CATASTROFA DEMOGRAFICA: adevarata problema a omenirii/ Mitropolia Rep. Moldova cere INTERZICEREA PROPAGANDEI HOMOSEXUALE/ Conferinta TED despre EFECTELE TV-ului asupra CREIERULUI COPIILOR (video) (Stiri familie)

7-10-2013 8 minute Sublinieri

 demwinterchild

  • Cultura Vietii:

Avorturile, „căsătoriile” între persoane de același sex și egoismul duc lumea către catastrofă

Acum în lume sunt cu șase milioane de copii mai puţini decât în 1990 și acesta este doar începutul dezastrului. Potrivit datelor ONU, către anul 2050 vor fi cu 240 milioane de copii mai puţini decât acum – a semnalat expertul american Don Feder, director pe probleme de comunicare al Congresului Mondial al Familiilor.

Această situație este „rezultatul unor idei greșite, al unor atitudini și politici pe care țările occidentale le duc de la sfârșitul Primului Război Mondial”, a declarat jurnalistul și juristul Don Feder la conferința internațională cu tema „Apărarea valorilor familiei”, desfășurată săptămâna trecută la Belgrad, după cum au relatat ITAR-TASS și pravoslavie.ru.

În opinia expertului american, pentru așa-numita „iarnă demografică” există câteva cauze principale, una din ele fiind cultivarea individualismului și egoismului, urmată de lipsa de responsabilitate față de societate. „Altădată nimeni nu-și punea întrebarea despre lăsarea de urmași, aceasta era ceva firesc, ca și respirația”, a subliniat Feder.

Printre factorii declinului demografic se numără de asemenea popularitatea în creștere a mijloacelor de contracepție, a adăugat expertul, amintind că, potrivit datelor ONU, fiecare a doua femeie din lume folosește contraceptive, astfel că la nivel mondial se fac 42 de milioane de avorturi pe an, ceea ce este comparabil cu populația Spaniei.

Pe de altă parte, a mai subliniat expertul american în cadrul conferinței din capitala sârbă, „căsătoriile între persoane de același sex, promovate de UE, ONU și actuala administraţie a SUA, au rupt orice legătură între căsătorie și nașterea de copii”.

Nu în ultimul rând, a semnalat în continuare Don Feder, „iarna demografică” este cauzată de pierderea credinţei și a speranţei’‘. „Nu este o coincidență, a afirmat el, faptul că în Europa occidentală, îndepărtată în mare parte de creștinism, se observă cea mai mică rată a natalității din lume. Țările în care bisericile sunt pline demonstrează un nivel ridicat de creștere a populației și invers”.

Reprezentantul Congresului Mondial al Familiilor a afirmat totodată că această perspectivă a depopulării cu care se confruntă în prezent omenirea a mai fost înregistrată doar o singură dată, în secolul al 14-lea, în timpul epidemiei de ciumă.

În acest context, a rezumat expertul american, ”ideile care duc la catastrofă demografică trebuie schimbate imediat, ca să mai existe un viitor”(Agerpres)

Moldova: Mitropolitul Vladimir cere interzicerea informațiilor publice care lezează valorile familiei și promoveaza homosexualitatea

„Falia civilizațională” care a început să se facă simțită de câțiva ani între Est și Vest se adâncește. Renașterea spirituală autentică a Rusiei și specularea, mai mult sau mai puțin sinceră, a acesteia de către președintele Putin – a se vedea restricțiile pentru avort, interdicția propagandei homosexuale și a „paradelor gay” pe întreg teritoriul țării – se mută încet-încet în spațiul aflat sub dominația Rusiei. După Ucraina, și Rep. Moldova a luat o măsură similară de sancționare a propagandei homosexuale. Spre deosebire de Ucraina însă, în Moldova influența occidentală este mai puternică, iar dorința unora dintre politicieni de apropiere de UE face ca ciocnirile culturale să fie mai vizibile.

În tăcerea asurzitoare a Mitropoliei Basarabiei (B.O. Română), Mitropolitul Vladimir al Moldovei (B.O. Rusă) punctează, solicitând politicienilor să nu cedeze presiunilor din partea lobby-ului homosexual, ci să păstreze și să aplice legislația de protejare a familiei.

ADRESAREA MITROPOLIEI MOLDOVEI CĂTRE ORGANELE DE STAT PRIVIND NECESITATEA INTRODUCERII ART. 90¹ ÎN CODUL CONTRAVENȚIONAL (interzicerea informațiilor publice care lezează valorile familiei și promovează alte relații decît cele de căsnicie și familie în conformitate cu Constituția și Codul Familiei)

Familia este un dar de la Dumnezeu. Ea este expresia dragostei față de ființa umană și acea mică biserică în care fiecare dintre noi se regăsește pe durata întregii vieți. Doar în sînul familiei părinții primesc această minunată și dulce binecuvântare a nașterii copiilor. Doar în familie copilul cunoaște grija și dragostea deplină, și învață respectul față de părinți, semeni și țară.

Îngrijindu-se de viața duhovnicească a fiecărei persoane și a întregii societăți, Biserica Ortodoxă din Moldova a solicitat de nenumărate ori autorităților statului să întreprindă măsuri pentru protejarea familiei și copiilor în spiritul învățăturilor creștine. Spre regret, solicitările noastre deseori nu sunt auzite de autoritățile statale, pe motiv că ele ar fi de natură duhovnicească și ar depăși limitele laicului.

Cu bucurie am aflat despre adoptarea de către Parlament a unor legi menite să protejeze copiii și instituția familiei – Legea cu privire la protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației și recentele modificări la Codul contravențional.Biserica Ortodoxă din Moldova susține aceste măsuri. Ele dau speranța că autoritățile statului sunt conștiente de importanța și necesitatea protejării familiei și copiilor în fața provocărilor lumii moderne.

Odată cu adoptarea legilor, anumite organizații din țară și de peste hotare au amplificat presiunile asupra ministerelor și autorităților de resort. Aceste organizații pun la dispoziție suporturi generoase pentru a stimula unii funcționari să anuleze măsurile de protejare a familiei și copiilor, instituite de legile recent adoptate. Urmare a presiunilor și suportului din partea organizațiilor în cauză, unele autorități statale s-au angajat să asigure abrogarea recentelor modificări la Codul contravențional și să le conteste în instanța constituțională a țării. Abrogarea modificărilor la Codul contravențional și anularea măsurilor de protejare a familiei și copiilor nu trebuie admisă. Păstrarea familiei tradiționale, grija părinților față de copii și a copiilor față de părinți sunt învățături sfinte lăsate de Dumnezeu, pe care trebuie să le urmăm.

Abrogarea modificărilor la Codul contravențional nu poate fi admisă, avînd în vedere evaluările social-juridice în privința modificărilor la Codul contravențional, pe care le anexăm la prezenta adresare. Evaluările anexate dovedesc fără rezerve, că modificările operate de Parlament la Codul contravențional corespund în întregime legilor țării noastre și normelor internaționale. Astfel, protejarea familiei și copiilor este nu doar o îndatorire sfântă, ci și o necesitate de ordin social, care se încadrează pe deplin în legile laice. Constatăm că nu există argumente obiective și corecte pentru anularea măsurilor de protejare a familiei și copiilor, stabilite de art. 90¹ din Codul contravențional.

Împotriva familiei, în accepțiunea ei naturală și firească, se duce o lupă grea. Autoritățile statale au sarcina și obligația să țină piept acestei lupte. Constituția țării spune că familia este elementul de bază al societății și al Republicii Moldova și, în acest mod, obligă autoritățile statului să întreprindă măsurile de rigoarea pentru protejarea familiei și a copiilor. Istoria ne dovedește că națiunea apare și supraviețuiește în timp doar având la temelie familia. Iar statul care nu sprijină familia se autocondamnă la dispariție.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova vă îndeamnă să nu vă lăsați intimidați de presiunile venite din partea organizațiilor și persoanelor respective, și să nu admiteți anularea măsurilor de protejare a familiei și copiilor. În această privință, Vă rugăm respectuos: să nu dați curs solicitărilor de a contesta modificările la Codul contravențional în instanța constituțională; să vă exprimați sprijinul în favoarea menținerii în vigoare a recentelor modificări la Codul contravențional, menite să protejeze familia și copii; să informați organizațiile locale și internaționale în privința tălmăcirii și înțelegerii corecte a normelor din art.90¹ din Codul contravențional, precum și să le comunicați că măsurile în cauză sunt necesare în condițiile actuale ale Moldovei; sa fie extinse și multiplicate măsurile de protejare a familiei și copiilor; în acest scop Sinodul Bisericii Ortodoxe va prezenta propuneri de modificare a legislației, cu solicitarea ca autoritățile publice să promoveze și să sprijine adoptarea acestora. Vă rugăm să prezentați această adresare comisiilor parlamentare de profil și deputaților, pentru luare de cunoștință și atitudine.

Cu respect,

VLADIMIR, MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

  • Vremuri vechi si noi:

Unei studente de la un colegiu californian i s-a ordonat îndepărtarea cruciuliţei de la gât

Un funcţionar al Universităţii de Stat Sonoma i-a cerut în două ocazii unei studente din anul întâi, ce lucra în cadrul unui târg de orientare, să-şi scoată sau să ascundă lănţişorul cu cruciuliţă de la gât. Funcţionarul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, se temea că restul studenţilor ar putea fi ofensaţi de simbolul creştin, care avea mărimea de 5 cm.

Primul dintre cele două incidente a avut loc la această școală publică din California de Nord pe data de 27 iunie, informează Fox News. Funcţionarul, un supervizor de orientare, a avertizat-o pe studenta Universităţii Sonoma, Audrey Jarvis, că „rectorul” a impus o politică împotriva purtării obiectelor de cult.

„Rectorul” este probabil Timothy P. White, rectorul întregului sistem de 23 de şcoli ale Universităţii de Stat din California.

Potrivit lui Hiram Sasser, avocatul care o reprezintă pe Jarvis, supraveghetorul a informat-o pe catolica practicantă „că nu poate purta lănţişorul cu cruce deoarece i-ar putea ofensa pe ceilalţi şi i-ar putea face pe studenţii străini să se simtă nedoriţi.”

Jarvis, în vârstă de 19 ani, a spus că a fost stupefiată de explicația primită.

„M-am simţit jignită deoarece eu cred că, în calitate de creştină, este dreptul meu să-mi afişez credinţa aşa cum cred de cuviinţă, atâta timp cât acest lucru nu face rău nimănui”, a declarat ea pentru Fox News. „Am fost foarte rănita și m-am simțit ca şi cum misiunea Universităţii, care include şi toleranţa şi acceptarea tuturor, a fost încălcată.”

La al doilea incident, supervizorul i-a ordonat lui Jarvis să-și ascundă crucea sub cămaşa sau să scape de ea, în condiţiile în care prima oară ea refuzase.

Sasser, directorul de soluționare a litigiilor de la institutulu Liberty Institute, de orientare creştină, a calificat acţiunea supraveghetorului ca fiind „o evidentă discriminare religioasă” și a solicitat scuze.

Avocatul a menţionat că legea este destul de clară în acest domeniu. „Angajaţii de stat pot purta cruci în timp ce îşi îndeplinesc obligaţiile, atâta timp cât purtarea lor nu interferează cu sarcinile angajaților şi nu dăunează intereselor de afaceri ale angajatorului.”

Conducerea Univeristăţii de Stat Sonoma, o școală cunoscută mai ales ca un paradis hippie, şi-a cerut scuze fără rezerve pentru aceste incidente.

„Cineva care lucrează aici a fost îngrijorat de faptul că acea cruce ar fi putut ofensa studenţii care vin în campus pentru prima dată”, a confirmat purtătorul de cuvânt al universității, Susan Kashack. Ea a adăugat că suprervizorul a avut un comportament „complet greşit”.

„Cererea lui a fost o acțiune total nepotrivită”, a adăugat Kashack, potrivit Fox News.

„Corectitudea politică e posibil să fi scăpat de sub control.”

Preşedintele Universităţii de Stat Sonoma consideră, de asemenea, gestul angajatului ca fiind degradant.

„Președintele a fost foarte supărat de acest incident și mi-a cerut să o contactez pe domnișoara Jarvis și să îi cer scuze”, a spus Kashack.

Kashack a menționat că oficialii școlii au discutat cu angajatul ce i-a ordonat studentei Jarvis să-şi dea jos crucea, dar a refuzat să dezvăluie ceea ce i s-a spus sau dacă el va suporta în vreun fel consecinţele comportamentului său.

  • Familia Ortodoxa:

MEDIA ŞI COPIII

Dimitri Christakis la TEDx despre Copiii şi Televizor.

Dimitri Christakis este medic pediatru, cercetător şi părinte. Descoperirile sale sunt foarte utile în a înţelege care sunt efectele televizorului asupra creierului în dezvoltare al copiilor.

PRODUSELE SUB MARCA “BARILLA”, SUPUSE BOICOTULUI DE CĂTRE ORGANIZAŢIILE HOMOSEXUALE DIN OCCIDENT

Alianţa pentru Demnitate Naţională, cere membrilor şi simpatizanţilor săi să cumpere pe cât posibil produsele sub marca “Barilla”, supuse boicotului de către organizaţiile homosexuale din Occident. Declaraţiile patronului, Guido Barilla, credem că pot fi asumate de către orice creştin care apară Familia de marasmul la care este supusă de propagnda homosexuală. Le reiterăm: „Pentru noi, conceptul familiei tradiţionale rămâne una dintre valorile fundamentale ale companiei.” „Nu respect adopţia (de copii) a familiilor de homosexuali pentru că are legătură cu o persoană care nu are puterea de să aleagă.”

Observaţiile de bun simţ ale patronului companiei au fost considerate un afront de către teroriştii ideologici homosexuali, care îşi doresc o lume absurdă. Metodele lor sunt parcă preluate din manulalele revoluţionarilor troțchişti sau maoişti şi induc ideea că cine este pentru Familie, cine nu le împărtăşeşte ideile imoral-autoritare, aprioric este un duşman ce trebuie atacat şi suprimat. Cerem public şi organizaţiilor din Coaliţia pentru Familie să îşi dea acordul pentru sprijinirea publică a vânzărilor acestei companii care apără dreptul Familiei de a-şi păstra normalitatea.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Puteţi citi şi articolul publicat în ziarul Adevărul: Şeful Barilla: „Nu aş folosi niciodată cupluri gay în reclamele companiei”. Activiştii cer boicotul

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 254, 1 oct 2013

Sesizari CNA impotriva propagandei homosexuale de la ProTV. Emisiunea ProTV in care doi homosexuali simulau o “casatorie homo” a generat peste 2000 de reclamatii la CNA. Sloganul acestui canal murdar, “Gandeste liber”, pare sa insemne de fapt “Gandeste murdar” (link).

Un scarbos “drept” al omului in Suedia. Recent, un tribunal suedez a declarat ca nu e o crima pentru un barbat sa masturbeze in public. E evident ca revolutia sexuala continua sa fie institutionalizata prin decizii judecatoresti (link).

AFR sprijina politica pro-familie a Rusiei. Peste 100 de organizatii ale societatii civile din diverse tari ale lumii, printre ele si AFR si Pro-Vita, au semnat o declaratia internationala in sprijinul politicii Rusiei de protejare a minorilor impotriva propagandei homosexuale (link).

Serbia interzice marsurile homosexuale. Al treilea an la rand Serbia interzice marsurile homosexuale. Marsul urma sa se desfasoare la sfarsitul lui septembrie, dar autoritatile serbe l-au interzis (link).

Anarhia sexuala. Recomandam un comentariu despre cum societatea contemporana a ajuns la confuzia sexuala pe care o observam in jurul nostru (link).

Homosexuali impotriva adoptiilor copiilor. Experienta umanitatii cu adoptiile homosexuale incepe sa reliefeze ca nu e cool sa ai doi parinti de acelasi sex. Recomandam aici un articol din New York Times despre doi barbati care au adoptat doi copii si observa deficientele cauzate in viata copiilor de lipsa mamei. Printre altele, fetita ii spune barbatului care o pune seara la culcare “mama” (link).

UE promoveaza drepturile homosexualilor. In vara, Consiliul Uniunii Europene a adoptat un set de ordonante care obliga diplomatii tarilor membre sa apere drepturile homosexualilor in Lumea a Treia. Inca asteptam un set de directive pentru apararea vietii crestinilor ucisi cu miile in fiecare an in tarile musulmane (link).

Chile – Ziua Copilului Nenascut. In septembrie, parlamentul din Chile a adoptat o lege care declara ziua de 25 martie drept Ziua Copilului Nenascut si a Adoptiilor (link).

Demografie – Disparitia Rusiei. Anual avortul ucide 2% din populatia Rusiei (link).

Casatoria crestina – Fara autoritatea statului. Articolul alaturat discuta o idee care incepe sa circule tot mai mult in cercurile crestine americane: notiunea casatoriei crestine fara legiferare sau recunoastere din partea statului. Cu alte cuvinte, posibilitatea casatoriei religioase in absenta casatoriei civile (link).

New York – Homosexuali la conducere. Un numar record de homosexuali candideaza toamna asta la functii municipale in New York City (link).

Femeile si Islamul. Articolul alaturat discuta statutul femeilor in religia islamica (link).

Material video – Pastor arestat. Materialul video alaturat discuta arestarea recenta a unui pastor in Perth, Scotia, pentru ca propovaduia Biblia in public (link).

Olanda – Eutanasierea in crestere. De la an la an numarul persoanelor eutanasiate in Olanda a crescut cu 13% (link).

Profesor transsexual la universitate crestina. Recent, un profesor de la o universitate crestina din California a anuntat ca a avut o operatie de schimbare a sexului biologic din femeie in barbat. Conducerea universitatii e ingrijorata si probabil il va concedia (link).

Gaystapo in actiune in Italia. Activistii homosexuali italieni au lansat o plangere impotriva unui profesor de liceu care a inclus homosexualitatea pe lista biblica a pacatelor (link).

Felicitari Slovaciei. Luna trecuta, Slovacia a tinut primul mars pro-vita. Au participat 80.000 de persoane (link).

Japonia – Casatoriile homosexuale nu au sanse. Wall Street Journal relateaza ca in Japonia ne-crestina si atee casatoriile homosexuale nu au sanse (link).

Matt Shepard si manipularile homosexuale. Cu multi ani in urma, un tanar homosexual, Matthew Shepard, a fost ucis in Wyoming, singurual stat din America care nici la ora actuala nu are un bar homosexual. Propaganda homosexuala a facut America sa creada ca Matt a fost ucis pentru comportamentul lui sexual. Propaganda asta a dus la adoptarea legii Matt Shephard, care interzice violenta impotriva homosexualilor. Alte programe propagandistice au fost derulate in numele lui. Administratia Obama a finantat calatorii ale parintilor lui Matt in tari straine pentru a promova “toleranta” fata de homosexuali. Recent, povestea lui Matt Shepard a fost dovedita a fi o inselatorie. O carte publicata recent dovedeste ca Matt a fost ucis de partenerul lui homosexual, din gelozie (link).

“Cool” – Un oras german interzice craciunul! Un oras german a adoptat ordonante care interzic amplasarea de decoratiuni de Craciun in public. Cu alte cuvinte, interzic celebrarea Craciunului in spatiul public (link).

Tarile din Caucaz – Dezechilibru intre sexe. Publicatia britanica The Economist relateaza despre dezechilibrul crescand si ingrijorator intre sexe in tarile din Caucaz. Asta se datoreaza avortului selectiv al fetitelor nenascute (link).

Biserica fara Dumnezeu. Doi comediantii britanici atei au anuntat recent ca vor face un turneu international pentru promovarea “bisericilor fara Dumnezeu”, adica a “bisericii” atee. Turneul ii va duce la Harvard, Canada si alte universitati prestigioase ale lumii (link).

Homeschooling – Felicitari Germaniei! In august, autoritatile germane au facut o razie in casa unei familii crestine arestand parintii si luandu-le copiii deoarece ii educau la domiciliu. AFR a transmis o nota de protest Ambasadei Germaniei din Bucuresti. Saptamana trecuta, un judecator a hotarat reintegrarea familiei, cu conditia ca parintii sa-si trimita copiii la o scoala de stat (link).

2% dintre barbatii adulti. Conform unui studiu facut in Statele Unite si bazat pe incidenta bolilor transmisibile, 2% dintre barbatii adulti ai Americii sunt homosexuali (link).


Categorii

Avort, Homosexualitate, Mitropolitul Vladimir Cantarean, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “CATASTROFA DEMOGRAFICA: adevarata problema a omenirii/ Mitropolia Rep. Moldova cere INTERZICEREA PROPAGANDEI HOMOSEXUALE/ Conferinta TED despre EFECTELE TV-ului asupra CREIERULUI COPIILOR (video) (Stiri familie)

  1. Off topic!

    Lucrurile incep sa se contureze intr-o directie foooarte periculoasa. Doamne fereste!

    http://www.usatoday.com/story/tech/2013/10/02/mastercard-fingerprint-fido/2910241/

  2. Anuntul ADN nu mai e de actualitate. Intre timp, patronul Barilla a retractat

  3. Al treilea an la rand Serbia interzice marsurile homosexuale.

    “Şi omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor. ” – Ps. 48

    Ma gandeam deunazi cu ce il suparam noi romanii ASTAZI atat de tare, ca neam, pe Dumnezeu si in aceasta privinta, a homosexualitatii. Caci homosexuali tot au mai fost si pe aceste meleaguri. Deh, minte incetosata de om pacatos!

    Pai, uite ca alte neamuri ortodoxe (Rusia, Serbia) prin liderii lor au, in aceasta privinta, o atitudine CRESTINA interzicand marsurile homosexualilor, prin care aceste grupuri doresc si reusesc(!) inmultirea pacatului in popor, contaminarea si a altor semeni, adulti si copii.

    Citi-i undeva putin mirat (si n-ar fi trebuit) in sfintii parinti, ca acest pacat este atat de uracios, fiind un pacat savarsit in insasi trupurile nostre si nu in afara lui ca in cazul majoritatii pacatelor, spurcand deci templul Sfantului Duh, incat si demonii, dupa ce incita uneori/deseori la savarsirea lui, fug de la locul unde se savarseste ca sa … nu-i trazneasca Dumnezeu.

    In incheierea comentariului, doar pt cei care ar putea crede ca am vre-o aversiune pt cei din gruparile LGBT: SA NE IUBIM SEMENII (deci si pe cei biruiti de aceasta patima!), caci toti suntem stapaniti de pacate, dar sa uram pacatul! Daca iubesti pe cineva cu adevarat sau macar te silesti inspre aceasta virtute, trebuie sa-i spui cand greseste; si asta nu dupa mintea noastra proasta, ci dupa poruncile Domnului.

  4. In timp ce Germania cere Greciei sa stranga cureaua, Atena solicita Berlinului daune pentru crimele nazistilor
    Germania este unul dintre bancherii de baza ai Greciei, dictand termenii bugetari si impunand austeritatea care a creat un val de nemultumiri in randul grecilor. Familiile victimelor soldatilor nazisti care au ajuns in Grecia in cel de al Doilea Razboi Mondial sustin insa ca, inainte de continua sa impuna reguli draconice, ar fi cazul sa isi plateasca propriile datorii fata de Grecia, Scrie New York Times intr-un vast material dedicat subiectului. Nu doar victimele cer daune ci si Guvernul lui Samaras care a realizat un raport de 80 de pagini pe tema recompenselor datorate de Germania grecilor si a unui imprumut imens, care nu a ramas neplatit, pe care Atena a fost nevoita sa il acorde sub ocupantia nazista din 1941-1945. Citeste pe New York Times povestea datoriilor si a imprumutului.

    Iar noi ce facem? Sunt sigur ca voi avea intr-o zi sustinerea romanilor ca sa ne recuperam si noi banii de la Germania. http://www.nytimes.com/2013/10/06/world/europe/as-germans-push-austerity-greeks-press-back.html?_r=2&

  5. @Pufulete:

    Adica Radu Golban, caci el e sursa.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare