Primaria Targu Ocna i-a retras astazi HOŢEŞTE cetatenia de onoare MARTIRULUI VALERIU GAFENCU…

21-06-2013 51 secunde Sublinieri

…dupa ce acum doar 3 saptamani se votase impotriva cererii activistilor anticrestini

ValeriuGafencuCNSAS1

Am primit pe mail:

In dupa amiaza aceasta lui Valeriu Gafencu, „Sfantul Inchisorilor”, i-a fost retrasa miseleste cetatenia de onoare la sedinta primariei din Targu Ocna.

Aproape toti, cu o singura exceptie, au votat impotriva lui Gafencu. Nu a existat nicio abtinere. La sedinta a participat un senator PSD.

Subiectul a fost trecut pe ordinea de zi abia la inceputul sedintei, desi nu era nicio urgenta care sa justifice aceasta procedura.

Nu au existat discutii, pe motiv ca subiectul fusese discutat deja pe larg in sedinta anterioara – cea in care doar opt votasera contra lui Gafencu.Va mai dura pana ce stirea va fi facuta publica pe siteul primariei Targu Ocna, ultimul comunicat postat tinand tocmai de pastrarea titlului de cetatean de onoare.

UPDATE:

 


Categorii

1. DIVERSE, Cetatenia de onoare a orasului Targu Ocna, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Valeriu Gafencu

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Primaria Targu Ocna i-a retras astazi HOŢEŞTE cetatenia de onoare MARTIRULUI VALERIU GAFENCU…

  1. Cat de legal si democratic o fi acest vot? Pe principiul, unde-i ordin nu-i tocmeala… Niste oameni mici, mici, mici.

  2. Si-au facut-o cum mana lor miseii! Pe Hristos nu-L poti lovi! Nici pe Sfintii Lui! Lasitatea te dezgusta, la fel ca si tradarea!

  3. mare păcat cunosc un om cu vechime în profesorat care n-a vrut să cânte cântece patriotice cu copiii din clasa lui de ziua eroilor la mormântul unui preot care a făcut mai mulți ani de închisoare sub comuniști pe motiv că nu este un monument al eroilor; e un om bine văzut și cu influență Majoritatea sunt așa, dar nu toți. Poartă dușmănie și caută să se răzbune dacă încerci să le explici, mai ales de față cu alții. E foarte greu să găsești oameni cu care să te înțelegi pe subiecte din astea O altă persoană, tot din domeniul pedagogic mi-a zis cândva că asta li-i soarta dacă sunt fasciști. Mă gândesc că de vină e comunismul pe care, poate chiar fără să vrea, îl transmit mai departe. Cred că în scurt timp cuvântul la ordinea zilei va fi: nu-i de competența mea. Știrile de genul acesta, fără a fi susținute de un plan de bătaie au un mare dezavantaj (părere proprie): îi amărăște și-i descurajează pe unii din cei care s-au bucurat de prima luptă dar au pierdut războiul. A formula și susține idei antagonice de către aceeași instituție despre o anumită persoană, ea nemaifiind în viață, la intervale apropiate de timp fără anumite schimburi deosebite de persoane și regimuri pare a fi un semn de scleroză și tulburare bipolară. Dacă e adevărat mă bucur totuși că s-a găsit unul care să se opună. Mă gândesc care va fi prețul. Să ne ferească Dumnezeu de asemenea încercare și mai ales de cădere. Iubește trădarea dar urăște pe trădător, era o vorbă. păi când a fost trădarea și față de cine: acum sau în urmă cu 2 săptămâni? Și iar mai zic: ce prestanță ar mai avea dacă aceiași oameni ar fi puși să anuleze această decizie? probabil că asta ar fi cea mai mare pedeapsă: retractarea, doar că e cam greu de imaginat. Apropo de lobby, de ce n-are și normalitatea unul? cred că asta ar fi cea mai mare luptă

  4. Diavolul nu-i suporta pe sfinti.Pacat ca nu stim sa promovam aceste valori, cite tari dim lume nu si-ar dori sa aiba asemenea martiri iubitori de neam si tara,oameni cu adevarat cinstiti si luminati, la o virsta atit de frageda. Sa te rogi copile sfint Valeriu Gafencu pentru tara noastra Romania. Te purtam in sufletele noastre caci de aici nimeni nu te mai poate scoate afara.

  5. Nu mai inteleg nimic si nu doar in acest caz. Doamne pazeste-ne!

  6. Asa suntem noi romani ne renegam istoria.Dece la scoala nu se spune nimic de inchisorile comuniste??Toate celelalte popoare si cinstesc martiri cazuti in inchisorile comuniste,numainoi continuam sa-i denigram chiar si dupa moarte,ne batem joc de istoria nemului romanesc si deeroi neamului.Bunicul meu a fost inchis intr-o astfel de inchisoare,trebuie sa vezi suferinta dupa chipurilor in timp ce iti povestesc prin ceau trecut ca sa poti intelege cu adevarat suferinta si chinurile prin care au trecut acsti oameni prin foametea crunta si programul de exterminare asemanator cu cel din lagarele naziste.Intrebarea mea e:Cine va da dreptul sa murdariti in asemea hal memeoria unui mare om ca Valeriu Gafencu??Macar inainte vati documentat??Sau ati votat asa mecaicanic dupa cum vi sa spus??RUSINE!!!!!!!!!

  7. Renegarea istoriei in Romaniei a devenit ceva obisnuit,mai ales la presiunile factorilor externi.

    Sa nu uitam ca dupa 89,Stefan cel Mare a devenit un curvar,Vlad Tepes o bestie insetata de sange,Mihai Viteazul un idealist naiv si cam prost,iar despre Maresalul Antonescu practic nu ai voie sa vorbesti pentru ca Ambasadele USA si Israelului te declara official ca simpatizant al criminalilor de razboi.

    Miscarea legionara ramane in istoria Romaniei ca ultima (sper totusi sa nu fie asa) miscarea autentica nationalista ,inspirata de credinta si de spiritul romanesc.

    Foarte multe personalitati au aderat la ea,unii s-au dezis ulterior de ea (ca fiind ceva rusinos),altii (spre lauda lor) nu si-au ascuns niciodata simpatiile legionare.
    Indiscutabil au facut si greseli iar in randul legionarilor au fost si brute,criminali,care au profitat de statutul de membru al Legiunii,doar pentru a face crime si acte barbare.

    Legiunea a dat si multi martiri,adevarati mucenici,care au trecut prin clipe infioratoare si care au suferit pentru credinta si idealul lor in puscariile comuniste sau au fost asasinati.

    Miscarea legionara este parte din istoria Romaniei,a aparut ca o necesitate,ca un fapt firesc in niste timpuri extrem de tulburi,in care politicienii romani dusesera tara pe culmile prapastiei.

    Desi Maresalul Antonescu si Legiunea au fost adversari,parerea mea este ca si Maresalul si Legiunea si-au dorit cu sinceritate slujirea Romaniei,mai presus de orice.
    Maresalul a murit ca un erou,asasinat de comunisti,iar multi legionary au sfarsit si ei ca niste eroi,in puscariile comuniste,sau asasinati miseleste,precum Zelea Codreanu.

    Da,acum cateva zeci de ani,Romania inca mai avea eroi.

  8. In acelasi timp, greselile nu au fost atat de usoare si de scuzabile, si multi dintre sfintii inchisorilor s-au delimitat clar de ele, precum si de insasi dimensiunea politico-ideologica. Inclusiv liderul miscarii, atat de idolatrizat si astazi, dar despre care nu se spune totul despre procesele sale de constiinta si schimbarea sa de la sfarsitul vietii:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/02/21/sminteala-pentru-evrei-si-nebunie-pentru-zelotistii-de-tip-barabas-reflectii-despre-un-scandal-mediatic-provocat-pe-seama-manastirii-petru-voda-plecand-de-la-un-cantec-sfanta-tinerete-legi/

  9. Da,asa cum am spus si eu,greseli au fost,iar din greseli se invata,trebuie sa se invete.

    Insa cine nu face greseli?
    Cine este nepatat?

    Omul,prin natura lui,face pacate si greseli.
    Codreanu trebuie prezentat ca o figura emblematica din istoria Romaniei,nu trebuie idolatrizat,nici nu cred ca si-ar fi dorit asta si nici nu merita asa ceva.

    Poate ma insel,insa din ce-mi aduc aminte,Petre Tutea spunea despre Vlad Tepes ca a fost romanul absolut,justitiar,credincios,roman pana la moarte.

    Probabil si de aceea, multi romani au vorba aceea,unde esti tu Tepes,Doamne!!!

  10. Oare citi romani autentici mai sint in Romania de azi?Doar cei pe care ii doare inima de neam si tara,insetati de mintuirea lor si a nemului lor.Aceia vor marturisi.Vor fi urmatorii eroi romani.Ai lui Hristos.Nu vor putea fi cumparati,inselati.Au trezvie si demnitatea lor este recunoasterea si marturisirea ADEVARULUI care ii face liberi.Hristos a inviat!Sa ne invieze si pe noi din propriul nostru mormint,in care alegem ,din timpul vietii noastre inca,daca dorim sau nu sa ne lasam mintuiti…(,,Astept invierea mortilor”-adica sa-si vina in fire si sa vina la Adevar cei care,desi sint vii cu trupul ,sint de fapt morti duhovniceste).Doar sa vrem cu toata fiinta noastra.Acum incepe intr-adevar despartirea apelor. NU E TIMP DE PIERDUT .Cred ca va fi mai greu,fiindca majoritatea s-a descrestinat,s-a departat de Dumnezeu si va fi mai cruda sau indiferenta.Singur Dumnezeu va ajuta.
    Un model pentru ce inseamna roman adevarat=crestin ortodox este parintele Iustin Parvu.Binenteles,si toti martirii generatiei sale,carora nu avem cuvinte si traire destul de inalte sa le multumim pentru suferinta lor jerfelnica cu care au mai spalat din pacatele poporului lor.Altfel,cred,Dumnezeu nu stiu daca ne-ar mai fi indurat…

  11. Sunt curios cum va reacţiona Sinodul BOR sau măcar unii ierarhi

  12. @ Alexandru:

    Nu prea se amesteca ierarhii in asta, din pacate.

  13. Ce trist, ce rusinos…

  14. @Alexandru
    Istoricul Sorin Lavric spunea acum vreo două saptămîni, la o conferinţă, că l-a sunat pe un redactor de la ziarul Lumina, cu care colaborează periodic, întrebîndu-l dacă poate să scrie un articol despre cazul Valeriu Gafencu. Acela i-a răspuns direct – citez cuvintele lui S.L.: “dacă doriţi să întrerupeţi colaborarea cu ziarul Lumina, scrieţi, că a doua oară nu mai scrieţi!”.

  15. Si pentru care ratiuni s-au dezis de prima lor decizie?!Prigoana inceputa in timpul vietii fizice impotriva Sfintului nostru martir Valeriu Gafencu-si,de fapt si impotriva confratilor sai,-continua si astazi…De 2000 de ani,aceesi prigoana a lumii impotriva Fiului Lui Dumnezeu si a sfintilor Sai.Acesta este motivul care deranjeaza.Domnul nostru IIsus Hristos a zis,,Vai de cel prin care vine sminteala”.Oare autoritatile Din Tirgu Ocna,BOR-ul ,etc,au uitat ca sint botezati crestin-ortodocsi?Sa le reamintesc oare ca slugii careia i s-a dat ( mai) mult,va fi batuta (mai)mult?Si acel verset din psalmul lui David care zice ca ,,acolo le-a fost frica unde nu era frica”.Eu nu inteleg aceasta ,,amnistie” a unora care-tot din psalmii lui David-,,Maninca pe poporul meu ca pe piine”.Eu ii consider ipocriti,mai bine-zis impostori,adica nu sint si nu au fost niciodata ceea ce vor ei sa creada lumea ca sint.De fapt,sint niste infiltrati in stina,in turma, care au preluar cu o prefacuta smerenie dintru inceput,locurile de conducere ca astfel sa strice(?!) Biserica Lui Hristos,dinlauntrul ei.Cam cum s-a intimplat cind paginii franci au pus mina pe conducerea Bisericii ortodoxe din Apus si au adus reformele lor eretice si schismatice de au rupt lumea ortodoxa de atunci.Ca doar ei nu aveau nici o simtire pentru credinta adusa de Hristos din cer.Ei aveau si au inerese lumesti…De aceea BOR si etc sint indiferenti la Sfintii neamului si la grija de mintuirea acestuia.Ei nu simt nicio responsabilitate,nu se ingrijoreaza ca vor sta inaintea lui Hristos sa dea raspuns.Nu stiu cine sint acestia dar sint tradatori ai Lui Dumnezeu,ai Ortodoxiei si ai neamului-pe care nu-l iubesc.Nu au sentimente patriotice.Parca nu sint nascuti ai acestui popor.Dumnezeu sa-i intoarca la bunatate si la rugaciune si sa-i ajute sa nu ramina putregai.Iertati-ma ,fratilor.

  16. Va dati seama ce mare e lupta? Cei din spatele acestei marsavii nici nu stiu prea bine cine a fost Valeriu Gafencu, si nu ma refer la nefericii de consilieri locali “cacati in pantaloni“ ci la cei care au tras sforile, dar diavolul stie!!! Mare mucenic marturisitor, Sfinte Valeriu, roaga-te pentru noi …si pentru ei

  17. …imi cer scuze, am vrut sa scriu nefericitii

  18. Fratilor crestini
    Nemernicii care au retras cetatenia lui Gafencu aveau nevoie de ea, martirul Gafencu nu mai are nevoie, el este acum langa Mantuitorul pe care L-a iubit si L-a marturisit in timpul vietii. asa s-a intamplat si cu Mantuitorul Hristos, mai marii din vremea Lui L-au numit inselator, au zis ca scoate dracii cu ajutorul lui Beelzebut si cate alte miselii. Asta este si soarta noastra a celor care vrem sa=L urmam si care aparam memoria sfintillarati tradatori si vanzatori de neam, fascisti si cate si mai cate. e poate partea cea mai grea a crucii, aceea de a muri ca niste nimeni, necunoscuti de oameni, blamati si vanduti de toti. Mantuitorul Iisus Hristos a fost tradat de unul din ai sai si parasit de toti ucenicii…Dar iata ca astazi milioane Il urmeaza. Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne dea putere sa purtam crucea pana la capat!
    Doamne ajuta!

  19. Imi cer scuze, am vrut sa spun “care aparam memoria sfintilor vom fi declarati tradatori..”

  20. Au fost sinceri, in sfarsit.
    Oameni corecti, nu cu 2 fetze. Bravo lor! (ironie trista)

    Creanga spunea vorba aia “fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc si singur”?
    Eu nu inteleg de ce ne rugam pentru sanatatea “conducatorilor”. Oricum ne rugam SPECIAL pentru ei la “cei ce ne urasc pe noi”.
    Iar “acrivie” de neinteles observ si la un parinte ce nu ii pomeneste niciodata pe eroii cazuti in lagare si-n inchisori. Cum niciodata nu l-a pomenit nici pe parintele Adrian Fageteanu.
    Trista ruperea voita de comuniune cu nevoitorii contemporani.

    In pomelnicul de dupa catisme, se pomenesc “binecredinciosii conducatori”. “Binecredincios” sau raucredincios, nu mai conteaza pentru Biserica. Pai cu atat mai putin pentru ei!
    Sa ne rugam sa fie, asadar, sanatosi, sa aiba mana grea pe lantul ce ne strange gatul din ’90 incoace, asta conteaza.
    Iar “fraierii” de-au mierlit-o, au fost prosti, ca n-au stiut sa se puna bine cu ei, nu? Ce sa-i mai pomenim?!

  21. Pingback: Asediul final al culturii Mortii asupra Bisericii, familiei si scolii. CUM ARE LOC “INDOBITOCIREA CIVILIZATA SI ASISTATA TEHNOLOGIC” SI OMORAREA IN MASA A SUFLETELOR, SUB OCHII NOSTRI ADORMITI? - Recomandari
  22. Pingback: Asociatia Fostilor Detinuti Politici: RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE A MARTIRULUI VALERIU GAFENCU, UN ACT STALINIST! - Recomandari
  23. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
  24. Pingback: “Familia ortodoxa”: PARINTELE IUSTIN SI-A FACUT DATORIA, ACUM VA VENI RANDUL NOSTRU SA FIM INCERCATI! Semnul prigoanei noastre si chemarea la maturizare duhovniceasca - Recomandari
  25. Pingback: Parintele Iustin Parvu, cetatean de onoare al orasului BAIA SPRIE. Pana cand, oare? - Recomandari
  26. Pingback: VICTOR ALISTAR despre interesele din politica, Justitie si… Biserica de a ingropa DOSARELE TORTIONARILOR COMUNISTI si de A NU CANONIZA SFINTII INCHISORILOR (video) - Recomandari
  27. Pingback: SCANDALUL COLINDEI ANTISEMITE de la TVR – pretext pentru A PUNE LA ZID BISERICA ORTODOXA pe motiv de “reabilitare” a… sfintilor “national-legionari” - Recomandari
  28. Pingback: PETRE TUTEA INDEZIRABIL. Intentia de a numi o strada din TIMISOARA cu numele filosofului roman a starnit furia gardienilor CORECTITUDINII POLITICE - Recomandari
  29. Pingback: Raspuns oficial al Man. Petru Voda acuzelor aduse de Institutul Elie Wiesel PARINTELUI IUSTIN PARVU/ IPS Iustinian despre parintele Iustin si SFINTII INCHISORILOR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare