GUVERNUL PONTA PROMITE FMI-ului: reducerea serviciilor medicale, cresterea contributiilor si INTRODUCEREA COPLATII IN 2013

4-09-2012 1 minut Sublinieri

Guvernul Ponta se angajeaza in fata FMI sa reduca acoperirea serviciile medicale din pachetul de asigurari de baza si ia in calcul, daca va fi necesar, o crestere a contributiei platite de populatie la asigurarile sociale de sanatate.

Ultima schita a scrisorii de intentie cu FMI, intrata in posesia HotNews.ro, mai precizeaza drept termen pentru aplicarea coplatii inceputul anului 2013, imediat dupa alegerile parlamentare din decembrie si introducerea in Parlament a legii sanatatii pana la aceeasi data.
Principalele angajamente asumate de guvernul Ponta in domeniul sanatatii sunt:
Reducerea acoperirii serviciilor medicale cuprinse in pachetul de asigurari de baza printr-o crestere a ponderii coplatii si a asigurarilor private suplimentare.
Implementarea listei negative de medicamente si servicii medicale va continua.
Vor fi cautate mijloace de largire a bazei de impozitare pentru asigurarile sociale de sanatate. Guvernul Ponta ia in calcul, daca va fi necesar, cresterea contributiei la asigurarile de sanatate.
La inceputul lui 2013 coplata va fi pusa in aplicare. Serviciile de urgenta vor fi excluse de la coplata.
Sistemul de achizitii publice al spitalelor va fi modificat prin centralizarea ofertelor. Toate spitalele publice vor trece printr-un audit financiar si cheltuielile acestora vor fi publicate pe site-ul Ministerului Sanatatii pana la inceputul lui octombrie 2012.
Managerii de spitale care isi vor depasi bugetul de cheltuieli vor fi sanctionati.
Pe listele de medicamente compensate si gratuite nu vor mai fi introduse substante noi fara o evaluare cost-eficienta a acestora.
Pana la finalul lui 2012, noul proiect al legii sanatatii va fi introdus in Parlament, dar nu inainte de publicarea unui studiu de impact a noii legi.
Guvernul admite in scrisoarea adresata FMI ca, in Romania, cheltuielile cu sanatatea sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeana si se angajeaza sa asigure o finantare adecvata a sistemului, luand in calcul si cheltuielile viitoare specifice contextului unei populatii imbatranite.
Banii obtinuti din taxa clawback (care taxeaza suplimentar producatorii farma) in prima jumatate a lui 2012 vor fi folositi in intregime pentru a plati datoriile statului catre companiile farmaceutice si pentru a evita acumularea de noi datorii in acest domeniu.


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “GUVERNUL PONTA PROMITE FMI-ului: reducerea serviciilor medicale, cresterea contributiilor si INTRODUCEREA COPLATII IN 2013

  1. lupta lor ptr putere nu vizeaza nici cel mai mic interes national. lupta lor ptr putere este doar ptr a capata o parte mai bunicica din ceea ce scapa stapanii lor de la masa…evropeana. si unii si altii se intrec in a face pe plac strainilor de neam. nimeni nu-si asuma responsabilitatea cu care au fost investiti prin vot. toti vad in aceasta investitura doar drepturi. poporul e doar o masa de manevra fara identitate, buna de munca si musai ascultatoare de care-si bat joc cand unii, cand altii, cand toti la un loc. suntem anesteziati cu totul, nici cel mai mic nerv al fiintei noastre nu mai are energie cat sa schiteze un gest -democratic – de…dezacord cu puterea politica. nimeni nu rupe randurile. toti asteaptam cuminti si multumiti firmiturile cazute de la masa stapanilor nostri cei de-o limba (nu si de-un neam si o simtire) cu noi. spatele ne este tabacit iar constiinta resemnata de loviturile (sociale) de bici primite de la “fratii” nostri. e vremea lor.

  2. Niste viermi de closet, fara coloana vertebrala, ce-si fac veacul si se hranesc, ca si anteriorii, cu “materialul” acestora.

  3. vina mai este si a noastra cai acceptam sincer eu personal de la acestia nu am nici un fel de asteptare

  4. Doamne in ce lume traim….
    “reducerea serviciilor medicale”? – sunt prea multe?!
    Oamenii astia oare mai au limite? oare au avut vreodata macar o urma de simtire?
    Le e frica de ceva pe lumea asta? sau cred ca moartea e ceva metaforic?
    Ma iertati fratilor pentru intrebarile de mai sus, imi pun si eu niste intrebari poate fara raspuns dar sunt inmar murita cand vad ce monstrii pot exista azi in asta lume mare….si mai sunt si la conducere.

  5. Nimeni nu te obliga sa accepti asta. Daca esti nemultumit iesi in strada. Daca astepti sa iesi in strada cind vreu ONG sau alta asociatie va organiza ceva, inseamna ca iesi pt ei si vei fi manipulat. ESTI LIBER! Daca esti nemultumit voteaza petitie online: LEGEA ” Capul lui Motoc”.

  6. @ CristinaP:

    In cazul de fata monstrii sunt cei care fac politicile malthusiene de la FMI. Spre deosebire de Basescu, care le executa cu satisfactie sadica si exces de zel, din convingere si cu ura fata de oameni, nu am sesizat la cei care actualmente sunt la guvern (dar nu si la putere) ceva la fel de monstruos, dar este evident ca li se aplica politica pumnului in gura si ca sunt lipsiti de demnitatea si de curajul de a-si apara cetatenii, poporul, atunci cand li se impune ceva.

  7. @ admini
    Probabil ca le este tare frica acestor papusi manuite pe sfori.
    Le este frica de ce le pot face lor oamenii nu si de Dumnezeu, aici e marea lor greseala.
    Nu-mi vine sa cred ca s-a ajuns iara la dictatura. Este o frica exact ca in vremurile comuniste si de data asta n-au intrat cu tancurile.

  8. Reducerea serviciilor medicale ar trebuii compensata de dezvoltarea serviciilor funerare.

  9. Din pacate serviciile medicale, in Romania, sunt aproape exclusiv bugetare, de aceea probabil ca se cere reducerea cheltuielilor la acest nivel, in plus se fac cheltuieli de la buget, care nu au nimic de-a face cu calitatea serviciului medical, ci cu interese ale unor firme private care-si fac un debuseu din institutiile medicale.
    Din pacate, de asemeni, serviciile private medicale se adreseaza doar bogatilor, ceea ce nu este normal…

  10. Ma gandeam ca FMI si alti oficiali UE gasesc ca in Romania cheltuielile bugetare sunt enorme, si pe alocuri au dreptate, dar nu se gaseste nimeni de acolo sa le spuna si arate cu acte, ca de fapt cheltuielile bugetare sunt enorme pentru ca o graqmada de firme capusa ale clanului Basecurist se “hranesc” de la acest buget, fara sa produca nimic si facand evaziune fiscala ?
    Eu nu pot sa inteleg de ce toata lumea se vaita, dar nimeni nu ia atitudine in mod real, direct si imediat ?

  11. Pingback: “STATUL SOCIAL”, un mit in Romania: PARALIZATILOR, CANCEROSILOR si altor bolnavi grav li se refuza ingrijirea la domiciliu de catre CNAS - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: ALEGERILE DIN 9 DECEMBRIE. Sa mai votam? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: “PACTUL DE COABITARE” – Intalnirea secreta de noapte USL-BASESCU: “Pupat toți piața endependenți…”. Inca o TRADARE A LUI PONTA, inca un vot popular vandut printr-un BLAT “EURO-ATLANTIC”? - Razboi întru C
  14. Pingback: VICTOR PONTA, premierul “provinciei” România, “ASTEPTAT CU NERABDARE” DE BRUXELLES LANGA BASESCU, “IN INTERESUL EUROPEI”. Acum in jenantul rol de “pacificator” si “reunificator”, neinteles de po
  15. Pingback: Premierul Ponta anunta “victorios” un nou jug spoliator al FMI, plin de REFORME STRUCTURALE, concedieri, privatizari la CFR MARFA si ELECTRICA, plus introducerea COPLATII LA INTERNAREA IN SPITAL (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: FMI CA HOARDA TATARA IN ROMANIA. Scumpirea caldurii, vinderea HIDROELECTRICA, noua strategie “pas cu pas” in DISTRUGEREA SISTEMULUI SANITAR PUBLIC si COALIZAREA STATULUI CU BANCILE [si video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Alianta Familiilor din Romania, antrenata in propaganda neoprotestanta pro-ARD? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare