update – ORESTE TEODORESCU SI DACISMUL. Scandalul vedetei TV… doctor in teologie si promotor al unui AMESTEC TOXIC de ORTODOXIE si NEW AGE

15-09-2013 2 minute Sublinieri

oreste teo

  • Astradrom: 

Oreste Teodorescu provoaca scandal la cetatile dacice – Sarmizegetusa Regia singurul loc din Romania unde Oreste se poate ruga la Dumnezeu

“Crestinul” Oreste se scandalizeaza ca nu este lasat sa se roage la zeii dacilor

Comunicat de presa ASTRADROM Orastie

Asociatia pentru Pastrarea si Promovarea Valorilor Culturale si Nationale ale Poporului Român – ASTRADROM, apreciaza munca domnului Vladimir Brilinski pentru pastrarea valorilor istorice mostenite de la stramosii nostri daci.
Mentionam ca am luat la cunostinta de filmarea facuta saptamana trecuta de Oreste Teodorescu la cetatile dacice in timpul cand il hartuia pe reprezentantul Consiliului Judetean Hunedoara, Vladimir Brilinski, acuzandu-l si luandu-l la raspundere (cu ce drept?) pentru ca nu i-a lasat “sa se roage” in sanctuarul unde dacii aduceau jertfe zeilor. Consideram ca provocarea la un astfel de scandal care a fost facuta oficialitatilor locale nu este demna de un “luptator pentru dreptate” si un “bun român” cum se pretinde a fi domnul Oreste Teodorescu.
Mentionam ca la intrarea in cetate este specificat ca situl arheologic Sarmizegetusa Regia functioneaza in regim de muzeu, iar la intrare este scris pe un panou de prezentare ca ritualurile religioase sunt interzise. De acest lucru a fost instiintat si domnul Oreste Teodorescu, inainte de a tulbura linistea in acel loc, care, in loc sa respecte legea s-a gandit sa imprastie cu noroi pe toti care nu se conformeaza principiilor sale. Acest lucru arata lipsa de respect fata de stramosii daci de a caror nume se foloseste pentru a-si promova ideile sale religioase.

purtator de cuvant Roxana Badila

In urma scandalului provocat de Oreste Teodorescu am contactat si un preot ortodox din apropierea cetatii Sarmizegetusa Regia. Despre acest incident ieromonahul Eftimie Mitra de la schitul “Sfintii Români” din Gradistea de Munte ne-a relatat:

“E ciudat acest Oreste, in emisiunile sale se vede ca nu e un crestin adevarat. S-a folosit de unele emisiuni sa faca presiuni asupra Bisericii Ortodoxe pentru a il incinera pe Sergiu Nicolaescu conform ritualurilor necrestine dacice. Strigă in gura mare ca e impotriva masoneriei dar in emisiunile sale promoveaza masoni si un sincretism religios de tip New Age si multe altele. Pe preotii ortodocsi ii numeste “sutanisti” in timp ce pe guru (preoti pagani – n.n.)ii numeste maestri spirituali si multe altele.

L-as intreba cand e sincer cand spune ca e crestin si propovaduieste o religiozitate necrestina? Cand spune ca lupta impotriva masoneriei dar promoveaza masoni si invataturile sale sunt conforme unei religii mondiale neopagane? Cand spune ca respecta si iubeste neamul românesc dar lupta cu inversunare impotriva Bisericii Neamului Romanesc?… si multe altele asupra carora va trebui sa reflectam mai adanc in viitor.”

Nota noastra: De fapt, Oreste Teodorescu “performeaza” mult mai sincretist decat e descris mai sus. E halucinant cum sunt amestecati de acest personaj marii duhovnici romani, sfintii inchisorilor, mari sarbatori ale Bisericii cu dacisme, new-ageisme si alte nenumarate bazaconii. Un exemplu de pe contul de facebook al realizatorului TV:

Crestinii merg in pelerinaj la Mormantul Sfant, musulmanii merg la Mecca, evreii au Zidul Plangerii, noi avem cetatatile Dacice. Romani, aprindeti-va inimile la Prislop, apoi mergeti sa va conectati cu Neamul nostru mare, la Sarmisegetuza! “Nimic de ce e romanesc nu piere, si nici nu va pieri!” Sa vina dimineata sa alunge demonii alienarii si tradarii!

Cetatile dacice Sarmizegetusa Regia si Fetele Albe profanate de secte mistice orientale. De ce Ezoteristii din Romania au pornit razboi impotriva Consiliului Judetean Hunedoara?

Ce nu vrea sa aminteasca Oreste Teodorescu in emisiunile sale vis-a-vis de „rugaciunile” ezoteristilor in sanctuarele zeilor daci.

 De ce Consiliul Judetean Hunedoara a impus un regulament de functionare a vizitelor in cetatea istorica a stramosilor daci? Pentru ca diferite persoane, mai mult sau mai putin mistice, au necinstit vestigiile aflate in interiorul cetatii. Cine a vizitat cetatea a putut vedea un gard rupt si altul daramat, sau ceara topita pe monumente ca urmare a unor ritualuri religioase prin care unii spuneau ca se incarca cu energii de la zeii daci si altele asemenea.

Personal am avut ocazia sa vad pe viu un astfel de ritual in care un asa-zis maestru spiritual se urca pe unul din monumente, tinand unor grupuri cursuri de captare a energiei. Pe langa aceasta turistii cu bun simt erau nevoiti sa asculte muzica de meditatie (pusa la laptop sau casetofon) sau se simteau stanjeniti cand mai vedeau oameni dezbracati, persoane care prin lipsa hainelor considerau ca pot capta mai multa energie.

Oameni in toata firea mergeau periodic in duminicile cu luna plina pentru a preda cursuri (nu pe gratis) prin care unii mai mult sau mai putin naivi isi goleau buzunarele, umplandu-le pe ale altora, sperand ca in viitor vor fi si ei facatori de minuni, vor face vindecari si vor avea puteri paranormale. Acesti „maestrii spirituali” acum sunt foarte revoltati pe cei ce au pus reguli de vizitare caci li s-au cam imputinat cursantii care nu mai pot merge la Sarmizegetusa pentru a invata cum sa deprinda tehnica de a capta energie.

Dupa cum se vede, mandria ca „eu am puteri prin care lucreaza energiile” le intuneca mintile multora dintre practicantii ezoterismului din intreagatara transformandu-i pe unii in escroci, iar pe altii in victime. In aceste sanctuare s-au adus jertfe zeilor daci, unele fiind sangeroase, chiar umane. Daca aceste „energii” sunt de la Dumnezeul crestinilor sau de la altcineva ramane ca fiecare sa traga singur concluzia. 

Fiecare e liber să creadă cum doreste, cum simte si dupa cum il duce capul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa profanam vestigii istorice.

Prof. Mihail Neacsu.

Mentionam ca imaginile de mai sus le-am primit de la localnici. Aici le-am postat cu o claritate mai mica datorita spatiului redus. Originalele care au o claritate foarte mare se pot procura de la sediul asociatiei sau prin adresa de email.

De ce Oreste Teodorescu a pornit razboi pe viata si moarte impotriva Consiliului Judetean si a reprezentantului acestuia in situl arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinski, ramane ca fiecare sa traga singur concluzia pe care o doreste. Va recomandam sa urmariti si videoclipul de mai jos:



Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “update – ORESTE TEODORESCU SI DACISMUL. Scandalul vedetei TV… doctor in teologie si promotor al unui AMESTEC TOXIC de ORTODOXIE si NEW AGE

  1. Stiti cumva, Par. Eftimie Mitra de la schitul “Sfintii Români” din Gradistea de Munte a fost inainte la schitul Huta – Bihor?

  2. @Cristian:

    Da, a fost.

  3. Eu mă mai întreb şi acum ca prostu’, cum de l-a acceptat păr Teodosie la Fac de Teologie din Constanţa? Căci era clar încă dintru început, că Oreste NU este creştin, ci luptă împotriva bisericii.

  4. @cristian:
    Fii, te rog, destept si nu te mai intreba deloc! Numai eu cate persoane cunosc din orasul meu care au intrat fara probleme la Facultatea de Teologie din Constanta si care … hm, sa ma ierte Dumnezeu, dar parca zic eu ar fi trebuit orientati catre orice altceva numai intr-acolo nu! In fine, Dumnezeu sa ne miluaisca pe toti!

  5. Nu doar promoveaza masoni dar se pare ca el insusi este mason, dupa cum se pare ca s-ar fi declarat (mason de grad 14 si cavaler templier), Pro Mare Maestru al Marii Loji Nationale Mixte din Romania.
    http://www.ziare.com/stiri/eveniment/marea-loja-nationala-masonica-a-romaniei-are-un-nou-mare-maestru-1014778

    Intr-un interviu (http://www.revistatango.ro/celebritati/interviuri/oreste-teodorescu-eu-nu-sunt-vedeta-si-nici-nu-cred-ca-exista-vedete-in-romania-2758-p13.html#) declara despre masonerie:

    Oreste Teodorescu: Eu nu am nicio calitate activa in masonerie. Studiez si inteleg sistemul asta masonic de 10 ani, iubesc foarte mult ceea ce inseamna masonerie, dar nu am niciun fel de incredere in ceea ce noi numim astazi mason. Adica, nu ma regasesc printre masoni, dar ma regasesc in ceea ce inseamna masonerie. Deci nu am nicio legatura cu nicio loja masonica si nicio activitate concreta in niciuna dintre obedientele masonice din Romania. In schimb, nu ascund faptul ca m-a interesat acest traseu de evolutie spirituala pe care il cunosc de 10 ani.

    Este inselat de cel rau si crede ca stie el mai bine cum e cu spiritualitatea, insa nu doar el gandeste asa, sunt foarte multi care au facut cursuri de spiritualitate sincretista de tot felul, unde au capatat convingeri asemanataoare, si care amesteca crestinismul cu notiuni de spiritualitate pagana (asiatica, dacica si nu numai).

  6. Dar cine i-a dat titlul de doctor in teologie acestui nebun?!

  7. A fi doctor in Teologie nu inseamna si a fi bun teolog 🙂 Si pe urma, cum se iau doctoratele in Romania…

    Evagrie Ponticul, mi se pare, spunea ca “Teolog e cel care se roaga”…

    In societatea moderna se face mult caz de titluri academice, insa stiti cum se spune : teoria ca teoria, dar practica ne omoara 🙂 !

  8. @Hrisanti
    Nu toti cunosc ce spune Evagrie Ponticul. Majoritatea se uita la diploma.

  9. @ Florin M.

    Diploma este o hartie !:-)
    Important este ce ai inteles din tot ce ai invatat, nu hartia.
    Lev Tolstoï spunea :” Cultura este ceea ce iti ramane, dupa ce ai uitat tot ce ai citit”.

  10. e stiut doar, e vremea raului; umbla ca turbat; personal, speram sa apara cit de cit macar, respingerea si punerea la index a unor persoane care-l reprezinta; dar am sperat/sper in van, persoana (ca nu pot sa il consider personaj)este/ramane intens prizat.
    Sa ne dea Dumnezeu putere si intelepciune sa stim ce alegem.

  11. scuze, am uitat un ‘a’: prizata.

  12. Actiunile lui Oreste sunt sustinute de o doamna Maria si fica sa de la pensiunea Cotiso. La aceasta pensiune falsul român Oreste lasa bani grei cu trupa sa in sezonul cand merge la rugaciuni in sanctuarele dacice. De cand s-a interzis practicarea ritualurilor religioase la cetati veniturile la pensiuni au scazut considerabil, motiv pentru care patronii pensiunilor (nu toti) au pornit si ei razboi gardienilor de la cetati. Nu toti patronii de pensiuni au convingerile celor de la Cotiso caci mai sunt si oameni cu frica de Dumnezeu si dragoste de tara pentru care neamul conteaza mai mult decat banii unor sectari ca Oreste.
    Am dormit si eu o noapte la Cotiso si pot sa spun ca am vazut cata propaganda face patroana acestei pensiuni la tot ce vine cu bani, doar bani sa iasa indiferent ca imi vand sau nu sufletul. La aceasta pensiune este cuibul din zona al misticilor gen Oreste, aici gasesti oricand carti oculte, despre ghicit, vorbirea cu mortii, samanism, maestrii guru, etc. Intre acestea gasest si cartile lui Dan Oltean despre care “misticii” cu pricina spun ca e omul lor.

  13. Pingback: Zoe Dumitrescu-Busulenga: IN MOMENTUL DE FATA TRAIM CEL MAI GREU MOMENT AL ISTORIEI NOASTRE. New-Age taie radacinile, inclusiv pe Dumnezeu, aici bate toata treaba… -
  14. VINA O POARTA INDIFERENTA MAI MARILOR ZILEI SI REUA INTENTIE PRIN INDIFERENTISM ESTE CLARA CIND NE UITAM LA ACEST MINISTRU AL CULTURII CARE PARE DE-A DREPTUL A FI ANTINATIONALIST SI IMPOTRIVA ISTORIEI ROMANIEI!Cine l-o pus acolo in aceasta functie are cea mai mare vina .Trebuie mers si cerut de romani schimbarea acestui antiministru al culturii romanesti ,care prin comportamentul lui se arata a fi un dusman al poporului!!!

  15. Eu cred ca Oreste are capacitatea de a deveni un bun teolog si un bun crestin. Desi le amesteca f. mult, totusi am observat in ultima perioada la el o tendinta din ce in ce mai accentuata de a alunca in “panta” crestina.

    Oreste nu este un om prost. Si nu cred ca este nici ticalos. Deci, daca va merge inainte pe aceasta panta, intr-un final isi va da seama ca singura cale spirituala valabila, de la Dumnezeu, este crestinismul, celelate (inclusiv dacismul) fiind doar niste aberatii de oameni care s-au inchinat la draci, chiar daca, pe ici pe colo, mai contin si cate o ramasita din Adevarul revelat initial de Dumnezeu omului.

  16. Sa zicem ca e asa cum zici tu Lucian. Nu te contest, dar te intreb de ce toate comentariile si mesajele de pe facebocul sau, in care era demascat, le-a sters?
    Am vazut in urma cu cateva zile cateva comentarii care facea referiri la implicarea lui Oreste in masonerie si sustinerea unei propagande new age -ista. Azi dimineata cand m-am uitat sa vad ce comentarii noi au aparut am constatat ca cele ce demascau new age -ismul lui Oreste au fost sterse. Asta dovedeste ca nu e sincer in cautarile si trairile sale. M-ar mira sa isi revina, in acest context.

  17. Da, si noi credem ca e prea inteligent… ca sa nu stie ce face. Iar in masonerie nu intri degeaba, ca sa faci ce vrei tu si sa crezi ce vrei tu. Poate doar daca intri in adormire, ceea ce nu pare ca e cazul. Mai ales cand esti vedeta, persoana publica si ai o oarece carisma, ti se dau misiuni. Nu prea ne vine, de pilda, sa presupunem ca subit s-a trezit si in Oreste, taman acum, activismul civic pe toate temele la moda si tot subit a inceput sa dea lovituri de gratie prietenilor de-o viata, prin “demascari” aparute din senin. In orice caz, raul urias pe care il face zapacind lumea cu “Codul” sau de ani de zile e foarte greu de sters…

  18. Cautati pe google PARINTELE ARSENIE BOCA SI EZOTERISMUL
    sau activati linkul:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/parintele-arsenie-boca-si-ezoterismul.html

    Ma intreb ce parere ar avea parintele Arsenie sa isi vada folosit numele in scopuri de propaganda New Age -ista? Cine se ascunde oare in spatele acestei diversiuni?

  19. @ Natalia:

    Pai cine sa se ascunda, decat tatal minciunii si fiii sai?

  20. Pt Lucian: nu de capacitate duce lipsă Oreste, ci de buna voinţă. Aşa că nu te lăsa înşelat de alunecarea sa lină spre creştinism. La doi domni nu te poţi închina, ce este aşa de greu de înţeles aici? Până nu are loc o convertire (metanoia) în sufletul şi-n mintea sa, nu se află pe drumul ăl bun.

  21. @Lucian faptul ca pare ca inclina spre crestinism nu e suficient si altii din mass-media in ultima vreme ‘inclina’ si nu stiu daca e neaparat de bine:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/09/05/mesaj-mama-franta-formular-inscriere-tata-mama-parinte-1-parinte-2/#comment-233410

  22. @admin:
    „Ceea ce am vazut eu la parintele Justin. Dupa ce am pus la masa vreo- 3-4 randuri de trapeza, lumea a ramas fara ciorba. Si am zis; parinte Justin nu mai avem ce sa dam mancare la oameni si inca mai sunt pe afara. Si a zis parintele Justin: am sa vin eu sa vad. A luat parintele Justin lingura aceea mare si a dat de trei ori in acel cazan cu ciorba si s-a facut din nou ciorba pana in varful lui. Eu am vazut acel lucru. Ceea ce inseamna ca parintele Justin a avut puterea cuvantului”, a marturisit staretul Manastirii Petru-Voda, Hariton Negrea.

    […]
    [ http://www.emaramures.ro/stiri/87472/RELIGIE-Parintele-Justin-Parvu-a-fost-numit-cetatean-de-onoare-al-orasului-Baia-Sprie- ]

    …aveti cunostiinta de asa ceva ?

  23. @Cristian,

    Nu atat de lipsa bunavointei e vorba, ci mai degraba de un fel de mandrie ascunsa, ca mai toti inselatii… Sa speram ca Dumnezeu ii va deschide ochii si inima spre adevar.

  24. @ Roxie:

    Nu avem. Daca parintele Hariton chiar a spus asa ceva, atunci asa este. Nu e foarte sigur pt noi daca citatul e exact.

  25. Bine. A fost vreo problema cu site-urile pe care le-am mentionat ca au preluat articolul?

  26. @ Roxie:

    E mai corect sa dam articolul original.

  27. Acest Oreste pe toti ii acuza ca sunt masoni si hoti de aur. Se pare ca totul e o barfa de care se foloseste pentru a ascunde cine e el in realitate.
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/09/vladimir-brilinsky-dezminte-acuzatiile.html

  28. Oreste Teodorescu este un escroc, infractor si un golan care imbina adevarul cu minciuna pentru a impune teroarea si pentru a domina. Pacat de unii invitati care mai aduc cateva adevaruri la TV dar degeaba daca sunt imbinate cu dezbinarea si minciuna. Nu va lasati pacaliti de acesti maestri infecti antrenati in arta manipularii precum ORESTE. Nu va lasati inselati. In curand mai multe detalii pe internet si la TV despre infractorul specializat in teroare Oreste Teodorescu care sustine deocamdata un grup de crima organizata si Terorism promovand un produs infect – contaminat numit TORSER.

  29. Folosindu-ma de experienta si de intuitie vad in Oreste un om antrenat care se plimba pe o coarda intinsa ce are in dreapta limanul iar in stanga prapadul.Intr-o zi randuita va cadea de pe acea coarda si ma rog Atotputernicului sa cada in dreapta. Parca-l vad la Patrunsa sau la Frasinei.

  30. @Bogdan:

    Ce coarda? E deja in mijlocul prapadului si trage si pe altii dupa el… Sa dea Dumnezeu sa-si vina in fire, insa e bine sa stim unde se afla.

  31. Problema ratacirilor si pendularii lui Oreste intre ortodoxie si neo-paganisme ar putea sa il priveasca doar pe el personal si eventual pe cei apropiati lui. Ceea ce face insa ca problema sa iasa din cadrul asta restrans este faptul ca Oreste propovaduieste cu sarg si aplomb la TV amestecul indigest de crestinism cu panteism, sintoism, budism, musulmanism (mai nou dacand studiaza despre islam). Daca nu ar fi idei anticrestine, pe care Oreste se preface ca nu le vede ca anticrestine, ar putea vorbi nonstop, ca nu ne-ar interesa framantarile lui ideologice. Evolutia lui are doua posibile directii:fie va redeveni realmente crestin fie isi va face o doctrina personala de tip sincretist, rupandu-se de biserica ortodoxa. Bine ar fi sa se decida mai repede.

  32. Se pare ca in mijlocul actiunilor daciste sta si un imens interes financiar. Cat timp exista initiati exista si cotizanti. Nu?
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/10/sarmizegetusa-regia-locul-unde-sectele.html

  33. Pingback: CONFISCAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA DE CURENTE EZOTERICE, DACISTE SI NEW-AGE - Recomandari
  34. Pingback: “Mai, frati români, noi n-am iesit inca din PAGANISMUL nostru, care se manifesta astazi prin VRAJITORII la nesfarsit, prin BLESTEME la nesfarsit!” | Cuvântul Ortodox
  35. Pingback: Patriarhul Daniel critica OCULTISMUL CONTEMPORAN, raspandirea ASTROLOGIEI, MISTICILOR si TEHNICILOR ORIENTALE si curentele “NOILOR PSIHOLOGII” SPRITUALISTE centrate pe “realizarea sinelui”: “Magia şi vrăjitoria au ajuns să
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare