Noile buletine cu cip: O SFIDARE SI O BATAIE DE JOC. “Dezbaterea” publica de la MAI (video), SANTAJUL si TERTIPURILE absolut incredibile ale autoritatilor

20-01-2014 4 minute Sublinieri

buletin

În curând ne vom legitima electronic. Cărţile de identitate pe care le avem acum se vor schimba în unele mai mici, şi mai sigure.

Buletinul de mărimea unui card bancar va avea cip, date biometrice şi, dacă dorim, amprente.

Actuala carte de identitate este imprimată pe faţă, nu şi pe verso. Noua carte de identitate va arăta în acest fel. Trei diferenţe majore. În primul rând, dimensiunea. Noul document este mult mai mic. În al doilea rând va avea un cip şi în al treilea rând va fi imprimată pe ambele părţi.

Noul document va avea trei variante. La alegerea cetăţeanului.

1. Prima variantă şi cea mai simplă va conţine, pe faţă, datele de identificare ale aparţinătorului. Pe verso, va fi un cip care va avea datele de pe cardul de sănătate, dar şi detalii despre domiciliu, data emiterii şi locul naşterii.

2. A doua variantă are, în plus, o semnătură electronică stocată pe cip, pentru mai multă siguranţă şi prenumele părinţilor.

3. Al treilea tip de carte de identitate este şi cel mai greu de contrafăcut pentru că mai conţine amprentele de la degetele arătătoare.

Noile documente vor fi produse de Imprimeria Naţională şi se vor autentifica la Direcţia Paşapoarte într-un mediu securizat. Cererile şi ridicările cărţilor de identitate se vor face tot la ghişeele direcţiilor şi serviciilor de evidenţă a populaţiei.

Valabilitatea este de 4 ani pentru persoanele care au vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. După împlinirea vârstei de 18 ani, termenul de valabilitate este de 10 ani, cu excepţia cărţii de identitate cu amprentă care are valabilitate de 5 ani.

Costurile nu au fost stabilite, dar vor varia în funcţie de varianta cărţii de identitate aleasă. Programul pilot trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii martie, apoi, în 18 luni de zile este obligatoriu să se implementeze întregul sistem la nivel naţional.

Noile cărţi electronice de identitate vor fi puse în circulaţie începând cu 1 aprilie 2014. Aceste buletine noi vor conţine mai multe elemente de particularizare.

Datele cu caracter vizibil care există şi în prezent sunt: numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii titularului, semnătura olografă a a titularului, imaginea facială, CNP şi adresa de domiciliu.

În afara acestora, noile cărţi de identitate electronice vor mai conţine: datele din formatul tipărit, cu excepţia semnăturii olografe a titularului, prenumele părinţilor titularului, certificate şi certificate calificate, date biometrice ale titularului constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Cartea de identitate va avea încorporat un cip cu interfaţă contact, iar Cartea electronică de identitate şi Cartea electronică provizorie vor avea încorporate un cip cu dublă interfaţă, cu contact şi contactless.

Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilităţi de procesare criptografică, memorie internă şi au implementate intern măsuri de protecţie avansată împotriva accesului neautorizat şi a copierii/alterării informaţiilor conţinute.

Totodată, accesul la datele necesare creării semnăturilor digitale va fi permis numai după o validaresuplimentară de către titularul CEI cum ar fi un număr personal de identificare.

În conformitate cu prevederile art. 7, alin. (9) din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne organizează joi, 16 ianuarie a.c., ora 10.00, o dezbatere publică privind proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind aplicarea dispoziţiilor legale din domeniul evidenţei persoanelor, actelor de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actelor de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România, precum şi pentru aprobarea procedurilor de preluare a datelor biometrice pentru emiterea documentelor electronice şi a condiţiilor tehnice şi aspectelor procedurale şi legale privind accesul operatorilor de date cu caracter personal la conţinutul cip-ului cărţii electronice de identitate şi cărţii electronice de rezidenţă, întâlnire la care vor participa atât reprezentaţi ai M.A.I., cât şi ai societăţii civile care şi-au exprimat interesul faţă de acest proiect.


Ministerul Afacerilor Interne dezbatere… de bindiribli

Ministerul Afacerilor Interne dezbatere… de bindiribli

Nota noastra:

Cineva care a participat la dezbaterea de mai sus ne-a transmis un fel de scurt rezumat care arata “strategia” de comunicare a autoritatilor in acest caz:

Din punctul de vedere al MAI, ei ofera alternativa, adica poti alege intre 3 tipuri de CI, insa problema vine de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care a cerut pt reducerea costurilor introducerea cardului de sanatate in CI, astfel ca la cererea CNAS toate buletinele trebuie sa aiba cip contact – adica citirea/scrierea datelor se va face numai prin introducere in terminal specializat. Iar acest cip va cuprinde dosarul medical al titularului protejat prin PIN si in caz de furt/pierdere se declara in Call Center, dupa proceduri standard de Call Center. Deci si cei care vor cere CI simplu (blancheta blocata) vor avea de fapt dosarul medical pe card. Cei care nu vor dosar pe card nu au decat varianta de a se duce la medicii privati sau sa se duca sa solicite tot felul de adeverinte de la diverse administratii pt a beneficia de pachetele medicale de sanatate intrucat nu au informatia pe card & si sa ceara CI reinnoibil la un an. Problema consta nu atat la MAI cat la CNAS care insista ca titularul sa aiba dosarul medical pe card, pasand toata problema in curtea MAI.

Asadar, avem aici un santaj si un tertip de joasa speta, mai joasa decat a jucatorilor de alba-neagra.

Santajul este cu dosarul de sanatate: daca nu vrei buletin cu cip, atunci nu vei beneficia de asigurari, ci vei alerga (si toti avem timp de asa ceva, nu?) dupa adeverinte pentru orice fel de fleac si vom da bani mai multi. Cat de legal este acest santaj nu e clar inca, insa ca e perfect imoral e vizibil. Cum sa lipsesti de asigurarile de sanatate pe cineva care si le plateste, din cauza modului in care arata buletinul de identitate? In ce tara ar fi fost posibil un astfel de abuz? Intr-o tara “euroatlantica”? Nicidecum. Intr-una “eurasiatica”? Nici macar. Intr-una bananiera, poate!

Tertipul consta in pasarea responsabilitatii dintr-o parte in alta: MAI zice ca ofera alternativa, dar iata, pentru ca CNAS vrea dosar medical inscris, atunci e nevoit (nu ca ar vrea ei, Doamne, feri) sa foloseasca cip si pe cartile simple de identitate. Si e si mai ieftin, traim in vremuri de criza, deci ei saracii sunt baieti buni, dar nu se poate altfel. CNAS se spala si el pe maini de toata afacerea, deoarece il intereseaza doar dosarul medical, nu si forma tehnica pe care MAI o gaseste pentru includerea acestuia in buletine. Ei bine, asemenea tertipuri nici macar in tarile bananiere nu se fac! Pentru ca iti trebuie o minte de bisnitar si de escroc ca sa faci asa ceva! 

Autoritatile si-au permis sa calce in picioare orice norma de buna-credinta si civilitate, orice norma democratica in aceasta privinta:

– au integrat dosarul medical in buletinul de identitate, ceea ce este foarte grav si ridica probleme de domeniul protectiei datelor personale; 

– au “unificat” intr-un mod mai mult decat controversat nu doar datele de identificare personale cu cele de sanatate, ci au “unificat” si problemele legale si tehnice tipice pentru cartile de identitate electronice si cardurile de sanatate;

– au schimbat proiectul buletinelor electronice convenit cu societatea civila rezultand, la finalul procesului, o varianta total opusa fata de cea care intrunea consensul public;

– au organizat o dezbatere publica in bataie de joc, anuntand-o mult prea “din scurt” si cat mai putin vizibil;

– evoca, in continuare, falsuri precum “siguranta” noilor acte electronice (desi nu exista nici pana la aceasta ora un audit de securitate pentru tehnologia folosita). Atat de sigure ca iti poate citi oricine are un smartphone dosarul medical;

Iar mass-media mainstream repeta papagaliceste ce i se da, fara sa bage in seama tunurile financiare care se dau cu astfel de afaceri si incalcarile grave ale libertatilor civice…


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “Noile buletine cu cip: O SFIDARE SI O BATAIE DE JOC. “Dezbaterea” publica de la MAI (video), SANTAJUL si TERTIPURILE absolut incredibile ale autoritatilor

  1. Aşa deci, din 1 Aprilie vom avea 3 tipuri de cărţi de identitatre, TOATE fiind prevăzute cu un cip. Soluţie alternativă la acest proiect în momentul de faţă nu pare a fi. Cel mult numai refuzul în masă de a primi o CI cu cip. Iar acest refuz poate fi indus în masa populaţiei numai de către o structură cu impact de masă care să şi fie împotriva CI cipate. Oare care structură ar putea face aceasta?
    Până în Aprilie, fără pretenţia de a fi o soluţie, căci nu este în fapt, pare confortabilă obţinerea unei CI actuale care va mai fi valabilă între 7-10 ani, în funcţie de vârstă. Confortabilă pt cei cărora le pasă şi nu doresc a fi înregimentaţi în cohortele de roboţei (cu cip la purtător).

  2. @ Cristian – pai presupun ca CI de tip vechi vor fi inlocuite cu cele cipate chiar daca mai au pana sa expire, deci nu e o solutie.
    Eu sunt foarte sceptic ca in 18 luni va putea avea toata lumea buletine cu cip, adica peste 15 milioane de romani… nu cred.

    Foarte grav mi se pare faptul ca dosarul medical va putea fi citit de oricine, chiar de la distanta, adica mergi in autobuz si cineva la un metru citeste ce vrea in actele tale ???

  3. Daca pierzi buletinul cu cip si il gaseste cineva pe strada, oricine, si iti citeste toate datele medicale ?

    Si este in regula ca orice politai care te legitimeaza sa iti vada dosarul medical ? Unde mai este secretul medical ?

    Solutia cu cardul de sanatate era mai normala, acela il aratai numai in mediul spitalicesc, nu in alta parte, puteai sa nu il iei cu tine decat in anumite situatii, ca sa nu il pierzi.

    Da, solutia cu “am gasit o varianta mai putin costisitoare” este o smecherie bisnitareasca ordinara.

  4. Pt Pungescu: chestiunea cu cititul în voie a dosarului de sănătate nu este, deşi gravă, nici pe departe cea mai! Problema cea mare este, că prin intermediul unui cip aflat în apropierea unui om (iar cipul de pe CI este în mod obişnuit cel mai aproape de purtător şi aceasta cel mai mult timp), cine se află la comandă poate să-l facă pe acel om ca să acţioneze/reacţioneze după bunul său plac. Tehnologia deja există, s-au făcut deja destule teste pe oameni, singura “lor” problemă este, ca să ne facă să le purtăm cipul cât mai aproape şi cât mai mult timp, în fapt- permanent, dar aceasta va urma….
    În altă ordine de idei, datele despre tine (inclusiv dosarul medical) pot fi aflate de către “unii” şi acum f lejer, având “ei” acces la un cont de date asumat CNP-ului tău (poate că în România încă nu s-au unificat toate sistemele de bănci de date ref la persoane până în momentul de faţă- cred că au încercat ca să urgenteze aceasta cu ocazia ultimului “recensământ”, dar mulţi dintre noi nu am dorit ca să le dezvăluim CNP-ul).
    În ceea ce priveşte valabilitatea CI de plastic necipat, desigur că ar putea evtl ca să spună la un moment dat din viitor, că s-a terminat înainte de termen, dar şansele sunt minime. De ex, şi acum mai există buletine vechi din carton+hârtie valabile, mai ales în cazul multor pensionari (care se încăpăţânează să “iasă din sistem”), în baza cărora poţi face orice tranzacţie pe teritoriul României. Desigur că nu poţi părăsi România cu acel buletin, dar totuşi …

  5. “Problema cea mare este, că prin intermediul unui cip aflat în apropierea unui om (iar cipul de pe CI este în mod obişnuit cel mai aproape de purtător şi aceasta cel mai mult timp), cine se află la comandă poate să-l facă pe acel om ca să acţioneze/reacţioneze după bunul său plac. Tehnologia deja există, s-au făcut deja destule teste pe oameni, singura “lor” problemă este, ca să ne facă să le purtăm cipul cât mai aproape şi cât mai mult timp, în fapt- permanent, dar aceasta va urma….”

    @cristian, sa-mi fie cu iertare dar aici cred ca exagerati. Poate ca ar fi mai bine sa nu smintim lumea prin genul asta de mesaje alarmiste pe care le gasim de obicei postate pe diverse alte bloguri, mai mult sau mai putin crestine.
    Parerea mea este ca daca acceptam acest nou act de identitate, cu cip cu tot, asta nu inseamna automat ca vom fi controlati mental de la distanta sau ca nu o sa ne mai putem mantui. Asa cum spunea si Parintele Iustin Parvu, acest pas va fi unul premergator pecetei (a microcipului implantat pe frunte sau pe mana dreapta), dar atat si nimic mai mult. Prin urmare, nu ne vom lepada de Hristos daca vom accepta Cartea de Identitate cu cip pentru ca nu acesta este pasul final.
    Sunt de acord ca inexistenta unei optiuni de a alege Cartea de Identitate fara cip este una abuziva la fel cum sunt de acord ca unii vor putea sa acceseze datele/informatiile stocate in acel cip. Dar cu toate astea, nu inteleg totusi de ce ar trebui sa-mi fie teama?

  6. @ioan:

    Dar cu toate astea, nu inteleg totusi de ce ar trebui sa-mi fie teama?

    Problema e deja pusa gresit daca e in termenii astia. Pentru ca fie raspunzi “nu e de temut”, deci cei care problematizeaza sunt “alarmisti”, fie “e de temut”, deci o inscriem intr-un registru emotional, al lui vai, sariti, sa ne ajute careva, un lider, un guru, ca noi n-avem constiinta, liber arbitru, n-avem duhovnic, n-avem viata in Biserica.

    Problema actelor cu cip se pune rational si pe baza de argumente si fapte: ce sunt actele electronice si la ce folosesc? Pe aceasta baza le consideram periculoase pentru libertatile noastre civile si modalitatea in care sunt impuse confirma din plin scopurile necurate ale puterii (in sens larg) in aceasta privinta.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/09/15/un-punct-de-vedere-la-care-subscriem-ierom-teofan-popescu-man-putna-despre-cipuri-intre-pericolul-controlului-total-si-cel-al-atitudinilor-dezechilibrate-si-agresive/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/08/27/arhimandritul-gheorghios-kapsanis-despre-noua-carte-de-asigurare-nmas/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/01/12/biserica-rusa-card-electronic-cipuri-biometrice/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/04/28/semne-promitatoare-in-bisericile-surori-greaca-si-rusa-critici-la-nivelul-cel-mai-inalt-al-ierarhiei-bisericii-ruse-fata-de-proiectul-cardului-electronic-parintele-theodor-zisis-si-ips-serafim-din-p/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/11/09/atitudine-pe-tema-actelor-cu-cip-in-biserica-greciei-respingerea-noilor-acte-fara-extremisme-si-zelotisme-din-cauza-primejdiilor-indosarierii-electronice/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/17/ce-este-suspect-in-e-romania-de-ce-cand-sistemul-social-si-economic-pare-ca-se-prabuseste-se-munceste-stahanovist-la-informatizarea-romaniei-carui-pericol-trebuie-sa-ne-opunem/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/20/buna-credinta-a-murit-bogdan-manolea-despre-sensul-guvernarii-electronice-si-disparitia-unui-principiu-fundamental-al-statului-de-drept-prezumtia-de-nevinovatie/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/10/23/comunicat-for-care-sunt-riscurile-unei-societati-guvernate-electronic/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/10/19/forul-ortodox-roman-proiectul-e-romania-ascunde-pericolele-supravegherii-totalitare-se-cere-renuntarea-la-orice-fel-de-acte-de-identitate-electronice/

    Poate ca ar fi mai bine sa nu smintim lumea prin genul asta de mesaje alarmiste pe care le gasim de obicei postate pe diverse alte bloguri, mai mult sau mai putin crestine.
    Parerea mea este ca daca acceptam acest nou act de identitate, cu cip cu tot, asta nu inseamna automat ca vom fi controlati mental de la distanta sau ca nu o sa ne mai putem mantui.

    De acord aici.

  7. @admin, dap, probabil ca intrebarea oarecum retorica de la finalul comentariului nu-si mai avea rostul 🙂 Multumesc pentru link-uri!

  8. “Totodata, apare posibilitatea tehnica a verificarii fiecarui pas al acestei persoane, sau a verificarii loialitatii sale fata de sistem, fata de ideologile si viziunile dominante ce pot fi incompatibile cu crestinismul.”

    “Folosirea ID-ului, alaturi de tehnologia moderna, va permite controlul total asupra unei persoane fara consimtamantul acesteia: urmarirea miscarilor, tranzactiilor, platilor, procedurilor medicale accesate, a asistentei sociale si a altor actiuni civice importante si chiar a vietii personale.”

    “Catre clerul, monahii si toti credinciosii Sfintei Biserici se face apel sa arate in aceasta complicata problema trezvia crestina a mintii, sa se ingrijeasca pentru libertatea marturisirii credintei si pastrarea modului de viata crestinesc, amintindu-si aminte ca numai celui care traieste in Hristos si tine unitatea Bisericii Sale ii poate aduce Dumnezeu roada buna duhovniceasca (Cf. Ioan 15: 6-12).”
    Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/01/12/biserica-rusa-card-electronic-cipuri-biometrice/

    Exista posibilitatea ca aceste cip-uri sa poata fi citite de la o oarecare distanta. Asemenea tehnologie exista deja. Asa cum a spus si @cristian, s-au facut deja experimente pe oameni. Pare incredibil dar, prin tehnologia existenta, se poate “teleghida” un om exact ca pe un robot.

    Cred ca este posibil sa fie impiedicat accesul de la distanta asupra cip-ului, prin infasurarea buletinului intr-o folie de plumb. In urma cu vre-o 10 ani am vazut la un distribuitor de folie de plastic, ca avea la vanzare si folie de plumb. Nu stiu la ce se folosea aceasta folie si daca are vre-un efect, dar cred ca trebuie incercat.

  9. Si ce se intampla daca scap accidental cartea de identitate la o tura cu farfuria care se invarte in cuptorul cu microunde? Mai misca cipul din picioruse sau se face shaorma? Macar la asta sa fie bune si microundele… daca farfuriile introduse in cuptor au modele metalice, fac sfarrrr, sfarrrr, sfarrr si sar scantei, de ce nu ar face si cipul din CI sfarrr, sfarrr?

  10. Buletinele cu cip anunta viitoarele implanturi cu cip. Acesta este marele pericol !

  11. Raman in continuare la opinia ca nu ne vor putea obliga la asa ceva. Vom vedea ce va fi. Nu doresc sa inmanez datele mele medicale la orice ghiseu. Legea imi da dreptul la confidentialitatea medic-pacient. Povestile lor cu datele criptate “imposibil de citit” nu ma intereseaza. Iar daca CAS nu-mi presteaza serviciile platite de mine atunci mergem in procese si cer restituirea banilor retinuti din salar. Asa cum ati spus si voi, nu poti lipsi pe cineva de asigurarile de sanatate pe care si le plateste pt niste motive de 2 bani. Mai vedem.

  12. “Pazeste-ma,Preaputernice Doamne,de ispitele si mestesugirile lumii macar intru aceste zile din urma,ca sa nu ma aflu in ziua cercetarii goala si pustie de mila Ta.”-“Maria Sa Neagoe Basarab…Insemnarile M.Platonia”
    Eu cred ca Dumnezeu nu ne va lipsi de mila Sa,caci ieri era pe cer un minunat curcubeu,triplu,concentric,…in plina iarna…
    “Cu noi este Dumnezeu,
    Intelegeti neamuri si va plecati,
    Caci cu noi este Dumnezeu!”

  13. Fratilor, haideti sa insistam sa ni se ofere si o varianta fara cip, asa cum ni s-a promis initial. Nu e normal ca in aceasta tara crestinii sa fie obligati sa ia buletine cu 666. Apoi nu e normal sa fim considerati simple marfuri. Cetateanul astfel prepecetluit devine mai vulnerabil la atacurile traficantilor de organe. Cele trei variante propuse sunt incompatibile cu statutul de crestin si nu ne ofera posibilitatea de a alege cu adevarat varianta dorita.

  14. @o oarecare:

    Asta-i si ideea pentru care am insistat si noi in cuvant pe acest subiect. Totusi, in buletinele electronice nu e vorba despre 666, sau cel putin nu s-a demonstrat asta, ci despre microcip, iar motivele cu care trebuie mers in fata autoritatilor sunt de ordin civic si dpdv al libertatilor civile; ca noi, crestini fiind, intelegem si sensul acestor constrangeri tot mai punctuale, care prefigureaza sau anticipeaza pecetea, este altceva, insa, cat timp nu suntem conditionati in credinta de primirea buletinelor (teoria pre-pecetii frizeaza erezia), nu putem pune pe prim plan asta (repetam, in fata autoritatilor statului, nu ca intelegere sau definire crestina a fenomenului).

  15. Pingback: CARDUL ELECTRONIC DE SANATATE. Seful CNAS raporteaza PRODUCTIE RECORD de carduri si inceperea distribuirii acestora in luna SEPTEMBRIE. Dosarul electronic – disponibil din APRILIE - Recomandari
  16. în care țară europeana sunt documente cu cip?
    SUA nu au
    Asiaticii nu au.
    De ce să apară la români?… Am devenit țara cobai sau au interese mult mai mari?
    Eu zic să demitem intreg aparatul de stat, să inlocuim toata clasa politica cu tot cu clientii lor, să instituim o nouă ordine in tara…
    chiar fac orice vor ei sau ori ce le poruncesc corporațiile?
    câta vreme stîm cu mâinile în sân se va intampla orice din partea jegului politic, ia uite cum ies oamenii in strada in alte state,pentru chestii mai minore, doar la noi nu

  17. Cineva spunea pe realitatea.net: par Paisie Aghioritul avertiza acum 24 de ani:” Incet-incet, dupa cartela si buletin de identitate, adica dupa “indosariere”, vor inainta in mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mana. Vor forta astfel lucrurile si vor spune: “Va veti misca numai cu cartele; banii se vor desfiinta”. Va da cineva cartela la magazin si va cumpara si vanzatorul va lua banii din banca. Cel ce nu va avea cartela, nu va putea nici vinde, nici cumpara.
    Pe de alta parte vor incepe sa faca reclama “sistemului perfect”, pecetluirii cu raze laser cu 666 pe mana sau pe frunte, care nu se va vedea la exterior. In acelasi timp la televizor vor arata ca cutare a luat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca si vor spune mereu: “Mai sigura este pecetluirea cu raze laser pe mana sau pe frunte, pentru ca numai detinatorul isi stie numarul lui. Pecetluirea este sistemul perfect. Celalalt nu-ti va putea lua nici capul, nici mana si nici nu-ti va vedea pecetea”. De aceea lasa acum pe hoti, pe facatorii de rele sa are. Au jefuit 15 chilii din jurul Careii. Pe unul l-au omorat ca sa-l prade. Astfel fiecare va afla prilejul sa prade si sa ia orice vrea.
    Vor spune dupa aceea cei competenti: “Din pacate nu-i putem controla; controlul se poate face numai la computer”, si vor inainta spre pecetluire. Vor cauta apoi la computer sa vada daca esti pecetluit, ca sa te serveasca sau nu.

  18. Pingback: NOILE BULETINE BIOMETRICE SAU “DOAR” CU CIP – introduse, teoretic, de astazi, 1 Aprilie. “O INCALCARE A LIBERTATII DE CONSTIINTA” si nu doar atat: UN PAS GRAV INAINTE SPRE ULTIMUL TOTALITARISM, ANTIHRISTIC. Protest al unor as
  19. Pingback: CARDUL DE SANATATE NE VINE ACASA PRIN POSTA. Proiect lansat pentru “dezbatere publica” - Recomandari
  20. Pingback: De ce ar trebui ca statul sa respecte optiunea celor care REFUZA ACTELE ELECTRONICE? O pledoarie convingatoare a lui Mihai Silviu-Chirila - Recomandari
  21. Pingback: De ce ar trebui ca statul sa respecte optiunea celor care REFUZA ACTELE ELECTRONICE? O pledoarie convingatoare a lui Mihai-Silviu Chirila - Recomandari
  22. Pingback: A INCEPUT DISTRIBUIREA CARDURILOR DE SANATATE/ Proiect legislativ: TRANSPLANT DE ORGANE fara consimtamantul familiei - Recomandari
  23. Pingback: CARDUL DE SANATATE. Minciunile si manipularile autoritatilor: CONFORM “INSTRUCTIILOR”, ACORDUL PENTRU DONAREA ORGANELOR E INCLUS IN CARD! - Recomandari
  24. Pingback: Nu mai avem doctori, dar vom avea… carduri. CARDUL ELECTRONIC DE SANATATE – distribuit de pe 20 septembrie si OBLIGATORIU incepand cu 2015/ Vasile Astarastoae arata CRIZA REALA din sistemul sanitar: DEFICITUL CATASTROFAL DE MEDICI - Recomandar
  25. Pingback: Explicatii penibile ale autoritatilor pentru mentinerea ACORDULUI DE DONARE pe CARDUL DE SANATATE/ MAI MULTE MANASTIRI, printre care Putna, Sihastria Putnei, Petru Voda, Sucevita si altele au REFUZAT CARDURILE - Recomandari
  26. Pingback: Seful Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae: NU SUSTINEM CARDUL DE SANATATE SI DOSARUL ELECTRONIC/ In ritmul actualului exod al medicilor, SPITALELE VOR DEVENI MUZEE/ Autoritatile pretind ca au distribuit peste 87% din carduri/ “ACCEPTAM REFUZUL
  27. Pingback: Sfantul Sinod al BOR sustine ALTERNATIVA PENTRU CARDUL DE SANATATE. Sinodul a discutat si masuri pentru mentinerea OREI DE RELIGIE - Recomandari
  28. Pingback: In ciuda sincopelor si a opozitiei medicilor, autoritatile vor sa faca utilizarea CARDURILOR DE SANATATE OBLIGATORIE de pe 1 februarie - Recomandari
  29. http://www.capital.ro/se-schimba-buletinele-de-identitate-cum-vor-arata-noil-acte-de-identitate.html

    Ar fi laudabil sa existe varianta fara cip, incalca drepturile omului sunt constienti de acest lucru.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare