PROTESTE DE AMPLOARE FARA PRECEDENT PENTRU SALVAREA ROSIEI MONTANA. Zeci de mii de persoane in Bucuresti, Cluj si alte orase ale tarii [VIDEO si FOTO]

9-09-2013 5 minute Sublinieri

 Mars pentru Rosia Montana, Bucuresti 8.09.2013

Pta Victoriei, 8 sept 2013 (Bucuresti)

Nota: Asadar, protestele impotriva exploatarii aurifere de la Rosia Montana capata proportii tot mai mari. In acest sens, cui foloseste, oare, antagonizarea ideologica sau confiscarea protestelor de o agenda secularista daca nu celor care le-ar vrea compromise? (a se vedea si comentariile de aici si aici). 

Hai să ajutăm presa centrală (şi îndeosebi televiziunile) să numere. Săptămâna trecută vorbeau de 2.000 de demonstranţi în Bucureşti. Fotografiile şi imaginile care au început să circule ulterior pe internet au demonstrat că numărul acestora a fost mai mult decât dublu. Iar pe cei peste 5.000 de clujeni care au ieşit pe 1 septembrie au uitat să-I menţioneze.

Acum, tocmai m-am întors de la demonstraţiile de la Cluj. Văd că presa centrală a căzut la “consens”: 6.000 de participanţi. Urmăriţi cu atenţie (şi cu răbdare) înregistrarea de mai jos. Dacă aveţi răbdare şi număraţi, vă puteţi convinge şi singuri că sunt mult mai mulţi. Am transmis mai bine de 10 ani meciuri de fotbal de pe stadioanele României. Am participat la grevele studenţeşti din 1995, care au scos în stradă 25.000 de oameni. Şi pot spune, fără să mă hazardez, că numărul protestatarilor de la Cluj a trecut de 10.000. Dar, cum spuneam, dacă nu aveţi încredere în estimarea mea, vă puteţi convinge urmărind înregistrarea de mai jos (voi mai reveni şi cu altele).

Astfel, pe ultima sută de metri am prins şi emisunea de la “Naşul TV”. Şi le acord credit pentru estimarea de 20.000 de oameni. Cu siguranţă însă, or să mai apară şi alte înregistrări.

*

Iar protestatarilor din Bucureşti şi Cluj li se adaugă cei din Timişoara, Braşov, Satu Mare, Alba Iulia şi din zeci de alte localităţi din ţară şi străinătate. Care solicită retragerea legii distrugerii Roşiei Montana şi stoparea proiectului minier.

Se aude domnule Ponta? Se aude domnule Antonescu? Se aude domnule Băsescu? Priviţi şi imaginile de mai jos şi cele ce vor mai veni. Şi luaţi aminte. Cetăţenii sunt informaţi. În ciuda celei mai mari părţi a presei.

Participanţii la protestul din Capitală faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, al căror număr a crescut la peste 7.000, au blocat circulaţia în centrul oraşului, la Universitate.

Traficul este blocat atât în rondul de la Universitate, cât şi pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Manifestanţii scandează “Uniţi, salvăm Roşia Montană!” şi afişează bannere şi pancarte cu mesaje printre care “Sănătate – da, cianură – nu”, “Anulaţi legea distrugerii Roşiei Montane ACUM!” şi “Implicarea resuscitează ţara”.

Unii protestatari fac zgomot lovind peturi umplute cu pietricele, iar alţii bat în tobe.

Manifestanţii, în majoritate tineri, s-au adunat în Bucureşti duminică după-amiază, pentru a opta zi consecutiv, la fântâna de la Universitate.

De acolo, în jurul orei 19.00, ei au plecat în marş pe traseul bd. Nicolae Bălcescu – bd. Magheru – bd. Lascăr Catargiu – bd. Iancu de Hunedoara – Şoseaua Ştefan cel Mare – Calea Moşilor – bd. Carol, revenind în final la Universitate.

În timpul marşului, numărul lor a crescut de la aproximativ 1.000 iniţial la peste 7.000 la întoarcerea în Piaţa Universităţii.

Pe traseul manifestanţilor s-au aflat permanent jandarmi şi poliţişti de la Rutieră.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Iaşi.

Sâmbătă seară, protestatarii au mers în marş, de la Universitate, până la sediul televiziunii publice, unde au blocat un sens de circulaţie pe Calea Dorobanţilor.

La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.

Protestele de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate în alte oraşe din ţară, au început, duminică, după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare. […]

PROTEST DE AMPLOARE la Cluj-Napoca: Peste 6.000 de persoane au blocat traficul în centrul oraşului. Soţia primarului Emil Boc, între manifestanţi

Peste 6.000 de persoane care participă, la Cluj-Napoca, la protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, au plecat în marş din Piaţa Unirii spre sediul Prefecturii, blocând traficul în centrul oraşului.

[…]

Protestatarii care s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au plecat în marş pe strada Regele Ferdinand – Piaţa Mihai Viteazu – sediul Prefecturii – Bulevardul 21 decembrie 1989 – Primărie – Piaţa Lucian Blaga, oprindu-se în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii au blocat Piaţa Lucian Blaga din oraş, aşezându-se pe carosabil.

Manifestanţii scadează “Veniţi cu toţii şi strigaţi tare, Roşia Montană nu e de vânzare”, “Vrem natură, nu cianură”, “Uniţi, salvăm Roşia Montană”, “Nu mai vrem să fim furaţi, de la Roşia plecaţi!”.

Numărul protestatarilor depăşeşte 6.000 de persoane, potrivit jandarmilor. Traficul rutier în centrul municipiului Cluj-Napoca este în prezent blocat. Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, între care Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Iaşi, Suceava, Sfântu Gheorghe, precum şi în Capitală.[…]

Proteste în ţară faţă de proiectul de la Roşia Montană. La Iaşi manifestanţii au blocat traficul rutier în zona Copou, apoi au mers în centrul oraşului şi au blocat circulaţia tramvaielor – FOTO

Proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au loc, duminică, în mai multe oraşe din ţară, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Iaşi.

Iaşi: Participanţii la protestul faţă de proiectul Roşia Montană au blocat circulaţia tramvaielor

Manifestanţii au deblocat în jurul orei 20.45 circulaţia rutieră pe bulevardul Copou, îndreptându-se către centrul municipiului Iaşi. Ajunşi în Piaţa Unirii, locul în care a început protestul, oamenii s-au aşezat pe liniile de tramvai, blocând circulaţia mijloacelor de transport în centrul oraşului.

În urma unor negocieri cu forţele de ordine, protestatarii au acceptat la un moment dat să permită câtorva tramvaie să circule către gară. La ora 21.30 însă, mai multe tramvaie continuau să staţioneze în zona centrală a oraşului.

În prezent, în Piaţa Unirii din Iaşi se mai află aproximativ o sută de manifestanţi.

Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Iaşi, purtând pancarte cu mesaje precum “Vrem natură, nu cianură”, “Consultare, nu sfidare”, “Tâcerea e de aur”.

Ulterior, manifestanţii au plecat în marş prin centrul oraşului, pe traseul Bulevardul Ştefan cel Mare – sediul Prefecturii – Bulevardul Independenţei – Copou. Aici, protestatarii au blocat circulaţia rutieră, aşezându-se pe carosabil şi scandând “Nu cedăm, nu capitulăm” şi “Nu corporaţia face legislaţia”.

Pe traseu, manifestanţilor li s-au alăturat alte câteva sute de persoane, numărul acestora ajungând la 700.

Organizatorii acţiunii de la Iaşi au avut autorizaţie pentru miting între orele 17.00 şi 18.45, însă nu şi pentru marşul din centrul municipiului.

Proteste similare au loc duminică în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Bistriţa, Suceava, Sfântu Gheorghe, precum şi în Capitală.

La Bistriţa, peste 60 de persoane s-au adunat în parcul de lângă Biserica Evanghelică din centrul oraşului, scandând “Uniţi salvăm Roşia Montană”.

În municipiul Sfântu Gheorghe (Covasna), aproximativ 150 de persoane au venit în jurul Obeliscului din Parcul Central al oraşului, având pancarte cu mesaje precum “Nu cianurii”, “Legea Distrugerii Roşiei Montana – NU în numele meu”. Mitingul s-a încheiat după o oră, un grup de tineri, participanţi la protest, prezentând un scurt moment de dans contemporan.

La Alba Iulia, aproximativ 150 de persoane s-au adunat în faţa Cinematografului “Dacia” din oraş, de unde au pornit într-un marş pe Bulevardul Transilvaniei şi pe alte străzi din apropiere. Participanţii la miting au purtat steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum “Vrem proiecte durabile! Nu acceptăm poluarea! Salvaţi Roşia Montană!”, “Trădarea de ţară în aur se măsoară”. Acţiunea s-a încheiat după aproximativ două ore.

La Braşov, câteva zeci de oameni protestează în centrul oraşului, având pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, dar şi a proiectului minier de la Roşia Montană.

La Suceava, peste o sută de persoane au participat la un marş pe traseul Palatul Administrativ-Primărie-Palatul Administrativ şi au scandat, între altele, “Revoluţia începe cu Roşia Montană!”.

Majoritatea protestatarilor au avut steaguri, dar şi pancarte, afişe şi bannere, cu mesaje precum “Salvaţi Roşia Montană!”, “Uniţi salvăm Roşia Montană!”, “Roşia Montană nu e de pomană!”, “Politicienii pleacă, cianura rămâne!””sau “Revoluţia începe cu Roşia Montană!”. […]

Piața Universității, 8 septembrie 2013

poze-vlad petreanu1

poza Vlad Petreanu (Facebook)

poze-vlad-petreanu2

poza Vlad Petreanu (Facebook)

poze-vlad-petreanu3

Poza Vlad Petreanu (Facebook)

poze-vlad-petreanu4

Poza Vlad Petreanu (Facebook)rosia-montana-cristi-vasile

foto Cristian Vasile (Facebook)

rosia-montana-cristi-vasile2

foto Cristian Vasile (Facebook)

rosia-montana-x-adevarul

foto Adevarul

rosia-montana-x-adevarul2

foto Adevarul


Categorii

1. DIVERSE, ROSIA MONTANA, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “PROTESTE DE AMPLOARE FARA PRECEDENT PENTRU SALVAREA ROSIEI MONTANA. Zeci de mii de persoane in Bucuresti, Cluj si alte orase ale tarii [VIDEO si FOTO]

  1. Sunt de parere ca domnii de la Adevarul ar trebui sa intre in colaborare cu domnul Cristian Vasile. Ar invata si dansii cum sa pozeze “adevarul”. 🙂

  2. Cumva trebuie inclusa si problema gazelor de sist !

  3. Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana trebuie respins. Nu se poate guverna dupa strada, dar nu se poate guverna ignorand strada

    Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana trebuie respins, precizand insa ca este vorba de punctul sau personal de vedere, si nu al liberalilor.

    “Astazi, desi discutiile din Parlament nici nu au inceput, am un punct de vedere ferm si definitiv conturat in legatura cu proiectul Rosia Montana. Cred ca proiectul exploatarii la Rosia Montana nu poate fi sustinut. Proiectul fie ar trebui retras, cea ce probabil nu e cazul, din moment ce guvernul a decis sa-l trimita, fie cred ca trebuie respins”, a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul PNL, in care a precizat ca nu vorbeste in calitate de presedinte al partidului, de sef al Senatului sau de “probabil candidat la presidintie”.

    El a precizat ca a ajuns la aceasta concluzie “nu din motive tehnice, pentru ca acest proiect nu ar avea sansa de a fi fezabil sau eventual util, ci pentru ca exista consecinte si realitati majore care impiedica in acest moment realizarea acestui proiect”, in conditiile in care “proiectul produce o semnificativa scindare in societatea romaneasca”.

    Crin Antonescu si-a argumentat decizia de a nu sustine proiectul prin faptul ca “un numar semnificativ de cetateni nu au incredere ca un asemenea proiect va utiliza resursele acestei natiuni in beneficiul acestei natiuni”.

    Un alt argument invocat de Crin Antonescu este legat de existenta unei “cantitati uriase de suspiciune ca decidenti politici in aceasta chestiune nu ar actiona conform cu interesele publice nationale legitime”.

    “Nu cred ca cineva dintre decidentii importanti – presedinte, prim ministru, alti lideri politici, sunt angajati intr-un lobby specific al companiei RMGC, ca au fost cumparati (…) dar sentimentul la o mare parte din opinia publica romaneasca ca asa ceva s-ar putea intampla e un al doilea motiv extrem de important care necesita stoparea proiectului”, a adaugat acesta.

    Crin Antonescu a vorbit si despre “fragilitati ale proiectului initiat de guvern”, in conditiile in care “chiar premierul ne spune ca va vota impotriva lui, in calitate de parlament”. In plus, exista un raport de aviz cu numeroase “obiectii din partea Ministerului Justitiei” iar in ceea ce priveste raportul de mediu, “esential”, apare o “situatie inedita in care ministrul de resort spune ca va da sau nu avizul in functie de votul din parlament”.

    “Pozitia mea e aceea ca acest proiect, in acest moment, trebuie respins. Nu vorbesc deocamdata in numele PNL, nu am avut o dezbatere si o decizie pana in acest moment” dar “situatia mea ca eventual candidat la presedintie ma obliga sa imi asum o pozitie. Eu nu pot sa ma ascund dupa votul majoritar al Parlamentului”.

    PNL urmeaza sa ia o decizie in ceea ce priveste acest proiect, a continuat Antonescu, precizand insa ca nu este un ecologist: “Respect ecologistii, eforturile tuturor celor preocupati de un mediu sanatos, de un climat care sa concorde cu standardele europene in secolul XXI”.

    Intrebat de ziaristi cum va vota in cazul unei discutii in Parlament asupra proiectului exploatarii de la Rosia Montana, liderul PNL a raspuns: “Impotriva, cred ca era destul de clar”.

    “De buna seama ca noi nu legiferam in functie de manifestatii de strada, de buna seama ca un guvern nu trebuie sa ia decizii in functie de o manifestatie sau alta, dar sunt manifestatii si manifestatii, sunt semnale publice care au o greutate ce nu poate fi ignorata. Nu se poate guverna dupa strada, dar nu se poate guverna ignorand strada. Ceea ce spun acesti oameni nu poate fi ignorat de nimeni.

    Nu impartasesc toate punctele de vedere ale manifestantilor, nu sunt un ecologist, dar sunt un om politic care crede ca nu se pot angaja mari decizii de anvergura nationala intr-o situatie de scindare, de majora suspiciune asupra decidentilor”, a incheiat seful liberalilor.

  4. Sa nu aveti incredere nici in Antonescu, nici in Ponta, nici in Basescu. Indiferent ce spun si ce sustin. Antonescu gireaza porcariile lui Ponta de doi ani, fiind aliati in USL, daca era nemultumit se despartea. Ponta si-a batut joc de asteptarile celor care l-au adus la putere in 2012 prin manifestaii contra lui Basescu si prin vot. Totul e o mascarada, pe spinarea bietilor romani, care azi ies in strada contra lui Ponta, ieri contra luiu Bos si Ungureanu, se schimba cate un guvern dar nimic nu se schimba in tara, Romania se duce de rapa si este vanduta strainilor de toate partidele. Pana nu va exista o adevarata alternativa, nu mai ies in strada impotriva nimanui. Daca vreti sa faceti ceva pentru tara, adunati-va oamenii cinstuiti si capabili,l patrioti si crestini si buni romani, si constituiti un nou partid care sa actioneze pentru binele tarii. Votati-l masiv, si atunci tara va mai avea o sansa. Altrfel, e frectie la un picior de lemn.

  5. In Franta este Frontul National al lui Marine le Pen. La noi, nu exista nimic. Iar Casa Regala se ocupa de mondenitati si de actiuni culturale, si este tot mai mult cu Sistemul (a se vedea excelentele relatii pe care le are cu Mugur Isarescu de exemplu). Patriarhul este omul Sistemului. Sf Sinod tace. Marii duhovnici au murit aproape toti. Suntem singuri.

  6. Daca nu era aspirant la functia de presedinte nici Antonescu nu ar fi declarat ca va respinge proiectul. Dupa o saptamana de ezitari si ambiguitati care sa ii lase spatiu de manevra si-a dat seama ca daca pierde trenul asta poate sa isi ia adio de la Cotroceni.
    Insa din ce declara, si nici macar nu se chinuie sa isi ascunda mai bine intentiile, rezulta ca doar presiunea strazii ii determina pozitia, nu argumentele in sine impotriva proiectului RMGC:

    “nu din motive tehnice, pentru ca acest proiect nu ar avea sansa de a fi fezabil sau eventual util, ci pentru ca exista consecinte si realitati majore care impiedica in acest moment realizarea acestui proiect”

    Deci proiectul in sine e fezabil si doar anumite consecinte il determina sa il respinga. Consecinta nr. 1 e ca daca nu se dezice urgent de acest proiect o sa o ia la vale si mai mult in sondaje.
    Problema e ca peste un an, dupa ce se va pune la adapost de ‘consecinte’, va face si el ca Ponta…

  7. Cam asta e si estimarea noastra: 18 000 – 20 000 – in zona Bucur, in jur de 12 000/ 13 000 – in zona rondului de la Universitate, la intoarcere.

  8. Pingback: PROIECTUL ROSIA MONTANA RESPINS! Ponta invinovateste protestatarii pentru PLATA DESPAGUBIRILOR. Sa nu uitam de GAZELE DE SIST! - Recomandari
  9. @admin: nu am chef sa port acum o discutie pe tema “ce este <>”. Si intamplator, nu sunt idiot ca sa ‘preiau de undeva” o sintagma fara sa o inteleg sau sa o identific.
    Eu mi-am spus doar parerea personala, si cred ca am vorbit clar. Preferati (folosesc pluralul de politete, poate intelegeti ca nu ne tragem de sireturi…) sa spun in loc de ‘sistem”, NOM ? In sensul acesta am spus “sistem”. Spun NOM atunci.

  10. @Vranceanu:

    suntem singuri, vreo 20 de milioane. Nu inteleg, avem nevoie de un “tatuc” sau o bona?

  11. ps: nemaivorbind de comparatie: multumesc, eu nu am nevoie de un Le Pen pt “protectie”.

    Hai sa nu ne justificam lasitatea cu argumente penibile, cu atat mai putin dand vina pe altii pt propriile neputinte!

  12. @Vranceanu:

    Nu intelegem ostilitatea.

  13. ia mai lasati sireturile alea si luati d-aci vestea buna a zilei:

    Gabriel Resources ar putea apela la INSTANŢĂ dacă proiectul privind Roşia Montană este respins. Acţiunile companiei canadiene s-au PRĂBUŞIT la bursă

    Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă.

    http://www.mediafax.ro/social/gabriel-resources-ar-putea-apela-la-instanta-daca-proiectul-privind-rosia-montana-este-respins-actiunile-companiei-canadiene-s-au-prabusit-la-bursa-11304523

    In ritmul asta si la cati bani au spart in ultimul an, mituind in disperare in stanga si in dreapta, nu stiu daca mai rezista pan’ la anu’. Prin urmare sa le uram un calduros “noroc bun!” si pravalire rapida.

  14. sriu ca ma repet da’ mi placu’ titlul asta din ZF:

    Carnagiu pe bursa canadiană. Acţiunile proprietarului Roşia Montană s-au prăbuşit în deschidere cu 70%. Un fond din România are pierderi mari

    http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/carnagiu-pe-bursa-canadiana-actiunile-proprietarului-rosia-montana-s-au-prabusit-in-deschidere-cu-70-un-fond-din-romania-are-pierderi-mari-11305299

  15. Vestile bune se tin lant! Ma duc sa deschid un vinisor. Sper sa nu ma’mbat degeaba! 🙂

  16. Ei, sa nu fim asa euforici, mai oameni buni. Abia suntem la nivel de vorbe, pana la decizie, pana la situatia post-proiect de lege, mai va. Si sa nu uitam si de situatia gazelor de sist…

  17. Nu stiu, sunt eu euforica, sau vad metafore peste tot? Vineri 3-0 cu Ungaria, azi KO pe Gabi R… pe bune, flutura o adiere…:)

  18. @admin:

    uite-asa e unii, le place sa-ti strice chefu’! 🙂

  19. 🙂

  20. @admin – Nu este ostilitate din partea mea, apreciez acest site. poate am folosit necoespunzator cuvantul “sistem” voind sa spun “sistemul satanic ce pregateste Noua Ordine Mondiala”, poate asa eram mai clar. Insa e pacat ca nu s-a inteles mesajul, care era altul, oprindu-se comentariile mla cuvantul “sistem”. Ideea era ca suntem singuri si nu avem alternativa.

    @Doroteea: cat de bine cunosti situatia politica din Franta ? Eu urmaresc de ani de zile asta. Parerea mea este ca nu ai habar ce face Frontul national si Marine le Pen, ce idei, ce luari de pozitie, de principii apara si asa mai departe. Uite de asta, din cauza suficientei si superficialitatii unor romani ca tine, suntem in fundatura in care suntem.

  21. Chestia cu prabusirea actiunilor la bursa e un joc din care jupan’ Soros a castigat enorm, cu siguranta. Este un tertip pe care-l foloseste tot timpul.

  22. “In ritmul asta si la cati bani au spart in ultimul an, mituind in disperare in stanga si in dreapta, nu stiu daca mai rezista pan’ la anu’. Prin urmare sa le uram un calduros “noroc bun!” si pravalire rapida.”

    Bravo Aline! Mai bine decit atit,nu cred ca putea spune cineva.Aproape ca te-am iertat!

  23. @Vranceanu:

    uite-ti idolul:

    Le Pen allegedly practiced torture during the Algerian War (1954–1962), when he was a lieutenant in the French Army. Although he denied it, he lost a trial when he attacked Le Monde newspaper on charges of defamation, following accusations by the newspaper that he had used torture. Le Monde has produced in May 2003 the dagger he allegedly used to commit war crimes as court evidence.[26]
    Although war crimes committed during the Algerian War are amnestied in France, this was publicised by the newspapers Le Canard Enchaîné, Libération, and Le Monde, and by Michel Rocard (ex-Prime Minister) on TV (TF1 1993). Le Pen sued the papers and Michel Rocard. This affair ended in 2000 when the Cour de cassation (French supreme jurisdiction) concluded that it was legitimate to publish these assertions. However, because of the amnesty and the statute of limitations, there can be no criminal proceedings against Le Pen for the crimes he is alleged to have committed in Algeria. In 1995, Le Pen unsuccessfully sued Jean Dufour, regional counselor of the Provence-Alpes-Côte d’Azur (French Communist Party) for the same reason.[27][28][29][30][31][32][33][34]

    ar mai fi si altele de spus, dar ne oprim aici cu “superficialitatile”.

  24. @Vranceanu:

    Nu prea intelegem ce inseamna acest “singuri”. Nu credem in aceasta viziune oarecum elitista autovictimizanta in care noi suntem cei putini si alesi iar ei cei multi si “sistemul”. Suntem putini, e adevarat, insa nu pentru ca suntem speciali, ci pentru ca asta este conditia existentiala a crestinului. Cine nu si-o poate asuma crestineste are o problema…

  25. Pingback: PROTESTE ROSIA MONTANA. SOROS finanteaza o parte a ONG-urilor organizatoare si participa la COMPANIA RMGC/ Ponta insista cu SANTAJUL DESPAGUBIRILOR si se lamenteaza cu FUGA INVESTITORILOR/ O perspectiva crestina asupra protestelor pentru Rosia Montana - R
  26. Pingback: Campina (Alba): PROTEST AL MOTILOR IMPOTRIVA RMGC CONDUS DE UN PREOT ORTODOX [video] - Recomandari
  27. Pingback: Campeni (Alba): PROTEST AL MOTILOR IMPOTRIVA RMGC CONDUS DE UN PREOT ORTODOX [video] - Recomandari
  28. Pingback: Mai multe organizatii crestin-ortodoxe sustin PROTESTELE PENTRU ROSIA MONTANA - Recomandari
  29. Pingback: PROTESTE MASIVE PENTRU ROSIA MONTANA IN BUCURESTI SI ALTE ORASE [VIDEO+FOTO]. Propaganda iliesciano-minereasca a premierului PONTA; Iulian Iancu va conduce COMISIA PRIVIND RMGC - Recomandari
  30. Pingback: update – PROTESTELE PENTRU ROSIA MONTANA. Moise Guran vs Ponta la Editie Speciala (TVR) [VIDEO]/ Iures in lumea politica: VA CRAPA USL-ul?/ Basescu “STRIKES BACK”. Cu tupeu & aroganta LA MAXIM/ Cristian Tudor Popescu despre TEHNICILE
  31. Pingback: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei: POZITIA BISERICII PE TEMA ROSIA MONTANA A RAMAS NESCHIMBATA. ESTE IMPOTRIVA EXPLOATARII. Degeaba ne cauta politicienii români! - Recomandari
  32. Pingback: update – PROTESTELE PENTRU ROSIA MONTANA. Moise Guran vs Ponta la Editie Speciala (TVR) [VIDEO]/ Iures in lumea politica: VA CRAPA USL-ul?/ Basescu “STRIKES BACK”. Cu tupeu & aroganta LA MAXIM/ Cristian Tudor Popescu despre TEHNICILE
  33. Pingback: COMISIA CIANURISTILOR: PROSTEALA PE FATA? Proiectul RMGC: distrugerea a patru munti si crearea unui MEGA-BAZIN de CIANURI/ Minciunile cuplului de comici PONTA-SOVA/ “Terorismul ecologic” si alte blancaneli - Recomandari
  34. Pingback: CUM SA PORNESTI O REVOLUTIE [video]. Film documentar subtitrat in romana despre TACTICILE REVOLUTIILOR MODERNE - Recomandari
  35. Dupa cum spunea si Andrei Pop intr-un articol legat de protestele din Piata Universitatii, este oare probabil ca initiatorii sa urmareasca niste interese personale, iar cei care cred cu adevarat in Rosia Montana sa fie doar papusi in acest joc al mintii?

  36. @ Stefan:

    Este cert asta, nu doar posibil, asa cum si noi am scris, dupa cum la fel de adevarat este ca Andrei Pop este in solda lui Ghita si in slujba lui Ponta si are tot interesul sa accentueze numai pacatele unei tabere si sa faca, in schimb, propaganda proiectului RMGC. Despre interesele antiromanesti din partea asta nimic?

  37. Pingback: PONTA ameninta cu o CATASTROFA daca Parlamentul va RESPINGE proiectul RMGC/ Mihai Gotiu despre starea de spirit a protestelor pentru ROSIA MONTANA si VOTUL IN ALB/ PROTESTE LA CAMPENI - Recomandari
  38. Pingback: Protestele pentru Rosia Montana continua, dar TENTATIVELE DE MANIPULARE SUNT TOT MAI VADITE. Idealistii strazii, “friptura buna” pentru ANIMALE POLITICE ca Traian Basescu si Alina Mungiu Pippidi - Recomandari
  39. Pingback: Alburnus Maior acuza: PREMIERUL SI PRESEDINTELE FAC LOBBY PENTRU RMGC/ Manipularile mizerabile ale SRI/ Basescu vs Pippidi sau “ANTICORUPTIE” in loc de ENERGIE si RESURSE/ Ministrul Dan Sova – AVOCAT PENTRU GABRIEL RESOURCES? (VIDEO) - R
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare