A MURIT ARIEL SHARON. “Profetia” Rabinului Ițak Kaduri: “Mesia” (ANTIHRIST) se va arata dupa moartea lui Sharon

11-01-2014 7 minute Sublinieri

Israeli Ariel Sharon’s ‘vital organs failing’

Fostul premier israelian, Ariel Sharon, a murit, anunţă AFP.

Starea sănătăţii fostului premier israelian Ariel Sharon, aflat în comă de opt ani, s-a degradat puternic în ultimele zile. Sănătatea lui Sharon, care era inconştient de când a suferit un atac cerebral, pe 4 ianuarie 2006, s-a deteriorat începând cu 1 ianuarie.

În pofida unei “stabilizări” a funcţiei cardiace, deteriorarea “altor funcţii vitale” ale pacientului, ca cele susţinute de rinichi, plămâni şi ficat au continuat, a anunţat directorul Spitalului Sheba de la Tel Hashomer, doctorul Zeev Rotstein.

Sharon a fost spitalizat pe 18 decembrie 2005 în urma unui “uşor atac cerebral” după care s-a recuperat rapid.

Pe 4 ianuarie 2006 însă, a intrat într-o comă profundă, după un “atac cerebral grav”.

UPDATE – 11.01 – 14:35 – Ariel Sharon a murit, sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Fostul premier israelian era internat la clinica Sheba, iar starea lui de sănătate se înrăutățise în ultimele zile.

Considerat și respectat de cei mai mulți ca un erou al neamului său, atât politic cât, în primă instanță, și militar – a participat la toate cele cinci războaie purtate de Israelul modern – și firește temut și denigrat de dușmanii din semințiile arabe, Sharon va râmâne o piatră de hotar în istoria Israelului și un reper plin de învățăminte și semnificații pentru întreaga lume.

Poate cel mai bun epitaf la despărțirea de acest personaj titanic îl constituie chiar câteva dintre cuvintele sale, rostite cu doi ani înainte de a intra în îndelungul repaus arielmoshedinaintea morții: „Am văzut totul. Am întâlnit regii, reginele și președinții. Am înconjurat întreg pământul. Mai există un singur lucru pe care mi l-aș dori: să încerc să dobândesc pacea.”

„Regele Israelului” și „Leul lui Dumnezeu” sunt supranume pe care Ariel Sharon (născut Scheinermann, pe 26 februarie 1928) și le-a dobândit pe câmpul de luptă, mai ales după operațiunile tactice de geniu în cadrul „Războiului de șase zile” (1967) și în cel „de Yom Kippur” (1973), ambele împotriva acelorași coaliții ale vecinilor arabi, respectiv Egipt, Siria și Iordania, ambele soldate cu victorii legendare ale Israelului.

În primul război au ocupat Sinaiul și Fâșia gaza de la Egipt, Cisiordania (astăzi West Bank, mâine Palestina) de la Iordania, Înălțimile Golan de la Siria. În cel de-al doilea, când au fost atacați mișelește de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare a iudaismului, și-au consolidat stăpânirea teritorială, după manevre contraofensive strălucite. În mai puțin de trei săptămâni trupele israeliene, cu generalul Sharon printre comandanți (foto jos), se apropiat simultan de Damasc și Cairo.

Puțin a lipsit ca aceste săptămâni să nu aprindă și flacăra războiului deschis între cei care „asigurau spatele” celor două tabere: SUA și URSS. A fost momentul de început al primelor negocieri de pace arabo-israeliene, sub monitorizare internațională, încheiate cu Acordul de la Camp David, în 1978.

56521178HO009_israelRevenind la Ariel Sharon, se poate afirma că întreaga lui viață matură a fost împletită cu cea a Statului Israel, în prima parte ca militar, în cea de-a doua, ca politician. A început Războiul de Independență al Israelului, în 1948, ca parașutist și a devenit curând comandant de pluton în brigada Alexandroni și s-a remarcat pentru eroism în operațiunile Ben Nun Aref sau în asediul Latrunului. În 1953 a creat, la ordinului premierului Ben Gurion, Unitatea 101, primele trupe speciale evreiești.

După ce s-a remarcat ca una dintre figurile militare centrale în războiul Suezului (1956) și în campaniile deja amintite din 1967 și 1973 – considerat cel mai mare comandant pe teren din istoria Israelului și un mare strateg militar; nu mai presus, totuși, de marele Moshe Dayan (foto jos, cei doi comandanți, umăr la umăr) – s-a pensionat din armată în 1977, fiind imediat cooptat în prima linie politică, ca fruntaș al Partidului Likud („Consolidarea”).

În 1982, în calitate de ministru al Apărării, a coordonat operațiunile războiului din Liban. Acest moment avea să-i aducă un puternic recul în carieră, fiind, în mod controversat, considerat direct responsabil pentru masacrarea membrilor milițiilor libaneze și a civililor palestinieni (între 800 și 3.500 de victime) din lagărele de refugiați de la Sabra și Shatila. A demisionat, și a revenit în politică la începutul anilor 90, reclădindu-și pas cu pas reputația de „buldozer“, atât pentru nestrămutare politică, cât și pentru tenacitatea demonstrată în implementarea planurilor de extindere a așezărilor evreiești în West Bank și Fâșia Gaza.

Între 2001 și 2006 a fost premier al Israelului (al 11-lea). În 2004-2005, răsturnând parcă toate convingerile anterioare, a inițiat un proiect de retragere unilaterală a evreilor din Fâșia Gaza, care l-a adus în stare de opoziție cu elita Likud. Este de notorietate că avea planuri similare și pentru West Bank. Ariel Shaaron nu a ezitat să se despartă de camarzii săi de o viață, și-a format propriul partid – Kadima („Înainte”) – dar, pe când se îndrepta spre o victorie clară în alegeri, a suferit un atac cerebral, care l-a țintuit în stare vegetativă permanentă până astăzi, deci timp de aproape 8 ani.

Viața sa de legendă, militară și politică – un șir de momente glorioase umbrite deseori de controverse -, nu ar fi completă dacă nu am aminti și unul dintre cele mai interesante episoade care are două personaje centrale: pe veneratul Rabin Ițak Kaduri și pe Ariel Sharon însuși. Foarte pe scurt, este vorba despre momentul când „tsadik” (sfântul) Kaduri de Ierusalim, părinte spiritual al Israelului, a dezvăluit ucenicilor săi că a avut o viziune a lui Mesia, dar că acesta nu se va arătă lumii a doua oară [aici trebuie sa fie o eroare a jurnalistilor, care sunt crestini, caci pentru iudei nu are cum sa se arate “a doua oara” – n.n.] decât după moartea premierului Ariel Sharon.

Este interesant că la două luni după profeție, Ariel Sharon a intrat în comă. La 24 de zile după acest moment de cumpănă, rabinul Kaduri (în vârstă de 108 ani; foto final) s-a stins. 300.000 de credincioși au asistat la înmormântarea sa. La un an după moarte, conform indicațiilor sale testamentare, a fost deschis un document în care el consemnase identitatea lui Messia: Yahve [Yehoshua / Yeshua] , adică Iisus. Mulți preferă să considere mărturia scrisă a lui Kaduri un fals – deși autenticitatea sa grafologică a fost confirmată -, dar nu puțini sunt aceia care, dincolo de durerea pierderii lui Ariel Sharon, trăiesc și emoția urmărilor prorocite.

rabi

Legat de testamentul Rabinului, a se vedea articolul urmator:

 Doxologia/ Dragos Dasca: Un prooroc al Antihristului

Rabinul Yits’hak Kaduri a fost cea mai importantă personalitate religioasă a Israelului ultimului veac. O figură legendară, harismatică se spune. A fost renumit pentru faptul că știa pe de rost Biblia, Talmudul, Rashi și alte scrieri evreiești. A cunoscut numeroase figuri legendare ale Israelului modern, oameni politici și rabini ai secolului trecut, care au trăit în pământul sfânt înainte chiar ca statul Israel să ia ființă.

A murit în 2006 la vârsta de 108 ani, prețuit de toți. Se spune că avea darul vindecării; primea și sfătuia mulți oameni. Atât de iubit și de respectat a fost încât, la înmormântarea sa au participat 200.000 de oameniDar ce importanță are pentru noi persoana rabinului Yits’hak Kaduri? Următorul fapt vă va lămuri pe deplin. Cu câteva luni înainte de a muri, rabinul și-a anunțat adepții că i s-a arătat Mesia [din motive lesne de înțeles voi scrie de aici „mesia“ cu litere mici]. Kaduri a făcut această afirmație în sinagoga sa, de ziua Yom Kipur și i-a instruit pe ascultători cum să-l recunoască pe „mesia“. De asemenea, a mai spus că acesta se va arăta după moartea lui Ariel Sharon (momentan, fostul prim-ministru al Israelului se află în comă, dar faptul că mesia se va arăta după moartea lui Sharon a fost „profețit“ și de Rabi Haim Cohen și de învățatul cabalist Nir Ben Artzi). Lucrul cel mai izbitor este acesta: rabinul a lăsat o hârtie în care a menționat numele „mesiei“. La rugămintea sa, hârtia nu a fost citită decât după un an de la moarte. Iată conținutul acesteia:

ravkaduri_0În ceea ce privește abrevierea numelui lui Mesia:

El va ridica pe poporul său și va dovedi că legea și cuvântul său sunt întemeiate. Aceasta am scris în luna milei.

Yits’hak Kaduri“.

Transliterarea propoziției din ebraică, evidențiată mai sus cu litere îngroșate, în care este abreviat numele „mesiei“ este aceasta: Yarim Ha“Am Veyokhiakh Shedvaro Vetorato Omdim.

ATENȚIE: Inițialele redau numele lui IISUS, Yehoshua / Yeshua, numele derivat din cuvântul ebraic pentru „mântuire“ așa cum reiese din Zaharia 6, 11 (Yehoshua, fiul lui Yohozadak) și Ezra 3, 2 (Yeshua, fiul lui Yozadak). Se observă adăugarea lui HO – „sfânta abreviere“ a numelui lui Dumnezeu la numele tatălui, Yozadak și la numele Yeshua.

Acest fapt a stârnit tulburare și mare agitație în mediile iudaice. Unii au spus că înscrisul respectiv este un fals. Alții, printre care cei mai apropiați adepți ai rabinului dar și nepotul lui (rabinul Yosef Kaduri), au recunoscut autenticitatea sa. Fiul, rabinul David Kaduri (în vârstă de 80 de ani) a declarat presei că mesia i s-a arătat tatălui său și i-a spus că va veni curând“. Nepotul, Yosef Kaduri, a spus că marele rabin a vorbit despre „mesia“ de mai multe ori în ultimele zile ale vieții sale. Deși trusturile care sprijină autenticitatea notei lăsate de rabinul Yits’hak Kaduri (News First Class și Kaduri net) spun că descrierea mesiei rezonează cu Noul Testament, îi rugăm pe cititori să fie cu multă luare aminte:

„Pentru mulți oameni de cinste ai societății este greu să înțeleagă persoana mesiei. Pentru mulți concetățeni este greu de înțeles stăpânirea și domnia unui mesia cu trup și sânge. Ca stăpânitor, mesia nu va deține niciun post de conducere ci va fi printre oameni și se va folosi de media pentru a comunica… Arătarea lui mesia se va face în două etape: mai întâi, se va confirma statutul său de „mesia“ fără ca el însuși să știe că este „mesia“. Apoi, se va arăta unor evrei, nu neapărat unor învățați ai Torei. Pot fi și oameni simpli. De abia după aceasta se va revela poporului întreg. Oamenii se vor mira și vor zice: «Cum, acesta este mesia?». Mulți i-au știut numele dar nu au crezut că el este mesia (sursa: Israel Today).

Mulți dintre dumneavoastră care ați citit aceste rânduri poate că v-ați bucurat că, iată, în sfârșit, și mari învățați ai poporului lui Israel recunosc autenticitatea dumnezeirii lui Iisus Hristos. FALS! Dacă rabinul care a primit „revelația“ este un nou Apostol Pavel (cum sugerează unele medii protestante) atunci de ce nu și-a luat yits_haq_kadouri_0crucea și nu a făcut publică imediat această descoperire și nu a primit Botezul? De ce „mesia isus“ care i s-a arătat rabinului nu l-a mustrat pentru întunericul în care se află („greu îți este să izbești cu piciorul în țepușă“) și nu l-a îndemnat să părăsească înșelarea în care se afla? Ați citit descrierea pe care rabinul o face așa-zisului mesia. Corespund semnele venirii sale cu cele ale celei de-a doua veniri a Mântuitorului? Se va folosi Hristos de massmedia sau semnul Crucii va fulgera văzduhul de la răsărit la apus? Și discrepanțele continuă…

Să nu părăsim mărturia Noului Testament și scrierile Sfinților Părinți. Ce poate fi mai înșelător pentru un creștin decât numele de isus / hristos purtat de un amăgitor care va veni cu putere multă în numele lui Dumnezeu? Oare nu ne avertizează Mântuitorul despre semnele mari care se vor face încât chiar și mulți dintre cei aleși vor cădea? Oare nu ne spune Hristos cel Răstignit și Înviat despre hristoșii care se vor ridica în zilele din urmă? Ce argument puternic vor avea vrăjmașii Ortodoxiei! Vor spune către noi: „Iată, mesia a venit, e printre noi și vrea să ne avem ca frații. Numele lui este isus; oare nu tot acestuia vă închinați și voi? Primiți-l!“.

Avem nevoie de discernământ și mai ales să cunoaștem la cine ne închinăm: ne închinăm lui Hristos „în Duh și Adevăr“ (Ioan 4, 23) sau ne închinăm hristoșilor mincinoși (Marcu 13, 22) în duhul înșelător al acestei lumi?

Legaturi:

***

Pentru invataturi si profetii ale Bisericii despre aparitia antihristului, vezi:

***

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Israel, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “A MURIT ARIEL SHARON. “Profetia” Rabinului Ițak Kaduri: “Mesia” (ANTIHRIST) se va arata dupa moartea lui Sharon

  1. Multam’de reactualizarea stirii despre Antihrist!

    Rugamintea mea MAARE: nu mai gasesc (parca-i un facut!), mi-a iesit aproape total din minte numele Parintelui acela din Grecia, care a profetit despre aparitia Antihristului (parca – putin dupa moartea sa), a profetit despre Noul Papa cu 3 luni inainte (nu ca acesta ar fi fost neaparat negru la piele ci, din alte considerente…fiind iezuit)!

    Are grija in prezent de copiii din Africa, si are o fata tare cuvioasa!

    Am copiat link-ul in computer, dar nu-l gasesc – NEAM!

  2. A spus ca Antihristul va aparea la putin timp, dupa moartea sa (a Parintelui)!

    Scuze!

  3. Am gasit ce cautam: Pr.Elpidie si Pr.Nectarie! 🙂

  4. da am citit si eu despre parintele ELIPIDIE, dar multi sf. parinti au prorocit despre vremurile in care ne aflam
    Magda mai este ocarte care poate fi gasita la libraria sofia din bucuresti, si anume STARETI DESPRE VREMURILE DIN URMA,iar daca nu esti din bucuresti o poti comanda sa tio trimita prin posta, sau prin firma de curierat, merita sa o citesti

  5. @ Mihai!

    O am! Am citit-o!

    @ Fabiana

    Multumesc! 🙂

  6. Si cartea, dar si Pr.Elpidie (care e contemporan cu noi) intregesc peisajul apocaliptic!

    Ce-am observat eu, de catva timp:

    -timpul trece din ce in ce mai repede si nu-ti mai permiti sa arzi gazul de pomana;

    – apar oameni si situatii in viata ta, care-ti dau de gandit prin inpactul naucitor (uneori, voit nimicitor) exercitat asupra ta;

    – actionarea legilor duhovnicesti si asupra ta, si asupra celorlalti, luand inca de pe-aici – un fel de PLATA si RASPLATA!

  7. Între cei 8 ani de comă şi profeţie este o mare legătură.
    Dacă nu ar fi fost profeţia legată de sfârşitul acestui om, cei ultimi 8 ani de “viaţă” a lui Sharon, nu ar atrage (astăzi) atenţia nimănui.Şi spun astfel ptr. că cei 8 ani de “viaţă” nu au un curs natural.

    Lucrul acesta doreşte să se facă vizibil şi să atraga atenţia asupra lui.

    Este clar că din îngăduinţa lui Dumezeu sa întâmpat ce sa întântâmplat cu Sharon dar de ce astfel (şi dacă dacă aceasata fost o acţiune firească sau este şi cuparticiparea conştientă şi voită a ciuva).
    Între profeţia şi moartea ,aceasta este o legătură şi o taină. Sharon, a fost scos din activitate (şi din viaţa activă a lumii şi totuşi nu a murit decât după 8 ani). Profeţia şi moartea în astfel de condiţii, te obigă să te întrebi, ce legătură şi ce taină se ascunde aici.

  8. cel mai probabil aceasta “moarte” a fost sincronizata cu alte planuri pe care le vom vedea desfasurandu-se in viitorul apropiat;a fost deconectat de la aparatele care ii intretineau artificial functiile vitale la “momentul potrivit”. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne intareasca, ca tare imi este ca acest eveniment al mortii lui Ariel Sharon marcheaza schimbari importante la nivel international si care vor aduce multa durere peste lume.

  9. Interesant este ca a avut doua sotii, surori, evreice (Zimmermann) din Romania, mai exact din Brasov. Dupa ce prima sotie a decedat s-a casatorit cu sora ei mai mica.

  10. @nicolaie mirean,
    taina ne-a dezlegat-o Magda,amintidu-ne de Pr.Elpidie ,care ca si rabinul Itsak`Kaduri,au prevestit venirea ,iminenta, a Antihristului.Sharon,a mai “trait” inca 8 ani,cu voia lui Dumnezeu, pt. cei ce trebuiau sa se nasca ,inca,in Biserica noastra si pt.trezvia celor mai multi,care in biserica fiind,”dorm in opinci”.DOAMNE AJUTA.

  11. Pai la cum vad eu lucrurile Rabinul Yits’hak Kaduri a profetit de fatp despre antihrist!

  12. Yts`hak Kaduri-erata.

  13. @ eucred:

    Pai cam asta se si spune aici, nu?

  14. @admin
    Da, stiu, dar eu sincer speram/credeam ca “dl. antihrist” o sa mai intarzie nitel!
    Si profetiile ne spun ca totusi dupa razboiul care va urma va fi o perioada de liniste, cei drept nu foarte lunga, dar totusi!!!
    Sau, cel mai plauzibil, profetia se rafera la nasterea lui antihrist!!!????

  15. fratilor ma introduc si eu in discutie…si ridic o ipoteza,,,
    Si anume…”DACA ESTE TOTAL NEPLUZIBILA” si neverosimila asa-zisa profetie a acelui rabin de 108 ani?
    Dupa o alta profetie din lumea catolica actualul PAPA ar fi chiar ULTIMUL inante de aratarea celui care va fi potrivnic NUMELUI si BISERICII lui HRISTOS?
    Ca s-au apropiat vremurile…CA ESTE MAI TARZIU decat credem cum spunea Pr. SERAFIM Rose, asta nu contesta nimeni dar…
    DACA NU ESTE NICI O LEGATURA intre moartea lui Ariel Sharon si antichrist sau intre pontificatul actualului Papa si Antichrist…?
    Fiindca acolo unde NU ESTE ADEVARUL Ortodoxiei nu este NICI PROFETIE ADEVARATA!
    Eu NU CRED nici macar profetia de la Fatima, nu cred si nu pretuiesc nimic din APUSUL sau Orientul NeOrtodox. Nu primesc decat Sfaturile si indemnurile Bisericii celei Rasaritene SI cred ca Dumnezeu MAI POATE schimba si inca TINE IN HATURI si in fraie aratarea celui rau…caci INCA SUNT CRESTINI ADEVARATI pe pamant…in lumea Ortodoxa, chiar daca sunt putini!
    Iar daca am incepe sa ne rugam mai mult atunci S-AR INTARZIA si mai tare si APOSTAZIA generala care acumse petrece in proportii enorme in Occident dar s-ar intarzia si “momentul” aratarii in lume a celui rau…
    Personal nu am nici o neliniste sau tuburare….
    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  16. @eucred

    Din articolele postate AICI, arata ca timpurile sunt foaarte APROAPE:

    “Doar un lucru va voi spune: dupa ce noul papa va fi ales ca si conducator al bisericii catolice si mai apoi ca si conducator al panreligiei mondiale – deoarece profetul mincinos va fi conducator al pan-religiei (aceasta isi doresc mintile intunecate ale dusmanului si anume sa-l numeasca pe conducatorul bisericii catolice conducator al tuturor religiilor), atunci natura se va revolta, deja a inceput acest lucru. O serie de fenomene naturale si ne-naturale vor schimba fata pamantului. Veti vedea lucruri pe pamant si in cer care va vor uimi si veti spune: “e normal ce se intampla?” Veti vedea cum natura se va rascula, pamantul si cerul: cerul cu fenomene nemaintalnit si pamantul prin cataclisme distrugatoare, cutremure, furtuni nemaivazute si ciudate, furtuni cu grindina, veti vedea grindina cat mingiile de golf care va distruge totul. Natura insasi nu il va putea suporta pe profetul mincinos care, in numele asa-zisului “mantuitor” [Antihrist. n.n.], va aduce niste schimbari cumplite ce vor distruge multe suflete si le va trimite in iad.”

    ” Vor fi multi arhierei care vor deveni marionete ale profetului mincinos. Il vor urma, I se vor supune si vor transmite preotilor invataturile acestuia si preotii vor transmite mai departe credinciosilor. Foarte multi oameni se vor pierde. Mare schisma se va produce in Biserica noastra. Sa va amintiti ce va spun. Mare schisma se va produce. Va incepe din biserica catolica si apoi se va intinde peste tot, deoarece aceasta elita ii va convinge pe conducatorii nostri fie prin intermediul politicienilor, fie prin intermediul bancilor”

    “Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist. In zilele noastre se va intampla. Eu nu il voi vedea. Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos. Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea.”

    “Sa stiti ca in acele zile, deoarece Satana stie ca doar Sfintele Taine vor da oamenilor aceasta putere, Lucifer va interzice prin legea Impartasania. Vor fi Sinoade care vor decide modificari ale tuturor Sfintelor Taine. Deja s-a inceput acest lucru. Va veni vremea cand cei ce vor vorbi impotriva homosexualilor si a homosexualitatii va fi luptat si va fi persecutat. ”

    “Lucifer doreste sa faca un Guvern mondial si o religie mondiala, unind toate religiile intr-una. Vrea sa faca cea mai rea cu putinta forma de religie. Va lua chipul unei biserici care chipurile Il iubeste pe Mesia si, in numele iubirii, va uni toate bisericile, si pe cele pagane si pe cele pseudo-crestine si pe cei care nu cred in Dumnezeu.
    Cand veti vedea aceste lucruri sa fie spuse din gura unor oameni chipurile duhovnicesti, patriarhi, preoti sa stiti ca venirea lui Lucifer este aproape si mai ales este aproape ultima confruntare dintre diavol si Hristos. Cand veti vedea acestea, sa stiti ca au inceput a doua oara prigoana, patimile Domnului nostru. Pentru ca sa inceapa aceasta prigoana diavolul a pregatit terenul inrobind constiintele, natiunile, conducatorii statelor lumii, sa inrobeasca insasi supravietuirea oamenilor, care va fi in mainile lui. Cand un om nu are ce manca, ar face orice ca sa aiba putina mancare.”

    “Vor fi lasati sa ne distruga bisericile, sa violeze femei crestine, vor distruge satele crestine. Veti vedea in curand ca se vor intampla acestea. La inceput vor incepe in alta parte si apoi vor ajunge si la noi. Si din pacate, conducatorii nostri pe care i-am votat vor spune ca trebuie sa se faca moschei ca sa demonstram ca suntem toleranti (…) chiar si in Sfantul Munte se vor amesteca. Ii vor obliga pe aghioriti sa lase sa intre pe oricine. Veti vedea, vor cere sa intre pana si femei. Vor ajunge calugarii sa se gandeasca daca sa mai ramana sau nu in Muntele Athos.”

    Asa spunea Pr.Elpidie, Anul trecut, prin februarie!

  17. Legat de acest erou al Israelul sunt multe de spus.
    Da,este un erou al Israelului si al iudaismului.

    Poate fi un erou insa si pentru noi?

    Ariel Sharon,care este extrem de iubit de israelieni,pentru cine nu stie, a fost capul si organizatorul unor adevarate masacre in taberele de refugiati palestinieni,prin anii 80,daca nu ma inseala memoria.
    Au fost masacrati in jur de 3000 de barbate,femei si copii.

    Sharon a fost un sionist feroce si un criminal.

    Ariel Sharion avea interdictie de a intra in anumite state,tocmai pentru ca era considerat un criminal de razboi.

    Singurul lider israelian,sionist convins dar cu multa intelepciune,care a inteles problema palestinienilor si a invatat din greseli si a dorit o pace rezonabila si pentru evrei si pentru arabi,a fost Rabin.

    Un politician remarcabil,dar care a fost asasinat chiar de catre evrei.

    Imi pare rau pentru Israelul actual,un stat extremist,rasist,complet controlat de sionisti.
    Actualii lideri ai Israelului n-au nici o legatura cu pacea,crestinismul autentic si cu iubirea altor popoare.

  18. Tot ce am scris despre Sharon se poate verifica.

    Informatiile sunt publice,se cunosc de mult timp si nu pot fi tagaduite.

    Sper si-mi doresc ca Israelul sa-si creasca o noua generatie de lideri,care sa aiba cu adevarat cuvantul lui Dumnezeu in ei si conflictul etern dintre palestinieni si evrei sa fie solutionat intr-un mod echitabil pentru ambele parti.

  19. @Magda
    Adevarate observatiile tale.Se produce o despartire a apelor mai ales la nivelul familiei.Ispitele s-au inmultit,dar si caderile noastre.

  20. Frate Gheorghe!

    Trebuie sa ai NELINISTEA CEA BUNA, cum spunea Pr.Paisie Aghioritul!

    Adica o incordare spre cele duhovnicesti (daca n-ai avut-o) sau o indoita incordare (atentie) spre cele duhovnicesti…

    Stiu! Multa lume e ametita de cantitatea si calitatea informatiilor de tot felul! Acum ai senzatia ca o sa-l vezi pe Benga, acum crezi ca o sa mai ‘dureze’!

    De ce? Pentru ca potrivit unor profetii, nici macar razboiul cu turcii n-a venit, se ‘asteapta ‘ pacea de 30 de ani de dupa, refacerea Imperiului bizantin, iar aratarea lui Antihristi – dupa scufundarea Ciprului, samd…

    Insa! Se omite un lucru foaarte important: Dumnezeu lucreaza prin oameni si cu oameni! Sfarsitul sau taraganarea apropierii lui, sta/consta in comportamentul fast sau nefast fata de viata moral-spirituala, de constientizarea atarnarii de Dumnezeu, si – nu de oameni!

    Iar Dumnezeu va sfarsii cu lumea asta care ‘zace in cel rau’, cand nu va mai gasii motive de mantuire, de salvare a ei – de ea insasi si de cel rau!

    Am citit si recitit profetiile – TOATE!

    Sensul lor ascuns, este dat pe fata pentru cine are urechi de auzit si ochi de vazut, dar partea finala care ar intregii tabloul, nu se va descoperii decat DOAR in momentul imediat al desfasurarii evenimentelor!

    Tie – ca om – neramanandu-ti DECAT taria capatata in vremuri de pace, aducerea-aminte din cuvintele Sf.Scripturi si a altor scrieri sfinte care vor capacita organismul (in intregul lui) sa se impotriveasca raului, sa aiba curajul sa marturiseasca, sa se jertfeasca!

    Toate astea fac parte din pronia Lui Dumnezeu, ca nu te pierzi cu firea mai devreme decat e cazul (momentul), dar nici sa te lasi pe tanjeala, crezand intr-o pace lasa si o iubire mincinoasa….

  21. Interesant, desi in general sint sceptica apropo de profetii care tind sa se refere la o anumita perioada de timp oarecum bine delimitata. Cu atit mai mult cu cit aceste “profetii” sint legate de un personaj care dupa standarde normale ar fi declarat un criminal si un cauzator de genocid, iar dupa standarde crestine rabinul ar fi pur si simplu un vechi slujitor/vrajitor al diavolului. Probabil ca n-as fi dat mare atentie la dorintele profetice sau nu ale acestui individ daca, totusi, nu ar fi mult prea multe aspecte care arata ca noi chiar sintem in anticamera acestora. Sigur, nu de “profetia” unui ucenic al diavolului depinde venirea lui Antihrist. Ci, paradoxal(pentru unii),de noi astia care am dori sa fim de partea cealalta…desi nu prea ne iese dupa cum se vede.

    @Magda, da, observatiile tale apropo de precipitarea evenimentelor nu numai la nivel mondial dar si la nivel personal cu foarte mare impact si relevanta spirituala mi-a sarit in ochi.

  22. Va dati seama ce sminteala infricosatoare va fi ,daca ar s-ar implini ce a spus rabinul. Daca am inteles eu bine , antihristul tot iisus se va numi, si asta cu un sigur scop; ca sa-l imite pana in cele mai mici amanunte pe Mantuitorul nostru, pentru ca multi sa cada in confuzie,sa nu mai stie unde e stanga si unde e dreapta. Ati publicat candva o pictura a unui rus daca nu ma insel in care erau pictati Iisus si antihristul, si semanau foarte tare.Ma luat pe sira spinarii cand am vazut-o.Daca ar fi asa ,poate ne dam sama in sfarsit la cine se inchinau defapt toti schismaticii,incepand cu catolicii si terminand cu ultima secta asa zis crestina

  23. Pingback: SEMNE, ASTEPTARI SI ACTIUNI “APOCALIPTICE”: Icoanele care plang din Ucraina, “luna insangerata” din Vinerea Mare, “profetiile” islamice despre “MARELE MACEL” din Siria si intoarcerea “IMAMULUI MAHDI
  24. Pingback: Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015 | Cuvântul Ortodox
  25. “el consemnase identitatea lui Messia: Yahve [Yehoshua / Yeshua] , adică Iisus”

    Profetia Rabinului Ițak Kaduri se refera explicit la Iisus, nu la Antihrist, iar “Poporul” lui, la care face referire profetia, nu sunt evreii, ci crestinii autentici. Faptul ca evreii nu recunosc autenticitatea celor scrise de el pe biletelul deschis la un an dupa moartea sa spune multe!

    „În ceea ce privește abrevierea numelui lui Mesia:
    El va ridica pe poporul său și va dovedi că legea și cuvântul său sunt întemeiate. Aceasta am scris în luna milei.
    Yits’hak Kaduri“.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare