Ahmadinejad a vorbit la ONU despre A DOUA VENIRE A LUI HRISTOS?

30-09-2012 1 minut Sublinieri

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad s-a adresat Adunării Generale a Naţiunilor Unite, spunând că venirea a doua a lui Iisus Hristos este aproape.

În învăţătura musulmană, Mântuitorul Iisus Hristos va veni la sfârşitul lumii, dogmă preluată din religia creştină. Preşedintele iranian a spus: „Dumnezeu Atotputernicul ne-a promis un om al bunătăţii, un om care iubeşte oamenii şi dreptatea absolută, un om care este fiinţa umană perfectă, numit Imamul Al Mahdi, care va veni împreună cu Iisus Hristos – Pacea să fie cu El”.

Conform credinţei musulmanilor şiiţi, urmată de Ahmadinejad, Iisus din Nazaret va veni din nou pe pământ, împreună cu imamul mai sus menţionat, pentru a aduce dreptate pe pământ.

El a adăugat: „Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat încă o şansă să particip la această întâlnire. Ne-am adunat aici să lucrăm împreună, să creăm o viaţă mai bună pentru întreaga comunitatea umană şi pentru naţiunile noastre”.

El a spus că creştinii, musulmanii, iudeii şi budiştii nu au nicio problemă în a trăi împreună: „Ei trăiesc împreună în mod confortabil şi într-o atmosferă de pace şi unitate”.

Ahmadinejad a spus însă că problemele curente şi incidentele amare ale istoriei sunt datorate „managementului greşit” şi „centrelor auto-proclamate de putere care s-au încredinţat diavolului”.

El a chemat liderii lumii să îşi pună încrederea în Dumnezeu şi să apere drepturilor omului. Preşedintele a spus că opresiunea, imoralitatea, sărăcia şi discriminarea se vor sfârşi, pe când dreptatea, iubirea şi compasiunea vor birui.

Nota noastra:

De fapt, nu e prima oara cand Ahmadinejad a vorbit despre mesia musulmanilor, Mahdi, si nici cand a pomenit despre venirea sa la ONU. Insa acceptia celei de-a doua veniri a lui Hristos in religia musulmana, ramura siita, este cu totul diferita de acceptia crestin-ortodoxa, cea adevarata. La fel ca in iudaism, musulmanii asteapta ca Mahdi sa intemeieze un regat universal in aceasta istorie, in aceasta lume, fiind o alta varianta milenarista a sfarsitului lumii. De altfel, tot la ONU s-a aflat un alt lider care lucreaza si el, programatic, pentru venirea unui alt mesia – cel iudaic. Este vorba despre Netanyahu si, de aceasta data, cu acest mesia evreii si-ar vedea instaurata dominatia universala.

Pentru un ortodox, mahdi si mesia iudaic sunt totuna cu antihrist.

A se vedea, pe aceasta tema, si:


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Ahmadinejad a vorbit la ONU despre A DOUA VENIRE A LUI HRISTOS?

  1. Antihrist si profetul sau…

  2. Nu doar musulmanii siiti cred in a doua venire a lui Hristos, ci toti musulmanii. Spre deosebire de noi, care credem ca premargatori celei de a doua veniri a lui Hristos vor fi Ilie si Enoch, musulmanii spun ca il asteapta pe Mahdi, care e asemanator Mesiei in viziunea iudaica. Exista similitudini intre eschatologia islamica si cea crestina si e normal sa fie asa, din moment ce musulmanii au preluat toate scrierile iudeo-crestine, modificandu-le pe ici pe colo. Mahdi si Iisus, in viziunea islamica, au roluri mesianice. Iisus va reforma cresinismul, in timp ce Mahdi va reforma islamul, purificandu-l de toate adaosurile ce s-au introdus de-a lungul timpului si care i-au abatut pe oameni. Spun deasemnea ca in acea perioada, ce va fi una a dreptatii, credintei si luminii apare si Khidr, ce in traditia e cel care l-a invatat pe Moise. Deci practic (re)vine un “reformator” pentru toti monoteistii, inclusiv pentru iudei, pentru a-i aduce pe calea cea dreapta. Iisus este cel care-l va invinge pe Antihrist, care apare si in eschatologia islamica. Mahdi va muri insa otravit, iar dupa moartea sa incepe perioada de intuneric dinaintea sfarsitului.

  3. * am vrut sa spun ca Khidir apare in traditia islamica ca cel care i-a impartasit lui Moise cunostinte. Khidir e Enoch, ce e ocultat.

    Diferenta dintre suniti (majoritatea musulmanilor) si siiti (in special iranienii) e ca pentru cei din urma Mahdi s-a nascut in sec.IX d.Hr insa a fost ocultat, in timp ce sunitii nu recunosc asta, insa ambii il asteapta sa (re)vina, in perioada in care va reveni si Iisus.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare