OPRITI EUTANASIEREA MINORILOR! – NOAPTEA ORORII PENTRU COPIII DIN BELGIA

20-02-2014 3 minute Sublinieri

newborn-Vitamin-K-Injection-article

În 1990, MS Regele Baudoin al Belgiei a ABDICAT temporar pentru a nu-și pune semnătura, indispensabilă dar pur formală, de altfel, conform Constituției acestei țări, pe legea liberalizării avortului. Azi, cetățenii îi solicită actualui Rege Philippe să urmeze exemplul unchiului său și să NU semneze oribila legea a eutanasierii „din milă” a copiilor bolnavi. Alăturați-vă semnatarilor!

Petition to: Philippe, the King of the Belgians

Your Majesty:

You are the King of the Belgians and as such committed to your people. You are used to signing every law that has been adopted by the democratically elected Parliament, even if you do not agree with them. However, there are laws that will affect not only Belgium but also Europe in the long term.

This law is unique and it serves as a sign to other countries that it might be permissible to introduce such laws. Please listen to the many voices at home and abroad, warning you of the dangers of this law – your Episcopal Conference and the members of parliaments across Europe who have spoken up clearly against this law.

As concerned citizens of Europe, we write to you to urge you not to sign this bill, even if it will be a challenge for you to defend this decision. Please do not say yes to the most frightening law on euthanasia worldwide.

Listen to your conscience and stand as a monarch with ethical principles. Show yourself worthy of the challenge for which you have been prepared throughout your life.

Belgia devine prima ţară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele

Belgia a devenit prima ţară din lume care a aprobat eutanasia copiilor de toate vârstele, după ce parlamentarii ţării au adoptat o lege controversată cu 86 de voturi pentru şi 44 împotrivă. Dintre parlamentari, 12 s-au abţinut.

Legea se referă la toţi minorii care cer eutanasierea cu consimţământul părinţilor. Se aplică şi copiilor mici care cer eutanasia după ce un medic a certificat faptul că respectivul copil înţelege pe deplin implicaţiile deciziei.

Alex Schadenberg, director executiv la Coaliţia de Prevenire a Eutanasiei, a denumit măsura ca pe o „formă de abandon”:Belgia şi-a abandonat vârstnicii, iar acum spune că vrea să-şi abandoneze şi copiii”, a declarat el pentru LifeSiteNews.com.

El a opinat că legea nu este făcută pentru a alina suferinţa unor copii cu dizabilităţi, ci pentru a extinde „categoriile eligibile pentru moarte”.

Împotriva legii au protestat numeroase grupuri, care au arătat că o altă lege similară, din 2002, a fost un dezastru.

Schadenberg a declarat că nu a fost surprins de adoptarea ei, spunând că proiectul eutanasiei e „promovat orbeşte” în Belgia de un guvern care a ignorat toate abuzurile care deja au loc în prezent pe baza legii anterioare a eutanasiei.

Eutanasia a scăpat realmente de sub control în Belgia de ceva vreme. Cercetările arată că aproximativ 32% din eutanasieri au loc fără să fie cerute. Peste jumătate din aceste ucideri nici nu sunt raportate, a mai spus el.

Schadenberg a spus că noua lege le va înlesni şi mai mult medicilor să curme, în mod lipsit de discernământ, dar şi de repercusiuni, viaţa celor mai vulnerabili, despre care astfel se consideră că nu merită să trăiască.

„Aceasta e logica sinistră a eutanasiei: odată ce uciderea e acceptată ca soluţie la dificultăţile umane, simpla logică dictează că orice limită dispare”, scria despre lege Wesley J. Smith, fost procuror american care acum activează public în domeniul respectării vieţii umane. (LifeSiteNews, în românește de Știri pentru Viață)

A fost odată ca niciodată o fetiță din Belgia care avea un cățel. Într-o zi, fetița s-a îmbolnăvit foarte tare, iar părinții ei au dus-o la spital. După ce a consultat-o, doctorul a clătinat din cap. 

– Îmi pare rău, le spuse el părinților, nu pot face nimic, fetița voastră are o boală incurabilă. Dar, dacă doriți, ați putea să o eutanasiați. Ne ocupăm noi, nu vă costă nimic.

Și privi spre fetița care se juca liniștită cu cățelul.

– Ce zici, puișor, ai fi de acord?

Copilul se uită bănuitor în ochii doctorului.

– Da’ nu mă doare?

– Nu, nici vorbă, spuse hotărât doctorul. O-nțepătură, uite-așa.

Și o ciupi ușor de mânuță, făcând din ochi părinților.

– Nu sunt de acord, interveni tatăl fetiței. Adică, vreau să spun, poate ar fi mai bine să-i prelevați organele sănătoase. Ar putea fi salvate alte vieți, nu-i așa, draga mea?

– Știu și eu, răspunse mama, sorbindu-și copilul din ochi. Parcă n-aș vrea să-i dau chiar organele. Dar mă gândesc, domnule doctor, n-ar fi posibil să o congelați, pentru experimente?

Doctorul lăsă privirea în jos.

– Doamnă, vă înțeleg durerea, dar îmi cereți ceva imposibil. Cercetările științifice nu se fac pe cadavre congelate. Pe urmă, murmură el, suntem și noi oameni, înainte de a fi medici…

– Iertați-ne, domnule doctor, interveni iarăși tatăl, durerea e mare, de aceea nu știm ce vorbim. Atunci, să rămână eutanasierea.

Își mângâie fetița pe cap.

– Da, puiuț?

Fetița îl aprobă cuminte.

– Mai rămâne o problemă, spuse doctorul. Cum doriți? O cremăm sau o îngropăm?

– Bună întrebare, observă tatăl. Să o întrebăm tot pe ea. Ce zici, puișor, după ce te eutanasiem, ai vrea să te ardem sau să te-ngropăm?

Fetița se gândi un pic.

– Da’ n-ați putea să mă prefaceți într-o jucărie?

– Ce jucărie? se miră doctorul.

– Un os de jucărie, zise fetița, și arătă spre cățel.

Izbucniră cu toții în râs. Mama își îmbrățișă copilul, iar tatăl îi ciufuli în joacă bretonul blond. Doctorul privi cu admirație acest tablou al unei familii brave.

– Uite, de-asta iubesc eu copiii! Numai ei pot să spună lucruri atât de trăsnite.

Și așa au eutanasiat-o pe fetiță, cățelul a primit drept compensație un os de jucărie, iar părinții și doctorul au rămas prieteni și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și poate mai trăiesc și astăzi, dacă nu s-o fi deschis pământul sub ei, să-i înghită de vii.

Ioan-Florin Florescu, preot misionar, Scoția”

P.S.:

Parlamentul Belgiei a aprobat (cu o largă majoritate!) legea privind eutanasierea copiilor care suferă de boli incurabile. Parlamentarul care a inițiat această lege este de profesie medic chirurg – (nu că asta ar mai conta prea mult, dar așa, ca idee despre profilul unui monstru).

Legea urmează să fie promulgată în câteva săptămâni. Asta înseamnă că un minor suferind de o boală intratabilă, în faza terminală, de exemplu, cancer, poate cere (dar mai corect: poate fi persuadat să ceară) să fie eutanasiat, „cu acordul părinților”, desigur, și „la consilierea unei echipe medicale” (cât de tâmpiți pot fi ziariștii care au scris: „să beneficieze de eutanasie”?) Eutanasierea minorilor este, deja, aprobată și practicată în Olanda.

Dacă vă mai pasă ce se întâmplă sub ochii voștri, vă rog, protestați prin toate mijloacele împotriva unei asemenea legi. Scrieți la ambasade, scrieți pe facebook, spuneți în biserici, la serviciu, nu știu… Orice vă luminează Dumnezeu, numai nu fiți indiferenți față de legiferarea acestei orori.


Categorii

1. DIVERSE, Eutanasie, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “OPRITI EUTANASIEREA MINORILOR! – NOAPTEA ORORII PENTRU COPIII DIN BELGIA

  1. Pentru cei ce nu cunosc limba engleza, iata traducerea video-clipului “De la un copil la un rege”:

    De la un copil la un rege

    Numele meu este Dr. Paul Saba. Sunt medic de familie in Lachine, Quebec, Canada. Vreau sa fac un appel la Maiestatea Voastra ca Rege al Belgiei sa nu semnati extinderea legii eutanasiei la copii. In Canada se planuieste trecerea (in Parlament) a legii eutanasiei, aici in Quebec unde traiesc, iar acest lucru va avea un impact asupra copiilor nostri. Daca semnati legea dvs. eutanasia se va extinde nu doar la copiii din tara dvs. Dar si la cei din intreaga lume.
    Cee ce a inceput la adulti se extinde acum la copii. Nu putem permite ca acest lucru sa se intample. In fiecare an se nasc milioane de copii cu malformatii congenitale inclusiv fiica noastra Jessica (s-a nascut asa).
    Jessica s-a nascut cu o malformatie congenital severa. Daca s-ar fi nascut intr-o tara unde euthanasia era legalizata ar fi putut fi eutanasiata.
    Acest lucru se intampla acum 4 ani.
    Mama: Cand am vazut-o prima oara pe Jessica, la cateva ore dupa ce s-a nascut se pregateau sa o duca in sectia de pediatrie si imi amintesc ca primul lucru pe care i l-am spus a fost:”Lupta fetita mea! Lupta!” si este exact ceea ce a facut.
    Tata: Buna ingeras scump!
    La sase zile a trecut prin interventii cardiace de urgenta pentru a i se dilata valva inchisa iar, dupa aceea, inima ei partial dezvoltata a inceput sa creasca. Astfel, la 5 saptamani a fost capabila sa paraseasca spitalul.
    Mama : Am fost binecuvantati sa o ducem acasa!
    Am trecut prin momente dificile dar ii multumim lui Dumnezeu pentru ca traieste si este bine. Are acum 4 ani si are un fratior mai mare John Anthony si o sora Eliana.

    Eliana : Jessica surioara mea care a avut probleme cu inima si a fost operata este plina de energie si este o sora minunata!
    John Anthony : Jessica este cea mai gozava pentru ca e amuzanta. Jessica este cea mai buna pentru ca ii place sa se joace cu jucariile mele. Jessica este cea mai gozava pentru ca nu sforaie.

    Mama : Unii oameni nu au aceeasi sustinere si aceleasi informatii pe care le-am avut noi avand o pregatire medicala. Ei ar putea sa se dea batuti si sa accepte eutanasia ca singura solutie cand de fapt nu este!
    Eliana : De dragul copiilor lumii, va rog nu semnati legea eutanasiei!
    Jessica : Va rog, nu semnati legea eutanasiei de dragul copiilor!

  2. „Eutanasia a scăpat realmente de sub control în Belgia de ceva vreme. Cercetările arată că aproximativ 32% din eutanasieri au loc fără să fie cerute. Peste jumătate din aceste ucideri nici nu sunt raportate”, a mai spus el.”

    Acesta este un indiciu care ne justifică și întărește temerile față de “mașinăria transplanturilor”, în sensul că ne arată cum scapă cu brio de sub control astfel de “proceduri medicalo-umaniste”…

  3. Au ajuns sa decida ei cine merita sa traiasca si cine nu,este groaznic ce se intampla.Oare stie un copil ce inseamna eutanasiere ca sa poata sa-si dea acordul? Ceea ce nu a reusit sa faca Hitler vor face astia,adica toti cei care nu se pot intretine si ingriji singuri(pensionari,copii si adulti cu dizabilitati etc.) vor fi eutanasiati.

  4. nu-i prea mare diferenta intre “gazare” si eutanasiere…, doar de instrumente, dar principiile care i-au determinat si pe nemti ca sa-i gazeze pe evrei si tigani si principiile care ii determina pe actualii belgieni ca sa ii eutanasieze pe copii cu probleme SE ASEAMANA oarecum in ceea ce priveste SCOPUL avut cu aceste OMORURI de fiinte umane, si anume DEBARASAREA de toti acei indivizi umani care FAC si ADUC probleme societatii actuale, si care atrag si necesita COSTURI si chletuieli banesti pentru a trai…

  5. Pingback: Inca o rezolutie anti-familie in Parlamentul European: RAPORTUL ZUBER/ Efectele dezastruoase ale TEORIEI GENULUI/ Eutanasierea copiilor si EUGENIA SOFT, “DEMOCRATICA”/ Cum inhiba computerele DEZVOLTAREA CEREBRALA a copiilor? - Recomandari
  6. Pingback: Realizarile bravei noi lumi. BELGIA EUTANASIAZA PRIMUL COPIL | Cuvântul Ortodox
  7. Doamne ajuta! Scriu din nou cu toate ca eu candva am facut o gresala enorma, in urma careia mi-a parut rau.
    As dori insa azi sa scriu cateva randuri referitoare la subiectul acestui articol. Asadar, in primul rand sa dau o definitie (desi discutia nu este teoretica, dar incerc). Asadar eutanasia este uciderea fara durere a unei fiinte (la noi animale), savarsita atunci cand acel animal este bolnav incurabil, cand s-au efectuat toate procedurile spre a fi salvat si acestea nu au avut efect. Definitia spune, din punctul meu de vedere, doua lucruri esentiale anume: este ucidere fara durere; al doilea lucru ca este ultima, ultima masura dupa ce ai facut totul sa salvezi viata acelui animal si orice ai incerca nu mai ai ce sa faci.
    Ce se intampla de fapt? Se intampla ca la ora actuala foarte multi abuzeaza de aceasta practica, care oricum e crunta. Peste tot se eutanasiaza animale bolnave inclusiv din motive economice (e foarte bolnav si nu mai pot sa-l ingrijesc, nu mai am bani, desi el ar mai trai cateodata mai mult decat ii dau eu sanse), se eutanasiaza animale sanatoase pe motiv ca “nu mai pot sa-l tin” sau “il abandonez si il mananca cainii” sau “animalele sunt prea multe si hai sa scapam de ele”.
    Asta este o problema, pentru ca lumea s-a obisnuit cu aceste idei si iata ca sunt tari care extind treaba asta si pe oameni. Eu ma tem sa nu se generalizeze asa ceva. Din cate vad aceasta “industrie a mortii” pentru unii e foarte profitabila. Ati scris povestea aceea cu fetita, cu osul pentru catel. Mie sincer nu-mi vine a rade, chiar imi da fiori.
    Inca un aspect (sau poate mai multe) ar fi eutanasiezi un copil bolnav, pentru ca el a zis ca vrea asta? Chiar daca intelege ceva, ma uimeste faptul ca nu s-a discutat o secunda cu parintii (el fiind minor), au fost ignorati. Chiar daca avea si 17 ani, fara parinti eu nu stateam la discutie. In plus te decizi sa iei viata unui copil mic…Nu se spune despre ce boala era vorba la acel copil “in ultima faza”. Mie imi pare mai degraba un razboi pornit impotriva oamenilor, de data aceasta mai perfid, in care vrajmasul tau de poate omora cu acordul tau (ce crunt!).

  8. Despre aceasta practica se vorbeste cumva-tangential sau nu-intr-un film artistic; este vorba de “Darul lui Jonas”. Eu va recomand sa-l urmariti.
    Acolo se vorbeste despre aceasta practica, doar ca in film se numeste “eliberare Altundeva”, dar in esenta tot acelasi lucru este. Desigur sunt si alte aspecte ce tin de oameni si societate, pe care o sa le observati.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare