REFERENDUMURILE PENTRU GAZELE DE SIST invalidate din cauza prezentei la vot

10-12-2012 37 secunde Sublinieri

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anuntat luni dimineata ca Referendumul pentru consultarea populatiei in privinta exploatarii gazelor de sist, prin fracturarea hidraulica a scoartei terestre, nu s-a validat, transmite Agerpres.

“Nu am indeplinit procentul de participare de 50,1 % din totalul populatiei cu drept de vot si astfel ca rezultatele referendumului nu pot fi omologate, referendumul in sine nu poate fi validat, din pacate. Ne mai trebuiau vreo 2000 de voturi pentru a trece pragul. Asta este, nu inteleg de ce concetatenii mei nu sunt preocupati de viitorul lor, al copiilor,eu ca primar am avut obligatia sa le ofer sansa sa-si spuna parere. Daca nu i-a preocupat acest lucru, asta este. Nu stiu daca se justifica repetarea referendumului. Doar nu o s-o facem la infinit“, a precizat primarul Mangaliei.

Referendumul nu a fost validat nici la Costinesti, unde prezenta la urne a fost de doar 49,7%, o situatie similara inregistrandu-se si la Limanu, unde doar 39,19 % din populatia celor trei localitati aferente comunei (Vama Veche, 2 Mai si Limanu) s-au decis sa-si afirme optiunea in legatura cu instalarea platformelor pentru exploatarea gazelor de sist, in aceasta zona turistica.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Gazele de sist

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “REFERENDUMURILE PENTRU GAZELE DE SIST invalidate din cauza prezentei la vot

  1. Nu stiu daca s-o fi facut destula “reclama” adevaratei probleme, ca sa stie si oamenii pentru ce se face referendum, ce sunt alea gaze de sist si cum pot fi afectati ei si urmasii lor de aceste exploatari, dar… in final nu pot zice decat: sa le fie rusine ca nu s-au dus! Daca nici pt asa ceva nu s-au ridicat din fotolii sau paturi, ce poti sa le mai ceri? Banuiesc ca “Dansez pt tine” au vazut, “Mireasa pt fiul meu” sau cine stie ce alta emisiune educativa la TV, dar n-au gasit cateva minute ca sa se pronunte intr-o asemenea problema.
    Daca s-au dus tinerii, de ce nu si-au luat cu ei si parintii, bunicii care se puteau deplasa? Iar daca s-au dus cei varstnici, de ce nu i-au luat si pe tineri, de ce nu si-au spus unii altora IMPORTANTA votului, mai ales in situatia asta? Pentru ca suntem praf la comunicare?? Pentru ca suntem fiecare pe cont propriu?? Pentru ca devenim usor-usor niste animale care doar produc (eventual) si consuma, asteptand sa fie “manate” unde vrea ciobanul??

  2. Educatia la TV este egal prostie.Sa fim cinstiti cine avea interesul sa faca reclama la acest referendum? Nimeni cat timp rockefeller arunca cu bani sa ii cumpere pe primari si liderii politici ca firma lui sa poata sa ia gaz si iar isi mai va trage cateva zeci de miliarde de dolari pe prostia omului din romania. Erau importante show urile scarboase de la TV si telenovelele. Atunci sa nu mai ne plangem de ce tara le vom lasa urmasilor nostrii,findca noi suntem de vina ca nu dam cu javrele astea masonice de pamant.

  3. Bogdan, până să dăm cu masonii de pământ ar tb să ne sârguim noi să fim în ordine. Eu stau şi mă mai mir şi acum, ce fel de cultură avem, dacă nu mergem şi ne prezentăm la un referendum (fie el naţional, local), ca să ne spunem vrerea în chestiunile în care suntem întrebaţi şi care ne privesc în mod direct, şi pe noi, şi pe urmaşi. Pesemne că nici nu vom mai fi întrebaţi mai târziu, căci nu suntem în stare să ne adunăm (măcar gândurile) şi să ne solidarizăm.
    Aşa că eu ştiu una, peştele de la cap se-mpute, dar de la coadă se curăţă!
    Aşadar, după cum ne-a explicat păr. Arsenie Boca, mai întâi să vedem de noi să nu mai fim păcătoşi şi să avem iubire, mai apoi să ne luăm de cei care ne deranjează. Dacă fiecare ne vom face datoria de creştin acolo unde suntem puşi, indiferent cât de mici sau mari suntem dpdv social, nu se poate ca Dumnezeu să nu ne ajute. El de-abia aşteaptă o pricină cât de mică de a interveni; dar în traistă nu ne bagă!!
    Mai ştiu, că toate organismele acestea care trag la jugul antichristului, concerne internaţionale, organizaţii suprastatale, suprareligioase, rockefellerii şi rothschilzii, masonii şi cine mai vrei tu, cu toţii au o frică teribilă de popor, pe care-l consideră un uriaş puternic, dar cam debil sau neorientat. De aceea şi cu cipurile şi cu semnul 666 şi cu altele asemenea, precum aici extracţia gazelor (priculoasă mai ales datorită apelor freatice care rămân toxice, idem şi la fel cu cazul lacului de cianuri care ar rămâne în urma Roşiei Montane), ei mai întâi sondează terenul (un referendum, un ONG luptăreţ pt ei, o acţiune diversionistă pt a evalua urmările, etc.) şi doar apoi mai fac un pas. Ori dacă noi nu ne arătăm interesaţi şi dârji împotriva lor (prin mijloace destul de simple, nu rezistenţă armată, etc.), apoi bineînţeles că ei îşi văd mai departe de plan. Şi nu ştiu, dacă Dumnezeu este mai supărat pe ei datorită planurilor lor perverse, sau pe noi, datorită dezinteresului obştesc! Parcă El ne-a spus şi nouă, prin Adam, să stăpânim pământul. Dacă n-o facem noi, suntem şi neascultători şi îi şi dăm celui rău din drepturile noastre.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare