Snowden la prima aparitie din Rusia: spionajul a devenit “O PLASA IMENSA CARE TINE SUB SUPRAVEGHERE POPULATII INTREGI” (video)

13-10-2013 1 minut Sublinieri

WikiLeaks a difuzat ceea prezintă a fi prima înregistrare video cu Edward Snowden de când acesta este exilat în Rusia, în care fostul consultant al serviciilor americane de informaţii pare că se simte bine şi atrage atenţia asupra unor pericole la adresa democraţiei.

“Dacă nu putem înţelege politicile şi programele guvernelor noastre, nu le putem aproba, a declarat Snowden într-o scurtă înregistrare video difuzată în noaptea de vineri spre sâmbătă pe WikiLeaks, site-ul care a publicat sute de mii de telegrame diplomatice confidenţiale.

El se adresa unui grup de patru foşti membri ai serviciilor americane de informaţii, în cadrul unei ceremonii, la Moscova.

Un fost analist CIA, Ray McGovern, a subliniat că asociaţia din care face parte este “mândră să onoreze decizia lui Snowden de a-şi urma conştiinţa şi a da prioritate mai degrabă binelul comun decât să se preocupe de viitorul său”, potrivit WikiLeaks.

“Sperăm că alţii, cu aceeaşi ţinută morală, îi vor urma exemplul şi vor face lumină asupra zonelor de umbră, dezvăluind infracţiuni care ne ameninţă drepturile civice de cetăţeni liberi”, a spus el.

În înregistrare, Snowden apare purtând un costum negru şi o cămaşă albastră, fără cravată, părând în largul său, în cursul unui dineu cu cei patru foşti agenţi americani, într-un loc neprecizat.

Snowden afirmă, în clip, că spionajul în toate direcţiile este “foarte îndepărtat” de programele legitime.

Este vorba de un fel de plasă imensă care ţine sub supraveghere populaţii întregi, spune el.

“În lumea întreagă, oamenii îşi dau seama că aceste programe nu ne oferă mai multă securitate, ne slăbesc economiile, ţările, ne limitează libertatea de exprimare, de gândire şi de creaţie, de a avea relaţii şi de a ne asocia în mod liber”, le spune el celor alături de care se află.

Snowden, în vârstă de 30 de ani, a obţinut pe 1 august un azil provizoriu pe timp de un an în Rusia, după ce a stat peste o lună în zona de tranzit de pe Aeroportul Şeremetievo, la Moscova.

Tatăl său, Lon Snowden, a venit joi la Moscova.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Panopticon, Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Snowden la prima aparitie din Rusia: spionajul a devenit “O PLASA IMENSA CARE TINE SUB SUPRAVEGHERE POPULATII INTREGI” (video)

  1. Nu stiu cat ne va mai lasa sa ne ascultam(citim) gandurile(parerile),mult nu cred,deoarece mult ii mai deranjeaza.Probabil pana”ei pot sa-ti vada ideile ,(i)formandu-se pe masura ce le testezi”.Cam lapidara constatarea,dar cu putin efort, poti intelege ce vrea sa spuna.Fratilor e bine sa ne luam “LA REVEDERE” din timp, si din mila lui Dumnezeu,sa ne vedem ACOLO unde santem asteptati de neamul nostru cel chinuit si sfintit pe pamant si primit in cer.DOAMNE AJUTA.
    P.S.Daca Serbanescu are dreptate cu fondul de pensii,inexistent,si multi au gandit-o,atunci va fi o lovitura si o incercare la care nu multi vor ramane in picioare,ca sa nu zic altceva.Si o vor face,pt.a ne ingenuchia total.”Corectitudinea politica”vrea sa distruga”cerbicia “noastra.La Dumnezeu ne este nadejdea.DOAMNE AJUTA.

  2. Pingback: BARROSO avertizeaza asupra …TOTALITARISMULUI spionajului electronic al SUA. Telefonul lui ANGELA MERKEL, ascultat. De nu spun nimic POLITICIENII ROMANI despre NSA?/ DIGITALIZAREA ROMANIEI MERGE MAI DEPARTE - Recomandari
  3. Pingback: Noi dezvaluiri in scandalul SPIONAJULUI NSA. “Este mai grav decat va puteti inchipui”/ “CINE ASEAZA SECURITATEA DEASUPRA LIBERTATII NU O MERITA NICI PE UNA NICI PE CEALALTA” - Recomandari
  4. Pingback: PANOPTICON – documentar despre SUPRAVEGHEREA TOTALA SI DISPARITIA INTIMITATII (Video + subtitrare in romana) - Recomandari
  5. Pingback: INTERNETUL INDUSTRIAL: un nou concept al “revolutiei transumaniste” si al internetului lucrurilor [VIDEO] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare