Angela Merkel face presiuni pentru NOU TRATAT EUROPEAN. Inca un motiv pentru care ROMANIA NU TREBUIE SA MISTE-N FRONT…

27-08-2012 3 minute Sublinieri

Cancelarul german, Angela Merkel, doreşte ca anul acesta şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene să convină convocarea unui grup de lucru pentru a crea un nou fundament juridic cu o mai mare integrare pentru cele 27 de ţări membre. 

Într-o informaţie dezvăluită în avans de revista Der Spiegel se arată că Nikolaus Mayer-Landrut, consilierul pentru politică europeană al doamnei Merkel, a comunicat deja propunerea cancelarului în conversaţii rezervate desfăşurate la Bruxelles. El precizează că potrivit dorinţei doamnei Merkel, summitul UE din decembrie ar trebui să stabilească o dată concretă pentru convocarea grupului însărcinat cu redactarea unui nou tratat al UE. Revista precizează că Merkel face de mult timp presiuni asupra partenerilor săi europeni pentru a completa tratatul fiscal, convenit de Eurogrup, cu o nouă uniune politică.

Potrivit planurilor cancelarului Merkel, Curtea de Justiţie europeană ar trebui să primească atribuţii pentru a supraveghea bugetele naţionale ale ţărilor membre şi competenţe pentru a aplica sancţiuni celor care nu respectă criteriile de deficit.

Revista subliniază că iniţiativa germană nu a fost bine primită de partenerii europeni şi că, la o reuniune informală a zece miniştri de externe, majoritatea a respins propunerea prezentată de titularul german, Guido Westerwelle.

Guvernul german condus de Angela Merkel planuieste un nou tratat european. Sefii de state si guverne ai UE ar urma sa decida anul acesta infiintarea unei Conventii care sa puna bazele unor noi fundamente de drept pentru functionarea Uniunii Europene. Conventia urmeaza sa ia fiinta la un summit european prevazut pentru luna decembrie. Tratatele UE existente ingradesc politica fiscala comuna, iar in politica nationala a statelor membre, capii UE pot interveni doar cu recomandari. Aceasta ar urma sa se schimbe, dupa planurile guvernului Merkel. Pact fiscal si uniune politica sunt cuvintele-cheie. In traducere libera, mai mult control si mai multa delegare de competente politice, catre Bruxelles. Cata suveranitate de decizie mai ramane pentru statele si guvernele nationale din UE?

Opozitia politica din Germania, de regula vocala, nu a facut azi declaratii referitoare la “planul secret” al guvernului Merkel, dupa cum il numeste publicatia Bild. Se asteapta insa ca, din cadrul coalitiei de guvernare, crestin-socialii (CSU) sa foloseasca din nou acest prilej pentru a ataca “problema greceasca” si o eventuala iesire a Greciei din zona Euro.

In vorbe de catifea, Angela Merkel si ministrii sai de Finante si Externe vor „sa duca inainte integrarea europeana”. Spus mai pe sleau, un nou cadru legal al Uniunii Europene inseamna legiferarea Euro-pactului fiscal si a fondurilor de salvare, care socializeaza datoriile statelor membre. Mai inseamna uniunea politica a UE si chiar dreptul Curtii Europene de Justitie de a supraveghea bugetele nationale si de a sanctiona guvernele care intra cu bugetul pe deficit. Desi au existat si pana acum mecanisme europene de monitorizare a bugetelor si deficitelor nationale, sanctiuni „automate” pentru derapaje nu s-au aplicat niciodata, nici in cazul Greciei, dar nici in cazul Germaniei, acum 10 ani.

Romania a fost una dintre primele tari care au ratificat Euro-pactul fiscal, in mai 2012. Alte tari europene si-au lasat mai mult ragaz. In Franta, Belgia, Spania, dar si Bulgaria, el n-a fost inca ratificat. Iar in Germania, dupa ce a trecut de Parlament la 29 iunie, Europactul s-a impotmolit la Curtea Constitutionala, care a amanat din nou luarea unei decizii, prezumtiv pentru 12 septembrie. La ea acasa, „locomotiva germana” nu se grabeste deloc.

„Merkel face presiuni de mai multa vreme ca ratificarea pactului fiscal sa fie completata cu o uniune politica”, scrie Spiegel online, in articolul „Merkel forteaza un nou tratat UE”. Putine sunt insa statele Uniunii care se entuziasmeaza momentan de acest proiect, incropit pe„linia franco-germana“ de pe vremea presedintelui Sarkozy. La nevoie, proiectul urma sa fie decis in format redus, doar intre cele 17 state din zona Euro.

La intalnirea asa-numitei „Grupe de viitor“, un cerc de zece ministri ai tarilor UE reuniti informal, majoritatea a respins cererea ministrului de externe german Guido Westerwelle, de a pune bazele Conventiei pentru un nou tratat european. Sansele unui compromis intre cele 27 de state ale Uniunii sunt relativ mici, mai ales ca in unele tari UE e nevoie de trecerea Conventiei prin referendumul popular. De aceasta „piatra de hotar“ imprevizibila, vointa populara, s-au lovit si Irlanda, si Franta, si Olanda, unde poporul a spus „Nu“, la votul pentru adoptarea unei Constitutii Europene.

Cu toate acestea, Merkel continua sa ceara un nou fundament legal al UE. Nikolaus Meyer-Landrut, consilierul pentru probleme de politica europeana al cancelarului german, a confirmat la Bruxelles pentru Spiegel aceasta intentie. Existentul tratat de la Lisabona nu permite nici controlul fiscal cerut la vreme de criza si nici o politica unitara si coerenta a Uniunii.

Alt consilier guvernamental al lui Merkel, Elmar Brok (CDU), a declarat: “Pe termen scurt trebuie sa epuizam toate posibilitatile oferite de tratatele UE existente, pentru a lupta impotriva acestei crize. Schimbari mai ample de competente nu pot fi insa facute fara implicarea Parlamentelor, adica printr-o Conventie europeana”.

 

Nota noastra:

Stratfor explica faptul ca 2012 este un an important pentru reconfigurarea noii ordini internationale, pe plan european, din cauza procesului de extindere a tratatului fiscal (care poate fi supranumit si al austeritatii) si de impunere a unei mai mari integrari europene – adica a unui proces avansat de cedare a suveranitatilor europene.

Motorul acestui proces era, conform think-tankului american, Germania. In analiza se specifica faptul ca acest proces, extrem de nepopular, are sanse de reusita tocmai pentru ca, la nivel european, anul 2012 nu este un an important electoral. Asadar, principalul impediment, pe cale de consecinta, al extinderii tratatului fiscal intr-unul politic, ar fi fost… ALEGERILE.

Este util sa ne reamintim in special acest punct din analiza Stratfor, legat de atitudinea Germaniei:

Germania e dispusa sa exercite presiuni, asa cum a facut-o in cazul Italiei si Greciei, unde a determinat schimbarea sefilor de guverne cu tehnocrati ce implementeaza in prezent programul german;

Si iata, analiza Stratfor se confirma aproape la virgula:

Iata ca Germania face presiuni pentru un tratat care sa intareasca pe cel fiscal, al austeritatii.

Iata ca anul 2012 nu a fost electoral in cea mai mare parte a Europei, exceptie facand Franta, Grecia, Romania si, din afara UE, Serbia.

Iata ca rezultatele alegerilor dau frisoane eurocratilor austeritatii si Berlinului: peste tot, un val puternic de opozitie fata de agenda europeana.

Prin urmare, s-au exercitat presiuni:

in Grecia, populatia a fost terorizata si, de unde principalul favorit in alegeri era Syriza, o formatiune anti-austeritate si anti-FMI, pana la urma guvernarea a fost castigata de mai cumintii neoconservatori ai lui Samaras;

in Romania, Berlinul a calcat in picioare un referendum national si si-a impus brutal slugoiul – pe Traian Basescu.

Pana si in Franta, Hollande, vazut ca mare speranta pentru deturnarea traseului impus de Berlin Europei, nu reuseste deloc sa arate ca e o alternativa reala la agenda filo-germana a lui Sarkozy.

Deci planul poate continua dupa cum a fost gandit. Iar tratarea eventualelor indiscipline, mai ales cand ele se produc in teritorii periferice ca Grecia si Romania, se face prin intimidare si …opresiune.

Willkommen in der Vereinigten Staaten von Europa!


Categorii

1. DIVERSE, Dani Rockhoff, George Friedman/ Stratfor, Germania, Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “Angela Merkel face presiuni pentru NOU TRATAT EUROPEAN. Inca un motiv pentru care ROMANIA NU TREBUIE SA MISTE-N FRONT…

  1. la mine este 22:23
    Acasă în Romania e 5:23 Ziua de-abia începe
    S-o începem prin rugăciune

    Rugăciune

    •Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine.
    •Tu unul ştii de ce am nevoie,
    •Tu mă iubeşti pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine.
    •Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere.
    •Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta.
    •Inima mea e deschisă Ţie;
    •Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu.
    •Vezi şi fă după mila Ta.
    Amin.

    (Rugaciunea Sf .Filaret al Moscovei)

    Rugaciunea de dimineata de la Optina

    Doamne dă-mi sa întâmpin cu linişte sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.
    Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte.
    În tot ceasul acestei zile povăţuieşte-mă şi ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi şi mi se vor întâmpla în această zi, învaţă-mă să le primesc cu sufletul liniştit şi cu credinţă tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta.
    În toate cuvintele şi faptele mele călăuzeşte-mi gândurile şi simţămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.
    Doamne, învaţă-mă să mă port cu dreptate şi înţelepciune cu toţi fraţii mei, să nu tulbur şi să nu supăr pe nimeni.
    Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei şi toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet.
    Doamne, călăuzeşte-mi voia mea şi învaţă-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert şi să iubesc. Amin.

  2. Cam multe vrea si femeia asta,nimeni nu o poate opri?Se vede ca e sora lui Hitler dupa cum se uita nu ii inteleg pe unii cum de voteaza toate scorpile cum este dictatorul nostrul de toata ziua rade pe cand alti Romani nu au ce sa bage in gura.In ce lume traiesc unde banul si puterea este mai presus de milioanele de oameni de pe planeta care nu au ce baga in gura.Off Doamne ai grija de noi….

  3. Paramentarii astazi au avut pasibilitatea sa spele obrazul tarii si n-au facut-o
    Au avut posibilitatea sa vorbesca in numele poporului care i-a ales si n-au vorbit
    Au avut posibilitatea legala, sa ne scape de dictator si nu ne-au scapat
    Au avut posibilitatea sa fie niste eroi nationali si-au ramas doar lasi
    Lasi si din pacate meschini, cu frica-n san ca-si vor pirde din drepturi, cu frica-n san de noua uniune sovietica, cu fica-n san de noul si vechiul tatuc al Romaniei
    Dar au calculat prost, caci la iarna, imediat dupa ziua Romaniei, multi nu vor mai fii alesi pentru tradarea de astazi.
    Azi i-au bagat pe romani mult mai adanc in ceata ,caci in ideea de-al de-a jos pe basescu ,multi s-au strans in jurul lor, dar azi i-au lasat pentru a nu stiu a cata oara cu ochii in soare. Doar, doar or orbi bietii de ei si n-or vedea lasitatea si micul interes personal predominand in fata destinului acestui, cu-adevarat, biet popor
    Au avut si am avut o sansa , poate ultimul tren sil-au si l-am pierdut cu totii
    Noapte buna copii si fiti cuminti ,ca daca nu vine babausescu si va papa

  4. Nu se mai putea face nimic acum din cauza amenintarilor UE de a ni se taia fondurile si a altor repercursiuni asupra tarii noastre care ar fi avut efecte negative destul de puternice asupra economiei. De aceea au cedat toti de la bun inceput, de cand cu cvorumul. Nu au ‘tradat’ de buna voie parlamentarii USL, desi nu sunt de acord cu acest termen, de tradatori, pt ca n-au avut de ales pur si simplu. Cred ca singura sansa vor fi noile alegeri prezidentiale de peste un an sau doi, cand vor fi…

  5. @ mirela Niste oameni patriotzi si cu capul pe umeri si iubitori de neam ar fi intors decizia CCR. Ar fi facut-o, pentru ca oricum tocana lui basescu isarescu si a strainilor iubitori de mru va incepe… Dar de azi am retzinut o singura pozitzie admirabila, Ghise Ioan, plus multe multe multe semne de intrebare, plus traditzionala tradare. PS Cred ca lui Ion Iliescu a inceput sa i se faca mila de Romania :(.

  6. http://www.jurnalul.ro/editorial/despre-drone-si-mcv-uri-622115.htm

    […]Tratatul de aderare a României la UE nu cuprindea şi nu cuprinde obligaţia utilizării unui mecanism de monitorizare (clauza de salvgardare putea funcţiona doar în intervalul 2007-2010). Dacă “mecanismul” ar fi unul general, pentru toate ţările membre, ar fi în ordine. Dar aşa?[…]

    Traian Băsescu şi Monica Macovei au gândit un plan diabolic. Cu o lună înainte de data aderării, în decembrie 2006, ei au acceptat un mecanism umilitor pentru România, un instrument de monitorizare fără sfârşit care a fost şi va fi folosit în permanenţă pentru “a ne da peste degete” atunci când ridicăm vocea în cadrul clubului european spre a ne apăra interesele.

    De aceea, noi suntem în situaţia să discutăm cu doamna Merkel despre cvorumul la referendum şi alte chestiuni menite să ne pună în defensivă, în loc să discutăm, spre exemplu, despre interesele noastre în Republica Moldova, în condiţiile vizitei sale la Chişinău.

    Filozofia documentului MCV rezultă chiar din Raport: “|n cursul acestor cinci ani au existat perioade de progres şi de regres, momente în care cooperarea a funcţionat bine şi momente în care MECANISMUL s-a confruntat cu atitudini ostile şi a întâmpinat rezistenţe” (subl. ns.). “Mecanismul” are suflet, are “personalitate juridică” şi, iată, din când în când, el a fost supărat pe noi.

    “Drona” fabricată la Bruxelles nu a fost acceptată, deci, fără “mârâieli” de societatea românească.

    Personal, am trecut prin multe situaţii delicate sau umilitoare în 20 de ani în care m-am ocupat, într-un fel sau altul, de politica externă românească dar nu-mi aduc aminte de ceva asemănător – de auto-asumarea, practic, a unui regim semi-colonial – cel puţin în acest domeniu, MCV-ul fiind construit de la două capete – unul fiind Traian Băsescu la Bucureşti şi altul de “capuchehaia” sa de la Bruxelles – Monica Macovei.

  7. Pana la prezidentiale mai sunt parlamentarele, unde se va gati “in sange” in plin Post al Craciunului. Cred ca vom avea parte de f mult circ si vor intra in Parlament formatiuni care in mod normal n-ar avea ce sa caute acolo, dar se vor bucura de “sustinerea populara”. Acestia vor avea rol de yesman-i, masa de manevra….
    Prezidentialalele vor veni si ele, dar f tarziu, pana atunci toate obiectivele vor fi atinse. ACUM a fost momentul, dar a fost picat cu brio pe seama superficialitatii ce ne caracterizeaza pe toti.
    Iar noi, tot nu ne trezim – asa am impresia. Dormim, dormim si stam in continuare izolati, ascunsi, fricosi, lasi; uitand, de frica, sa ne si rugam, pierzand astfel si singurul tren care ne-ar trece, de fapt, de noaptea asta care nu se mai termina.

  8. Sa ne imaginam ca am privi pe gaura cheii Consiliile de Coroana: 1914, neutralitatea, apoi 1916 intrarea in Razboi, apoi..apoi cedarea in ’40 a 1/3 de tara, cu oameni, cu istorie, cu destine.

    “Când am privit în toată grozăvia împărţirea Transilvaniei, am înţeles că puterile care îmi erau mult slăbite mă părăsesc cu totul. Tabloul dinaintea ochilor s-a făcut neclar, ca un nor galben cenuşiu, din cenuşiu, negru …

    În clipa aceea, mi-am pierdut cunoştinţa. Nu mai trăisem o asemenea senzaţie fizică decât cu 22 de ani în urmă, când o injecţie cu novocaină la o operaţie mă făcuse să trec pentru o clipă pe lumea cealaltă, de unde mi-am revenit cu ajutoare medicale date in extremis.

    Acum aveam pentru a doua oară impresia netă că am trecut dincolo. Cineva a cerut pentru mine un pahar cu apă. Dornberg a deschis uşa alergând prin mulţimea care umplea sălile strigând: “un pahar cu apă, un pahar cu apă…”

    deci, oameni buni, se poate….

  9. http://www.cotidianul.ro/antonescu-nu-a-vrut-sa-lase-impresia-ca-se-agata-de-functia-de-presedinte-interimar-192628/ – Culisele ULTIMEI cedari a liderilor USL

    Nu sunt de acuzat intrutotul, fiindca numai in locul lor sa nu fii acum, insa.. e un fapt ca slabiciunea lor a pus cruce Romaniei. Si si-au pus si lor insile cruce, ca lideri politici. De ieri USL si-a semnat, din pacate, sentinta de condamnare. Fiara Basescu o va hali bucatica cu bucatica…

  10. @all

    La 7 mai 1918, România, înfrântă, zdrobită şi sleită de război a semnat la Bucureşti Tratatul de pace de la Buftea, prin care pierdea Cadrilaterul, o parte din Dobrogea, Transilvania şi controlul trecătorilor, i se impunea o subjugare economică de necrezut, concesiune petroliferă generală până în 2018, etc.
    peste ~6 luni, s-a înfăptuit Marea Unire.

    Nu spun că este cazul acum de cine ştie ce entuziasm prostesc.. cât să nu deznădăjduim ci să ne cunoaştem istoria şi Domnul.

    Doamne, ajută!

  11. Asta e viata,romantismul lupilor tineri a tinut pana la bani.Interesante culisele ultimei adunari parlamentare…Nu as fi asa de pesimist.E una din primele brese in acest bloc politic animat de aceleasi idealuri de parvenire.Poate se vor mai gasi si altii ca Spirache din “Titanic vals” sa inoate contra curentului pentru o familie proprie si nu pentru o familie politica.Da Doamne!

  12. @ Cristi G:

    Pana la ai cui bani? Ai lor proprii? Oare ce ai inteles? Nu, ci a tinut pana la FRICA, pana la INMUIEREA GENUNCHILOR in fata amenintarilor la adresa TARII.

    E vorba doar de: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/04/23/suflet-de-rob-sau-taina-libertatii/

  13. @admin
    Lipsa banilor pentru salarii si pensii,care provin acum din imprumuturi, inmoaie genunghii oricarui guvern.Cum ati spus mai sus numai in locul lor sa nu fi.

  14. @ utzu:

    multumesc de foarte frumoasa si adevarata fila de istorie dadatoare de speranta ce inca mai palpaie Nu a fost prima data si-mi permit doar sa amintesc de Stefan cel Mare si Sfant in 1475 la Vaslui-Podul Inalt dar mai ales un an mai tarziu la Valea Alba-Razboieni, unde chiar ca nu mai erau sperante.

    dar era curaj (si inca ce curaj, ca ma’nfior numai gandind) si era credinta.

    ma intreb, si cred ca nu sunt singurul ” Oare, nu vei iesi, Dumnezeule, cu ostirile noastre ? “

  15. @ utzu, c2:

    Or ajuta si iluzionarile astea la ceva? 🙂 Eu chiar nu reusesc sa ma imbat, oricate sticle de apa rece ca gheata as baga in mine. Reusesc doar sa racesc.

  16. Pingback: Nigel Farage in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE! (video si traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Nigel Farage: NU VREAU SA TRAIESC INTR-O EUROPA DOMINATA DE GERMANIA! (video si traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: Barroso: UE TREBUIE SA SE TRANSFORME INTR-O FEDERATIE. Nu e de ajuns cedarea de suveranitate economica, UE vrea sa IA DECIZII POLITICE IN LOCUL STATELOR NATIONALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: NAŞUL BASESCU SI GAŞCA MERKEL: Mai multă Europă, mai putina democratie, mai multa spionare a cetatenilor… (editorialele saptamanii) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Ilie Serbanescu: De la secera si ciocan la SECERA SI BARROSO/ Radu Golban: GERMANIA, LUPUL MORALIST, tara cu FALIMENTELE cele mai dezastruoase ale secolului XX - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII "GERMANE" si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. "Parteneriatul strategic" - noua denumire a VASALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII “GERMANE” si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare