Ce atata democratie? Dragnea vrea REGIONALIZARE PRIN ASUMAREA RASPUNDERII

27-04-2013 2 minute Sublinieri

CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PSD - 2010 - ROMEXPO

Legea de infiintare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, in luna noiembrie, dupa ce va avea loc modificarea Constitutiei, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca modul in care vor arata viitoarele regiuni va fi finalizat in vara acestui an, dupa care vor urma dezbateri publice regionale. Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a declarat, insa, pentru Mediafax, ca PDL considera “inadmisibila” asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe regionalizare, avand in vedere ca exista o coalitie la guvernare care are o majoritate de 70% in Parlament.

“Nu este finalizata analiza consiliului academic care sa ne dea propunerea finala privind regionalizarea, cu care vom veni in fata Guvernului si a opiniei publice. Exista o analiza extrem de serioasa, care nu este finalizata, nu pot sa ies cu un desen al regiunilor cata vreme nu este gata. Pana la modificarea Constitutiei se va finaliza, undeva in vara, iar dupa desenarea regiunilor vor urma dezbateri publice regionale. Pana la finalul acestui an, dupa modificarea Constitutiei, sfarsit de septembrie, inceput de octombrie, vom veni cu proiectul de lege privind regionalizarea. Se vor infiinta regiuni administrative, se vor stabili structurile de conducere pana la 31 decembrie, pentru a prinde inainte de exercitiul financiar 2014-2020 o structura administrativa stabila”, a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, nu se poate “iesi” cu legea de infiintare a regiunilor pana cand nu va fi modificata Constitutia: “Dupa ce modificam Constitutia, iesim cu legea de infiintare a noilor regiuni care va fi aprobata in Parlament, eu sper ca prin procedura angajarii raspunderii. Asta inseamna ca, la sfarsitul lunii noiembrie, cel mai tarziu, regiunile sa fie infiintate, adica si forma lor si comunitatea administrativ-teritoriala”, a precizat vicepremierul.

Liviu Negoita: Este inadmisibila o procedura de asumare a raspunderii pe regionalizare

“Din punctul nostru de vedere, este inadmisibila o astfel de procedura de asumare a raspunderii pe reginalizare, avand in vedere ca, dupa Constitutie, cel mai important proiect de lege care se poate adopta intr-o legislatura este regionalizarea adminsitrativa a Romaniei. Cum sa mergi pe o astfel de procedura, avand in vedere ca aceasta coalitie are o majoritate consistenta de 70% in Parlament?“, spune Liviu Negoita, prim-vicepresedinte PDL. El a aratat ca un astfel de proiect trebuie adoptat prin dezbatere publica si parlamentara: “Acest proiect se adreseaza cetatenilor si nu politicienilor care doresc sa imparta tara pe regiuni de influenta la dispozitia politicienilor”.

*


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Ce atata democratie? Dragnea vrea REGIONALIZARE PRIN ASUMAREA RASPUNDERII

  1. si daca nu iese bine, daca tara va suferi sau se va faramita, ce vor face alesii nostri ca si-au asumat raspunderea pt un lucru ce nu trebuia facut dacat cu multa gandire inainte? Se vor autoexila pe o insula pustie? Vor intra de buna voie in puscarie? Isi vor dona averile lor si ale rudelor pana la al IV-lea grad tarii? Sau ce vor face? Daca la serviciu iti asumi raspunderea pt un lucru care iese prost risti sa fii dat afara, sa platesti despagubiri, sau ambele la un loc. Dar cand nenorocesti o tara, care sunt consecintele asumarii raspunderii? Oprobiul public? Pai nici vedetelor tv care isi arata dedesubturile, nu le e jena de oprobiul public; cand ai bani se cheama ca esti destept chiar daca nu stii cat fac 2+2, cand nu ai Einstein sa fii, tot mirosi a prost.

  2. Regionalizarea este doar o reamenajare administrativa a tarii, nu are nicio legatura cu faramitarea tarii…Desigur, regiuni pe criterii etnice nu trebuie sa existe, si din cate am inteles nu vor exista. In rest se exagereaza cu panica…
    Daca totul se petrece cu directive de la centru nu e bine, daca se impart raspunderea si fondurile local (asta inseamna in mod normal regionalizarea) tot nu e bine, atunci ce e bine ?

  3. PS: sa nu fiu gresit inteleasa, nu sunt pentru adoptarea unor legi fortat, prin asumarea raspunderii si eludarea dezbaterii parlamentare, dimpotriva.
    In acelasi timp, discutiile despre regionalizare mi se pare ca degenereaza, atunci cand nu combat regionalizarea pe criterii etnice…
    Nu e vorba de federalizare, am impresia uneori ca se confunda regionalizarea cu federalizarea…din pacate chiar de catre oameni cu studii….

  4. @ Hrisanti:

    Asta daca inca mai poti da cel mai mic credit declaratiilor politicienilor romani. Noi suntem lecuiti de asta. Nu, nu e de bine cu regionalizarea, e doar primul pas major spre destramare.

  5. Daca vrea prin asumare se poate consulta cu boc care e tatic in domeniul asumarilor…

  6. Auzi tu! Iresponsabilii își asumă răspunderea. Adică cum ar zice orbul: „om mai vedea”

  7. “Atitudinea conjuncturală şi oportunismul guvernatorului, mai temător pentru propria funcţie decât de Dumnezeu Însuşi, ne provoacă furori într-o lume în care vedem adeseori şi astăzi persoane cu atitudini atât de cameleonice, care, de dragul parvenirii, îşi leapădă nu doar verticalitatea, dar şi crezul şi convingerile.”
    http://www.episcopiaslatinei.ro/2013/04/29/hristos-si-pilat-scisoare-pastorala-la-invierea-domnului-2013/

  8. Pingback: Dinu C. Giurescu: REGIONALIZAREA, DESFIINTAREA STATELOR NATIONARE IN FAVOAREA EUROREGIUNILOR? Instrainarea pamantului agricol, a resurselor minerale si energetice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Basescu ar vrea SA CEDAM SI MAI MULTA SUVERANITATE Europei. IPOCRIZIA COMISIEI DE LA VENETIA: acum cere coborarea CVORUMULUI (pragului) pentru REFERENDUM, pentru a trece mai usor noua Constitutie (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: REGIONALIZAREA: propuneri, studii, opinii. Istoricul DINU GIURESCU contesta DIVIZAREA TRANSILVANIEI si reinventarea DENUMIRILOR REGIUNILOR ISTORICE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Curtea Constitutionala AMANA referendumul pentru CONSTITUTIA REVIZUITA [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare