Studiu: aproape 400 DE AVORTURI PE ZI in Romania finantate din BANI PUBLICI! Ipocrizia crasa a IPP/ PROIECTUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICA ANTE-AVORT, RESPINS LA SENAT. Romania – societate “crestina” care incurajeaza PRUNCUCIDEREA, in asistenta muta a Patriarhiei?

27-09-2012 6 minute Sublinieri

Statul român cheltuieşte anual peste cinci milioane de euro pentru avorturile incomplete (spontane) realizate în unităţile medicale de stat, de 10 ori mai mult decât pentru achiziţia de anticoncepţionale şi prezervative, se arată într-un studiu lansat miercuri de Institutul pentru Politici Publice.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepţiei (26 septembrie), Institutul pentru Politici Publice (IPP) a lansat, miercuri, un studiu naţional privind fenomenul întreruperilor sarcinilor nedorite în România – radiografie şi soluţii.

Potrivit studiului, între 350 şi 400 dintr-un total de peste cinci milioane de femei fertile recurg la întrerupere de sarcină, zilinic, în România, fiecare trebuind să plătească ginecologului, neoficial, aproximativ 450 lei pentru o astfel de intervenţie. Suma este considerabilă pentru veniturile medii ale unei familii din România, acesteia adăugându‐i‐se costurile logistice făcute din bugetul public al unităţilor medicale de stat la respectiva întrerupere de sarcină, au precizat realizatorii studiului.

Totodată, în studiul IPP se menţionează că, anual, statul român alocă, în medie, peste cinci milioane de euro pentru avorturile incomplete (avorturi spontane) realizate în unităţile medicale de stat, o sumă de zece ori mai mare decât cea de aproximativ 500.000 euro alocată anual pentru achiziţia de mijloace contraceptive (anticoncepţionale şi prezervative) ce pot preveni situaţiile de întreruperi de sarcini nedorite.

România ocupă un îngrijorător loc 5 la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul întreruperilor de sarcini nedorite pe an, fiind pe poziţia a 6‐a la nivel global, cu un număr total al întreruperilor de aproximativ 100.000 ‐ 128.000 pe an, subliniază, în acelaşi context, cei de la IPP.

Cifra totală, aferentă anului 2011, este în descreştere faţă de 1990, când s‐au înregistrat cifre record la numărul întreruperilor de sarcină, dar suficient de îngrijorătoare, statul român având aşadar o serioasă provocare căreia însă, consideră IPP, la acest moment nu‐i răspunde corespunzător.

În acelaşi raport, IPP mai spune că, în prezent, din toate informaţiile publice cunoscute, autorităţile statului nu au demarat nicio iniţiativă care să vizeze prevenţia fenomenului negativ al creşterii numărului de avorturi. Din păcate, cu excepţia efortului ocazional al unor medici sau al unor organizaţii neguvernamentale în Romania, nu se face educaţie tinerilor pentru o viaţă sexuală echilibrată, nu se face prevenţie pentru evitarea sarcinilor nedorite, nu se încurajează în mod eficient folosirea mijloacelor contraceptive, practic investindu‐se mult mai mult în tratare decât în prevenţie.

“În loc să ia decizii ferme care să stabilească responsabilităţi ferme la nivelul principalelor categorii de cadre medicale implicate, Ministerul a împărţit această responsabilitate (de o manieră care nu presupune asumarea răspunderii de niciunul dintre participanţi pentru disfuncţionalităţile evidente din România) între medicii de planning familial incluşi într‐o reţea naţională (care acoperă insuficient teritoriul României), anumiţi medici de familie înregistraţi în Programul Naţional respectiv medici ginecologi sau medici endocrinologi. Nimeni din partea statului nu pare preocupat de impactul politicilor în domeniu şi, pe cale de consecinţă, de măsuri care să optimizeze şi să eficientizeze folosirea de fonduri publice pentru ţinte naţionale cum sunt, sau ar trebui să fie, sănătatea reproducerii. Altfel nu se explică de nu se supun dezbaterii publice soluţii de co‐interesare mai mare a medicilor de familie în tot ceea ce reprezintă activităţi de planning, inclusiv diseminarea de mijloace contraceptive mai cu seamă la nivelul unor categorii mai vulnerabile la care aceştia pot ajunge mai degrabă decât în cazul medicilor de planning familial“, se arată în studiu.

În studiu este subliniată, de asemenea, necesitatea de a eficientiza folosirea resurselor publice, prin orientarea lor în special către grupuri ţintă vulnerabile, mai puţin expuse la surse de informare şi cu resurse financiare limitate, şi prin implicarea structurilor statului (cum este structura reţelei medicilor de familie cu peste 11.800 de membri bine răspândiţi în ţară), fără a nega utilitatea cabinetelor de planning, care, însă, se pot adresa în continuare unor categorii sociale ce dispun de alte posibilităţi.

Sunt menţionate, astfel, ca soluţii, campanii intense de conştientizare a populaţiei (a cuplurilor) asupra consecinţelor sarcinilor nedorite, precum şi susţinerea, prin politici publice proactive, a unor programe naţionale eficiente de contracepţie.

Nota noastra:

Studiul IPP este atat ideologic cat si foarte ipocrit. Deplange, chipurile, numarul mare de avorturi din Romania si lipsa de initiative din partea statului in aceasta privinta, insa IPP a militat agresiv tocmai impotriva unei astfel de initiative, anume consilierea psihologica ante-avort (vezi mai jos).

De altfel, IPP, probabil, a atins tema avorturilor tocmai pentru ca organizatiile crestine pro-viata au incercat sa promoveze o astfel de masura, contracarand cu asa-zisa necesitate de investitie in raspandirea metodeloc contraceptive. Pe langa faptul ca, din punct de vedere etic, “solutia” contraceptiva este inacceptabila pentru sustinatorii vietii, din punct de vedere practic nu isi va atinge obiectivul de a limita numarul de avorturi, asa cum se poate constata usor din exemplele tarilor occidentale, in care “educatia sexuala” si propaganda contraceptiva nu au facut altceva decat sa duca la un “boom” al avorturilor si al sarcinilor in randurile adolescentelor.

Este de constatat si cat de usor se trece peste realitatea crunta a sutelor de avorturi inregistrate zilnic si, de asemenea, cele cinci milioane de euro platite din fonduri publice (deci si din asigurarile cetatenilor crestini anti-avort) in conditiile in care ni se spune neincetat ca trebuie scoase paturile din spitale, limitate internarile si “rationalizate” medicamentele compensate. Ei bine, la avorturi nu se face austeritate! Mai bine sa stea cancerosii si diabeticii la coada la farmacii sau sa moara de-a dreptul…

Senatul a respins propunerea legislativă pentru înființarea cabinetelor de consiliere în criza de sarcină, inițiativă care a stârnit atât de multe controverse și pasiuni în această primăvară. Am scris de mai multe ori pe acest blog despre propunerea celor 51 de inițiatori – semnată, aproape în totalitate, de parlamentari PDL, mai exact 3 senatori și 48 de deputați – și nu este un secret pentru nimeni că organizațiile provita românești au susținut și susțin o asemenea formă de sprijin pentru femeia aflată într-un moment de cumpănă al vieții sale.

Rezultatul votului în plenul primei camere nu este o surpriză, de vreme ce comisia de specialitate – cea care recomandă plenului, conform procedurilor, adoptarea sau respingerea unui proiect de lege – a ignorat total argumentele aduse de noi în dezbatere, preferând să le preia exclusiv pe cele ale taberei adverse (așa-zișii „reprezentanți ai societății civile”, cu Institutul de Politici Publice, feministele și Fundația Soros în prim plan). Acest lucru s-a întâmpla și din cauza absenței inexplicabile de la dezbateri a inițiatorilor. Deocamdată vă putem comunica faptul că 53 de senatori au votat împotriva adoptării, 2 pentru adoptare și alți 11 s-au abținut.

Oricum, Camera Deputaților este decizională pentru această propunere iar dezbaterile vor începe în săptămânile următoare.

Vom reveni cu actualizarea informațiilor.

UPDATE 1. Vă prezentăm situația votului în plenul Senatului. Pentru a vedea ce s-a discutat în plen înainte de vot, accesați http://85.120.47.74/article-17-09-2012-173058.html de la minutul 86.50 până la minutul 90.55.

Senat – L275/2012 / Raport de respingere. Propunere legislativă privind înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină. Vot 17-09-2012 17:27

(Notă: Întrucât propunerea a fost înaintată plenului, de la comisii, cu raport de respingere, votul „Pentru” înseamnă vot pentru adoptarea raportului de respingere, deci ÎMPOTRIVA propunerii de lege, și viceversa.)

Prezenţi: 66; Pentru: 53; Împotrivă: 2; Abţineri: 11; Nu au votat: 0

Votul pe grupuri parlamentare

  • PDL: 1 pentru, 2 contra, 9 abțineri
  • PNL: 17 pentru, 1 abținere
  • PSD: 25 pentru, 1 abținere
  • UNPR: 5 pentru, 1 împotrivă
  • UDMR: 4 pentru

Voturile senatorilor

Împotrivă

Cibu Constantin-Sever (UNPR), David Gheorghe (PDL, inițiator)

Abțineri

Hărdău Mihail (PDL), Andrei Florin-Mircea (PDL), Fodoreanu Sorin (PDL), Rădulescu Cristian (PDL), Sbîrciu Ioan (PDL), Pintilie Vasile (PDL), Bara Ion (PDL), Bîrlea Gheorghe (PDL), Oprea Dumitru (PDL), Mihaela Popa (PNL, inițiator, fost PDL), Mitrea Miron-Tudor (PSD)

Pentru

Dobra Nicolae (UNPR), Chirvăsuţă Laurenţiu (UNPR), Toma Ion (UNPR), Crăciun Avram (UNPR), Mihăilescu Petru-Şerban (UNPR), Rușeț Ioan (PDL), Mocanu Toader (PDL), Niţă Mihai (PNL), David Cristian (PNL), Banias Mircea-Marius (PNL), Nistor Vasile (PNL), Antonescu George Crin Laurenţiu (PNL), Paşca Liviu-Titus (PNL), Păran Dorin (PNL), Ichim Paul (PNL), Luca Raymond (PNL), Vosganian Varujan (PNL), Nicoară Marius-Petre (PNL), Nicoară Romeo-Florin (PNL), Dumitru Constantin (PNL), Secăşan Iosif (PNL), Borza Dorel-Constantin-Vasile (PNL), Oprea Mario-Ovidiu (PNL), Boitan Minerva (PNL), Filip Petru (PSD), Sârbu Ilie (PSD), Coca Laurenţiu Florian (PSD), Voicu Cătălin (PSD), Marian Valer (PSD), Nicolaescu Sergiu-Florin (PSD), Silistru Doina (PSD), Lazăr Sorin-Constantin (PSD), Calcan Valentin-Gigel (PSD), Greblă Toni (PSD), Belacurencu Trifon (PSD), Mitrea Elena (PSD), Daea Petre (PSD), Prunea Nicolae-Dănuţ (PSD), Constantinescu Florin (PSD), Nicula Vasile-Cosmin (PSD), Saghian Gheorghe (PSD), Pop Gheorghe (PSD), Mazăre Alexandru (PSD), Marcu Gheorghe (PSD), Severin Georgică (PSD), Cordoş Alexandru (PSD), Mardare Radu-Cătălin (PSD), Arcaş Viorel (PSD), Rotaru Ion (PSD), Cseke Attila-Zoltán (UDMR), Fekete-Szabó András-Levente (UDMR), Günthner Tiberiu (UDMR), Verestóy Attila (UDMR)

Câteva prime concluzii după acest moment:

  • Votul a fost unul puternic „politic” la PNL și PSD, în mod firesc ostile doctrinar față de astfel de inițiativă. Nicio surpriză deci; și în Parlamentul European lucrurile se prezintă la fel. O altă motivație a fost ostilitatea față de PDL, întrucât proiectul a fost inițiat aproape exclusiv de parlamentari ai acestui partid. Raționament identic pentru pseudo-partidul de stânga UNPR. Excepție face senatorul UNPR Constantin Sever Cibu (favorabil adoptării legii).
  • Deși fac parte din Partidul Popular European, cu pretenții de dreapta deci, toți senatorii UDMR din sală au votat contra legii.
  • Cea mai mare dezmăgire ne-a provocat-o grupul PDL. Deși legea a fost introdusă de parlamentari ai acestui partid și am presupus o asumare pe linie doctrinară, firească pentru un partid care se pretinde de dreapta, din 34 de membri au fost prezenți doar 12, din care 9 s-au abținut, speriați probabil de scandalul mediatic bine orchestrat de „societatea civilă”soroșistă. Așadar, devotamentul față de principiile „populare” la PDL – ZERO.
  • Dintre cei 3 senatori aflați pe lista inițiatorilor, dl. Gheorghe David și-a respectat statutul, votând pentru lege, dna Anca Boagiu a lipsit iar dna Mihaela Popa, care între timp și-a descoperit vocații liberale și a trecut la PNL, s-a abținut.

UPDATE 2. Să subliniem că fostul deputat PDL Cătălin Croitoru, după ce și-a trădat partidul fugind la PSD chiar în ziua votării moțiunii de cenzură contra guvernului Ungureanu, și-a retras semnătura de pe propunerea unde era și el inițiator. Ceea ce ne spune, la prima vedere, fie că dl. Croitoru, fost lider sindical, a devenit peste noapte partizan al avortului, fie că habar n-a avut ce a semnat, fie că acționează, la fel ca mulți dintre acești oameni ajunși să ne reprezinte, doar din interes electoral. Vin alegerile, iar o asemenea lege ar fi evident nepopulară într-o țară de „creștini” unde avortul este o procedură banală, practicată la o scară incredibilă.

Și când ne gândim că odată l-am apreciat pe Cătălin Croitoru pentru sprijinul dat în campania contra celor care doreau să elimine simbolurile religioase din școli! Dar, duplicitatea este una din trăsăturile politicienilor români. Ne aducem aminte de dna Teodora Bertzi (PNL), premiată de PF Daniel „în semn de recunoștință și apreciere pentru sprijinirea activităților social-filantropice și teologic-educaționale ale Patriarhiei Române”, susținătoare vehementă a avortului în cazul unei fete de 11 ani, caz care a ocupat multă vreme prima pagină a ziarelor acum 4 ani. (Va urma)


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Studiu: aproape 400 DE AVORTURI PE ZI in Romania finantate din BANI PUBLICI! Ipocrizia crasa a IPP/ PROIECTUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICA ANTE-AVORT, RESPINS LA SENAT. Romania – societate “crestina” care incurajeaza PRUNCUCIDEREA, in asistenta muta a Patriarhiei?

  1. 400 de avorturi zilnic?!

    E naucitor…

    Curge sangele in Romania, rauri, rauri…exista o ura impotriva vietii, si a aproapelui incat spui ca la putere este Cain care se razvrateste continuu si nu se mai potoleste: pizmuieste, nelasand sa se nasca sau sa traiasca pana la sfarsit si Abelii, de parca Pamantul a fost facut numai pentru el;

    -el impreuna cu nepotul sau de mai tarziu – Irod – isi pun pecetea de fiara nesatula de sange pe urmasi pana in zilele noastre luptand cu ura atroce impotriva nasterii in fiecare sau pentru viitor a altor oameni si implicit a Chipului lui Hristos din ei, rapind vremea si timpul cand multi/multe ar fi urcat spre Asemanarea cu EL, desavarsindu-se;

    -ei, ‘bine’ – intrebarea vine firesc: daca vor sa nu se mai inmulteasca, sa mai fie si alt aluat de oameni, cei din specia Cain se vor stinge la un moment dat sau se vor auto-distruge datorita urii devoratoare care-i macina, fiind de acelasi leat!

    -probabil ca asta va fi inceputul sfarsitul – de neam, de tara, de popoare – stiindu-se si profetindu-se cu mult timp in urma, ca noi – cei de pe urma – vom fi impotriva vietii, nemainascandu-se copii.

    -efectele dezastruase se si vad la noi dar bagam capul intre umeri, antifoane in urechi ca sa ‘adormim’ constiinta.

  2. Cu cât ai nume mai de seamă
    Şi o poziţie mai sus
    Cu’atâta eşti mai responsabil,
    De ce-ai făcut şi de ce-ai spus.

    Trăirea, fapta şi purtarea,
    Vorbesc adânc, (fără rostire)
    Conduc , decid , încurajează
    Spre rău sau către mântuire.

    O gafă mică poate duce,
    Pe foarte mulţi în rău, (departe)
    Încurajând nelegiuiţii
    Şi vânătorii de păcate.

    Tăcerea poate fi pierzare,
    (Când se asteaptă un răspuns)
    Şi-i aprobarea celor rele,
    (Prin cele care nu s-au spus).

    Un gest necugetat aduce
    O confirmare asteptată
    La cei care pândesc greşeala
    Şi şi-o doresc justificată.

    Jugul de biruri şi restricţii
    De nu-i purtat de cei de sus
    Demagogia şi vânzarea
    Intră şi-n casa lui Iisus.

    Cu cât poziţia-i mai‘naltă ,
    Cu-atât răspunderea-i mai mare
    Şi-i vai, când vorba nu-i şi fapta
    Care o observă fiecare.

    Agoniseala (din putere)
    Şi viaţa-n lux peste măsură,
    (Şi-n puf) , când ţara poartă jugul,
    l-o vină grea ce naşte ură.

    Chiar dacă n’a iscat revolte,
    (Ori n’a adus vreo’nvinuire),
    Greşala celor mari sminteşte
    Şi duce către rătăcire.

    Ea tot provoacă (public răul)
    Că-i aşteptată, că-i răspuns ,
    Celor ce’acoperă păcatul,
    Cu ce-ai făcut, (sau ce n-ai spus).

    Nu e uşor să ieşi în public
    Şi să nu fii precum un sfânt
    (În gest, în vorbă şi-n trăire),
    În port, în hrană şi-n veşmânt.

    Prin tot ce eşti şi faci în public ,
    Eşti şi model eşti şi chemare
    Eşti şi rostire ne rostită
    ( Şi multora justificare).

    Atât în stat (cât şi-n credinţă)
    Cu cât eşti situat mai sus,
    Cu-atâta eşti mai responsabil
    La judecata lui Iisus.

    Sunt milioane ce aşteaptă,
    (Dorind) prin tine să grşească,
    Să’ncalce legea şi Cuvântul
    Şi motivat să “jefuiască”.

    Cu-atât mai greu răspuns l’aşteaptă
    Pe cel ce-n mod voit de sus
    (Din interes) strică ce-i bine,
    (Şi ce-a zidit în noi Iisus),

    Lovind în sufletele–n care
    Iisus abia cu greu zideşte,
    (Prin libertate)’n greul crucii
    Tot ce credinţa defineşte.

    Lovind în cei fără prihană
    (Care înghit pâinea durerii,
    Cu lacrimi, boli şi grele lipsuri)
    Şi-aduşi în pragul disperării .

    O , vai ,..şi vai,…de-aceia care,
    Au înşelat pentru putere,
    Şi nu le pasă de poporul
    (Şi Adevărul care piere).

    Şi vai! Şi vai!! de acei ce’n public,
    Slujesc păcatele pe faţă,
    (Corupţia, dezmăţul, ura)
    Şi răutăţile din viaţă.

    Că toţi dau răului putere
    (Prin tot ce au făcut şi-au spus),
    Şi-i folosit în făr’delege
    (Şi împotriva lui Iisus).

    De la familia de’acasă,
    La presă şi guvern şi stat
    (Biserică, învăţământ, cultură)
    Vom da răspuns (de ce-am lucrat).

  3. Inca un motiv pt. care ar trebui sa incercam, cat de mult se poate, sa platim cat mai putin din asa-zisele datorii sau impozite catre asa-zisul “stat roman”.

  4. Daca as fi un om logic si credincios as intreba: “oare de boi se ingrijeste Dumnezeu ?” (de cat costa si ce taxe platim)

    Ce zice Psalmul: “care este omul care vrea sa vada zile bune ?”..ala eu, ala eu..sa fim sinceri, toti suntem cu mana pe sus.

    Problema tarii, si poate ca in fapt singura drama autentica, este aceasta Crima in masa. Sa te transformi ca popor in abatorul propriului destin, asta este, ad literam si mot-a-mot, “strigator la Cer”. Ce sa mai astept atunci ajutorul meu de la Cel ce a facut cerul si pamantul ?

  5. Chiar asa, mai platim impozite? Doar se vede ce fac “astia” cu banii nostri…

  6. @ Cosmin S:

    Chiar asa, ce o fi invatat despre asta Mantuitorul cand a fost intrebat despre plata dajdiei catre stapanitorii impilatori? Trecand peste faptul ca cei care sunt salariati oricum platesc impozite, pentru ca li se opreste automat.

  7. Despre Sfântul Lavrentie de Cernigov se spune că nu participa la cununia celor ce veneau să o facă în Mânăstirea Cernigovului. Şi aceasta, pentru că, fiind înzestrat cu darul înainte vederii, cunoştea dinainte când cei ce se cununau mai erau sau nu feciori.

    Totuşi o dată a rămas şi s-a rugat mult pentru cei doi tineri, iar la sfârşit a spus că: „această pereche într-adevăr a fost o pereche de feciori, fată şi băiat, pentru că am văzut Duhul Sfânt trecând de la unul la altul.”

    Iată o mărturie din care se vede clar cât de importantă este pentru suflet starea de curăţie, trupească şi sufletească, a celor ce se căsătoresc şi cât de plăcută este înaintea lui Dumnezeu.

  8. Slava Domnului, mai exista si azi tineri care se casatoresc curati, putini intr-adevar.

    Cat despre avort, ce nu se spune este ca si anticonceptionalele provoaca avorturi, doar ca nestiute. Dar nu degeaba se spune ca dau depresie si sunt nerecomandate de la 35+ ani. Nasa mea lua anticonceptionale si din cauza unei diarii a luat si antibiotice. O durea burta si totul, pana s-a prins ca de fapt e gravida cu al doilea copil, asta in timp ce lua anticonceptionale, a caror putere poate a fost redusa de antibiotic. Cu probleme pana la sfarsitul sarcinii, a nascut acest copil sanatos, dar cu ceva probleme de comportament.

  9. Pingback: Uniunea Europeana sustine mascat AVORTURILE DIN TARILE SARACE, INCLUSIV CELE FORTATE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Ce trebuie sa facem INAINTE SI DUPA IMPARTASIRE?/ Invidie si DUPLICITATE/ Pr. Dan Damaschin despre URMARILE TRAGICE ALE AVORTULUI, CONTRACEPTIE si CRUCEA DE MAMA/ IPS Ierotheos Vlachos – interviu despre episcopi, sminteli, secularizare si clericii c
  11. Pingback: Cum au respins Camera Deputatilor si Ministerul Sanatatii proiectul de lege pentru consilierea psihologica ante-avort - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Absenta motivat pe caz de... AVORT. Fenomenul ELEVELOR care AVORTEAZA ia amploare. Solutia? "PLANNING FAMILIAL" si "EDUCATIE SEXUALA"... - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Statul dă 5 milioane de euro pe an pentru avorturi, de 10 ori mai mult decât pentru contraceptive
  14. Pingback: PLANNINGUL FAMILIAL: industrie a mortii/ ASALTUL FINAL: un cuplu homosexual da in judecata “BISERICA” ANGLICANA pentru a fi “CUNUNATI”/ Avortul in descrierea “practicienilor”/ “REVOLUTIA” Sfantului Apostol P
  15. Pingback: CARE ESTE LEGATURA DINTRE AVORTURI SI PROTESTELE FATA DE PROIECTUL ROSIA MONTANA? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare