Predictie corectata sau eronata? Seismologul George Purcaru crede ca Romania va fi lovita de un CUTREMUR PUTERNIC in 2013

27-06-2013 28 secunde Sublinieri

purcaru

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea “J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter. 

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea “J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter, scrie viata-libera.ro.

“Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013“, a spus profesorul.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Predictie corectata sau eronata? Seismologul George Purcaru crede ca Romania va fi lovita de un CUTREMUR PUTERNIC in 2013

  1. Eu consider că cutremurul cel mai de dorit în România este pocăința cea adâncă, cea de-ți zgâlțâie toți rărunchii… Cam de 7 grade, după cele 7 patimi… Pe ăsta să-l dea Dumnezeu României!

  2. Iar daca nu va avea loc in 2013, data va fi mutata pt. 2014 sau 2015. Si tot asa, pana cand, intr-o buna zi, va avea loc si cutremurul ceva mai mare, caci asta e situatia geologica a spatiului in care traim.

    Si atunci, “predictologul” care va avea “sansa” de a fi nimerit pe predictie va spune: “vedeti ca formulele mele functioneaza, ia dati-mi 2-300 de milioane de dolari pt. a infiinta un centru de cercetare unde sa le aprofundez” 🙂

  3. Un cutremur poate ar cutremura actualii conducatori ai tarii si le-ar aduce aminte ca nu sunt vesnici. Poate avand constiinta mortii nu vor mai fi atat de obedienti in fata celor care terfelesc poporul nostru.

  4. @Lucian:

    Da, e deja dubios procedeul. Insa biata predictie nu are nicio vina ca sunt veleitari de vedetisme care isi bat joc de ea. E o ocupatie nu doar onorabila, ci chiar necesara – in general, nu (doar) in domeniul seismologiei.

  5. cred ca daca se va incepe exploatarea gazelor de sist orice mic cutremur va fi unul mare. Profesorul nu s-a sincronizat bine cu alesii nostri. Daca ii intreba cand vor incepe cu certitudine explora…exploatarile, atunci ar fi facut si el o predictie de care-l facea mai cunoscut decat roubini.

  6. Cel mai devastator cutremur ce a lovit România a pornit după tămbălău și își are originea în clasa politico-demențială.

  7. Si totusi, cine e stimabilul domn George Purcaru? Nu-l gasesc pe site-ul universitatii mai sus mentionate, JW Goethe din Frankfurt, Germania.
    Daca cineva ma poate indruma spre un loc OFICIAL unde sa fie publicate studiile dumnealui, v-as fi recunoscator. Pana una alta insa… omul respectiv NU EXISTA!!!

  8. @Iosif:

    Omul exista, este cat se poate de real si cat se poate de cadru academic la universitatea cu pricina.

    il gasiti aici: http://www.uni-frankfurt.de/fb/fb11/geoscience/staff/

    iar aici lucrarea sa stiintifica legata de predictia cutremurului din 1977:
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0031920179900645

    Mai multa atentie si mai putina psihoza n-ar strica.

    @admin:

    vorbim de predictii aici nu de certitudini. sunt sisteme extrem de complexe. asa cum e cazul si cu predictia timpului probabil, a vremii. ba chiar si a vremurilor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare