Mai multe ONG-uri crestine vor da in judecata MINISTERUL EDUCATIEI daca nu va stopa celebrarea HALLOWEEN-ului in scoli/ CAMPANIE ANTICRESTINA IN MEDIA PE TEMA “GRADINITELOR TANACU”

1-11-2013 6 minute Sublinieri

halloween

Aproape 30 de ONG-uri cer Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru oprirea manifestărilor organizate în şcoli cu ocazia “sărbătorii sataniste” Halloween, pe motiv că acestea ar leza sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, ameninţând să dea în judecată instituţia în caz contrar.

Într-un comunicat de presă intitulat “Halloween-ul este satanism promovat de Ministerul Educaţiei Naţionale”, Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, constituită din ONG-uri “ce au ca scop promovarea valorilor tradiţionale ale poporului român“, transmite că “a luat act cu profundă îngrijorare de perpetuarea în sistemul educaţional românesc a unei aşa zise sărbători care exaltă frica, întunericul şi moartea”.

“Şi în acest an, la fel ca în anii precedenţi, în numeroase instituţii de învăţământ, atât şcoli, cât şi grădiniţe, profesorii, învăţătorii şi educatorii au derulat şi continuă să desfăşoare activităţi prin care îşi propun să generalizeze această campanie de reeducare a elevilor români, în spirit păgân, cu accente malefice, se arată în comunicat, ONG-urile semnatare considerând că, prin manifestările de Halloween, “conştient sau nu, cu concursul cadrelor didactice, elevii români sunt implicaţi în lumea vrăjitoriei şi a satanismului”.

De asemenea, reprezentanţii coaliţiei mai spun că acest fenomen a căpătat o largă răspândire în sistemul de învăţământ “cu generosul concurs al Ministerului Educaţiei Naţionale” şi “contrar prevederilor Constituţei României şi Legii Educaţiei Naţionale care statuează că printre principiile care guvernează învăţământul se numără «principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român», «principiul centrării educaţiei pe beneficiarii acesteia», «principiul fundamentării deciziilor pe dialog şi consultare» ş.a.”.

Coaliţia atrage atenţia că, deşi în ultimii ani numeroase organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra acestui fenomen, trimiţând memorii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi solicitând luarea unor măsuri în vederea scoaterii din sistemul de învăţământ a acestei manifestări, până în acest moment, la nivelul MEN şi al inspectoratelor şcolare judeţene, nu a fost luată nicio măsură, “ba mai mult ministerul continuă să o gireze”.

ONG-urile mai semnalează că, de la an la an, exigenţele cresc, astfel că “membrii corpului didactic îi obligă pe părinţi la eforturi financiare suplimentare pentru ca Halloween-ul să fie oficiat cu succes”.

Coaliţia invită “toţi părinţii responsabili din România” să boicoteze serbările organizate de instituţiile de învăţământ cu ocazia Halloween-ului şi să semnaleze organizaţiilor semnatare “eventualele consecinţe negative pe care le va atrage neparticiparea copiilor la aceste evenimente”.

De asemenea, părinţilor le este recomandat să doneze banii pe care i-ar fi cheltuit pentru costumaţiile de Halloween copiilor nevoiaşi sau să îi vireze în conturile Ministerului Educaţiei “pentru ca în toate unităţile de învăţământ din România să fie introdusă apa curentă şi grupuri sanitare decente”.

“Atenţionăm Ministerul Educatiei Nationale asupra faptului că, dacă nu ia măsuri pentru oprirea acestor manifestări, care lezează sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor nostri şi încalcă Constituţia României şi Legea Educaţiei Naţionale, vom fi obligaţi, pe cale de consecinţă, să-l acţionăm în judecată, în scopul opririi acestor manifestări morbide în unităţile de învăţământ din România”, se mai arată în comunicat.

Iniţiativa este susţinută de: Alianţa pentru Demnitate Naţională, Alianţa Familiilor din România, Asociaţia Pro Vita – filiala Bucureşti, Asociaţia “Cercul Studenţesc Floarea de foc”, Asociaţia “Basarabii”, Liga de Utilitate Publică, Asociaţia “Rost”, Asociaţia pentru Revigorarea Tradiţiei (ART), Bucureşti, Asociaţia “Sfântul Împărat Constantin cel Mare”, Asociaţia pentru Libertatea Românilor, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti din judeţul Alba, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Iaşi, Asociaţia “Familia ortodoxă”, Asociatia “Civic Media”, Asociaţia “Ortodoxia Tinerilor”, Fundaţia “Sfânta Irina”, Asociaţia “Prietenii de Familie”, Grupul “Ioan Alexandru”, Asociaţia pentru Cultură şi Educaţie “Sfântul Daniil Sihastrul”, Liga Distributistă Română “Ion Mihalache”, Asociaţia Prologos, Asociaţia “Copil dorit”, Asociaţia “Casa Gratis Pro Deo”, Asociaţia “Triada”, Asociaţia “Prietenii Sfântului Efrem cel Nou” şi Asociaţia “Parintele Galeriu”, Bucureşti.

[…]

Nota noastra:

Oamenii subtiri ai patriei care isi fac veacul si leatul pe retelele sociale se distreaza facand “misto” de stirea de mai sus. Deh, porniri habotnice si retrograde, cum ar veni, ce ai domne cu mascarea copiilor in tinute grotesti si cu multa, multa joaca de-a groaza si de-a horrorul? E educativ si e fun!

Dar, cam aceiasi oameni subtiri se socau (reflex, pavlovian) provocati de urmatoarea mizerie marca ASUR:

Tanacu.

Nu mai trebuie sa dai explicatii. Spui Tanacu si e suficient. Poate ca ar trebui folosit ca brand de tara – e mult mai cunoscut si mai sugestiv decit imbecilul slogan Ză Cărpeișiăn Gardăn.

Cind spui Tanacu spui in acelasi timp Daniel Corogeanu – preotul criminal, si Irina Cornici – victima.

La Tanacu s-a petrecut o crima. Cinci oameni – un barbat si patru femei – au torturat timp de trei zile o alta femeie; au torturat-o pina la moarte. Paradoxal, nu-i vroiau raul; doreau s-o ajute.

Desi bine-intentionati, totul s-a sfirsit cu o crima. Preotul si cele patru calugarite nu au omorit-o pe Irina Cornici din rautate. Erau doar limitati, ne-educati, habotnici; nu erau rai. Dar au omorit-o…

Prostia, habotnicia, lipsa de educatie ucid!

Pot ucide in multe feluri, direct si evident ca la Tanacu sau printr-o “sinucidere” asistata de familie prin refuzarea transfuziei de singe (vezi cazul din 2011 de la Baia Mare (i ). Pot ucide “soft”, blocind transplanturile (ii sau vaccinarile ( iii. In fine, se pot strecura insidios in societate si ucide ratiunea si demnitatea oamenilor, transformindu-i intr-o turma obedienta.

Ar fi simplu daca problema s-ar rezuma la citiva oameni rai; rai in sensul constientizarii si intentionalitatii nocivitatii actiunilor lor. Ar fi simplu; oamenii rai sint relativ usor de detectat.

Problema fundamentala este data de oamenii buni care fac rau, de oamenii care cred ca fac bine.

Fenomenul este cunoscut de mult – oamenii buni pot sa faca mult rau; nu este nici un paradox aici. Presiunile sociale dintr-un sistem prost alcatuit sint suficiente pentru a scoate la iveala monstrii din noi, asa numitul Efect Lucifer ( iv, descris de Philip Zimbardo.

Am tot scris despre abuzurile si aberatiile din sistemul scolar generate de cecul in alb primit de Biserica, si despre spovedaniile si impartasaniile de grup, si despre mersul cu clasa la moastele care “miros foarte frumos”, si despre educatia prin acatiste; din pacate, toate acestea incep sa paleasca in comparatie cu ce se petrece in gradinite.

Da, in gradinite; au ajuns sa se strecoare si acolo!

Din ce in ce mai multi copii, de 2, 3 sau 5 ani, fie ca sint la tara sau la oras, fie ca merg la o gradinita de stat sau privata, sint impartasiti cu “ceiuţ“, sint pusi sa se tirasca in fata preotului sau sa adune in biserica de pe jos “firimiturile care [sic] vând-nevrând [sic] le-au scăpat”  (v.

Gradinita nr. 15 Sibiu

In urma unui “parteneriat” cu Gradinita nr. 15 Sibiu, preotul le-a descris copiilor “moduri de a ne ruga, locurile unde putem să ne rugăm, poziţii ale corpului la rugăciune, facerea corectă a semnului Sfintei Cruci, a închinăciunii, a metaniei mari până la pământ“; apoi, dupa teorie s-a trecut la practica: “au făcut, în grupuri de câte trei, metanii până la pământ aşa cum au văzut că se fac corect“, raporteaza satisfacut “parintele”. (vi

Gradinita nr. 11 Alba Iulia


Copiii din grupa „Hărniceilor” de la Grădiniţa nr. 11 din Alba Iulia au avut pentru inceput “două întâlniri cu părinţii de la Mânăstirea ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ […] Mai întâi i-a vizitat Părintele Gavriil Fărcaş, în data de 26 octombrie, chiar de ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, apoi Părintele Stareţ Ioan Cojanu, în 27 noiembrie, care le-a vorbit despre Sfinţi, apoi le-a împărţit iconiţe şi calendare editate la mânăstire“. Apoi au plecat ei “în pelerinaj […] [unde] s-au închinat şi au sărutat icoanele din biserică“.

Părintele Stareţ le-a citit apoi rugăciuni

“[…] după care toţi s-au împărtăşit.

Au mâncat şi anafură, iar cu multă grijă şi delicateţe au adunat de pe jos firimiturile care vând-nevrând le-au scăpat.” (vii

Impecabila educatie, nu?

 

Gradinita nr. 11 Craiova


‘Copiii sunt cea mai sigură investiţie a Bisericii. Fără ei nu putem privi în viitor, nu putem fi siguri că locaşurile noastre de închinare vor fi la fel de efervescente. De aceea încercăm ca, prin tot ceea ce facem, să semănăm în sufletele lor iubirea de Dumnezeu şi de valorile ortodoxiei noastre’, a mărturisit părintele Scorbură.” (viii

Am pastrat pentru final ce-i mai “bun”. Prin zelul doamnelor de la Grădiniţa “Pişcoţel” din Ploieşti, beneficiem de rara ocazie de a vedea pe viu cum decurge o impartasanie la gradinita:

http://www.youtube.com/watch?v=INyB0ITJB-g

Scenele sint halucinante. Trecem peste faptul ca preotul le da tuturor celor 17-18 copii “ceiuţul” cu o singura linguriţa, plimbata cind in gura copiilor, cind inapoi in pahar, desi mai multi dintre ei sint in mod clar bolnavi – pe parcursul inregistrarii se aud repetat accese de tuse groasa, expectoranta.

Trecem si peste faptul ca doamnele i-au tinut nemincatiix pe copii (unii de doi-trei ani!) toata dimineata, iar cind preotul a terminat pina la urma slujba, acestia, infometati, s-au napustit asupra bucatelelor de piine ramase (v. la min. 08:10):

O voce din off ii explica preotului de ce sint copiii atit de infometatiI-am tinut…

PreotulDa, le e foame…

Glas de femeieLe e foame…

Dar cum ramine cu misiunea gradinitei de a oferi copiilor posibilitatea “dezvoltarii libere, integrale si aromonioase [sic]“x? Cit timp iau “suculeţul” de la tata popa fara sa cricneasca sint liberi sa se dezvolte liberi (v. la min. 03:15):

Voce din offScoate degetelul din gura! Shhhh!

Educatoare 1: Hai Sofi!

Copil: Sofi! Sofia!

Educatoare 1: Sofi! Sofia!

Educatoare 2: Hai sa ne dea părintele ceiut… un pic de ceiut, te roagă doamna… Sofia! Hai ca toti ceilalti au luat! Si doamna ia! Ia uita-te la Denis!

Educatoare 1: Hai Sofi si tu!

Voci din off: Hai Sofi! Hai si tu! Un pic de ceiut!

Copilul opune rezistenta. Educatoarea, cu o luminare mare aprinsa in mina stinga, il trage cu dreapta:

Educatoare 1Un pic de ceai si ia piinica in mina tu!

Vocile din offHai! Ia tu piinica!

Educatoare 1Ia tu piinica sa o ai in mina si, uite, iti da si suculet! Ia si un pic de suculet!

Copilul ia o bucata de piine, o maninca si da sa plece. Educatoarea insista sa ia “si suculet“; copilul scinceste si se smuceste sa scape, dar femeia nu-i da drumul si cere intariri: “A bagat-o direct in gura! Doamna Gabi, ajutati-o dumneavoastra!

Educatoare 2Hai, vino Sofia! Hai! Ia! Ia!

Educatoare 1Toti copiii… Ia zi… Un pic, un pic de tot… Doar un pic…

Sofia se agata ingrozita de “doamna Gabi”.

Vocile din offHai Sofiii! Un piiic!!!

Educatoare 3Vrei sa-ti dea doamna? Da? Uite, hai sa-ti dea doamna un pic! Uite, uite-asa…

Educatoare 1Uite doamna iti da… Doamna Gabi… Asa, hai!… Bravo, bravo!

Preotul ii da “ceiutul“, apoi usurat si fericit ca a mai salvat un suflet lanseaza un “Braaavo!” si mai turuie o rugaciune “Trupul tau cel sfint Doaaamne…

Doamnele educatoare nu sint rele, sint doar limitate si habotnice. Rau e in schimb sistemul care permite unor persoane limitate si habotnice sa-si dea friu liber inclinatiilor. Rau este sistemul care a deschis drum larg in scoli obscurantismului, ignorantei si misticismului.

Zimbardo identifica 7 factori ce favorizeaza aparitia Efectului Lucifer – supunerea oarba fata de autoritate, aderarea fara rezerve la normele de grup etc., dar poate cel mai important element este primul din lista: sa faci prosteste primul pas.

In urma cu mai bine de doua decenii, Romania a facut prosteste primul pas: a lasat Biserica sa se infiltreze in scoli, intii la generala, apoi la liceu, de anul trecut la clasa pregatitoare. Rezultatul il vedem astazi si-l vom vedea mult timp de acum incolo.

Exista insa si o urma de speranta. Putem spune NU acestui tavalug. E suficient sa nu mai inchidem ochii la abuzuri; putem reactiona la aberatiile spuse la clasa, putem retrage copiii de la orele de religie.

Copiii au nevoie de educatie, nu de indoctrinare.

Sint copiii nostri; trebuie sa-i aparam!

Subiectul nu a ramas doar pe retelele sociale – “jurnalistii” care au ca domeniu de activitate anticrestinismul manifest au preluat tema si au popularizat-o ca stire de prima importanta pe portalul romanesc YahooÎmpărtășiți și puși să facă mătănii la grădiniță

E logic, nu? A costuma si antrena copiii in horrorul halloweenesc este perfect normal si institutional. In schimb, a familiariza copiii cu cele sfinte “den bătrâni” este “TANACU”! Adica, de groaza.

Binele este de groaza, groaza este de bine, aceasta este logica perversa a unora din timpurile noastre. 

Prostia ucide, asa e, cum spune domnul asurist. Insa sufletele, mai ales cele nevinovate, sunt mutilate si ucise mai ales de viclenie si rea-credinta.


Categorii

1. DIVERSE, Halloween, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Mai multe ONG-uri crestine vor da in judecata MINISTERUL EDUCATIEI daca nu va stopa celebrarea HALLOWEEN-ului in scoli/ CAMPANIE ANTICRESTINA IN MEDIA PE TEMA “GRADINITELOR TANACU”

  1. Autoarea articolului de pe Yahoo este anti-crestina fatisa. Verificati arhiva articolelor ei si o sa vedeti cu ce se ocupa.

  2. @Mihai N:

    Stim, ca ne-a dedicat si noua odata un material tipic.

  3. Pingback: De ce enerveaza portalul Doxologia AGENTIILE DE PROPAGANDA NEOLIBERALE? Romania Libera ataca site-ul Mitropoliei Iasilor din cauza ”RAZBOIULUI CU OCCIDENTUL” - Recomandari
  4. Pingback: De ce sunt enervate AGENTIILE DE PROPAGANDA NEOLIBERALE de portalul Doxologia ? Romania Libera ataca site-ul Mitropoliei Iasilor din cauza ”RAZBOIULUI CU OCCIDENTUL” - Recomandari
  5. Cat pot sa ma enerveze oameni care numesc Sfanta Impartasanie “ceiut”, “suculet” si alte diminutive. Imi vine sa le rup oasele.

  6. @ Serban:

    Adevarul e ca ruperea oaselor altora te face mult mai pregatit de Sfanta Impartasanie… Si ca are mare legatura cu ceea ce am tratat noi aici…

  7. Stiu ca nu e crestineste. E doar un impuls, nu ma apuc sa îl urmez.

  8. De ce ati pus poza cu cele doua fete? Ele doar s-au costumat. Veti fii dat in judecata!!! 1 . Ati pus poza cu ele fara acordul lor 2 . Nu stiti nimic despre ele

  9. @Mariana:

    Iertati-ne, dar nu noi am propagat poza pe internet! Nu am preluat poza de la cineva privat, caci ea se gaseste deja pe internet, la vedere, public, fara sa fie mentionat nimic cu privire la vreo restrictie de preluare: http://elevibotosani.blogspot.ro/2012/11/halloween-si-ziua-verde-la-scoala-nr-7.html

    Nu e vina noastra daca acesti copii se machiaza astfel iar apoi se pozeaza si se afiseaza pe internet, imaginile putand ajunge oriunde, oricum!

    In orice caz, noi am sters respectivele poze de pe siteul nostru, insa va sfatuim: 1. sa cereti retragerea pozei de la cei care au pus-o primii pe internet (blogul la care am facut trimitere), caci NU NOI SUNTEM SURSA! si 2. sa le spuneti fetelor sa nu se mai lase pozate si sa nu mai lase imaginile cu ele sa circule liber pe internet.

  10. Pingback: Remus Cernea vrea sa inlocuiasca ORA DE RELIGIE cu ETICA/ Bizarerii speculate de ASUR: copii ce ar fi ajuns la PSIHOLOG in urma OREI DE RELIGIE si a discutiilor despre AVORT - Recomandari
  11. Pingback: Patriarhia Romana condamna Halloweenul/ IN HAINELE DE GALA ALE MORTII: un ”praznic” al sadismului, cruzimii si ocultismului - Recomandari
  12. Pingback: HALLOWEEN – CIRCUL SATANIST AL “SARBATORII” DE GLORIFICARE A MALEFICULUI – un “must-have” pentru parintii si profesorii din scoala romaneasca?! “NU INTRATI IN SPIRITUL TURMEI!” | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: “Să nu punem mască de demon copilăriei!” – SCOALA SUB ASALTUL HALLOWEEN: “Exercitiu de putere al macabrului”. NORMALIZAREA DEMONICULUI si PERVERTIREA MENIRII SPATIULUI EDUCATIONAL: “Cum de am ajuns sa ne bucure monst
  14. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Cuvintele de mangaiere si asumare ale mitropolitilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – GEORGE DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI
  15. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BA
  16. Pingback: FENOMENUL HALLOWEEN ca “ADOPTIE A DEMONICULUI” in viata comunitatii prin procesul de COSMETIZARE A RAULUI. “Mumia simpatica”, alterarea perceptiilor sanatoase si INITIEREA IN “CULTURA MORTII” | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: FENOMENUL HALLOWEEN ca “ADOPTIE A DEMONICULUI” in viata comunitatii prin procesul de COSMETIZARE A RAULUI. “Mumia simpatica”, alterarea perceptiilor sanatoase si INITIEREA IN “CULTURA MORTII”. Puterea malefica REALA a M
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare