RADU GOLBAN despre Romania in CAMASA DE FORTA A UNIUNII EUROPENE (VIDEO)

12-06-2013 2 minute Sublinieri

 Din emisiunea “Jocuri de putere” cu Rares Bogdan (Realitatea TV), de luni, 10 iunie 2013 cu economistul Radu Golban – despre locul de periferie coloniala al Romaniei intr-o Uniune Europeana esuata si nedemocratica si despre iesirea din “corsetul euro-sistemului” (Sir James Mirrlees)/ din camasa de forta a austeritatii germane:

CU CE NE MAI POATE AJUTA UNIUNEA EUROPEANA?

*

Vezi si:

***

rooorma_26048200

Contributia lui Radu Golban incepe cu un citat din Petre Tutea s.a., Manifestul Revolutiei Nationale:

Într’un stat, care politiceşte e vasal şi-şi varsă sângele la comanda altora, care etnic e o cloacă internaţională şi economiceşte o colonie, care îşi trimite – prin decalaj, concesii, dobânzi – peste graniţe prinosul brazdei şi prisosul muncii, ar fi o nebunie să munceşti mai mult decât strictul necesar. Statul român actual nu apără bogăţiile ţârii şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e sfatul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea – statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. Ca’n colonii.

Economistul arata de ce este defavorizata Romania in actuala formula europeana care pune accentul pe politicile austeritatii, invocand modelul si indemnurile economistilor care sustin modelul alternativ al politicilor de cheltuieli/investitii publice si de manevrare a politicilor monetare – lucru care nu poate fi posibil decat prin detinerea unei monede proprii si prin mentinerea in afara zonei euro.

Europa este sub influenta hegemoniei Germaniei, o hegemonie ascunsa sub numele de integrare europeana si care este vizibila in viata noastra cotidiana. Intreaga zona euro nu este construita decat cu acest scop: dezindustrializarea periferiei si transformarea in piete pt export

Golban critica faptul ca vechile politici coloniale, mult mai brutale/fatise inainte vreme, acum se ascund sub termeni eufemistici (“piata libera”, “eficienta”, “disciplina fiscala”, “parteneriate strategice} etc.). 

Romania nu se poate dezvolta sub acest corset al Euro. In Romania nu exista, de pilda, politici de protectie a propriei productii agricole. 

“Uniunea Europeana nu este sfarsitul istoriei“, de aceea, in mod normal, Romania ar trebui sa existe un plan B, C, adica variante care sa fie puse in aplicare in cazul in care UE se prabuseste sau gaseste alte formule de integrare care sa ne excluda. Mai departe, Golban arata, utopizand, cum ar putea deveni Romania o Elvetie a Sud-Estului European. 

In emisiune apare si un scurt fragment inedit din prelegerea lui G. Friedman de la BNR, in care acesta afirma raspicat faptul ca UE si NATO au fost de la bun inceput “iluzii optice” pentru noi si ca NATO “nu ne va proteja” (sa auda asta si desteptii care vor sa bage NATO-n Constitutie).

angie as EU Empress

Legaturi:

 

*

***


Categorii

1. DIVERSE, Adoptarea Euro, Opinii, analize, Radu Golban, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “RADU GOLBAN despre Romania in CAMASA DE FORTA A UNIUNII EUROPENE (VIDEO)

  1. Planul B, ar trebui să fie ieșirea pe jumătate din EU, adică să devenim cea ce dorește și Marea Britanie, adică un stat asociat la UE. Cam cea ce este și Elveția astăzi. Cred că în acest moment este cea mai bună soluție. Ca stat asociat la UE, am putea forma cu Turcia, Israel, Tunisia, Maroc, Bulgaria și Serbia, un mini BRIC în care să ne sprijinim reciproc pentru o dezvoltare reciproc avantajoasă. Mă gândesc că Germania nu ar fi în potrivă la așa ceva, doar dacă nu am fi colonia de lux EU.

  2. Chiar va faceti iluzii ca Romania va iesi din UE?
    Va imaginati ca macar 1 politician de la putere doreste asta?
    Va imaginati ca politicienii romani au interesul ca Romania sa iasa din UE?

    Nici macar UE nu doreste sa iesim,are tot interesul sa ne tina aproape.

    Cea mai halucinanta declaratie din ultimele zile.
    Victor Ponta,trebuie sa marim preturile la gaze,nu avem ce face,UE ne cere asta!

    Halal independenta,halal suveranitate!
    Pentru Mr.Ponta este mult mai importanta UE,decat Romania.
    Ne aminteste permanent ca trebuie sa respectam cerintele UE,ca doar UE l-a votat la alegeri,nu romanii fraieri.

  3. @ Mircea:

    Noi nu ne facem nicio iluzie in sensul asta, am mai spus-o. E o discutie pur principiala. Practic, nu mai exista iesire pentru noi, in primul rand pentru ca nu exista nici macar o farama a clasei politice de la noi care sa fie lucida si responsabila, dar mai ales care sa caute cu adevarat la binele acestui neam si sa dovedeasca patriotism si dincolo de vorbe sforaitoare. Suntem vanduti si suntem robi cu totul, spre distrugerea noastra sistematica si totala – asta este situatia, dar macar sa o stim cum se cuvine si sa nu le spunem ucigasilor nostri binefacatori.

  4. Azi, de Inaltarea Domnului, se sarbatoreste si Ziua Eroilor.

    Aseara, la predica, parintele a amintit (ca pentru cei de azi, de maine, ce nu mai au de unde afla) semnificatia cuvantului “erou”: erou e cel care jertfeste tot ce are pentru Patrie.

    Ponta, Basescu si toti ai lor aplica toti termenii definitiei de mai sus, intr-un sens unic din ’89 incoace: jertfesc tot, Patrie, tot-tot pentru ce au.

    Lor le este dedicata lada de gunoi a tradatorilor de Patrie, unde cei din veac trebuie sa se stranga pentru a face loc celor mai mari tradatori pe care i-a avut vreodata pamantul romanesc.

  5. Pingback: Amendamentele BNR si desfiintarea suveranitatii: ADOPTAREA EURO si CEDAREA PREROGATIVELOR BANCII CENTRALE BCE. In plus: BUGET NATIONAL APROBAT DE UE - Război întru Cuvânt
  6. Pingback: Romania – Bantustan euro-atlantic? RADU GOLBAN si DINU GIURESCU in dialog cu RARES BOGDAN [Realitatea TV - VIDEO] - Recomandari
  7. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre istoricul si agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
  8. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa, PSEUDO-ELITA ROMANEASCA dusmanoasa fata de propriul popor (VIDEO) - Recomandari
  9. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii”, iar MEDIA ii ridiculizeaza si marginalizeaza pe cei care folosesc anumite
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare