Sinodul Bisericii Greciei condamna FORMELE ”ALTERNATIVE” DE CONVIETUIRE SI PARTENERIATELE GAY

19-12-2013 42 secunde Sublinieri

synodos

Sfantul Sinod al Bisericii Greciei a facut apel la popor pentru pastrarea coeziunii familiei prin urmarea principiilor crestine. Intr-o proclamatie recenta, Sfantul Sinod a afirmat clar ca formele moderne de familie – monoparentala, bazata doar pe casatorie civila, acord de coabitare [parteneriate civile] si asa-zisele cupluri homosexuale – ”deviaza” de la institutia sfanta a casatoriei. 

In proclamatie, Sinodul subliniaza ca ”prin acordul de coabitare [parteneriate civile] institutia casatoriei este degradata, de vreme ce familia nu mai este sfanta pentru crestini. Mai mult, coabitarea este impotriva cuvantului lui Dumnezeu.”

Intr-o atitudine surprinzatoare (?), Biserica Greaca si-a exprimat obiectiile fata de aceste forme de familie reamintind societatii grecesti, in intregul sau, de cuvantul lui Dumnezeu, mai degraba decat sa foloseasca un limbaj inflamant cum ar fi amenintarile cu “excomunicarea”.

Conform proclamatiei, “cea mai mare problema a casatoriei, astazi, nu este slabirea legaturilor dintre membrii sai, ci pierderea directiei, a sensului, a orientarii catre Imparatia lui Dumnezeu”

Declaratia continua prin a arata ca “numai prin institutia familiei isi pot recastiga crestinii constiinta lor religioasa pierduta.”

Mai departe, Biserica Greciei s-a referit in mod special la ce a facut pentru a sprijini institutia familiei, atat in termeni financiari cat si teologici, subliniind, totodata, ca Sfantul Sinod este si impotriva casatoriei cuplurilor ce au religii diferite. 

Traducere razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi greci, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Sinodul Bisericii Greciei condamna FORMELE ”ALTERNATIVE” DE CONVIETUIRE SI PARTENERIATELE GAY

  1. SI Sinodul BOR ar trebui sa dea un comunicat asemanator.

  2. Pingback: Pastorala de Craciun a Bisericii Greciei: DESPRE CADERILE FAMILIEI CONTEMPORANE – CASATORIA CIVILA, CONCUBINAJUL LIBER, “CASATORIILE” HOMOSEXUALE – SI REMEDIILE DUHOVNICESTI - Recomandari
  3. Pingback: PARTENERIATUL CIVIL INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX – respins de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor/ LUNACEK = HUXLEY + ORWELL/ Site pro-familie dedicat problematicii PARTENERIATELOR CIVILE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare