De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video)

19-12-2012 1 minut Sublinieri

Fragment din emisiunea Alessandrei Stoicescu, 100 minute din 14 decembrie 2012, in care se arata cum a fost luata decizia de reducere a salariilor din mai 2010: FMI a cerut o reducere cu 10% a salariilor, dar presedintele Traian Basescu a impus reducerea cu 25%, si obligatoriu la fiecare salariat in parte, iar nu diferentiat.

Mircea Diaconu explica faptul ca se puteau reduce cheltuielile chiar cu mai mult de 25% fara a fi afectate salariile, ci doar prin taierea cheltuielilor. In primul discurs al lui Basescu pe tema reducerilor, de altfel, acesta s-a referit la o reducere cu 25% din intreg fondul de salarii, ulterior revenind insa cu precizarea ca se vor taia 25% din fiecare salariu in parte.

Pentru ca: ”Nu de bani era vorba, ci de oameni. Fiecare dintre ei trebuia sa afle ca nu-i de joaca si ca asa trebuia sa fie. Au vrut sa loveasca omul. Omul trebuia vanat, lovit, dresat, sa stea in banca lui si sa faca ce i se spune”.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Mircea Diaconu, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video)

  1. Aici totul este aranjat in povestea asta cu FMI ul.FMI ul ca sa se spele pe maini arunca acum totul in bratele sluga basescu iar FMI ul va iesi basma curata,ce draguti sunt FMI ul. Ori cum basescu nu este singura marioneta al FMI ului si UE toti politicienii sunt slugile lor,nu vedeti ca tot isi zambesc isi da mana noroc,si nici unul nu vine cu un program de economie si doar stapanii occidentului SUA,UE vine cu sibjugarea romaniei asta este programul de guvernare prin papusile de la bucuresti.

  2. Doaaamnee…uitati-va ce FETE au astia din poza!
    Reprezentantul FMI zici ca are sindromul DOWN – prin expresia de cretinism afisata in orice ipostaza l-ai surprinde – seriozitate sau detasare/relaxare; celalalt se vrea glumet dar spanchiu de-un ochi, acompaniat de un ras gutural de ”bon/ton” (in orice situatie) – amandoi, alaturi de altii INSEMNATI fizic dar si moral/spiritual (amintim si de Ciorbea), te duc cu gandul la ocupantii din ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”; Baselu’ jucand rolul asistentei sefe -nervozata pana la psihoza, diabolica si rece – ca moartea!

    De ce nu ma mira ceea ce se deconspira acum, la 100 de ani lumina?!
    Se probeaza INCA O DATA cum de a fost posibil comunismul la noi, succesul repurtat, teroarea si reeducarea….iaca si-n zilele noastre, FMI-ul zice: da-le un sut in fund astora….iar reprezentantii nostri spun: numai unul?! Doua in forta si o palma peste gura, ca sa invete sa primeasca si sa TACA!

    P.S. Din pacate, parintii mei au votat impotriva demiterii lui Basescu, iar acum…la vot a fost doar unul dintre ei si a votat cu mamelucii de acum…naucitor!

  3. Referitor la ceea ce-a spus Mircea Diaconu in privinta reducerii cheltuielilor prin taiere, fara a fi afectate salariile am gandit-o multi si mi s-a raspuns ca ar intra in alt gen/cont de cheltuieli neputand jongla cu ei, luand de colo ca sa bagi dincolo – deci, o barare absurda, ca sa nu zic ca este o masura parsiva si perversa!

    Adica! Daca eu vreau sa platesc intretinerea, telefonul, internetul, lumina si sa mananc covrig (pentru asta), e alegerea mea, nu?!

    Ce folos sa mananc friptura cu salata plus desert, daca prin neplata sau intarzierea ei, n-o sa mai am net (sa comunic cu voi ori cu altii 🙂 ) cand, pot manca mai usor (eventual de post) si sa pot sa dorm linistita ca nu sunt datoare cumva….

    In fine! Anomalii, aberatii…suntem campioni la asta! Conducem detasat, putem da lectii si CLASA altora in privinta aburelii, smecherelii de prost gust…diabolismului – in general!

  4. “Omul trebuia vanat, lovit, dresat, sa stea in banca lui si sa faca ce i se spune”….si a stat. SI va mai sta, orice i se intampla..vecinului sau. Nicio speranta ca va fi vreodata altfel.

  5. Ce s-a intamplat mai apoi?!
    Ne-am blegit…repede si sigur…
    N-are nimic: stai sa vina ianuarie la brat cu scumpirile, dar cu acelasi venit/cap de locuitor si, mai vorbim…pe net (daca vom mai avea posibilitate) si/sau pe strazi…daca n-om ingheta la -20 de grade!

    Noi, romanii – pricepem GREU dar UITAM REPEDE!
    Asa ajungem sa dam mereu cu capul de pragul de sus, pana o sa iasa sange!
    Din pacate – chiar si asa – nu punem mana pe bandaj sa ne oblojim singuri ci, asteptam un tatuc proverbial (cum ne-am obisnuit) care, dupa ce a aruncat batista pe tambalul nostru, asteptam sa ne-o puna si pe fata;
    – noi, in loc sa-l punem la colt, cu mainile sus si pe coji de nuci pentru prostiile bagate pe gat – i-am cantat din dramba tinandu-i isonul si pupandu-ne cand cu el, cand cu acolitii ori dusmanii lui, intr-o perinita fara de sfarsit proband gradul de uzura si rezistenta a pingelelor, de cel putin 23 de ani…

  6. Magda, nu e nicio contradictie intre dibuirea grea a intelesurilor si uitarea rapida a multora dintre romani; de ce-ai scris “dar” cand se potriveste un “si”? 😉

  7. @Dragoslav 🙂

    Ai dreptate!

    Cand am recitit, valoare si sens a ceea ce am vrut sa subliniez – de fapt – il dadea ”SI” nu ”DAR”;

    -este o realitate cum de se brodeste la noi 1. priceputul la modul greu, a unor lucruri/situatii clare sau, 2. a priceputului – din greu – dar facerea pe niz-naiul/pe prostul/pe nebunul….in ambele cazuri, motiv de amnezie temporara sau totala – dupa caz, in functie de interese (personale sau de grup);

    -oricum! Ignoranta si indiferenta fac casa buna cu pasivitatea, cu lasitatea, comoditatea….si impreuna, TOATE fac sa rezulte prostia -care-i PACAT pana la un punct si-o vreme – a spus-o Steinhardt si sunt de acord cu el.

  8. Pingback: ANALIZA. Programul guvernului Ponta II: continuarea COLONIZARII ECONOMICE, EXPLOATARILOR MINIERE SI ALE GAZELOR DE SIST, GUVERNARII ELECTRONICE, STATUTUL MINORITATILOR… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: MAMELE DIN ROMANIA – BATJOCORITE SI SACRIFICATE PE ALTARUL “EFICIENTEI”? Cum este persecutata MATERNITATEA si apoi culpabilizata FEMEIA in tara politicienilor cu gandire malthusiana, care PREGATESC NOI CONCEDIERI MASIVE - Recomandari
  10. Pingback: BASESCU SI ȚARA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare