“Sa-i speriem de mici!” TEROAREA STATULUI POLITIENESC ASUPRA ELEVILOR DE LA LICEUL “DIMITRIE BOLINTINEANU”. Grave confuzii, manipulari si contradictii intre Parchet si Politie

5-07-2013 11 minute Sublinieri

SUNT MARTURII CA UNII ELEVI, INCLUSIV FETE, AU FOST PERCHEZITIONATI SI DEZBRACATI LUNI, PANA LA LENJERIE INTIMA, IN FATA COLEGILOR!

Perchezitionarea martorilor, cu atat mai mult fara mandat de la judecator – un abuz grav!


100 de copii care au iesit de la ultima proba de Bac au fost retinuti abuziv in sali de clasa, urmand sa fie IMBARCATI IN AUTOBUZE si dusi la Politie cu mandate de aducere… negate ulterior de Parchet

250 de elevi (TOTI elevii participanti la examen) sunt citati la audieri pentru anchetarea mitei de la Bacalaureat, intr-o operatiune de tip “show” si “soc”, al carei scop pare a fi mai degraba intimidarea generala si compromiterea sistemului national de educatie


Care este ţinta cazului de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”? Nu cred că directoarea acestui liceu ar putea să perturbe stabilitatea statului român; la fel, greu să convingem că obţinerea câtorva diplome de Bacalaureat cu mijloacele clasice ale copiatului ar reprezenta un atentat la siguranţa naţională. Nici sumele vehiculate drept “mită” – 12.000 de lei strânşi mână de la mână de elevi şi părinţi pentru confortul comisiei de Bacalaureat nu răstoarnă piaţa financiară; nu influenţează cursul de schimb sau ratingul de ţară.

În plin scandal la scară mondială în care serviciile secrete americane sunt prezentate ca interceptorul planetar de care nu scapă nici duşmanii dar, vai, nici aliaţii, Serviciul Român de Informaţii cade şi el ca musca în lapte, arătându-şi muşchiuleţii nu în lupta antitero, nici în prinderea gangsterilor, ci într-un scandal cu liceeni.

Încă din luna mai vigilenţii ofiţeri SRI au descoperit conspiraţia de la Bolintineanu. Văzând marele potenţial al cazului care deschidea o pistă de investigaţii într-un domeniu încă (sperăm) virgin, conducătorii ierarhici ai vigilentului ofiţer au deschis operaţiunea “Bolintineanu”. Mijloacele specifice – filaj, informatori, tehnică de ascultare – au fost plasate, evident, în mod legal, cu mandat de la judecător. Cum au convins magistratul să fie ascultaţi suspecţii? A fost prezentată fişa principalului urmărit – Dimitrie Bolintineanu. Participant la Revoluţie, deci un posibil recidivist, fost ministru la Externe, la Culte şi Educaţie, a avut relaţii încordate cu Turcia şi Rusia, emigrant la Paris, membru al Lojei masonice, Bolintineanu devine un adevărat pericol, după fişa lui. La călătorii sunt menţionate Palestina, Istanbul, Cairo – numai locuri pline de agitaţii teroriste şi islamiste. E drept, nu s-a specificat în cursul întâlnirilor de la vârful SRI, nici judecătorului că suspectul era din altă generaţie – cea paşoptistă. Asta ştiau doar profesorii şi câţiva elevi care urmau să dea Bacul.

După debutul interceptărilor în cazul Bolintineanu s-a văzut câtă dreptate au avut ofiţerii! La Bolintineanu se vorbea despre subiecte secrete care se coc la minister, se puneau note, se aranjau “formaţiuni” şi se montau în incintă camere de supraveghere. Deci aveau ceva de ascuns! Intră în cercul suspecţilor şi un grup de adulţi, a căror activitate avea acoperire sub un aşa zis comitet de părinţi. Pericolul social era amplificat de contactul permanent al suspecţilor cu sute de tineri care, se ştie, devin o masă de manevră. Caracterul ocult al organizaţiei este dovedit de uniformele şi numerele matricole ale acestei formaţiuni paramilitare. Când un raport strict secret de monitorizare pomeneşte locul interceptării: “cancelarie” – devine evident că mişcarea complotistă viza înalţi demnitari. Nu au atâtea ţări cancelarii? Nemţoaica aia care conduce Europa nu-i cancelar? Aşa încât Cancelaria “Bolintineanu” devine un focar de nesiguranţă regională şi sistemică. În SRI se pregătesc deja decoraţii pentru ofiţerii care au spart codurile de comunicare dintre profesori, părinţi şi elevi. Toţi aveau deja consemnul pentru marea lovitură – examenul. Generalii căutau cu înfrigurare semnificaţia parolei “examen”.

Ce examen? Unde vor ăştia să atace, dacă, Doamne fereşte, pun bombe la metrou sau încep iar să strige “Ieşi afară, javră ordinară…”? Nimeni nu ştie cine şi de ce să iasă!

Misterul s-a dezlegat când a cerut bufetierul din incinta unităţii liber în data de 1 iulie. Motivul cererii? Are fetiţa mea examen de bacalaureat la Bolintineanu şi trebuie să o duc cu maşina la şcoală! Toţi şefii au dispărut ca prin minune, nimeni n-a mai cerut rapoarte. Dar maşinăria nu mai putea fi oprită! Avem probe, bani, declaraţii, elevi percheziţionaţi. Bolintineanu a recunoscut după o noapte de interogatorii că el e capul complotului. De la cancelar la cancelarie există câteva mici diferenţe. Ca între bacalaureat şi doctorat; ca între terorist şi şmecheraş. Ca între profesionişti şi ageamii, ca între victimă şi agresor. Ca între scriitorul Bolintineanu şi liceul Bolintineanu.

Oricum, Bolintineanu a fost rezolvat; elevii percheziţionaţi şi terorizaţi intră în viaţă, după un prim contact cu Serviciile Secrete. Iar SRI şi-a făcut rolul: ăştia trebuie speriaţi de mici!

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, consideră că ceea ce se întâmplă în prezent la examenul de Bacalaureat dovedeşte că, în România, statul poliţienesc nu a dispărut.

”Acest lucru arată clar că statul poliţienesc nu a dispărut. Este o dovadă că încă există. Din nefericire, USL, care are aproape 70% în Parlamentul României, în această sesiune parlamentară nu a fost în stare să dizolve mecanismul statului poliţienesc, iar acest lucru se răsfrânge asupra copiilor noştri’, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Sorin Frunzăverde.

În opinia sa, acest lucru îi traumatizează pe copii, dar şi toată societatea românească. Potrivit vicepreşedintelui PNL, societatea românească este blocată din punct de vedere antreprenorial, tot din cauza faptului că statul poliţienesc există încă.

‘Aceasta este şi principala explicaţie pentru care trăim prost şi pentru care România nu produce nimic. Paradoxal, în România, mai mult controlăm decât producem şi, repet, trăim prost’, a subliniat Frunzăverde.  [de parca masoneria, din care face parte, nu sustine tocmai masurile de control si supraveghere, de tip politienesc, n.n.]

Vicepreşedintele PNL afirmă că USL va trebui să ia măsuri imediate, în toamnă, împotriva statului poliţienesc, care nu poate fi dizolvat decât legislativ, acesta fiind atributul Parlamentului. AGERPRES/(AS – Paula Neamţu)

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, s-a arătat „șocată și înspăimantată” de modul cum au fost tratați elevii de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”. În cele din urmă, polițiștii au renunțat, vineri, să îi mai ducă pe elevi la audieri.

Sunt șocată și înspăimantată. Cine și în ce vrea să transforme școala românească? Sunt de acord că nimeni nu poate opri ancheta, dar copiii sunt doar victimele acestor derapaje”, a declarat, la Digi24, Ecaterina Andronescu.

„Orice cetățean român are dreptul să fie asistat de avocat. Eu nu cred că putem să ne batem joc de școala românească și de copiii acestei țări”, a mai spus fostul ministru al Educației.

[…]

Una dintre elevele audiate, vineri, la Poliţia Capitalei a declarat, la ieşirea din instituţie, că în ziua descinderilor la Liceul “Bolintineanu”, elevii au fost puşi să se dezbrace, chiar dacă de faţă erau atât femei, cât şi bărbaţi, fiind percheziţionaţi corporal inclusiv în lenjeria intimă.

Eleva a povestit că echipele de poliţişti şi procurori au aşteptat mai întâi ca cei care au susţinut proba scrisă la Limba română să iasă din sală, după care aceştia au fost duşi în camere goale, unde au fost percheziţionaţi.

“S-au uitat în sutiene şi în chiloţi, chiar dacă erau şi bărbaţi de faţă. Colegii mei care purtau şosete au fost obligaţi să-şi scoată inclusiv ciorapii”, a mai spus eleva, care s-a recomandat cu numele Raluca.

  • Antena 3: 

Mama unui elev de la Liceul “Bolintineanu”: Le-au dezbrăcat pe fete la chiloţi şi sutien, de faţă cu băieţii. I-au ţinut aşa două ore

Mama unui elev audiat în acţiunea demarată la Liceul “Dimitri Bolintineanu” din Capitală, privind fraudarea examenului de bacalaureat, a declarat că fiul ei a fost adus la sediul Poliţiei Capitalei fără să ştie pentru ce anume trebuie să dea declaraţii, adăugând că nu există niciun mandat de aducere emis pe numele lui.

Tudoriţa Rosticov s-a declarat revoltată pentru faptul că elevii de la acest liceu au fost percheziţionaţi la piele, luni, după proba de Limba şi Literatura română.

“Le-au dezbrăcat pe fete la chiloţi şi sutien, de faţă cu băieţii, şi i-au ţinut aşa timp de două ore. S-au dus după ei şi la toaletă”, a declarat Tudoriţa Rosticov, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

“Nu am dat bani pentru niciun protocol. Am dat bani doar pentru bal“, a declarat mama elevului.

Schimbare de situaţie de la o oră la alta în cazul scandalului iscat vineri dimineaţă în faţa Liceului Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”.

liceul-bolintineanu-ghimpelePotrivit unor surse din cadrul conducerii Poliţiei Capitalei, poliţiştii au mers vineri în faţa instituţiei de învăţământ având la ei mandate de aducere emise de procurorul de caz pe numele elevilor ce trebuiau transportaţi. 

Aceleaşi surse susţin că Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, a minţit atunci când a spus că vineri au existat doar procese verbale de citare.

Cu o oră şi jumătate înainte ca purtătorul de cuvânt al DGPMB, Bogdan Staicu, să susţină că au existat doar procese verbale de citare, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae a declarat că poliţiştii au venit pentru a-i lua pe elevii de la Bolintineanu, pe baza unor mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

  • Gandul:

Scandal la BAC 2013 în dosarul fraudei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care instrumentează cazul, susţine că nu au fost emise mandate de aducere la audieri a elevilor, ci “au existat procese verbale de citare”. Cu toate acestea, în cursul dimineţii reprezentanţii Poliţiei au declarat că există  mandate de aducere pentru aproape100 de elevi. Mai mult, la Liceul Dimitrie Bolintineanu au fost aduse două autocare pentru transportarea absolvenţilor la audieri la DGA şi Poliţia Capitalei. Pentru a scuti elevii de costuri suplimentare cu transportul, a susţinut purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului, Bogdan Staicu. Acesta a precizat că în acest caz vor fi audiaţi 250 de persoane, iar procurorii au vrut o “etapizare” a audierilor pentru că pe de o parte începe vacanţa, pe de altă parte unii dintre absolvenţi ar urma să susţină examene de admitere la facultate. 20 de elevi au acceptat să fie audiaţi astăzi, de cei şapte procurori care se ocupă de caz, a mai spus Staicu.

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei, Cosmina Ignat, a declarat pentru gândul “Poliţia a acţionat sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti şi au existat nişte acte în baza cărora s-a acţionat la Liceul Bolintineanu”.

UPDATE 14:40 Purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti: “Au existat procese verbale de citare

UPDATE 14:36 Purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti: Nu s-a urmărit punerea în executare a unor mandate de aducere, ci s-a convenit data la care să vină la audieri”

UPDATE 14:36 Purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti: “În situaţia în care am fi împins audierile pe mai mute săptămâni puteam să-i perturbăm pe elevi. Autocarele au fost aduse ca să-i scutim de costuri suplimentare

UPDATE 14:33 Purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti: “Au fost descoperite sume de bani, au fost descoperite răspunsurile, 16 răspunsuri xeroxate, o listă cu anumiţi elevi, 16 elevi. Existând indicii temeinice era necesară audierea. Din cercetări a reieşit necesitatea anchetării şi a altor aspecte. Am intenţionat o etapizare a audierii elevilor fiind vorba de 250 de elevi. Unii puteau să plece în vacanţă, alţii să dea examen la facultăţi”

BAC 2013. Audierea celor 100 de elevi de la Liceul Bolintineanu, ANULATĂ. Elevii vor primi citaţie de la procurori pentru săptămâna viitoare. Poliţia: Vrem “să discutăm” cu elevii înainte să plece în vacanţă// Ponta: Persoanele vinovate trebuie pedepsite, dar fără abuz şi spectacol

Operaţiunea de audiere a celor aproape 100 de elevi de la Liceul Dimitrie Bolintineanu a fost anulată. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, procurorul de caz a decis să îi citeze pe elevi la audieri la începutul săptămânii viitoare. Decizia vine la scurt timp după ce premierul Victor Ponta a susţinut că a verificat şi nu există mandate de aducere pe numele elevilor, adăugând că aceştia trebuie citaţi în prealabil.

Aproape 100 de elevi de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, precum şi părinţii acestora urmau să fie audiaţi în cursul zilei de vineri la Poliţia Capitalei în scandalul fraudării la bacalaureat, izbucnit luni, odată cu susţinerea primei probe scrise, cea de limba română.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, există aproape 100 de mandate de aducere pe numele elevilor care vor fi duşi la audieri la sediile DGA şi Poliţiei capitalei. “Colegii mei au discutat cu fiecare copil în parte. Unii au fost lăsaţi să plece, dar vor fi audiaţi ulterior”, au declarat aceştia.

La liceu au fost aduse două autocare pentru a-i duce pe elevi la audieri. Părinţii au făcut cordon pentru a împiedica autocarele să plece. Ei se împing cu forţele de ordine.

UPDATE 13:14 După ieşirea premierului Victor Ponta care a susţinut că nu există mandate de aducere şi a cerut ca elevii să fie citaţi, procurorul de caz a decis să anuleze operaţiunea de audiere de astăzi, urmând să-i cheme pe elevi la audieri la începutul săptămânii viitoare după citarea prealabilă.

BAC 2013. Ponta: Nu există mandat de aducere a elevilor de la Bolintineanu. Îi voi cere ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general

Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, “pe cale ierarhică”, despre această situaţie.

“Am fost informat de ministrul de Interne despre faptul că se duc poliţiştii să ia elevi de la liceu. Am întrebat dacă există mandat de aducere semnat de procuror – nu există – motiv pentru care poliţiştii nu trebuie să ia niciun elev cu forţa – să facă bine procurorul să îi citeze. Ce-i asta? Luăm copii cu autobuze? Suntem iarăşi pe vremea lui Morar şi pe vremea comuniştilor? Eu am întrebat, nu trebuia să fiu eu informat, am întrebat, înţeleg că nu există madat de aducere, deci dacă nu există mandat de aducere, să facă bine să facă citaţie procurorul care are dosarul” a spus Ponta.

El a arătat că nu ştie cum s-a ajuns în această situaţie, dar că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, pe cale ierarhică, despre această situaţie.

O să vorbesc cu ministrul Justiţiei să discute cu procurorul general pe calea ierarhică, dar nu trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor, să luăm oamenii de pe stradă, cu atât mai puţin copii”, a adăugat premierul.

Anterior, premierul Ponta a declarat că persoanele vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite penal, dar în acelaşi timp este important să fie evitate abuzurile, de genul celor comise de procurori în vara anului trecut, la referendum.

Oficiali din Parchetul Capitalei au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” şi părinţii acestora vor fi audiaţi vineri, la Poliţia Capitalei, în dosarul în care se fac cercetări privind suspiciuni de fraudă la examen şi în care directoarea şcolii a fost arestată pentru trafic de influenţă.

  • Antena3:

Premierul Ponta, despre scandalul de la bacalaureat: Nu trăim pe vremea comuniştilor, să luam oamenii de pe stradă”

Scandalul mitei la bacalaureat. Zeci de elevi, duşi la audieri. Părinţii i-au îmbrâncit pe poliţişti

Scandal la Liceul Bolintineanu din Capitală. Zeci de elevi şi părinţi de la Liceul Dimitrie Bolintineanu vor fi duşi la poliţie şi DGA pentru a fi audiaţi.

Poliţiştii au venit cu o listă pe care erau trecute numele mai multor elevi.

Părinţii i-au îmbrâncit pe poliţişti şi au încercat să împiedice intrarea în curtea liceului a autocarului care îi va duce pe elevi la audieri.

Autorităţile au emis aproximativ 100 de mandate de aducere.


Măsura audierilor a fost dispusă în dosarul în care se fac cercetări privind suspiciuni de fraudă la examen şi în care directoarea şcolii a fost arestată pentru trafic de influenţă.

Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română.

La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie, informează Mediafax.

Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, 32 de profesori supraveghetori de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, directorul şi directorul adjunct ai Liceului “Dimitrie Bolintineanu, precum şi directorul Şcolii Gimnaziale nr. 178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.

Imagini incredibile la liceul Bolintineanu. Părinţii s-au îmbrâncit cu poliţiştii

Scandal la Liceul Bolintineanu din Capitală. Părinţii copiilor care vor fi duşi la audieri în legătură cu scandalul mitei de la bacalaureati i-au îmbrâncit pe poliţişti.

De asemenea, părinţii au încercat să împiedice intrarea în curtea liceului a autocarului care îi va duce pe elevi la audieri.

Autorităţile au emis aproximativ 100 de mandate de aducere.

BACALAUREAT 2013. 100 de elevi au fost ridicaţi de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 şi duşi la audieri, în cazul mitei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală. De asemenea, şi părinţii acestora vor fi anchetaţi. Pe numele fiecărui elev există deja mandat de aducere. Anchetatorii spun că este vorba doar de o clarificare. Mai mulţi părinţi au blocat poarta. Aceştia nu vor să lase autocarele în care au fost urcaţi copiii, până când nu le va vorbi un reprezentant al Poliţiei.

UPDATE 12.50. Premierul Ponta contrazice Poliţia Capitalei: “Nu este mandat de aducere a copiilor la audieri”

Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, “pe cale ierarhică”, despre această situaţie.

UPDATE. Părinţii au făcut cordon în jurul autocarului în care se află copiii lor şi au început să se îmbrâncească cu poliţiştii. Poliţiştii vor ca autocarele cu elevi să meargă la Poliţia Capitalei şi duşi la audieri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a explicat părinţilor şi jurnaliştilor aflaţi în faţa liceului:

“Vorbim despre verificări care se fac în acest moment de către poliţişti şi procurori, în cadrul dosarului instrumentat în urmă cu o lună, după cum ştiţi. Nu au fost percheziţionate camere din incinta liceului şi nici copiii nu au fost percheziţionaţi.

Punem in executare mandate de aducere, s-a discutat cu fiecare copil în parte, cei care au avut probleme au fost lăsaţi să plece acasă. De exemplu un copil care e diabetic a mers acasă, un altul care mergea la un concurs important. Aproximativ 100 de mandate de aducere, copiii find conduşi jumătate la sediul DGA şi jumătate la Sediul Poliţiei Capitalei. 021 314 35 34 este numărul de telefon la care reprezentanţii poliţiei susţin că trebuie să sune părinţii, cerând interior 22181 şi vor obţine informaţii complete despre copiii lor.

Copiii nu sunt reţinuţi, nu sunt arestaţi. Discutăm cu ei pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede acest caz. Mai ales că vine vacanţa şi vrem să se bucure de ea, după o perioadă aşa grea. Pot fi asistaţi de către părinte sau tutore dacă sunt minori, în momentul anchetei.”

100 de elevi au fost ridicaţi de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 şi duşi la audieri, în cazul mitei de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. De asemenea, părinţii acestora vor fi anchetaţi.

“La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs.

Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor.

De asemenea, având în vedere faptul că probele examenului de bacalaureat s-au încheiat, în cursul acestei zile se va proceda la audierea unor persoane (în principal elevi) la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

bolintineanu_politie_04941600

Legaturi:


Categorii

Justitie, Revolte populare, revolutii, Scoala romaneasca, Servicii secrete, Stat politienesc, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la ““Sa-i speriem de mici!” TEROAREA STATULUI POLITIENESC ASUPRA ELEVILOR DE LA LICEUL “DIMITRIE BOLINTINEANU”. Grave confuzii, manipulari si contradictii intre Parchet si Politie

  1. E ridicol sa iei apararea unor profesori si elevi care au furat. Jalnic!
    Ponta sigur ca e e partea lor.
    Compararea acestor cazuri cu cele din anii 40 e incalificabila.

  2. @ t. florin:

    Sunteti jalnic daca asta ati inteles. Sau un securist/iubitor de securisti.

  3. @t.florin:

    Domnu’ Florin, e doar un BAC, un examen, oricat de rigurosi am fi, nu se trimite politia cu dube sa salti elevii, si inca fara mandat! Pai asta e o ilegalitate flagranta si ceva atat de abuziv, incat, daca strambam din nas, pe buna dreptate, la plagiat si la copiat, la asta ar trebui sa sarim de revolta pana la cer si inapoi! Ca asta se intampla doar in tari bananiere conduse cu mitraliera.

  4. Sunt de acord sa se ia masuri in caz de frauda, coruptie etc., dar nu sunt de acord sa se faca abuzuri din exces de zel sau din orice alt motiv. Situatia aceasta imi aminteste de ce s-a intamplat in 2010 in Toronto la summit-ul G20, cand demonstranti pasnici, sau pur si simplu trecatori au fost abuzati de politisti. S-au deschis dosare impotriva politistilor, s-au dat declaratii de “sorry” din partea superiorilor, dar raul deja fusese facut.

    Se vrea ca acest caz de frauda sa fie tratat intr-un mod extrem incat frica sa intre in parintii/elevii/profesorii de la alte licee si sa nu se mai intample asa ceva? Consider ca nu este acesta modul prin care frauda trebuie eliminata. Daca facultatile ar reintroduce examenele de admitere, asa cum a fost pe vremuri, atunci elevii nu vor mai invata de frica camerelor sau de frica politiei, ci de frica esecului la examenul de admitere la facultate. Sigur, si salariile profesorilor ar trebui marite ca sa nu mai existe tentatii, dar e mai dificil pentru ca banii publici sunt orientati “legal” catre anumite companii…

  5. Dl Ponta nu este mai breaz decat domnii procurori care ii ancheteaza pe acei copii. Parerea mea ca tot ce se intampla acum nu sunt decat niste fumigene care sa ne optureze vederea de la probleme mult mai grave. Adevarat este ca este trist ce se intampla. Adevarat stat politienesc si totalitar a dervevenit Romania. Duc o plitica de teroare si intimidare. Oricum politica dl. Ponta de a interveni si a juca rolul politistului bun nu ma impresioneaza. Pestele de la cap se impute! Oricum, ceea ce se intampla la acest liceu arata ca statul devine din ce in ce mai totalitar si intervine in cele mai mici probleme sociale, dar nu pentru a crea un climat lipsit de infractionalitate ci pentru a controla cu desavarsire absolut totul. Vor sa sparga orice piata neagra pentru a putea gestiona absolut totul. Chestia cu copiatul al bac si cu darurile date de elevi profesorilor e veche de pe timpul lui ceasca. Dar se pare ca s-a trezit brusc constiinta adormita in domnii procurori de a restabili ordinea de drept Control absolut! Asta ne asteapta!

  6. Oare de la cine au venit ordinele!?He,he,he…Exercitii de intimidare,un fel de boston dar in miniatura.Stim noi bine cam ce scopuri ascund aceste actiuni.Bolsevism pe fata!Oare ce s-a mai devalizat in timpul acesta in tara??Ce democratie faina ii,nu??Sa zicem ca au “furat” unii dintre ei(aici tot sistemul este de vina pentru ca nu ofera o educatie adevarata) dar ce zicem de cei care au jefuit si jefuiesc tara asta de 23 de ani si stau bine mersi acolo in clocitorie numit parlament si nimeni nu le face nimica!?Aici poporul trebuie sa intervina pt ca statul nu isi mai justifica existenta!Nu te ajuta cu absolut nimica acest “stat”,te ajuta sa fi sclav cat mai mult fara sa mai ai drepturi in realitate!Ei servesc interesele straine si ale romanilor le calca in picioare!De ce nu se duc acesti baietii(organele statului)la Rosia Montana sa ii salte pe talharii de la gold corporation!?De ce nu se duc la chevron sa ii salte pentru atentarea la siguranta tarii,cea ce poate fi numit si terorism cand vrei sa otravesti apele la oameni!De ce nu se duc in parlament sa-i aresteze pe “alesi” neamului pentru tradare,vandalizare,vanzare si jefuirea acestei tari??Oare armata ce face??Dar biserica??Va spun eu de ce,pt ca marea majoritate toti au fost cumparati iar originile lor sau mai bine spus stramosii lor sunt….exact.

  7. Cred că cel mai important de reţinut aici este faptul, că părinţii au acţionat împotriva opresorilor şi astfel s-a declanşat reacţia acestora de a bate în retragere. Deci se poate!

  8. Politia nu este cu noi! a ramas un instrument represiv, de intimidare. Si-a continuat “traditia” antipopulara, antiromeneasca, neomenoasa. Este inadmisibil sa terorizezi in halul acesta niste copii. Adevaratii teroristi ei sunt si cei care i-au trimis. Este o adevarata agresiune impotriva celor pe care ar trebui sa-i apere. I-i inteleg si pe profesori, ca mai iaui cate ceva pentru ca salariul lor este o bataie de joc si o rusine. In mana lor este viitorul natiunii, si sunt platiti in batjocura.

  9. poate asta este scanteia!

  10. @ Calinfile:

    E mult prea slab. Vor fi altele mai serioase, nu acum. Probabil mai la anul, dupa cum intuim noi. Acum se pregatesc. Pe multe fronturi.

  11. Securistii s-au sesizat foarte repede la un balon de sapun, dar nu vobserva nimic din ce se intampla in judetele Harghita si Covasna. Aici impotriva fratilor se manifesta ca niste tartori, in Harghita si Covasna se manifesta cu lasitate si complicitate criminala.

  12. @ Un dac, @admini….

    Sunt de acord cu voi: este o REPETITIE pentru CE VA URMA – suntem testati in continuare;

    -au de partea lor sociologi, psihologi si tomuri groase scrise de ”tatucii” lor, acum morti (mai intai sufleteste, apoi – trupeste) – unii dintre ei, AZI – foarte batrani (comunisti, satanisti, nazisti);

    -trendul a ramas ACELASI: exista o forta de atractie NEMAIPOMENITA in a intimda, in a-ti exercita PUTEREA asupra alor’ mai mici sau egali decat tine, chiar si asupra celor asupra carora pana mai ieri (sau alaltaieri), le pupai papucul opresor, ori le lingeai calcaiul (lui Ahile)!

    – se stie, se spune (chiar de catre psihologi) ca NU banul SAU sexul satisfac pe deplin (lumeste, vorbind), ci DOAR puterea – se pare ca are efect imabatator si innebunitor totodata, daca uiti/nu stii/nu vrei sa pricepi ca esti/ramai un administrator al bunurilor lumesti, fiind raspunzator (in functie de darurile si harismele daruite tie, de Dumnezeu) daca TOT dai iama in mod grosolan si nepermis, in creatia Lui!

    P.S. trebuie mai mult curaj si iesire in fata…nu numai la meciurile de fotbal, in care se bat ca chiorii pentru motive puerile si vrednice de ras!

    Mi-ar place sa vad din pustimea care se duce pe stadioane, sa sara in apararea parintilor, fratilor, suroririlor lor, atunci cand se practica abuzul (cazul de fata) si sa fie prezenti alaturi de parintii lor care sunt lasati fara locuri de munca ori privati de pensiile bine-meritate!

    ABIA atunci voi crede ca poporul asta nu este amortit de tot, reactionand totusi cu demnitate – dupa ce i-a fost luata haina sa nu dea si camasa dupa el (ca este rusine sa umbli gol) si, chiar daca a primit palma peste obraz, eventual si pe celalalt – sa nu mai accepte pumnii in stomac (fiindca este gol), nici suturi in fund (pentru ca nu este sluga si dator nimanui), si nici piedica (ca la mort) pentru ca este inca VIU, CHIP al lui Dumnezeu!

    Iar, daca ”fratii” nostri – de un neam si-o limba comuna – guvernanti, legiuitori, CSM-isti, politisti…si ce-or mai fi, se comporta ca niste frati vitregi sau vanzatori, sa le atragem atentia – cand indraznesc sa se atinga de fiinta noastra sau de-a urmasilor nostri – ca pot sa-si i-a de la noi – o palma bine-meritata peste obraz, ca sa le revina bunul-simt si masura, daca au uitat-o!

  13. Pingback: CARE AR PUTEA FI SCOPUL SCANDALULUI “Dimitrie Bolintineanu” si anchetei cu “exces de zel” de la Bacalauareat? ATAC PREMEDITAT LA SCOALA, DETURNAREA AGENDEI MEDIA sau… PROVOCARE si INTIMIDARE SOCIALA? - Recomandari
  14. Terorizarea elevilor la bacalaureat nu aduce nimic bun, cata vreme invatamantul preuniversitar este in descompunere. Daca elevii ar fi bine pregatiti, n-ar fi nevoie de asemenea desfasurari de forte. Si chiar daca, sa zicem, e o problema de coruptie si dare de mita, de cand e asta treaba SRI? Nu au ei cumva alte responsabilitati (cum ar fi, stiu si eu, siguranta nationala), ca doar n-or fi facut schimb de atributii cu Politia?

  15. Pingback: “NORMALIZAREA” ABUZULUI ca modus operandi in “statul procurorilor” sau TERORIZAREA CETATENILOR SIMPLI, “IN FORMA CONTINUATA”, in numele mincinos al “luptei impotriva coruptiei” - Recomandari
  16. Pingback: Ce rost a avut tot show-ul de la Bolintineanu si cum ne raportam noi? | N-am cuvinte...
  17. Pingback: CUTREMURATOR: Unii procurori români de azi, cu nimic diferiti de anchetatorii-tortionari comunisti – CUM POATE FI DISTRUS PE VIATA UN OM NEVINOVAT SI FAMILIA SA DE UN “OM AL LEGII” - Recomandari
  18. Pingback: Sebastian Ghita vrea ca serviciile secrete sa organizeze un PRISM ROMANESC. EXTINDEREA INTERCEPTARILOR TELEFOANELOR LA CARTELELE PRE-PLATITE - Recomandari
  19. Pingback: Premierul Ponta sustine PROIECTUL “PRISM” ROMANESC. Tara lui “SA TRAITI” si viitorul trasat de NOUA FRATIE A SECURITATII: “Implementarea unui cip in fiecare nou-nascut va deveni o procedura standard” - Recomandari
  20. Pingback: “Justitia” romaneasca “reformata” – sub teroarea procurorilor si a microfoanelor. CUM AU AJUNS JUDECATORII ANEXELE SANTAJATE ALE PROCURATURII. “INTERCEPTARILE – sport national”. Cum sunt ascultati românii a
  21. Pingback: Cazul asasinarii disidentului GHEORGHE URSU: Continuitatea nemuritoare a securismului, inainte si dupa 1989. CRIMINALII LIBERI, JUSTITIA COMPLICE - Recomandari
  22. Pingback: DICTATURA TOT MAI APROAPE? Serviciile secrete isi rotesc cadrele si sunt pe cale sa inchida posturile TV incomode: REALITATEA TV si ANTENA 3, LUATE LA TINTA prin procurorii politici DNA si prin ordonante cu dedicatie emise de guvernul PONTA-GHITA (SRI)
  23. Pingback: DICTATURA TOT MAI APROAPE? Serviciile secrete isi rotesc cadrele si sunt pe cale sa inchida posturile TV incomode: REALITATEA TV si ANTENA 3, LUATE LA TINTA prin procurorii politici DNA si prin ordonante cu dedicatie emise de guvernul PONTA-GHITA (SRI)
  24. Pingback: CARE AR PUTEA FI SCOPUL SCANDALULUI “Dimitrie Bolintineanu” si anchetei cu “exces de zel” de la Bacalauareat? ATAC PREMEDITAT LA SCOALA, DETURNAREA AGENDEI MEDIA sau… PROVOCARE si INTIMIDARE SOCIALA? - Recomandari
  25. Pingback: NOUA JUSTITIE PENTRU NOUA LUME, noii STAPANI AI TARII si “consolidarea” noului SISTEM AL FRICII. De la “statul de drept” catre “statul (in pozitie) de drepti” trecand prin EXEMPLARITATEA DOSARULUI TRANSFERURILOR - Recom
  26. Pingback: Emisarul american NULAND dezvaluie motivul real al “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” si “INDEPENDENTEI JUSTITIEI” – controlul geopolitic al Europei de Est si Balcanilor. Si despre “ROMANIA INFRICOSATA” - Recomandari
  27. Pingback: CRIMINALIZAREA SARACIEI: “Vom vedea curând câteva milioane de săraci în cătuşe”. Cazurile pensionarilor care s-au SINUCIS din cauza ANCHETELOR DNA [video] - Recomandari
  28. Pingback: PROFESORUL MENCINICOPSCHI CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Voiculescu. VICTIMA COLATERALA in razboiul dintre securistii mafioti sau CONDAMNAT TACIT PENTRUt CURAJUL DE A NE AVERTIZA CU CE SUNTEM OTRAVITI. Ulimul sau cuvant, plin de
  29. Pingback: PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA? Cazul Voiculescu – semnificatie, implicatii - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare