Mitropolitul primat al Bisericii Ucrainiene INVOCA PERICOLUL ROMANESC. Asezamantul de la BANCENI folosit de IPS Onufrie pentru a ilustra PERICOLUL “RAZBOIULUI RELIGIOS”

26-02-2014 1 minut Sublinieri

La o întâlnire a preşedintelui interimar al Ucrainei Alexandr Turcinov cu reprezentanţii tuturor organizaţiilor religioase, Mitropolitul Onufrie a declarat că etnicii români din Bucovina de Nord vor să ceară României să-i protejeze.

„Nu vreau să vorbesc mult, pentru că astăzi nu e vremea de discuţii, ci e vremea pentru rugăciuni, e vremea când trebuie să fie instaurată pacea în ţara noastră. Sunt multe probleme, cu caracter economic, financiar, religios, dar, dacă nu se va face pace, dacă oamenii nu se vor linişti, nicio problemă nu va putea fi rezolvată“, a declarat Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei Onufrie, care conduce acum Biserica Ortodoxă din Ucraina (subordonată Moscovei).

Ierarhul l-a rugat pe preşedintele ucrainean să oprească zvonurile şi declaraţiile, care ar putea duce la noi confruntări. „Lumea sună în bisericile noastre din Kiev şi întreabă de ce Patriarhie ţin. Astea sunt deja nişte presiuni. Dacă războiul politic se va transforma în unul religios, va fi mult mai rău pentru statul nostru, asta ar putea duce la prăbuşirea Ucrainei“, a spus Mitropolitul, referindu-se, probabil, la discuţiile tot mai aprinse privind unificarea celor trei biserici ortodoxe din Ucraina.

„De exemplu, în eparhia în care slujesc eu, sunt mulţi vorbitori de limba română. Au fost zvonuri la început că vine Auto{Euro]Maidanul să ocupe mănăstirea în care trăiesc 500 de copiii orfani (n.r. Mănăstirea Bănceni) şi oamenii s-au panicat. Acolo e o astfel de stare de spirit încât oamenii sunt gata să ceară statului român să-i protejeze, să introducă trupele lor şi să ocupe o parte din Ucraina, o parte din regiunea Odesa. Dacă asta se va întâmpla, Doamne fereşte!, va fi începutul sfârşitului. De aceea vă rog: faceţi tot posibilul ca să nu izbucnească violenţe pe bază religioasă“, i-a cerut Mitropolitul Onufrie.

Săptămâna trecută, şi o revistă rusească scria că autorităţile de la Bucureşti pregătesc lansarea unui plan numit „România Mare“. Potrivit publicaţiei, profitând de războiul civil din Ucraina şi la solicitarea cetăţenilor români, România urma să introducă noaptea trecută trupe în regiunile Cernăuţi şi Odesa.

Știre de ultimă oră: Mitropolitul Onufrie, ales acum două zile locțiitor al scaunului Mitropoliei Kievului în cadrul Patriarhiei Moscovei a participat la o discuție în Rada Ucrainei, unde și-a expus părerea față de situația tensionată din Biserică. Înaltpreasfinția Sa a atras atenția asupra faptului că există zone vorbitoare de limbă română în Ucraina care trebuie tratate cu maximă atenție.

“Nu trebuie să uităm că avem zone vorbitoare de limbă română care sînt tulburate de zvonurile precum că protestatarii de pe Euromaidan merg să ocupe mănăstirea unde au un azil de copii cu 500 de suflete (referire la mănăstirea Bănceni, n. r.). Sînt vorbitori de limbă română, sînt foarte tulburați și au și început a răspîndi zvonul că vor cere ajutorul României să-i ajute, că România ar putea să bage trupele armate în Odessa. În această perioadă tulbure orice este posibil, de aceea vă rog să faceți totul pentru a preveni orice confruntare”, a declarat mitropolitul Onufrie.


Categorii

1. DIVERSE, Episcopul Longhin (Parintele Mihail Jar), Ierarhi rusi, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Mitropolitul primat al Bisericii Ucrainiene INVOCA PERICOLUL ROMANESC. Asezamantul de la BANCENI folosit de IPS Onufrie pentru a ilustra PERICOLUL “RAZBOIULUI RELIGIOS”

  1. Buna gluma.Ai nostri nu sunt in stare sa-si apere propria tara.Sa fi avut informatii ca vor sa ne faca americanii vreun cadou?Alta gluma…

  2. @cristi_g :
    Le e frica de noi,clar!

  3. Se pare ca oamenii sunt foarte derutati de ceea ce se intampla. De pilda, in jurul Lavrei Poceav provocatorii doreau sa foloseasca femei si copii pentru a putea ocupa una dintre biserici, insa demersul a fost blocat de catre credinciosii care au facut un zid viu in jurul bisericii:

    http://pravoslavye.org.ua/2014/02/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D0%B2-%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B5-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%82/

    La Lavra Pecerska, un grup autointitulat “aparatorii maidanului” au venit, cu tot cu arme, cu gandul de a proteja biserica, strigand in gura mare ca ei i-au blestemat, .. Calugarii insa au inchis imediat portile si au tras clopotele chemand oameni in ajutor:
    http://ruskline.ru/politnews/2014/02/25/neonacisty_pytalis_zahvatit_kievopecherskuyu_lavru_reportazh/

  4. Eu cred ca a fost supralicitata de presa declaratia Mitropolitului. Intentia lui imi pare a fi alta. Anume, incearca sa-i preseze pe actualii guvernanti sa faca pace, stabilitate economica si sociala, punctul lor slab. Se foloseste de minoritatea romaneasca, puternica de altfel. Nu zice concret ca ar fi o problema, ci doar sa nu fie deranjati. Practic tinteste in intentiile anti-ortodoxe ale americanilor, ca putere desacralizata si secularizata. Presiunile de a se ralia Mitropoliei independente a Ucrainei sugereaza o rupere nu doar de Rusia, ci si de spiritualitatea rusa si chiar dezbinare ortodoxa premeditata. Deci probabil ca tatoneaza terenul sa nu se produca diviziuni grave sociale si religioase prin interventia occidentala.
    Nu degeaba a fost numit de curand de catre PF Kiril, ci ca sa fie o portavoce.

  5. Să ne dezvăluie rpd şi nouă, care sunt acei români care organizează recucerirea Basarabiei de Sud şi a Bucovinei de N + Hotinul! Căci tare mult am vrea să le venim într-ajutor!

  6. @cristian

    Cred ca acei viteji gata sa alipeasca teritoriile romanesti la patria mama sunt in cartile de istorie si nu ii mai ajuta bunele noastre intentii… 😐

  7. Mitropolitul Onufrie a binecuvântat tipărirea unei cărți de rugăciuni în limba română. Am cumpărat una de la pangarul bisericii „Sfântul Nicolae“ din Cernăuţi. Apoi, sa nu uităm ca el este unul din sprijinitorii Ep. Longhin de Bănceni.

  8. Ma gandesc si eu,ca ar trebui multiplicat Stefan cel Mare si Sfant de vreo mie de ori,cel putin,ca sa se mai intample ceva bun pentru tarisoara noastra.Eu nu-mi pierd nadejdea ca ar exista astfel de oameni,stiu ca traiesc printre noi,astazi,in zilele noastre.De ne-ar da bunul Dumnezeu un duh al descoperirii,dar nu prin mas media asta pervertita,ci cum Stie El,ca sa-l urmam(vorba lui Cristian),pe acel om(sau oameni).Stiu ca geostrategic ar cadea rau,daca s-ar intampla asa,dar ne-ar mai scoate din amorteala asta generala.
    Pana una alta,inca mai e valabil bancul scos de cei care parodiaza istoria noastra:
    Stefan cel Mare:”Sa luptam pana la unu(l)vitejii mei!
    Si striga unul din viteji:Da,de la unu ne dai liber,Maria Ta?

  9. Ciudata declaratie! Asa cum spun si alti comentatori, nimeni nu se gandeste ca ar fi posibila o interventie militara a Romaniei in Ukraina sau oriunde. Da, unii ne gandim la ceva reintregire cu ocazia asta dar in urma unor actiuni politice, de culise, ceva de genul ca daca aia mari oricum impart ceva poate prindem si noi acolo o particica daca stim sa ne bagam in seama. Binenteles, vise. Si se pune aceasta problema la o intrunire cu presedintele interimar si inca pe un ton asa de senin de zici ca e chiar posibil(“Daca se va intampla asta…”), ca daca am vrea, in cateva ore deplasam vreo suta-doua de tancuri la vecini si gata protectia etnicilor romani! Nimeni, da chiar nimeni, nici in tara, nici afara, nici chiar cei mai inflacarati patrioti nu cred ca s-au gandit la asa ceva iar acum e subiect de presa! Mai degraba parca ar vrea mitropolitul sa ne recuperam niste teritorii. Este o invitatie ascunsa pt Romania, “…in această perioadă tulbure orice este posibil…”, ceva de genul “acum e momentul” sau… e o capcana? Poate ar trebui sa puneti o nota la declaratia asta ca eu n-o inteleg unde bate

  10. daca rusia se va simti indreptatita (de fapt se simte perfect indreptatita, insa evalueaza toate consecintele, inclusiv prin mitr. onufrie) sa ocupe teritoriile rusofone de la est de nipru, inclusiv crimeea, cu argumentul apararii populatiei de extremistii maidanezi sau pur si simplu cu argumente istorice, de ce nu s-ar simti si romania perfect indreptatita sa actioneze asijderea? pentru ca si romanii bucovineni sunt si se simt amenintati de nationalismul extremist ucrainean si de abolirea legii privind limbile regionale, si manastirile noastre, ca si cele rusesti, sunt hartuite si expuse ocuparii si vandalizarii. prin urmare, suntem (situatia bucovinei de nord) o perfecta rasfrangere, in mic, a problemelor cu care se confrunta rusia si populatia rusofona din estul ucrainei. asadar, daca rusia intervine armat in ucraina, romania trebuie sa intervina identic in bucovina de nord. situatia cred ca este usor diferita in bugeac, unde populatia romaneasca este razletita si unde exista o insemnata minoritate bulgara. daca intram si in bugeac (regiunea odessa) riscam si reactia ostila a bulgariei. se aseaza contextul geopolitic in perspectiva momentului proorocit de parintele arsenie, putem spune…intr-o noapte ne vor ocupa rusia, ungaria si bulgaria ….

  11. @timisorean1

    Reîntregire, probabil dacă am fi avut o armată de nivelul Spaniei, al Turciei, al Greciei, al Poloniei sau cel puţin al Suediei (un stat cu populaţie de câteva ori mai mică decât a României) am fi putut discuta în alţi termeni, dar aşa, cai verzi pe pereţi… Vorbim doar să ne aflăm în treabă!

    http://www.rumaniamilitary.ro/topul-puterilor-militare-in-2013-romania-locul-50

  12. Eh se bate apa in piua ca interventia Rusiei asupra Romaniei nu numai a Ucrainei sa fie justificata, caci acum orice interventie se justifica mai inainte…Politic corect, nu? Clar este ca nu mai avem multe zile pana sa ne incercuiasca Rusia, Bulgaria si Ungaria cum spune Arsenie Boca. Premisele s-au creat, doar Dumnezeu ne mai tine si mai poate amana, pt desteptarea noastra, poate poate n-om muri multi nespovediti si neintorsi la El. Orice suspin conteaza si orice parere de rau, chiar si in al 13 ceas.Si apropo parca ziceati ca vine 15 martie, deci sa vedem ce se intampla si atunci.Sa dea Domnul sa nu se intample nimic.

  13. Si daca tot m-am bagat in seama sa va spun ce facem in martie: http://schimbarealafata.wordpress.com/campanii/campania-lunii Mergem la Valea Plopului pe 15 martie, la Parintele Nicolae Tanase.

  14. Ganditi-va ce riscant este! Daca Romania se simte indreptatita sa intre in Ucraina, astfel se va simti si Ungaria in Transilvania. Rusia si Bulgaria asteapta doar momentul prielnic sa …traga de noi ….Jalnic!

  15. @Ionut

    Ungaria doar viseaza, in fapt nu sunt o putere militara si nu au sanse reale sa treaca de Carpatii Occidentali intregi… Nu cred ca Ardealul a uitat ranile adanci pe care ungurii i le-a provocat. Romanul mereu a prins putere cand s-a vazut la propriu cu dusmanii pe pamantul lui. E un dus rece care ii uneste pe romani si le da putere sa lupte chiar fara arme si descult, chiar cu pusca goala si numai cu baioneta in varf. Noi pe timp de pace nu suntem uniti dar pe timp de razboi ne aducem aminte ca avem toti un sange.

  16. Subscriu la parerea lui Mircea Bogdan.Poate de aceea va ingadui Dumnezeu un necaz asa mare,ca sa ne trezim si sa ne revenim din propria cenusa,ca sa nu spun mizerie.

  17. Partenerii strategici (SUA şi care mai sunt) provoacă tensiuni, asmut ţările, unele împotriva altora, pentru ca noi să intrăm direct în gura lupului, – în cazul de faţă Rusia – iar ei să aibă apoi motiv să-şi pună în aplicare planurile în zonele de interes.

    De vreme ce armata română a fost lăsată să moară încet dar sigur, începând din ’90 până azi, nu mai are rost să vorbim despre dotări, este de la sine înţeles unde vom ajunge.
    Contează mai puţin când va hotărî SUA să intervină în cazul unui conflict, să mişte vreun deget pentru România, cât timp noi vom poposi în gura lupului. Lucrul cel mai important pe care trebuie să îl reţinem, este că avem scut antirachetă şi că suntem aliaţi strategici ai SUA, ceea ce, să fim serioşi nu este o onoare acordată oricui.

    Scutul antiracheta este doar anti-rachete balistice, şi în cazul unui atac al armatei ruse, ungare, bulgare etc, asupra RO, scutul este exact ca un fel de frecţie la piciorul de lemn…

  18. mitropolitul onufrie nu este roman la origine?

  19. Zvonuri aiurea , sa tulbure omenirea . Mestrii sant fii lui SATAN ,asa cum le-a spus-o Domnul nostru Iisus Hristos ,in fata direct ,noi NU trebuie sa uitam cuvintele mantuitorului . Daca nu ascultati cuvantul meu si nu faceti ce a facut AVRAAM ,atunci faceti numai ce va spune DIAVOLUL . ,-RAUL !- . De aceea noi barbatii trebuie sa mergem in CASA DOMNULUI ,macar in al 12-le ceas ,sa ascultam SF. EVANGHELIE CUVANTUL LUI DUMNEZEU .Pt. ca ,CUVANTUL DOMNULUI nostru este VIU ,traieste si cine al asculta ,se folosste de EL ,tot timpul ,cat timp va trai ,pe acest pamant . Altfel vom devenii ,talibani si multe mineriade noi vor venii asupra noastra . Diavolul lucreaza foarte intens si puternic asupra capilor BISERICII SI POLITICULUI ,in aceste timpuri de inceput de APOCALIPSA .Un sef ,de jandarmerie ,poate face si bine pt. popor ,daca traieste in biserica cat de cat crestineste ,daca nu traieste decat de joi in PASTE ,s-au deloc ,va aduce nenorociri f. mari . Diavolul al manipuleaza in mintea lui si nu pricepe sarmanul nimic ,da ordine si vom fi calcati in picioare . ….

  20. Reintregirea nu se mai face astazi cu armate,cel putin in spatiul UE ( unde mai degraba ar trebui sa vorbim de farimitare sau disparitie,nu de Romania Mare )…ci de ceea ce hotaresc mai marii de la Washington.

    Pentru a lovi in Rusia,este posibil ca Ana si Caiafa sa decida si sa insceneze ( prin demonstratii sau orice altceva ) unirea Moldovei cu Romania,pentru ca sa scoata Moldova din o anume sfera de influenta a Rusiei.Sa ramina Romanie Mare un an sau doi,poate mai multi,dupa care sa dispara cu totul in spatiul SUE.

    Dupa mine,mai bine ar fi fost sa se uneasca Romania cu Moldova,si nu Moldova cu Romania,si sa iasa din spatiul UE,dar aici nu stiu care este intentia rusilor sau ce o mai hotari Dumnezeu ca este mai bine pentru noi.

  21. Pingback: update 3: ESCALADAREA SITUATIEI: Obama avertizeaza Rusia, Turcinov cere lui Putin sa inceteze imediat “AGRESIUNEA”/ Ucraina acuza Rusia de ”INVAZIE ARMATA”/ TOATE PRIVIRILE SPRE CRIMEEA. Parlamentul local a demis guvernul regiunii si a fix
  22. Pingback: Parintele Savatie despre APOLOGIA FACUTA RAZBOIULUI de Patriarhia Moscovei in DUMINICA IERTARII - Recomandari
  23. asta e o declarație manipulatoare, nu cred ca Mitropolitul chiar crede că există pericolul ăsta. Cred ca intervenția armată românească e ultima primejdie care îi paște. Altceva se urmărește prin afirmația asta.

  24. Pingback: Care vor fi efectele conflictului geopolitic din Ucraina asupra Bisericii Ortodoxe Rusesti si asupra intregii lumi ortodoxe? - Recomandari
  25. Pingback: PATRIARHIA MOSCOVEI reclama UCIDEREA UNUI PREOT UCRAINEAN si acuza violente ale greco-catolicilor si schismaticilor impotriva clericilor sai - Recomandari
  26. Pingback: Mitropolitul ONUFRIE de Cernauti si Bucovina a fost ALES INTAI-STATATOR AL BISERICII ORTODOXE UCRAINENE. Are o orientare conservatoare, anti-UE si pro-Rusia, dar este perceput si ca ducand o politica anti-romaneasca - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare