Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI

11-08-2012 18 minute Sublinieri

Pe plan intern, PARCHETUL A IESIT LA ATAC CU STENOGRAME, INSCENARI PUSE LA CALE CU COMPLICII DIN USL, INTIMIDARI


Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, îşi exprimă “preocuparea” în legătură cu recentele evoluţii politice din România, cerând Guvernului să trimită rapid Curţii Constituţionale listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul.

“Sunt profund preocupat de recentele evoluţii privind procesul de validare a referendumului de către Curtea Constituţională”, afirmă Jose Manuel Barroso în scrisoarea adresată premierului Victor Ponta.

“Este esenţial ca Guvernul României să răspundă fără întârziere solicitării Curţii Constituţionale de transmitere a listelor electorale, pentru ca instanţa să ia cât mai curând posibil decizia finală privind referendumul. În acest context, este de o importanţă capitală ca instanţa constituţională să fie lăsată să îşi clarifice poziţia, dacă acest lucru va fi necesar, iar toate celelalte părţi trebuie să se abţină să facă propriile interpretări”, adaugă Barroso.

“Aş vrea să exprim îngrijorările Comisiei Europene în legătură cu acuzaţiile care ne-au fost semnalate privind presiuni şi intimidări la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale. Am încredere că dumneavoastră şi Guvernul dumneavoastră veţi lua, în interesul României şi cetăţenilor ei, deciziile necesare pentru implementarea angajamentelor asumate. Aplicarea deplină şi riguroasă a tuturor recomandărilor stabilite în raportul din 18 iulie este esenţială pentru credibilitatea României şi pentru stabilitatea economică şi financiară, precizează Barroso în scrisoarea adresată premierului Ponta.

“Prin intermediul dumneavoastră, fac apel la toate forţele politice din România, de la guvernare şi din opoziţie, să acţioneze cu responsabilitate şi reţinere şi să se concentreze pe nevoia urgentă de restabilire a stabilităţii. Uniunea Europeană va continua să monitorizeze situaţia îndeaproape şi va acorda o atenţie specială evoluţiilor politice post-referendum în raportul MCV care va fi elaborat până la sfârşitul acestui an”, încheie preşedintele CE.

  • Jurnalul: 

CE nu are informaţii complete privind listele electorale şi termenul în care trebuie să se răspundă solicitării CC

Guvernul a răspuns preşedintelui Comisiei Europene reafirmându-şi angajamentul de a da curs întocmai şi la timp tuturor cererilor Curţii Constituţionale şi partenerilor europeni, remarcând faptul că CE nu are informaţii complete privind transmiterea listelor electorale, aflate la BEC şi că este foarte posibil ca preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, să nu fi fost informat de existenţa unui termen de răspuns fixat chiar de Curtea Constiţutională.

Într-un comunicat, Guvernul arată că a luat act de scrisoarea transmisă de Barroso şi remarcă mesajul echilibrat “adresat de fapt tuturor actorilor politici din România”, apreciind că este pentru prima dată când Comisia Europeană observă în mod oficial că Traian Băsescu şi PDL pot fi făcuţi răspunzători pentru presiuni la adresa Curţii Constituţionale.

Guvernul susţine că mesajul lui Barroso vine practic în continuarea şi totodată completarea apelului pe care premierul Victor Ponta l-a lansat de curând tuturor celor implicaţi în rezolvarea crizei politice, respectiv un îndemn la raţiune, respect reciproc şi pentru deciziile Curţii Constituţionale, abţinere de a prejudeca decizii ale instituţiilor în drept.

“În ceea ce priveşte măsurile privind transmiterea listelor electorale către Curtea Constituţională, este evident că informaţiile de care dispune Comisia Europeană pe acest subiect sunt incomplete. Listele solicitate de Curte, la care se face referire, sunt în responsabilitatea Biroului Electoral Central, iar verificarea lor se face în termenul stabilit de Curtea Constituţională. Subliniem că există un termen fixat prin decizie a Curţii (31 august a.c.) pentru a primi listele şi nu există niciun indiciu care să infirme dorinţa de încadrare în acest termen. Este foarte posibil ca preşedintele Barroso să nu fi fost informat de existenţa unui termen de răspuns fixat chiar de Curtea Constituţională”, transmite Guvernul.

Executivul reia apelul adresat tuturor forţelor politice să se abţină de la exercitarea oricărei presiuni asupra Curţii Constituţionale şi să înceteze cu ameninţările la adresa funcţionarilor publici şi a autorităţilor administraţiei publice locale, adăugând că, în egală măsură, Guvernul îşi reafirmă angajamentul de a răspunde întocmai şi la timp tuturor solicitărilor primite fie din partea Curţii Constituţionale, fie a partenerilor europeni ai României.

CTP: Dacă Barroso e îngrijorat poate ia o delegaţie de la Bruxelles şi vine aici

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat scrisoarea trimisă premierului Victor Ponta de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care se solicită trimiterea “fără întârziere” a listelor electorale către CCR.

“Cum să ceară domnul Barroso Curţii Constituţionale să se pronunţe înainte de termen? Să vină dânsul la Bucureşti. Poate că ar putea fi singurul reper în această confruntare, care nu mai are niciun fel de limite, niciun fel de reguli. Dacă este îngrijorat, poate ia o delegaţie de la Bruxelles şi vine aici”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

“Este şi aceasta o presiune. Domnul Barroso face o presiune asupra Curţii. Ar însemna ca CCR să-şi calce propriul termen, despre care am mai spus că e un termen absurd. De ce e nevoie de o lună de zile pentru o operaţiune de 24 de ore?”, a întrebat retoric CTP.

Ok, ăştia ai noştri nu au putut juca jocul democratic ca lumea. NU au fost în stare să stabilească regulile fără să se conteste radical. Ba chiar acum procurorii au început să scape stenograme (poate scapa si vreo inregistrare cu Gittenstein de la MAI; glumesc, între timp s-au anunţat achiziţii accelerate de avioane, e totul bine şi democratic şi cu noul guvern) şi să acuze pe diverşi că numără politic votanţii. Gîlceava a început acum să pună procurorii într-o încordare absolut periculoasă. Fiecare gaşcă a scos toate armele din dotare. Dacă aveau bombe atomice, muream toţi de mult timp.

Însă mi se pare important să nu uităm cît de tare au complicat jocul şi intervenţiile europene. E complet provincial şi idiot să tot dai din cap ca un cîine de pluş la toate recomandările europene fără să vezi ce au însemnat ele cu adevărat. Cum  să uităm o recomadare complet nedemocratică făcută de Barroso doar ca să respectăm democraţia?

Ce vrei mai multă aroganţă decît atunci cînd ţi se recomandă ceva “nerecomandabil” (de către comisia de la Veneţia) doar pentru că tu pari cam nedemocratic la rîndul tău. Sau, cum spunea un lider PPE, nu e recomandabilă, dar nu e bine s-o schimbi cu cîteva zile înainte.

“Într-adevăr, Comisia de la Veneţia nu recomandă acest prag de 50% pentru validarea unui referendum. Însă, din câte am înţeleles, Uniunea Europeană, prin preşedintele Barroso, care l-a primit pe premierul român, a considerat inoportună schimbarea în grabă a acestui prag pentru referendumul din România, cu câteva zile înainte de desfăşurarea scrutinului ” (mediafax)

Dar la ce s-a ajuns acum e bine? E mai frumos aşa? Cu Europa nu a existat dialog, a existat intervenţie în forţă şi isterică, tragere de urechi fără motive cu adevărat clare şi urgente. Cu cît mă uit mai atent în urmă cu atît văd doar spume la gură şi discursuri “epileptice” emise de aşa zişi europeni de ultradreapta cu care o anumită parte a Europei a rezonat interesat.

Cum a contribuit, aşadar, Europa la nebunia de azi. Prin intervenţie directă şi nedemocratică. Eu nu-l divinizez, nici demonizez pe Barroso, dar chiar să nu discutăm niciodată politica europeană pentru că e prea sus pentru noi? E un politician dintre mulţi alţii. Cîteva rînduri din pagina sa de wiki, din gama care se uită pe nedrept foarte repede:

In 2005 Die Welt reported that Barroso had spent a week on the yacht of the Greek shipping billionaire Spiro Latsis. It emerged soon afterwards that this had occurred only a month before the Commission approved 10 million euros of Greek state aid for Latsis’s shipping company – though the state aid decision had been taken by the previous European Commission before Barroso took up his post (wiki)

În cîteva rînduri e clar fotografiată realaţia Vest-Balcani; intervenţie, trafic de influenţă şi apoi muuultă morală. Barroso e la fel de vinovat ca şi politicienii români de această brambureală cu potenţial periculos de săptămîna asta.

Istoricul Ioan Scurtu vorbeşte pentru Ghimpele despre statutul României în cadrul Uniunii Europene în contextul în care, în ultima perioadă, tot mai multe critici din partea oficialilor europeni s-au abătut asupra României. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale, peste jumătate dintre români îşi doresc întoarcerea la comunism, ca urmare a ultimelor evenimente din sfera politică. Istoricul comentează veridicitatea acestui sondaj.

“Întoarcerea la comunism este imposibilă. Comunismul este o utopie. Marx zicea că societatea comunistă este acea societate în care se realizează principiul de la fiecare după munca sa, fiecăruia după necesităţi, or, aşa ceva nu se va putea întâmpla niciodată. Dacă e vorba de acel socialism căzut după 1989, sigur că mulţi oameni au în vedere aspectele privind siguranţa locului de muncă, a salariului, asistenţei medicale gratuite, a burselor pentru studenţi şi elevi, locurile la odihnă şi tratament şi multe altele. Sigur că nu au în vedere imposibilitatea de a se exprima, de a se întruni, de a vorbi oamenii politici. Eu nu cred în veridicitatea acestui sondaj cu dorinţa oamenilor de a se întoarce la comunism în proporţie de 53%, dar sunt aceste aspecte care, sigur, mai ales pentru cei în vârstă generează o anumită nostalgie. A fost o perioadă, din 1960 până în 1987, când România a fost o voce pe plan internaţional şi un timp a fost un centru de dezbatere şi propunere a unor soluţii privind rezolvarea unor probleme grave ale omenirii, cum ar fi să zicem relaţiile între Israel şi Egipt, problema încetării războiului din Vietnam şi multe altele. Sigur că atunci România era o voce distinctă şi apreciată.

După 1989, România nu mai are o reală politică externă,  a devenit un fel de anexă atât în cadrul NATO, cât şi în cadrul Uniunii Europene, unde liderii noştri politici se străduiesc să facă frumos ca să nu cumva să fie criticaţi şi apreciaţi greşit că nu sunt orientaţi spre Occident, spre democraţie şi spre economie de piaţă. Nu doar ultimele evenimente generează această situaţie pentru România, ci evenimentele în general de după 1989. Acum, sigur că evenimentele recente arată limpede care este reacţia Uniunii Europene faţă de România, adică o ţară periferică, o ţară căreia trebuie să i se dea un extemporal în 11 puncte la care premierul trebuie să răspundă foarte concret şi aplicat, o ţară care trebuie să respecte nişte indicaţii care transced celor care se aplică altor ţări, ca de exemplu faptul că trebuie să se prezinte 50% plus unu din numărul alegătorilor cu drept de vot la referendum şi multe altele.

Nu e vorba doar de ultimele zile, este vorba despre statutul internaţional al României care este unul cu totul periferic, o ţară care are o atitudine de slugă, aş zice, faţă de mai marii lumii, fie că se găsesc la Bruxelles, fie că se găsesc la Washington. Aş spune că relaţiile din ultimul timp dezvăluie în faţa opiniei publice adevăratul statut al României în cadrul Uniunii Europene. Până acum era înfăşurată în vorbe frumoase. Acum se vede limpede că Uniunea Europeană tratează România ca pe un stat periferic, ca pe o anexă a marilor puteri şi care trebuie să execute tot ceea ce i se cere, chiar dacă ceea ce i se cere transcede prevederilor, regulilor, normelor stabilite chiar de Uniunea Europeană.”

Nota noastra:

Aparent ceva mai neutra, interventia lui Barroso este in sine un abuz de interpretare al deciziilor CCR si o presiune exercitata asupra acesteia si a guvernului in directia si favoarea presedintelui suspendat Traian Basescu.

A cere guvernului roman transmiterea rapida a listelor electorale inseamna a face abstractie de la faptul ca CCR a cerut actualizarea acestora pana pe 31 august; a face abstractie de acest termen si a interveni public, in acest moment, cu o astfel de declaratie inseamna a favoriza abuzul de putere facut de Traian Basescu prin interpusii sai din CCR care au rasturnat decizia legala a acesteia prin transmiterea celebrei, de acum, asa-zise “erate” prin care se afirma ca, de fapt, actualizarea listelor nu mai este necesara.

De asemenea, inseamna a ignora cu buna stiinta protestele altor judecatori ai CCR care au aratat ilegalitatea “eratei”  prin care se anula, practic, decizia CCR cu privire la necesitatea actualizarii listelor electorale pentru o decizie in cunostina de cauza legata de validarea sau nu a referendumului. In schimb, Barroso mentioneaza “presiunile” de care s-a plans Zegrean, trecand, fireste, cu vederea, faptul ca acestea au fost denuntate ca un alt fals si abuz de alti judecatori ai Curtii.

De fapt, Barroso a intervenit acum pentru ca elementul cheie al strategiei de pastrare, cu orice pret, a lui Traian Basescu la putere, anume cvorumul, se afla in pericol din cauza intentiei de a calcula numarul real de votanti din Romania. Pentru propaganda basista, CCR e independenta doar cand efectueaza abuzul de lege si de interpretare favorabil lui Traian Basescu; atunci cand decide altfel, se cheama ca e politizata. Si, ca Ponta sa inteleaga mai clar, Barroso nu uita sa santajeze cu MCV, raportul pe justitie cu care poate degrada si mai mult statutul Romaniei in UE.

Intre timp, Basescu isi foloseste din plin arma sa forte, anume Parchetul, regizand anchete, eliberand stenograme si cautand sa arate primarilor si functionarilor ca vor face puscarie daca vor indrazni sa scoata vreun mort de pe listele electorale.

Iar Romania se afla intr-o situatie absolut fara precedent in istorie, intr-un adevarat razboi civil nemilitar, in care Berlinul si Bruxelles-ul intervin brutal, calcand peste grumazul poporului, spre satisfactia Budapestei si amuzamentul Rusiei.

Judecătorul Curţii Constituţionale Tudorel Toader a declarat la RomâniaTV că a solicitat preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgenţă a Plenului Curţii pentru a discuta ultimele controverse apărute în ultima perioadă. Potrivit lui Toader, Zegrean a răspuns că va încerca să ia legătură cât mai curând cu judecătorii pentru a convoca plenul CCR. Judecătorul CCR a mai spus că nu ştia nici de erată, nici de solicitarea făcută Comisiei de la Veneţia, aflând de ele din presă.

“În urma unui material din presă (potrivit căruia judecătorii Mircea Minea şi Tudorel Toader ar fi modificat decizia Curții privind listele electorale), l-am sunat pe preşedintele CCR, (Augustin Zegrean, n.r.) am vorbit şi cu alţi colegi şi am solicitat preşedintelui să convoace de urgenţă un Plen al Curţii. Domnia sa m-a asigurat că în seara asta va lua legătura cu toţi judecătorii. Dacă va fi posibil mâine, dacă nu, vineri sau poate luni, cât de repede posibil”, a declarat la RomâniaTV judecătorul CCR Tudorel Toader.

Judecătorul CCR a mai explicat că el a părăsit Bucureştiul, vineri, 3 august la o zi după decizia CCR de a amâna o hotărâre privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie:Eu am plecat din Bucureşti pe 3 august şi sunt în concendiu. Am participat la decizia Curţii de pe 2 august. Tot ce s-a petrecut ulterior, după 3 august, îmi este absolut străin, pentru că nu eram la Curte, pentru că în perioada de concediu un judecător asigură permanenţa şi acela nu am fost eu”.

Tudorel Toader consideră că “într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate”, probabil, dintr-o “regretabilă eroare”s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite deciziei Curţii Constituţionale dată în 2 august. “O mică diversiune, probabil“, a adăugat judecătorul Toader.

Întrebat dacă este posibilă ca CCR să dea o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie mai devreme de 12 septembrie, Tudorel Toader a răspuns: “Dacă era vorba doar de prezentarea listelor nu ar fi fost necesar să dăm un termen de o lună şi jumătate. Trebuiau predate listele (electorale permanente, n.r.) actualizate până la 11 iunie, acolo unde listele nu erau actualizate, trebuiau actualizate. Dacă sunt lucrurile clare, vom da decizia pe 31 august, dacă sunt necesare consultări, vom mai amâna cu o zi, două, vom vedea”.

Despre erata solicitată luni, 6 august, de către conducerea Curţii Constituţionale în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul Tudorel Toader a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.

Tudorel Toader a mai spus că imediat după ce a aflat din presă despre erată şi sesizarea Comisiei de la Veneţia l-a sunat pe judecătorul Ştefan Minea, cel asigură permanenţa la conducerea Curţii,pentru a cere lămuriri. “Despre erată am aflat, din presă, ieri. L-am sunat pe judecătorul Minea încercând să aflu şi să înţeleg despre ce este vorba. Nu am avut nicio informare, consultare prealabilă în legătură cu erata. Tot din presă am aflat şi despre solicitarea făcută de Curtea Constituţională Comisiei de la Veneţia“, a mai spus judecătorul constituţional Tudorel Toader.

Tudorel Toader a precizat că nu a fost “întrebat, consultat despre eroarea materială” sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. “Dacă este vorba că s-a greşit o pagină, un punct, care nu e de natură să schimbe sensul juridic al deciziei, nu se pune problema unui Plen, atunci e o eroare materială, dacă este vorba de o eliminare, de o completare sau de o adăugire de natură să schimbe sensul deciziei, atunci categoric de competenţa Plenului este luarea respectivei erată”, a răspuns Tudorel Toader răspunzând unei întrebări privind natura eratei.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Jurnalului Naţional, domnul Ion Predescu, judecător al Curţii Constituţionale, a declarat: “Erata care s-a publicat ulterior este o decizie politică”

Totodată, judecătorul Curţii Constituţionale ne-a declarat că a aflat de existenţa eratei de la colegii săi Tudorel Toader şi Acsinte Gaspar. A fost sunat de aceştia, care la rândul lor s-au arătat stupefiaţi de erata apărută peste noapte. Judecătorul Ion Predescu spune că Guvernul României a greşit atunci când a publicat erata în Monitorul Oficial, neavând dreptul să facă acest lucru fără să ceară şi să primească lămuriri şi acte oficiale de la Curtea Constituţională în legătură cu aceasta. Ba, mai mult, magistratul Predescu spune clar şi răspicat, “erata” avea nevoie de votul celor nouă judecători care au luat decizia din 2 august publicată în Monitorul Oficial, adică de acelaşi număr de judecători care au luat hotărârea privind referendumul.

Judecătorul Ion Predescu a explicat cum se iau astfel de decizii în plenul Curţii Constituţionale. “Avem însă alte activităţi, sesizările astea privind considerentele, astea făcute de parlamentari sau de preşedinte, făcute de preşedinţii Camerelor,  făcute de senatori, deputaţi, Avocatul Poporului. La astea toate, şi când respingem şi când admitem toate decizile de asemenea se discută de cei care au luat parte  la deliberări, adică la dezbaterea sesizării, cererii. Astea sunt cereri, nu sunt excepţii şi cereri privind constituţionalitatea actului normativ adoptat, ordonanţa sau lege. Sau obiecţiuni la ele, la adoptare.  Toate acestea se discută de cei care au luat parte la deliberare. Au votat şi s-a adoptat. Admitere sau respingere. Decizia se discută cum e redactată şi se publică dupa ce a fost discutată, dezbătută şi acceptată de cei care au luat parte la deliberări şi au adoptat acea hotărâre. Tot ei pot face modificări, mă înţelegeţi. Fără altul, fără unu NU SE POATE. Au fost opt sau nouă, nu pot face modificări doi. Acesta este principiul, aceasta este regula fundamentală. Cine-a făcut-o? Publicarea eratei a fost o decizie politică. Nu trebuia să fie publicată. Monitorul Oficial trebuia să ştie lucrurile astea şi să nu publice. Tot cei nouă trebuiau să completeze, să adauge. Aceea e hotărârea Curţii Constituţionale, aceea e legea adoptată de Curtea Constituţională. Cum s-o modifice unul sau doi sau trei? E de neacceptat, e de neînchipuit aşa ceva. Dacă s-a întâmplat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Dacă s-a întâmplat aşa ceva, că au adăugat, au scos, au modificat ceva sau au dat alt sens, au interpretat, vedeţi, sunt atâtea modalităţi. Dacă cineva, unul, doi trei, în afară de toţi cei care au făcut, nu e valabil domnule, să ne înţelegem”, a declarat Ion Predescu.

Judecătorul constituţional a continuat arătând de ce este nevoie ca deciziile să fie luate în plenul CCR. “Potrivit unuia, altuia din textele Constituţiei. În cazul în care se adminte excepţia de neconstituţionalitate în legătură cu un text se discută şi se dezbat toate considerentele către plen. Pentru că avem atâtea hotărâri prin care am precizat că considerentele au aceeaşi valoare ca şi dispozitivul. Şi din aceasta cauze obiective deci, trebuie să fim până la şase cel puţin. Pot să fie 8,7, până la 6 cel puţin. Nu întotdeauna sunt prezenţi  toţi cei 9 la procese, la şedinţele de judecată. Şi dacă s-a dezbătut şi s-au acceptat considerentele şi au considerat ca atare, nu le poate modifica dacă a săvârşit o greşeală, o interpretare, o redactare, exprimare, care a dat alt sens sau un sens incomplet. Tot plenul care a luat parte la dezbatere sau adoptarea lui şi publicarea, tot acelaşi plen, adică tot acelaşi număr de judecători care au luat parte, tot ei pot corecta, tot ei pot face corecturile, modificări, completări”, a explicat Ion Predescu.

Judecătorul Curţii Constituţionale  a arătat totodată care sunt paşii de urmat în condiţiile în care adoptarea eratei s-a făcut ilegal. “Cei care au luat parte atunci vor trebui să se întâlnească, şI, cei care au luat parte la deliberare şi la stabilirea considerentelor şi-au dispus publicarea, pe care o semnează magistratul asistent şi preşedintele Curţii, care-i hotărâtă de cei şapte, zece, nouă, câţi au fost la dezbatere, aceia o hotărăsc. Iar ăia trimit, nu semnează toţi la demitere, că aşa prevede legea, şi mai ales Regulamentul Curţii Constituţionale pe care nu-l ştie nimeni, sau nu-l respectă alţii. Până acum nu l-a încălcat nimeni, până acum nu s-a întâmplat aşa ceva. De orice natură ar fi această decizie, juridică, interpretativă, politică, economică, socială, administrativă, de orice natură ar fi interesul, scopul, finalitatea, temeiul, indiferent de ce natură ar fi, nu este permis aşa ceva”, ne-a explicat Ion Predescu. “O decizie adoptată nu o pot modifica decât toţi cei nouă. Asta este. Nu pot modifica nici opt măcar. Trebuie să se întrunească cei nouă şi în acord cu votul se hotărăşte. Eu am fost sunat de cei doi colegi ai mei Tudorel Toader şi Acsinte Gaspar care erau stupefiaţi şi ei de această erată. Nu ştiu exact cine a hotărât şi cine a semnat şi le-a trimis, cine a hotărât, cine a semnat, cine a dispus trimiterea, cine a răspuns, cui au solicitat să consemneze, dacă au cerut ăia de la Monitor, cine a răspuns la asta, şi asta o vom face, o vom cerceta, o vom stabili. S-ar putea să ne întâlnim  săptămâna viitoare, până în 31, dacă nu, sigur se va dezbate pe 31“, a continuat judecătorul CCR.

Întrebat dacă a vorbit cu domnul Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale, domnul Predescu a răspuns: “Nu! Nu! Nu! Nici telefonic. Nimic. Nici o vorbă. Cu nimeni altul nici o vorbă, nici cu magistraţii asistenţi măcar. Cu nimeni alţii decât cei doi, care m-au sunat ei, să mă întrebe dacă ştiu, dacă am auzit. Şi le-am spus că n-am auzit şi nu ştiu.  S-au auzit tot felul de ipoteze, de afirmaţii, de consideraţii, n-am dat atenţie pentru că te enervează, te indispun lucrurile astea. Astea toate-s nule în ce mă priveşte! Pentru mine toate sunt nule şi nu pot fi valabile, exclus de a fi valabile”

La sfârşitul dialogului, judecătorul Curţii Constituţionale a ţinut să precizeze: “Să ne înţelegem, e un act public, o hotărâre, o decizie a Curţii? Este! Este un act al autorităţii publice de stat? Este! S-a publicat în Monitorul Oficial ca atare? S-a publicat! Păi cine să-l modifice? Decât tot autoritatea, în condiţiile în care l-a adoptat. Este? Păi ce vrei mai logic? Nu? Păi, ce Dumnezeu! Adică ce, adoptăm şi… unde, la poştă? ăla pe drum care-o primeşte? Sau ăla care o primeşte pentru redactare face el altceva? Sau cum? Îi dă alt număr? Îi dă alt conţinut?  Păi cum se cheamă o asemenea societate? Mai e stat de drept? Ce să mai vorbim… Că de aia mă şi enervează… Mă deranjează, mă supără . Nu, domle, astea sunt lucruri urâte, grave, foarte grave!”

  • Gandul:

Parchetul cere aviz pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui Victor Paul Dobre pentru abuz în serviciu. Ioan Rus, în interceptări: “Nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie”

INFOGRAFIC INTERACTIV. Dosarul referendumul. De ce este fostul ministru Dobre acuzat de abuz în serviciu

Cristian Tudor Popescu: Procuratură contra Miliţie

Măcar poza e acum cât se poate de clară.

– Guvernul Ponta încearcă, prin orice mijloace, folosind Internele şi Administraţia, să obţină numărul magic pentru validarea referendumului. Ca susţinere psihologică se bazează pe cei 7,4 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu.

– Băsescu se străduieşte să blocheze tentativa USL folosind teroarea Parchetului şi a interceptărilor livrate presei. Ca susţinere psihologică se bazează pe faptul că un caşalot ca Adrian Năstase e la Jilava, deci orice demnitar se poate închipui pe sine în dungi.

Ambele tabere îşi demonstrează înverşunarea dementă când cad în grotesc: Guvernul vrea să numere morţii din poartă în poartă, cu ajutorul „vecinilor de nădejde”, Înaltul Parchet le ia la scărmănat pe mioriţele lui Mazăre.

Un război vechi, datând dinainte de `89, care a încăierat Partidul cu Securitatea, Securitatea cu Armata, Serviciul „Doi şi-un sfert” cu SRI ş.a.m.d.,  a ajuns acum în faza Procuratură contra Miliţie.

Urmează, marţi, meciul galacticilor, Curtea Constituţională contra Curtea Constituţională, cu Parchetul la uşă.

Nu sunt în stare să mai sper decât un  singur lucru:  că în bătălia asta scelerată, fără arbitru, fără reguli, fără limită de timp, nu vom ajunge să ne luăm de piept  român cu român.

Editorialistul Cristian Tudor Popescu spune că şi interceptările sunt o armă între războiul politic dintre Traian Băsescu şi USL, o luptă în care instituţiile statului sunt folosite ca nişte trupe de comando.

“Traian Băsescu şi Ponta, acum vreo două săptămâni, au spus că îşi vor folosi instituţiile pe care le controlează ca pe nişte trupe de comando în această bătălie politică. Şi interceptarea e o armă în această bătălie, făcută de către servicii. Ceea ce vedem goleşte actul de justiţie, intituţional în România. E clar. Parchetul se năpusteşte asupra MAI, MAI-ul aparţine Guvernului. Acelaşi lucru se petrece la CCR care în clipa de faţă arată ca un grup de Moş Crăciuni de mall cu acele robe vişinii. Ce credibilitate mai are? Şi ea e spartă de această luptă politică”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

Editorialistul crede că războiul interceptărilor şi chemărilor la parchet poate continua pentru mult timp.

”Dacă s-a ajuns la cercetarea CCR de către Parchet, sunt acuzaţi foşti miniştri. E clar că se va recurge la orice fel de mijloace. Fiecare dintre părţi cu instituţiile pe care le deţine. Noi trăim într-o ţară falsă. Ar trebui să se numească Pseudonia, şi nu România, în care ne facem că avem instituţii, se mimează actul de justiţie, se mimează democraţia. Într-un moment ca acesta, iese la suprafaţă putreziciunea. Eu nu mai văd niciun fel de reper, a spus Cristian Tudor Popescu.

  • Voxpublica/

Cristian Teodorescu: Fost ministru, în concediu: – Nu trageţi, dle Băsescu, sînt eu, Dobrică!

Nu-l bănuiesc de prostie pe Ioan Rus. În privinţa celuilalt fost ministru, Victor Paul Dobre, cel care şi-a anunţat demisia prin gura lui Ioan Rus, nu mă pronunţ. Dar chiar dacă amîndoi ar fi proşti făcuţi grămadă, imprudenţi nu par. Dimpotrivă, par cît se poate de prudenţi. Atunci cum să nu fi bănuit nici unul dintre ei că le sînt ascultate telefoanele, cînd vorbeau despre eliminarea alegătorilor de pe listele de la referendum? Nici Rus nici Preda[Dobre] n-au picat de cîteva luni în România, încît să n-aibă habar că procurorii au obiceiul ăsta. Şi chiar dacă ar fi fost aduşi din Sahara şi făcuţi miniştri, ar fi avut timp să afle cum stau lucrurile de la subordonaţii lor. Sau din presa care a publicat în ultimele luni stenogramele unor convorbiri telefonice înregistrate din ordinul cutărui parchet sau al DNA.

Judecînd însă după ce-şi spuneau pe mobil unul altuia, dar şi altora, s-ar zice mai degrabă că ştiau de această îndeletnicire a procurorilor şi că vorbeau chiar pentru cei care-i ascultau. Îi parafrazez pe scurt :„Ia uite ce ne pun ăştia să facem! Să încălcăm legea!” „Da, să încălcăm legea! Păi eu nu vreau să-mi petrec bătrîneţile la puşcărie.” Şi ca să nu rămînă ascultătorii în ceaţă, intrau amîndoi în detalii, mai şi revenind asupra cîte unui amănunt. (Asta ca să fie lucrurile limpezi pentru cei care trăgeau cu urechea la convorbirile lor?) Să zicem că, în ciuda prudenţei lor, aveau încredere unul în celălalt. Dar vorbeau la telefon şi cu alţii despre ilegalităţile pe care ar fi fost îndemnaţi să le comită. Încît lui Dobre îi spune cineva: „Să fugim din acest grup infracţional organizat!”  Replica asta pare luată din filmele lui Sergiu Nicolaescu, care-i plac atît lui Traian Băsescu.

Ce e şi mai ciudat însă în convorbirile astea e că nici Rus, nici Dobre nu spun cine anume le cerea să încalce legea. De parcă ar fi vorbiţi dinainte, nu le scapă nici un nume de persoană. Păi, dacă te supără un ordin sau o indicaţie, nu zici ceva şi despre cel care ţi-a dat ordinul? Nu neapărat să-l înjuri, dar măcar să te miri că acel cineva şi-a permis să-ţi ceară să încalci legea. Iar interlocutorul tău, ce chestie! nu e nici el curios să afle, de parcă ordinele astea ar fi venit de la pereţi.

După demisia lui Rus, Traian Băsescu s-a grăbit să-l ia în braţe pe fostul ministru de Interne. Întîmplător, evident, strict întîmplător, Parchetul nu vrea să-l pună sub acuzare pe Rus. Traian Băsescu a uitat să-l ia şi pe Dobre în braţe şi, la fel de întîmplător, Parchetul a pus imediat ochii pe el. Asta după ce i-o fi spus vreun procuror să stea liniştit în continuare, fiindcă nu el e ţinta.

Mihai Gotiu: Domnule Băsescu, domnule Ponta, răspundeți mai repede: câte milioane de infractori suntem?

O presupusă infracțiune s-ar fi comis pe 2 august 2012, când Curții Constituționale (CCR) i s-a transmis o informație din partea Ministerului Administrației și Internelor, conform căreia nu s-ar cunoaște numărul exact al alegătorilor români. De pe 3 august 2012, seara, avem deja interceptări telefonice a cel puțin doi miniștri, dar și ai unor alți ”domni” și ”doamne” (așa apar în transcrierile procurorilor). Mi-aș fi dorit să avem o Justiție la fel de eficientă în nenumăratele cazuri de corupție și abuzuri despre care s-a relatat în mass-media autohtonă și din care făptuitorii au rămas cel mult cu ”rușinea publică”.

În fața unei asemenea ”eficiențe” nu doar că nu mă pot bucura, dar am și temeri serioase: mi-e greu să-mi imaginez cum s-a desfășurat, din punct de vedere fizic, întreaga operațiune. Cine și când s-a autosesizat în acest caz, cine a distribuit sarcinile, cine s-a apucat de lucru, în cât timp s-a stabilit lista posibilului făptuitor și a complicilor lui, cine a scris referatul referitor la necesitatea punerii sub urmărire a convorbirilor telefonice a persoanelor de pe listă, când a ajuns pe masa judecătorului, cine a decis prioritizarea dosarului (dacă mai erau și altele în așteptare), cât timp i-a luat judecătorului pentru a citi referatul/motivarea, cât timp de gândire și-a rezervat pentru a lua o decizie favorabilă, în cât timp a fost comunicată această decizie serviciilor speciale de urmărire și în cât timp a început urmărirea efectivă a tuturor persoanelor de pe listă. Cum spuneam, toate operațiunile de mai sus, de la auto-sesizare până la urmărirea efectivă (trecând prin cel puțin trei instituții și aprobări ierarhice) trebuie să se fi desfășurat în mai puțin de 24 de ore!

O asemenea eficiență e posibilă doar în două cazuri. În primul caz e vorba de un sistem juridic super-profesionist, antrenat, cu proceduri clare, dincolo de orice dubiu și cu profesioniști cel puțin la același nivel. Dacă ar fi așa însă, aceeași eficiență ar trebui să se manifeste și în situațiile cotidiene, nu doar în cele excepționale (un profesionist e profesionist 365 de zile pe an, nu doar într-o situație limită).

Astfel, în discuție mai rămâne doar a doua situație: trăim într-un stat polițienesc. Nu a existat nicio ordonanță judecătorească prin care să se permită urmărirea telefoanelor, aceasta fiind, de fapt, eliberată ulterior, ”când se prinde ceva”. Dacă urmărirea convorbirilor lui Victor Paul Dobre ar fi putut să pară logică, cum s-ar justifica urmărirea convorbirilor dintre un ”domn” și o ”doamnă” (așa apar transcriși în stenogramele procurorilor!!!). Un ”domn” și o „doamnă”, care, cel puțin aparent (după conținutul convorbirii), sunt funcționari publici. Care a fost justificarea urmăririi convorbirilor lor? Convorbirile telefonice ale câtor alți ”domni” și alte ”doamne” au mai fost urmărite și înregistrate?

Mă rog, poate unii sunt revoltați de conținutul convorbirilor telefonice. Mie mi se strânge stomacul de la lejeritatea cu care convorbirile românilor ajung să fie înregistrate. Și cu care apoi sunt făcute publice. Relaxarea cu care asupra tuturor românilor este instituită prezumția de vinovăție. Cât despre conținut, ce să spun? „Ei”, „el” (fără a fi clar dincolo de orice dubiu cine sunt ”ei” sau ”el”) le solicită foștilor miniștri îndeplinirea unor acte pe care aceștia le consideră a fi ilegale. Să transformi refuzul miniștrilor într-un act pe care să-ți motivezi acuzarea unuia dintre ei e un lucru care îmi depășește puterile de înțelegere.

Legaturi:


Categorii

Alegeri in Romania, Inscenari, facaturi, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI

  1. Doamne ferește!
    Ce se întâmpla acum în țara e de-a dreptul halucinant.
    Kafka și Dante cu al sau infern sunt mici copii,juniori.
    In mod normal ar fi trebuit sa-și fii dat deja demisia, pentru ca la o analiza mai atenta, doar vreo 3 milioane și ceva au votat în 2009 pentru el.
    Restul pana la 5,2 milioane s-au adăugat la al doilea tur de scrutin.
    E incredibil cum se agață de putere.
    Un număr dublu de romani în comparație cu adevărații tai susținători iți spun sa pleci și tu vrei Cotroceniul, doar pentru a-ți bate joc de țară și de oamenii ei.
    Doar dacă a girat cu viata sa, căci altfel nu-mi explic. E mai rău ca ceausescu
    Ala ținea măcar cu Romania (nu și cu oamenii ei)
    Sau poate ca setea de putere a devenit patima și-atunci o vinde și pe maica-sa
    Mi-e mila! Nici nu vreau sa ma gândesc, cum o sa dea ochii cu Cel-de-Sus, ca prea e sub stăpânirea ăluia de jos. Doar dacă nu și-o veni în fire în ultimul ceas. Nebănuite sunt cărările Domnului
    Iar despre intervenția lui Barroso, ce sa mai vorbim . E dovada clara a trădării și aservirii lui tra(dător)ian basescu fata de noul imperiul european. Încă o data, se intra cu barosul, cu tancul, cu dikatatul peste sufletul poporului roman.
    Popor, de care acum, în plina olimpiada, sunt mândru, nu pentru ca ar fi câștigat nu știu ce medalie de aur, ci pentru faptul ca s-au prezentat conform adevăratului număr al populației României, toți cei ce trebuiau sa se prezinte. Nimeni din cei ce trebuiau sa zică da, nu au rămas acasă

  2. Nimeni, din cei ce trebuiau sa zică da, nu a rămas acasă

  3. Listele se obțin simplu de la MAI, de la Direcția de Evidență a Populației (că doar aici se emit certificatele de naștere și deces), printr-o listare a bazei de date a cetățenilor români cu filtrul ”cei care locuiesc în România, au data nașterii înainte de 29 iulie 1994 și nu au murit” (adică sunt vii și au peste 18 ani). Nu e legal, moral și normal ca morții trecuți pe liste să acopere votul celor vii care suferă delirul grandomaniacal și teroarea securist-bolșevică a unui schizofren criminal care încă se crede președinte și amenință prin slugoii lui din procuratură pe toată lumea…

    Dacă în 2002 erau sub 16.500.000 cetățeni cu drept de vot în România, în 2012 (după 10 ani când „populația României a scăzut dramatic” – citat dintr-o depeșă a CCR) este clar că sunt muult mai puțini de 16.500.000. Faptul că în mod real cvorumul a fost depășit de votanții responsabili din 29 iulie îi arde pe îndrăciții din (și spălăciții de creier de) PDL și de la Consiliul Evreopei care sunt mai bolșevici decât înaintașii lor ruși și se acoperă cu tot felul de minciuni și fantezii psihopatologice.

  4. Barroso asta vorbeste de parca C.E ar fi ceva,eu unul nu ma consider European atat timp cat vad ca de cand am intrat in UE in mizeria lor saracim de la o zi la alta. Ma bucur ca Ponta mai da replica lui Barroso,ori barroso conduce Romania ori Ponta? Barroso si mizerile astea asa zis Europene de isi permite cu un tupeu cras sa dea ei sfaturi de ce nu da sfaturi pentru nivelul de trai al Romanilor,nu sa stea sa trimeata scrisori dastea de asa zis democratice. Eu nu ii inteleg pe cei care cred ca UE e un colac de salvare la fel si FMI care colac de salvare din moment ce a pus Romania sa privatizeze intr-o veselie de am ajuns saraci lipiti,acum se duce o propaganda rusinoasa scumpirea preturilor pe motiv ca a fost seceta,in Romania mereu cand se scumpesc preturile ori sa mareasca nivelul de trai scuzele vin ca laptele si mierea. Interesant este ca pdl-isti ne spuneau ca nu ar trebui sa se scumpeasca painea ptr ca avem stocuri mari de grau la min.agriculturi iar acum se da vina pe seceta deci cineva a mintit iar aceste lucruri ar trebui sa luam in calcul pentru a intelege care minte si care nu.Of Doamne ai grija de poporul Roman batut de soarta !!!!

  5. Domnului Barroso i s-a dat totusi un raspuns inteligent din partea executivului : pare-se ca nu dispune de toate informatiile (actualizarea listelor este in graficul stabilit de CCR) si in fond parerea exprimata de domnia sa coincide cu pozitia guvernului Romaniei 🙂
    Macar asa, pentru amuzament, as vrea sa-i vad fata domnului Barosso in conditiile in care i s-ar spune verde in fata, desigur in limbajul protocolului diplomatic, sa-si vada de treaba sa si sa nu mai intervina in procesul referendumului din Romania. Daca mai intinde mult coarda e un scenariu de luat in seama 🙂

  6. Intra pe fir si americanii:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12998973-asistentul-pentru-afaceri-europene-lui-hillary-clinton-vine-luni-bucuresti-pentru-discuta-oficialii-romani-despre-ingrijorarile-sua.htm

    Departamentul de Stat american a anuntat ca asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat Hillary Clinton, Philip Gordon, va face o vizita la Bucuresti luni, unde “se va intalni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta ingrijorarile pe care Statele Unite le au referitor la recentele actiuni ale guvernului, ce ameninta mecanismul intern de control si echilibru si slabesc institutiile independente”.

  7. Traduttore traditore – traducerea scrisorii lui Barroso, o intoxicare grosolana?

    http://users.heeloo.ro/4/files/134462717958893259588_scrisoare-barosso-berlin.pdf

  8. “9. Fă-le lor ca lui Madian şi lui Sisara şi ca lui Iavin, la râul Chişon.”

    http://www.biserica.org/Biblia/VT/Psalmii/82_index.html

  9. “Când Dumnezeu vrea să ne ajute, nimic nu-L poate împiedica. E de-ajuns atunci o armă a lui Dumnezeu, e de-ajuns un om al Lui, e de-ajuns doar un semn al Lui, pentru a fi biruiţi şi cei mai puternici vrăjmaşi. Noi să ne rugăm la Hristos, zicând: „Doamne, spune un cuvânt şi vrăjmaşii Tăi se vor împrăştia. Spune un cuvânt şi cetatea Ta se va izbăvi. Spune un cuvânt şi poporul Tău va birui”. Să-I spunem la fel ca David: „Iată, vrăjmaşii Tăi au fremătat şi cei ce Te urăsc au ridicat capul” (Psalmi 82, 3). Şi atunci e de-ajuns o femeie ca Iaela, una ca Debora sau una ca acea necunoscută care l-a lovit cu bolovanul pe împăratul Abimeleh, aducând izbânda.”

    http://www.ioanguradeaur.ro/871/voile-lui-dumnezeu/

  10. De Iulian Iancu nu se mai aude nimic…
    L-au scos rapid din joc!

  11. “Și se-mping și sar râzând;
    (si)…fac mătănii;
    Vrând-nevrând ”

    Basescu e terminat,indiferent cine si ce-i mai valideaza….risca insa mult, foarte mult, si se zbate tocmai pentru a negocia.

  12. @c2:

    Din pacate nu, doar noi suntem cei terminati.

  13. Am scris acest text in franceza pe site-ul Comiei Europene, tradus si in romana mai jos.
    Daca doriti sa-l sustineti, sau sa scrieti propriile comentarii, idei, iata link-ul: http://www.facebook.com/EuropeanCommission

    Monsieur Barroso, Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne,

    Concernant la situation politique de la Roumanie, Il apparait que vous soyez victimes d’une manipulation grossière mise en scène par le président suspendu Basescu afin qu’il puisse revenir en fonction malgré les 7.5 millions de votes contre sur 8.4 millions de participants, exprimés lors du référendum du 29 juillet 2012.
    Sachez, Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne, que Basescu pendant les 8 années de présidence du pays a reconstruit les services secrets de type KGB-iste en Roumanie, qu’il a soumis la justice à ses désirs en l’utilisant spécialement contre ses adversaires politiques, qu’ il a essayé et même réussi, pendant le gouvernement Boc, d’ignorer le Parlement en adoptant des milliers d’Ordonnances Gouvernementales en assumant la responsabilité du gouvernement pour des lois très importantes qui devaient normalement être débattues et approuvées par les deux chambres du parlement roumain, et pour finir, qu’ il est entouré par une « mafia » des parasites qui traitent le budget de l’état comme leur compte bancaire personnel .
    Ensuite, il a désinformé les institutions et l’opinion publique internationales, en nommant « coup d’état », une situation toute à fait démocratique : le changement de majorité dans le Parlement suivi par une motion de censure qui a amené au changement du gouvernement. Du fait que le président Basescu n’a pas accepté honnêtement la cohabitation avec le gouvernement USL (Union de deux partis : Parti National Libéral de centre-droite, et Parti Social-Démocrate de centre-gauche), et qu’il a essayé par tous les moyens d’empêcher toute action légitime de ce gouvernement, il a été suspendu, conformément à l’article 95 de la Constitution roumaine.
    Aujourd’hui, étant mis en cause le non-respect de la lois du référendum selon laquelle les liste électorales prise en compte doivent être que les liste électorales PERMANENTES, et dans l’attente d’une décision de la part de la Cour Constitutionnelle Roumaine, le président suspendu continu à faire des pressions par le biais des médias en proférant des menaces contre certains fonctionnaires de l’état qui essaient d’éclaircir ce problème, en utilisant des procureurs et des magistrats qui s’occupent de créer des dossier pénaux aux fonctionnaires et adversaires politiques de Basescu, en utilisant le président de la Cour Constitutionnelle, connu comme étant un ami proche du parti du président, pour manipuler la Cour de Venise et la Commission Européenne qui ne connaissent pas les réalités politiques roumaines.
    Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne, sachez que par votre attitude et vos lettres adressés au gouvernement actuel, vous ne faites que vous mettre du côté de ceux qui ne désirent pas que la Roumanie soit un vrai pays démocrate, un vrai état de droit, mais veulent diriger ce pays de manière autocrate, avec des institutions soumises à une seule personne (dans notre cas Basescu) et à un seul parti (dans notre cas PDL), avec une opposition faible, tolérée que pour une fausse « image de la démocratie », avec un Parlement et un Gouvernement contrôlés par ce pouvoir discrétionnaire dont Basescu et son parti sont les artisans !
    Je ne crois pas, ou du moins je l’espère, que l’Union Européenne désire avoir parmi ses membres un pays ou la démocratie, la séparation des pouvoirs dans l’état et les droits de l’homme ne sont pas respectés, un pays dirigé par un membre actif de l’ancienne « SECURITATE » du régime communiste qui est Traian Basescu avec sa « mafia » composé des procureurs, magistrats et services secrets à sa merci, car dirigés par des hommes qui peuvent être facilement victimes de chantage, menaces et intimidations, les moyens utilisés sans cesse par le président suspendu Basescu.
    Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne, essayez plutôt de vous renseigner auprès de toutes les formations politiques, organisations non-gouvernementales et représentants des citoyens roumains pour connaitre la situation réelle, et arrêtez d’écouter et de prendre en compte AVEUGLEMENT que les manœuvres malhonnêtes du président suspendu et des responsables de son parti, qui ont perdu tant la majorité parlementaire que le soutien du peuple roumain, dans sa grande majorité.
    Prouvez nous, Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne, que l’Union Européenne est une union qui désire soutenir la démocratie dans les pays de l’est, et non une nouvelle « Union Soviétique » qui veut coloniser et soumettre les peuples de ces pays en tolérant des dirigeants qui gouvernent contre la volonté de leur peuple, comme c’est le cas du président suspendu Basescu !
    Et n’oubliez pas, Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne que la Roumanie et le seul pays de l’est où il y a eu des morts en 1989 ! C’est un pays qui a déjà payé un immense et triste tribut pour regagner la démocratie, alors cessez de vous moquer, Mesdames et Messieurs de la Commission Européenne, de la mémoire des héros morts en décembre 1989 et du peuple roumain qui ne veut plus être soumis, mais épaulé et encouragé à construire une vraie démocratie dans ce pays.

    Domnule Barroso, Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana

    In legatura cu situatia din Romania, se pare ca sunteti victime ale unei manipulari grosolane regizate de presedintele suspendat Basescu in scopul de a se putea intoarce in functie, in ciuda celor 7.5 milioane de voturi contra, din 8.4 milioane de participanti, exprimate la referendumul din 29 iulie 1989.
    Sa stiti, Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana, ca Basescu in timpul celor 8 ani in functia de presedinte al tarii a reconstruit serviciile secrete de tip KGB-ist in Romania, ca a supus justitia dorintelor sale, utilizand-o in special contra adversarilor sai politici, ca a incercat si chiar reusit, in timpul guvernarii Boc, sa ignore Parlamentul adoptand mii de Hotarari Guvernamentale prin asumarea responsabilitatii guvernului pentru legi foarte importante, care in mod normal trebuiau dezbatute si aprobate in cele doua camere ale Parlamentului Roman si, in final, ca este inconjurat de o « mafie » de paraziti care trateaza bugetul statului ca pe propriul cont bancar.

    Mai apoi, a dezinformat institutiile si opinia publica internationale, numind « lovitura de stat » o situatie cat se poate de democratica : schimbarea majoritatii in Parlament urmata de o motiune de cenzura care a dus la schimbarea guvernului. Datorita faptului ca presedintele Basescu nu a acceptat in mod onest coabitarea cu guvernul USL (Uniune a doua partide Partidul National Liberar- de centru dreapta si Partidul Social Democrat de centru-stanga) si ca a incercat prin toate mijloacele sa impiedice orice actiune legitima a acestui guvern, el a fost suspendat conform articolului 95 din Constitutia Romaniei.

    Astazi, fiind in cauza nerespectarea legii referendumulu,i care spune ca listele electorale ce trebuie luate in considerare sunt listele PERMANENTE, si in asteptarea unei decizii din partea Curtii Constitutionale Romane, presedintele suspendat continua sa faca presiuni prin intermediul mass-mediei, proferand amenintari contra anumitor functionari de stat care incearca sa clarifice aceasta problema, utilizand presedintele Curtii Constitutionale, cunoscut ca fiind un prieten apropiat al partidului presedintelui, ca sa manipuleze Curtea de la Venetia si Comisia Europeana, care nu cunosc realitatile politice romanesti.

    Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana, sa stiti ca prin atitudinea dvs. si scrisorile adresate guvernului actual, nu faceti decat sa va asezati de partea celor care nu doresc ca Romania sa fie o adevarata tara democrata, un adevarat stat de drept, ci vor sa conduca aceasta tara in maniera autocrata, cu institutii supuse unei singure persoane (in cazul nostru Basescu) si unui singur partid (in cazul nostru PDL), cu o opozitie slaba, tolerata numai pentru o falsa « imagine a democratiei » , cu un Parlament si un Guvern controlate de aceasta putere discretionara ai carei artizani sunt Basescu si partidul sau!
    Nu cred, sau cel putin sper ca Uniunea Europeana nu doreste sa aiba printre membrii sai o tara unde democratia, separarea puterilor in stat, drepturile omului nu sunt respectate, o tara condusa de un membru activ al fostei « SECURITATI » a regimului comunist, care este Traian Basescu cu mafia sa compusa din procurori, magistrati si servicii secrete aflate la bunul lui plac, deoarece sunt conduse de oameni care pot fi usor victime ale santajului, amenintarilor, intimidarilor – mijloacele utilizate neincetat de presedintele suspendat Basescu.
    Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana, incercati mai degraba sa va informati la nivelul tuturor formatiunilor politice, organizatiilor non-guvernamentale si reprezentantilor cetatenilor romani pentru a cunoaste situatia reala, si incetati sa ascultati si sa luati in seama ORBESTE numai manevrele necinstite ale presedintelui suspendat si ale sefilor partidului sau, care au pierdut atat majoritatea parlamentara, cat si sustinerea poporului roman in marea lui majoritate.
    Dovediti-ne, Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana, ca Uniunea Europeana este o uniune care doreste sa sustina democratia in tarile din est si nu o noua « Uniune Sovietica » care vrea sa colonizeze si sa supuna popoarele acestor tari, tolerand conducatori care guverneaza impotriva vointei poporului lor, cum este cazul presedintelui suspendat Basescu !
    Si nu uitati, Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana, ca Romania este singura tara din est in care au existat morti in 1989 : Este o tara care a platit déjà un imens si trist tribut pentru a recastiga democratia, asa ca incetati sa va bateti joc, Doamnelor si Domnilor de la Comisia Europeana, de memoria eroilor morti in decembrie 1989 si de poporul roman care nu mai vrea sa fie supus, ci sustinut si incurajat sa construiasca o adevarata democratie in aceasta tara.

  14. @Hrisant:

    Da, nu ar fi fost rau sa existe mai multe initiative de acest gen, chit ca e garantata surzenia mai marilor eurocrati.

  15. Poate ca nu este chiar asa de garantata, dar o garantam noi pentru ca nu ne manifestam, in majoritate, decat pe la colturi… 🙂

  16. Acuma vad ca aù gresit la traducere am pus 29 iulie 1989 :-), ce sa-i faci am ramas conectata acolo…Ma iertati !

  17. Se pregateste cumva modificarea Constitutiei ??

    Băsescu vorbea nu cu mult timp în urmă de modificarea Constituţiei…

    Neil Buckley vorbşte cam despre acelaş lucru:
    România “s-ar putea confrunta cu doi ani de coabitare turbulentă, presupunând că Guvernul câştigă alegerile în noiembrie”. Alternativa, adaugă el, este “un preşedinte din cadrul coaliţiei la putere care, se tem unii, ar putea slăbi agenţia de luptă împotriva corupţiei, deşi Guvernul neagă asemenea planuri”.
    http://www.mediafax.ro/externe/analiza-financial-times-romania-o-incurcatura-balcanica-9942796

    Ciudat că ceea ce anunta Basescu vor si eurocratii si americanii,
    De fapt Băsescu le-a servit eficient interesele si acum se tem ca nu cumva un eventual alt presedinte sa nu reuseasca sa faca asta cu aceeasi daruire…

  18. pe mine ma ingrijoreaza foarte tare faptul ca “se anunta” (vezi Macovei pe hotnews azi) razboi civil in Romania! ce facem daca se iese in strada? :((

  19. @ ML:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/13/gordon-emisar-sua-kosovo/#comment-124095

    Nu stim, dar pana una-alta poate nu mai folosim mailuri nevalide, pentru a trimite diverse provocari, daca tot e sa le facem…

  20. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU REVINE LA COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Ilie Serbanescu: STAPANUL SI-A DAT ARAMA PE FATA!/ Neoiobagismul “corporate” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: MERKEL E FERICITA DE VERDICTUL CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU… DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: "ACORDUL DE COLABORARE" (coabitare) PONTA-BASESCU - documentul infam care consfinteste statutul de sluga de lumea a treia al Romaniei in Europa. PANA UNDE SE POATE INJOSI SI CAT POATE TRADA UN PREMIER DISPERAT DE PUTERE? - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare