SPIONAJ ELECTRONIC: serviciile secrete britanice au interceptat imagini de la mesageria VIDEO YAHOO din intreaga lume

1-03-2014 57 secunde Sublinieri

Internet Market Considers MIcrosoft Bid for Yahoo

Agenţia de spionaj britanică GCHQ a interceptat imagini de la milioane de utilizatori ai mesageriei video Yahoo din întreaga lume, relatează The Guardian, citat de BBC. Yahoo a negat că ar fi ştiut despre presupusul program, pe care l-a descris ca fiind o încălcare ‘complet inacceptabilă’ a vieţii private.

Această informaţie, ‘dacă este adevărată, reprezintă un nou nivel al încălcării vieţii private a utilizatorilor noştri, care este complet inacceptabil, şi facem un apel la guvernele din întreaga lume să reformeze legea monitorizării, în conformitate cu principiile pe care le-am prezentat în luna decembrie’, a precizat Yahoo într-un comunicat.

Potrivit articolului, realizat pe baza unor documente oferite de fostul colaborator Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA Edward Snowden, imagini sexuale explicite s-au aflat printre imaginile interceptate, deşi nu în mod intenţionat. La rândul său, GCHQ a afirmat într-un comunicat că toate acţiunile sale respectă legea. ‘Toate activităţile GCHQ se desfăşoară într-un cadru strict legal, care asigură faptul că acţiunile noastre sunt autorizate, necesare şi proporţionate. Există de asemenea o supraveghere riguroasă, inclusiv din partea secretarului de stat, a şefilor serviciilor de interceptare şi informaţii şi a Comisiei pentru securitate şi informaţii secrete din Parlament’, se afirmă în comunicat.

În cadrul operaţiunii, denumită ‘Optic Nerve’ şi realizată cu sprijinul NSA, imaginile ar fi fost stocate în perioada 2008-2010. Într-o perioadă de şase luni, în 2008, au fost strânse imagini provenind de la 1,8 milioane de utilizatori.


Categorii

1. DIVERSE, Panopticon

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare