FALIMENTUL orasului DETROIT: mod de a confisca si de a renunta la plata PENSIILOR?

22-07-2013 32 secunde Sublinieri

detroit-604cs041413

Saptamana trecuta orasul Detroit s-a declarat in faliment. Printre alte cauze, scaderea masiva a populatiei si dezindustrializarea au jucat un rol major, care s-au resimtit in (in)capacitatea orasului de a plati pensiile angajatilor la stat (in primul rand, politisti, pompieri, profesori) si de a mentine servicii publice elementare cum ar fi iluminatul stradal.

Subiectul zilei legat de falimentul Detroit este lansat de WSJ, care pune problema pierderilor uriase pe care le-ar suferi bancile europene, creditorii municipalitatii.

NaturalNews are insa o alta abordare: nu cumva falimentul este o modalitate prin care municipalitatea confisca pensiile bugetarilor? Pana la urma, falimentul inseamna ca nu iti mai platesti obligatiile financiare – si printre cele mai mari obligatii se numara tocmai achitarea pensiilor. Daca acesta va fi deznodamantul primului faliment urban major in SUA, atunci ar putea fi vorba despre instituirea unui precedent extins, apoi, la orice municipalitate sau stat.

Sa ne reamintim faptul ca, in urma cu doi ani, in Detroit se instaurase dictatura manageriala, care insemna, de fapt, pierderea suveranitatii orasului:

razbointrucuvant

detroit-protests-bankruptcy-620xa

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “FALIMENTUL orasului DETROIT: mod de a confisca si de a renunta la plata PENSIILOR?

  1. Stiu ca in Detroit este o comunitate insemnata de romani.

  2. Momentan, falimentul e “on hold”, in urma deciziei unei judecatoare care a dat verdict de neconstitutionalitate, tocmai pe problema pensiilor. Interesant si ca i-a dat un cartof fierbinte lu’ nenea Obama atragandu-i atentia ca in cazul companiilor auto a procedat altfel, anume le-a salvat de la faliment. In cazul orasului insa…no city is too big to fail, eh?

    Detalii in Detroit News.

    It was going to be the largest municipal bankruptcy in the history of the United States by far, but on Friday it was stopped at least temporarily by an Ingham County judge. She ruled that Detroit’s bankruptcy filing violates the Michigan Constitution because it would result in reduced pension payments for retired workers. She also stated that Detroit’s bankruptcy filing was “also not honoring the (United States) president, who took (Detroit’s auto companies) out of bankruptcy”, and she ordered that a copy of her judgment be sent to Barack Obama.

    Cateva chestiuni interesante si aici, despre ascensiunea si decaderea unui oras-simbol: http://theeconomiccollapseblog.com/archives/25-facts-about-the-fall-of-detroit-that-will-leave-you-shaking-your-head

  3. da sanziana detroitul este un model la ceea ce se va intampla, in curind multe metropole mari ale lumii ai vor urma exemplul

  4. Toata povestea seamana mai degraba cu simptomele unui cancer national, o metastaza extinsa in toata SUA.

    “Everyone will say, ‘Oh well, it’s Detroit. I thought it was already in bankruptcy,’ ” said Michigan State University economist Eric Scorsone. “But Detroit is not unique. It’s the same in Chicago and New York and San Diego and San Jose. It’s a lot of major cities in this country. They may not be as extreme as Detroit, but a lot of them face the same problems.

    sursa: http://www.cnbc.com/id/100898027

    Although the financial crisis played a major part the bankruptcies of many U.S. corporations, the number of municipalities filing for bankruptcy wasn’t an outlier by historical standards. According to data from the American Bankruptcy Institute, there were 41 municipal bankruptcies, about eight per year, between 2007 and 2011, which is on par with average in the U.S. since 1980.
    With its bankruptcy filing, the city of Detroit has entered uncharted territory. It’s a place that no major U.S. city has ever gone—but that could change.

    detalii la sursa: http://www.cnbc.com/id/48016472/page/1

  5. Mdap. Dar, vad ca nimeni nu se gandeste si la falimentul unei tari.
    – Dezindustrializare;
    – Pierderea resurselor minerale;
    – Desertificarea terenurilor agricole prin exploatarea gazelor de sist;
    – Instrainarea terenurilor bune ramase catre straini, la preturi ridicole, comparabil cu ale lor;
    – Pierderea suveranitatii si unitatii nationale, rezultate in prezent numai prin primul articol din Constitutia tarii;
    – Autonomie regionala a comunitatilor;
    Tare mi-e teama de acest scenariu, si cred ca rezultate substantiale vom vedea in mai putin de un an.

  6. Oare acestea vor fi problemele care-i vor tine pe americani acasa cand va incepe razboiu in Grecia?

  7. What? Market forces have victims? Of course they do. After all, free-market enthusiasts love to quote Joseph Schumpeter about the inevitability of “creative destruction” — but they and their audiences invariably picture themselves as being the creative destroyers, not the creatively destroyed.

    http://www.nytimes.com/2013/07/22/opinion/krugman-detroit-the-new-greece.html

  8. Ma scuzati, dar, teoria luciferica a acestor creativi distrugatori miroase a groapa de dejectii.

  9. Fenomenul oraselor acaparate de bancheri a inceput de mai multa vreme, din 70 cind New York-ul amenintat cu falimkentul a trecut de facto conducerea in miinile bancherilor, gen Rohatyn. faptul ca New York nu a fost declarat falimentar este pentru ca nu se doreste…inca.

    De fapt cam asta este SUA. SUA sint foarte aproape de incheierea rolului lor pe care si l-au inceput mai bine de 100 de ani: de tocare a vechii ordini mondiale. Rolul lor de formidabila unealta in acest sens se apropie de sfirsit pentru ca instaurarea de facto a novus ordo se apropie de finalizare. Sigur, SUA or sa mai fie prezente pentru mentinerea si cresterea haosului in Orientul Mijlociu, pentru declansarea vre-unui razboi, pentru una-alta, adica pentru ultimile aranjamente ale noii lumi. Dupa care vor iesi din scena cu un mare Bum care ar putea sa insemne orice. Poate sa fie colaps economic pentru ca acum SUA este literal sustinuta in viata. De aceea SUA mai este inca sustinuta literal in viata pentru ultimile actiuni care-i mai ramin altfel, SUA are cea mai mare datorie publica din lume care nu i-a fost imputata…inca. SI asta nu este decit una din sabiile lui Damocles puse de-asupra capului acestui conglomerat ciudat.

    On short: rolul SUA se apropie de sfirsit si la ora actuala este unul exclusiv extern. SUA nu mai conteaza pentru ce poate sa faca pentru cetatenii sai ci NUMAI pentru ce mai poate sa faca in exterior. D-asta ultimile resurse sint aruncate nu pentru salvarea oraselor dar pentru distrugerea Orientului Mijlociu, in industria militara.

    Si asta pentru ca se apropie momentul cind SUA va trebui sa cedeze locul noului centru, real de putere care va exista in Minunata Lume Noua.

    In fond, o unealta odata uzata este aruncata- cam asa fac astia. Chiar n-as vrea sa fiu in pielea celor de acolo cind se va intimpla lucrul asta, nu ca noua ne va fi cu mult mai bine.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare