Diaconul ANDREI KURAEV concediat de la Academia Teologica din Moscova pentru CRITICILE ANTI-PUTIN si pentru acuzele legate de existenta unui LOBBY GAY din Biserica Rusa

4-01-2014 1 minut Sublinieri

kuraev3

Andrei Kuraev, un arhidiacon si blogger rus foarte cunoscut, a fost concediat de la Academia Teologica din Moscova pentru “activitatile sale provocatoare si scandaloase… din mass-media si de pe blogosfera”, conform comunicatului de presa al institutiei. 

Kuraev scrie frecvent pe blogul sau personal de le LiveJournal (http://diak-kuraev.livejournal.com/), expunandu-si viziunile sale personale asupra evenimentelor din actualitate, inclusiv asupra protestului anti-Kremlinian al grupului punk Pussy Riot si asupra unui scandal de hartuire sexuala din biserica. 

Desi Academia nu a specificat care anume comentarii ale lui Kuraev au atras mania Bisericii, a comunicat ca A.K. a ignorat modul in care afirmatiile sale publice se rasfrang asupra institutiei de invatamant si asupra bisericii.

Kuraev s-a plans ca decizia concedierii sale a fost pusa pe agenda Academiei si a fost supusa votului in absenta sa. 

“Decizia a fost luata nu rational, ci intr-o fervoare”, a scris Kuraev intr-o postare pe LiveJournal, afirmand canu-mi amintesc un caz similar in ultimii 300 de ani din istoria Academiei”. 

Kuraev a citicat modul in care biserica a gestionat un scandal recent din orasul Kazan, unde un cleric concediat pentru hartuiri sexuale asupra studentilor a fost reprimit imediat intr-o alta dioceza din Tver.

Kuraev a scris pe blogul sau ca incidentul “demonstreaza prezenta unui influent lobby gay in Biserica noastra.” 

Profesorul, care are un doctorat in stiinte filosofice si a predat la Academie din 2004, a dezbatut si motivatia din spatele protestului “rugaciunii punk” a grupului Pussy Riot din Moscova, anul trecut. 

Trei dintre membrele grupului au fost condamnate la doi ani de inchisoare; una dintre ele a fost eliberata conditionat, iar celelalte doua sub efectul unei amnistii prezidentiale recente.

Kuraev a numit un documentar despre Pussy Riot, realizat de un jurnalist pro-Kremlin, drept neadevarat, si a declarat, pentru ziarul liberal Novaya Gazeta, ca protestul ar fi putut fi inscenat de un oficial de top al orasului pentru a ridica sprijinul pentru presedintele Putin inaintea alegerilor. 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Ierarhi rusi, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Diaconul ANDREI KURAEV concediat de la Academia Teologica din Moscova pentru CRITICILE ANTI-PUTIN si pentru acuzele legate de existenta unui LOBBY GAY din Biserica Rusa

  1. Mda. Despre cadavrul impaiat al lui Lenin nu se sufla o vorba la rusi. Vreun duhovnic rus, vreun ierarh din Biserica Rusa, ceva? E hilar sa declari sfinti pe ultimii Romanovi si sa te inchini in continuare la cadavrul lui Lenin…!

  2. @Titus L,
    cine se inchina la cadavrul lui lenin??? despre ce tampenie vorbiti??
    hilar e ca adminii v-au lasat sa publicati blasfemia de comentariu, nu canonizarea sfintilor Romanov. asta, da e hilar! nu stiu cum aveti tupeul sa afirmati ca e hilar canonizarea lor, cand exista multe marturii despre sfintenia lor: a sfantului Ioan de KJronstadt, a sfintei Parascheva de la Diveevo (cunoscuta ccredinciosilor drept Paşa Sarovskaia), minunea icoanei Steluţa de la manastirea Poceaev, etc. si dvs. afirmati prosteste ca e hilar sa delcari sfinti pe ultimii Romanovi.
    (bineinteles ca adminii, dupa cat ii cunosc, o sa-mi blocheze acest comentariu. lor nu le-a placut niciodata limbajul direct, desi si ei folosesc un astfel de limbaj in comenatriile lor.)

  3. @Sorin:

    Nu, chiar nu avem DELOC acelasi limbaj. Iar Titus observa o contradictie, nu vorbea de rau pe Sfantul Nicolae si cei dimpreuna cu el.

  4. @Sorin: Va invit pe 21 ianuarie in Piata Rosie la Mausoleul lui Lenin ca sa vedeti cine se inchina la cadavrul sau impaiat.

  5. Si cine vine la cadavrul lui impaiat?vine cumva mitropolitul Ilarion ( Alfeev) ( cel de la Departamentul de Relatii Externe ) care a cerut ca stirvul sa fie mutat deorece tara nu merge din cauza lui ( http://www.pravmir.ru/mitropolit-ilarion-telo-lenina-dolzhno-byt-zaxoroneno/) ? Vine patriarhul Kiril ?Biserica Rusa e reprezentata de ierarhi si nu de imbecilii aia de nostalgici atei care stau pe la coada la cripta ; dupa cum Biserica Romana nu e reprezentata de ciudatii de la Ghencea care-l colinda pe Ceausescu , sau nu ? Tituse , limiteaza-te la a comenta la ceea ce stii cu certitudine , lasa speculatiile , foloseste si capul propriu inainte de a vorbi
    PS Kuraev se comporta ca un copil rizgiiat , dupa ce Mama Biserica l-a pedepsit ( drept sau nedrept – oricum nu pe dogmatica, cind era indreptatit sa faca valuri ) el vine si urla peste tot ce rea e Mama, o minjeste si o calomniaza ; asa faceau sfintii cind erau opriti de la slujire ( chiar si nedrept ) ; asa a facut Arsenie Boca , ce n-a slujit citiva ani , si altii? Poate il judec prea aspru , nu-mi place tipul , rautatile lui la adresa parintelui martir Daniil Sisoev il fac total antipatic . Are si niste merite misionare incontestabile , pentru inceputul anilor 90era bun , acum nu mai tine

  6. Pingback: Biserica Rusiei ar vrea organizarea unui REFERENDUM pentru interzicerea HOMOSEXUALITATII - Recomandari
  7. admini,

    Ba chiar avem acelasi limbaj, eu si dvs. Ce contradictie observa Titus???? Sa afirmi ca “E hilar sa declari sfinti pe ultimii Romanovi”, e o contradictie??? E O BLASFEMIE, dragi admini, aia e!! Hilar e sufletul lui plin de rea-credinta!
    Ce oameni! Aici se vede, dragi admini, cat de partizani sunteti! Si usor ipocriti, in sensul ca pe unii ii lasati sa improaste cu noroi sfintii, iar pe altii ii blocati daca nu va convine ceva la ei.

  8. @ Sorin:

    Omule draga, nu mai scoate din context. Daca Titus ar fi spus ceea ce ai inteles tu, fii sigur ca am fi reactionat sever. El vorbeste despre contradictia hilara (de fapt grotesca, infernala) intre a canoniza familia tarista UCISA DE BOLSEVICI si, totodata, de a-i tine inca la loc de mare cinste tocmai pe CRIMINALII acelora! Nu te mai arunca plin de patima cu acuzatii aiurea.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare