PROTESTE ANTI-GAZE DE SIST IN TOATA TARA pe 4 aprilie. In Barlad si alte localitati cu primari PSD nu s-au aprobat PROTESTE PUBLICE. Pr. Vasile Laiu: “NE-A MAI RAMAS STRIGATUL CATRE DUMNEZEU”

31-03-2013 9 minute Sublinieri

protest-de-amploare-la-barlad-peste-4000-de-persoane-au-iesit-in-strada

Aproximativ 80 de ONG-uri vor organiza proteste in Bucuresti si alte 24 de orase din Romania, joi, 4 aprilie, impotriva exploatarii gazelor de sist. Potrivit organizatorilor, pentru jumatate dintre locatii s-au obtinut autorizatii de la primarii pentru desfasurarea evenimentelor. In restul situatiilor administratia locala fie a respins cererea ONG-urilor, fie nu a dat niciun raspuns. Organizatorii protestelor cer ca Guvernul sa anuleze hotararile prin care a concesionat terenurile pentru explorarea gazelor de sist in zonele Vaslui, Dobrogea, Arad, Timis si interzicerea exploatarii acestora pana se fac studiile de impact si de mediu din care sa reiasa clar ca nu este un pericol pentru mediu.

In Bucuresti, protestul va avea loc in Piata Universitatii, in zona statuilor, incepand cu ora 17.30, in desi organizatorii (Coalitia pentru Mediu, Romania fara ei, Romania Vie) recunosc ca Primaria nu a autorizat manifestarea.

George Epurescu, coordonatorul protestelor din toata tara si membru al Asociatiei “Romania fara ei” spune ca Primaria Capitalei nu a autorizat protestul: “Noi am cerut sa organizam protestul in zona statuilor din Piata Universitatii. Am primit pe mail un raspuns in care ni s-a spus ca nu se autorizeaza protestul. Nu am fost chemati la Comisia de Circulatie asa cum se face in mod normal. Nu poti sa interzici un protest asa. Noi vom actiona in consecinta si vom face plangere penala”, a declarat Epurescu pentru HotNews.ro.

Organizatorii sustin ca protestele vor avea loc in urmatoarele orase: Bucuresti, Barlad, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Brasov, Targu Neamt, Mangalia, 2 Mai, Calarasi, Piatra Neamt, Slatina, Galati, Timisoara, Oradea, Iasi, Buzau, Costinesti, Buzias, Cluj Napoca, Vaslui, Suceava, Craiova, Codlea.

George Epurescu, unul dintre organizatorii protestelor, spune ca a intampinat problema neautorizarii protestelor in general cu primariile PSD. “In Barlad ni s-a spus ca la aceeasi ora este o alta manifestatie, dar noi am vazut clar ca nu este asa. Inventeaza motive care nu sunt reale. Vom face plangere penala. La Tecuci ni s-a spus ca interzic protestul pe motiv ca Primaria nu poate asigura mijloacele tehnice necesare unei asemenea manifestatii. La Suceava vroiam sa facem si un mars, dar ni s-a spus ca este un alt mars la aceeasi ora. Sunt orase unde am depus cererea la Primarie, dar nu ni s-a raspuns”, a mai declarat Epurescu. Acesta spune ca a solicitat Prefecturii si Jandarmilor sa nu intervina in forta si le-a trimis documentele depuse la primarii.

ONG-urile spun ca cer anularea contractelor de concesiune pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist pe motiv ca acestea sunt ilegale si neconstitutionale.

“Ne opunem oricarei ingerinte din partea corporatiilor in scrierea legislatiei romanesti, in dauna interesului cetateanului. Denuntam coruptia la nivel inalt care serveste interese anti-cetatenesti. Luptam pentru dreptul la un mediu sanatos, pentru dreptul la viata si sanatate, pentru dreptul la o corecta informare a cetatenilor”, mai spun reprezentantii ONG-urilor.

Reamintim ca la inceputul acestui an a expirat moratoriul impus de Guvernul Ponta pentru explorarea gazelor de sist. Compania Chevron are concesionate patru perimetre pentru explorare. Mitinguri impotriva productiei de gaze de sist au avut loc mai cu seama in zona Barlad. Voci din spatiul public au vorbit deseori despre o posibila implicare a unor interese rusesti in organizarea acestor mitinguri, fara a fi vreodata aduse probe.

  • VRN.ro: 

Rugãciunile, “arme” împotriva Chevron!

Bârlãdenii, chemati la slujbã pe 4 Aprilie!

CU NOI ESTE DUMNEZEU

Bârlãdenii care vor sã marcheze ziua de 4 Aprilie, decretatã Ziua Nationalã a Luptei Împotriva Fracturãrii Hidraulice, sunt chemati de membrii GISC Bârlad la o slujbã ce va avea loc la Biserica “Sf. Ilie” din Bârlad. Asta a solicitat GISC la conferinta bilunarã de ieri, desi cei prezenti s-au arãtat dispusi sã protesteze în fata primãriei, în ciuda interdictiilor din partea primarului Constantin Constantinescu si a deputatului Adrian Solomon. Pentru a nu fi acuzati de instigare la revoltã, Grupul de Initiativã a Societãtii Civile a ales singura cale ce putea sã fie pasnicã: rugãciunea, urmând ca sã solicite cãtre Primãrie sã fie aprobate formele de protest împotriva fracturãrii hidraulice în alte zile, poate primarul îsi va schimba optica si le va aproba.

La Universitatea Ecologicã din Bârlad, la întâlnirea bilunarã, organizatã ieri sub formã de conferintã de presã a celor din Grupul de Initiativã a Societãtii Civile (GISC) Bârlad au participat câtiva zeci de bârlãdeni. Membrii GISC au prezentat acestora, dacã mai era nevoie, istoricul venirii Chevron în judetul Vaslui, dezbaterea de la Bucuresti de pe 18 martie, organizatã de FACIAS, precum si faptul cã le-a fost refuzatã solicitarea pentru organizarea unui miting de protest pe 4 Aprilie, când în toatã tara se marcheazã Ziua Nationalã Antifraking. Prezentarea fãcutã de gr. (r) Nicolae Rotaru, intitulatã “Judetul Vaslui – Cobaiul Chevron”, a scos în evidentã faptul cã cei din conducerea judetului nostru, recte Dumitru Buzatu si primul ministru Victor Ponta, sunt acum de partea companiei Chevron, în timp ce conducerea judetului Bihor a refuzat colaborarea cu Chevron, interzicând prin hotãrârea CJ Bihor orice forare fãcutã de Chevron – fie ea explorare sau exploatare. Întrebarea care a fost pusã, de ce la ei Da si la noi Nu, despre care am relatat si noi în ziar de foarte multe ori, nu si-a gãsit rãspunsul. Faptul cã acum un an PSD, prin reprezentantii sãi de la Victor Ponta pânã la deputatul Adrian Solomon si Dumitru Buzatu, atunci vicepresedintele CJ Vaslui si acum presedintele acestei institutii, au fost alãturi de bârlãdeni în lupta lor antifracturare, iar acum toti, dar absolut toti se pozitioneazã pro explorare a gazelor de sist, pro exploatare a acestora – fãrã ca la bazã sã stea vreo lege viabilã privind exploatarea combustibililor neconventionali -, i-a înfuriat pe cei prezenti la conferinta de ieri. Mai multi cetãteni din salã au luat cuvântul, cerând sã li se spunã ce au de fãcut pentru ca sã fie totusi marcatã ziua de 4 Aprilie.

Bârlãdenii vor manifestare în stradã!

Dintre oamenii prezenti la conferintã au luat mai multi cuvântul si toti au cerut acelasi lucru: sã se gãseascã cãi legale pentru a protesta si chiar au admis cã ar putea fi amendati, însã amenzile le vor contesta în instantã. “Sunt în necunostintã de cauzã, nu cunosc bine legile dar, totusi, primarul face legal ce face refuzându-ne aceste manifestatii? Pentru cã el mã obligã pe mine, cetãtean, sã comit o ilegalitate! De aceea, pe 4 Aprilie eu sunt în fata Primãriei, protestând, cerându-mi drepturile. Si rog si pe ceilalti bârlãdeni sã facã acelasi lucru, nu se poate sã ne fie îngrãdite drepturile, este imposibil, trãim în democratie si nu acceptãm sã ni se punã pumnul în gurã!”, a spus Adrian P., unul dintre cei prezenti. Un alt cetãtean, care a spus cã este unul dintre bârlãdenii care au fãcut cerere la primar sã organizeze o adunare publicã în fata Primãriei pe 4 Aprilie, a precizat cã a fost informat cã rãspunsul la cererea sa se aflã la avizierul Primãriei si cã acesta este negativ. El a solicitat sã i se spunã ce are de fãcut pentru a protesta! “Este o presiune politicã de sus, la nivel de politicã acum nu prea sunt necesare protestele, se încurcã lucrurile”, a spus gr. (r) Rotaru. Cel mai vehement discurs l-a avut notarul Lulu Fânaru, care a cerut sã se spunã lucrurilor pe nume, sã nu mai fie acuzat GISC de jocuri politice iar cine o va face sã prezinte si probe altfel va rãspunde pentru orice afirmatii. “Cert este cã se promoveazã atâta urã, atâta ironie la adresa Grupului si a societãtii bârlãdene si nu stiu de ce! Dânsii se cred baroni locali, stãpânii lumii? Cert este cã vom iesi în stradã, dar cu alte ocazii, acum pe 4 Aprilie nu avem nici o sansã. Cei care ne bãnuiesc cã avem în spate un partid politic sã spunã lucrurilor pe nume si sã aducã si probe, cãci noi suntem sinceri si asteptãm sã fim tratati la fel!”, a spus Lulu Fânaru. În concluzie, toti cei prezenti în salã, cu exceptia membrilor GISC, au solicitat sã fie în stradã, manifestând. Beatrice Stratica, avocatã si o apãrãtoare înfocatã a protectiei mediului bârlãdean, a fãcut câteva precizãri privind legalitatea sau ilegalitatea manifestatiilor spontane, prezentând si faptul cã se va dovedi într-un final cã refuzul primarului de a-i lãsa sã se manifeste liber este ilegal si atunci orice proces verbal de contraventie dat manifestantilor va fi nul de drept.

Biserica vrea la slujbã!

La final, protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, a precizat cã membrii GISC au decis ca pe 4 Aprilie cine doreste sã marcheze ziua respectivã este asteptat la Biserica “Sf. Ilie” – în spatele Pietii Centrale -, unde va avea loc o rugãciune pentru lupta împotriva fracturãrii hidraulice. “Ceea ce ne-a mai rãmas dupã ce am fost atât de loviti de cei din fruntea orasului, este strigãtul cãtre Dumnezeu. Atunci când cei de pe Pãmânt nu ne ascultã, rãmâne vocea cãtre Dumnezeu. Dat fiind cã suntem în Postul Pastelui, ne adresãm prima datã cãtre El si cei care vor sã marcheze ziua de 4 aprilie, în Bisericã nu este nevoie de aprobarea nimãnui pentru a ne aduna, ca sã ne rugãm bunului Dumnezeu si în mod sigur El ne va aproba ceea ce-i cerem. GISC asa a decis, iar dacã se va aproba vreo eventualã cerere o sã fim alãturi, dar dacã nu, ne regãsim la Bisericã. Vom face Acatistul Cuvioasei Paraschiva, asa cum fãcea si Stefan Cel Mare când Moldova trebuia apãratã de cotropitori”, a spus protopopul Vasile Lãiu.

BÂRLAD NU, ROMÂNIA DA! (facsimil)

Proteste în toatã tara – Bârladul în prim-planul manifestatiilor!

PROTESTE Pe data de 4 aprilie, în peste 20 de orase din tarã, vor avea loc mai multe proteste si manifestatii împotriva explorãrii/ exploatãrii gazelor de sist prin fracturare hidraulicã. Din pãcate, ieri primarul municipiului Bârlad a refuzat încã patru cereri cu câte zece semnãturi ale cetãtenilor din Bârlad, care solicitã sã organizeze un protest antifraking în fata Primãriei din localitate. Motivul pueril, neoficial, invocat de primar: membrii GISC nu s-au delimitat public, printr-un comunicat de presã, de cei care i-au strigat sub geam pe 27 februarie “Iesi afarã, javrã ordinarã”.

La nivel national, toate protestele sunt coordonate unitar si organizate de echipe locale de voluntari, cu implicarea a peste 80 de ONG-uri (70 de ONG-uri din Coalitia pentru Mediu, Asociatia <<România Fãrã Ei>>, Asociatia <<România Vie>> si alte ONG-uri locale). George Epurescu, coordonatorul acestei campanii nationale si presedintele Asociatiei “România Fãrã Ei” a precizat ieri într-un comunicat de presã trimis la redactiile mass-media locale din toatã tara.

“Cerem anularea hotãrârilor de guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare, dezvoltare si exploatare emise pentru mai multe companii, printre care Chevron, East West Petroleum si Clara Petroleum, în Dobrogea, Vaslui, respectiv judetele Bihor, Arad si Timis.

Cerem interzicerea prin lege a metodei fracturãrii hidraulice si realizarea studiului de impact si asupra mediului. În fiecare oras se vor depune petitii la Prefecturi, ca procedurã prealabilã pentru anularea hotãrârilor de guvern. Ne opunem oricãrei ingerinte din partea corporatiilor în scrierea legislatiei românesti, în dauna interesului cetãteanului.

Denuntãm coruptia la nivel înalt care serveste interese anti-cetãtenesti. Luptãm pentru dreptul la un mediu sãnãtos, pentru dreptul la viatã si sãnãtate, pentru dreptul la o corectã informare a cetãtenilor. Plecând de la pozitia premierului Victor Ponta, care imediat dupã alegeri s-a rãzgândit în privinta moratoriului asupra gazelor de sist, si culminând cu declaratiile recente potrivit cãrora nu ar exista indicii cã fracturarea hidraulicã are vreun impact negativ asupra mediului si sãnãtãtii oamenilor, societatea civilã din România declanseazã o campanie de informare realã a cetãtenilor cu privire la pericolele explorãrii/ exploatãrii gazelor de sist prin fracturare hidraulicã.

Nu putem rãmâne indiferenti în fata dezinformãrii sistematice la nivel înalt, în fata concesionãrilor fãrã discernãmânt a unor zone extinse din tarã prin falsificarea realitãtii legislative, în fata încãlcãrii Constitutiei, a conventiilor internationale obligatorii, si fatã de crearea unei psihoze nationale în ce priveste false repere: independenta energeticã, locuri de muncã sau cã explorarea nu înseamnã tot fracturare hidraulicã, mesaj propagat complice tocmai de Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale (ANRM).

Independenta energeticã este un mit, explorarea gazelor de sist durând doar cîtiva ani. Independenta nu poate veni decât din surse inepuizabile: soare, vânt, apã si din noi tehnologii. Cu ce se alege cetãteanul din exploatare? Cu nimic. Gazul va apartine în totalitate companiei. Piata gazelor este liberã si pretul va fi acelasi în toatã Europa. Redeventa este cea mai micã din Europa.

De asemenea, modelul polonez, invocat de Victor Ponta, este o minciunã. Polonia nu a produs încã pentru piatã niciun metru cub de gaz de sist, iar explorãrile au demonstrat cã rezervele sunt de 10 ori mai mici decât estimarea americanã initial. Desi fracturarea hidraulicã este o metodã foarte poluantã si nu existã încã o lege clarã care sã reglementeze resursele neconventionale precum gazele de sist, Guvernul a dat pâna în prezent mai multe hotãrâri de guvern pentru a aproba acorduri de explorare si exploatare pentru mai multe companii strãine in Dobrogea, vestul tãrii si Vaslui” se precizeazã în comunicatul trimis.

Bârladul exclus de autoritãti de la aceste proteste!

Compania americana Chevron intentioneazã sã înceapã explorarea în acest an în judetul Vaslui si se fac deja presiuni foarte mari de la cel mai inalt nivel pânã la cel al oamenilor de rând ce se opun metodei. În Bârlad mii de oameni au iesit deja de patru ori, având de gând sã iasã peste 15.000 pe data de 4 aprilie, însã primarul Constantin Constantinescu si alte autoritãti locale (a se citi deputatul Adrian Solomon, PSD, care se erijeazã într-un fel de stãpân al orasului) au interzis protestul, în mod ilegal si abuziv. Ieri primarul Constantin Constantinescu a respins încã alte patru solicitãri, pe care existau câte zece semnãturi pe fiecare listã, oameni simpli din oras care doresc sã participe la manifestarea antifraking. Deoarece Grupului de Initiativã al Societãtii Civile din Bârlad i s-a refuzat solicitarea, precum si alte opt cereri venite din partea bârlãdenilor si a Asociatiei “România Fãrã Ei”, bârlãdenii sunt asteptati la Biserica “Sf. Ilie” din Piata Centralã Bârlad- pe data de 4 aprilie. Unii bârladeni au anuntat cã vor iesi în fata Primãriei sã manifesteze chiar si fãrã aprobare. Se fac însã demersuri pentru ca autoritãtile sã fie responsabilizate si sã îsi revizuiascã decizia, pentru a evita alte demersuri legale împotriva lor. Chiar secretarul de stat în MAI Cãtãlin Chiper a sunat la prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, solicitându-i acestuia sã meargã la primarul municipiului Bârlad si sã vadã de ce le este refuzat oamenilor un drept constitutional, acela de a manifesta liber si pasnic. Secretarul de stat Chiper a fost sesizat de ONG-urile care doresc sã vinã sã participe la manifestarea din Bârlad, oras considerat pilonul în România al luptei împotriva gazelor de sist si a exploatãrii lor prin metoda fracturãrii hidraulice. Din pãcare, prefectul Renga nu a fost prezent ieri la Bârlad. În schimb, primarul Constantin Constantinescu a precizat telefonic adevãratul motiv pentru care nu a fost de acord sã aprobe cererile a sute de bârlãdeni care doresc sã se manfeste liber împotriva fracturãrii hidraulice a gazelor de sist. Motivul oficial a fost cã, în conformitate cu Legea 60/1991 privind organizarea manifestatiilor – la art. 5 alin. 2 se precizeazã cã nu se pot aproba mai multe manifestatii la aceeasi orã si în acelasi loc. Legea face aceastã precizare, dar lasã loc de interpretare, deoarece se referã la manifestatiile care au obiecte contrare – nu care au acelasi obiect, precum solicitãrile celor din Bârlad. Neoficial, primarul ne-a spus: “Am avut o întelegere cu generalul (Neculai Rotaru – n.r.) sã nu fim atacati, nici eu si nici deputatul Solomon. Cum nu s-a întâmplat asta, i-am spus aceluiasi general, care a spus la rândul sãu cã nu stie cine si cum a fost cu scandãrile din 27 februarie si cu bannerul dubios, sã dea un comunicat de presã în toatã mass media, prin care sã se desolidarizeze de aceste actiuni. Nu a fãcut-o, deci ca urmare eu încã nu aprob nimic, oricine ar cere!”, a spus primarul Constantinescu. Bârlãdenii încã mai sperã cã primarul se va rãzgândi, asta si pentru cã în comisia de aprobare a cererilor pentru manifestarea din 4 aprilie, Politia si Jandarmeria spun la unison cã ei nu au informatii cã la manifestare se vor produce incidente!

***


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Gazele de sist

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “PROTESTE ANTI-GAZE DE SIST IN TOATA TARA pe 4 aprilie. In Barlad si alte localitati cu primari PSD nu s-au aprobat PROTESTE PUBLICE. Pr. Vasile Laiu: “NE-A MAI RAMAS STRIGATUL CATRE DUMNEZEU”

  1. Dumnezeu sa dea putere, intelepciune, coerenta si rabdare tuturor celor ce se vor opune, in strada, batjocoririi acestei “guri de rai” si “gradini a Maicii Domnului”, si folosesc aceste cuvinte macar pentru relieful armonios si pentru sfintii nestiuti din tara noastra!!! Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi fi si eu printre protestatari, cu un tricolor!

  2. PRIMARII USL INCALCA LEGILE DIN CONSTITUTIE! NU AU NICI UN DREPT SA INTERZICA ACESTE ACTIUNI!

  3. ACELASI COMPORTAMENT FEUDAL LA PRIMARUL BARLADULUI SI LA DEPUTATUL SOLOMON – ACESTI TRADATORI TRANSFORMA DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE ROMANILOR IN RAFUIELI PERSONALE CU GEN NICOLAE ROTARU…

  4. Nu intamplator Wesley Clark este consilierul lui Ponta. Trebuie platit tainul catre Statele Unite, si asta indiferent cine este la putere (daca vrea sa ramana la putere)… Unde-i ordin, nu-i tocmeala! 🙁

  5. Nu ştiu dacă sunt mulţi care cunosc faptul că atât primarii cât şi consiliul local pot fi demişi în temeiul art. 70 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice, de către cetăţenii nemulţumiţi de activitatea acestuia, pe calea referendumului:

    ART. 55
    (1) Consiliul local se dizolvă de drept sau prin referendum local. Consiliul local se dizolvă de drept:
    a) în cazul în care acesta nu se întruneşte timp de două luni consecutiv, deşi a fost convocat conform prevederilor legale;
    b) în cazul în care nu a adoptat în 3 şedinţe ordinare consecutive nicio hotărâre;
    c) în situaţia în care numărul consilierilor locali se reduce sub jumătate plus unu şi nu se poate completa prin supleanţi.
    (3) Consiliul local poate fi dizolvat prin referendum local, organizat în condiţiile legii. Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale.
    (4) Cheltuielile pentru organizarea referendumului prevăzut la alin. (3) se suportă din bugetul local.
    (5) Referendumul local este organizat, în condiţiile legii, de către o comisie numită prin ordin al prefectului, compusă dintr-un reprezentant al prefectului, câte un reprezentant al primarului, al consiliului local şi al consiliului judeţean şi un judecător de la judecătoria în a cărei jurisdicţie se află unitatea administrativ-teritorială în cauză. Secretarul comisiei este asigurat de instituţia prefectului.
    (6) Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin jumătate plus unu din numărul total al locuitorilor cu drept de vot. Activitatea consiliului local încetează înainte de termen dacă s-au pronunţat în acest sens cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate.
    (7) Stabilirea datei pentru organizarea alegerii noului consiliu local se face de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizează în termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local sau, după caz, de la validarea rezultatului referendumului.
    (8) Până la constituirea noului consiliu local, primarul sau, în absenţa acestuia, secretarul unităţii administrativ-teritoriale va rezolva problemele curente ale comunei, oraşului sau municipiului, potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii.
    (9) Consiliile locale pot organiza, din proprie iniţiativă sau din iniţiativa primarului, după caz, comisii mixte formate din consilieri locali, funcţionari publici şi alţi specialişti, pe perioadă determinată. Componenţa comisiilor mixte, obiectivele şi perioada de desfăşurare a activităţii acestora se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale. Şedinţele comisiilor mixte sunt publice.

    ————–
    ART. 70
    (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii, conform procedurii prevăzute la art. 55 alin. (3)-(7).
    (2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
    (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
    (4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.

    Cred că aceste aspecte trebuie avute în vedere de organizatorii meetingurilor care au de a face cu primari de rea-credinţă. Nu neapărat pornită procedura acum, dar cred că este util de mediatizat această posibilitate pe care legea ne-o conferă, dispoziţie care cred că va dispărea cât de curând, în cazul în care comunităţile locale chiar se vor apuca să facă uz de aceste dispoziţii. Sper să ajungă acest mesaj şi la bîrlădenii interesaţi. Iertaţi. Doamne, ajută!

  6. bine.. ca să avem o imagine completă, nu doar aceştia ci şi Consiliul judeţean şi Preşedintele Consiliului Judeţean se revocă prin referendum, în temeiul art. 90 şi 102 din aceeaşi lege.
    Dar să nu precipităm şi să îi luăm la rând. 🙂

  7. @utzu:

    calea legala e un pas dar cetatenii pot, de asemenea, urma calea protestelor non-violente cu adresabilitate directa catre persoanele in cauza (politicieni, primari, consilieri).
    In fata casei, biroului, primariei, in parcare, la hotel etc…peste tot sa ii faca de rusine si sa ii supuna oprobiului public pe indivizii care nu-si respecta alegatorii. “Mucosii” astia “alesi” se cred de neatins dar nu este deloc asa.

    Vezi cazul spaniolilor (bazat pe asemenea forma de protest inaugurata de argentinieni acum cateva cincinale bune).

    http://www.presseurop.eu/ro/content/article/3613391-nu-te-atinge-de-casa-mea

  8. extrem de actual!
    S-a dat liber la exportul de gaz din producția internă! Ridicarea interdicțiilor de racordare a furnizorilor de gaze la conducta Isaccea-Negru Vodă dă posibilitatea unor companii ca Romgaz (de stat) sau OMV Petrom (controlată de grupul austriac OMV) să scoată masiv din țară gaze naturale, la prețuri mai mari decât sunt obligate să vândă pe piața românească, în condițiile în care se mențin încă tarifele reglementate la gaz. USL face jocul Petrom (și al altora) – permite exportul de gaze din producția internă.
    Ieșind la export, un mare producător de gaze are oportunitatea unor profituri substanțiale, însă consumatorii români (casnici sau industriali) ar urma să fie văduviți gaze ieftine (la prețuri încă reglementate), iar statul s-ar vedea nevoit să apeleze mai masiv la importuri mai scumpe din Rusia.
    Băsescu returnase la parlament legea gazelor, cu obiecția expresă tocmai la acel pasaj care interzicea exportul de gaze din producția internă, iar la avizare guvernul Boc dăduse aviz negativ, cu aceeași motivație. Iarăși, convergența antinațională a “celor două” forțe, PDL și USL.
    Sursa: http://cursdeguvernare.ro/romania-elimina-interdictiile-pe-conducta-isaccea-negru-voda-care-permite-exportul-de-gaze.html
    De Razvan Diaconu | 13.7.2012

  9. Pingback: Ziua PROTESTELOR impotriva EXPLOATARILOR GAZELOR DE SIST. LISTA ACTIUNILOR DE PROTEST. Mitinguri neavizate si PREFECTURI impotriva comunelor care INTERZIC demararea exploatarilor CHEVRON - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: LIVIU DRAGNEA manipuleaza pe tema GAZELOR DE SIST si ameninta voalat: "SA NE UITAM MAI CU ATENTIE LA CEI CARE INSTIGA LA DEMONSTRATII"/ Actiunea anti-Chevron de la BARLAD [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Iata o sursa de energie care nu necesita combustibili, ci foloseste caldura mediului ambiant:

    http://www.energiialternative.net/articole/colab/fcov1.htm

    Este o dovada a faptului ca surse de energie gen gaze de sist nu sunt altceva decat o metoda de a ne tine legati in lantul sclaviei, in conditiile in care aceste surse de energie sunt pe terminate.

  12. Pingback: Protopopul Vasile Laiu: "SE INCEARCA INROBIREA TARII SI DECIMAREA POPULATIEI"/ George Epurescu: PONTA ESTE MARIONETA INTERESELOR STRAINE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Ilie Serbanescu: DEMONTAREA DIVERSIUNILOR PREMIERULUI PONTA pe tema GAZELOR DE SIST/ "Economia fracturarii [hidraulice] este o ECONOMIE DISTRUCTIVA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: DIVERSIUNEA CERNEA? GAZELE DE SIST vs parteneriatele homosexuale si finantarea BISERICII/ Consilierul lui BARROSO face PRESIUNI pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Ipoteza socanta: FLAMINIA VA DEVERSA DESEURILE IN PUTURILE CHEVRON din Dobrogea? - Razboi
  15. Pingback: "Adevaratul pret al gazelor de sist" - CARTE PE TEMA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: GAZELE DE SIST. Propaganda GUVERNAMENTALA merge neabatut inainte cu ministrii DRAGNEA si NITA varfuri de lance. Dragnea MANIPULATORUL striga: DEZINFORMARE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: MINISTERUL MEDIULUI a dat AVIZELE pentru explorarea GAZELOR DE SIST din Dobrogea/ Cum vom ramane fara GAZELE din Marea Neagra si de ce guvernul Boc=Guvernul MRU=guvernul Ponta - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: BARLAD VS CHEVRON: mii de oameni au PROTESTAT impotriva EXPLOATARII GAZELOR DE SIST in ciuda obstructiilor autoritatilor locale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: BARLADUL IN PERICOL. Dezinformarea, cinismul si manipularea "GUVERNULUI CHEVRON" vs rezistenta localnicilor [VIDEO dezbaterea de la Realitatea TV] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Proteste bulgaro-romane impotriva EXPLOATARII GAZELOR DE SIST. Corporatii cu profituri de miliarde si oamenii cu benzen in sange/ Banca Mondiala crede ca ERA MATERIILOR PRIME s-ar apropia de sfarsit - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Abuz: PREFECTURA VASLUI declara ILEGALE deciziile consiliilor locale ce au INTERZIS EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Polonia: premierul TUSK va fi "NEMILOS" cu ministrii care nu aproba EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Chevron: cazul DEZASTRULUI din Ecua
  22. Vedeti si documentarul facut de liceeni din Irlanda de Nord. Macar o asemenea analiza sa vedem ca a fcaut Guvernul,…., precum liceeni. Au invitat si o doamna din Alberta – Canada. Foarte interesant ce spune si ea. Site-ul este urmatorul: http://www.frackinginfermanagh.info

  23. Pingback: Pr. Vasile Laiu despre INTEMEIEREA MISCARII ANTI-FRACKING. “Atunci cand viata oamenilor si creatia lui Dumnezeu sunt amenintate, slujitorii Bisericii nu pot ramane indiferenti” - Recomandari
  24. Pingback: TUNUL PE BISERICA: Preotii protestatari din Vaslui – LUATI LA TINTA DE PROPAGANDISTII CHEVRON DIN MEDIA/ Marturisire cu totul uimitoare a PS Corneliu, episcopul Husilor: COMISARII EUROPENI, PRECUM COMISARII SOVIETICI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare