ROMÂNIA ASASINATA (VIDEO) – Emisiunea “Jocuri de putere” cu Rares Bogdan despre PERICOLUL GAZELOR DE SIST SI MARILE TRADARI ALE POLITICIENILOR. Dinu C. Giurescu: “Cum o sa ne luam tara inapoi după ce ea va fi complet secatuita?”

29-09-2013 5 minute Sublinieri


1/4 – ROMÂNIA ASASINATA – “Jocuri de putere… by medialert

Romania asasinata, partea I. Din emisiunea Jocuri de Putere (27 septembrie) realizata de Rares Bogdan, invitati in studio acad. Dinu Giurescu si jurnalistul Cornel Nistorescu. Acad. Dinu Giurescu remarca faptul ca noua putere continua aceeasi politica a privatizarilor, a vanzarilor  “in vrac”, precum precedenta. 


2/4 – ROMÂNIA ASASINATA – Distrugerea tarii… by medialert

Romania asasinata, partea a II-a. Lavinia Sandru transmite de la Baile Felix in cadrul emisiunii Jocuri de putere, avand ca invitati pe Mihai Barbuliceanu, realizatorul filmului “Dobrogea, Dragostea mea şi blestemul de pe Wall Street”, alaturi de fiica sa, Ioana, senatorul Gavrila Ghilea, promotorul unei legi de interzicere a gazelor de sist, primarul Sanmartinului, Lucian Popus, si Cozmin Gusa.


3/4 – ROMÂNIA ASASINATA – “Jocuri de putere” la… by medialert

Romania asasinata, partea a III-a. Discutia de la Baile Felix se muta in Piata Universitatii, unde sunt activisti ecologisti: Paul Iurea, Asociatia Vama Verde, Mariana Stefan, Asociatia Romania fara ei, si George Epurescu, de la aceeasi asociatie.


4/4 – ROMÂNIA ASASINATA – “Jocuri de putere… by medialert

Romania asasinata, ultima parte. Cozmin Gusa dezvaluie parte din informatiile secretizate despre proiectul de exploatare RMGC, ce ar contine date ale licentei modificate. 

  • Realitatea.net:

VERDICT: ASASINAT. ŢINTĂ, ROMÂNIA – Ediţie Specială JOCURI DE PUTERE

Cine mai iubeşte România? După ce au scăpat ţara pe scări, politicienii îşi desăvârşesc falimentul moral obligându-i pe români să-şi caute independenţa energetică în gaze de şist, riscând aerul şi apa copiilor şi nepoţilor lor.

În această seară, de la ora 21.00, urmăreşte o “Ediţie Specială-Jocuri de putere” despre puterea românilor de a lupta pentru sănătatea pământului lor. În direct de la Băile Felix, de la Festivalul Internaţional al Filmului Ecologic, Lavinia Şandru şi invitaţii ei îţi prezintă alternativa la proiectele care distrug natura, dar şi un film despre Dobrogea şi “calvarul fracturării hidraulice” alături un documentar tulburător despre bătălia ţărilor cu corporaţiile ce vor să impună exploatarea gazelor de şist ca unică soluţie a bunăstării.

Iar din platoul „Jocuri de Putere”, Rareş Bogdan, academicianul Dinu C. Giurescu şi jurnalistul Cornel Nistorescu vor intra în dialog cu activiştii ecologişti din Piaţa Universităţii, aflaţi într-a patra săptămână de proteste împotriva distrugerii premeditate a României, a asasinării ei dictate şi vor face radiografia prăbuşirii încrederii în USL, dar vor analiza şi cauzele ratării marilor proiecte ale actualilor guvernanţi: revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativ-teritorială analizând şi de ce România se pregăteşte să îşi concesioneze subsolul şi să îşi vândă peste 150 de mine şi exploatări ale minereurilor.

 “Am avut o ţară”. Mesajul unui locuitor din Costineşti ca protest împotriva gazelor de şist

Am avut o ţară. Este mesajul emoţionant al filmului “Dobrogea, Dragostea mea şi blestemul de pe Wall Street”, scris de un locuitor din Costineşti ca protest împotriva exploatării gazelor de şist. Pelicula a fost prezentată în cadrul festivalului de film ecologist de la Băile Felix, iar autorul şi protagoniştii săi au participat, vineri seară, la o ediţie specială a emisiunii Jocuri de putere, alături de opozanţii exploatării gazelor de şist din celelalte zone ale ţării.

Protagonista filmului “Dobrogea, Dragostea mea şi blestemul de pe Wall Street”, alături de tatăl ei, cel care a semnat scenariul, au vorbit despre protestul lor, într-o ediţie specială a emisiunii “Jocuri de putere”.

“De cand au venit prima data cei care vor sa distruga paradisul de la Costinesti parintii ne-au explicat despre ce e vorba si am inteles ca e un pericol enorm si ne-am chemat parintii in strada si am mers la proteste, in ploaie, in vant, am racit, nimic nu ne-a dat in laturi”, a spus Ioana Bărbuliceanu.

“Sunt proprietar pe terenul de deasupra, ca multi altii, terenul e ocupat de noi, oameni simpli, muncitori, suntem proprietari, ne-am trezit ca vin unii dedesubt si ne otravesc, si otrava urca. Am doi copii si nu stiu ce le las”, a spus Mihai Bărbuliceanu.

Locuitorii din Băile Felix, unde s-a organizat festivalul de film ecologist, au aceleaşi dorinţe ca şi cei din Costineşti.

“Locuitorii din Sânmartin nu sunt de vanzare. Indiferent cat aur, valuta, lei ar avea, noi nu ne vindem. Nu putem accepta ca prin aceasta mizerie care doreste sa se faca de catre altii sa iroseasca toata munca lor”, a spus Lucian Popus. 

Şi protestatarii din piaţa Universităţii s-au solidarizat cu locuitorii din Costineşti şi cer interzicerea exploatării gazelor de şist.

“Stam aici pana cand vor intelege ca vointa poporului e suverana. Suveranitatea se exercita prin referendum, nu e negociabila. Referendumul e valid. Orice functionar care pune o semnatura pe document la Costinesti devine infractor, suntem pregatiti cu plangeri penale. Nu iertam pe nimeni”, a spus George Epurescu.

De partea protestatarilor se situează şi Academia Română.

“Alături de voi este şi Academia Română, care şi ea a cerut, şi diferite ONG-uri. Toate aceste strigăte, înţelepciunea unor foruri de ştiinţă nu contează, nu suntem luaţi în seamă”, a spus academicianul Dinu C. Giurescu.

Consultantul politic Cozmin Guşă spune că suntem de vină cu toţii pentru că ne-am ales conducători slabi. “Suntem slabi noi la urma urmei, alegand conducatori atat de jalnici, noi suntem slabi. Noi suntem de vina. Noi ii realegem de fiecare data. Sa ne fie rusine la toti”, a spus Guşă.

Protestatari: Politicienii fug de noi, dar îi vor ajunge blestemele! Să gândească soluţii verzi

De mai bine de o lună, luptă pentru a-şi face auzită vocea în Piaţa Universităţii. Rând pe rând, reprezentanţi ai diverselor ONG-uri încearcă să determine clasa politică să se orienteze spre “soluţii verzi”.

“Ori de câte ori am avut ocazia şi am putut ieşi în media i-am invitat pe politicieni la dezbateri. Nu suntem lideri, dar suntem oameni conştienţi. Suntem foarte bine pregătiţi. I-am chemat la dezbateri, fug de noi. Nu se întâmplă nimic. Se pare că nu se doreşte lucrul acesta şi nu se doreşte pentru că ei ştiu că fac greşeli. Ei ştiu că se joacă cu viaţa noastră. (…) Îi anunţ pe aceşti senatori, îi vor ajunge blestemele poporului român pentru că băieţii ăştia ne otrăvesc aerul, apa, pământul şi pe noi. Distrug viitorul copiilor”, a spus, la Realitatea TV, Paul Iurea, reprezentant al Asociaţiei “Vama Verde”.

Întrebat ce solicitări au protestatarii din Piaţa Universităţii, Iura a explicat: “Cerem două legi: interzicerea cianurării la minereurile aurifere şi interzicerea fracturării hidraulice. Politicienii noştri să se gândească la soluţii verzi.”

Opinia sa a fost împărtăşită de academicianul Dinu C. Giurescu, care s-a arătat revoltat de ignoranţa cu care sunt trataţi oamenii de ştiinţă.

“Ai punctat foarte bine cele două cerinţe fundamentale. Alături de voi este şi Academia Română, care şi ea a cerut, şi diferite ONG-uri. Toate aceste strigăte, înţelepciunea unor foruri de ştiinţă nu contează, nu suntem luaţi în seamă. Cum o să ne luăm ţara înapoi după ce ea va fi complet secătuită? Nu se poate acest lucru!”, a spus Giurescu, în emisiunea “Jocuri de putere”.

Romania asasinata  44

 ***


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, DINU C. GIURESCU, Gazele de sist, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “ROMÂNIA ASASINATA (VIDEO) – Emisiunea “Jocuri de putere” cu Rares Bogdan despre PERICOLUL GAZELOR DE SIST SI MARILE TRADARI ALE POLITICIENILOR. Dinu C. Giurescu: “Cum o sa ne luam tara inapoi după ce ea va fi complet secatuita?”

  1. Pingback: COZMIN GUSA face dezvaluiri despre LICENTA RMGC si CACEALMAUA SPECULATIILE BURSIERE [video]/ Riseproject: Motivul pentru care RMGC insista in folosirea CIANURARII: metoda creste profitul aurului - Recomandari
  2. Pingback: Inginerul Jack Goldstein a prezentat in fata COMISIEI “Rosia Montana” TEHNICA PRELUCRARII MINEREULUI FARA CIANURI [VIDEO]. Inventatorul a declarat: Iazul de cianură este o bombă ecologică!/ Institutul Geologic EXCLUDE folosirea CIANURII. St
  3. Pingback: “Deasupra gazelor de sist” [Reportaj VIDEO din Pungesti]/ CHEVRON a primit autorizatiile pentru prima SONDA DE EXPLORARE a GAZELOR DE SIST din Vaslui/ Explorari dupa gaze de sist au avut loc si in CAHUL (Rep. Moldova)/ CUTREMURELE DIN GALATI:
  4. Pingback: Ponta, dispus sa riste CUTREMURE CATASTROFALE pentru sprijinul CORPORATIILOR AMERICANE?/ Bizar sau previzibil? ”Societatea civila” e mai TIMIDA fata de CHEVRON decat fata de RMGC/ Gazele de sist: demontarea propagandei INDEPENDENTEI ENERGETICE/ Consta
  5. Pingback: Dezvaluiri incendiare: STEFAN MARINCEA, directorul Institutului Geologic: PROIECTUL RMGC este de “Papua Guineea”, o “BOMBA CU CEAS” bazata pe “FALSURI GROSOLANE”! [video] - Recomandari
  6. Pingback: Inca o serie de dezvaluiri socante: AURUL DE LA ROSIA, DAT IN SCHIMBUL NATO? Fostul procuror militar Gheorghe Oancea despre DOSARUL ROSIA MONTANA la Jocuri de Putere [VIDEO]/ Ilie Serbanescu desfiinteaza BALIVERNELE celor de la RMGC si CHEVRON - Recomanda
  7. Pingback: Punctul de intalnire cu DINU GIURESCU si ILIE SERBANESCU despre GAZELE DE SIST si resursele Romaniei [video]: “CINE E ASA PUTERNIC INCAT SA OBLIGATI O NATIE INTREAGA SA SUFERE?” - Recomandari
  8. Pingback: DE CE E BUN PENTRU ROMANIA UN LAC OTRAVIT? Fulminanta scrisoare catre CNA a Eugeniei Voda pe tema RMGC: “Inima Romaniei nu e negociabila!”/ SRI si “eco-anarhistii”/ CUMPLITA TRAGEDIE a ruperii barajului de steril de la CERTEJ (1971
  9. Pingback: GAZELE DE SIST POT SA DECLANSEZE “REVOLUTIA” LA CARE VISEAZA UNII? FOARTE GRAV: Rugaciunea “TATAL NOSTRU” huiduita de o parte din manifestantii “ecologisti” din Bucuresti. CIOCNIRI GRATUITE CU JANDARMII, OBSCENITATI, DI
  10. Pingback: FLORIN COLCEAG la emisiunea Jocuri de putere [VIDEO]: despre RAZBOIUL ECONOMIC, STRATEGIILE CORPORATIILOR si lupta disperata pentru RESURSE: “Toate tarile bogate in resurse sunt atacate, exact cum este atacata si Romania acum” - Recomandari
  11. Pingback: Ar putea sa opreasca U.E. tavalugul EXPLOATARII GAZELOR DE SIST? Se face legatura intre fracturare hidraulica, contaminarea apei si cutremure. RADU TUDOR si MIRCEA DIACONU sparg omerta pontista de la Antena 3, avertizand: “Tensiunea legata de gazele
  12. Pingback: Gazele de sist: APARAREA APEI, HIMERA INDEPENDENTEI ENERGETICE, DENIGRAREA MANIFESTANTILOR si nostalgia negociatorilor demni ai Legii Minelor din 1924 (video)/ Mai multe ONG-uri dau in judecata CHEVRON/ Cine sunt PRIMITIVII SI DEMAGOGII in materie de dezv
  13. Pingback: Guvernul a incheiat mai multe ACORDURI DE EXPLORARE-EXPLOATARE a GAZELOR in judetul TIMIS. Temeri legate de posibile acorduri legate de GAZE DE SIST - Recomandari
  14. Pingback: De ce NU avem nevoie de gazele de sist? DINU GIURESCU si MIRCEA DIACONU la Punctul de intalnire [VIDEO]. Sacrificarea tarii pe altarul “ZEULUI INDEPENDENTEI ENERGETICE” - Recomandari
  15. Pingback: Istoricul Dinu C. Giurescu despre starea Romaniei. “SUNTEM O NATIE INVRAJBITA, SARACITA, PREGATITA PENTRU LUPTA DE CLASA” [video] - Recomandari
  16. Pingback: “SI ASTAZI EXISTA MULTI IROZI. Fiecare dintre noi poate deveni un Irod pentru semenul lui sau fata de propria sa nevinovatie… PREA MULT RANIM SI PREA MULT UCIDEM”. Predici audio pe marginea UCIDERII PRUNCILOR -
  17. Pingback: ACADEMICIANUL DINU GIURESCU A MURIT. Ultimele sale interviuri, ultimele avertismente: "Suntem sub imperiul prabusirii noastre ca neam" (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare