Mircea Platon despre cazul EPURARII lui RADU GOLBAN din Universitatea de Vest pentru “articolele critice la adresa GERMANIEI”

14-02-2013 3 minute Sublinieri

Traian+Basescu+MERKEL

Presa britanică ne informează că, la finele lunii ianuarie, în toiul unei serii de evenimente naţionale menite a marca venirea lui Adolf Hitler la putere şi a reaminti cetăţenilor germani de crimele naziste, Cancelarul german Angela Merkel a ţinut un discurs programat să coincidă cu “momentul în care Preşedintele Paul von Hindenburg l-a numit pe Hitler şeful guvernului german în 1933.” În discursul rostit cu ocazia deschiderii unei expoziţii intitulate Topografia Terorii, dna Merkel a subliniat că ascensiunea lui Hitler a fost favorizată şi de complicitatea vinovată a elitelor laşe: “Ascensiunea naziştilor a fost posibilă datorită faptului că  elitele societăţii germane au colaborat cu ei dar şi, mai presus de orice, pentru că majoritatea germanilor a tolerat această ascensiune,” a spus dna Merkel. “Drepturile omului nu se pot apăra singure. Libertatea nu se poate apăra singură şi democraţia nu reuşeşte de una singură. Acest lucru trebuie să fie un avertisment continuu pentru germani,” a declarat Cancelarul german.

În timp ce dna Merkel ţinea electoratului german aceste discursuri înălţătoare, la Timişoara, conform relatărilor din presă, consulul Germaniei făcea presiuni pentru ca economistul şi cercetătorul Radu Golban să fie epurat din universitate. Mai precis, de la Universitatea de Vest:

Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara • Golban era profesor asociat de peste 11 ani la UVT • Consiliul Departamentului de Ştiinţe Politice și-a motivat decizia excluderii lui Golban invocând „articolele critice la adresa Germaniei” • Profesorii universitari au afirmat, în şedinţe interne, că acţionează la intervenţia consulului Germaniei la Timişoara. Departamentul de Ştiinţe Politice „nu doreşte colaborarea cu această persoană, pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”. Nu este o formulare exprimată în şoaptă pe coridoarele Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), ci una care va rămâne în arhivele UVT, iar mai precis, în procesul-verbal al şedintei de consiliu a departamentului, din octombrie anul trecut. Persoana este Radu Golban, cunoscut pentru articolele şi lucrările în care se exprimă critic la adresa politicilor Germaniei şi în care demonstrează cum urmaşii Republicii de la Weimar subordonează economiile naţionale ale ţărilor din UE propriilor interese, prin strategii geopolitice formulate şi urmate cu „rigurozitate germană” vreme de mai bine de un secol.”

Preţul epurării s-ar părea că este de 5000 de Euro, “sponsorizare pentru cărți, proiecte comune cu Consulatul Germaniei ş.a.m.d.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu îl cunosc personal pe dl Radu Golban. Am vorbit o singură dată la telefon, acum mai bine de un an. I-am urmărit însă scrisul şi nu am sesizat ceva contrar intereselor naţionale ale României. Nu am sesizat nici ceva contrar spiritului european, al unei Europe a naţiunilor. Nu înţeleg deci cum de elita României tace atunci când un cercetător român este epurat dintr-o universitatea românească pe motivul că ar fi deservit interesele Germaniei.  

În august 2012, când Crin Antonescu – excedat de sprijinul acordat de Angela Merkel Preşedintelui Traian Băsescu – a declarat că Merkel ar face bine să şi-l ia pe Băsescu în Germania şi să-i aloce o bucăţică de teren unde omul votat de nimeni “să continue să se joace de-a preşedintele”, Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, a declarat: Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept […] În acelaşi timp, faptul că este membră UE înseamnă că România trebuie să împărtăşească şi să respecte valorile europene. Aşa că dezbaterea este, de fapt, nu pro sau contra preşedintelui Băsescu, ci despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenţei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaţia puterilor şi aşa numitele echilibre ale sistemului instituţional.”

În replică, Crin Antonescu a declarat că vrea “un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă pentru România ceea ce face Angela Merkel pentru Germania”.

Ca să facem ceea ce face Angela Merkel pentru Germania ar trebui ca guvernanţii României să poată obţine demiterea oricărui profesor sau jurnalist german ale cărui poziţii sau opinii contravin intereselor României. Dar oamenii politici români şi reprezentanţii diplomatici ai României în străinătate nu se simt în stare să facă acest lucru, nici măcar când e vorba de atacuri, care pot fi catalogate drept rasiste, la adresa românilor şi a altor neamuri din Răsăritul Europei. Cred însă că, dacă nu putem demite universitari sau jurnalişti germani la ei în ţară, ar trebui să putem împiedica Germania sau orice altă putere cu ţâfne imperiale să demită universitari şi jurnalişti români la noi în ţară.

Crin Antonescu şi-a atras acuzaţia de “anti-european” pentru că a încercat să facă pentru România ce face Merkel pentru Germania. Radu Golban a fost demis la presiunile nedemocratice ale Germaniei exact în momentul în care Merkel făcea elogiul libertăţii şi democraţiei.

Cu 10 ani înainte ca Hitler să preia puterea, în noiembrie 1923, a avut loc tentativa de lovitură de stat a lui Hitler cunoscută în engleză sub denumirea de “the Beer Hall Putsch” (puciul din/de la berărie). Atitudinea servilă şi laşă a “elitelor” României de azi, a căror colaborare cu Germania face posibilă ascensiunea unor forţe ostile nu doar României, ci şi spiritului democratic, va rămâne pentru totdeauna cunoscută sub denumirea de “the beer hall pooch”. Pudelul din berărie. De la terasa unde ne trimitea astă-vară, în zi de referendum, Traian Băsescu, cu sprijinul Germaniei. Pudelul Cancelarului.

Marii ticăloşi se nasc din marile trădări ale unei elite prea mici pentru a lupta pentru interesul naţional. Ale unor oameni care se vând pe un preţ de nimic. Pe bacşiş. Ca nişte chelneri ai nimicului. Azi, Oberkellner. Mâine, Obersturmbannführer.  Veşnic garçon!. Oameni care ştiu să ia ordine. Care intră şi ies pe uşa din spate. Care nu mai au nici un haz.

mp

 


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Germania, Mircea Platon, Radu Golban, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “Mircea Platon despre cazul EPURARII lui RADU GOLBAN din Universitatea de Vest pentru “articolele critice la adresa GERMANIEI”

  1. Neamul acesta şi-a dezvoltat cei mai eficienţi anticorpi pentru proprii anticorpi! Urâţi mai suntem când ne vindem fraţii pentru 30 de arginţi..

  2. Gena aceasta a trădării fraţilor şi cea a dezbinării între fraţi (sau o fi una şi aceeaşi?) le avem în popor încă de pe vremea lui Burebista. Greu le mai scoatem din România!!! Aceasta presupunând că şi dorim s-o facem…
    Da’ de aici se şi vede că nu avem dragoste între noi (vorba păr Dionisie de la Albac şi a multor altora) şi nici pomeneală de jertfă. Zic jertfă (de sine) şi nu jertfire(a aproapelui)!

  3. Si totusi, cum ramâne cu datoria Germaniei catre România de 19 miliarde de euro?
    Macar sa nu fie degeaba demiterea d-lui Golban, sa cerem valorificarea ei!
    Dovezile au disparut o data cu autorul teoriei?
    Sau o sa demita Merkel tot poporul român daca cerem asa ceva?
    Cu atat mai bine!
    De ce nu se face o cerere la Curtea nu stiu care Internationala, ca sa se ceara aceste drepturi, aceasta datorie?
    Unde-s juristii, unde-i Avocatul poporului, Ombudsmenul? Ce democratie ?! Ca e doar cu numele se stie, dar daca si noi dormim… atunci ce vrem, sa vina altii sa ne aduca mancarea la pat?
    Pai d-l Platon zice bine, dar trebuie actionate niste pârghii.
    Cine sa o faca? Daca cererea e facuta de un grup mai mare va avea mai multe sorti de izbanda. Asa… numai sa semnam petitii on line nu vom face nimic niciodata, cainii latra, caravana trece. Oare de ce nu propune d-l Platon si-o solutie? Ii e teama ca va avea aceeasi soarta? Sa fim seriosi, nu cred ca-l culege usor Merkel din SUA!

  4. Asta este un exemplu mediatizat si deci mai cunoscut. Dar nu face decit sa se inscrie intr-un lung sir al muultor altor intelectuali romani plecati afara sau in tara care n-au nici o problema sa scrie explicit in detrimentul tarii lor. Si nici o tara nu a tolerat, ba chiar incurajat indivizi din strainate care au improscat sistematic cu minciuni si au recurs la adevararuri trunchiate si analize distorsionate, asa cum am facut noi (vezi cazul scotianului Tom Gallgher)

  5. Felicitari pentru articol !!! Respect pt dl Golban dar in acelasi timp si in egala masura si pt dvs pt ATITUDINEA si caracterul demonstrat in cuvintele / ideile exprimate in articol…Nu putem lasa un om bun sa fie lovit pt ca daca el este lovit , suntem si vom fi si noi loviti…
    „Singurul lucru necesar pentru ca rãul sa triumfe, este ca oamenii buni sã nu facã nimic.”
    Edmund Burke

  6. @Marius:

    Toate felicitarile se cuvin adresate autorului, adica lui Mircea Platon.

  7. Am observat ca aceasta postare a fost preluata de Ion Coja. Precizam, cu aceasta ocazie, ca ne delimitam total de opiniile extremiste si limbajul licentios ale acestui domn si ca NU suntem de acord cu preluarea materialelor noastre pe siteul sau.

    Sa ne amintim, de altfel…:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/03/18/sfarsituri-marturii-teste-stiri-si-recomandari-generale-16-17-martie-2010/#comment-8714

  8. Cei mai mari dusmani ai romanilor nu-i vom gasi in afara tarii, ci inauntrul ei, lasii, obedientii si coruptii cuibariti in functii.

  9. @ cineva:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/02/07/ue-romania-vasalitate-colonialism-raportul-mcv-ipocrizie-umilinta-batjocura-demnitate-vanzare-lasitate-pupincurism-ilie-serbanescu-video/


    Suntem colonie din cauza pacatelor noastre generale, de la vladica la opinca, si de la premier si presedinte de senat (guvernatorii scelerati, vanduti de mult ei insisi nici nu intra in discutie aici) si pana la cel mai marunt angajat (educat inca din familie sau reeducat macar la locul de munca sa pupe toata ziua cu zel maini si dosuri de sefuleti si sa isi inghita limba cand vede abuzuri, doar ca sa-i fie caldut si sa se bucure ca e tolerat ca negru mititel pe plantatiile altora), de a ne dovedi nimic mai mult decat niste patrioti inchipuiti cu steagul in mana de Ziua Nationala si ieftini gargaragii ai vorbelor mari despre iubita tara si suveranitatea ei intangibila, dar niste degraba plecaciosi, in fapte, spasiti si rusinati, in fata jupanilor care ne arata pisica…

  10. Asta e boala veche. Romanii, prea usor permeabili la rau, au ingropat de vii adevaratele valori (intelectuale si crestinesti totodata) in lagarele stalinist-comuniste. Am facut si continuam sa facem lucrarea Satanei cu un zel tembel: am smuls graul si l-am lasat sa se strice in beciuri jilave si igrasioase, iar buruienile au napadit tara si saracesc pamantul acesta de “resursele” care au mai ramas.

  11. E suparator cum toata lumea generalizeaza anumite tare la toti romanii. Or fi ele istorice, s.or manifesta ele plenar la mai multe generatii de conducatori dar…eu nu sunt de acord cu GENERALIZAREA. Daca toti romanii ar fi fost sau sunt cum au scris o parte din forumisti atunci noi dispaream demult, tare demult. Scriu raspicat ca eu nu sunt pupincurist, nici parintii mei nu au fost si nici copii nu vor fi!! Plecand de la aceasta afirmatie sunt convins ca vom mai gasi cativa romani care NU SUNT…tradatori, pupincuristi sau mai stiu eu ce si cum. Desfid pe orice roman sau strain care intra in mecanica dezinformarii si propaganda distructiva impotriva fiintei neamului. NU SUNTEM MAI RAI CA ALTII. Suntem doar prea toleranti…poate dezorientati dupa un experiment comunist care ar fi inebunit orice popor din “mareata” Europa, dar esenta este nealterata de alogenii care ne conduc. Continuam sa fim doar la rascrucea marilor imperii. Atat si nimic mai mult. Exceptiile ce sunt din pacate mai vizibile nu ma contrazic.
    Apropo, daca asa am fi fost toti atunci acest blog nu mai exista! Asa este sau nu?
    Iubiti acest neam si EL va va rasplati.

  12. Pingback: MIRCEA PLATON vs "IDEOLOGUL DREPTEI" basiste. Articol devastator despre CINISMUL, COLONIALISMUL SI AUTORITARISMUL INTELECTUALILOR NEOLIBERALI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Sociologul RADU BALTASIU despre STIGMATIZAREA DISCURSULUI PRO-ROMANESC in lumea academica si despre "SOCIETATEA CIVILA" a "dilematicilor", controlata de interese antinationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Radu Golban despre "OMERTA" presei romanesti pe tema DATORIEI GERMANIEI FATA DE ROMANIA/ Manolis Glezos versus "ANALFABETUL" SCHAUBLE/ Cazul Cipru sau transformarea CRIZEI in CATASTROFA/ Revolta sarbeasca in fata "AL IV-LEA REICH&
  15. Pingback: Radu Golban despre "OMERTA" presei romanesti pe tema DATORIEI GERMANIEI FATA DE ROMANIA/ Manolis Glezos versus "ANALFABETUL" SCHAUBLE/ Cazul Cipru sau transformarea CRIZEI in CATASTROFA/ Revolta sarbeasca in fata "AL IV-LEA REICH&
  16. Pingback: Radu Golban despre BNR ca Banca ANTINATIONALA a Romaniei, MINCIUNILE lui Mugur Isarescu, DATORIA GERMANIEI fata de Romania si AUSTERITATEA impusa PERIFERIEI europene - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Profesorul ILIE BADESCU in "Cotidianul" despre TRADAREA ELITELOR si DICTATURA 'STATULUI MAGIC': "Spalarea creierelor se realizeaza prin mijloace 'blande'. Tinta este generatia fara identitate" - Razboi întru Cuvân
  18. Pingback: Mircea Platon despre adevaratul butoi cu pulbere al Europei: GERMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: Radu Golban despre Romania in CAMASA DE FORTA a UE, la emisiunea "Jocuri de putere" [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: UPDATE VIDEO: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. “Parteneriatul strategic” – noua denumire a VASALITATII - Recomandari
  21. Pingback: D`ale… CARAGIALELUI astazi: …”O soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!” CE E PUTRED IN CAMPANIA DE SUSTINERE A LUI ANDREI PLESU? - Recomandari
  22. Pingback: Jalnicul spectacol al ”elitelor” neintelese de ”plebea mizera”: INTELECTUALITATEA ”DE DREAPTA” decorata la Cotroceni pentru… ”SERVICIU CREDINCIOS”. Liiceanu, Patapievici et comp. ”SE RECUNOSC” in ”VALORILE” lui BASESCU - Reco
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare