Nu hrani cancerul! – DR. PAVEL CHIRILA – CONFERINTA DESPRE ALIMENTATIE SI STILUL DE VIATA SANATOS/ BOLNAV (video)/ Ce sa mancam in Post?/ SAREA IN EXCES UCIDE

29-03-2013 6 minute Sublinieri

substanta-pe-care-o-consumi-zilnic-te-poate-ucide-2-3-milioane-de-persoane-mor-anual-din-cauza-ei-200094

Domnul doctor Pavel Chirilă a susținut în data de 17 martie 2013 o conferință la paraclisul ortodox din Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Mai jos o puteți vizualiza, are patru părți:

Am primit pe e-mail recomandarea acestei conferinte (de mai sus), insotita de urmatorul text de prezentare:

Datorita unor interventii televizate in care a atacat, cu dovezi certe, campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin, dansul a fost sfatuit sa nu mai fie atat de vehement pe mass-media caci deranjeaza unele interese! La fel si cu productia de produse bio care “deturneaza” pe producatori de la folosirea unor substante si aditivi din care unii castiga sume frumoase. Fara sa cadem in extrema teoriilor conspirationiste, nu putem insa sa nu constatam, de multe ori chiar pe pielea noastra, ca suntem, de multe ori, martorii unor decizii care “vin de sus” si care nu ne sunt benefice. Ci, din contra!

Concluziile de la prezentare:

– Cancerul este “hranit” de modul nostru de viata: lipsa de miscare, ruperea de natura si de ritmurile firesti ale organismului (alimentare, asimilare, eliminare, munca, odihna si repaus de noapte). Desi lucrurile nu sunt tocmai roze, avem solutii la indeamana, chiar daca par mai greu de atins sau mai costisitoare. Vointa si mai multa determinare. Evident si o schimbare in atitudine si chiar o rasturnare a “valorilor” actuale. Acolo unde acest lucru s-a produs deja, stiti foarte bine despre ceea ce voi vorbi mai jos.

– Mancam prea mult si de slaba/proasta calitate.

Carnea pe care o consumam este plina cu multe adaosuri nesanatoase si consumam mult prea frecvent carne (uneori si de 3 ori pe zi) moment in care organismul nu o mai poate asimila si apar cancere de colon sau de tub digestiv datorita abundentei in substante toxice sau impropriu de asimilat de catre organismul nostru.

Puii si alte animale crescute cu hormoni (nota mea – chiar si pastravii sau alti pesti de crescatorie sunt crescuti cu antibiotice si cu concentrate si acest lucru e recunoscut chiar de producatorii care nu vor sa riste sa-si piarda productia) sunt si aceasta o cauza.

– Zaharaul alb, dublu rafinat care introduce in organism un stres suplimentar pentru organele care secreta enzime care prelucreaza si sunt responsabile cu “digerarea” a ceea ce am ingerat.

– Faina alba care nu contine toti nutrientii bobului de grau – recomandarea este sa consumati paine integrala!

– Sarea care este iodata peste masura cand, de fapt, nu avem nevoie, cu totii, de exces de iod! Oricum iodul din sare nu este unul natural!

– Vaccinurile care nu sunt necesare decat in anumite cazuri speciale si nu in programele de masa cum sunt ele prezente acum (un exemplu clar este vaccinul impotriva TBC-ului care se face nou nascutilor in primele minute de la nastere si care nu a scazut incidenta acestei boli in populatia tarii noastre si studii internationale arata chiar contrariul! Alte tari au renuntat demult la anumite vaccinuri (printre care si la acesta). Noi de ce continuam?

– Laptele UHT a carui proteina, de fapt, este modificata si indepartata prin acest procedeu de cea originala.

– Iaurturile cu fructe (sau fara) care nu mai contin doar bacteriile responsabile de alterarea laptelui si transformarea lui in iaurt (tineti minte iaurtul de pe vremea cand eram noi copii? – mai are vreun iaurt din ziua de azi acel gust?), ci aditivi, lapte praf si alte substante potentiatoare de gust si indulcitoare.

– Fierul si medicamentatia in exces cu efectele adverse si cu contributia lor la dezechilibrea majore in organism si chiar cu hranirea cancerului atunci cand este bine asimilat de organism (fierul de exemplu este dovedit a fi un mare hranitor al celulor canceroase!) – deci atentie la aportul de fier pe care il recomanda medicii in cazul anemiilor, atat la copii dar si la adulti!

Laptele praf care se da in alimentatia copiilor mici si carora li se impinge administrarea lui pana la varste inaintate, in detrimentul diversificarii alimentare care este impinsa mai tarziu.

Recomandarile domnului doctor (si nu numai ale dansului):

– Consumati mai putine alimente industrializate si excesiv prelucrate. Produceti in casa sau Dr. Pavel Chirilaapelati la diferite magazine de profil care nu folosesc doar trend-ul bio sa vanda produse mai scumpe. E mai greu de gasit asa ceva, dar, coroborat cu faptul ca nu avem nevoie, de fapt de multa mancare, puteti incerca sa mancati mai putin dar mai de calitate!

– Mai putina carne – credinta ortodoxa si practicarea postului (miercurile si vinerile de peste an si posturile mari) ne aduce la o traditie milenara mai sanatoasa. Urmariti piramida alimentatiei sanatoase care are la baza cruditatile si legumele si fructele neprocesate termic. In orice revista sunt prezentate.

– Carne mai de calitate – alegeti surse mai sigure si care inca mai cresc puii in batatura si mai hranesc animalele in mod traditional. Stiu, nu e simplu, dar nu e imposibil! (avem surse de carne de pui, vita si curcan printre membrii comunitatii noastre sau in afara ei, dar persoane de incredere!)

– Miere in loc de zahar si evident urmarirea mai cu atentie a etichetelor pentru ca, da, foarte multe produse contin zahar si, de fapt nu vorbim despre miere ci de anumiti inlocuitori! (avem surse de miere si sunt multi producatori mici, care pot asigura necesarul de miere al famiilor noastre).

– Mancare mai putina, respectarea meselor principale, in perioadele de post chiar renuntarea la una dintre mese. In acest fel dam ragaz organismului sa asimileze si sa se odihneasca.

– Masa de seara nu mai tarziu de ora 20:00.

– Culcarea inainte de ora 22:00 (lipsa somnului dinainte de miezul nostru este responsabil de infarcturi si alte accidente vasculare chiar la 30- 35 de ani). Culcatul devreme genereaza o trezire matinala si un alt ritm de viata pe toata durata zilei.

Paine integrala, paine fara E-uri, paine de secara (recomandata expres de nutritionisti pentru tranzitul deosebit si aportul de nutrienti pe care aceasta o aduce!) – […]

– Sarea iodata nefiind necesara tuturor, puteti trece la sare neiodata (se mai gaseste prin magazinele naturiste), dar aici verificati-va si consultati si medicul dumnevoastra curant care insa trebuie sa va fie si prieten si nu doar un medic care face birocratie! Incercati sa-i mai gasiti pe astfel de oameni! Ei sunt putini dar exista. Inca! Direct la salina se mai gaseste sare netratata! Atentie: orice producator de paine sau de alte produse care foloseste sarea este obligat sa foloseasca sare iodata! E real si nu o spun spre ingrijorarea excesiva. Doar ca o informare a voastra! (…)

– Incercati sa gasiti si sa sprijiniti producatori locali de pe langa marile orase (avem in comunitatea noastra sursa de oua, lapte, produse lactate si produse din carne si sursa de cartofi, salate, ridichi si alte legume de sezon nefortate si pregatite atunci cand acestea sunt in mod natural dezvoltate si nu fortate cu diferite solutii chimice sau vitamine in apa).

Nu folositi in exces produsele cosmetice si inlocuiti-le cu cele fara SLS si parabeni ().

***

mancare-mediafax

Consumul excesiv de sare provoacă aproximativ 2,3 milioane de decese anual, fiind mult mai nociv decât consumul de băuturi carbogazoase, scrie Mediafax.

Potrivit unui studiu prezentat de American Heart Association, aproximativ 15% din totalul deceselor cauzate de infarct, accidente vasculare cerebrale și alte boli asociate inimii sunt cauzate de consumul excesiv de sare.

Consumul excesiv de băuturi carbogazoase este de asemenea responsabil de decesul a circa 180.000 de persoane anual, potrivit unui alt studiu realizat de Universitatea Harvard.

Măsuri naţionale şi globale de sănătate publică, precum programe de reducere a concentraţiei de sare din alimentaţie ar putea salva milioane de vieţi“, a declarat coordonatorul acestui studiu, Dariush Mozaffarian, profesor de medicină şi epidemiologie la Harvard School of Public Health.

Povara sării este mult mai grea decât povara băuturilor dulci, pentru că acestea din urmă reprezintă doar un tip alimentar, pe care oamenii pot să îl evite cu uşurinţă, în timp ce sarea se află în toate produsele, a adăugat el.

sare-de-bucatarie1Cercetătorii au analizat 247 de sondaje referitoare la consumul zilnic de sare, realizate pe persoane adulte, grupate în funcţie de vârstă, sex, regiune şi ţară, între 1990 şi 2010, în cadrul programului Global Burden of Diseases Study din 2010, un studiu internaţional la care au participat 488 de medici din 303 instituţii medicale din 50 de ţări.

Aproape 1 milion dintre aceste decese – 40% din total – au fost premature, persoanele decedate fiind oameni în vârstă de până la 69 de ani.

Circa 60% dintre decese s-au produs la bărbaţi şi 40% la femei. Infarctele au cauzat 42% dintre decese, iar accidentele vasculare cerebrale au cauzat 41% dintre ele. Restul deceselor au fost provocate de alte tipuri de boli cardiovasculare.

84% dintre decesele cauzate de consumul excesiv de sare s-au produs în ţările cu venituri mici şi medii.

POSTUL PAŞTELUI. Reţetele tradiţionale nu prevăd utilizarea aditivilor alimentari, adică a E-urilor şi nici a aromelor, fie ele naturale sau artificiale, spune Dr Mencinicopschi.

Când se presupune că nu consumăm derivate din carne, lapte, ouă ar trebuie să găsim surse care să înlocuiască derivatele acestora.Ca exemplu, ar fi tradiţionalele mâncăruri făcute din fasole boabe, care preparate corect ne va aduce o cantitate suficientă de proteine, nu aşa cum ar face produsele de origine animala. Însă combinându-le pe acestea cu nucile, care sunt bogate în proteine, sau alte leguminoase, cum ar fi: mazărea, năutul, lintea sau pseudo-cereale, chinoa, care ne ajută să trecem cu bine peste această perioadă, sa nu luăm kilograme în plus şi să nu ne dezechilibrăm nutriţional. Mai mult, legumele şi fructele de sezon sunt o sursă foarte bună de vitamine, de minerale, de antioxidanţi, care ne ajută şi în procesul de detoxifiere.”, a declarat recent directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Ce părere are Dr. Mencinicopschi despre mezeluri

OLYMPUS DIGITAL CAMERANiciun aliment, inclusiv mezelurile nu pot fi alimente de calitate nutriţională ridicată dacă sunt foarte ieftine. Nu ai cum să faci din materii prime ieftine, alimente de calitate superioară. Dacă devenim mai pretenţioşi şi înţeleg că sănătatea noastră depinde de aceste alimente, chiar vom accepta să plătim cu aceeaşi bani o cantitate mai mică, din produse de tip mezel şi să consum însă un produs de calitate superioară. Mai mult, ar trebui să conştientizăm că denumirile generice ale alimentelor ne aduc mari confuzii. Când spunem mezeluri e ca şi cum am spune oameni, dar sunt 7 miliarde de oameni, fiecare cu identitatea lui. Cine ne spune care mezel este bun? Eticheta lui. Ne place sau nu ne place, trebuie să citim eticheta lui.”, a spus Dr. Mencinicopschi.

Ce sfaturi are specialistul pentru populaţie

Un prim pas este să învăţăm să citim etichetele, să avem o alimentaţie cât mai echilibrată şi diversificată, fructe si legume proaspete, dar şi produse de origine animală.

Legaturi:

***


Categorii

Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Cuvantul cititorului, Doctorul Pavel Chirila, Gheorghe Mencinicopschi, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

42 Commentarii la “Nu hrani cancerul! – DR. PAVEL CHIRILA – CONFERINTA DESPRE ALIMENTATIE SI STILUL DE VIATA SANATOS/ BOLNAV (video)/ Ce sa mancam in Post?/ SAREA IN EXCES UCIDE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PERICOLUL DIN MANCARE. Salamurile cancerigene si rosiile “de plastic”, stimulate artificial: “Şi chiar dacă plătim ceea ce consumăm, adevarata notă de plată nu vine imediat, vine încet şi în timp… Cum să creadă cineva c
  2. Pingback: FOOD INC. Documentar care denunta SISTEMUL ALIMENTAR INDUSTRIAL. Obezitate si diabet pentru profit corporatist (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare