Premierul Ponta anunta “victorios” un nou jug spoliator al FMI, plin de REFORME STRUCTURALE, concedieri, privatizari la CFR MARFA si ELECTRICA, plus introducerea COPLATII LA INTERNAREA IN SPITAL (video)

29-01-2013 8 minute Sublinieri

Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţiilor, liberalul Dan Radu Ruşanu, a criticat dur FMI pentru măsurile de privatizare propuse şi pentru cum s-a derulat precedentul acord, în replică şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, afirmând că acuzele sunt fără temei şi a cerut ieşirea presei.

“Noi am mai facut privatizări, să nu spun sub presiunea, sun influenţa instituţiilor financiare internaţionale, care ne arată că nu au fost deloc avantajoase. Cu toate că se ştie ca statul este cel mai prost administrator, noi am făcut privatizări, dar nu s-au făcut investiţiile promise (…) la gaz, de exemplu, unde avem Gaz de France şi E.ON Gaz, nu s-au fãcut investiţiile promise. Serviciile sunt la fel de proaste ca înainte, când erau la stat, pentru că aceste companii au sacrificat investiţiile şi calitatea serviciilor pentru profituri, şi au obţinut profituri cu două cifre (…) Am înlocuit monopolul de stat cu cel privat (…) Ca o ironie, acest monopol este al unor companii cu capital de stat, Gaz de France, E.ON…“, a spus Dan-Radu Ruşanu la începutul discuţiilor cu delegaţia FMI.

El a continuat să critice instituţia financiară internaţională pentru programul derulat începând cu 2009, arătând că s-a făcut o “greşeală enormă” în cadrul înţelegerii din urmă cu patru ani.

“Orice student la economie ştie că într-o perioadă de criză nu se cresc impozitele şi taxele. Creşterea TVA la 24% şi tăierea salariilor cu 25% nu puteau aduce creştere economică. Aceste măsuri nu au fost impuse de FMI, dar, citez: «Au fost acceptate de noi»”, a completat Ruşanu.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că limitările bugetare impuse de instituţiile financiare internaţionale pentru acest an nu sunt menite să readucă creşterea economică în România, afirmând că ajustarea deficitului faţă de 2012 este mult prea mare pentru condiţiile economice actuale.

Potrivit proiectului de buget pentru acest an aprobat recent de Guvern, veniturile la bugetul general consolidat sunt estimate la 209,2 miliarde de lei, iar cheltuielile la 222,6 miliarde de lei, deficitul urmând sã scadã la 2,1% din PIB.

În replică, şeful misiunii de evaluare a FMI, Erik de Vrijer, vizibil iritat de acest debut al discuţiilor, a apreciat că afirmaţiile lui Ruşanu sunt false, iar pentru ca întâlnirea să poată continua constructiv a cerut să se desfăşoare în absenţa presei.

“Înţeleg că aveţi motivele dumneavoastră de a spune aceste lucruri, care sunt afirmaţii lipsite de temei (…) Eu ştiam că participăm la o întâlnire fără presă. Dacă vreţi să avem un schimb de opinii constructiv, aş dori să continuăm discuţia fără reprezentanţii media“, a spus de Vrijer.

După afirmaţiile şefului misiunii FMI, care a sugerat că Ruşanu nu doreşte decât o mediatizare fără temei, preşedintele Comisiei şi-a întrebat colegii dacă sunt de acord ca discuţiile să continue în lipsa presei şi a decis fără vot să evacueze reprezentanţii media.

Nota noastra:

Rusanu mai putea adauga un argument de “manual” pentru a respinge presiunea pentru privatizare: e logic ca atunci cand FMI impune unui guvern termene limita pentru vanzarea unor companii, clientii (“investitorii”) sa ofere cele mai mici preturi posibile, tocmai pe baza faptului ca autoritatile sunt constranse de deadline si, prin urmare, nu pot negocia un pret cat de cat mai acatarii…

Un dialog între un deputat şi şeful delegaţiei FMI:

“Noi am mai facut privatizari sub influenta ca sa nu spun presiunea organismelor internationale care ne arata ca nu au fost deloc avantajoase”, a spus Rusanu.

“Faceti acuzatii fara temei”, i-a raspuns iritat de Vrijer.

De Vrijer a cerut ieşirea presei din sală.

Ce înţelegem de aici. Că “le-a zis-o” Ruşanu?

Ar trebui să vedem contextul zilei. După ce anunţaseră oricum un buget de austeritate, guvernanţii au oferit noi informaţii printr-o scrisoare de intenţie către FMI.

Coplata în sănătate (pe care acum un an PSD-ul o contesta vehement) va intra în funcţiune. O cutie a Pandorei deschisă către plata serviciilor medicale. Se anunţase şi o intenţie de scădere a contribuţiei la sănătate pentru angajatori. Angajaţii însă să plătească, peste tot, pe unde apucă. Doar asta înseamnă “stînga”. E stînga din aia de Tony Blair, asta e.

Apoi, au adoptat fără probleme, ba chiar au accelerat diverse intenţii de privatizare. Practic, FMI-ul nu pare să fi întîmpinat vreo poziţie mai fermă, aşa cum ar fi trebuit să vină totuşi de la o guvernare împinsă de un val popular antiausteritate.

Dar totul e rezumat perfect de celebra frază de cartier: “ţine-mă că-l bat”, o glumă care desemnează exact atitudinea de faţadă, neputincioasă, în faţa unui pe care de fapt îl recunosc din start superior.

Cam asta a făcut şi Ruşanu. În loc să se revolte pentru chestiuni deja devenite istorice – pentru că, în principiu, are dreptate, o putea citi în zeci de texte despre privatizările dezavantajoase la care ne-a împins fie vreo forţă externă, fie interesele vreunei puteri interne, fie prostia pur şi simplu – ar putea să inventeze o minimă poziţie de rezistenţă în negocierile din aceste zile. Or, acest guvern megasusţinut, megaputernic politic pare paralizat în faţa FMI. Toate sînt de la sine înţelese: de la privatizările strategice şi managementul privat, pînă la liberalizări de preţuri. Pentru că le-au demarat alţii şi asta e. Ca să nu mai zic de o defecţiune ideologică în înţelegerea lumii de azi şi a noului nivel la care ne-a adus criza.

Christine Lagarde vorbeşte ca Ion Iliescu în 90, iar ai noştri vorbesc ca nişte neoliberali convinşi.

Acum un an, în ianuarie, s-a strigat împotriva privatizărilor, împotriva tendinţei de muta toată criza pe umerii celor vulnerabili. Chestiunea continuă. Doar că apare ceva culoare. Un Ruşanu care le-o zice ălora la FMI, un Nicolaescu care ataca “bogaţii” din spitalele private iar apoi dă înapoi etc. Multă vorbă, nicio faptă.

În ritmul ăsta, după ce am vîndut toate companiile strategice, după ce vom avea preţul la gaz şi curent de două ori mai mare, toţi guvernanţii vor putea deveni în sfîrşit cu adevărat de stînga.

Bugetul pe 2013 putea suna foarte simplu: noi nu avem altă soluţie decît FMI, iar direcţia ne-a fost deja trasată, v-am pupat.


INTERESELE FMI IN ROMANIA si “SUCCESELE” FMI IN LUME…

Extras din emisiunea SUBIECTIV CU RAZVAN DUMITRESCU din data de 28 01 2013

  • Hotnews: 

VIDEO Ponta: In iunie vom cere un nou acord preventiv cu FMI si Comisia Europeana

Guvernul va cere in luna iunie Comisiei Europene si apoi Fondului Monetar International un nou acord preventiv, a anuntat luni premierul Victor Ponta, dupa intalnirea cu delegatia FMI. Potrivit premierului, noul acord nu ar presupune un imprumut, ci “pastrarea Romaniei intr-un program de disciplina bugetara si reforme structurale de care toate tarile europene au nevoie”.

Premierul a mai precizat ca a solicitat Fondului Monetar International care a agreat in principiu extinderea cu doua luni a acordului programului de reforme structurale, acesta urmand sa fie discutat in bordul FMI pentru luna iunie.

In acest interval, Guvernul si-a asumat o serie de reforme structurale pe crea le va face in ritm accelerat: listarea a 15% din Transgaz, consultant pentru listarea a 15% din Complexul Energetic Oltenia, 10% din Nuclearelectrica si 15% din Transgaz. Masura vizeaza listarea unor pachete de actiuni care sa permita nu doar prezenta capitalului privat, dar si folosirea sumelor obtinute pentru investitii.

Guvernul va continua, totodata, procesul de privatizare la Electrica SA si s-a angajat sa privatizeze CFR Marfa, care e pe pierdere.

Declaratii Victor Ponta:

  • Practic, vizita se incheie cu rezultate foarte concrete.
  • Un buget apreciat de partenerii nostri drept realist, care aloca sumele necesare atit pentru acoperirea cheltuieililor de functionare, salarii, pensii, cit si investitii la un nivel superior fata de anul trecut.
  • Bugetul e stabilit in forma finala cu partenerii.
  • Imi exprim speranta ca in zilele viitoare Parlamentul sa dea votul constituitional ca bugetul sa intre in functiune.
  • Am solicitat si in principiu e agreat acest lucru o extensie de 2 luni a programului de reforme structurale asa incit in reuniunea boardului FMI sa putem prezenta rezultate cit mai avansate ale procedurilor privind in special companiile de stat.
  • Vreau sa precizez: acordul cu Comisiai Europeana se incheie pe 31 martie.
  • Noi am solicitat o extensie a discutiei in bordul FMI pentru luna iunie.
  • E o veste buna, Romania ramine sub aceasta umbrela a FMI, ceea ce ne permite sa consolidam rezultatele obtinute.
  • Acordul de principiu privind aceasta extensie din partea FMI e un lucru bun si ne va permite ca pina la sedinta boardului FMI sa mergem in ritm accelerat cu reformele structurale pe care guvernele Romaniei si le-au asumat:
    Listarea unor pachete de actiuni sa permita nu doar prezenta capitalului privat, dar si folosirea sumelor obtinute pentru investitii.

    • listarea a 15% din Transgaz
    • consultant pentru listarea a 15% din Complexul Energetic Oltenia
    • 10% din Nuclearelectrica
    • 15% din Transgaz
  • Am agreat continuarea procesului de privatizare la Electrica SA.
  • Cel mai dificil punct pe ordinea de zi a fost CFR Marfa.
  • Romania s-a angajat sa privatizeze CFR Marfa, care e pe pierdere.
  • In urma discutiei informale cu presedintele va fi din nou o privatizare majoritara a CFR Marfa, dar cu un investitor strategic, adica o companie cu experienta in domeniu, cu capacitate financiara.
  • Avind un acord care va fi trecut si in scrisoarea de intentie, eforturile guvernamentale se vor canaliza si spre incheierea cu succes a acestor operatiuni care privesc reformele structurale.
  • Imediat ce avem aprobarea scrisorii de intentie in boardul din iunie, cu indeplinirea acestor obligatii de reforme structurale, putem intra in faza urmatoare: solicitarea catre Comisia Europeana si apoi catre FMI pentru a avea un nou acord preventiv, care nu presupune imprumut, ci pastrarea Romaniei intr-un program de disciplina bugetara si reforme structurale de care toate tarile europene au nevoie.
  • Vreau sa multumes colegilor mei care au negociat in aceasta perioada.

Intrebare: Ati afirmat ca este agreata de principiu o extensie. Cand vom avea un raspuns final?

Ponta: Cred ca maine, la ora 10:00, va vedeti cu seful delegatiei FMI si primiti un raspuns.Intrebare: Din martie va intra coplata?

Ponta: Coplata a fost aminata o perioada. De la 1 martie, odata cu pachetul de baza, ne-am obligat sa o introducem doar pentru internari. La momentul externarii din spital – o suma modica. Asta inseamna maxim 10 lei. Nu se va plati la analize, nu la urgenta, nu la medicii de familie, doar la externare, si va fi maxim 10 lei

Intrebare: S-a decis revizuire a listei medicamentelor compensate?

Ponta: Nu stiu asa ceva

Intrebare: Vor fi inlocuiti managerii spitalelor daca vor avea datorii 3 luni consecutiv?

Ponta: Nu stiu asa ceva. Dar un efort mare este prinderea in buget a 3 mld euro pentru datoriile din sanatate.

Intrebare: In legatura cu privatizarea Oltchim

Ponta: E important ca in insolventa sa facem curatarea de contracte dezavantajoase.

Insolventa nu este acelasi lucru cu falimentul, dovada e Hidroelectrica, care sper ca va iesi din insolventa la jumatatea anului

Intrebare: Care sint noile termene?

Raspuns: In cursul acestui an, in functie de cum au stabilit consultantii.

Intrebare: CFR Marfa, ati demarat procedura de privatizare?

Raspuns: Nu, pentru ca ceea ce s-a demarat este discutia cu consultantul, o companie internationala. Depindem de decizia formala de marti din CSAT.

La Oltchim, ca si la CFR Marfa, trebui tratata problema datoriilor istorice, conform legislatiei europene, sa nu fie considerat ajutor de stat. Dar e clar ca nu va veni nimeni sa ia datoriile istorice.

Intrebare: In acel draft al scrisorii de intentie scrie ca Executivul e pregatit sa ia si alte masuri. Ce inseaman asta?

Ponta: Acea prevedere se refera la dorinta mea ca, pe masura ce primim rambursari de la Comisie, sa-i folosim tot pentru confinatari pentru proiecte europene.

Intrebare: TVA 9% la paine ati renuntat?

Ponta: Vom incerca in mai-iunie sa facem un proiect-pilot pentru un singur produs, pentru a evalua efectele.

Intrebare: Ati discutat cu FMI despre problema restituirilor?

Ponta: Nu. E o decizie a guvernului si parlamentului. In martie ne vom prezenta in fata Parlamentului cu o solutie in concordanta cu ce a solicitat CEDO. Va fi imposibil sa restituim in acest an toata suma.

Intrebare: Daca nu vor fi respectate aranjamentele, ce se va intimpla?

Ponta: Se poate constata ca nu am indeplinit conditiile din actualul acord si nu mai putem incheia un nou acord. Dar nu-mi doresc asta.

Intrebare: Ce-ati discutat cu FMI despre pensiile militarilor si reducerea CAS?

Ponta: Nu era spatiu pentru CAS anul acesta.

Intrebare: Urmatorul acord cu FMi pe ce durata il estimati?

Ponta: Sa-l terminam intii pe acesta si apoi sa incepem negocierile.

Intrebare: Pensiile militarilor?

Ponta: Va veni ministrul Apararii cu o propunere.

(…)Intrebare: In draftul scrisorii de intentie e prevazut un nou sistem de taxare pentru companiile de gaze din 2015-2024?

Ponta: Din 2014 schimbam sistemul de redevente si imediat dupa ce avem vom avea noi redevente vom avea un nou sistem de taxare.

Intrebare: Ce se intampla cu Posta Romana?

Raspuns: Continua privatizarea. Cred ca trebuie finalizat la jumatatea acestui an.

Aceasta este a doua intalnire a premierului cu reprezentantii FMI, dupa cea de martea trecuta.

Victor Ponta a anuntat recent ca a solicitat FMI extinderea actualului acord pe care il are Romania cu inca doua luni pentru a se putea finaliza unele reformele structurale din economie.

Ministrul delegat pentru Energie: Vom face concedieri in companiile de stat cu pierderi/ Ne asumam introducerea managementului privat la Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz si privatizarea Electrica

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat sambata ca autoritatile vor recurge la concedieri in companiile de stat pe pierderi care nu reusesc sa treaca pe profit, informeaza Agerpres. Nita a venit sambata la sediul Ministerului Finantelor Publice pentru discutiile finale cu Misiunea Fondului Monetar International (FMI).

Intrebat de jurnalisti daca pot aparea concedieri in societatile din domeniul energiei, ministrul Constantin Nita a declarat: “Daca sunt pe pierderi si nu reusesc sa faca profit, evident ca da. Nu mai putem tine companii de stat pe pierdere. Este valabil si pentru energie si pentru toata lumea”.

“Ne asumam introducerea managementului privat la cateva companii importante – Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz. Ne asumam inceperea unor proceduri de privatizare pentru Electrica”, a spus Nita, inainte de inceperea discutiilor cu Misiunea FMI.

In opinia sa, extinderea acordului cu FMI cu doua luni, asa cum a declarat recent premierul Victor Ponta, este foarte buna.

“Este o chestiune in pregatirea viitorului acord”, a adaugat ministrul delegat pentru Energie.

VIDEO UPDATE Ponta: Guvernul introduce de la 1 martie coplata pentru internari. Nu se va plati la analize, urgenta, la medicii de familie ci doar la externare si va fi maxim 10 lei

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International, ca Guvernul va introduce coplata de la 1 martie, odata cu pachetul de baza, iar masura va viza doar internarile. Potrivit premierului, la momentul externarii din spital se va plati “o suma modica“, in cuantumul de 10 lei. Masura nu se aplica la analize, la urgenta, sau la medicii de familie.

Intrebat daca din martie se va introduce coplata, premierul a raspuns: “Coplata a fost aminata o perioada. De la 1 martie, odata cu pachetul de baza, ne-am obligat sa o introducem doar pentru internari. La momentul externarii din spital – o suma modica. Asta inseamna maxim 10 lei. Nu se va plati la analize, nu la urgenta, nu la medicii de familie, doar la externare, si va fi maxim 10 lei.”

Masura apare in scrisorarea de intentie convenita de Guvern cu FMI, obtinuta de Mediafax. “In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarariti sa aplicam urmatoarele masuri: In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta; vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii”, se arata in documentul citat de agentia de presa.

Guvernul a amanat de mai multe ori introducerea coplatii in sanatate.


Ce sens are INTRODUCEREA COPLATII IN SANATATE?

Extras din emisiunea SUBIECTIV CU RAZVAN DUMITRESCU din data de 28 01 2013

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Premierul Ponta anunta “victorios” un nou jug spoliator al FMI, plin de REFORME STRUCTURALE, concedieri, privatizari la CFR MARFA si ELECTRICA, plus introducerea COPLATII LA INTERNAREA IN SPITAL (video)

  1. http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/coplata-mai-mare-se-credea

    Şeful misiunii FMI în România spune că “FMI nu este expert în sănătate, dar introducerea sistemului de coplată este o idee bună, pentru schimbarea tipului furnizorului de servicii, că vorbim de spitale, policlinici, dispensare. Sistemul de sănătate este scump, iar consumatorii, pacienţii trebuie să aibă alternative. Nu am intrat în detalii referitoare la coplata de zece lei, dacă este pentru perioadă de o zi sau pentru perioada internării. Eu cred că este pe zi, cel puţin aşa am înţeles. Dacă o coplată este foarte mică, măsura introdusă va eşua“.

  2. Imnul Național – Deșteaptăte Române! Daaa… dacă-s drogați?

  3. “…Daaa… dacă-s drogați?” Cu ce? Cu prostie sau cu grase comisioane?
    Am sperat din tot sufletul ca va mai trece ceva timp pana cand noii guvernanti vor sfasia din populatie. Se pare ca cineva se grabeste prea mult iar timpul a expirat.

  4. Românii! Drogați cu „bine-facererile” capitalismului și privatizării.

  5. Pingback: LIMBAJUL ORWELLIAN AL NOII ORDINI MONDIALE: jefuirea se numeste “austeritate”, dominarea colonialista “reforme structurale” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Dar daca pun astia coplata, oare se va termina cu spaga in spitale ? Ca vad ca de spaga nu vorbeste nimeni….deh, obisnuinta. Nu ne doare ca dam spaga, care merge in buzunarul doctorului, dar ne doare sa platim 10 lei pentru sistemul sanitar, care se duc in contul spitalului.
    Sa fiu bine inteleasa, nu sunt pentru coplata, ca eu traiesc intr-o tara in care platesc cotizatiile la sanatate si ma pot duce si la spital public, si la spital privat,daca am nevoie, fara ca sa platesc 1 euro in plus.
    Insa la sistemul din Romania, vad ca nimeni nu vrea sa ia atitudine impotriva mafiei spagare din spitale, de stat sau private, toata lumea da si spaga, plateste si taxele la privati, desi plateste cotizatie….
    Bag de seama ca spaga si capusarea bugetului de catre firme oneroase cu afaceri necurate in sanatate, nu deranjeaza prea mult…

    L-am ascultat pe reprezentantul FMI si-mi venea sa rad cand a spus ca nu trebuie sa se faca “discriminare” intre spitalele publice si private, in forfait-ul de sanatate acoperit de cotizatia platita 🙂 Din pacate cred ca nimeni in Romania nu se gaseste sa-i explice cum functioneaza sistemul sanitar acolo, si anume ca nu conteaza ce cotizatie platesti, oricum trebuie sa dai spaga in spitalul public, sau sa platesti prestatiile in spitalul privat.

    Anomalia asta cand si cum se va rezolva ? Ca asta tine de sistemul intern de sanatate si de vointa politica romaneasca…

  7. Aceasta coplata este un inceput, dupa ce lumea se va obisnui cu ideea se va marii si se va aplica si in alte cazuri consultatii, urgente a.s.m.d. E o lupta mare pentru a se privatiza si spitalele in asa fel incat sa se puna pe umerii romanilor greutati si mai mari.
    Fmi are temele facute pe o perioada lunga de timp de acum incolo depinde cata rezistenta intampina din partea celor care ne conduc. Cu cat vor fi mai supuse guvernele Romaniei, cu atat mai repede ne vor cucerii.

  8. Pe langa faptul ca o mare parte dintre dumnealor sunt “vopsiti”, problema se trage si din prostie, una crasa si larg raspandita: se crede ca mai toate activitatile (inclusiv ale statului) trebuie sa fie musai… profitabile.
    Poate fi si asta o cauza pt care se tot bate moneda pe privatizarea sanatatii, restructurari de posturi la Interne, reforme nesfarsite in Educatie – trei piloni de baza ai statului. Nici nu se mai ia in calcul componenta “sociala”… ce e aia, e un nonsens pentru unii daca nu e profitabil.
    In loc sa se limiteze adevaratele scurgeri din sistem si in loc sa gandeasca modalitati de revigorare a economiei acestei tari, care INCA s-ar putea salva daca ar exista suficienta vointa, dumnealor pleaca urechea la indicatiile unora de afara, ca niste oameni mici, incapabili sa se ridice mai sus decat le permite conditia de bieti purici.
    De-asta saracii si bolnavii cronici (si nu doar ei) sunt asimilati unor paraziti, de-asta nu sunt sperante de revenire, oricate iluzii si-ar face unii, pentru ca niste “nimeni” (si alaturi de ei, noi toti!) pun in aplicare cu mult zel niste interese de grup, foarte bine mascate ca “necesitate” etc.
    Chestia este ca prostia de care am scris la inceput este aleasa, este o prostie voita, si in cazul distinsilor nostri subiecti are efecte devastatoare asupra unei mase largi de oameni. DAR stim cu totii, noi singuri alegem sa facem sau nu pacatul, noi singuri alegem sau nu sa ascultam de cineva anume, de un anume grup, fie el lumesc, sau nu.
    Ne doare cand vedem puse la mezat resursele tarii si bine facem ca ne doare, dar oare ne doare si cand ne vindem sufletul, batand palma cu… ghici cu cine? pentru diferite nimicuri, placeri de moment, cu largi ecouri in vesnicie?
    Iertati!

  9. Pingback: FMI CA HOARDA TATARA IN ROMANIA. Scumpirea caldurii, vinderea HIDROELECTRICA, noua strategie “pas cu pas” in DISTRUGEREA SISTEMULUI SANITAR PUBLIC si COALIZAREA STATULUI CU BANCILE [si video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. ponta pana cand esti sclavul FMI ?Ponta , pana cand, suntem sclavii FMI?avem 23 ani si ceva de la Revolutie!pana cand!

  11. Pingback: CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! - Razboi întru Cuvânt
  12. Pingback: Ilie Serbanescu: FMI si-a indeplinit misiunea - LICHIDAREA ECONOMIEI NATIONALE/ Letonia se pregateste de NEBUNIA EURO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: LICHIDAREA CFR MARFA: O TRAGEDIE SI UN ACT DE LASITATE (Ilie Serbanescu si Mircea Cosea, Video) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare