MIZERABILUL ATAC al premierului Ponta la adresa parintelui Vasile Laiu si a REZISTENTEI PREOTILOR din Vaslui/ Contra-ofensiva corporatiilor americane: un LOBBYST afirma ca ”N-AR FI O SURPRIZA” CA RUSIA SA FIE IN SPATELE PROTESTELOR ANTI-FRACKING

11-11-2013 12 minute Sublinieri

CHEVRON A DAT IN JUDECATA FERMIERII POLONEZI CARE I-AU BLOCAT OPERATIUNILE

radu-tudor-victor-ponta

Captura Antena 3, Punctul de intalnire, 10 nov. 2013

Premierul Victor Ponta  a fost invitatul lui Radu Tudor, duminică seară, la emisiunea “Punctul de Întâlnire”. Premierul a vorbit despre problema exploatării gazelor de şist, dar și despre proiectul de la Roșia Montană. Referitor la gazele de șist, premierul a declarat că oamenii trebuie să fie informați, pentru a nu mai fi manipulați nici de un preot, dar nici de un ONG. Despre Roșia Montană, Ponta  a declarat că l-a afectat lipsa de solidaritate a lui Crin Antonescu.

Referitor la gazele de șist,  premierul  a declarat,că “aici avem clar de ales: importăm mai multe gaze sau încerăm să  le producem noi;

2. Condiții de mediu le respectăm, deocamdată nu se pune problema de fracturare hidraulică;

3. Ați văzut, zilele trecute, Chevron a semnat cu Ucraina un contract de 10 miliarde pentru exploatarea gazelor de șist. Deci noi nu vrem la noi, dar se face peste graniță;

4. Sunt foarte hotărât, nu doar Chevronul, sunt și alte companii care explorează pentru gazele de șist. Sunt foarte hotărât că continuăm să informăm oamenii, să nu-i lăsăm să fie manipulați nici de un preot care vrea să-i facă Chevron-ul biserică, nici de un ONG care se duce întotdeuna peste graniță să afle ce să mai zică despre gazele de șist, să informăm de fiecare dată, să fim foarte atenți că se respectă toate măsurile de protecția a mediului, să fim foarte atenți asupra faptului că niciun metru cub de gaz, fie din Marea Neagră, fie din Moldova nu se vinde în altă parte decât în România, pe bursa gazelor din România. Nu pleacă nimeni cu gazele din România, să fie foarte clar”, a declarat Victor Ponta.

În acest moment, nu există un preț al pieții. Gazprom  vinde la un preț în România, la un alt preț în Bulgaria, la alt preț în Germania. E o companie privată din afara Uniunii Europene, nu se supune regulilor UE.

Roșia Montană; Am luat bomba de sub masă și am pus-o pe masa Parlamentului

“Roșia Montană este o altă problemă”, a continuat premierul Victor Ponta. “Există un proiect care de 14 ani stă prin niște sertare la diverse guverne, cred că din 1999. Eu am făcut un lucru care m-a și afectat. Eu am luat bomba de sub masă și am pus-o pe masa Parlamentului, moment în care s-au văzut multe lucruri. Și problemele din contract, e prima dată când oamenii au văzut licența, au văzut datele, au văzut ceea ce s-a negociat, unela s-au negociat bine, altele prost. Este prima dată când s-a aflat adevărul”, a mai continuat Ponta.

 ”În al doilea rând, când o parte din dezinformări s-au înlăturart. Statul român ia 67 la sută  din banii de acolo. Prin lege, are drept de preemțiune BNR sau Guvernul României, dar trebuie să-l plătească. România nu face proiectul pentru că nu are 2 miliarde de euro să investească.

M-a deranjat lipsa de solidaritate a lui Crin Antonescu

Aici s-au văzut și niște lucruri politice, aici trebuie să recunosc că m-a afectat lipsa de solidaritate a lui Crin pentru că era un subiect pe care îl discutasem de foarte multe ori și  la care nu am cerut Crin hai să votăm legea. I-am spus doar, hai s-o punem în Parlament pentru ca oamenii să afle adevărul și să vină cei pro sau contra. Am văzut mai departe cum s-a încercat deturnarea acestor proteste. În fiecare zi citeam presa domnului Băsescu,  către protestatari. Duceți-vă să protestați contra lui Ponta, să fie dat jos Ponta. Până la urmă protestatarii au fost mai deștepți decât ziariștii domnului Băsescu că s-au dus tot la Cotroceni pentru că știau cine era marele susținător din ultimii 7-10 ani.

Nu mă deranjează ideea că proiectul va fi respins de Parlament, mă deranjează ideea, și o să mă lupt cu ea, a faptului că în România nu facem proiecte economice de teama că o să cadă drobul de sare. Eu atâta vreau, să ajungem la concluzia următoare: nu există nu de principiu la exploatări miniere, la proiecte economice, uite Finlanda și Suedia, țări foarte verzi explorează cu cianuri. Deci să nu existe un nu de principiu, ci să existe două nuuri: Nu până când nu sunt sigur de mediu și nu până când nu sunt sigur cât câștigă statul român. Dar să spui nu, și cu asta basta cu asta nu sunt de acord. Este singura șansă a noastră de dezvoltare dacă vrem să avem școli mai bune, spitale mai bune.

Nota noastra:

Daca exista cineva care are toate datele sa il atinga sau chiar sa il depaseasca pe Basescu in materie de prostire pe fata, manipulare grosiera si scuipat intre ochi cetateanul roman, acela e Victor Ponta.

Pe tema gazelor de sist premierul a preluat o mizerie marca Evenimentul Zilei (caci in aceasta privinta sunt toti, de la Basescu la Ponta, via EvZ, B1Tv, Antenele, la fel), conform careia opozitia Bisericii fata de fracturarea hidraulica ar fi cauzata de interese meschin-financiare.

Am spus atunci si o repetam: aceasta manipulare este pentru prosti. In primul rand, ca daca se reducea la asta problema, si Chevron si guvernul ar fi sarit cu banul pe masa demult, asa cum au aratat ca o fac, de altfel, in alte ocazii. Ponta ar fi fost primul care ar fi cotizat la ridicarea unei biserici, daca asta ar fi vrut protopopul Vasile Laiu.

In al doilea rand, Ponta deplaseaza discutia de la adevaratele probleme la cele false: scoate in evidenta gazele de sist si necesitatea producerii lor interne.

Insa:

– opozitia nu este fata de gazele de sist per se, ci este fata de tehnica de exploatare, care, asa cum a afirmat si Chevron, va fi folosita si in cadrul etapei de explorare. Opozitia parintelui Vasile Laiu, asa cum se poate verifica public, este fata de fracturarea hidraulica, despre care chiar specialistii angajati de Chevron afirma ca e periculoasa! Prin urmare, primul manipulator al tarii este insusi premierul. Si faptul ca prefera niste minciuni jenante, de doi bani, care pot fi demontate foarte usor, arata ca e ceva foarte putred la mijloc si ca NIMIC din ce spune nu e real.

– daca le vom exploata in actualul aranjament, nu se cheama ca vor fi productia NOASTRA, ci, efectiv, ele vor fi productia CHEVRON. Romania este doar teren de exploatare, nu este producator de gaze de sist. Avantajul este nul, in acesti termeni, iar redeventa, minuscula.

– se observa si preluarea manipularii cu Rusia, sugerata de premier cu privire la ONG-uri. Pentru ca nu exista, de fapt, informare, ci doar manipulare, si strategia premierului este clasica: hotul striga hotii. Biserica se opune pentru ca vrea bani, ONG-urile ca sunt agenti rusi. Nu, domnule premier, realitatea e mai simpla: ati vandut resursele unei corporatii si v-ati angajat comis-voiajorul ei. Ati facut o afacere atat de proasta incat, ca sa o vindeti poporului, recurgeti la cele mai jenante si penibile manipulari. Si totul pentru ca lipsesc lucruri elementare, cum ar fi un studiu de impact independent, asa cum s-a discutat in Parlamentul European (deci nu la Moscova)! 

Ca “informarea” facuta de autoritati e o propaganda corporatista a fost demonstrat de aceeasi hulita rezistenta de la Barlad – a se vedea mai jos. 

Republicanul John Engler, presedintele Business Roundtable (BRT) – asociatia managerilor celor mai puternice corporatii americane – si fost guvernator al statului american Michigan, a sugerat, invitat in emisiunea “Dupa 20 de ani” difuzata de ProTV, ca in spatele protestelor impotriva gazelor de sist s-ar putea afla interese din Rusia, adaugand ca e doar o opinie, fara a detine dovezi in aceasta directie, informeaza Mediafax.

“Unii nu accepta concurenta din alte surse. Poate fi ridicata si aceasta problema. Nu cred ca ar fi o surpriza sa aflam ca protestul poate fi finantat de Rusia, care are interese legate de resursele din Romania. Dar, acestea fiind spuse, exista mai multe interese economice. (…) Nu stiu asta. Doar sugeram ca... Si noi avem proteste legate de protectia mediului. Nu stiu daca oamenii au fost platiti sau nu de catre cineva. Dar informatiile de la care au pornit nu sunt intotdeauna fundamentate pe date stiintifice”, a declarat John Engler.

Republicanul a admis ca in societati deschise astfel de proteste sunt permise, fiind de parere ca provocarea este, daca te afli de cealalta parte a baricadei, sa explici cu atentie si cu multe detalii de ce crezi ca este o decizie potrivita. In opinia lui, provocarea este ca oamenii sa inteleaga care este baza protestelor lor, daca se bazeaza pe date stiintifice sau daca la mijloc sunt interesele concurentei.

Cat priveste Statele Unite, Engler sustine ca SUA pot atinge un nivel maxim de independenta energetica datorita exploatarii gazelor de sist. In ce priveste influenta Rusiei, presedintele BRT crede ca “toata lumea este de acord ca unele tari, precum Romania, au fost trase inapoi considerabil de influenta semnificativa a Rusiei”.

Subiectul gazelor de sist a fost unul dintre cele abordate in emisiunea “Dupa 20 de ani”, John Engler fiind de parere ca interesul Romaniei in domeniul gazelor de sist ar trebui sa ia in considerare avantajul competitiv in ceea ce priveste pretul energiei.

“Si in SUA au fost dezbateri asupra exploatarii gazelor de sist si despre modalitatile de refacere a mediului. Datele stiintifice sunt favorabile. E un sistem sigur, daca este aplicat asa cum trebuie”, crede el, motivand ca operatiunile se desfasoara la mare adancime.

Presedintele BRT este de parere ca astfel nu este amenintata panza freatica si ca “riscul de afectare a mediului nu este mare”.

Pe de alta parte, el a admis ca mai multe state americane, intre care New York, interzic explorarea gazelor de sist. “Nu toate statele americane sustin explorarea gazelor de sist”, fostul senator precizand ca, in timp ce Pennsylvania si Ohio “promoveaza agresiv folosirea gazelor de sist”, statul New York interzice explorarea gazelor de sist.

“Aceasta dezbatere nu are loc doar in Romania. In fata Casei Albe, oamenii au protestat impotriva constructiei unei conducte. Se temeau de impactul asupra mediului. Sunt mai multe state, spre exemplu New York, care interzic explorarea gazelor de sist. Statele vecine, Pennsylvania si Ohio, promoveaza agresiv folosirea gazelor de sist. Diversi oameni ajung la concluzii diferite. Eu, de exemplu, sunt de partea celor care spun ca e o investitie buna si o decizie inteleapta”, a declarat John Engler.

De precizat ca Business Roundtable (BRT) este o asociatie a executivilor celor mai importante companii americane, intre care Motorola, IBM, ExxonMobil si Chevron, cu venituri anuale de 7,4 trilioane de dolari si peste 16 milioane de angajati. Peste 30 dintre companiile menbere ale BRT au o prezenta semnificativa in Romania.

Sectorul energetic este considerat unul care a atras deja investitii americane importante in Romania, arata Mediafax.

“Stiu ca sunt companii mari, ca Exxon Mobile sau Chevron, care au activitati atat offshore, cat si onshore. Dar cred ca Romania are niste avantaje energetice pe care alte tari nu le au”, a spus presedintele BRT.

Din discutiile la care a participat a reiesit ca nu exista motive pentru care investitiile americane sa nu creasca in Romania, dand ca exemplu sectorul telecomunicatiilor si dezvaluind ca a purtat o “discutie foarte interesanta” cu ministrul de resort. Un alt domeniu de interes pentru intreprinzatorii americani este cel forestier, unde Romania are “resurse extraordinare”. Dezvoltarea turismului sau sectorul bancar reprezinta alte oportunitati de investitii.

“Romania se confrunta cu aceeasi provocare. Trebuie sa arate ca e cea mai buna din regiune, pentru ca investitorii care vor sa intre in aceasta regiune sa aleaga Romania. In fiecare dintre aceste zone au existat discutii legate de finantare. De exemplu, transportul energiei electrice. Nu doar productia ei, ci si transportul. Daca investitiile pot fi recuperate intr-o perioada mai lunga de timp. S-a discutat mult despre asta, dar si despre sectorul bancar”, a dezvaluit fostul guvernator de Michigan.

El a mai mentionat ca a stat de vorba cu prim-ministrul despre proiecte din domeniul transporturilor. “Mi-a povestit despre cateva proiecte care au intarziat multi ani. Unele dintre ele au fost redeschise si chiar terminate”, a relatat fostul guvernator al statului Michigan. […]

Publicatia “Gazele de sist”, care se doreste un material de informare corectã a populatiei si, în consecintã, de sãptãmâni bune zace pe holurile Primãriei Bârlad, a fost, ieri, desfiintatã de specialisti si nu numai. Membrii Grupului de Initiativã al Societãtii Civile (GISC) Bârlad au adus dovezi clare cã informatiile publicate în ziarul în cauzã sunt “minciuni spuse cu scopul de a manipula si au prezentat, în sustinerea afirmatiilor lor, un document însusit de Camera Reprezentantilor din Camera Reprezentantilor din SUA. Pe de altã parte, si reprezentantii PP-DD Bârlad, care au “descoperit” ziarul în cauzã, au criticat în termeni duri o astfel de “campanie de informare”.

Primii care, ieri, au iesit public cu argumente în scopul demontãrii informatiilor prezentate în ziarul “Gazele de sist” au fost membrii GISC Bârlad.Acestia au convocat o conferintã de presã în care au combãtut pe larg fiecare paragraf din publicatie. Prima persoanã care a analizat ziarul a fost ing. Violeta Cozar, care, în acelasi stil politicos cu care a obisnuit, si-a sintetizat opinia.

Ni se spune cã avem, când de fapt nu avem legislatie în domeniul extractiei gazelor din sist. Si chiar ei recunosc! Ceea ce nu întelegem este de ce anume ne grãbim atât de tare si mai ales cine si cu ce scop îsi doreste atât de mult sã începe aceaste foraje, acum. Noi nu avem nimic cu nimeni, asa cum am fost acuzati, suntem doar împotriva unui proces tehnologic extrem de nociv. Atât! Grupul nostru este format din douã categorii de persoane, respectiv îndârjite si rationale, însã fiecare luptã din suflet si pentru suflet. Fenomenul Pungesti nu l-am fi dorit câtusi de putin a fi un fenomen, însã lumea de acolo a fãcut exact ce a simtit, în ciuda a ceea ce unele televiziuni mincinoase au transmis cã s-ar fi întâmplat la fata locului. Nu vrem, asadar, decât sã fim lãsati sã ne exprimãm, sã ne facem treaba pânã când nu vom mai putea. Amenin- tãrile voalate si chiar cele exprimate pe fatã, care ne sunt transmise de oamenii politici care pânã mai ieri ne erau alãturi nu ne sperie câtusi de putin. Vrem desecretizare contractului, mai ales cã Chevron este de acord cu acest lucru. Politicienii români de ce nu vor si de ce voteazã cum li se ordonã, nu conform constiintei lor?”, a spus Cozar.

Când a venit rândul geologului Gabriel Sava si a inginerului Ovidiu Titon, toate informatiile din ziarul cu pricina au “sãrit în aer”. Pe rând, cei doi au demontat cuvânt cu cuvânt toate informatiile din publicatie, însã de departe cea mai sugestivã analizã a fost reflectatã de o simplã întrebare: de ce o publicatie finantatã din bani publici nu prezintã decât perimetrele concesionate de Chevron, în conditiile în care pe site-ul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) este fãcutã publicã harta cu toti ceilalti concesionari interesati de gazele din sist?

“Mi s-a dat recent replica, într-o emisiune televizatã, din partea unei persoane fãrã niciun pic de experientã în domeniu. Spre deosebire de persoana în cauzã, eu pot spune cã am lucrat ani la rând în domeniul extractiei gazelor si petrolului si încã mai lucrez în domeniul forajelor. E bine, spun eu, sã ne vedem fiecare de bucãtica noastrã si sã nu ne mai dãm specialisti în domenii despre care pânã acum un an si jumãtate, maxim doi, nici nu auzisem. Am aici un raport al Camerei Reprezentantilor din SUA, care spune foarte clar: substantele introduse în sol sunt foarte nocive pentru mediu si mai ales pentru viata oamenilor. Spun cei de la ANRM cã se foloseste doar 0,5% substante chimice în lichidul de foraj. Însã pentru o singurã sondã e nevoie de o cantitate uriasã de apã, de zeci de mii de tone, dupã cum tot ei spun. Vã dati seama cã acest procent se traduce într-o cantitate de ordinul tonelor de substante chimice. Minciunile continuã pe fiecare paginã, în fiecare paragraf, însã edificatoare este urmãtoarea frazã: “Este nevoie de experimete speciale pentru gazele din sist, întrucât în România nu a fost foratã niciodatã vreo sondã pentru astfel de gaze”. Adicã facem experimente pe români fãrã a avea legislatie si fãrã a tine cont de consecinte. Prin urmare, tot ziarul nu este decât o manipulare ieftinã”, a spus Sava.

Inginerul Tiron a dat si el un exemplu de “minciunã ministerialã”, când a pus fatã în fatã informatiile din ziar, potrivit cãrora exploararea si exploatare nu ar crea cutremure, si declaratia ministrului energiei, Constantin Nitã.

Domnul ministru, abia întors din Statele Unite, unde a vizitat printre altele si sonde ale Chevron, a declarat cã din sute de sonde câte erau în zona pe care a vizitat-o, doar la 24 au fost probleme. În acelasi timp, Agentia minte afirmând cã nu s-a consemnat niciodatã vreo problemã la vreo sondã de gaze din sist. Acelasi ministru a spus si cã nu existã în România legislatie în acest domeniu, ceea ce este corect, însã minciunile marca ANRM continuã si afirmã cã acest tip de exploatare este reglementat de Legea petrolului. Si, fiindã veni vorba despre aceastã lege, vreau sã vã spun cã acolo scrie clar cã orice sondã are obligatia de a face si exploatare, chiar dacã este vorba de o sondã de probã, adicã de explorare. Culmea este cã interesele meschine ale ANRM sunt dezvãluit la articolul 94 din aceeasi lege, unde scrie negru pe alb cã taxele si tarifele percepute pentru eliberarea de licente de explorare/exploatare sunt destinate în procent de 20% angajatilor pentru stimulente si alte beneficii materiale. Deci singur scop al ANRM este sã dea licente pentru a supravietui, fãrã a tine cont în ce conditii”, a declarat Ovidiu Titon.

În final, membrii GISC au anuntat cã de câteva zile au printre ei doi noi membri, în persoana profesorilor Dumitru Mihalache si Ion Grãdinaru, de la prestigiosul Colegiu National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad. […]

Gabriel Milan Sava – expert tehnic geolog şi doctor în geologie:
– Gazele de şist sunt gaze neconvenţionale care, atenţie, nu apar nici măcar în legea 238/2004, Legea Petrolului.
– Deci ele nici nu există în legislaţie.
– Haideţi în primul rând să le explorăm şi să le exploatăm în condiţii legale !

[TC 05:09]
Gabriel Milan Sava – expert tehnic geolog şi doctor în geologie:
– Aceste resurse care sunt ale statului, sunt de fapt ale poporului.
– Ale poporului, ale statului şi, în realitate, de aceste bogăţii se bucură foarte mult cei de la ANRM prin HG 2075/2004, care în articolul 94 spune aşa: “Taxele şi tarifele calculate şi percepute de ANRM constituie venituri la Bugetul de Stat, cu excepţia unei cote de până la 20%, destinate acordării de stimulente personalului ANRM”.
– E interesant, vedeţi, deja 20% din ceea ce se vinde aparţine unui grup de interese, care reprezintă, în cazul de faţă ANRM-ul.
– Chiar dacă ANRM este instituţie de stat, 20% nu se duc la Bugetul de Stat ci rămân la ANRM.

[…]

Moderator:
– Există riscuri în exploatarea gazelor de şist, din punctul dvs. de vedere ?
Dumitru Buzatu, preşedinte CJ Vaslui:
– Dar în exploatarea resurselor petroliere există riscuri ? Dvs sunteţi geolog, şi ca geolog trebuie să răspundeţi.
Gabriel Milan Sava – expert tehnic geolog şi doctor în geologie:
– Da, vă răspund: şi în exploatarea surselor de petrol şi gaze convenţionale sunt riscuri, au sărit în aer sonde.

Dar vă spun că pentru gazele de şist, care se exploatează în cu totul alte condiţii, la adâncimi de 2-3 ori mai mari, cu presiuni mult mai mari, cu substanţe chimice care se introduc şi care prin flowback-ul pe care-l creează se întorc înapoi, condiţiile sunt diferite, asta încercam să vă spun şi văd că nu aţi înţeles.

– Condiţiile sunt diferite şi acele condiţii diferite nu cred că s-au luat în calcul, mai ales pe seama faptului că raportul de mediu întocmit nu a fost un studiu de impact de mediu.

– Iar firma care a făcut acest raport de impact de mediu nu are expertiza necesară întrucât în România nu s-au făcut exploatări de gaze de şist !

[…]

Giantul energetic american Chevron a anuntat ca a intentat un proces civil protestatarilor din Polonia care au impiedicat angajatii companiei sa ajunga in perimetrul unde intentioneaza sa intaleze sondele pentru explorarea gazelor de sist, transmite Reuters.

Localnicii au ocupat zona din apropierea satului Zurawlow, aflat la circa 260 km sud-est de capitala Poloniei, atunci cand antreprenorii au incercat sa instaleze un gard. Chevron a precizat ca a depus plangere pe motiv ca protestatarii au incalcat dreptul legal de acces in una dintre cele patru zone luate in concesiune de companie pentru explorarea gazelor de sist.

“Respectam drepturile persoanelor de a-si exprima opiniile, insa ar trebui sa o faca in limitele legii. Credem ca punctele de vedere exprimate de catre un grup mic de oameni nu reflecta punctul de vedere al majoritatii locuitorilor” din regiune, a precizat Chevron intr-o declaratie de presa. Protestatarii sustin ca Chevron nu a consultat in mod corespunzator localnicii si ca actiunile de foraj vor avea repercusiuni asupra mediului.

Gigantul american a raspuns afirmand ca se angajeaza sa opereze intr-o maniera sigura si responsabila si ca aduce beneficii comunitatilor in care opereaza . Reuters aminteste ca Chevron a fost nevoit sa isi suspende activitatile de explorarae a gazelor de sist si in Romania dupa ce localnicii din Pungesti  (Vaslui) au blocat accesul catre zona unde Chevron ar urma sa amplaseze o sonda de explorare a gazelor de sist.

Polonia rezistenta taranilor contra Chevron - foto Oana Moisil

*

 

 

*


Categorii

1. DIVERSE, Corporatism, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Gazele de sist, Opinii, analize, PUNGESTI, ROSIA MONTANA, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “MIZERABILUL ATAC al premierului Ponta la adresa parintelui Vasile Laiu si a REZISTENTEI PREOTILOR din Vaslui/ Contra-ofensiva corporatiilor americane: un LOBBYST afirma ca ”N-AR FI O SURPRIZA” CA RUSIA SA FIE IN SPATELE PROTESTELOR ANTI-FRACKING

  1. Ponta privatizeaza si portul Constanta, mai nou. Probabil cu apa de mare cu tot.

  2. Nu cred sa se mai poata spala de imaginea pe care si-a facut-o prin cele afirmate. Se foloseste nonsalant de rangul sau tocmai pt a otravi, arogandu-si credibilitatea celui ce stie mai bine. Ce-i drept, ar fi trebuit sa si spuna ceea ce stie cu adevarat. Insa dovedeste rea-vointa crasa. Nu merita sa fie sef de cabinet. Nu prea merita sa se numeasca roman, darmite conducator. Nu pare sa existe cineva care sa-l inlocuiasca cu brio, dar nici nu-i demn de postul pe care-l ocupa.

  3. In privinta parintelui Laiu, Ponta calomniaza si stie ca face o infractiune, dar cui ii mai pasa de asa infractiuni ”minore”!
    Sa-l vorbesti de rau pe semenul tau desi stii bine ca afirmatia e mincinoasa e un lucru tare murdar, si cred ca a invatat asta de la gradinitia, desi… nu pare sa aiba nici un fel de repere morale acest individ, e ca o masca fara continut, ca o clona umana fara suflet. Oare el chiar crede in ceea ce afirma sau e platit la numarul de cuvinte deversate?

  4. Pingback: CHEVRON a inceput (DEZ)INFORMAREA din poarta in poarta la PUNGESTI. Localnica: ”Ne-au spus numai lucruri frumoase, dar nu ne-au convins. VREM SA NE LASE ASA CUM SUNTEM” - Recomandari
  5. sa ne rugam Maicii Domnului sa ocroteasca Romania !

    Cinste Bisericii noastre si Cinste tuturor Pastorilor nostri care lupta lupta cea buna !

    sa avem incredintarea ca “Unii se laudă cu căruţele lor, altii cu căii lor, iar noi ne lăudăm cu Numele Domnului Dumnezeului nostru. Aceştia s-au împiedicat şi au căzut, iar noi ne-am sculat şi ne-am îndreptat.”(Psalmul 19)

    acestea sa le facem din toate puterile noastre : sa avem frica sfanta de Dumnezeu si sa implinim poruncile Lui
    DUMNEZEU NU NE VA LASA !

    “Iar mila Domnului din veac şi până în veac, spre cei ce se tem de Dânsul; şi dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce păzesc aşezământul de lege al Lui şi îşi aduc aminte de poruncile Lui, ca să le facă pe ele.” (Psalmul 102)

  6. Pingback: CHEVRON a oprit campania de ”informare” din PUNGESTI in urma PROTESTELOR locanicilor/ TRIBUNALUL VASLUI ADMITE LEGALITATEA UNEI INTERDICTII LOCALE A FRACTURARII HIDRAULICE [documente]/ Exploatarea gazelor de sist – SABOTAJ AL INTERESULUI NATIONA
  7. Pingback: EFECTELE DESCENTRALIZARII ASUPRA REZISTENTELOR LOCALE ANTI-FRACTURARE HIDRAULICA: comunitatile sunt lasate la discretia liderilor judeteni - Recomandari
  8. Pingback: PONTA “CHEVRONICUL” gratulat de Mitropolitul Andrei cu “CRUCEA TRANSILVANA” - Recomandari
  9. Pingback: A INCEPUT CHEVRONIADA, IN FRUNTE CU BASESCU SI PONTA. La “indicatiile pretioase” ale fostului Ambasador SUA Gitenstein a inceput reprezentatia teatrala: CORPORATIILE AMERICANE SUNT PRIETENOASE CU “COMUNITATILE” SI VOR ANGAJA “
  10. Pingback: VREMURILE LISTELOR NEGRE S-AU INTORS. Propaganda deraiata a euroatlantistilor: CINE NU E CU VESTUL, E CU RUSIA LUI PUTIN SI E TRADATOR! - Recomandari
  11. Pingback: Cum a ajuns Ponta promotorul “NATIONALISMULUI EXTREM”/ BOR somata sa nu sa nu faca “greseala fatala”/ ORTODOCSII – vinovatii de serviciu - Recomandari
  12. Pingback: EXCLUSIV: ORDINUL DE INSTITUIRE A “ZONEI SPECIALE DE SIGURANTA” DE LA PUNGESTI. Ce sta la baza celei mai importante restrangeri a drepturilor fundamentale din istoria recenta a Romaniei? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare