PUIU HASOTTI starneste scandal afirmand ca homosexualii sunt bolnavi, iar VICTOR PONTA LAUDA “CURAJUL” LUI CERNEA SI DA VINA PE “NEPREGATIREA” SOCIETATII ROMANESTI PENTRU A NORMALIZA HOMOSEXUALITATEA!

15-04-2013 8 minute Sublinieri

Peste noapte si din ratiuni de imagine (dar tot mai bine si asa decat deloc), partidul lui Voiculescu si-a adus aminte ca se numeste CONSERVATOR si arata obrazul Patriarhiei mute: organizeaza un MARS AL TACERII pentru FAMILIA CRESTINA pe 2 mai

puiu-hasotti

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca “in acest moment, nu se pune problema unui sprijin politic” pentru propunerile legislative ale deputatului Remus Cernea, avand in vedere “cat de pregatita este societatea romaneasca sa dezbata niste subiecte care in alte tari sunt deja dezbatute si adoptate”. Ponta a mai mentionat ca nu este “nici socat, nici mai pudibond decat e cazul” de initiativele lui Cernea, intrucat ii cunostea opiniile inca de cand l-a sustinut sa fie parlamentar, si a apreciat totodata faptul ca cineva are “curajul” sa ridice asemenea probleme.

“Propunerea dlui Cernea este o propunere a sa individuala, ca deputat, nu a fost discutata in USL si nu s-a pus problema sprijinului USL. Pe de alta parte, eu atunci cand l-am sustinut pe dl Cernea sa fie parlamentar, membru al Partidului Verde, ii cunosteam opiniile. Si nu sunt nici socat, nu sunt nici mai pudibond decat e cazul, ma uit doar la cat de pregatita este societatea romaneasca sa dezbata niste subiecte care in alte tari sunt deja dezbatute si adoptate. In acest moment, sigur, nu se pune problema unui sprijin politic pentru aceste propuneri, dar nu va ascund faptul ca eu cred ca e bine ca cineva are curajul sa le ridice macar, a afirmat premierul.

“Repet, daca va uitati la multe alte tari, si vorbesc de tari civilizate, discutia este mult mai putin pasionala. N-am stiut ca sediul moralitatii omenirii se afla in Romania si nu putem nici macar sa discutam despre niste lucruri pe care altii le-au rezolvat legislativ. Nu are sprijinul USL, dar din punctul meu de vedere nici nu voi participa absolut deloc la lapidarea dlui Cernea pentru aceste idei”, a mai subliniat Ponta.

La randul sau, liderul liberal si copresedintele USL Crin Antonescu a declarat ca nu sustine initiativele legislative ale deputatului Remus Cernea, dar ca sustine dreptul acestuia “de a spune ce crede si de a propune ce crede”, cum apara si dreptul senatorului Puiu Hasotti “de a avea pareri”. 

“Va pot spune din capul locului ca nu sustin propunerile dlui Remus Cernea. Pe de alta parte, mi se pare corect – in calitate de parlamentar, de lider politic si de presedinte al uneia dintre camerele Parlamentului – sa spun ca fiecare dintre parlamanentarii Romaniei are dreptul sa propuna orice: ca e sustinut, ca nu e sustinut, ca e constitutional, ca nu e constitutional, ca e legal, ca-i ilegal, nu are importanta; parlamentarii de asta exista, dreptul la initiativa parlamentara de asta este prevazut si le este acordat prin Constitutie, cetatenii Romaniei aleg parlamentarii, intre altele, si pentru a avea acest drept”, a spus Antonescu.

“Ne scandalizam prea usor atunci cand nu suntem de acord cu o propunere si eu cred ca orice astfel de propunere, chiar daca nu sunt de acord cu ea, trebuie tratata cu decenta, cu calm si intr-un spirit democratic. Eu, de pilda, cred in Dumnezeu, dar asta nu-mi da niciun drept sa sar la scandal la un om care se declara ateu. Traim intr-un stat laic, intr-un stat care protejeaza pentru fiecare dintre noi dreptul la aceste optiuni (…) Nu sustin initiativele dlui Cernea, dar sustin dreptul domniei sale de a spune ce crede si de a propune ce crede. Apar si dreptul dlui Hasotti de a avea pareri”, a mai afirmat presedintele Senatului, intr-o declaratie acordata jurnalistilor la Palatul Parlamentului, impreuna cu premierul Victor Ponta.

Iniţiativa deputatului Remus Cernea privind parteneriatul civil între homosexuali a stârnit nemulţumiri, cel puţin în Partidul Conservator, care a anunţat că va organiza “un marş al tăcerii” pentru a promova valorile familiei şi pentru a-şi face cunoscută poziţia anti-homosexuali. În timp ce senatorul liberal Puiu Haşotti a spus că homosexualitatea este o boală, un deputat PC, Constantin Avram, le recomandă să mai meargă la psiholog, precizând că este nevoie de o atitudine.

Avram:“Le-aş recomanda vizite la psiholog”

Deputatul PC Constantin Avram spune că homosexualitatea nu este neapărat o boală, dar că nu ar strica mai multe vizite la psiholog.

„Nu e neapărat e nevoie de un marş, cât e nevoie de o atitudine. PC are în doctrina sa valorile bisericii, familiei, educaţiei şi armatei. Noi punem mare preţ pe familie şi avem reacţii de contrapondere vizavi de orice pune în pericol familia. Comportamentul acestei minorităţi sexuale trebuie de la bun început să ne cunoască poziţia PC şi cred că e binevenit chiar şi un marş. E un semnal de apărare. Eu recomand unor astfel de oameni vizite mai dese la psihologi”, a spus Avram, pentru gândul.

O poziţie fermă împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex o are şi viceliderul senatorilor PC, Eugen Durbacă. Acesta consideră că homosexualitatea este „împrumutată din alte ţări” şi că nu este normală.

„Nu ştiu dacă este bine să facem marşul, eu nu am nimic cu ei, trebuie să trăiască şi ei. Cred că e ceva împrumutat din afară. Eu merg pe tradiţia românească, unde căsătoriile sunt doar între bărbaţi şi femei. O societate sănătoasă înseamnă o societate normală. Eu ca om normal consider că homosexualitatea e ceva anormal”, a declarat senatorul, contactat de gândul.

Pelican: “E mult zgomot pentru nimic”

Referitor la iniţiativa deputatului Cernea, fostul comentator sportiv, actual senator PC, Dumitru Pelican, consideră că este făcută doar pentru a ieşi în evidenţă, şansele ca ea să fie aprobată fiind minime.

„E o acţiune care înseamnă un gest de normalitate şi creştinism. E un pic deplasată şi regretabilă declaraţia domnului Haşotti, cred că şi dânsul o regretă. Domnul Remus Cernea vrea doar să iasă în evidenţă, nu are cum să treacă o astfel de iniţiativă.  Nu cred că homsexualitatea poate fi o problemă, e o manifestare pe care românii o fac. Suntem o ţară liberă. Dar este zgomot mult pentru nimic. Suntem un popor de creştin-ortodocşi, ar trebui să ignorăm şi să trecem cu vederea”, a spus Pelican, pentru gândul.

Anghel:”Homosexualii, la fel ca stângacii”

Pe de altă parte, controversata senatoare Cristiana Anghel, cunoscută ca „învăţătoarea grevistă”, nu ar zice nu unei asemenea iniţiative, considerând că „şi homosexualii trebuie să trăiască, la fel ca stângacii”.

„Homosexualii, e adevărat, sunt altfel decât noi, dar trăiesc în aceeaşi lume cu noi, nu trebuie discriminaţi. Homosexualitatea nu este o boală, dar pentru unii e greu să accepte asta. Pe mine nu mă deranjează că ei fac ce fac în intimitatea lor, nu în văzul meu. Aşa sunt şi oameni stângaci şi oameni dreptaci. Ce facem cu cei stângaci că sunt altfel, îi omorâm? Nu, ei reprezintă o minoritate pe care trebuie să o acceptăm”, a declarat Anghel, contactată de gândul.

Partidul Conservator a anunţat, luni, că va organiza un “marş al tăcerii pentru familia creştină”, care ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române, ca reacţie la propunerea deputatului Remus Cernea de a introduce parteneriatul civil între homosexuali. Cea mai acidă reacţie a venit de la liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care i-a catalogat pe homosexuali ca fiind bolnavi, spunând că o astfel de iniţiativă nu ar trebui luată în serios.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, luni, că reacţiile sale referitoare la propunerile legislative avansate de deputatul Remus Cernea nu trebuie înţelese în sens strict patologic, el arătând că demersul său a fost unul politic, potrivit Mediafax.

“Trebuie să înţelegeţi exact ce a spus şi domnul viceprim-ministru Dragnea când a fost întrebat. A spus “Domnule, eu sunt un om normal”. Deci nu trebuie să înţelegeţi într-un sens strict patologic ceea ce am spus eu. Şi o să vedem ce zice Parlamentul”, a spus Haşotti.

El a arătat că a dat prea multă atenţie iniţiativelor lui Cernea, care nu au şanse să fie adoptate de Parlament.[ …]

Cele trei sesizări au fost trimise prin e-mail la CNCD, neavând semnături olografe, astfel că, deocamdată, nu pot fi luate în considerare de către Consiliu.

Instituţia se poate şi autosesiza, la iniţiativa unuia dintre cei nouă membri ai Colegiului director.

Până în prezent, niciunul dintre membrii Colegiului director nu a formulat vreo sesizare privitoare la declaraţiile lui Haşotti, a precizat, pentru Mediafax preşedintele CNCD, Csaba Asztalos. […]

Purtătorul e cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, l-a criticat luni pe liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, pentru declaraţiile „regretabile şi disproporţionate” privind homosexualii. Haşotti a mai fost luat la rost şi de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, dar şi de Asociaţia Accept, care a cerut sancţionarea liberalului de către CNCD. Întregul scandal pe această temă a început după ce deputatul Remus Cernea, lider al Partidului Verde ales la 9 decembrie pe listele PSD, a anunţat vineri că intenţionează să propună legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Cătălin Ivan a explicat luni, la RFI, că iniţiativa lui Cernea este una individuală, care nu a fost discutată nici în cadrul USL şi nici în cadrul PSD, şi nu beneficiază de susţinerea partidului. El l-a criticat pe deputatul social-democrat, afirmând că-l bănuieşte „că îşi caută notorietate publică”, dar a aruncat câteva săgeţi şi la adresa „colegilor” care ar fi reacţionat diproporţionat la iniţiativa lui Remus Cernea. Purtătorul de cuvânt al PSD a apreciat în acest context că “şi ieşirea publică a domnului Haşotti este una disproporţionată şi regretabilă, dar îi dăm mai multă importanţă decât are”.

Reamintim că liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat la Pro TV că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi”. “Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat liberalul.

Prin această afirmaţie, el a provocat şi o reacţie din partea consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care a comentat duminică pe Facebook că ştie „o mulţime de heterosexuali bolnavi. Unii chiar de pe la PNL”.

O altă reacţie a venit din partea Asociaţiei Accept, care a anunţat luni că cere Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) şi Partidului Naţional Liberal “sancţionarea neîntârziata” a lui Puiu Hasotti.

Asociaţia ACCEPT solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Partidului Naţional Liberal sancţionarea politicianului Puiu Haşotti care a declarat la finele săptămânii trecute că persoanele homosexuale sunt “oameni bolnavi”, în timp ce homosexualitatea “nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală”.

“Declaraţia potrivit căreia persoanele de orientare homosexuală sunt bolnave este scandaloasă, inacceptabilă şi intră sub incidenţa legii. Vom depune în această GAY FEST 2008săptămână o plângere adresată CNCD pentru soluţionare competentă, pe masura gravităţii acestei afirmaţii politicianiste inepte şi a efectelor publice pe care le produce. Solicităm, de asemenea, PNL să se delimiteze neîntârziat de poziţia exprimată public de domnul Haşotti care afectează dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea românească, protejat de către lege. Opiniile primitive şi homofobe ale acestui politician nu îşi au locul într-un partid democratic, cu solide valori liberale, şi trebuie condamnate ca atare” a declarat directorul executiv ACCEPT, Florin Buhuceanu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi“, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, la Realitatea TV, că declaraţia sa privind persoanele de orientare homosexuală este una politică şi că el nu va pierde timp să discute la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării cu fundaţia ACCEPT sau cu Remus Cernea. “Eu apăr dreptul majorităţii heterosexuale“, a susţinut Haşotti.

“Declaraţia mea nu ştiu dacă e regretabilă, e regretabil faptul că Remus Cernea a fost consilierul premierului, se dă o mult prea mare importanţă, e ultima mea intervenţie pe acest subiect, n-am vreme să-mi pierd cu lucruri de acest fel. E o declaraţie politică, un parlamentar are dreptul să facă declaraţii politice, să audă şi CNCD, nu am de gand sa stau la discuţii cu dlui Cernea sau cu fundaţia ACCEPT, eu apăr dreptul majortităţii heterosexuale”, a declarat liberalul.

El a susţinut că nu tot ce există în ţările occidentale este valabil şi în România: “Cred ca avem un specific naţional, vă asigur că nu va trece acest proiect niciodată în România”, a punctat senatorul.

Haşotti a adăugat că prin formula prevăzută în proiectul lui Cernea, de partneriat civil între persoanele de acelaşi sex, se poate înţelege şi că cei doi parteneri pot adopta un copil. “Vă daţi seama în ce nebunie ne aflăm?” a reacţionat el. Liberalul a refuzat să intre în dialog cu reprezentantul Fundaţiei ACCEPT.

La rândul său, directorul executiv al ACCEPT, Florin Buhuceanu, l-a acuzat pe Haşotti că nu respectă legea şi că declaraţiile sale aduc mari deservicii persoanelor de orientare homosexuală. “Nu e o opinie politică, e o opinie profund primitvă a liderului senatorilor liberali, e profund îngrijorător. Declaratiile sale produc deservicii, încalcă dreptul la demnitate al acestor persoane şi tratamentul egal din partea reprezentanţilor statului, printre care se află şi dl Haşotti”, a spus directorul ACCEPT.

El a precizat că ACCEPT îl poate acţiona pe liberal în justiţie, independent de demersul CNCD.

Partidul Conservator se pronunţă împotriva initiaţivei privind legalizarea uniunilor între persoane de acelaşi sex şi anunţă că doreşte să organizeze, în 2 mai, un “marş al tăcerii pentru familia creştină“, care ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române.

“Reprezentând, prin vocaţie ideologică, principalul factor de conservare şi apărare a valorilor tradiţionale româneşti, Partidul Conservator, respectând dreptul individual la opţiune, se pronunţă împotriva initiaţivei privind legalizarea uniunilor între persoane de acelaşi sex: Partidul Conservator crede că normalitatea începe de la familie – definită în sensul ei creştin şi fecund biologic. Partidul Conservator îşi propune să aşeze la temelia valorilor sale respectul şi grija pentru familie – unitatea de bază a oricărei societăţi, locul în care se produc, dar se şi conservă optim valorile umane”, se arată într-un comunicat al PC remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Partidul Conservator îşi propune să organizeze un “marş al tăcerii pentru familia creştină”, data propusă organizaţiilor civice partenere fiind 2 mai.

“Marşul Tăcerii ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române, principal garant al spiritualităţii româneşti. Filialele Partidului Conservator din întreaga ţară vor fi instruite să organizeze un marş similar în jurul principalului lăcaş de cult la nivel judeţean. Totodată, începând de mâine, voluntari PC din organizaţiile de tineret, femei şi seniori vor strânge semnături pentru păstrarea familiei creştine”, se mai arată în comunicat.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene. Comentând iniţiativa lui Cernea, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi”.

“Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV, întrebat despre iniţiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, la RFI, că ieşirea publică a liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotii, faţă de iniţiativa personală a lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex este “disproporţionată şi regretabilă”.

Asociaţia Accept cere Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Partidului Naţional Liberal “sancţionarea neîntârziată” a lui Puiu Haşotti pentru declaraţiile acestuia potrivit cărora homosexualii sunt “oameni bolnavi” şi homosexualitatea “nu este o stare firească”.

Reprezentanţii Asociaţiei Accept au precizat că în această săptămână vor depune la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o plângere la adresa lui Puiu Haşotti, susţinând că declaraţia acestuia despre persoanele de orientare homosexuală este “scandaloasă”.


Categorii

Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “PUIU HASOTTI starneste scandal afirmand ca homosexualii sunt bolnavi, iar VICTOR PONTA LAUDA “CURAJUL” LUI CERNEA SI DA VINA PE “NEPREGATIREA” SOCIETATII ROMANESTI PENTRU A NORMALIZA HOMOSEXUALITATEA!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PREOTII DE TARA, AGENTI GUVERNAMENTALI REPROFILATI PE "FONDURI EUROPENE" sau doar conservatorism de ocazie, de imagine si de... avarie politica? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: HOMOCRATIA INVADEAZA ROMANIA? Lumea arde si ACCEPTUL organizeaza GAYFEST si MARSUL DIVERSITATII/ Casatoria homosexuala din Marea Britanie: LIDERUL ANGLICANILOR considera ca tema nu tine de credinta! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: BOMBA ATOMICA CU CEAS PUSA LA TEMELIA FAMILIEI SI A BISERICII. O noua PRIGOANA impotriva crestinilor, in Romania, incepe prin noua CONSTITUTIE dictata de lobby-ul HOMOSEXUAL? -
  4. Pingback: GayFest 2013. FAMILIA CRESTINA – sub asediu orchestrat si inversunat, amenintata cu disparitia. “CE URMEAZA? URMEAZA COPIII NOSTRI!” -
  5. Pingback: Ponta si activistii anticrestini preseaza puternic pentru A NU INTRODUCE IN CONSTITUTIE DEFINITIA FAMILIEI NORMALE. Antonescu accepta ca AMENDAMENTUL ANTI-GAY POATE FI RESUPUS LA VOT! (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Definirea explicita a familiei in Constitutie inseamna ”CANALIZAREA URII” pentru seful CNCD. ROMANIA, SANTAJATA CU RAPORTUL DE TARA AL SUA SI CU "FAMILIILE POLITICE EUROPENE"/ Plagiatorul Ponta nu vrea sa facem COPY-PASTE dupa UNGARIA CONSER
  7. Pingback: DELIR IDEOLOGIC: asalt IMPOTRIVA CONSTITUTIEI pe motiv de "FASCISM CLERICAL, DOGMATISM RELIGIOS, ORTODOXISM FUNDAMENTALIST"! Autor: trompeta nemteasca DEUTSCHE WELLE, la care se raliaza organizatiile Fundatia Soros, APADOR-CH, Accept si ActiveWa
  8. Pingback: DELIR IDEOLOGIC: asalt IMPOTRIVA CONSTITUTIEI pe motiv de "FASCISM CLERICAL, DOGMATISM RELIGIOS, ORTODOXISM FUNDAMENTALIST"! Autor: trompeta nemteasca DEUTSCHE WELLE, la care se raliaza organizatiile Fundatia Soros, APADOR-CH, Accept si ActiveWa
  9. Pingback: Parlamentul European cere INVESTIGAREA lui HASOTTI!/ Tot mai multi politicieni “FARA PREJUDECATI”/ Care e TINTA CUPLURILOR HOMOSEXUALE? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare