CEA MAI CUMPLITA CAUZA A MORTII/ Franta: AVORT GRATUIT pentru ADOLESCENTE/ Furios pe Dumnezeu/ Experimentul EGALIA se extinde (Razboiul impotriva familiei)

27-10-2012 14 minute Sublinieri

Arcimbaldo – Regele Irod Ucigasul-de-copii

  • Doxologia:

pr. Valentin Istrati/ Cea mai cumplită cauză a morţii în Anglia

Un raport recent al Biroului pentru Statistici Naţionale din Marea Britanie arată că mai mult de un sfert din oamenii care mor în Anglia sunt ucişi prin avort, relatează christianpost.com. Raportul arată situaţia din anul 2010, când s-a făcut statistica pentru toate morţile  din ţară. Raportul analizează două tipologii: cauze majore ale morţii şi morţi din cauze externe.

Aşadar, raportul arată că 493,242 de decese în Angila au avut loc în 2010 din alte cauze decât avortul. Între aceştia sunt 224 de copii care au murit înainte sau în timpul naşterii. Cifra care înspăimântă pe creştini este aceea că 189,574 de copii au fost ucişi prin avort în 2010.

Aşadar 682,816 de oameni au murit în 2010, dintre care 27% au fost ucişi prin avort. Recent, guvernul britanic a propus o iniţiativă prin care să se limiteze acest număr de avorturi în ţară, şi s-a limitat vârsta copilului care poate fi ucis, de la 24 de săptămâni la 12 săptămâni.

Raportul arată că în Anglia, cea mai gravă cauză a morţii unui om, cea mai letală boală, cel mai mare pericol la adresa vieţii este uciderea voluntară de către părinţii persoanei respective. Cancerul, bolile cardio-vasculare, diabetul, violenţa, infracţionalitatea, accidentele de maşină sau de muncă, dezastrele naturale, incendiile, inundaţiile, cutremurele, toate acestea însumate, cu greu pot să realizeze tot atâtea morţi cât face bisturiul medicilor ucigaşi din clinicile de avorturi din Marea Britanie.

În timp ce societatea se dă de ceasul morţii infuzând tot felul de scenarii de conspiraţii alimentare, media este focalizată pe factori ridicoli de deces. În tot acest timp, cea mai mare cauză a morţii, a se citi cel mai mare criminal din Marea Britanie şi nu numai este avortul, practicat sub pretexte medicale sau economice de cadre medicale criminale în complicitate cu părinţii pruncilor ucişi. 

Ceea ce este clar este faptul că justiţia occidentală este compromisă definitiv condamnând la închisoare pe viaţă persoane care ucid un om sau doi, în timp ce în clinicile mute din ţară se ucid 200 000 de oameni pe ani, măcelăriţi de cultura morţii.

Ortodocşii la ONU

Ortodoxia este prezentă în întrunirile internaţionale ale ONU. Recent ONU a aprobat şi ratificat o rezoluţie în favoarea valorilor tradiţionale, deşi ţările occidentale s-au opus în bloc acestei iniţiative, printre care şi România. Această rezoluţie a fost elaborată de Rusia în colaborare cu Patriarhia Ortodoxă a Moscovei.

Majoritatea ţărilor participante şi-au exprimat ataşamentul pentru valorile tradiţiei, ale religiei, ale familiei şi naţiunilor, care constituie valorile fundamentale ale umanităţii în întreaga ei istorie.  În 23 octombrie 2012, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk din partea Patriarhiei Rusiei a participat la reuniunea celui de-al treilea Comitet al ONU, care a avut loc la cartierul general al organizaţiei din New York.

Cel de-al 3-lea comitet ONU este specializat în chestiuni de drepturile omului şi în tematică socială. Reprezentanţii a mai mult de 100 de state de pe mapamond au participat la reuniune. Mitropolitul rus a prezentat o conferinţă intitulată „Rezistenţa la discriminarea creştinilor în lume ca şi contribuţie la conceperea drepturilor omului”. Cu această ocazie, ierarhul rus s-a întâlnit cu Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU.

  • Cultura Vietii:

Dosar: Obama – susținător necondiționat al avortului

Actualul președinte Obama este cel mai pro-avort șef de stat american din istorie. El are, conform dosarului alcătuit de organizațiile civice conservatoare din SUA care monitorizează activitatea politică, 0% voturi prolife în cariera sa. Iată mai jos, rezumate, câteva date. Pentru alte detalii, clic pe imaginea de mai jos, care compară din acest punct de vedere candidații ce se vor înfrunta la 6 noiembrie, sau aici.

Așadar, Barack Obama:

Între 2001 și 2007, în calitate de congressman:

  • a votat de 4 ori contra Born Alive Protection Act – o lege care obligă medicii să acorde îngrijiri copiilor avortați târziu, care prezintă semne vitale;
  • a votat contra interzicerii avortului cu naștere parțială – procedură de avort în ultimul trimestru de sarcină, deosebit de barbară (legea de interzicere a fost promulgată în 2003 de președintele G.W. Bush);

Ca președinte și șef al guvernului american:

  • în a treia zi de mandat a abrogat Mexico City Policy, decret al fostei administrații republicane, care interzicea finanțarea de la buget a organizațiilor care promovează avortul în afara SUA. Printre principalii beneficiari – Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Planned Parenthood, ambele implicate în politica de avorturi forțate din China;
  • s-a opus interzicerii avortului selectiv motivat de sexul nedorit al copilului;
  • a acordat anual, în medie, 480 milioane USD pentru Planned Parenthood, cea mai mare organizație de avort din lume (circa 50% din bugetul acestui adevărat business al morții) a cărei ramură românească este Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS);
  • în timpul „crizei bugetului” din 2011, când guvernul a fost la un pas de a nu mai putea funcționa, a refuzat orice compromis, riscând colapsul instituțiilor centrale, până ce nu a obținut continuarea la același nivel a finanțării Planned Parenthood;
  • a numit în Curtea Supremă doar judecători pro-avort – element-cheie în condițiile în care tabăra pro-life caută rejudecarea deciziei Curții prin care, în ianuarie 1973, s-a instituit „dreptul la avort”, Roe vs. Wade;
  • a ales sau numit în posturi executive cheie persoane cu viziuni pro-avort declarate, precum vicepreședintele Biden, secretarul de stat H. Clinton, șeful cancelariei Rahm Emanuel sau ministrul sănătății Tom Daschle;
  • autor și principal susținător al „Obamacare”, lege de reformă a sistemului sanitar care face avortul și contracepția și mai accesibile financiar, din bani publici;
  • a abrogat decretul lui G.W. Bush care proteja spitalele care refuză să faciliteze proceduri avortive;
  • a emis un decret care obligă spitalele confesionale să asigure anumite proceduri care violează convingerile religioase ale cultelor respective;
  • a emis un decret prin care permite finanțarea publică pentru cercetarea distructivă pe embrion;
  • și-a exprimat sprijinul oficial pentru politica antinatalistă a guvernului chinez, „O familie – un copil”, în ciuda practicii avorturilor forțate.

Decizie controversată a deputaţilor francezi. Camera Inferioară a parlamentului de la Paris a votat o lege prin care avortul este gratuit pentru adolescentele între 15 şi 18 ani. 

Legea va fi trimisă şi la Senat unde are toate şansele să fie aprobată. În Franţa, minorele care doresc întreruperea unei sarcini nu au nevoie de consimţământul părinţilor, iar preţul pentru o astfel de procedură este de 580 de dolari.

Conform noii legi, suma va fi acoperită în întregime de statul francez, care oferă şi pilule contraceptive la preţ redus.

Patricia Greenwood, 82 de ani, trebuia să fie decedată, până acum, conform spuselor medicilor, care au detubat-o și au invitat rudele să-și ia adio. Numai că fiul ei nu a ascultat sfaturile medicilor și i-a dat femeii să bea apă pe ascuns. Ceea ce a urmat pare ireal: în câteva ore, Patricia se pusese pe picioare și se hrănea singură.

Doamna Greenwood a fost internată în Sapitalul Victoria din Blackpool (Marea Britanie), în luna august, cu probleme cardiovasculare. Starea ei s-a înrăutățit după ce a căzut în spital și și-a fracturat șoldul. Medicii i-au administrat morfină pentru a-i calma durerea, relatează dailymail.co.uk.

Într-o zi, doctorii au chemat rudele femeii la spital pentru a le anunța că bolnava mai are doar două zile de trăit și că a fost detubată. „Am fost devastați. Am mers la patul mamei și am început să vorbim cu ea. Încă mai avea zâmbetul pe buze. I-am dat mai mult de o oră apă cu paiul, ceea ce părea că o mai întărește. În ziua următoare, am procedat la fel, ceea ce le enerva teribil pe infirmiere, care mă avertizau că s-ar putea îneca”, povestește fiul femeii.

La rugămințile familie și încurajați de evoluția stării de sănătate a femeii, doctorii au reconectat-o la aparate. În ziua următoare, doamna Greenwood putea să mănânce și să se hidrateze singură, fără ajutor. După miraculoasa supraviețuire, fosta cântăreață plănuiește chiar o crozieră în jurul lumii.

Momentan, se află acasă și se pregătește de aniversarea fiului său de 50 de ani. „Am luptat, nu eram pregătită încă să plec. Încă nu apucasem să-mi văd strănepotul, care e pe drum. Mi-e frică acum că aș fi putut pierde toate astea”, spune femeia, care este furioasă pe medicii care au deconectat-o prea repede de la aparate.

***

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti

Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

25 octombrie 2012   

INFURIAT PE DUMNEZEU

Cu citeva saptamini in urma Gandul ne informa ca in SUA peste 19% din populatia tarii nu se identifica cu vreo religie oarecare. Intre acesti 19% ar fi ateii, agnosticii, si asa numitii “nones”, adica persoane care nu se identifica cu nici un grup, cult, sau denominatie religioasa. http://www.gandul.info/international/cati-americani-se-declara-fara-religie-studiu-10185428 La scurt timp a urmat un comentariu in New York Times conform caruia pentru prima data in istoria ei SUA a incetat sa mai fie o tara majoritar protestanta, doar 48% din populatia ei identificindu-se actualmente ca apartinind grupurilor protestante. http://www.nytimes.com/2012/10/10/us/study-finds-that-the-number-of-protestant-americans-is-declining.html?src=me

Afirmatiile lui New York Times nu surprind, acest ziar fiind unul eminamente secular, de stanga, care celebreaza orice veste negativa despre credinta, traditie, ori religie si prezinta ca pozitiv orice trend care le submineaza. Dar si New York Times si Gandul au gresit. Pentru ca studiul emis in SUA asupra acestui subiect si pe baza caruia aceste materiale au fost publicate clarifica ca datele statistice nu redau o imagine corecta a religiozitatii societatii americane. La pagina 7 a studiului, autorii afirma:  “More importantly, we emphasize that the absence of a religious affiliation does not necessarily indicate an absence of religious beliefs or practices. On the contrary, as the report makes clear, most of the “nones” say they believe in God, and most describe themselves as religious, spiritual or both.” (“Important, accentuam ca absenta vreunei afiliatii religioase nu inseamna neaparat absenta credintelor sau practicilor religioase. Dimpotriva, asa dupa cum Raportul indica clar, majoritatea celor din categoria de “nones” afirma ca ei cred in Dumnezeu, si majoritatea se identifica ca fiind religiosi, spirituali ori ambele.) Gandul nu a pus la dispozitia publicului din Romania textul Raportului, dar am facut-o noi in Buletinul Informativ AFR din Marti, 9 octombrie. Il aflati aici: http://www.pewforum.org/Unaffiliated/nones-on-the-rise.aspx El a fost facut de Pew Research Center, una din cele mai proeminente organizatii de sondaj de opinie din SUA, si un brat al crestinismului evanghelic american.

Ce are aceasta introducere de a face cu titlul comentariului de astazi? E simplu. Cind vesti nu tocmai incurajatoare pentru crestini sau persoanele religioase apar, ele sunt difuzate peste tot si cu multa agresivitate. Iar cind apar vesti pozitive ori chiar exceptionale pentru credinciosi, ele rar fac ecou, si sunt putin difuzate fara a li se acorda o mare atentie. Noi insa o facem astazi. Scriem despre un caz celebru, putin cunoscut, despre care am amintit pe scut si la inceputul anului. E vorba de unul dintre cei mai inversunati atei britanici care in timp si-a regasit drumul inapoi la Dumnezeu, astazi fiind un promotor exceptional al credintei crestine. E vorba de Peter Hitchens, fratele si mai renumitului autor ateu si declarat dusman a lui Dumnezeu, Christopher Hitchens. Vreme de multi ani Peter Hitchens a fost, la fel ca fratele sau, o personalitate mult cunoscuta si apreciata in cercurile intelectuale engleze in principal datorita urii lui inversunate impotriva lui Dumnezeu si a tenacitatii cu care promova ateismul. Christopher Hitchens a fost un autor mai prolific decit fratele sau, volmele lui fiind si mai bine vindute. In 2007 a publicat God Is not Great, iar in 2011 Hitch-22. Ultima carte a fost atacul cel mai virulent a lui Chritopher Hitchens impotriva lui Dumnezeu si impotriva credinciosilor. In 2011 s-a lansat intr-un turneu international de promovare a cartii prin universitatile americane. S-a imbolnavit de cancer pe parcurs, cancerul doboridu-l intru-un spital din Houston, Texas in decembrie 2011. Se spune ca inainte de moarte Christopher Hitchens si-ar fi razgindit pozitiile si ca ar fi afirmat aprecieri fata de credinta in Dumnezeu.

In schimb, fratele lui, Peter Hitchens, e inca in viata, profeseaza jurnalismul la publicatia londoneza Mail.Online, si a primit si el multa atentie in 2010 cind a publicat The Rage Against God (“Furia Impotriva lui Dumnezeu”). In aceasta carte Peter Hitchens isi descrie lepadarea de credinta, anii ratacirii in necredinta, si reintoarcerea treptata la credinta in Dumnezeu. Marturia lui, descrisa in cele 219 pagini ale cartii, este unica. Dar poate fi o reala incurajare pentru noi toti, si mai ales pentru cei care, probabil chiar cititori ai acestor rinduri, au ratacit de la credinta si poate cauta calea inapoi. Sugeram cartea nu doar pentru ei, ci si celor care au membri de familie, prieteni ori cunostinte care se lupta cu necredinta si au nevoie de un exemplu pozitiv pentru a-si gasi drumul inapoi. Recenzii ale cartii cit si posibilitatea de a o comanda prin Amazon.com, pot fi aflate aici http://www.amazon.com/Rage-Against-God-Atheism-Faith/dp/0310335094

Furia Impotriva lui Dumnezeu

Peter Hitchens s-a nacut in 1951 in Marea Britanie de dupa razboi. Pe vremea cind, zice el, confidenta pe care britanicii o aveau in grandoarea Marii Britanie a inceput sa se erodeze. Nu e vorba doar de declinul Imperiului Britanic, ci mai ales de acela al valorilor. In tandem cu declinul politic, moralitatea britanicilor a inceput si ea sa scada, hedonismul s-a proliferat, credinta in Dumnezeu a devenit demodata, familia si casatoria au inceput sa fie luate in ris, predarea religiei in scolile britanice s-a schimbat dintr-o materie de promovare a moralitatii in una de discreditare a Bibliei, iar anii 60 au adus  prabusirea morala a tarii. In contextul acestor schimbari sociale a fost prins si Peter Hitchens, iar ele l-au dus incet la ateism. Pe vremea cind Hitchens facea scoala elementara atmosfera din scolile britanice era una permisiva. Anii 60 au proliferat divortul in Marea Britanie, iar miscarile de emancipare sociala i-au subrezit moralitatea. Hitchens descrie cu oroare cum el si colegii din clasele elementare susoteau despre singurul baiat din clasele primare al carui parinti, spuneau gurile rele, erau divortati. Copiii fusesera socati sa afle ca odata casatoriti, parintii pot si divorta. Treptat au fost socati si de alte lucruri, dar s-au obisnuit cu ele, practicindu-le si ei ca adulti. La inceput au fost socati cind vedetele britanice incepusera sa aibe copii ilegitimi, dar cu timpul au devenit si ei parinti cu copii ilegimiti. Cum adica, sa ai copii fara a fi casatorit? 

 O tinerete imorala

Spre deosebire de colegii lui de aceasi varsta, spune Peter Hitchens, el a imbratisat ateismul si practicile imorale ale tineretii inainte de majoritatea celor de varsta lui. Era mindru de murdaria imorala in care traia: betie, batai cu politia, neascultarea de parinti, lipsa de respect fata de invatatori, profesori, de cei in varsta. La biserica incetase sa mai mearga. Atmosfera secularista din scolile britanice a avut mai mult influenta asupra lui decit valorile invatate acasa. La 16 ani, in primavara lui 1967, Hitchens si-a dat foc Bibliei, la liceul din Cambridge unde facea scoala la vremea aceea, in prezenta colegilor de clasa. A fost mindru de fapta lui. Era dovada tabgibila, spune el, ca convertirea lui la ateism devenise ireversibila. A facut-o, spune el, fara remuscari, si au trecut multi ani pina cind a inceput sa le simta. Intre timp, Hitchens devenise si un rebel arogant. Un razvratit. Razvratit impotriva lui Dumnezeu, a credintei, a familiei, a moralitatii crestine. Pentru el Biblia era doar o carte de povesti scrisa de oameni inculti cu mii de ani in urma, o carte a superstitiilor.

Il deranja moralitatea crestina, izvorita din Scriptura. Cum adica, zicea el, sa interzici la doua persoane adulte dar necasatorite sa nu intretina relatii sexuale? Mai ales daca se iubesc? Cum sa le interzici acest” drept?” Dupa el moralitatea crestina era doar o moda trecatoare, un set de reguli stabilite de barbati, norme si obiceiuri care nu-si mai aveau locul in societatea moderna, deja emancipata. Casatoria nu-si mai avea nici un rost, avortul era ceva necesar si just, iar promiscuitatea sexuala era ceva de admirat si imitat. 

La 12, 13 ani, isi aminteste Hitchens, devenise deja ateu. I-a spus directorului scolii ca nu mai crede in Dumnezeu. Ratacirea spre ateism, adauga Hitchens, s-a datorat si deteriorarii programelor de educatie religioasa din scolile britanice ale anilor 50 si 60. In loc de educatie religioasa cu scop moral, orele de religie deveniseara ore de istorie. Bunicii lui fusesera baptisti conservatori care il incurajau sa aleaga o cale dreapta in viata. Parintii lui, insa, nu mergeau la biserica de fel. I-au lasat pe Christopher si Peter sa fie educati in religie dupa programa scolara. Dar programa scolara nu mai accentua credinta in Dumnezeu ori importanta religiei ca vector al moralitatii in societate. Craciunul, Pastele si celelalte sarbatori religioase deveniseara “festivaluri” lipsite de insemnatate crestina. Britanicii incepusera sa devina tot mai dezinteresati in biserica si credinta. Inainte de 1914 bisericile engleze erau pline, jumatate pline inainte de 1945, si trei sferturi goale dupa 1945.

Incetul cu incetul Hitchens a devenit un veritabil succes englez, bine educat, conectat, scriitor prolific, apologet priceput al necredintei. Era mindru de rationalismul care zice el ii calauzea viata. Dorea sa vada fiecare biserica din Anglia inchisa si transformata intr-un muzeu al necredintei ori o cladire publica. Dorea orice ramasita a “superstitiei” religioase in Marea Britanie sa fie extirpata. La 30 de ani Hitchens o ducea bine. Promova prin jurnalism socialismul britanic si ateismul. Credinta lui era secularismul. Ura oamenii religiosi. Atit de mult in fapt, incit se simtea dezgustat daca stia ca persoana de linga el era credincioasa.  Nu isi putea imagina traind o viata crezind in existenta unei forte spirituale. Viata ii era devotata in intregime placerii si ambitiei personale.

In Uniunea Sovietica

In timp tinarul Hitchens a devenit un admirator al comunismului sovietic si un pacifist. In 1990 I s-a implinit visul fiind acreditat ca jurnalist la Moscova incepind cu vara acelui an. La Moscova a locuit in acelasi cartier cu familia lui Brejnev si liderii KGB. In anii cit a stat in Uniunea Sovietica a aflat ceea ce fie ca nu stiuse pe vremea studentiei in Marea Britanie fie ca refuzase sa creada: paradisul ateismului sovietic fusese de fapt un mit. O dezinformare. Ororile staliniste incepusera sa fie facute public si sa fie condamnate. Societate sovietica incepea sa se intoarca spre Dumnezeu dupa 70 ani de ateism. Golul spiritual cauzat sovieticilor de cei 70 de ani de secularism l-a socat. Ceva nu era bine. Lumea din afara nu fusese informata de tragedia asta. Si asta l-a fortat pe Hitchens sa-si reconsidere propriile pozitii. In timp, a inceput sa afle placere si in discutiile cu cei credinciosi. A inceput sa-i afle inteligenti si buni conversanti in ciuda credintei lor religioase. Apoi a intervenit inca ceva – teama de moarte.No doubt (afirma el) fear played a part in my return to religion”. (“Fara indoiala, teama a avut un rol in reintoarcerea mea la religie”.) (p. 103)

Efectul unui tablou

O excursie in Burgundy l-a adus pe Hitchens in contact cu tablolul pictorului Rogier van der Weyden (Secolul XV) intitulat “Judecata din Urma de Apoi”. Privind tabloul s-a inspaimintat si si-a zis: “daca omul acesta are dreptate”? Dupa 500 de ani tabloul inca avea efect. De data asta asupra lui Hitchens. La scurt timp dupa aceea Hitchens a inceput sa mearga din nou la biserica, stind la inceput pe bancile din spate. Apoi a fost cuprins de o dorinta arzatoare sa mearga la biserica in fiecare duminica. Dupa aceea au urmat discutii cu prietena lui. Si ea incepuse sa simta ca si el. Au decis sa se casatoreasca in biserica. Au facut-o, pastorul citindu-le binecuvintarile din Psalmul 128. Momentul acela a fost unic pentru Hitchens si sotia lui. Pina atunci nu isi jurasera credinta unul altuia. S-au botezat, si-au botezat copii. Au devenit o familie crestina. 

A urmat apoi o alta experienta unica in Dallas, Texas. Seful il trimisese la Huntsville, Texas sa scrie un raport despre executia celor condamnati la moarte in inchisorile texane. L-a intoarcere s-a oprit la Dallas unde a vizitat muzeul. Acolo a vazut un alt tablou, pictura The Prodigal Son (“Fiul Risipitor”) a lui Thomas Hart Benton. A stat amutit in fata lui regasindu-si viata si propria ratacire in imaginile din tablou. Convertirea de la ateism la credinta devenise deplina.

Traiectoria de revenire la credinta a lui Hitchens e presarata cu texte Biblice. Ele reflecta durerea, agonia, dar si simtamintul de triumf (sic) al autorului pe drumul inapoi. Credinta in anumite invataturi fundamentale ale Scripturii. Citatul de deschidere al cartii lui e din Iov 38 unde Dumnezeu se prezinta muritorului Iov ca autor al universului. Si fiecare capitol al cartii incepe cu cite un citat din Scriptura. Unul care reflecta vremurile rele din viata lui Hitchens, ratacirea, dar si nadejdea, si dragostea lui Dumnezeu.

Thomas Hart Benton: Fiul Risipitor

E fascinant sa simti din cuvintele si textele lui Hitchens credinta lui de neclintit in Dumnezeu, in valorile crestine, in relevanta lor pentru societatea contemporana. Aprecierea pentru credinta crestina traditionala, pentru un crestinism traditional, neintinat de curentele si teologiile contemporane. Simti autenticitatea convertirii lui Hitchens. O convertire molipsitoare si una care inspira cititorului mult curaj. Hitchens nu e o personalitate neinsemnata pe scena intelectuala britanica. Cu atit mai mult experientele lui trebuie cunoscute, citite, si facute de cunoscut la cit mai multi. Ultimele capitole ale cartii sunt o pledoarie bine argumentata impotriva ateismului, Hitchens argumentind cu convingere impotriva erorilor si arogantei ateismului contemporan.

Interesante sunt si detaliile dezbaterilor facute de fratii Hitchens dupa renintoarcerea lui Peter la credinta. Universitati si fundatii prestigioase ii puneu in amfiteatre pe cei doi frati, veritabili gladiatori, urmarindu-le dezbaterile academice, pentru si impotriva credintei. Memorabila pentru Peter a fost in special dezbaterea facuta de cei doi la University din Michigan cu citiva ani inainte de moarte lui Christopher. Din nefericire, relatiile intre frati nu s-au imbunatatit. Au ramas straini unul fata de altul, Christopher sfirsindu-si viata pe un pat de spital, fiind fortat de boala sa-si intrerupa turneul de promovare al ateismului pe care-l facea atunci in Statele Unite. O tragedie pentru familia Hitchens dar si o atentionare pentru cei pe calea necredintei, si mai ales pentru cei care se fac dusmani ai lui Dumnezeu si nu-si gasesc calea inapoi. 

AFR va recomanda: Publicatia londoneza The Guardian a publicat o scurta recenzie a cartii lui Hitchens in 2010. O recomandam si o aflati aici: http://www.guardian.co.uk/books/2010/apr/17/rage-against-god-peter-hitchens

*

Modelul Suedez se Exporta: Am scris saptamina trecuta despre gradinita Egalia din Stockholm care interzice copiilor se se defineasca ca “baiat” ori “fata”. Presa daneza informeaza ca o gradinita din Copenhaga a demarat un program identic: copiilor li se interzice sa foloseasca cuvintele “baiat” sau “fata”http://www.nordschleswiger.dk/SEEEMS/19979.asp?artid=48941

Homeschooling in Suedia: Tot saptamina trecuta am scris ca autoritatile suedeze sunt foarte ostile fata de educatia copiilor la domiciliu. Vesti bune: saptamina trecuta un tribunal de recurs suedez a anulat amenda data de autoritati unui grup de evrei care si-au educat copiii acasa. Tribunalul a decis ca actiunea autoritatilor incalca obligatiile privind libertatea religioasa pe care Suedia si le-a asumat prin tratatele internationale si Conventia Eurpeana a Drepturilor Omului. Apaudam aceasta veste buna! http://lubavitch.com/news/article/2037051/Swedish-Court-Corrects-National-Law-Supports-Religious-Freedom-Human-Rights.html

 ***

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 210, 23 oct 2012

Romania – Divort. Destramarea casatoriei la romani e in crestere accelerata. In 2011 s-au inregistrat in Romania cu 10% mai multe divorturi ca in 2009 (Link).

Negativitatea casatoriilor homosexuale. Canadienii atentioneaza restul lumii privind impactul casatoriilor homosexuale in Canada. Ce se petrece in Canada, prima tara care le-a legiferat, spun ei, se poate petrece si in celelalte tari (Link).

Harvard – O mocirla a imoralitatii. Harvard University e prima universitate fondata in Lumea Noua, la Boston. A fost fondata de puritanii refugiati in Massachusetts, ca scoala de teologie pentru formarea pastorilor. In cursul timpului s-a secularizat si a devenit o institutie imorala, un putregai imoral. Apogeul imoralitatii a fost atins in toamna aceasta, cand un grup de studenti din clasa incepatoare a lansat un “incest-fest”, un “festival” al incestului. O zi in care fiecare student in primul an incearca sa faca sex cu cat mai multe persoane din primul an, fie de sex opus, fie de acelasi sex. Anuntul festivalului a fost initial postat online, dar nu il mai gasim. Probabil a fost dat jos. Am dat insa peste un comentariu care-l discuta. Harvard University e cea mai prestigioasa universitate a Americii si probabil din lume. E si cea mai bogata in resurse (Link).

Germania – Discriminare religioasa. Colegii de la Observatory on Religios Discrimination Against Christians (Viena) au publicat editia din septembrie a cronicii lor lunare privind discriminarea religioasa impotriva crestinilor in Europa. Editia din septembrie e dedicata discriminarii crestinilor in Germania. Luna aceasta, o plangere oficiala a fost facuta impotriva Germaniei la Comitetul Drepturilor Omului ONU (Link).

Belgia – Campioana la eutanasie. Anual, Belgia publica statistici privind eutanasierea fiintelor umane. Ultimul raport indica o crestere de 2% de la an la an al numarului persoanelor eutanasiate. Ceva nou: Belgia e liderul mondial la vanzarea de organe pentru transplant, organe prelevate de la persoanele eutanasiate. Aproximativ 120 de persoane au fost eutanasiate fara consimtamantul lor (Link).

Quebec – Eutanasie. Legea federala canadiana interzice eutanasia si sinuciderea asistata. Cu toate acestea, guvernul provinciei Quebec a anuntat planuri legislative de legalizare a lor. Initiativele legislative urmeaza sa fie demarate in martie anul viitor. Pe 6 noiembrie, cetatenii statului Massachusetts vor vota un referendum de legalizarea sau interzicere a eutanasiei in statul lor (Link).

America – Religiozitate. Pentru prima data in istoria SUA, protestantii nu mai sunt majoritari. Doar 48% din populatia SUA se identifica ca fiind protestanta. Restul sunt catolici, ortodocsi, musulmani, evrei, religii asiatice, atei, sau fara religie (Link).

America – Sinuciderea protestantismului american. O noua aparitie editoriala publicata in SUA descrie sinuciderea protestantismului american. In ultimii 80 de ani sau cam asa, protestantismul american a deviat de la bazele doctrinare biblice, afirma cartea, si a imbratisat invataturile si practicile seculare ale ultimelor generatii – necredinta, ateismul, avortul, divortul, homosexualitatea. In consecinta, multi protestanti s-au indepartat de la credinta sau au trecut la neoprotestanti. Evanghelicii americani constituie intre 33 si 35% din populatia SUA. Recomandam o recenzie a cartii (Link).

Candva Marea Britanie – Nu casatoriilor homosexuale. Premierul britanic David Cameron e incapatanat. Vrea sa legalizeze casatoriile homosexuale in Candva Marea Britanie, chiar daca membrii din partidul lui nu vor. Recent a fost huiduit de membrii de partid pe acest motiv (Link).

Tanzania – Nu casatoriilor homosexuale. Tanzania isi modifica constitutia. Autoritatile se deplaseaza in diverse regiuni ale tarii pentru a se consulta cu cetatenii. O tema unanima peste tot din partea cetatenilor este – casatoriile homosexuale trebuie interzise in noua constitutie (Link).

Candva Marea Britanie – Copii hartuiti. Dezbaterea din Candva Marea Britanie privind casatoriile homosexuale e peste tot. Chiar si in curtea de joaca a copiilor de scoala. Materialul alaturat descrie hartuirea copiilor de varsta scolara care indraznesc sa spuna la scoala ca se opun casatoriilor homosexuale (Link).

Candva Marea Britanie – Colapsul casatoriei si al familiei. Dupa un raport publicat recent de Center for Social Justice din Candva Marea Britanie, intr-o generatie de oameni cuplurile casatorite in aceasta tara vor fi minoritare, iar majoritatea copiilor vor fi crescuti fie de cupluri necasatorite, fie de un singur parinte. Autoritatile atrag atentia asupra acestui cataclism, dar in loc sa sprijine familia, o distrug. Lor le arde de casatorii homosexuale in loc de remedierea casatoriei traditionale ca pivot al societatii (Link).

Lumea musulmana – Persecutia crestinilor. Un grup de academicieni americani publica o nota lunara privind persecutia crestinilor in tarile mulsulmane. Editia din august a fost publicata recent (Link).

Exodul crestinilor din Orientul Mijlociu. Un articol recent in Wall Street Journal descrie exodul crestinilor copti din Egipt in SUA pentru a scapa de persecutia musulmana (Link).

Argentina – Profanare de biserica. Recent a avut loc, in Posadas, Argentina, un atac al unui grup de feministe asupra unei catedrale romano-catolice din oras. Materialul si clipul video alaturat arata un grup de tineri crestini care protejeaza catedrala (Link).

Quebec – Profanare de biserica. Un incident similar s-a petrecut in Quebec, Canada, unde un grup de feministe pro-avort au atacat o biserica ronmano-catolica in timpul unei conferinte pro-vita (Link).

America – Homosexualii in crestere. Saptamana trecuta a fost emis un raport privind numarul aproximativ de homosexuali din SUA. Raportul a fost realizat de prestigioasa organizatie de sondaje de opinie americana Gallup. A fost alcatuit ca urmare a unui sondaj de opinie care a inclus 121.290 de persoane si a fost efectuat intre 1 iunie si 30 septembrie anul acesta. Rezultate sunt alarmante: 3,4% din populatia adulta americana se identifica ca fiind ne-heterosexuala (adica homosexuala, bisexuala, transgender, asexuala). Ponderea homosexualitatii la tinerii americani e si mai alarmanta. Homosexualitatea e mai scazuta la populatia alba si mai ridicata la populatia neagra, hispana si asiatica. Mai multe femei decat barbati se identifica ca fiind homosexuali. 6,4% dintre cei intre 18 si 29 de ani se identifica ca fiind ne-heterosexuali, in comparatie cu 1,9% dintre persoanele peste 65 de ani. Homosexualii in general au un nivel de educatie, social si profesional mai scazut decat heterosexualii. Doar 3,2% dintre adultii cu educatie postuniversitara se identifica ca fiind homosexuali. 2,8% dintre persoanele cu venituri de peste $90.000 anual se identifica ca fiind homosexuali, in comparatie cu 5,1% la persoanele cu venit anual sub $24.000. Incidenta homosexualitatii e cea mai ridicata la tinerele fete, aproape 9% dintre ele identificandu-se ca fiind lesbiene. Mai putin de 6% dintre tinerii adolescenti se identifica ca fiind homosexuali. Incidenta homosexualitatii scade cu varsta. Geografic, cei mai putini homosexuali sunt in sudul SUA (3,2%) si cei mai multi in estul SUA (3,7%) Ponderea populatiei homosexuale in vestul american e de 3,6%. Concluzia: homosexualitatea se invata, asemenea unui obicei nociv. Personajele si actorii homosexuali, promovati in media americana si de Hollywood, isi pun amprenta asupra tineretului american si le strica mintea si identitatea sexuala. Parinti romani: protejati-va copiii de show-urile murdare, imorale, sexuale care va murdaresc ecranele televizoarelor (Link).


Categorii

Avort, Eutanasie, Homosexualitate, Mitropolitul Ilarion, Preot Ioan Valentin Istrati, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, TRANSPLANT DE ORGANE

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “CEA MAI CUMPLITA CAUZA A MORTII/ Franta: AVORT GRATUIT pentru ADOLESCENTE/ Furios pe Dumnezeu/ Experimentul EGALIA se extinde (Razboiul impotriva familiei)

  1. Confruntare dură între Mitropoliții Pergamului și Nafpaktului – partea a II-a * ÎNTREAGA CORESPONDENŢĂ DINTRE MITROPOLIȚII ZIZIULAS ŞI VLAHOS
    http://graiulortodox.wordpress.com/2012/10/24/124-confruntare-dura-intre-mitropolitii-pergamului-si-nafpaktului-partea-a-ii-a-intreaga-corespondenta-dintre-mitropolitii-ziziulas-si-ierotheos-4/

  2. Cu ce ochi trufaş, dispreţuitor şi plin de ură ucigaşă, priveşte mintoasa, (super-civilizata, ultra-lăudata, ultra-instruita, ultra-dovedita de înalte titluri, diplome, şi instituţii special create pentru asta), civilizaţie a omenirii, la…. smerita, la… depăşita, la… umilitoarea, la… înapoiata şi înapoianta ortodoxie, care în locul progresului se bazează pe ridicola rugăciune, care în locul cuceririlor mintoase ale demoicei lăcomii, comoditătăţi, pofte rafinate (şi modern inerpretate) a instictelor primare (ce au rupt şi depaşit demult hotarele animalităţii), la… ortodoxia ce promovează şi practică, renunţarea, spiritualizarea prin asceză, prin castitate, prin curaţie, cinste, onestitate, milostenie, prin tăierea voii proprii şi ascultarea (din dragoste), de Dumnezeu, care nu laudă omul şi ascensiunile sale, văzute şi idolatrizate, ci pe Dumnezeul cel nevăzut,

    Civilizaţia omului fară Dumnezeu, orbeşte, demonizează, ucide, distruge. Cultura ei laudă nedrept omul, cântă şi rafinează poftele, instinctele, trufia (fină, ultarafinată), dezbracă de ruşine, despoaie de veşminte, face artă, pacatul, acţiunile umanitare le transformă în speculaţii cu scop contrar, face umanitarism eutanasia, face contol şi economisire a resurselor terestre, avortul, miciuna, manipularea, specula viciului şi instinctelor, dezbinarea, invrajbirea subtilă etc, instumente şi arme ale puterii, şi aş putea cuntinua.

    O dovadă a actului civilizant ?, avortul gratuit pentru adolescente, eutanasia, homosexualitatea, cultul trupului, (pornografia, şi tot arsenalul)… arta păcatului, lauda omului şi omenescului în locul lui Dumnezeu, cultul diplomei, al titlului, al renumelui şi erudiţiei (în spiritul şi după regulile jocului celui mai lumesc chiar şi în clerul ortodox)….

    Civilizaţia fară Dumnezeu, este civilizaţia “eu”-lui, idolatrizantă, narcisistă, egoistă, umanitarist demonică, plină de lauda şi trufia căderii îngerului căzut. Drumul ei este acelaşi cu al lui. Fară întoarcere, fară ridicare şi salvare ( câtă vreme refuza poruncile divine şi credinţa în Dumnezeu).

    Civilizaţia înobilează, înaţă, sfinţeşte şi îndumnezeieşte numai prim Dumnezeu, numai prin smerenia autentică a credinţei. Numai prin Domnul Dumnezeu Iisus Hristios.

    Eu asta văd şi asta cred. Iertaţi îndrazneala.

  3. Pingback: Absenta motivat pe caz de... AVORT. Fenomenul ELEVELOR care AVORTEAZA ia amploare. Solutia? "PLANNING FAMILIAL" si "EDUCATIE SEXUALA"... - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: TABARA DE “NONCONFORMISM DE GEN” SAU REEDUCAREA INTRU HOMOSEXUALITATE A MICILOR COPII/ Omul unisex/ MARIAJUL GAY: SIMPTOMUL BOLII TERMINALE A DESCRESTINARII/ Copiii abandonati ai Romaniei/ CEL MAI VECHI COD LAIC PRO-FAMILIE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare