MARIA PLOAE – poezie si film crestin la Sfantu Gheorghe si Brasov

8-03-2014 1 minut Sublinieri

maria-ploae-afis

Actriţa Maria Ploae va susţine luna aceasta un recital de poezie la Sfântul Gheorghe şi la Braşov, cu prilejul prezentării filmului Binecuvântată fii, închisoare!“, regizat de Nicolae Mărgineanu, în care interpretează rolul principal.

După ce va fi proiectat la Sfântul Gheorghe, pe 11 martie, la Sala Arta a Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântul Gheorghe, filmul va fi proiectat şi la Braşov, la Centrul Cultural Reduta, pe 12 martie.

La Teatrul „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe se montează, în prezent, un spectacol regizat de Ana Mărgineanu, fiica Mariei Ploae şi a regizorului Nicolae Mărgineanu. Premiera spectacolului regizat de Ana Mărgineanu, intitulat „Sfântul din Sfântu Gheorghe“, va avea loc pe 27 martie, cu prilejul Zilei mondiale a teatrului şi este inspirat din viaţa comunităţii locale, ca parte a proiectului „Despre România, numai de bine“, pe care Ana Mărgineanu l-a iniţiat împreună cu dramaturgul Ştefan Peca, conform Agerpres.

Directorul Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe, Dan Ţopa, a vorbit despre posibilitatea publicului de a vedea sau revedea filmul „Binecuvântată fii, închisoare!“, realizat după volumul autobiografic cu acelaşi nume al scriitoarei de origine română Nicole Valery Grossu (Nicoleta Valeria Bruteanu), nepoata pe linie maternă a lui Iuliu Maniu, conform Agerpres. În film, Maria Ploae interpretează rolul Nicoletei, o tânără intelectuală care la finele anilor 1950 este arestată, aruncată şi torturată în închisorile comuniste împreună cu alte deţinute politice, unde îşi descoperă credinţa religioasă. Pentru acest rol Maria Ploae a câştigat Premiul Uniunii Cineaştilor din România în anul 2003.

Maria Ploae a fost recent protagonista unui proiect inedit, prin care s-a realizat audiobook-ul „Viaţa Mariei Egipteanca“. CD-ul a fost lansat  în Duminica a V-a a Postului Mare din 2012, la Mănăstirea „Radu Vodă“ din Bucureşti. CD-ul este realizat prin participarea unui grup de actori ai teatrului şi filmului românesc: maestrul Radu Beligan l-a interpretat pe patriarhul Sofronie, actorul Victor Rebengiuc pe Cuviosul Zosima, actriţa Maria Ploae pe Cuvioasa Maria Egipteanca, actriţa Daniela Nane pe Îngerul Domnului şi actorul Ionuţ Alin Ionescu pe stareţul Cuviosului Zosima.

000 maria plaoe


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “MARIA PLOAE – poezie si film crestin la Sfantu Gheorghe si Brasov

  1. Pingback: Filmul “POARTA ALBA” – lansat in curand. Un film-marturie despre GULAGUL ROMANESC. Interviu cu regizorul NICOLAE MARGINEANU: “Comuniștii aveau nevoie de un popor obedient și înfricoșat și această stare se obținea prin teroar
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare