Remus Cernea anunta initiativa legislativa pentru LEGALIZAREA PARTENERIATELOR CIVILE INTRE HOMOSEXUALI

12-04-2013 7 minute Sublinieri

no-gay-marriage

Deputatul USL Remus Cernea vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene, potrivit Mediafax.

“Eu sustin si noi, Verzii, sustinem Drepturile Omului pentru toti cetatenii. Noi nu consideram ca anumiti cetateni ar trebui discriminati in vreun fel pentru niciun motiv pentru ca ar fi femei, pentru ca ar apartine unei minoritati nationale sau unei minoritati sexuale. In Europa foarte multe tari deja accepta parteneriatele civile sau casatoriile intre persoanele de acelasi sex. 

Eu am anuntat deja ca am in vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele heterosexuale sau persoane de acelasi sex pe model francez. In Franta, mai intai acum cinci ani a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la inceputul acestui an sau la sfarsitul anului trecut a fost adoptata legea privind drepturile persoanelor de acelasi sex de a se casatori”, a declarat Remus Cernea, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la cabinetul sau parlamentar din municipiul Constanta.

El a explicat ca acest parteneriat civil ar fi un avantaj si pentru persoanele heterosexuale care nu doresc oficializarea relatiei lor, printre care dreptul unuia dintre parteneri de a-i lasa celuilalt o mostenire dupa deces, nu ar mai putea fi atacat in instanta de familie.

“Ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane sa poata sa le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, in cazul tragic in care unul dintre parteneri moare poate lasa mostenire, care nu mai poate fi atacata apoi in instanta de catre familie. Apoi pot fi luate credite, adica se pot insuma veniturile celor doi parteneri. Sunt foarte multe persoane care traiesc fara sa-si oficializeze relatia in raport cu statul sau in raport cu Biserica”, a mai spus deputatul Remus Cernea.

Intrebat cand vede posibila o asemenea initiativa, el a raspuns ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

Conferinţa de presă susţinută vineri de către Remus Cernea a fost perturbată de un fost membru al Partidului Verde, care a intrat în sediu şi a luat de pe pereţi toate afişele cu însemnele formaţiunii, dar şi de pensionari de la un cămin de bătrâni, care au vrut să stea de vorbă cu deputatul.

La câteva minute după ce un fost membru al Partidului Verzilor a intrat în sediul din Constanţa unde avea loc conferinţa de presă şi a luat de pe pereţi toate afişele cu însemnele formaţiunii politice, mai mulţi pensionari de la căminul de bătrâni din Constanţa, însoţiţi de un preot, au vrut să îi ceară parlamentarului mai multe explicaţii referitoare la proiectul de lege despre finanţarea cultelor şi să încerce să-l determine să renunţe la acest demers.

Deputatul Remus Cernea a organizat, vineri, o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta proiectele în faţa presei localeÎn timp ce explica proiectul legat de finanţarea cultelor, care a stârnit multe dezbateri în ultima săptămână, în sediul cabinetului său parlamentar, acolo unde se desfăşura conferinţa de presă, a intrat un bărbat care, fără nici o explicaţie, a început să desprindă afişele cu Partidul Verde aflate pe uşa de la intrare, dar şi alte însemne ale partidului aflate pe pereţii camerei respective şi chiar şi un steag tricolor, spunând că bunurile aparţin Partidului Verde pe care Remus Cernea nu l-ar mai reprezenta.

“Ne luăm aceste lucruri ale Partidului Verde pe care nu-l mai reprezentaţi, ne retragem sprijinul”, a spus bărbatul respectiv, care a precizat că se numeşte Sorin Belu şi este preşedinte al Partidului Verde, filiala Constanţa. “Nu este membru al Partidului Verde şi evident că face un abuz prin felul în care se manifestă. Îl las să-şi facă spectacolul şi apoi revenim la conferinţa de presă. Domnul Belu e interesat de spectacol şi de publicitate”, a precizat Remus Cernea. Sorin Belu i-a replicat faptul că nu a primit niciun document prin care este anunţat că a fost exclus din partid şi că se consideră încă membru al Partidului Verzilor. “Acesta este nivelul de prestanţă al unora dintre cei care pretind că pot face politică. Din fericire, Partidul Verde nu-l mai are ca membru pe acest om. Ce să-i fac, să-i rup picioarele ? Nu sunt genul. Luaţi tot ce doriţi”, a mai spus deputatul Cernea.

După ce Sorin Belu a luat toate lucrurile pe care le credea de cuviinţă, a părăsit sala de conferinţe. Remus Cernea a spus apoi că nu intenţionează să facă plângere împotriva lui Sorin Belu. “Există o decizie a Biroului Politic Executiv Central al Partidului Verde de săptămâna trecută în care a fost exclus. Ce a făcut domnia sa mi s-a părut moralmente atât de jos încât am considert că este sub demnitatea mea să intru într-o polemică sau să încerc să-l opresc. Nu fac plângere”, a explicat Remus Cernea.

Deputatul de Constanţa a reluat apoi conferinţa, dar după câteva minute a fost întrerupt din nou de mai mulţi pensionari şi de un preot care au spus că sunt de la căminul de bătrâni. Remus Cernea s-a scuzat că nu îi poate primi în sala respectivă, una mult prea mică chiar şi pentru jurnaliştii prezenţi, dar i-a rugat să aştepte afară că va discuta cu ei după conferinţă, ceea ce s-a şi întâmplat.

Remus Cernea a fost întrebat şi desprea reacţia preşedintelui PSD Constanţa, Radu Mazăre, la adresa sa, care l-a numit “tâmpit” şi l-a ameninţat că îi va rupe picioarele dacă mai vine în Constanţa şi nu retrage proiectul legat de finanţarea cultelor, spunând că nu se lasă intimidat şi că nu renunţă la demersul său.

“Nu cred că în dialogul politic trebuie recurs în atacul la persoană. Sunt obişnuit să fiu atacat pentru ideile mele, nu mă las intimidat, iar atunci când sunt atacat la persoană, insultat şi jignit, întorc şi celălalt obraz. Sper ca domnul Mazăre să ţină cont de abordarea Bisericii care pune accent pe pace, iubire, înţelegere pe dialog şi să nu rişte prin astfel de declaraţii la adresa mea excomunicarea din Biserica Ortodoxă”, a spus Cernea.

El consideră că după ce reprezentanţii PSD Constanţa vor cunoaşte proiectul său de lege îl vor susţine.

“Aceste reacţii au fost în necunoştinţă de cauză. Eu nu am fost întrebat din partea PSD sau USL Constanţa ce propun cu adevărat. Cred că va veni ziua în care PSD Constanţa va vota o rezoluţie prin care va fi susţinut proiectul meu de lege pentru că atunci când el va fi cunoscut sunt convins că cei mai mulţi dintre membrii PSD îl vor vota şi îl vor susţine”, a explicat Cernea.

La finalul conferinţei, i-a invitat pe pensionari şi pe preotul de la căminul de bătrâni să stea de vorbă. Preotul Gheorghe Chircalan i-a spus că a auzit de acea propunere legislativă prin care statul nu va mai ajuta bisericile. “Am auzit de propunerea legislativă şi am înţeles că propuneţi ca statul să nu mai ajute bisericile şi să le ajute cetăţenii în limita posibilităţilor lor”, i-a transmis preotul de la căminul de bătrâni.

Remus Cernea i-a explicat că nu acesta este punctul său de vedere: “Nu este corect ce vi s-a transmis. Să vă explic. Fiecare cetăţean direcţionează o parte din impozitul pe venit către cultul căruia îi aparţine. Acest principiu este folosit în România pentru finanţarea ONG-urilor, celebrul 2 la sută pentru ONG-uri. Un anumit procentaj, care poate fi de 2 la sută, de 3 la sută, de 4, de 5 la sută, asta rămâne să stabilim, poate fi redirecţionat de fiecare cetăţean către cultul de care acesta aparţine. Un astfel de mecanism va aduce venituri stabile cultelor şi le-ar întări autonomia”.

Preotul a precizat că, dacă statul nu va mai ajuta Biserica, atunci nu va avea cine să o sprijine. “Dacă lipsiţi Biserica de ajutorul statului, e ca şi cum i-ai lua unui bătrân toiagul şi nu mai are în ce să se sprijine. Cum să ajute cetăţenii o biserică de la sat unde oamenii sunt săraci ?“, a spus preotul Gheorghe Chircalan.

Pensionarii de la căminul de bătrâni i-au cerut lui Remus Cernea să renunţe la acest proiect, dar parlamentarul i-a asigurat că se va consulta pentru acest demers cu reprezentanţii cultelor, ai partidelor politice, ONG-urilor, cu diverse personalităţi ale ţării şi că legea va ieşi într-o formă care se va bucura de susţinere publică. Un grup de parlamentari în frunte cu Remus Cernea pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că dezaprobă iniţiativa deputatului USL Remus Cernea, pe care l-a făcut “tâmpit”, privind eliminarea finanţării cultelor şi îi solicită retragerea acestui proiect, în caz contrar ameninţându-l că “îi va rupe picioarele” acestuia când va mai veni în Constanţa.

Reacția lui Mazăre: “E tâmpită”

Enervat numai la auzul ideii, preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, care-l mai calificase pe Cernea și altădată drept “tâmpit”, a revenit: “Am greșit; e tâmpită rău”, le-a spus Mazăre jurnaliştilor de la replicaonline.ro.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a arătat și el îngrijorat, spunând că Remus Cernea a fost dus în ispită de Cel Rău, în plin post al Paștelui. “Dacă face asemenea propunere, înseamnă că este un om cu gândire confuză, bolnavă. Nu se explică altfel. (…) Omul acesta are nevoie de psiholog. După psiholog trebuie să urmeze duhovnicul. Psihologul trebuie să-i insufle ideea că nu suntem ai nimănui şi că lucrurile nu se fac numai instinctual. Aceste persoane, care ajung în starea aceasta, îşi anulează raţiunea. Ele acţionează numai sub imperiul instinctului. Păcat că şi dânsul este în această situaţie“, a declarat, pentru replicaonline.ro, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Acesta a spus că crea să poarte un dialog duhovnicesc cu rebelul Cernea, chiar săptămâna viitoare. “El nu crede în Dumnezeu din moment ce a venit cu o asemenea gogoaşă. Un om când are o gândire bolnavă nu trebuie doar să-l condamnăm, ci să-l ajutăm (…) Eu mă gândesc la psihologi, medici, un grup de preoţi, de parlamentari care să stăm de vorbă cu el foarte serios. Chiar are nevoie de ajutor“, a diagnosticat IPS Teodosie.

Mircea Solcanu, vedeta TV cu orientare gay recunoscută, este originar din Constanţa şi consideră că iniţiativa parlamentarului care îi reprezintă circumscripţia va produce deservicii comunităţii homosexuale. Motivul: pentru că vine din partea unui comunicator nepriceput. Pe pagina sa de figură publică de pe Facebook, Mircea Solcanu a postat următoarea opinie: „Văd astăzi în presă că Remus Cernea, deputatul care crede că Woodstock nu s-a terminat, o să propună ca minorităţile sexuale să beneficieze de acel parteneriat civil, ceea ce este corect. Dar la cât de bun comunicator este… Redus(e) sunt şansele ca această iniţiativă să aibă vreo şansă. Trebuie să precizez că sunt de acord cu Radu Mazare care îl consideră tâmpit, iar asta o spune un om care ar trebui să îl aplaude pe deputatul în a cărui circumscripţie mă aflu cu drept de vot. (…) Nu sunt de acord însă cu ruptul picioarelor. Deci după ce a vrut să-l excludă financiar pe Dumnezeu de la guvernare, acum vine cu pactul civil, la care domnul Becali şi restul său de susţinători o să spună că e pactul cu Diavolul, iar departe de adevăr nu sunt, dacă mă uit la deputatul din circumscripţia mea, aşa… cum arată. O gaşcă de homosexuali l-au investit pe domnul Cernea să facă lobby pentru această iniţiativă şi el cred că a înţeles că Lobby e ca Bobby din Dallas. Aşa că lasă-mă, madam Redus, cu iniţiativele tale care ne îndepărtează de acel pact civil după ce tu nu ştii ce vrei să spui înainte de a deschide gura. … “

Vedeta Acasă TV care şi-a declarat public orientarea homosexuală a explicat şi de ce nu poate fi de acord cu parlamentarul care îi reprezintă oraşul. „Am înţeles că dorinţa dvs era ca Biserica să nu mai primească fonduri guvernamentale şi ca noi, cei care dorim sa redirecţionăm 2% către biserică să o facem. Perfect corect şi de acord când vine vorba de Biserica Ortodoxa Română care este ultra avută. Dar tu … eşti deputat de Constanţa, oraşul din care eu vin, iar noi la Constanţa suntem de mai multe feluri şi mai multe religii. Aceste mici comunităţi de turci, tătari, evrei au făcut întotdeauna Constanţa mai frumoasă, iar iniţiativa matale îi lasă fără Dumnezeu, Allah… Ura ‘mneatale faţă de BOR nu o să-i facă rău unei biserici cu 90% reprezentare, ci prietenilor mei de la Constanţa, care merg la Moschee, Sinagogă, Biserica Greacă sau Armenească, îi laşi mata fără Biserică… pe prietenii şi fraţii mei. Dar asta trebuia să ştii (…) deputat de Constanţa , oricum habar nu ai câte etnii şi confesiuni îţi alcătuiesc electoratul, adică aia care te-au ales şi îţi plătesc 9000 RON să fii în serviciul lor. În concluzie cred că, venită din partea domniei voastre, iniţiativa o să ne îndepărteze pe noi, ceilalţi homosexuali care nu ne simţim reprezentanţi de mata, de pactul civil de care unele cupluri heterosexuale sau homosexuale chiar au nevoie! (Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare)“ Remus Cernea a declarat vineri, 12 aprilie, la Constanţa că va iniţia un proiect de lege prin care cuplurile care nu doresc să se căsătorească să poată fi recunoscute prin lege, în urma unui parteneriat civil valabil atât pentru persoanele heterosexuale, cât şi pentru cele homosexuale.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, IPS Teodosie Petrescu, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Remus Cernea anunta initiativa legislativa pentru LEGALIZAREA PARTENERIATELOR CIVILE INTRE HOMOSEXUALI

  1. Remus Cernea este egal cu sine insusi. De cand a aparut pe scena publica, a luptat in mod constant impotriva BOR si a tot ceea ce inseamna morala crestina in societatea romaneasca. Paleta lui de perocupari acopera domenii variate: educatia, cultura, spiritualitatea, incercad sa introduca si la noi toate anomaliile care se revendica de la drepturile omului, si care sunt deja lucruri acceptate si/sau devenite lege in societaile occidentale si nu numai. Este un personaj toxic si periculos, mai ales pentru ca prin perseveranta si determinarea cu care isi urmeaza scopurile, prin energia lui inepuizabila focalizata in scopuri malefice, poate avea si victorii, care sunt tot atatea infrangeri pentru o societate normala bazata pe valori crestine. Si pe langa toate acestea beneficiaza de sponsorizari substantiale din partea lui Soros si al altor oameni de bine. Iata cateva “spicuiri” din activitatea lui, care demonstreaza cat de activ si de multidisciplinar a fost omul de cand a devenit personaj public.

    Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Remus_Cernea

    – In 1998, impreuna cu trei colegi de la Filozofie impiedica instalarea de icoane ortodoxe in amfiteatre si construirea unei biserici ortodoxe in curtea facultatii.
    – In octombrie 2003 infiinteaza asociatia umanista si secularista Solidaritatea pentru libertatea de constiinta, alaturi de personalitati civice precum Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu. Asociatia, al carei director executiv a fost pana in septembrie 2008, isi propune sa militeze pentru respectarea libertatii de constiinta si pentru respectarea principiului separarii statului de biserica …
    – In 2004, deruleaza cu succes campania Salvati Parcul Carol, salvati statul de drept in care are ca oponenti Guvernul, Parlamentul si Presedintia Romaniei toate aceste institutii comitand ilegalitati pentru a implini cererea Bisericii Ortodoxe de a construi Catedrala Mantuirii Neamului in Parcul Carol. Castiga procesul cu Ministerul Culturii si Cultelor la Curtea de Apel si la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Organizează 7 actiuni de protest in parc, deruleaza o campanie de presa, obtine sprijin international din partea unor organizatii umaniste, strange semnaturi pentru petitii adresate autoritatilor.
    – In martie 2008, organizeaza un protest in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului cerand reintroducerea teoriei evolutionismului in manualele de biologie de liceu si a capitolului referitor la Dumnezeu in manualele de filozofie.
    – Reprezinta Solidaritatea pentru liberatea de constiinta la Congresul Humanist International de la Budapesta (decembrie 2004) si la Adunarile Generale de la Paris (iulie 2005), New York (aprilie 2006) si Washington DC ale International Humanist and Ethical Union si la World Humanist Congress, tinut concomitent cu Adunarile Generale ale IHEU, la Paris în 2005 si Washington DC in 2008.
    – In 2005 participa la un miting si sustine campania Salvati Parcul Tabacariei din Constanta, amenintat cu mutilarea pentru a se construi un mall si o catedrala.
    – In 2006 deruleaza proiectul Monitorizarea educatiei religioase in scolile publice din Romania. In cadrul dezbaterilor privind retragerea simbolurilor religioase din scolile publice participa la numeroase dezbateri publice la posturi de radio si televiziune. Organizeaza proteste publice fata de prevederile neconstitutionale ale Legii Cultelor.
    – Organizeaza concertul de protest din Piata Constitutiei din 28 octombrie 2006 impotriva cenzurii generate de Art. 13 (2) din legea cultelor (care stipuleaza ca “In Romania sunt interzise orice forme acte, mijloace sau actiuni de defaimare sau invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase”), concert la care participa peste 7000 de spectatori si care a fost sustinut de: Luna Amara, Sarmalele reci, Raza, Buricul pamantului, Altar, Vama, Florin Chilian, Tapinarii, Implant pentru refuz.
    – Realizeazq ample coalitii de organizatii neguvernamentale pentru sustinerea lui Emil Moise in demersul facut catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru sensibilizarea clasei politice sa nu voteze legea cultelor si art 13(2) al acesteia in forma votata in cele din urma si impotriva campaniei suburbane derulate in licee de catre ANAF.
    – Din iulie 2008 initiaza procedurile de infiintare a Asociatiei Umaniste Romane. In septembrie 2008 organizeaza cu Asociatia Umanista Romana un protest in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului impotriva indoctrinarii religioase in scolile din Romania si declanseaza o campanie civica pe aceasta tema.
    – Pe 27 august 2009, isi anunta candidatura la presedintie din partea Partidului Verde.
    – Apara drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuale sau transgen). In mai 2010, Remus Cernea ia parte, impreuna cu alti membrii de varf ai Partidului Verde la GayFest din Bucuresti. In 2012, participa la parada gay in calitate de consilier de stat.
    – In 20 decembrie 2012, in calitate de deputat din partea aliantei USL, a ales sa depuna juramantului in plenul Camerei doar pe Constitutia Romaniei, optand pentru varianta prevazuta in legea juramantului de credinta al parlamentarilor care face abstractie de formula religioasa.

    Astfel stand lucrurile si omul fiind peocupat zi si noapte in a face cat de mult rau poate, este de observat faptul ca persoanele care il accepta in preajma lor pot simpatiza cu conceptiile sale despre lume si viata, pe principiul ca cine se aseamana se aduna.

  2. Lume de nebuni!

  3. Un trepadus bucuros si satisfacut ca e la guvernare – astea sunt progeniturile apocalipsei care trebuie sa faca sinistrul si mai sinistru – Nu e deajuns ca traim haituiti de o gasca feudal-criminala ,mai trebuia sa apara si aparatorul pidosnicilor.

  4. Dupa ce s-a opus Construiri Catedralei Mantuiri Neamului in Parcul Carol ca vaaaai se va distruge parcul.A si reusit aceasta!!.Acum apare cu legalizarea acestui tip de casatorii.Cred ca e lovit de cometa virusului anti Ortodoxie.
    Cariera de senator ti-o faci luptand pentru Biserica si pentru si cu poporul si biserica.si nu in contra acestora.!

  5. Remus Cernea este sageata unor grupuri straine de ortodoxie.
    Nu vedeti ca mai toate mizeriile si uraciunile apar in Postul Mare? Si anul trecut s-a intamplat la fel…

  6. oare cine l-a bagat in Parlament?

  7. Nu cunosc , a mai declarat public / propus asa ceva vreun parlamentar pana acum ?
    E grav daca un roman parlamentar deschide public un asemenea subiect .
    Cred ca cei “mari” trebuie sa se gandeasca rapid care este cea mai buna modalitate de contracarare .

  8. @Ioan R:

    Nu ne amintim de vreun precedent. Acest Cernea a bagat la inaintare cele doua proiecte si dintr-un calcul cinic: vrea sa-si asocieze el numele pe agenda asta, ca sa-si faca “renume” din asa ceva si sa nu i-o ia careva inainte si sa ramana fara “obiectul muncii”.

  9. http://www.rtv.net/cernea-amenintat-cu-retragerea-sprijinului-politic-dupa-proiectul-privind-parteneriatul-pentru-gay_75413.html

    Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, sâmbătă, pentru Mediaafx, că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

    “Cer PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului PSD Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex”, a declarat Haşotti.

  10. Ce prompt e domnul Haşotti! Ce bine era dacă era mai puţin prompt atunci când s-a discutat în senat despre buletinele biometrice. Nu mai reproduc intervenţia domniei sale de atunci, căci nu cred că a fost uitată.

  11. Stiti ce imi place la acesst domn Cernea ca se vrea un fel de Iisus cu plete. dar este ratacit rau daca vrea asa ceva.Apoi nu ma mai mira nimic.Se intampla nedreptati cu viteza naucitoare.

  12. cernea nu e singurul parlamentar. Nu inteleg de ce nu se opun ceilalti. De ce parlamentarii intregi la minte nu se coalizeaza (indifenrent de partidul din care fac parte) impotriva ideilor acestui dezaxat. Pana la urma, cernea nu reprezinta Romania si nu ne reprezinta nici pe noi

  13. Mi-am amintit cum l-a făcut praf Adrian Păunescu pe păcăliciul Remus Cernea, care, la fel ca şi azi, ieşea la înaintare cu aceleaşi idei puţine da’ fixe. O fi avut A.P. multe păcate, dar aici a fost magistral. Nu cred că ar mai fi ceva de comentat, cred că ăsta este modelul de atitudine şi fermitate care trebuie urmat în combaterea acestot “taxatori” şi idiologi (sic!) ai progresului. Emisiunea a fost la Realitatea prin 2009.
    http://www.youtube.com/watch?v=S5jaS-8d_QE

  14. Eu stiam ca ponta il sustine pe cernea

  15. Ținta acestor vremuri este generația fără identitate. Un psiholog umanist american a cercetat maladia acestui tipar uman prin ceea ce el a denumit „sand-box syndrom”- sindromul cutiei de nisip- , adică inducția la scara popoarelor a unor modele de viață care amestecă uitarea de sine cu stări ludice capabile să anuleze percepția realistă și gravă, matură a lucrurilor.

    Asemenea scheme de viață „în alianţă cu răul pot energiza rebeliunea dezordonată a lumii”, ne previn doi sociologi creștini americani. Un fel de puteri decăzute au pus stăpânire pe stările sufletești ale prea multora. Asemenea puteri sunt asemenea stihiilor, de la duhul banilor la duhul trufiei, al egoismului fără margini, al îndreptățirii fără temei, al închipuirii, debilitează lumea și viața, ne fac incapabili să reacționăm la nihlismul și anarhia acestui veac, să recuperăm sensul pozitiv al existenței. Duhul urât al banilor deformează ființa colectivă după ce abia s-a ieșit dintr-o altă teribilă deformare indusă în lume de doctrina comunistă.
    http://www.cotidianul.ro/spalarea-creierelor-se-realizeaza-acum-prin-mijloace-blande-211356/

  16. In fata ineptiilor scoase pe banda rulanda parca special pt a bulversa orientarea spirituala si identitatea fiecaruia, nu poti reactiona cu dialog, ci la fel ca Hristos fata de schimbatorii de bani din templu, scotandu-i afara. Acelora li se parea firesc sa stea in templu si sa faca comert si nici o explicatie nu i-ar fi convins ca e un sacrilegiu. La fel si cu homosexualii de acum: se simt in largul lor, ba chiar li se pare o ofensa sa le spuna macar cineva ca nu e normal ce gandesc si pun pumnul in gura, tipand ca sunt discriminati. Cam asta ar fi dialogul dintre normalitate si anormalitate. Nu se pot emite explicatii pt lucruri banale pt a nu cadea in derizoriu.
    Bineinteles ca urmeaza si reactia lor: rastignirea. Ramane de vazut cine e in stare sa-si pastreze sufletul cu pretul unei posibile denigrari publice.

  17. Pingback: PROVOCATORUL DE SERVICIU: militantul Cernea si propaganda homosexuala din POSTUL MARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: PONTA VREA "SCHIMBAREA ACCELERATA" a ROMANIEI "PLINA DE PREJUDECATI". Agenda pro-homosexualitate, adoptata cvasi-oficial la CONGRESUL PSD?/ Crin Antonescu NU vrea CONSTITUTIE "CRESTINA" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recom
  19. Pingback: Adevarul preia diversiunea lui CERNEA si o transforma in "DEZBATERE" cu INTREBARI MANIPULATORII. Cum a reactionat purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI/ "DICTATURA CONCUBINAJULUI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: GRECIA – somata de CEDO sa extinda PARTENERIATELE CIVILE si la CUPLURILE HOMOSEXUALE! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare