EXTREM DE GRAV: Liberalii introduc in Constitutie interzicerea discriminarii pe baza de “ORIENTARE SEXUALA”, facand CULPABILA orice forma de opozitie fata de HOMOSEXUALITATE si facand facila LEGALIZAREA CASATORIILOR GAY! “Cadou” de GAYFEST de la Crin Antonescu si Tudor Chiuariu!

4-06-2013 5 minute Sublinieri

Remus Cernea exulta!

In plus, se introduce termenul de REGIUNE si se respinge CONSULTAREA POPULATIEI in procesul REGIONALIZARII

Parlamentarii Comisiei de modificare a Constituţiei au acceptat astăzi un amendament conform căruia sunt interzise discriminările pe criterii de vârstă sau orientare sexuală, anunță Agerpres.

Propunerea i-a aparţinut vicepreşedintelui Comisiei, senatorul PNL Tudor Chiuariu. Ca urmare, pe viitor, articolul 4 din Constituție ar urma să sune astfel: “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Este interzisă orice discriminare bazată pe sex, culoare, naţionalitate, origine etnică sau socială, trăsături genetice, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, proprietate, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală”.

Tudor Chiuariu a argumentat că nicio persoană nu trebuie să fie discriminată în nicio împrejurare pe criterii sexuale. “Şi aici nu e vorba numai de homosexuali, ci şi de heterosexuali care pot fi, la rândul lor, discriminaţi pe baza orientării sexuale. Acest articol nu dă naştere unor drepturi”, a explicat senatorul PNL.

Deputatul Remus Cernea, care a stârnit un uriaş scandal după ce a propus legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, a salutat marţi adoptarea, la proiectul noii Constituţii, a unui amendament care interzice discriminarea bazată pe orientarea sexuală, el explicând că legile actuale care conţin restricţii cu privire la minorităţile sexuale ar urma să devină caduce şi neconstituţionale.

“Salut decizia Comisiei de a vota covârşitor în favoarea acestui amendament care ar înlătura, după votarea Constituţiei în plen şi referendumul de validare, ar interzice orice fel de formă de discriminare bazătă pe orientarea sexuuală. Acest lucru ar fi un uriaş pas înainte pentru România, pentru democraţia din România, pentru respectarea drepturilor omului. Acele legi restrictive cu privire la minorităţile sexuale ar urma să devină caduce şi să fie uşor declarate ca fiind neconstituţionale”, a declarat Remus Cernea.

Liderul Partidului Verde a notat că , în condiţiile adoptării acestui amendament, o lege precum cea pe care a propus-o el ar avea o bază constituţională mult mai mare, chiar şi în cazul căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Remus Cernea a precizat că articolul 277 din actualul Cod Civil, care interzice astfel de uniuni, va putea fi uşor declarat neconstituţional.

Remus Cernea, ales deputa pe listele USL, a provocat un uriaş scandal după ce a anunţat în luna aprilie că intenţionează să propună legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex. PC a anunţat că nu e de acord cu iniţiativa şi că vrea să organizeze chiar şi un “marş al tăcerii” pentru a o combate. Deasemenea, PSD s-a delimitat de această iniţiativă, anunţând luni prin vocea purtătorului de cuvânt Cătălin Ivan că partidul nu a fost consultat de Remus Cernea.

Amendamentul împotriva discriminării, depus de Chiuariu

Reamintim că, astăzi, Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu la la articolul 4, alineatul 2, conform căruia şi pentru vârsta sau orientarea sexuală sunt interzise discriminările din Legea fundamentală: „”România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă”.

În vechea sa formă, alineatul prevede că “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”.

Comisia parlamentara pentru modificarea Constitutiei, condusa de liderul PNL Crin Antonescu, are marti de la ora 10.00 cea de-a doua zi de lucrari. Parlamentarii iau in discutie propunerile pentru amendarea legii fundamentale.

ora 12:05 Comisia a luat o pauza de doua ore.

ora 12:00 Amendamentele care fac referirea la limba oficiala a fost amanat pentru o sedinta ulterioara. De precizat este ca UDMR a cerut amanarea dezbaterii pe aceste articole. UDMR are un amendament la acest capitol care prevede: In unitatile administrativ-teritoriale unde o minoritate nationala are o pondere semnificativa, limba acelei minoritati poate fi recunoscuta ca limba regionala, prin lege organica”.

ora 11:57 Amendamentul care prevedea ca ziua nationala a Romaniei sa fie pe 10 mai a fost respins.

ora 11:50 Parlamentarii au introdus in viitoarea Constitutie folosirea stemei pe drapelul Romaniei cu 13 voturi pentru si un vor impotriva

Amendament admis: Art.12.- (1) Drapelul Romaniei este tricolor, avand pe fondul galben stema tarii; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu. (Deputat PSD Gheorghe Emacu)

[…]Ora 10:59 Amendamentul lui Chiuariu privind interzicerea discriminarii bazata pe sex a fost adoptat cu 18 voturi pentru si 2 abtineri.

ora 10:40 Dezbatere pe amendamentul lui Tudor Chiuariu privind interzicerea discriminarii bazata pe sex.

Articolul 4 aliniatul 2 “Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa.(Initiator: Tudor Chiuariu )

Toni Grebla: Orientarea sexuala nu este definitiva. Este inutil sa treci in Constitutie asa ceva. Poporul roman este tolerant, dar nu cred ca trebuie sa treci in legea fundametala pentru ca se intelege ca astfel vom aproba casatoriile intre toate sexele

Ciprian Nica, PSD: Credem ca articolul care este in Constitutie este destul de acoperitor, este suficient si permite tuturor sa se manifeste.

Reprezentantul Forumului Constitutional: Cheia acestui articol este cuvantul discriminare.

Crin Antonescu: Acest articol care este unul protector si pentru heterosexuali pentru ca problema se poate pune si invers, nu acum, nu aici dar pe viitor. Sa clarificam acest articol domnul Chiuariu ca nu permite casatoria intre orice fel de sexe

Tudor Chiuariu: Nu face referire la asta acest articol, are rolul de protectie, nici o persoana sa nu fie discriminata pe orice criterii in orice imprejurare. Nu e vorba numai de homosexuali ci si despre heterosexuali care pot fi discrimnati, care se pot afla intr-o anumita circumstanta. Acest articol nu da nastere unor drepturi cum ar fi legalizarea casatorie intre aceleasi sexe

Reprezentantul Avocatului Poporului: Acesta amendament asa cum spunea domnul Chiuariu ofera o protectie si din punctul nostru de vedere este binevenit

ora 10:31 Parlamentarii au adoptat un amendament care introduce termenul de regiune in Constitutie. Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in comune, orase, judete si regiuni”, este amendamentul admis, propus de deputatul PSD Florin Iordache.

Totodata, a fost respins un amendament prin care se propunea ca regionalizarea sa fie facuta prin consultarea populatiei. Amendamentul a picat la vot. Amendament admis cu 18 voturi pentru si o abtinere.

Art.3.- (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in comune, orase, judete si regiuni. In conditiile legii, unele orase sunt declarate municipii

Ora 10:24 Amendament respins: “Hotararile in problemele importante nu trebuie luate de o singura persoana. Ele trebuie discutate de mai multe persoane pentru a se ajunge la o solutie corecta si a se evita un esec sau ca o persoana sa aranjeze o afacere cu alta. ( Initator Sen.M.R.Ungureanu)

Amendament respins Art.2.- (3) Rezultatul unui referendum valabil este obligatoriu sub aspect juridic pentru toate autoritatile publice.

Amendament respins: Modificarea frontierelor poate fi admisa pentru inlatuzrarea efectelor Pactului Ribbentropp-Molotov, fiind in concordanta cu Acordurile de la Helsinki.(Initiator Dep.Iane Ovidiu)

ora 10:10 Au inceput dezbaterile comisiei.

Context:
Comisia de revizuire a Constitutiei va lucra trei zile pe saptamana, intre orele 10,00 si 18,00, cu o pauza de pranz. In prima sedinta, desfasurata miercuri, 29 mai, membrii Comisiei au discutat primul articol al Constitutiei, respingind amendamentele care prevedeau schimbarea formei de guvernamant a statului roman in republica parlamentara, amendamente formulate de PC, PP-DD, UDMR si minoritati.

Tot in prima sedinta, Comisia a respins si propunerea UDMR de eliminare din articolul 1 al Legii fundamentale a sintagmei ”stat national”. Deputatul UDMR Marton Arpad a formulat la lucrarile comisiei amendamentul care prevedea eliminarea sintagmei de stat national din Constitutie, insa propunerea a fost respinsa, fiind 20 de voturi ”impotriva” si un vot favorabil, potrivit Agerpres.

Nota noastra:

Mai mult decat orice o imensa prostie pare ca ar fi explicatia fundamentala pentru apararea amendamentului adus de Chiuariu de catre retorul prim al Parlamentului, onor domnia sa Crin Antonescu. Esential aici nu este pe cine crezi ca protejezi de discriminare intr-un viitor nedefinit ci ca introduci in Constitutie un termen care dinamiteaza definirea relatiilor intime: orientarea sexuala.

Este un termen cheie care legitimeaza homosexualitatea la nivel Constitutional! Asadar, va fi un argument si inca foarte puternic pentru platforma LGBT a drepturilor gay, care va putea, pe baza acestui articol, daca va fi adoptat pana la capat, revendica recunoasterea constitutionala

Introducerea unui astfel de amendament va face imposibila, practic, promovarea unei legislatii care sa restranga propaganda homosexuala din scoli. De asemenea, deschide usa unor incriminari juridice ale discursului conservator si nu numai, al oricarei atitudini de respingere morala a ahomosexualitatii.

Dar un astfel de amendament poate servi si la revendicari pozitive, nu doar pentru anularea oricarei posibilitati de combatere a agendei LGBT: de vreme ce scrie in Constitutie ca e interzisa ORICE DISCRIMINARE pe baza de ORIENTARE SEXUALA, ce argumente vor avea legiutorii sa respinga parteneriatele civile si adoptia de copii de catre cuplurile homosexuale? 

In Rep. Moldova s-a dus o adevarata batalie pentru acest termen, dar era legata de o LEGE, nicidecum de o regula constitutionala, pentru ca toti stiau ca acel termen – orientare sexualaodata introdus in legislatie, deschide usa tuturor redefinirilor juridice prevazute in agenda LGBT…

De aceasta data BOR trebuie sa se pronunte CATEGORIC si explicit fata de un asemenea amendament. 

crin ponta

Legaturi:

*

 
 


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

42 Commentarii la “EXTREM DE GRAV: Liberalii introduc in Constitutie interzicerea discriminarii pe baza de “ORIENTARE SEXUALA”, facand CULPABILA orice forma de opozitie fata de HOMOSEXUALITATE si facand facila LEGALIZAREA CASATORIILOR GAY! “Cadou” de GAYFEST de la Crin Antonescu si Tudor Chiuariu!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: DELIR HALUCINANT: asalt IMPOTRIVA CONSTITUTIEI pe motiv de "FASCISM CLERICAL, DOGMATISM RELIGIOS, ORTODOXISM FUNDAMENTALIST"! Autor: trompeta nemteasca DEUTSCHE WELLE, la care se raliaza organizatiile Fundatia Soros, APADOR-CH, Accept si ActiveW
  2. Pingback: MIZELE SECRETE ALE REGIONALIZARII. De la statul natiune la statele regiuni - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare