CONSTITUTIA NEOFASCISTA A UNGARIEI, dubla masura strigatoare la cer a euroatlanticilor si REALPOLITIK-ul Germaniei

11-03-2013 4 minute Sublinieri

orbanistan

***

Merkel Orban armata

Astazi, in Parlamentul Ungariei se va vota Constitutia revizuita de regimul Orban. Pe langa coloratura conservatoare, crestina accentuata, Constitutia contine si unele prevederi autoritare ce ridica la rang de reguli constitutionale principiile nedemocratice manifestate, pana acum, de guvernul popular al lui Viktor Orban. Printre ele, si prevederi legate de restrangerea atributiilor Curtii Constitutionale Ungare, dar si legate de restrangerea libertatii de exprimare (vezi aici o enumerare). Lasam la o parte chestiunea crestina pentru a ne concentra, aici, pe celelalte aspecte ale problemei.

Ce este demn de retinut, in toata aceasta afacere ungureasca, este dublul limbaj, dublul standard si ipocrizia nemarginita de care fac dovada atat institutiile europene, diplomatia europeana, cat si formatorii de opinie din media romaneasca. La nivel discursiv, au existat luari de pozitie “ferme” ale Comisiei Europene si ale Departamentului de Stat al SUA, ale Consiliului Europei sau Comisiei de la Venetia. S-a vorbit, insa generic, la initiatia unor tari europene, printre care Germania, despre instituirea unui mecanism institutional european care sa amendeze deraierile de la “statul de drept” – ati mai auzit placa asta pana acum (vezi scrisoarea aici). Deraierile sunt, insa, mentionate la modul generic, adica fara nominalizarea Ungariei (Deutsche Welle, editia in limba romana, ne vinde aceasta initiativa pe post de reactie critica a Berlinului fata de Budapesta).

Faptul ca Germania nu a criticat fatis regimul Orban, ci a folosit trucul scrisorii generaliste care cere instituirea (inca) unui mecanism supranational de interventie in statele membre UE este, insa, deosebit de sugestiv.* Orban joaca tontoroiul asistat de Angela MerkelGermania nu nominalizeaza si nu pune la zid regimul Orban pentru ca, departe de a dori marginalizarea Ungariei, tocmai ce a intreprins pasi concreti pentru aranjamentul Europei pe straturi:

NOILE GRANITE ALE EUROPEI. Germania vrea INTEGRARE mai stransa a EUROPEI CENTRALE. Romania, izolata in PERIFERIA ESTICA

Ungaria, practic, face efectiv toate acele lucruri de care este acuzata Romania, atat pe plan extern cat si pe plan intern: restrange democratia, agreseaza statul de drept si, in plus… mai face si o politica de alianta cu Rusia**. In plus, duce o politica revizionista fata de principiile Trianonului si o politica nationalista extrema si interventionista in statele vecine – Slovacia, Serbia, Romania. Nu se putea gasi un “elev” mai recalcitrant si mai opus “principiilor si valorilor europene” decat Ungaria lui Orban. Nici macar Serbia nu se (mai) apropie de acest statut in termenii politicii interne (Serbia nu e membru UE).

In schimb, observam ca puse la zid, constranse la modul practic, infierate cu “nume si prenume” sunt tarile estice si, mai ales, Romania, pentru derapaje imaginare legate de statul de drept sau schimbari de carma si mai imaginare catre Est. Observam ca, in timp ce cotcodacesc pana la asurzire despre statul de drept, politica de facto a euroatlanticilor este de a sprijini, cautiona si folosi in propriile interesele regimuri neofasciste ca cel al lui Orban. Departe de la a le izola sau a le pune la punct, asa cum fac cu tari ca Romania, puterile euroatlantice le intergreaza si mai abitir in structurile lor. 

Ce ne spune aceasta situatie?

Ne spune ca Noua Europa (nucleul Europei), pe care se pregateste sa o fasoneze Germania, nu este deloc Europa “valorilor… democratice si ale statului de drept”, asa cum ne prosteste Deutsche Welle in articolul citat, ci este Europa intereselor Berlinului.

Ne spune ca discursul “valorilor europene” este o gargara si ca principiile dupa care se condOrban Barosouc marile puteri sunt cu totul si cu totul altele: cele ale geopoliticii si ale realpolitik.

Ne spune ca si criticile aduse regimului Orban al Ungariei de Barroso, Departamentul de stat al SUA si toate comitiile europene sunt vorbe in vant, ipocrizie, joc de glezne, dublu limbaj, figuratie. Ca, in ciuda aceste vorbe aruncate in vant, Germania va tine aproape Ungaria de nucleul pe care vrea sa-l constituie in Europa, pentru ca este convenabil intereselor sale. Si, pe de alta parte, va folosi eventualul nou instrument supranational – pentru care a pledat, chipurile, pornind de la exemplul ungar – pentru a-l aplica nu Budapestei ci, eventual, sarantocilor din est sau, mai stii, si “clovnilor” din Sud!

Ne mai spune ca interesele Berlinului au inundat mass-media romaneasca si ca aproape nu mai gasesti loc (mediatic si “oengistic”), unde sa te izbesti de prezentarea temelor, de multe ori indecent si straveziu de propagandistic, din perspectiva Germaniei, si nu a Romaniei.

Ati vazut, de pilda, in presa ROMANEASCA vreo infatisare a cazului unguresc in complexitatea sa, in toate implicatiile sale? Ati vazut in presa romaneasca vreo relatare despre pasii concreti pe care Germania ii face pentru a strange in juru-i periferia de rang I (Europa Centrala), impingand la margine periferia de rang II (Europa de Sud si Rasariteana)? Nu, si nici nu veti gasi decat extrem de rar. Asa cum nu veti gasi nici reportaje ample despre legaturile regimului Orban cu fascistii de la Jobbik, Garda Maghiara, taberele extremist-antisemite organizate in Romania de acestia. Nu ne referim la existenta stirilor pe aceste subiecte, ci a analizelor, a punerii in context din perspectiva intereselor romanesti. Nu veti vedea asa ceva. Ceea ce arata ca, la o adica, presa romaneasca este cel putin la fel de infiltrata de “interese germane” pe cat este de “interese americane”.

Totusi, oameni buni, atunci cand incurajezi si cresti un regim neo-fascist si revizionist pe care-l adopti in “nucleul” Europei Centrale (care, pe deasupra, are si alianta cu Moscova), este ceva extrem de grav pentru Romania! Si chiar nimeni nu sesizeaza asta?

Nuuu, la noi se indoapa online-ul si oficioasele tv cu nesfarsite lamentari despre cat de nedemocratica este Romania si despre cum duce ea o politica anti-europeana. La noi, ONG-urile finantate de UE, Fundatia Soros sau fundatii germane de-a dreptul fugaresc icoanele in scoli si “homofobii” care nu vor propaganda homosexuala. La noi, institute guvernamentale duc campanii impotriva acordarii titlului de cetatean de onoare pentru Sfantul Martir Valeriu Gafencu. Altfel, taberele Jobbik din Harghita sau pur si simplu adunarile electorale (tot din Romania) organizate de FIDESZ in care se rostesc discursuri antiromanesti si antisemite nu scandalizeaza pe nimeni din cadrul acestor ONG-uri, precum nici popularizarea agresiva a unor vestiti si dovediti criminali hortysti.

20120125-orban-viktor-angele-merkel-archivAdevaratul pericol pentru noi, acum, nici macar nu este Budapesta, ci Berlinul. Nici macar nu e Moscova, ci acelasi Berlin, pentru ca daca ajungem prada usoara pentru interesele imperiale ale rusilor, asta se intampla din cauza politicii duse de Germania in Estul Europei. Si nu doar pentru noi. Cu ceva vreme in urma, reactionand la jignirea pe care un lider politic german o arunca italienilor pentru votul lor de protest, acordat lui Bepe Grillo (“italienii au votat niste clovni”), spuneam ca daca electoratul german ar fi cuprins de aceleasi probleme ca cel meridional, atunci nu s-ar mai incurca cu “clovni”, ci ar trece direct la Fuhreri. Un sondaj recent, realizat, ce-i drept, in Austria, se grabeste sa ne dea dreptate. Iata ca, in Austria, majoritatea respondentilor vrea “un om puternic la carma tarii”, care sa nu se mai incurce cu Parlamentul, si 1 din doi respondenti cred ca regimul hitlerist a avut si aspecte pozitive.

Dar nu, probabil toate acestea sunt neimportante. Nu, cu siguranta, Romania este pericolul pentru Europa, in Romania exista forte nationaliste extremiste care ingradesc dreptul la exprimare, in Romania exista nostalgici dupa Hitler…


NOTE:

*De altfel, aceeasi presa “romaneasca” se grabeste sa ne decripteze mesajul scrisorii: nu este vorba de Ungaria, ci de… Romania! Vezi acest titlul in gandul.info: Patru miniştri de Externe din UE îi trimit lui Barroso o scrisoare cu bătaie spre România

Ce e corect in articol este legatura intre scrisoarea Germaniei si chestiunea Schengen. Da, sa fie clar, prin “stat de drept” Germania intelege (ca si SUA) interesele sale. Cine corespunde, e “stat de drept”, chiar daca e neofascist, precum Ungaria lui Orban, dar cine nu, trebuie sever sanctionat, chiar si prin taierea fondurilor, asa cum cereau, de altfel, si agentii basisti de la noi. De asemenea, e util sa ne reamintim cum cerea Comisia Europeana autoritatilor romane nimic mai putin decat… limitarea libertatii de exprimare! Asta ca sa intelegem si mai clar cat de mult le pasa si le va pasa in continuare eurocratilor de libertate, “valori democratice” si “stat de drept” in Ungaria. 

** Cu aceasta ocazie ni se dezvaluie si ipocrizia Rusiei, care nu inceteaza sa acuze “fascismul romanesc” din Republica Moldova, dar care se ia de brat cu regimul Orban…

O analiza razbointrucuvant

LEGATURI:

*

*


Categorii

Germania, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “CONSTITUTIA NEOFASCISTA A UNGARIEI, dubla masura strigatoare la cer a euroatlanticilor si REALPOLITIK-ul Germaniei

  1. Subscriu. Iar in privinta faimoasei scrisori, cateva observatii:

    1/ Acele principii fundamentale despre care e vorba in scrisoare:
    – Nu sunt suficient de bine definite (de exemplu: ce inseamna „stat de drept” ? este democratic sa repeti un referendum pana iese rezultatul dorit ?),
    – Contin sau risca sa contina prevederi discutabile (de exemplu: unele state considera casatoria homosexualilor ca drept al omului, in timp ce altele nu).
    De aceea, un stat indezirabil poate fi oricand, foarte usor, acuzat ca nu respecta principiile fundamentale.

    2/ Gestionarea mecanismului de catre Comisie:
    Daca in Consiliu trebuie o anumita majoritate pentru a adopta decizii (de exemplu, sanctionarea unui stat membru), in schimb, Comisia poate actiona independent, deci poate impune fara nicio opreliste sanctiuni impotriva oricui.
    Se creeaza astfel si un precedent, prin posibilitatea luarii de masuri punitive contra unei tari ocolind votul in Consiliu, unde ar fi posibil ca astfel de masuri sa nu treaca.

    3/ Respectarea traditiilor nationale constitutionale: desi pare o limitare corecta, de fapt scopul ei este de a fi o portita de protectie pentru statele agreate (in caz de probleme, respectiva tara va explica cum ca asa este traditia constitutionala la ei, deci nu a incalcat in niciun fel principiile, iar Comisia va lua act si o va ierta).

  2. ” Nu, cu siguranta, Romania este pericolul pentru Europa, in Romania exista forte nationaliste extremiste care ingradesc dreptul la exprimare, in Romania exista nostalgici dupa Hitler ”

    lasa , frate admin , oricum stim ca asta-i adevaralul 🙂

    Si vezi ca iar n-ai basca !

  3. Vulpea,ursul si basca

    Ursul, prieten cu vulpea: `Mai vulpe, ce plictiseala, nu tu o distractie, nu tu o bataie!`
    Vulpea: `Eu zic sa-l bumbacim bine pe iepure`
    Ursul: `Bine, bine dar cum ne luam de el?`
    Vulpea: `Pai uite, eu ma rastesc la el de ce nu poarta basca si tu sari si-l bati.`
    Zis si facut, totul se desfasoara punct cu punct conform planului.
    Dupa cateva saptamani.
    Ursul: `Mare plictiseala! De cand l-am batut pe iepuras, nici o distractie!`
    Vulpea: `Hai sa-l batem din nou!`
    Ursul: `Cu ce motiv?`
    Vulpea: `Eu am sa-i cer o tigara. Daca imi da cu filtru, ii cer fara.
    Daca imi da fara filtru, ii cer cu filtru. Apoi ii cer foc. Daca imi da de la chibrit, ii cer de la bricheta, daca imi da de la bricheta, ii cer de la chibrit.
    In scurt timp il intalnesc pe iepuras.
    Vulpea: `Nu ai o tigara?`
    Iepurasul: `Cum sa nu! Vrei cu filtru sau fara?`
    Vulpea (putin exasperata) : Da-mi te rog si un foc!
    Iepurasul: Cu mare placere! Vrei de la bricheta sau de la chibrit?
    Vulpea:…
    Intervine si ursul: Ba, tu iar n-ai basca

  4. Partidul Socialist ungar boicotează prin absenţă votul asupra modificării noii Constituţii ungare

    http://www.mediafax.ro/externe/partidul-socialist-ungar-boicoteaza-prin-absenta-votul-asupra-modificarii-noii-constitutii-ungare-10660425

  5. Intotdeauna a fost asa.In Europa doar Franta a avut puterea si interesul sa faramiteze spatiul germanic. Din pacate astazi, Franta e doar o umbra a propriei istorii si nu i_a ramas decat sa_si umfle muschii in Africa, si acolo cu acordul stapanului.

    Sigur, raman intrebari referitoare la Slovacia (deloc comoda pozitia) si Polonia, mare putere, intotdeauna mai puternica decat Romania si cu toate astea intotdeauna mai vulnerabila.

    Hegemonia Germaniei nu a durat niciodata etern…va trece, cu unguri cu tot.

  6. @c2, da, va trce, dar nici noua nu ne-a fost vreodata bine, indiferent de …hegemonie :), asa ca ce castig 🙂

  7. Problemele sunt bine puse, realitatea aceasta este. De la politicieni ştim (nu cred, sper tare, că nu-şi mai face nimeni iluzii) că nu va veni nimic bun sau cel puţin nimic concret. Forţa lor (a unora dintre ei care nu ar fi trădători) este foarte apropiată de zero.
    Deci, Berlinul făcându-şi jocurile, asemeni şi Budapesta şi Moscova, iar că în ce priveşte România, interesele lor coincid destul de mult, nu mai tb dezbătut, rezultatul practic va fi, că România va fi destrămată, populaţia va fi sclavizată, iar bunul lor plac va fi lege. Armata română, aşa de mică pe cât a rămas acu, nu va putea face mare lucru, chiar dacă s-ar găsi (tare greu) unul care să o poată conduce şi menţine în funcţiune un timp destul de lung (în plus nici nu este toată pe teritoriul României, care ar fi de apărat! De la SUA, pe care n-o interesează decât bazele sale şi soldaţii săi din Ro, nicio speranţă. În ceea ce priveşte poliţia şi jandarmeria, ei sunt antrenaţi ca să menţină ordinea, mai puţin ca s-o facă, la nevoie. Ierarhia ortodoxă va fi în mare parte depăşită de evenimente, poate cu extrem de puţine excepţii, şi alea nu din Bucureşti. La aceasta se adaugă faptul, că o mare parte a populaţiei României nici nu dispune de rezerve (hrană, combustibil, haine, echipamente, medicamente, etc.) pt mai multe luni, ca să nu spunem ani. Deci maaaare vulnerabilitate. Mai departe, tineretul român este parţial plecat pe alte meleaguri, iar mulţi dintre cei de aici sunt moi, au rezistenţă fizică dar mai ales psihică redusă, şi mai au capacitate mică de solidarizare şi ascultare.
    Întrebarea mare este deci: ce facem noi în cazul de faţă, când realitatea este aşa după cum aţi surprins-o, iar rezultatele nu se vor lăsa mult aşteptate? În afară de stat în genunchi în casă şi de rugăciuni de obşte la biserici. Aşteptăm să ne bage Dumnezeu în traistă??? De menţionat şi că saiturile şi publicaţiile gen RIC, Familia ortodoxă, NU vor mai exista în caz de ocupaţie!

  8. Se zice ca un diplomat rus, ramas in Romania dupa revolutia bolsevica din 1917, intr-o discutie cu omologii sai romani le-ar fi zis ca Romania nu trebuie niciodata, dar niciodata sa intre in razboi cu Rusia. Ca Rusia, indiferent de tipul de regim (comunist, tarist) va avea ambitii in zona. Si ca Romania trebuie sa stea sub protectia Marii Britanii si mai ales a Frantei.

    Si a precizat ca daca Franta si UK sunt slabe, Romania nu are nimic de facut decat sa astepte si sa spere vremuri mai bune….Sa se roage si sa spere.
    (cred ca se gaseste aici : Gh. Buzatu, România sub imperiului haosului (1939-1945). Sudii şi documente. http://www.cice-iasi.ro/defaultcicepage19922007.php?id=32)

    Eu vad doar o solutie Culturala.Ori noi nu mai traim, gandim, vorbim romaneste de prea multa vreme.Si cum am citit (si m’am crucit), romanii prefera sa vorbeasca ungureste pana si intre ei….asa ca.

    @gherasim: aveti atata dreptate. Castigul e ca astazi putem cu mult mai bine decat oricand in trecut INTELEGE.

  9. c2!

    Vai de noi, romanii, daca (mai) “speram” AZI, sa fim protejati de catre Marea Britanie si Franta!
    Am vazut cat de bine ne “respecta” aceste tari, mai ales Franta…
    Am vazut cat de mult le-a “pasat” britanicilor de “ocrotirea” noastra cand ne-au bombardat la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial…
    Am vazut ca de mult “ne-au protejat” Marea Britanie a lui Winston Churchil si Franta, CAND NE-AU ABANDONAT LUI “tatucu” STALIN…la YALTA…

    La momentul actual , in Marea Britanie si in Franta NU PUTEAM AVEA nici o nadejde de “protejare”, fiindca VALORILE LOR, si INTERESELE LOR, sunt altele sau IN CEA MAI MARE PARTE “altele” decat ale Romaniei, dar nu ma refer la “Romania” ca membra a UE si NATO, ci la “Romania PROFUNADA” la Romania “VALORILOR NORMALE” si “crestine”.
    Ca la nivel oficial si statal exista “viziune COMUNA” asupra multor aspecte ale lumii contemporane, asta este altceva, dar Romania cea “AUTENTICA” si “CRESTINA”, si “PROFUNDA”, nu poate avea nici o nadejde in Marea Britanie si in Franta ACTUALE, fiindca aceste tari NU MAI SUNT DE MULT TIMP, ceea ce odata “stiam” noi romanii, ca sunt, respectiv veritabile “democratii”, ci ambele se indreapta catre regimuri politice NEdemocratice si diferite fata de adevarata linie pe care au mers in trecut.

    Iar referitor la Russia, Nu Russia este AZI, vreun “pericol” pentru Romania,sau vreun “dusman adevarat” ci tocmai UE, si noile sale politici europene care “incurajeaza” secesionismul si pulverizarea statala, acestia ne sunt “vrajmasii” care pandesc si urmaresc DESTABILIZAREA si pierderea integritatii teritoriale a Romaniei, si DILUAREA valorilor sale IDENTITARE si “autentice”…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  10. Constitutia Ungariei, o fi avand si iz fascist, dar respira mai mult crestinism decat a noastra.

  11. @MTR:

    Nu stim daca respira cu adevarat crestinism, mai degraba face caz de. Oricum atitudinea lor e foarte… crestina, nu? In vechea traditie a regatelor latine expansioniste.

  12. Nu avem de ce sa ne lamentam prea mult legat de pozitia Germaniei. Niciodata nu ne-am putut baza in istorie pe sprijinul unei tari puternice decat daca amm intrat in interesele ei si i-am dat ceva in schimb. Stim asta de multa vreme. Nu ne putem baza decat pe noi insine si pe ajutorul lui Dumnezeu. Toti romanii din Transilvania daca ne opunem (si nu dormim in picioare pana isi fac extremistii de cap) suntem destui cat sa reusim. Doamne ajuta!

  13. @MTR

    Un exemplu de crestinism inpirat de Constitutia ungara ne poti da si noua?

  14. Pingback: Dumnezeu in Constitutie? Aparatorii nechemati ai STATULUI LAIC CRITICA propunerile Sinodului Mitropolitan al Moldovei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Trebuie facuta diferenta intre Natiunea romana (asumarea unui set de valori) si Statul roman (element juridic cu ratiuni si politca de stat).

    Romania este mereu atacata:
    a) pe plan statal (bunaoara Ultimatumul sovietic din iunie 40, Dictatul de la Viena din august 40)Din aceasta perspectiva jocul de aliante si “protectorat” este esential pentru o tara de marimea si pozitia geografica a Romaniei

    b) pe planul Natiunii. Aici poate fi un atac grosolan, prost gandit si care naste imediat reflexe de respingere si aparare. Vezi chiar recentul filmulet gay la Muzeul taranului roman.

    Dar poate fi si un atac subtil, ca o plasa aruncata peste natiunea romana care incepe incetisor sa se lepede de sine, sa se uite pe sine si sa imbratiseze alte inalte idealuri. Am deplina incredere in discernamantul lui Stefan Cel Mare si Sfant si nu cred ca lucrurile s-au schimbat prea tare de atunci. Mai mult chiar, istoria tine mortis sa se repete.

  16. http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/constitutia-lui-orban-criticata-toata-europa

    (…) Însă limbajul de la Bruxelles este încă unul destul de moderat. Comisia Europeană şi Consiliul Europei s-au declarat deocamdată “preocupate” în legătură cu amendamentamentele aduse legii fundamentarle a Ungariei. Acestea pun sub semnul întrebării respectarea statului de drept, a reglementărilor UE şi a normelor Consiliului Europei, se arată în comunicatul comun. (…) Washingtonul și organizația Human Rights Watch au avertizat de asemenea că Orban și partidul său, Fidesz limitează sistematic drepturile democratice. Critici și condamnări așadar pe toată linia. Însă reacția Comisiei Europene în acest caz este mult prea lentă, a acuzat opoziția de la Budapesta.

  17. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: UNGARIA: Premierul Orban incurajeaza EXTREMA-DREAPTA in acceptul tacit al Comisiei Europene si al cancelarului MERKEL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: PROPAGANDA RUSEASCA intoarce CUTITUL UNGURESC in inima ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Arhiepiscopul Hrisostom al CIPRULUI cere DEMISIA ministrului de finante, a guvernatorului BANCII NATIONALE si IESIREA DIN UE/ Mitropolitul Neofit critica EUROCRATIA MERKELIANA/ Propaganda germana in PRESA ROMANEASCA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Presedintele Ungariei afirma ca maghiarii nu s-au impacat cu TRATATUL DE LA TRIANON - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Viktor Orban sfideaza Europa: NU ACCEPT SA FIM TRANSFORMATI IN COLONIE, NU VREM O EUROPA IN CARE SA FIM TUTELATI. Parlamentul European instituie un MECANISM DE SUPRAVEGHERE a statelor membre… - Recomandari
  23. Pingback: “Homofobia”: factor al LIPSEI DE SOLIDARITATE si al EXTREMISMULUI POLITIC. Analiza a doua “STUDII” corect politice si a unui ”pericol”: ”ANONIMII EXTREMISTI” DE PE INTERNET - Recomandari
  24. Pingback: STATUIA CRIMINALULUI DE RAZBOI HORTY – INAUGURATA IN CENTRUL BUDAPESTEI - Recomandari
  25. Pingback: GUVERNUL ORBAN se ia de gat cu BANCILE STRAINE/ Seful Parlamentului Ungariei despre MARSUL SPRE AUTONOMIE AL TINUTULUI SECUIESC - Recomandari
  26. Pingback: POLITICA PAMANTULUI PARJOLIT: strategia IMPERIULUI ATLANTIST fata de ROMANIA. Motivatii geopolitice pentru tratamentul de NEMILOASA EXPLOATARE COLONIALISTA la care este supusa tara noastra de “PARTENERII STRATEGICI” - Recomandari
  27. Pingback: Dinu C. Giurescu despre slugarnicia politicii externe romanesti: “DACA MERGEM TOT ASA, IN 20 NU VA MAI EXISTA STAT ROMAN CU AUTORITATE”/ Dan Dungaciu despre UNGARIA – AGENTUL DESTABILIZATOR REGIONAL SI RELATIA SPECIALA CU RUSIA [video] -
  28. Pingback: Scurte observatii despre UNGARIA lui Orban, noul “BAIAT RAU” al spatiului euro-atlantic si despre ultimele scandaluri “ANTICORUPTIE” din România - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare