CINISM DEZGUSTATOR. “Mila” interesata politic fata de CRESTINII COPTI DIN EGIPT si indignarea sicofantilor fata de DEMOCRATIA din PERIFERIE

21-08-2013 1 minut Sublinieri

obama-zombie

Stim, suntem in periferia sistemului neoliberal mondial dominat de statele puternice occidentale, cu SUA in frunte. Prin urmare, suntem expusi exploatarii economice si colonizarii culturale. Dar, uneori, se intrece orice limita a …orice si discursul occidental (euroatlantic, mai precis) revarsat in mass-media atinge cote ale cinismului greu de imaginat.

De pilda, in ceea ce priveste Egiptul, mass-media deplange masiv soarta crestinilor copti, supusi agresiunilor in special din partea factiunilor Fratiei Musulmane, in prezent supusa represiunilor crunte ale noului guvern interimar controlat de armata. Bineinteles ca mediatizarea acestui flagel nenorocit este legitima, necesara. Insa ea nu izvoraste din vreo compatimire reala fata de genocidul crestin din Egipt, ci dintr-un cinic calcul politic: deplangem soarta coptilor ca sa aratam cat de ingrozitori sunt FM si ca, pana la urma, lovitura de stat  militara, rasturnarea lui Morsi, represiunea protestatarilor musulmani este justificata. Focalizam pe tragedia crestinilor pentru ca ne este profitabila politic. Altfel, daca nu ar fi asa, nu am scoate o singura vorbulita, cum se intampla in cazul Siriei, unde mass-media si cancelariile occidentale sunt complice cu “armata rebela” a fanaticilor suniti care macelaresc crestini si siiti. 

Desigur, mai putin se discuta despre faptul ca la originea represiunii crestinilor din Egipt se afla aceeasi politica dementa a haosului profitabil si deliberat care a stat la originea rasturnarii lui Mubarak, apoi a venirii la putere a lui Morsi si, in final, la lovitura de stat a armatei (justificata ca fiind… democratica). Nimeni nu se gandeste ca acum musulmanii se razbuna pe crestini, tapii ispasitori ai represiunii la care sunt supusi de armata… Apropo de cinism, e remarcabil cum joaca Rusia in acest caz, sustinand legitimitatea lui Morsi si a alegerilor democratice, “uitand” interesat, in schimb, de rolul autoproclamat de aparatoare a crestinilor. 

O alta tema de un cinism profund care bantuie mass-media occidentala, preluata cu satisfactie de cea locala romana, este tema degradarii democratiei din est. Adica din periferie. Sicofantii exploatatori au greturi de la procesele democratice din aceste tari in care populatia inca mai voteaza dupa cum o taie capul si, desi interesele oricum nu le sunt afectate (cum se intampla in cazul romanesc), simpla miscare a acestor “viermi” le starneste dezgustul. “Viermii” nu trebuie sa arate ca exista si ca sunt vii, ci ar trebui sa fie ingropati adanc in pamant, sa existe doar ca sclavi in slujba capitalului lor. Asa cum in Egipt democratia e nasoala si nu poate fi “restaurata” decat prin lovitura de stat militara si represiune, asa si in Romania, de pilda, alegerile care au adus o anumita formatiune politica la putere sunt echivalate cu un …”puci” (niste nemti au emis aceasta bauneala de zile mari). 

E grea viata la periferie… Sau, daca nu ati inteles, democratia nu e pentru “viermi”!

Un comentariu razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Egipt, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “CINISM DEZGUSTATOR. “Mila” interesata politic fata de CRESTINII COPTI DIN EGIPT si indignarea sicofantilor fata de DEMOCRATIA din PERIFERIE

  1. Da, din pacate aveti dreptate. Democratia, ca si comunismul, nu sunt pentru viermi.
    Amandoua aceste sisteme incercau sa se denigreze folosind aceeasi lozinca: exploatarea omului de catre om.

    Si amandoua sistemele aveau dreptate. Dar ceea ce nu stiu foarte multi oameni este ca, atat democratia cat si comunismul, au fost inventate si manipulate de aceleasi elite.

    Toate aceste “revolutii”, “atacuri teroriste”, “criza economica”, “imputinarea a hranei la nivel global”, “schimbarea climei”, “avertizare de cutremure distrugatoare”, “pandemii”, “discriminarea sexuala”, la care se mai adauga si cine stie ce “inscrisuri recent descoperite”, imi intaresc convingerea ca haosul este in plina desfasurare.

    Oamenii privesc debusolati in toate partile, nici nu mai stiu de ce anume sa se fereasca.
    Unii chiar cred toata aceasta manipulare sperand ca tot ceea ce se intampla este indispensabil pentru a se ajunge la un bine comun, indestulator, fericit … un fel de rai pe pamant.
    Altii, care mai au cat de cat ceva pus deoparte, traiesc in miniuniversul lor fiind siguri ca toate vor fi bune si ca ei nu vor face niciodata parte din cei “nedescurcareti”.
    Altii, se informeaza si se antreneaza in tot felul de tactici de supravietuire, incercand sa lupte sau sa razbata lumeste.
    Iar altii, intelegand ca toate acestea sunt ingaduite de Dumnezeu si trebuie sa se intample pentru ca le meritam, incearca sa traiasca ziua de azi in Biserica si sa se intareasca duhovniceste.

    Cati dintre noi romanii vom prinde vremea muceniciei, numai Dumnezeu stie. Dar eu, cu mintea mea putina, cred ca nu mai este mult timp de pace nici pentru noi.

    Caci miza cea mare a tuturor aceste tulburari nu este alta decat distrugerea Bisericii lui Hristos, indiferent in ce parte a lumii s-ar afla.

    Si probabil, ca datorita celor nesupusi sistemului care doreste sa se instaleze in urma haosului, se va ajunge si la un fel de lege martiala la nivel planetar.

    Miluieste Dumnezeule zidirea ta.

  2. Vedeti insa ca “votul democratic” nu poate fi absolutizat. Hitler a ajuns la putere prin vot democratic, iar apoi a desfiintat democratia, inlocuind-o cu un sistem totalitar.
    Miscarile islamiste procedeaza la fel, se slujesc de facilitatile democratiei, iar dupa ce capata puterea, ei instaureaza un regim absolutist, interzicand pluripartitismul si o viata democratica (vezi Iran, talibanii din Afganistan s.a.).

    Prin urmare, nu poate fi absolutizat votul democratic. Marile democratii ale lumii, cu o veche traditie, au dreptate cand vad dincolo de votul democratic. Oamenii simpli din tari fara traditie democratica, fara cultura politica, sunt usor manipulabili de forte nedemocratice. A accepta fara rezerve votul, ar fi o greseala din partea tarilor democratice. Interventia in favoarea unor forte care au pierdut alegerile, dar sunt cu adevarat atasate valorilor democratice, este justificata. Inlaturarea lui Morsi este in favoarea democratiei in Egipt.

  3. @Aurelian:

    E simplist spus “votul democratic l-a adus pe Hitler la putere”. Daca nu ar fi fost un dezastru in prealabil, Hitler nu ar fi existat ca om politic. Iar ascensiunea lui la putere a beneficiat si de complicitatea unor oameni politici si ai unor mari capitalisti, nu doar de vot. Hitler a fost propulsat printr-un complex de imprejurari si factori. Acum se face mult caz de asta in mod interesat, ca sa se atace democratia si sa se justifice interventia aberanta in viata interna a unui stat pe principiul “sa nu mai permitem un alt Hitler”.

  4. @Aurelian:
    Este FALS ceea ce spuneti. Hitler nu a fost votat de majoritatea germanilor NICIODATA, ci a fost numit Cancelar al Germaniei de Presedintele Hindenburg. In acel moment (30 ianuarie 1933), Parlamentul Germaniei era dominat de social-democrati, nu de national-socialisti, dar social-democratii nu aveau suficienta majoritate pentru a forma singuri guvernul. Abia ca din pozitia de Cancelar al Germaniei (pozitia pe care o detine acum Angela Merkel) a reusit sa impuna in posturile cheie pe apropiatii sai (cam asa cum s-a intamplat acum la noi cu Traian Basescu). Dar cine nu stie istorie, e condamnat sa ii repete greselile.

  5. @ TitusL

    Este invers, national-socialistii aveau mai multe locuri in parlament, dar nu suficiente pentru a forma majoritatea. Hindenburg a ezitat initial sa-i ofere lui Hitler titlul de cancelar. Se ajunsese intr-un impas, s-au organizat din nou alegeri si nazistii au iesit tot pe primul loc, dar tot fara majoritate absoluta. De data aceasta, insa, Hindenburg l-a numit cancelar pe Hitler, care apoi scos in afara legii celelalte partide. Din sistem pluripartit s-a ajuns la partid unic.

    Oricum, ideea era urmatoarea, uneori cei care castiga alegeri democratice (cum a fost si cazul lui Hitler) iau masuri care elimina democratia. Legitimitatea data de castigarea alegerilor este una formala. A inlatura niste forte antidemocratice poate fi justificat.

    Nu mi-e foarte clar un lucru. Regreta cineva ca Fratia Musulmana a fost inlaturata de la putere in Egipt?

  6. @Aurelian:

    Nici nu regretam, nici nu ne bucuram, ci observam.

    E adevarat ca prin mijloace democratice poate ajunge la putere o forta sau un lider care sa devina, ulterior, totalitar (asa se va intampla si cu antihristul). Insa e la fel de adevarat ca de acest lucru se folosesc prea multi ticalosi care pun pumnul in gura oamenilor pe ideea ca cei prosti dar multi nu stiu care e binele lor si atunci trebuie sa se lase calauziti de ei, elitele luminate.

  7. @ Admin

    Ok, am prins ideea. Dar si noi, ortodocsii, dam mai mult credit elitelor (ortodoxe). De pilda, desi monahii athoniti reprezinta o minoritate, parerea lor are o greutate foarte mare. Ei sunt “specialistii” ortodoxiei.
    In chestiuni democratice, “specialistii” sunt tarile democratice din Vest, pentru ca acolo s-a inventat democratia moderna, ei sunt cei care detin “ortodoxia” democratiei. Asadar, nu cred ca cineva care pana de curand habar nu avea cu ce se mananca democratia poate sa spuna ca nu-i pasa de parerea celor cu mai multa experienta si care au democratia in sange. De regula vesticii sesizeaza mai usor cine gandeste cu adevarat democratic si cine foloseste democratia ca acoperamant pentru abuzuri.

  8. @Aurelian:

    Daca nu suntem robi ai anumitor “idola mentis”, ne putem da seama ca rationalizarea unor procese politice din occident nu inseamna ca exista niste persoane care detin monopolul “elixirului democratiei”. Vestici au o indelunga experienta in mentinerea unei fatade bine aranjate si, de asemenea, o imensa experienta in colonizarea celorlalte zone ale lumii. Experienta democratica, tradusa in termenii mai simpli de co-participare la deciziile ce privesc comunitatea, a fost mult mai raspandita decat arealul occidental si acolo unde exista fara rationalizarea si bagajul juridic vestic a disparut tocmai in contact cu aceasta civilizatie. De asemenea, inclusiv exportul de democratie occidentala a fost nu o politica programatica a tarilor si elitelor respective ci un import cultural realizat de elitele locale. Apoi, dincolo de aceasta discutie teoretic-istorica, totusi despre ce vorbim?! Despre a acoda credit celor care l-au uns pe Saddam in fruntea Irakului si apoi l-au ucis? Pe cei care au finantat teroristii mujahedini si apoi i-au facut inamicul public nr. 1? Pe cei care se pozau cu Gaddafi in fotografii oficiale inainte de a-l da pe mana celor care l-au sodomizat si linsat? Am fi prosti sa facem asta. Nu am gresi insa daca ne-am folosi de experienta democratica si bagajul cultural occidental in materie, insa cu un discernamant propriu, nu lasandu-ne calauziti de niste cinici interesati.

    PS: varianta ta de democratie liberala, reprezentativa, are hibele sale majore. A se vedea, de pilda, aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/09/19/psywar-documentar-video/

  9. @Aurelian:

    15. Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
    16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
    17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
    18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
    19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
    20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.

    Nu am nimic a lua de la atari “specialisti” in democratie precum liderii occidentali. Am vazut roadele civilizatiei lor de-a lungul secolelor, acum vedem si roadele “democratiei” lor (dar si pe ale lor personale, indrasnesc sa zic).

    Daca vreau sa inteleg democratia atunci ma intorc la vechii greci, ma plimb oleaca prin Atena si observ ca filosofii ce au dat nastere democratiei sunt, actualmente, in alt duh decat “specialistii” din vest. Iar asta se vede pe toate planurile.

    E o diferenta semnificativa desi, poate, sistemele politice sunt la fel de “democrate” in ambele cazuri. Pentru ca, oricat de “dastept” si “civilizat” ai fi, erezia duce, intr-un final, la demonizare si la demonocratie. Insa netrebnicia si ticalosia isi pot gasi calea catre pocainta, au sansa asta, atata vreme cat stai inlauntrul corabiei.

  10. Pingback: Mitropolitul Ilarion Alfeyev despre criza siriana: SUA SE COMPORTA INCA ODATA CA UN CALAU INTERNATIONAL - Recomandari
  11. Pingback: Cum a fost SANTAJAT Putin cu TERORISMUL CECEN pentru a ceda in cazul SIRIEI si alte evolutii in DOSARUL “RAZBOIULUI CIVILIZATIILOR”. Avertizare MAE pentru cetatenii romani: PERICOL DE VIOLENTE EXTREME, PARASITI IMEDIAT ZONA - Recomandari
  12. Pingback: PATRIARHUL ANTIOHIEI: “Siria nu exista ca sa acopere cu tarana trupurile sfartecate ale copiilor sai” - Recomandari
  13. Pingback: “Parteneriatul strategic” SUA – Al Qaeda: spre o DISTRUGERE PLANIFICATA a crestinilor din SIRIA?/ “MINCINOSUL” KERRY intretinandu-se cordial cu “TIRANUL” ASSAD (in 2009)/ Turcia si Rusia mobilizeaza mai multe FORT
  14. Pingback: 50.000 de crestini din SIRIA au cerut cetatenia RUSIEI pentru a se proteja de “rebelii” fundamentalisti - Recomandari
  15. Pingback: NATO si CIA sustin premeditat si planificat teroristii AL QAIDA din Siria/ Strigatul unui mitropolit sirian: “UNDE ESTE CONSTIINTA CRESTINA”? MASACRAREA SI MARTIRIZAREA CRESTINILOR SIRIENI PRIN COMPLICITATEA OCCIDENTULUI SI NEPASAREA NOASTRA -
  16. Pingback: RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA CRESTINILOR. Genocidul despre care nu se vorbeste si care va patrunde si in “lumea crestina” - Recomandari
  17. Pingback: IADUL DIN SIRIA: Rebelii islamisti au rapit 12 calugarite ortodoxe din Manastirea Sf. Tecla/ Sate si biserici crestine DEVASTATE/ Episcopii rapiti au fost localizati in TURCIA si sunt tinuti ostatici de CECENI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare