajuns vremurile cand RAULUI i se spune “BINE” si binelui i se spune rau…
    Un mascarici “nebunatic” si nu un pontif harismatic este acest “papa”…este un om LIPSIT de discernamant si in comparatie cu ADEAVRATII si SFINTII Episcopi pe care i-a avut Roma in Primul Mileniu, acesta este un veritabil “maimutoi” imitator, care mai seamana cu cei din vechime doar cu imbracamintea, dar cu viata si gandirea este un ERETIC veritabil…
    Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne ajute sa invatam din NEBUNIA care nu aduce deloc cinste a celor care o iubesc si o prefera inaintea intelepciunii ADEVARULUI si Dreptatii lui Dumnezeu si a Scrnipturilor Sale!
    Amin!

  3. “Bravo lui“, a spus Dolan. “Nu as avea nicio motivatie sa-l judec. Dumnezeu sa-l binecuvanteze. Uite ce-i, aceeasi biblie care ne spune despre virtutile fecioriei si ale fidelitatii in casatorie ne spune, de asemenea, sa nu judecam oamenii. Asa ca as zice bravo”.

    Aşa e. Biblia ne învaţă să nu-i judecăm pe păcătoşi, ci să-i lăudăm pentru păcatele lor.

  4. Mai mult ca sigur este strans cu usa.

    Ieri pe TVR 1 la Universul Credintei, un oficial BOR a spus ca dupa Sinodul panortodox din 2016 ar putea urma un sinod cu toti crestinii, pt ca unitatea Bisericii e de dorit…

  5. @cristian,
    nu va ocoli sf. EVANGHELII,ci le va trunchia,va scote din context ceea ce-i intereseaza,pt. a-si demonstra nebunia,asa cum o fac ehovistii.Dolan a facut-o deja.Nu avem voie sa-i judecam ,ca facand pacat impotriva firii,ci sa-i aprobam.DOAMNE AJUTA!

  6. Ceva de groaza papa asta! Oare ce-i indeamna pe homosexuali sa traiasca impotriva firii decat pofta din ei pe care diavolul o aprinde si o atata? Dar vai! Sa nu cumva sa-i necajim cu Adevarul! Mai bine sa nu le spunem ca au schimbat slava cu care i-a incununat Dumnezeu pe cea a dobitoacelor si apoi si pe aceea au lepadat-o si s-au imbracat cu rusinea… Dar daca nu le mai spune nimeni ca gresesc ce sansa mai au oamenii cazuti sa se ridice?

  7. IATA CE PATESC CRESTINII in America daca iau atitudine impotriva homosexualilor:

    http://www.youtube.com/watch?v=MTmMjMmnFy8

  8. Se plictiseste… n-are altceva mai bun de facut…
    Casatoria nu este cununie.
    Cununia este unirea sufletelor si trupurilor binecuvantata! de Dumnezeu, dintre un barbat si o femeie.
    Casatoria este asocierea de conturi sub forma asa-zis legalizata (de parca oamenii fac “lege”…) de secularisti… si nu le pasa daca si ce este “unit”, asociat.
    Francisc iezuitul este sef de stat, “capul” politico-administrativ, nu numai capul institutiei papistase = unica Teocratie din Lumea Apuseana.
    Grija lui este sa-si conserve puterea, influenta si cum altfel sa faca si sa zica daca fluxurile de bani vin de la astia, din tarile care au crescut productia de homosexuali, buni platitori de taxe! Bani sa iasa si “ascultarea” sa nu se zdruncine.
    … N-ati vazut “casatorii” cu animale, cu morti… la satanistii astia? Casatorii in grup de ziua celebrarii vreunui alt drac?
    (Nota: Nu ati auzit ca-si lasa mostenirea catre animale? Nu-i vedeti ca animalul de “companie” ii scoate din casa, le da de treaba… ii face “fericiti”?!?)
    Discernamantul este atat de alterat, incat se apropie de orice numai sa se departeze de conditia de om pe care nu si-o mai inteleg, fiind mai aproape de masina, calculator, extraterestru, reptilian, … chiar increzandu-se ca pot fi Dumnezei pe pamant!
    Ce sa inteleaga o maimuta, fie ea cu chip de om, cu abilitati verbale si comportamentale care ne induc in eroare?
    Mai degraba niste “zombie” care vor reactiona la comenzi subliminale mediatice cu reflexe induse sistematic de o lume neo-sclavagista intr-un mediu auto-distrugator dar poleit, scrobit, puternic luminat si plin de jucarii si distractii pentru retardati “majori”.
    La asta duce trairea in minciuna si lepadarea de Dreapta Credinta: degradarea morala , apoi putreziciune mentala si comportamentala.
    Totul “facut” dupa mintea omului, ratacit in ispite, inselari mediatice si educatie materialista.
    Nu-i cununia ce este casatorie, nu e “frumos” ce este “etic”, nu este “drept” ceea ce este “just”…
    Lumi paralele: secularismul si viata, banul si sufletul…
    .. si o spun dupa multi ani de vietuire langa Pacific, nu din filme ori auzite.
    Nu credeam acum 20 de ani ce spunea Maestrul Zamfir – Satan conduce America!
    Acum inteleg ce naiv eram si cat de pervers, permanent si in orice ocazie se manifesta prin “fidelii” sai slujitori; nu se vede de departe…

  9. @ Carmen:

    Vorba vine, nu mai surprinde cu nimic ostentatia “umilintei” care este politica sa de PR din primul minut…

  10. Iezuitii promoveaza de multa vreme homosexualitatea in universitatile lor din America si din intreaga lume. Apropo, si Babes Bolyai este fondata si controlata de ei, la fel si Georgetown, cea mai veche universitate americana. Francois Hollande, presedintele Frantei, care a legalizat casatoriile homosexuale, in ciuda a milioane de catolici Francezi care au manifestat impotriva, este produsul invatamantului iezuit. Lista politicienilor controlati de iezuiti este foarte lunga avand ramificatii si in Japonia si Corea de sud. Joe Biden este omul lor forte in America. Au incercat sa patrunda in Russia acum 5 ani, dar cele doua slugi ale lor de acolo au fost gasite asasinate in conditii misterioase. In schimb au reusit in Ucraina, deocamdata…

  11. E bine fraţilor! Dacă papa ăsta al nost’ n-are de spovedit decât păcate cât să le zici în 3 minute, nu-i rău. O avea sufletul alb precum anteriul….

  12. Pingback: ITALIA: un tribunal a validat CASATORIA UNUI CUPLU DE HOMOSEXUALI, in conditiile in care acestea nu sunt recunoscute legal - Recomandari
  13. Pingback: VATICAN: document oficial care ar cere ca HOMOSEXUALII sa nu mai fie judecati cu “asprime” si sa sufere din cauza “PREJUDECATILOR” Bisericii - Recomandari
  14. Pingback: Cunoscut editor catolic trage un semnal de alarma: ASISTAM LA INCEPUTUL CAPITULARII INSTITUTIILOR CATOLICE IN PRIVINTA CASATORIEI HOMOSEXUALE - Recomandari
  15. Pingback: Cotidianul Adevarul dezinformeaza, inventand “SCHISMA” dintre Biserica Ortodoxa si Vatican pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE. De ce este BOR dusmanul comod si util? | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: AMORIS LAETITIA SI CUVINTELE LUI HRISTOS. Un comentariu la exortatia PAPEI FRANCISC pe tema FAMILIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare