PARINTELE ROMAN BRAGA (audio), ultimul duhovnic supravietuitor al Pitestiului: “ROMANIA SE VA TREZI GROAZNIC CU INTRAREA EI IN EUROPA… Patriarhul mai bine si-ar da seama, sa nu depinda de politic”

12-08-2013 45 secunde Sublinieri

roman-braga

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Prin dragostea unor frati din SUA ni s-a impartasit acest cuvant foarte recent al parintelui Roman Braga, grav bolnav de cancer.

In inregistrarea audio parintele Roman rememoreaza anumite episoade din perioada petrecuta in inchisorile comuniste, unde l-a intalnit inclusiv pe pr. Dumitru Staniloae si pe pr. Ilie Lacatusu. In inchisoare a rezistat prin rugaciune, care, spune parintele, nu e doar rostire, ci a simti prezenta lui Dumnezeu. “In om este ceva ce nu poate fi controlat, chipul lui Dumnezeu”“Daca simti ca Dumnezeu este cu tine, nimeni nu te poate zdruncina”

Pe temele de actualitate, parintele Roman arata ca in SUA se traieste intr-o “cultura a homosexualismului”; exista insa un mare avantaj in SUA, anume educatia acasa (homeschooling), prin care copii pot fi protejati. “Marea plaga aici e homosexualismul… Este o Sodoma…” Trebuie educati copiii, astfel incat sa simta ca niciodata nu sunt singuri, ca sunt cu Dumnezeu. 

Parintele avertizeaza, de asemenea, ca presiunile asupra Bisericii exercitate in Grecia se vor repeta si la noi in tara, afirmand ca patriarhul ar trebui sa aiba in vedere acest lucru si sa incerce sa finanteze Biserica fara sa depinda de politic. “UE impinge sa scoata religia din scoli si sa nu mai fie platiti preotii [de stat]…”

razbointrucuvant


Categorii

Homosexualitate, Opinii, analize, Parintele Roman Braga, Preoti si duhovnici romani, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “PARINTELE ROMAN BRAGA (audio), ultimul duhovnic supravietuitor al Pitestiului: “ROMANIA SE VA TREZI GROAZNIC CU INTRAREA EI IN EUROPA… Patriarhul mai bine si-ar da seama, sa nu depinda de politic”

  1. Foarte bun părinte.
    Sper să se tipărească mai multe cărţi cu sfaturile şi mărturiile sale!

  2. Dumnezeu sa-l binecuvanteze, pe parintele Braga!

  3. Multumim celor care au impartasit cu noi aceste cuvinte de folos!

  4. Pingback: PARINTELE SOFIAN in memoria Arhimandritului Roman Braga: “COPILUL BATRAN”, cel plin de bucurie tacuta si de bunatate practica: “Era convins ca noi existam atata cat ajutam pe altii” -
  5. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre istoricul si agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
  6. Pingback: PARINTELE ROMAN BRAGA A TRECUT LA DOMNUL. Supravietuitor al Experimentului Pitesti, membru al Rugului Aprins si un ultim avertisment | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: PARINTELE ROMAN BRAGA despre ORTODOXIE si OCCIDENT, demonizarea tinerilor si drumul necesar catre “adancul din noi”: “TREBUIE SA EXISTE O REACTIE IMPOTRIVA A TOT CEEA CE ESTE RAU IN SOCIETATE. Si mai ales la români, care sunt inclinati
  8. Pingback: ARHIM. ROMAN BRAGA – la 40 de zile de la mutarea la vesnicie. MARTURII COPLESITOARE DESPRE UN PARINTE CARE A TRAIT BUCURIA SFINTENIEI TRAIND LAUNTRIC RAIUL INCA DE AICI. Plus: ultimul sau amplu interviu testamentar | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare